天氣一凍就係想飲熱辣辣嘅湯,食麵食同餃子🍲咁啱今日一個人經過太子,就決定去試吓好出名嘅餃子店😋去到好多人等,好彩因為得一個人等咗10分鐘就入到去🫢🥬韭菜鮮肉餃➕麻辣白菜鮮肉餃 (10隻 $55)既然天氣凍凍地,就梗係要湯餃食😋心思思想試兩款就嗌咗雙拼。上到枱見到舊舊都成個湯匙羹咁大舊😯餃子皮薄餡靚,食得出啲食材都好新鮮,應該係即日包嘅👩🏻‍🍳好鮮甜💦🍲配椰子海帶鮮雞豬骨濃湯不得不提個湯餃湯底好出色‼️椰子清甜,又飲得出鮮肉嘅鮮味,又冇味精,超好飲🥥評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5人均:~$60–70📍豐信餃子店 (太子)太子汝州街17號地下A號舖
天氣一凍就係想飲熱辣辣嘅湯,食麵食同餃子🍲

🥬韭菜鮮肉餃➕麻辣白菜鮮肉餃 (10隻 $55)
韭菜鮮肉餃
麻辣白菜鮮肉餃

🍲配椰子海帶鮮雞豬骨濃湯

評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
人均:~$60–70

📍豐信餃子店 (太子)
太子汝州街17號地下A號舖
韭菜鮮肉餃
麻辣白菜鮮肉餃
  • 湯餃
2023-12-27 95 浏览
今晚心血來潮,好想食餃子,剛剛喺太子金魚街買完魚糧,過嚟豐信排隊,不愧為人氣長龍店, 6:30已經大排長龍,等咗20分鐘終於有位。先叫韭菜拼椰菜鮮肉蒸餃,然後就係咖喱椰菜拼芝士粟米煎餃,再加小食秘汁雞腎。秘汁雞腎是甜甜的,雞腎軟軟的好入味,是一個不錯的開胃小食。煎餃的皮煎得很香脆,個人比較喜歡咖喱味,不會太濃但又很惹味。韭菜和雲耳椰菜肉餃就真係冇得輸,餃子大隻又唔會好厚皮,個人比較喜歡雲耳椰菜,點了一些之前的秘汁一齊食是畫龍點睛的效果。兩個人食完20隻都不夠喉,而且又便宜,所以再點多7隻香菇鮮肉餃酸辣湯底。酸辣湯有大量既蒜同香菜,湯底酸酸地又唔係好辣,但好惹味!而香菇鮮肉餃最特別就係個口感,菇粒帶有彈性配上鮮肉一齊吃,口感一流。

秘汁雞腎是甜甜的,雞腎軟軟的好入味,是一個不錯的開胃小食。

2023-12-14 133 浏览
到太子逛街,傍晚時間想起了這一間平時人流極多的餃子店,趁五點多人流不算多的時候便過去餃子款式很多,另外他們有提供一些在其他餃子店未必能夠提供的小食點了掃款小食,秘汁雞腎,涼拌竹筍和涼拌海蜇,雞腎入口十分軟熟,而且他們的滷水汁底味道的確濃郁,入口惹味,另外他們的涼拌竹筍在坊間比較少見,入口爽脆香甜,同樣值得推薦餃子點了一款湯餃和一款煎餃,湯餃是香菇鮮肉,入口鮮甜充滿香菇味道,配合他們的魚湯入口舒適,另外煎餃點了椰菜鮮肉餃,更配搭了金沙,入口鹹蛋黃香氣十足,配搭椰菜的清甜非常配搭,而且煎餃子內裏肉汁飽滿,入口滿足
2023-12-07 139 浏览
🎈豐信餃子店自家製手工餃子係餐廳嘅招牌,邪惡金沙餃更加係到店必試湯餃子可以選擇椰子海帶鮮雞豬骨濃湯或酸辣湯🥘佢哋嘅清甜湯底亦係亮點✨🎈金沙芝士粟米鮮肉餃想食鹹蛋黃金沙餃,個人首選都係呢間餃子外型飽滿🥟上面鋪滿鹹蛋黃,鹹香油香兼備外皮金黃香脆,內裡芝士餡微微拉絲🧀外脆內juicy口感一流😚🎈薺菜馬蹄鮮肉餃拼韭菜鮮肉餃椰子鮮雞湯湯底清甜,有淡淡椰子香🥥配餃子一流🥟餃子皮薄有韌性,韭菜餃有爆汁效果,韭菜味道清新👍🏽薺菜馬蹄鮮肉餃加入爽脆馬蹄,帶嚟多一重口感,加上自家製的辣菜脯更加滋味🥢
🎈豐信餃子店

