2022-05-24 1255 浏览
好多人唔知, 轉緊新鋪中匯街。宇宙第一咖哩係唔會消失!!!!!!!many ppl dont know it swaping place.i wont end, never and ever, the world no. 1 curry in my food list.#food #likes #delicious #sweet #bhfyp #vegan #dinner #breakfast #cake #homemade #healthyfood #lunch #foodstagram #healthylifestyle #yum #foodphotography #dessert #foodblogger #foodlover #omicron #foodig #hkfoodpoet #閃電五連鞭
好多人唔知, 轉緊新鋪中匯街。
宇宙第一咖哩係唔會消失!!!!!!!

2022-04-19
午餐
2022-04-15 545 浏览
月頭去買都仲喺度今日想食去到連招牌都無埋,圍哂板幾轉疫情都仲有幫襯….見佢只做外賣最鍾意食都係個香茅豬扒飯啲蔥蒜又正唔知會唔會再開返間呢大角咀又少一間好食既鋪頭
月頭去買都仲喺度
今日想食
去到連招牌都無埋,圍哂板
幾轉疫情都仲有幫襯….
見佢只做外賣
最鍾意食都係個香茅豬扒飯
啲蔥蒜又正
唔知會唔會再開返間呢
大角咀又少一間好食既鋪頭

2022-01-24 668 浏览
越旺其實我平時間唔中都會去食吓lunch。今日叫左個咖喱雞翼飯,越南咖喱小辣。食落無咩辣味,下次可以加辣。份量適中,好似有5隻雞翼,雞翼頗大隻,炸過再放入咖喱。幾好食。
咖喱雞翼飯
2022-01-24
咖喱雞翼飯
2021-12-02 299 浏览
u can say that im "fighter" , "shareholders" of certain resto. actually i wish i am and i quit my job to enjoy those delicious food with million passive income and become wealth freedom immediately. i keep on writing on those deliocious food every time i think its worth my praising. the curry quality here is excellent. boss freshly grind curry power from various nuts everyday or in alternatively day. the taste is rich creamy of curry with vietnam herb beef. this time the beef texture is a bit sh

i keep on writing on those deliocious food every time i think its worth my praising. the curry quality here is excellent. boss freshly grind curry power from various nuts everyday or in alternatively day. the taste is rich creamy of curry with vietnam herb beef. this time the beef texture is a bit shoe but still acceptable becoz the curry taste is 200% gain back all the lossed marks.

curry must try.

#food #hkfood #delicious #yummy #dirty #smelly #vomit #digestion #sick #ill #igfood #foodig #hkfoodpoet #閃電五連鞭
2021-12-02
雖然價錢吳貴,14蚊,但竟然少到咁?感覺好敷衍,之前成日幫襯,乜都好大份,估吳到份量少咗!另外點咗個飯,分量都系縮減咗,唯一就系味道冇變,可能生意好咗所以冇以前咁抵
2021-05-26 858 浏览
一行四人去到大角嘴,見今次冇乜人,立即入去食,雖然這間小店環境比較擠,不過食物真的不錯👍🏻咖喱牛腩配薄餅: 這個無得輸,牛腩夠稔,薄餅香軟鬆化,再加上咖喱汁,真的好味。豉椒抄聖子: 聖子比較細,不過味道也不錯!口水雞 : 這個麻味太重,而且雞肉不是太滑,下次可以不叫越南蒸粉卷 : 每次去到必叫蔗蝦 : 個人覺得這個最好兩個人share 1條食,不然會很飽,冇位食其他嘢。越南小食拼盤:有春卷,扎肉,雞翼,每樣少少,正!蝦醬抄飯: 這個十分香口,大家可以試試😊蒜蓉抄通菜: 唔知點解普通通菜也好好味!雖然這間小店沒有靚裝修,但食物質素真的不錯,希望大家也支持小店。

豉椒抄聖子: 聖子比較細,不過味道也不錯!

口水雞 : 這個麻味太重,而且雞肉不是太滑,下次可以不叫

越南蒸粉卷 : 每次去到必叫

越南小食拼盤:有春卷,扎肉,雞翼,每樣少少,正!

