2022-04-30
蟹仙海鮮蒸氣鍋 (仁愛街)新蒲崗仁愛街50號地舖味道😋😋😋😋😋環境😋😋😋😋服務😋😋😋😋😋衛生😋😋😋😋抵食😋😋😋😋依排溫度開始高返,所以襯住仲未到夏天,決定要打個邊邊先。搵搵下比我搵到依間蒸氣海鮮火鍋,本人非常鍾意食海鮮,我見佢好鬼抵,原價7百幾蚊位嘅海鮮套餐,依家做緊$399 一位,所以就立即book枱去食啦!介紹下我食左邊個set先:尊貴海鮮套餐$399 + 10%入面包左10款食品(海鮮及蔬菜)重點推介下幾款海鮮先! 大黃奄蟹:隻蟹好大隻,膏多肉厚,味道鮮甜,蟹味濃郁龍蝦:佢係即叫即開,唔係斬定係到!睇相都睇到隻龍蝦夠晒肥美,又多膏好鮮甜。 台灣九孔鮑魚:鮑魚都幾大隻,食落唔韌,好有口感越南大虎蝦:夠晒大隻,夠晒新鮮食落爽口彈牙,食唔停口大西洋野生青口、紐西蘭月亮貝、扇貝:貝類海鮮,一定要夠新鮮,如果唔係就會又腥又臭!佢上枱全部都好新鮮,食落爽口鮮甜,味道一流粥底依個簡直係成餐嘅精華所在!全部海鮮嘅鮮味比粥吸收晒,味道一流!加埋菜脯同埋蔥,好鬼好食。最後食埋碗椰汁燕窩,簡直飽到上心口,好幸福呀😆總括黎講,味道一流,價錢超值!如果鍾意食海鮮嘅人就一定唔好錯過啦!
新蒲崗仁愛街50號地舖
味道😋😋😋😋😋
環境😋😋😋😋
服務😋😋😋😋😋
衛生😋😋😋😋
抵食😋😋😋😋
依排溫度開始高返,所以襯住仲未到夏天,決定要打個邊邊先。
介紹下我食左邊個set先:
尊貴海鮮套餐$399 + 10%
入面包左10款食品(海鮮及蔬菜)
重點推介下幾款海鮮先!
大黃奄蟹:
隻蟹好大隻,膏多肉厚,味道鮮甜,蟹味濃郁
龍蝦:
台灣九孔鮑魚:
鮑魚都幾大隻,食落唔韌,好有口感
越南大虎蝦:
夠晒大隻,夠晒新鮮食落爽口彈牙,食唔停口
大西洋野生青口、紐西蘭月亮貝、扇貝:
粥底
最後食埋碗椰汁燕窩,簡直飽到上心口,好幸福呀😆