自家製手工餃子係餐廳嘅招牌,邪惡金沙餃更加係到店必試

🎈金沙芝士粟米鮮肉餃
想食鹹蛋黃金沙餃,個人首選都係呢間
餃子外型飽滿🥟上面鋪滿鹹蛋黃,鹹香油香兼備

🎈薺菜馬蹄鮮肉餃拼韭菜鮮肉餃

椰子鮮雞湯湯底清甜,有淡淡椰子香🥥配餃子一流🥟

餃子皮薄有韌性,韭菜餃有爆汁效果,韭菜味道清新👍🏽

2023-12-05 106 浏览
📍 豐信餃子店🌍太子汝州街17號地下A號舖 Shop A, G/F, 17 Yu Chau Street, Prince Edward📝整體評分:9/10⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝⸝6:30黎到勁多人係出面排隊/等外賣,記得用GULU手機拎票~▸ 西洋菜鮮肉餃 ◂ $40 / 7隻✿ 菜肉比例一半一半,食落爽口,清新不油膩✿ 鮮雞豬骨濃湯,清香又唔會搶咗餃子味▸ 香菇鮮肉餃 ◂ $43 / 7隻✿+$10轉酸辣湯,重口味必試湯底,酸、香、辣味道鮮明✿ 粒粒香菇,加埋菇味剛好,唔會比酸辣湯搶哂味~▸ 芝士鮮肉餃 ◂ $43 / 7隻 ✿ 邪惡金沙+$16 反沙鹹蛋黃超多,好奶香~✿ 咬落有拉絲芝士,夾埋新鮮粟米粒好清甜,既健康又邪惡之選呀。
📍 豐信餃子店

🌍太子汝州街17號地下A號舖

📝整體評分:9/10

▸ 西洋菜鮮肉餃 ◂ $40 / 7隻
✿ 菜肉比例一半一半,食落爽口,清新不油膩
✿ 鮮雞豬骨濃湯,清香又唔會搶咗餃子味

▸ 香菇鮮肉餃 ◂ $43 / 7隻
✿+$10轉酸辣湯,重口味必試湯底,酸、香、辣味道鮮明
✿ 粒粒香菇,加埋菇味剛好,唔會比酸辣湯搶哂味~

▸ 芝士鮮肉餃 ◂ $43 / 7隻
✿ 邪惡金沙+$16 反沙鹹蛋黃超多,好奶香~

2023-12-05 77 浏览
好耐冇嚟過豐信食餃子啦,原來而家門口仲多咗部自動取票機,比以前更加方便!不變嘅係豐信依舊人氣十足,平日未到7pm門外已經大排人龍!好彩大部分都係買外賣,我哋大概等咗15min就有位啦!餃子款式好多,好多仲好特別,不過有幾款已經一早售罄,可惜!揀咗雙拼,可以一次過試多幾款口味!咖喱椰菜鮮肉煎餃拼芝士粟米鮮肉煎餃($57/10隻)餃子半煎炸至金黃香脆,賣相非常吸引!餡料好飽滿,咖喱味香濃,非常香口!芝士粟米鮮肉煎餃係我嘅至愛,每次嚟都一定會encore!外皮脆卜卜,內裡係軟心嘅芝士,加埋粒粒粟米及啖啖鮮肉,口感豐富!韭菜鮮肉餃拼麻辣白菜鮮肉餃($52/10隻)我鍾意呢度嘅湯餃,其中一個主要原因就係湯底非常鮮甜!椰子海帶鮮雞豬骨濃湯底鮮香清甜,飲落有淡淡椰子香氣,兼且無添加任何味精,可以放心飲晒成碗湯!湯餃子都好大隻,皮薄餡靚,餡料實在又足料,食起來每啖都好滿足!老公鍾意食韭菜,呢度嘅韭菜鮮肉餃菜夠多,味道濃郁!我鍾意食麻辣白菜鮮肉餃多D,菜肉比例平衡,辣辣地好惹味,配椰子雞湯又可以中和返!薺菜馬蹄鮮肉餃拼香菇鮮肉餃($55/10隻)薺菜馬蹄鮮肉餃係新口味,添加咗馬蹄,食落多咗爽口嘅口感!香
咖喱椰菜鮮肉煎餃拼芝士粟米鮮肉煎餃($57/10隻)
韭菜鮮肉餃拼麻辣白菜鮮肉餃($52/10隻)
薺菜馬蹄鮮肉餃拼香菇鮮肉餃($55/10隻)
薺菜馬蹄鮮肉餃係新口味,添加咗馬蹄,食落多咗爽口嘅口感!香菇鮮肉餃都好有驚喜,菇味突出,健康之選!
柑桔蜜($10)
菊花蜜($10)