蝦醬抄飯: 這個十分香口,大家可以試試😊

蒜蓉抄通菜: 唔知點解普通通菜也好好味!

2021-05-25
2021-03-18 671 浏览
once again pick up this place for lunch.shop is small canbit fit alot of people.about 20ppl at maximum.althobthe environment is not very good. their good is excellent.this time i tried the set lunch, lemon grass beef double egg rice.very surprice it serves with green onions topping which even make it more delicious.portion is big. fit for all adult.+2$ will serve you the iced red bean. not so sweet, perfectly match with rice.#越旺美食 #hkfood #yummy #delicious #hkfoodpoet
about 20ppl at maximum.

lemongrass  beef  with  double  egg  rice
2021-03-16
2020-12-10 929 浏览
點了一份炒飯,加了幹洋蔥碎,這樣來口感更加的豐富,豬排有好幾塊,非常滑,肉質不乾柴,咖哩豬頸肉也很好吃,我點了千層餅,沾著咖哩非常好吃,飲料打包份量就有點少了。
2020-11-09 673 浏览
因為早餐食得太飽,所以lunch 想食返d 酸甜開胃既野。去左越旺買左個香茅豬扒撈檬配紅豆冰,$36.80。一打開個盒(圖1),第一個問題就係,究竟點食。正常餐廳會用個碗裝住,但呢間唔知點解係攞盒裝,之後唯有將d 豬扒放係個蓋上面(圖2)。豬扒有一大塊,仲有好多配料,包括,炸蒜,花生粒,甘荀絲,芽菜,油蔥,配埋撈檬汁。味道正常,但會有少少油,可能件豬扒同油蔥既關係。杯紅豆冰D 紅豆都幾大粒幾多,而又幾香甜,不過就痴埋一舊唔係粒粒分明。
2020-10-05 731 浏览
黎過呢間餐廳好多次啦👍🏻💕佢地係一間專食越南菜既餐廳,餐牌有好多選擇,你總會揀到樣啱你食既🥰我地今次兩個人叫左四樣嘢、一杯飲品!🤤佢地個咖喱雞真係十分推介,配埋個印度薄餅真係口水都流埋😏d雞肉好滑,個咖喱汁調配得好好,辣度適中☺️越式炒河好有鑊氣,好足料,份量仲好大碟添👍🏻杯三色冰都好正,唔會太甜❤️至於凍食扎肉卷,我就無咁推介,味道一般🙂價錢方面,我係覺得好抵食!碟碟嘅份量都好足夠,絕對唔會偷工減料,推介大家去試下
越式炒河好有鑊氣,好足料,份量仲好大碟添👍🏻
杯三色冰都好正,唔會太甜❤️
至於凍食扎肉卷,我就無咁推介,味道一般🙂

2019-10-27 1971 浏览
朋友問我大角咀有咩好食 我都會諗到呢間餐廳已經唔係第一次黎食 今次終於記得比篇食評佢啦炸扎肉炒河 $47成舊扎肉切開上碟 並唔係好似好多餐廳切哂絲係入面扎肉大大舊 特別好食 加埋炸蒜係面更加香口炒河炒得有獲氣 但係就油左d啦咖哩豬扒配千層薄餅 $50呢間餐廳我係極喜愛食佢既咖哩+薄餅咖哩可選辣度 最貼心係可以有唔辣唔辣唔好以為會冇咁好食我可以同你講 呢到唔辣咖哩都係好好食甜甜既咖哩 又食到咖哩既惹味 香滑椰香味 加埋豬扒都係咁好食 而且味道好好 撈飯一流仲有薄餅香脆好食 食完回頭指數極高加埋餐廳價錢好平民 食物質素又咁好 CP值超高既餐廳
朋友問我大角咀有咩好食 我都會諗到呢間餐廳

