2019-07-28 1058 浏览
呢間壽喜燒係網上面我已經bookmark左好多次,想來食好耐啦,咁岩有人話請食飯,由我話事,就決定來呢度啦我地3個人決定叫一個2人佐賀A5和牛壽喜燒餐加一個豪洲純和牛涮涮鍋一人餐呢個係2人餐既前菜,精緻開胃跟餐仲有串燒拼盤,味道有點淡,要自己加7味粉食先夠味燒和牛,點個汁食,不錯!一碟油脂超級豐富既牛肉,望到流晒口水專人係我地面前燒,服務好好呢個係涮涮和牛鍋既牛肉,味道比較淡,我地重口味人士,建議食番壽喜燒,服務員好好,呢個都幫我地燒埋跟餐既柚子蜜跟餐既甜品雖然價錢有點貴,但我會再返來食

呢個係2人餐既前菜,精緻開胃

跟餐仲有串燒拼盤,味道有點淡,要自己加7味粉食先夠味

燒和牛,點個汁食,不錯!

一碟油脂超級豐富既牛肉,望到流晒口水

專人係我地面前燒,服務好好

跟餐既柚子蜜

跟餐既甜品

雖然價錢有點貴,但我會再返來食

2019-07-27 566 浏览
We arrived here at 12pm when they open so there was no wait. The booths are very large and comfortable with bamboo curtain partitions to make it more private. The service was great - not too pushy and very accommodating. Lots of lunch specials - we had a tempura lunch, cod fish lunch and sashimi lunch. They all came with steamed egg, miso soup, salad, coffee or tea and dessert. The hostess was very accommodating because we were celebrating my cousin's birthday and she went out of her way to make
cousin's birthday and she went out of her way to make it special. The only thing that could be improved is the toilet
situation which is located next door on the second floor - very inconvenient, especially for my elderly mom
2019-07-01
庆祝纪念
生日
2019-07-15 431 浏览
登龍街一向都有好多唔同餐廳,今次嚟到呢度食日本菜😙入到去環境唔錯,而且仲有間房可以book,不過就要除鞋坐😎如果約埋朋友食飯傾計都係個好選擇🥳.▫套餐包括: 季節小缽 漬物二點 和風沙律 蒸蛋 日本白米 味噌湯 甜品甜品係佢地自己整嘅北海道牛乳布甸😍勁香勁滑😙#日本A3和牛壽喜燒鍋 ($238)😋好味指數:(8.5/10)呢度嘅壽喜燒鍋湯底加咗純米吟釀同埋秘製醬汁😚飲落去唔算咸,所以鍾意壽喜燒嘅男小編喪飲😂可能啲牛一嚟到就煮熟,而係比熱湯浸熟嘅緣故,所以啲牛食落真係好淋😍另外食落去牛肉味都好特出,唔會比啲湯遮咗朕味😎#網燒日本A3和牛 ($298)😋好味指數:(8.5/10)估唔到燒完嘅牛肉都可以係咁嫩滑,食落去嘅油脂都好香🤤有啲黑椒係上面,令到牛肉嘅香,但係又唔會蓋過本身嘅肉味😚送飯真係一流🍚~.⭐溫馨小提示📌個壽喜燒煱雖然冇明火保溫,不過個煲都係好熱,要小心啊😚

甜品係佢地自己整嘅北海道牛乳布甸😍勁香勁滑😙

#日本A3和牛壽喜燒鍋 ($238)
😋好味指數:(8.5/10)