🌟餐廳:豐信餃子店📍地址:太子汝州街17號地下A號舖💰價位:$50~$100⏰營業時間:星期一至日 08:30 - 18:30📱電話:2895 0020秋冬最鍾意就係食湯餃/湯麵,今晚同朋友揀左人氣大熱既「豐信餃子店」,晚市時間超受歡迎,大排長龍,大家想食鮮味十足既餃子,記得早d 黎攞位啦~———————————————————🔹涼伴海蜇涼拌海蜇爽脆Q彈,醬汁微微酸,開胃又清爽~———————————————————🔹酸薑流心皮蛋大大隻份量十足~流心皮蛋入口綿滑,蛋香味濃,皮蛋黃令人齒頰留香!好鍾意自家醃制既酸薑,甜甜辣辣,爽脆又解膩~———————————————————🔹招牌秘汁拼盤招牌拼盤有齊滷水雞翼、滷水蛋、滷水牛腱、滷水雞腎,夠哂豐富!自家秘製醬汁滷香味突出,夠晒入味,我就最鍾意滷水雞翼同滷水蛋,雞翼大大隻肉質嫩滑,滷水蛋索滿濃郁嘅醬汁,食落特別惹味~———————————————————🔹南瓜粟米鮮肉餃 (金沙煎餃)濃郁嘅鹹蛋黃配搭南瓜粟米鮮肉餃,簡直係完美嘅組合~好完美咁結合芝士粟米同埋豬肉~芝士同埋粟米咬落味道好濃郁,帶點拉絲,甜甜地好正,加埋爆汁嘅豬肉,食落好滿足~🔹
🌟餐廳:豐信餃子店
📍地址:太子汝州街17號地下A號舖
💰價位:$50~$100
⏰營業時間:星期一至日 08:30 - 18:30
📱電話:2895 0020

🔹涼伴海蜇
涼拌海蜇爽脆Q彈,醬汁微微酸,開胃又清爽~

🔹酸薑流心皮蛋

🔹招牌秘汁拼盤

———————————————————
🔹南瓜粟米鮮肉餃 (金沙煎餃)

🔹芫茜鮮肉餃(金沙煎餃)
作為芫荽控嘅我,當然要試吓另一款芫茜鮮肉餃~芫茜嘅份量夠晒澎湃,味道清新夠突出,豬肉肥瘦適中,令人食得好滿足~

———————————————————
🔹梅菜粟米鮮肉餃 (湯餃)
終於嚟到主角出場,我所指嘅係呢一度嘅招牌湯底 - 椰子海帶鮮雞豬骨濃湯,湯頭滲透淡淡雞肉及豬骨鮮味,再加入椰子海帶,飲落特別清潤鮮甜,用黎搭配餃子,絕配!

梅菜粟米鮮肉餃,呢個配搭夠晒特別,梅菜鹹鹹甜甜,更能突顯豬肉嘅鮮味,好夾~

🔹薺菜馬蹄鮮肉餃(湯餃)
薺菜含有大量粗纖維,促進腸道蠕動,幫助消化係富健康嘅菜種之一,搭配粒粒爽脆清甜嘅馬蹄及肉汁豐富嘅豬肉粒,夠晒飽滿、值得一試!

🔹清熱潤喉羅漢果甘草茶 及 柑桔蜜
呢度嘅自家製飲品,清熱解毒又養生!
羅漢果甘草茶,用料十足,潤喉得來帶點清涼嘅甘草味,清熱解毒一流
自家調製嘅柑橘蜜,採用自家醃製柑桔,鹹鹹酸酸,降火又解渴

