2022-06-04
話說成朝都好似陰陰地天,但係我哋都決定去行山,行完山之後,去到鴨脷洲有間好出名食蟹嘅舖頭,叫做蟹點。午餐嘅餐牌好抵,個個餐都好想食!佢係泰國為主嘅菜都有🥰🥰🥰最後我哋兩個人,叫咗兩個午餐,再加一個咖喱炒蟹。咖喱炒蟹一到嘅時候,大家都O咗嘴,超級無敵嘅大兜😂😂😂😂但係我哋都食得晒,因為真係超級好食,咖喱嘅香味,香辣得來又唔算辣到食唔到🤭🤭好好食。早知個咖喱汁咁好食,我就淨係嗌薄餅都夠。另外兩個午餐,我哋叫咗海南雞飯同埋黃咖喱雞飯,平時食開青咖喱雞嘅我,今次對黃咖喱改觀,呢個黃咖喱超級好食,甜甜地,有辣辣地。真係超級好食呀呢間餐廳😍😍😍雖然係午餐,但係我哋食到好似晚餐咁多。好彩啱啱行完山,如果唔係肥都肥死。不得不提嘅係,佢仲有個戶外座位,如果好天嘅時候一定係好chill😎😎😎不過因為個天好似就快想落雨,所以我哋坐咗陣就轉返入室內。下次一定要再嚟食!而且間舖算係好大,室內同室外嘅座位都好充足☺️☺️☺️
午餐嘅餐牌好抵,個個餐都好想食!
佢係泰國為主嘅菜都有🥰🥰🥰
最後我哋兩個人,叫咗兩個午餐,再加一個咖喱炒蟹。
咖喱炒蟹一到嘅時候,大家都O咗嘴,超級無敵嘅大兜😂😂😂😂
早知個咖喱汁咁好食,我就淨係嗌薄餅都夠。
而且間舖算係好大,室內同室外嘅座位都好充足☺️☺️☺️