#網燒日本A3和牛 ($298)
😋好味指數:(8.5/10)
估唔到燒完嘅牛肉都可以係咁嫩滑,食落去嘅油脂都好香🤤
有啲黑椒係上面,令到牛肉嘅香,但係又唔會蓋過本身嘅肉味😚
送飯真係一流🍚~
⭐溫馨小提示
📌個壽喜燒煱雖然冇明火保溫,不過個煲都係好熱,要小心啊😚
用餐优惠
試食活動
2019-07-13 404 浏览
銅鑼灣原來有咁好食嘅和牛午餐🤤今日帶左媽媽去食,lunch餐牌有好多選擇佢哋出名食和牛,我就揀左份日本A3和牛壽喜燒鍋($238),媽媽就揀左鰻魚飯佢知我都想食鰻魚,就特登揀呢份想分D比我😭❤️媽媽太好了,我知道她應該是比較喜歡吃銀鱈魚的😢不過這裡的款式全部都好正咁💗每個套餐都有前菜、沙律、茶碗蒸、米飯、湯品想講呢個牛肉真係超好食😭💕入口柔軟細膩,滿口肉香,有脂香又唔會食緊成口牛油嘅感覺,連筋位都毫無韌,超順滑口感😍厚薄適中啖啖滿足👏🏻鰻重御膳($198)日本餐廳嘅米飯用料靚就一定,同時煮得超好食,粒粒分明帶煙韌,唔會突然有忽硬有忽軟~~鰻魚充滿脂香同魚油,入口嫩滑,好食嘅鰻魚係唔需要醬汁去調味😌呢度嘅鰻魚都算肥美,但就未去到入口即溶嘅口感,我就比較喜歡這裡的和牛😍😍最後仲有甜品送,係奶香十足嘅牛乳奶凍😆唔甜超滑,好食整體價錢雖然唔算平,但好食的話我覺得係值得一試😋

銅鑼灣原來有咁好食嘅和牛午餐🤤
今日帶左媽媽去食,lunch餐牌有好多選擇
不過這裡的款式全部都好正咁💗

每個套餐都有前菜、沙律、茶碗蒸、米飯、湯品
想講呢個牛肉真係超好食😭💕

鰻重御膳($198)

整體價錢雖然唔算平,但好食的話我覺得係值得一試😋
  • 日本A3和牛壽喜燒鍋
2019-07-11 326 浏览
呢間餐廳我想試好耐,朋友嚟食過,話呢到午市嘅A3和牛好正,雖然唔係頂級A5和牛,但配上餐廳嘅處理手法,仍然食得好滋味,早幾日終於lunch時間去咗試試。網燒き御膳 - 日本A3和牛 $298 我揀咗5成熟,薄薄嘅和牛燒得外層香香,內裡仲係粉粉嫩嫩,充滿肉汁。銀鱈西京き御膳 $198 呢個價錢有兩片魚,份量已經好驚喜,而且魚嘅肉質細嫩,味道咸中帶甜,食完兩片都仲想再食啊。呢到嘅甜品係我超喜愛嘅北海道牛乳布丁,濃濃嘅牛奶味,滑滑嘅布丁,好幸福啊。需加一服務費,埋單2人約$530。 ⁣如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
銀鱈西京き御膳
需加一服務費,埋單2人約$530。 ⁣
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕
銀鱈西京き御膳
2019-07-11 331 浏览
呢度環境好舒適、都幾寧靜✨我哋點果兩個set都好好味🤤❤️上菜速度快👍🏻.鰻魚御膳 $198鰻魚好肥美juicy!食到好滿足🧡茶壺湯加上青檸汁,好fresh!好飲呀!好想飲多啲🤣個蒸蛋都好滑!.日本A3和牛壽喜燒鍋 $238係來自日本嘅飛驒牛!肉質好軟腍、牛味濃,好高質!!😍牛肉份量比想像中多👍🏻鍋物仲有豆腐、金針菇、洋蔥等,湯底好濃郁,好好食!🤤送飯食一流!.食完仲有餐茶同北海道牛乳布丁💕呢間值得encore !

呢度環境好舒適、都幾寧靜✨

我哋點果兩個set都好好味🤤❤️
上菜速度快👍🏻

鰻魚御膳 $198

個蒸蛋都好滑!
日本A3和牛壽喜燒鍋 $238

食完仲有餐茶同北海道牛乳布丁💕

呢間值得encore !