😋味道:4/5
🏢環境:3.8/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
鍾意食餃子嘅朋友仔,一定要嚟朝聖下呢一間大熱嘅餃子店,除咗採用嘅湯底以雞肉及豬骨熬煮之外,滋補又養生,提供嘅餃子款式選擇眾多,有齊湯餃、煎餃、金沙餃,配搭各款粉麵,一一供應,總有一款啱你心水!除咗餃子之外,幾款自家創作小食亦係招牌之一,大受歡迎,值得捧場!
2023-11-29
以前未出名嗰時嚟食過一次,印象都係好好食,但今次係出左名之後第一次嚟幫襯,整體感覺顯然差左好多,而家根本被人吹棒好食得太誇張我今次係嗌10隻湯餃,最後淨係俾7隻嚟,出聲叫先肯補番俾人,仲要後補3隻又唔俾番啲湯,比完整一份10隻湯餃係少左勁多湯,啲餃子係皮薄,餡正常,但明顯係用機啤出嚟,根本唔係用人手包,皮肉分離,食落一啲都唔扎實,令我覺得間店成為我印象中做出口感係最差嘅餃子,而且係姑寒嘅餃子店,同甜記睇齊,所以以後唔會再幫襯

1K
2023-11-24 96 浏览
👧🏻😋👅🍽✨夏天食 秋冬更要食 😆-豐信餃子店🇭🇰 太子汝州街17號地下A號舖 🇭🇰-🥟天氣一轉涼就會諗起豐信!! 飲返佢配熱辣辣既椰子湯, 啪返兩排大大粒湯餃, 再啪多一排金黃色煎餃, 個人暖粒粒左再大啖飲佢既自家製涼茶, 成件事勁舒服 🤤🥟門口長期有人龍, 外賣單又係咁響, 但出餐快得黎食物質素都極高, 屹立太子多年依然價廉物美-🥥 韭菜鮮肉餃 x 椰菜鮮肉餃 椰子湯10隻 $47💯未試過佢個招牌湯既朋友真係唔可以錯過椰子海帶鮮雞豬骨濃湯, 椰子勁清甜但湯又帶鮮肉味, 熱湯充滿粒餃提升左鮮肉味道, 同時就咁飲一樣咁清甜; 配上韭菜同椰菜呢兩款必食招牌, 新鮮食材簡單得黎唔會令人失望 ☺️-🌶 紫菜鮮肉餃 x 芫茜鮮肉餃 酸辣湯10隻 $65✨酸辣湯勁似食緊酸辣粉, 香麻酸辣勁重茜, 唔會太油但當然就唔會好似椰子湯咁飲得晒 😂 揀左配味道唔搶又有character既紫菜同芫茜同個湯底可以相輔相成-🔥 香菇鮮肉餃 x 芝士栗米鮮肉餃 煎10隻 $57💯煎餃排排坐又顯出佢大粒飽滿; 外脆內軟, 爆餡時皮又夠薄, 兩個味都冇得輸, 芝士仲有流心效果 🥹-🍱小食✨招牌秘汁拼盤 $45 牛𦟌,
👧🏻😋👅🍽✨

🔥
香菇鮮肉餃 x 芝士栗米鮮肉餃 煎10隻 $57

🍱
小食
✨招牌秘汁拼盤 $45 牛𦟌, 雞腎, 雞翼, 滷蛋全部都炆到勁腍又勁入味; 牛𦟌仲有筋位入口即溶勁正
✨涼拌海蜇 $22 食落爽口清新, 簡單同麻油醃味又灑上蔥花唔會太鹹

🧃
飲品
💯柑桔蜜 $10 酸酸甜甜好開胃
💯羅漢果甘草茶 $10 甘甜潤喉好清熱

2023-11-21 133 浏览
天氣一凍,就好想食暖嘅食物🤣,咁啱經過太子見到豐信餃子店🥟,真係啱晒我心意❤️❤️店內的餃子主打全人手製作🥹,粒粒餃子都圓潤飽滿😛,足料得來性價比極高🥰,今次我就叫做左湯餃及煎餃🤤☺️- 冬菇鮮肉湯餃🍄🐷🥟 $53@10隻餃子用料豐富,每一口都食到咸香冬菇粒🍄及新鮮豬肉🐷內餡,肉汁豐富🤤,內餡冬菇肉比例約一半😼,真係啖啖滿足👍,湯底係椰子雞🥥豬骨湯底,味道清甜而不油膩🥰,椰子香味足夠😎,仲有少少胡椒粉提鮮,真係好暖胃😳- 韮菜鮮豬煎餃🥬🐷🥟 $45@10隻 ✨煎餃另+$2水餃外皮煎得脆卜卜,十分香口😍,韭菜香味濃郁配上多汁鮮味豬肉內餡😋,真係令人想一隻接住一隻食😏,如果油可以再少啲就💯🤩豐信餃子不論湯餃或煎餃都十分出色😝,做到皮薄餡靚☺️,真係好啱冬天來一碗暖笠笠既餃子🤤😘📍 豐信餃子店 - 太子太子汝州街17號地下A號舖@fungshundumplingshop#justlingggxd_港式#justlingggxd_太子