加埋豬扒都係咁好食 而且味道好好 撈飯一流
仲有薄餅香脆好食 食完回頭指數極高

加埋餐廳價錢好平民 食物質素又咁好 CP值超高既餐廳
2019-10-12 1130 浏览
這間在大角咀道的小店越旺美食,門面從不起眼,帶點殘舊,但是不可單靠貌相,原來是印度和越南美食高手。聽聞咖喱是其一鎮店之寶。究竟是印度咖喱,還是越南咖喱呢?越南咖哩牛腩飯今次試一下越南咖喱,選擇小小辣,濃厚嫩滑的椰香味,撈飯吃非常開胃。成碟飯跟成碗咖喱汁差不多食晒,牛腩彷佛是配角。之前試過印度咖哩,有一定辣度,不是一般咖哩醬而成,帶有洋蔥和薑黃粉的味料,質感較重。我就比較喜歡越南咖喱,更容易入口。可惜中午沒有薄餅供應。香芧牛肉炒河原來這小店的炒河也很有鑊氣,食得津津有味。店舖雖小,但選擇非常繁多,確實有料到,幫襯一次唔夠,所以客似雲來。

聽聞咖喱是其一鎮店之寶。究竟是印度咖喱,還是越南咖喱呢?

香芧牛肉炒河

原來這小店的炒河也很有鑊氣,食得津津有味。

2019-08-01 947 浏览
之前同事推介過呢間餐廳不過好多時食飯都係一大班人,而呢間餐廳唔算大之餘食飯時間都有好多人幫襯,所以好多時都食唔到今日lunch 之前有個會,開完啲人都走晒一個人都唔知食乜好既時候諗起呢間餐廳,咁啱就可以試下去到又啱啱好有一個位,好好彩咁唔駛等就入左去午餐係雙蛋加唔同既肉(雞、牛、豬 etc)既組合唔啱食既話menu 仲有好多其他選擇我叫左雙蛋雞扒飯—份量十足,雞扒雖然油左少少,但加上葱油同雙蛋,送飯一流不過飯既份量都幾多,細食既朋友可以叫少飯
之前同事推介過呢間餐廳

去到又啱啱好有一個位,好好彩咁唔駛等就入左去

午餐係雙蛋加唔同既肉(雞、牛、豬 etc)既組合
唔啱食既話menu 仲有好多其他選擇

不過飯既份量都幾多,細食既朋友可以叫少飯
2019-07-29
2019-07-30 704 浏览
朋友住大角咀,帶我吃越南野咖喱、喇沙、海鮮是必食推介於是6點左右到,展開今晚既晚飯聚兩個人叫左兩個主食,一個海洋1.咖喱雞扒配薄餅* 薄餅係咖喱嘅好朋友,點埋咖喱汁好有味*雞扒份量好足料2.海鮮喇沙河粉* 湯底濃郁* 海鮮種類多,有大蝦、墨魚、青口等等*河粉量亦好多3.大粒炒蜆* 大粒 彈口仲叫左兩杯椰汁珍多冰,大杯又鮮渴店舖雖然咖係話好大,但都坐到好多客,落單上菜都快,而且店員都友善,樂意介紹特式菜,下次再試其他!
朋友住大角咀,帶我吃越南野
咖喱、喇沙、海鮮是必食推介
於是6點左右到,展開今晚既晚飯聚

兩個人叫左兩個主食,一個海洋
1.咖喱雞扒配薄餅
* 薄餅係咖喱嘅好朋友,點埋咖喱汁好有味
*雞扒份量好足料

2.海鮮喇沙河粉
* 湯底濃郁
* 海鮮種類多,有大蝦、墨魚、青口等等
*河粉量亦好多

3.大粒炒蜆
* 大粒 彈口

仲叫左兩杯椰汁珍多冰,大杯又鮮渴

咖哩雞扒配薄餅
海鮮喇沙
  • 咖喱雞扒配薄餅
  • 喇沙海鮮河粉
2019-07-14 622 浏览
來到這間越式小店⋯比我相像中有點落差⋯舖外完全見不到舗內情況⋯天時暑熱☀️⋯叫了個清爽的豬扒撈檬⋯豬扒的味道很不錯⋯那撈粉的酸甜汁也非常開胃⋯不會太咸⋯涷檸茶非常冰涷🥤⋯但嚴格來説⋯份量比較細⋯似下午茶餐⋯以$44價錢⋯相信有更好的選擇⋯
2019-07-07