2019-06-15 458 浏览
放假嘅中午就一於食個大滿足嘅午餐,和牛一定係一個唔錯嘅選擇!飛唔到去日本喺香港都可以搵到唔錯嘅質素 🤩呢個「日本A3和牛網燒御膳」 ( $298) 有齊季節小鉢、漬物二點、沙律、茶碗蒸蛋、日本米白飯同埋味噌湯,視覺上都已經係一個享受!嚟自佐賀嘅和牛經過網燒😍雖然未到A5級,但食埋去都已經完全感覺到油脂嘅豐富同肉質入口嘅細嫰,送飯真係一流!再提一下茶碗蒸到隻蛋都好滑,略帶鮮味!最後加埋佢地跟set嘅自家製嘅北海道牛乳布丁,又滑又滿有牛奶香一個好享受嘅下午🤤

飛唔到去日本喺香港都可以搵到唔錯嘅質素 🤩

嚟自佐賀嘅和牛經過網燒😍

再提一下茶碗蒸到隻蛋都好滑,略帶鮮味!

一個好享受嘅下午🤤
2019-05-26
午餐
  • 日本A3和牛網燒御膳
2019-06-14 410 浏览
#fridayla_cwb ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀平時同L小姐都中意買和牛翻屋企煎因為性價比係最高😳😳同埋可以自己控制調味⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀早排試左間和牛都唔差佢既壽喜燒更加係一流😍⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀如果平日心血來潮想食和牛但又唔想麻煩自己煮😎就可以一戰!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀*️⃣位於銅鑼灣的Hana 華小料理屋是以食鍋物料理的日式餐廳,主打Sukiyaki、Shabu Shabu及Serio-Mushi。⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀1⃣網燒御膳日本A3和牛💲298💭季節小食同茶碗蒸不錯💭網燒A3和牛燒得5~7成熟💭口感一流,油脂豐富😍💭最啱送飯,而佢地用上日本國產米💭成個餐都充滿日本風味🤤⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀2⃣日本A3和牛壽喜燒鍋💲238 (推介👍🏻)💭和風沙律好清新開胃,味噌湯亦不俗💭壽喜燒鍋既湯底好正,不會太甜😘💭和牛沾點新鮮蛋,入口順滑即溶⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀◤ 華小料理屋 Hana◥ ⠀ ⠀🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🗺∶銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽二期地下C舖🍟Food:🔥🔥🔥🔥🎆Mood:🔥🔥🔥🔥💰痛快度:🔥🔥🔥🔥🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥🔹🔹🔹
#fridayla_cwb ⠀⠀⠀
但又唔想麻煩自己煮😎
就可以一戰!
💘💘💘快人快語💘💘💘 ⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
💘💘💘慢慢品,快快評💘💘💘⠀
1⃣網燒御膳日本A3和牛💲298
💭季節小食同茶碗蒸不錯
💭網燒A3和牛燒得5~7成熟
💭口感一流,油脂豐富😍
💭最啱送飯,而佢地用上日本國產米
💭成個餐都充滿日本風味🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2⃣日本A3和牛壽喜燒鍋💲238 (推介👍🏻)
💭和風沙律好清新開胃,味噌湯亦不俗
💭壽喜燒鍋既湯底好正,不會太甜😘
💭和牛沾點新鮮蛋,入口順滑即溶
◤ 華小料理屋 Hana◥ ⠀ ⠀
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🗺∶銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽二期地下C舖
🍟Food:🔥🔥🔥🔥
🎆Mood:🔥🔥🔥🔥
💰痛快度:🔥🔥🔥🔥
🤡趣味度:🔥🔥🔥🔥
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#hkig #hkigfood #hk #hkfood #hk852 #hkgirl #hkgirls #hkboy #hkcouple #hkfoodie #foodporn #foodie #like #likesforlikes #tea #afternoontea #hkrestaurant #dessert #sweet #pink #muffin #macarons #cheesecake #earlgrey #rose #lobster #salmon #rasberry #coffee
2019-05-30 762 浏览
同朋友喺銅鑼灣行街要醫下肚,咁啱經過見門口裝修都唔錯,於是就決定入去食個lunch先。睇個餐牌每款日式定食都幾吸引,最後揀左日本A3和牛壽喜燒鍋($238) 同刺身御膳($188)。呢2個set都包含季節小鉢,漬物二點,和風沙律,蒸蛋,日本米白飯,味噌湯,精選甜品及咖啡日本A3和牛壽喜燒鍋刺身御膳上菜時賣相精緻吸引無論壽喜燒set或者刺身set,食落都好有水準,真正色香味俱全精選甜品係北海道牛乳布丁,味道超濃牛奶味食完呢餐好滿足,為今日帶來美好開始