- 冬菇鮮肉湯餃🍄🐷🥟 $53@10隻

- 韮菜鮮豬煎餃🥬🐷🥟 $45@10隻
✨煎餃另+$2

📍 豐信餃子店 - 太子
太子汝州街17號地下A號舖
@fungshundumplingshop

#justlingggxd_港式
#justlingggxd_太子
已經唔知Encore 過幾多次 長期要排隊都照等好彩有得Gulu 拎等飛 都唔洗等太耐👍🏻🥬上湯時菜 $20是日時菜-菜心翠綠 出街食都有得食番啲菜 🤭即刻覺得健康感up💪🏻 🪼涼拌海蜇 $22開胃前菜 ☺️口感彈牙爽脆 麻油味香《椰子海帶鮮雞豬骨湯餃》清甜招牌靚湯底🥟紫菜鮮肉餃 7隻 $40大大粒肉質鮮嫩多汁😚滿滿紫菜🥟雲耳椰菜鮮肉餃 7隻 $40 餡料十足實淨👍🏻椰菜雲耳令口感 爽口更豐富😁🧉清熱潤喉羅漢果甘草茶 $10羅漢果甘草天然甜味 潤喉一流清潤止咳😊秋冬乾燥飲就岩晒「豐信餃子店」@fungshundumplingshop 📍太子汝州街17號地下A號舖#豐信餃子店 #太子美食 #餃子 #黃金餃 #咸蛋黃 #煎餃 #水餃

已經唔知Encore 過幾多次 長期要排隊都照等

📍太子汝州街17號地下A號舖
#豐信餃子店 #太子美食 #餃子
#黃金餃 #咸蛋黃 #煎餃 #水餃
2023-11-21 76 浏览
豐信餃子店每日新鮮製造,餡料、包餃都是人手製作!店內有15款餃子口味,有湯餃、煎餃,不單只有普通的韭菜、白菜、豬肉餃😎餃子、款式、湯底配搭都非常新鮮!主打椰子鮮雞豬骨湯底,好香濃,可以食完餃子仲可以飲哂成碗湯!想重口味啲,仲可以轉惹味酸辣湯底添😋食完一隻又一隻,仲打包返去慢慢食!餃子皮真係好薄,大隻而足餡!有15款餃子口味,包括韭菜鮮肉、白菜鮮肉、椰菜鮮肉、咖哩鮮肉、南瓜粟米、紫菜鮮肉、芫茜鮮肉、香菇鮮肉、芝士粟米鮮肉、麻辣白菜鮮肉等,而且廚師不時研發新口味,可能下次到訪又會有不同驚喜😁小食都有好多款選擇牛展食落軟腍,味道香醇。酸薑流心皮蛋不會太酸、太濃調味做得很好👍🏻

食完一隻又一隻,仲打包返去慢慢食!

小食都有好多款選擇
牛展食落軟腍,味道香醇。
酸薑流心皮蛋不會太酸、太濃調味做得很好👍🏻
  • 韭菜鮮肉餃
  • 香菇鮮肉餃
  • 邪惡金沙餃
  • 湯餃
  • 芫茜鮮肉餃
2023-11-13 186 浏览
同朋友都好鍾意食餃子,在去花墟之前,順道去試試呢間人氣餃子店。為了減少了排隊的時間,在小店開店前已經到了,現場已經有兩三個人等待中,一開店就可以即刻坐低。餃子店的座位不多,要有要拼桌的心理準備。韭菜鮮肉湯餃 (10隻) $45 配上海麵 +$8湯底是無味精的椰子海帶鮮雞豬骨老火湯,有淡淡的椰子味,餃子味道更搶眼。韭菜鮮肉餃大大隻,足料飽滿,咬開可以見到滿滿的韭菜同豬肉餡料,口味濃郁,單食味道已經很好,不用再點額外的醬汁。上海麵比一般麵店滑身,軟硬剛剛好。同朋友覺得淨食餃子已經飽肚,細食的女士可以不同加配粉麵可以。麻辣白菜鮮肉煎餃 (7隻) $40同樣大大隻,餃子皮煎到香脆,餡料是肥美的豬肉同白菜,帶點麻辣的調味,香辣惹味,如果麻辣味道再濃一點就更完美。秘汁雞腎 $22雞腎份量多,滷汁帶甜甜,每一片雞腎均勻地上色,味道入味。菊花蜜 $10一大支的菊花蜜味道清新,有一種草木味,不會太甜,清新解膩。食完店外已經大排長龍,人氣高️企。小店味道出色,份量大,價錢親民,值得回訪。
韭菜鮮肉湯餃 (10隻) $45 配上海麵 +$8