上菜時賣相精緻吸引

精選甜品
精選甜品係北海道牛乳布丁,味道超濃牛奶味

食完呢餐好滿足,為今日帶來美好開始

2019-03-15
2019-05-29 283 浏览
登龍街一向都係有不少高質素餐廳嘅集中地,今次同朋友就去了其中一間日式餐廳午餐,除咗環境舒適之外,食物質素真係相當高。餐廳裝潢簡約,而且座位間亦相當寬闊,有食客可以有更很多私人空間,相當舒適。日本A3和牛壽喜燒鍋套餐賣相吸引,特別佢嘅日本和牛色澤粉嫩,套餐配有不同食品,真係睇見都流晒口水,壽喜燒湯底以秘製醬汁及純米吟釀已成。和牛肉質嫩滑帶有牛脂甘香,配上蛋液一齊食真係相當滿足。此外佢嘅沙律、茶碗蒸、味噌湯等亦相當出色。雜錦壽司套餐呢個套餐賣相同樣吸引,而且壽司亦相當新鮮,個人就覺得佢嘅海膽壽司相當出色,以呢個價錢食到咁嘅質素真係物超所值。最後餐廳更有自家製北海道牛乳布丁,味道剛好不會過甜,而且仲有淡淡的奶香。
登龍街一向都係有不少高質素餐廳嘅集中地,
今次同朋友就去了其中一間日式餐廳午餐,
除咗環境舒適之外,食物質素真係相當高。