麻辣白菜鮮肉煎餃 (7隻) $40

秘汁雞腎 $22

雞腎份量多,滷汁帶甜甜,每一片雞腎均勻地上色,味道入味。
菊花蜜 $10

一大支的菊花蜜味道清新,有一種草木味,不會太甜,清新解膩。
菊花蜜
2023-11-05
午餐
菊花蜜
2023-11-13 131 浏览
因為先後慶祝生日花了不少錢, 約了朋友吃飯決定找間平民美食, 不然錢不夠花。幸好朋友早放工,所以一早讓她去拿位, 這間餃子店, 才6:30已超多人, 堂食的既多, 外邊排外賣也非常多。叫了份滷水蛋, 滷水醬汁很夠味, 蛋也很彈牙, 不會很淋身, 要是想吃濃味點可以沾多點醬。另叫了份煎豆腐, 豆味很香, 入口即有一陣豆香味。然後剪得很薄一層香脆感入口增加惹味。因為我吃煎餃, 所以點了碗湯, 湯味道不錯, 要是叮吃水餃的話就不用點, 可以直接喝。朋友點了雙拼, 是辣白菜鮮肉餃, 及白菜鮮肉餃。各嘗了件, 皮很薄, 裡邊餡十足, 辣白菜很開胃惹味, 白菜的話則啖啖肉很滋味。我點的是芝士鮮肉餃, 雖然是煎餃, 不過皮一樣薄, 卻煎得很金脆, 而且芝士味足, 配上夠料的餡, 配上辣蘿蔔吃一流。點了青檸蜜及菊花蜜, 2枝飲料一是果香重, 一是清甜, 解渴消暑很不錯。

▪️🥟 麻 辣 白 菜 鮮 肉 餃 $50 (10 pcs)𝑷𝒐𝒓𝒌 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑯𝒐𝒕 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑫𝒖𝒎𝒑𝒍𝒊𝒏𝒈+ 邪 惡 金 沙 餃 𝑺𝒂𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑬𝒈𝒈 𝒀𝒐𝒍𝒌 $16Have seen ppl posting this very tempting dumpling on Ig for quite a while, but still being shocked when I saw it in real. Each dumpling was as huge as half of the palm and had thin crispy skin envaloping the juicy meat. The spiciness and numbing was just right, while the spicy pickle served on each table helped add layer to the taste. Topped with the flavorful salted egg yolk, however, it also made the bottom
𝑷𝒐𝒓𝒌 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑯𝒐𝒕 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑫𝒖𝒎𝒑𝒍𝒊𝒏𝒈
Have seen ppl posting this very tempting dumpling on Ig for quite a while, but still being shocked when I saw it in real. Each dumpling was as huge as half of the palm and had thin crispy skin envaloping the juicy meat. The spiciness and numbing was just right, while the spicy pickle served on each table helped add layer to the taste. Topped with the flavorful salted egg yolk, however, it also made the bottom of dumplings soaked with the oil from that and got greasy. Trust me, no matter how a big-eater you are, just DON'T order the 10pieces dumplings by yourself, especially the golden version. Cause even if you can handle the fullness, it's still not easy to enjoy the final pieces.😂 But still, higher recommended to come and try their dumplings. They often has long line in front, so make sure you arrive early to get a seat. Also, remember to check your order, cause I saw the staff mistaken ppl's order for several times especially during busy time.
---
Taste: 👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽/ 5
Service: 👍🏽👍🏽👍🏽/5
Re-visit ? ✔️
𝑷𝒐𝒓𝒌 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑯𝒐𝒕 𝑺𝒑𝒊𝒄𝒚 𝑫𝒖𝒎𝒑𝒍𝒊𝒏𝒈  + 𝑺𝒂𝒍𝒕𝒆𝒅 𝑬𝒈𝒈 𝒀𝒐𝒍𝒌