餐廳裝潢簡約,而且座位間亦相當寬闊,
有食客可以有更很多私人空間,相當舒適。

日本A3和牛壽喜燒鍋套餐
賣相吸引,特別佢嘅日本和牛色澤粉嫩,
套餐配有不同食品,真係睇見都流晒口水,

壽喜燒湯底以秘製醬汁及純米吟釀已成。
和牛肉質嫩滑帶有牛脂甘香,
配上蛋液一齊食真係相當滿足。
此外佢嘅沙律、茶碗蒸、味噌湯等亦相當出色。

雜錦壽司套餐
呢個套餐賣相同樣吸引,

而且壽司亦相當新鮮,
個人就覺得佢嘅海膽壽司相當出色,
以呢個價錢食到咁嘅質素真係物超所值。

其實小編一直都好想去試佢哋嘅壽喜燒鍋,所以近排見佢哋推出左個午市套餐就走咗出去銅鑼灣試吓,而個午市套餐包括左季節小缽、和風沙律🥗、漬物二點、蒸蛋🥚、日本米白飯🍚、味噌湯、甜品🍮同餐飲☕️,都非常豐富。-🍴日本A3和牛壽喜燒鍋師傅會將熱好的壽喜鍋內塗上牛脂後,加入秘制醬汁同純米吟釀🍶,配上特選產地直送牛肉🐂同沾上來自日本的生吃用蛋🥚。雖然和牛本身一早就已經放咗入鍋入面,不過好彩啲和牛都未完全熟透😳所以和牛入口食落肉質依然滑溜軟腍和牛嘅油脂分布適中,入口食落亦有好香嘅牛肉味。🤤沾上雞蛋一齊食,和牛入口食落嘅味道會更為豐富,而且感覺上亦都會再滑溜咗少少😘至於其他嘅配料方面,豆腐入口有好重嘅豆香味,而且豆腐可以輕易夾起身☺️唔會一夾就散;芋絲方面,由於本身嘅口感都比較爽滑,所以亦都令成個壽喜燒鍋嘅口感更加豐富😚而個壽喜燒湯底方面,壽喜燒入口嘅醬油味都幾香,而且味道亦都唔算特別甜,所以佢哋呢一個湯底都比較適合小編嘅口味😜-🍴銀鱈西京味噌燒御膳銀鱈魚嘅顏色燒到金黃色咁,真係非常誘人🤤而兩件銀鱈魚都算大件,亦非常厚肉😍至於入口味道方面,銀鱈魚嘅肉質非常嫩滑,而且入口食落亦都有啲肉汁😎白身魚嘅魚香味都幾重

🍴日本A3和牛壽喜燒鍋
銀鱈西京味噌燒御膳

🍴銀鱈西京味噌燒御膳
銀鱈魚嘅顏色燒到金黃色咁,真係非常誘人🤤而兩件銀鱈魚都算大件,亦非常厚肉😍至於入口味道方面,銀鱈魚嘅肉質非常嫩滑,而且入口食落亦都有啲肉汁😎白身魚嘅魚香味都幾重。再者,銀鱈魚用上西京味噌燒製,所以銀鱈魚入口食落亦都會分外多咗一種香甜嘅味道😋配上沙律醬一齊食,銀鱈魚入口食落嘅味道都會更加豐富🤫整體來講,小編都幾推介大家可以試吓呢一個午市套餐,入口不論口感定係味道都相當有驚喜,非常值得一試🤗

銀鱈西京味噌燒御膳
2019-05-27 241 浏览
星期六下午為左慶祝男朋友生日,決定食豪啲!今次order左和牛壽喜燒同西京燒銀鱈魚。望住個壽喜燒,真係流哂口水,個肉質好似入口即溶咁,加埋個蛋漿,簡直一流呀!而個西京燒就十分正宗,好似去左日本食咁,個魚質滑流,完全唔似食緊魚。最開心lunch set 好豐富,有麵豉湯、沙津、茶碗蒸之外,最估唔到仲有甜品,係北海道牛奶布丁!不過我就冇影到啦,因為實在太好食,唔洗5分鐘就ko哂啦。雖然價錢係貴,但我覺得好值得去試,所以我建議去食lunch係抵啲,因為晚餐實在太肉赤啦。
是晚一行四人光顧該集團位於銅鑼灣登龍街的Hana華小料理屋。該店位於商厦地舖,但洗手間則位於商厦一樓,往返路途遙遠,顧客至感不便。店內散座不多,因部份地方已間作廳房。是晚點了兩個二人套餐,其一是$1,680以飛驒牛為主角,另一個是$1,488以山形牛及鳥取和牛為主角。飛驒牛為黑毛和牛種,與神户及松阪牛同級,而山形牛和鳥取和牛亦屬日本極優質牛種。能一次過品嘗日本三種優質和牛,我們都極有期望。涼拌海蜇,甜中帶酸有嚼頭。豆腐上擺砌少量魚子,柔輭中添上彈牙元素。銀鱈魚則煎得香口又不失魚的鮮味。刺身擺砌用心,配材亦足,咬落頓覺清新可口。天婦羅熱度夠,屬剛炸起之作,炸粉及味道調得恰到好處,爽脆味濃。蝦夠大,且炸得爽口彈牙,調味亦佳。蟹殼賣相可人,內藏鮮味蟹肉及蟹膏,食落倍覺是另一種味蕾享受。带子屬大碼貨色,有嚼頭又不失鮮嫰,調味亦中規中矩。銀鳕魚亦屬上乘之作,咬落魚油溢出,鮮甜且味濃郁。飛驒牛顏色鮮紅,脂肪均勻分佈,賣相如霜降,肉味確比一般牛肉鮮甜,入口溶化無渣且無羶味。山形牛餐牌寫明屬西冷A5級數,具大理石紋理,肉質微甜,脂肪入口即溶,顯露大自然飼養的純樸鮮味。而鳥取和牛源於日本鳥取縣,亦屬頗矜

前菜三點盛

刺身擺砌用心,配材亦足,咬落頓覺清新可口。

山形牛餐牌寫明屬西冷A5級數,具大理石紋理,肉質微甜,脂肪入口即溶,顯露大自然飼養的純樸鮮味。而鳥取和牛源於日本鳥取縣,亦屬頗矜貴的牛肉,而是晚品嘗的屬餐牌標示的A5級上肩胛肉及牛肩脊肉,其油酸令肉質柔軟,入口即溶無渣且肉汁溢出。

全部食材都由專人泡製,可惜祇是穿著便服而非廚師服,令外觀畧欠一點專業感覺。

甜品主打北海道牛乳布丁,食落奶味濃郁,清香可口,別具風味。

綜觀該晚的和牛宴,水準屬中規中矩,但未見很特出,肯定未及在日本本土品嘗的水平。
2019-03-16 318 浏览
早幾天來到Hana華小料理屋吃午市套餐,高質又豐富。lunch set也有A3和牛提供。點了一份網燒御膳套餐,除了網燒A3和牛之外,仲有季節小鉢、漬物、沙律、茶碗蒸、日本米白飯和味噌湯,最後還有甜品-北海道牛乳布丁和飲品。網燒A3和牛很高質好吃,燒得剛剛好,肉質軟嫩之餘而且肉味濃郁,真的是入口即融呢。甜甜的燒汁也很送飯。另外點了和牛壽喜燒鍋,這個壽喜燒差不多每一檯都有點,同樣都是採用日本A3和牛。set包括季節小䬱、漬物、沙律、茶碗蒸、味噌湯、壽喜燒鍋、白飯、甜品和咖啡/茶。壽喜燒鍋果然是這裡的招牌, A3和牛入口即溶,甜甜的壽喜燒湯汁,再沾上生雞蛋液,和牛更加變得滑溜。壽喜燒鍋入面還有粉絲、豆腐、各款蔬菜雜菌。難怪如此受歡迎。最後還有奶香濃郁的北海道牛乳布丁作結,太滿足了。
早幾天來到Hana華小料理屋吃午市套餐,
高質又豐富。
lunch set也有A3和牛提供。
點了一份網燒御膳套餐,

甜甜的燒汁也很送飯。
另外點了和牛壽喜燒鍋,
這個壽喜燒差不多每一檯都有點,同樣都是採用日本A3和牛。

壽喜燒鍋入面還有粉絲、豆腐、各款蔬菜雜菌。
難怪如此受歡迎。

最後還有奶香濃郁的北海道牛乳布丁作結,太滿足了。
2019-02-17
  • 日本A3和牛壽喜燒鍋
2019-03-16 292 浏览
銅鑼灣登龍街又有好介紹,早前同朋友嚟咗呢間日式料理店食午餐,見到餐牌都覺得吸引!.🔺A3和牛壽喜燒 $258面嗰浸全部都係和牛,雪花紋清晰可見,流晒口水!輕輕整熟和牛再點下蛋漿一齊食,頂級既味蕾享受,yum yum!😻.🔺鰻魚飯 $198同樣出色既鰻魚飯,鰻魚厚肉少骨,燒得香,加上鰻魚汁,水準出色。.店舖嘅設計都非常具有日本食店嘅特色,另外有一個巨大嘅包廂,可以聯同一班朋友仔係一個安靜嘅廂房進食。
🔺A3和牛壽喜燒 $258
🔺鰻魚飯 $198