2017-03-21
難得有朋友約飯局 , 而且仲話這餐廳值得推介 , 見盛情難卻,就不妨一試啦 .收工後就約係土瓜灣等 , 自己平時真係好少黎土瓜灣尼頭食飯 , 而這次亦令我難下一個好印象!去到店舖因為已提前預約,不用等位,而且店面光鮮,令人舒服 , 剛剛坐下沒多久, 待應已為我們送上前菜云耳食洛口 幾爽口 , 口感唔錯, 而且比一般餐廳唔同既係佢既汁 係有陳醋 , 兩者配搭在一起 非常合襯很快就一次上多2款既小食, 第一款有我最鍾意食既 椒鹽魷魚鬚 而且溫度十足, 一食洛口就知係新鮮炸起, 真係超正! 另外一款叫 八味甘香豆腐 , 又係一款非常值得推介既小食, 外皮十分香口鬆脆,而內裹既豆腐卻不損嫩滑 Good!上台唔夠3分鍾我地已經食完一牒, 真係好搶手...食完甘多款前菜 , 終於到主菜上台啦 , 今晚既鍋底 花甲蟹鍋 , 老友仲話係必食之推介, 講到甘未食已經勁期待上鍋先,比想像中要大鍋, 因為平時食開都係得佢既一半份量, 而且真係好香 個種香味 就好似你係出西貢 食新鮮即煮既海鮮 鮮香味再加埋大廚既絕款配料, 加埋一齊真係勁開胃...花甲好多,食到最後仲有幾隻食唔哂, 不過本人唔好花甲,所以無特
去到店舖因為已提前預約,不用等位,而且店面光鮮,令人舒服 , 剛剛坐下沒多久, 待應已為我們送上前菜 云耳食洛口 幾爽口 , 口感唔錯, 而且比一般餐廳唔同既係佢既汁 係有陳醋 , 兩者配搭在一起 非常合襯 很快就一次上多2款既小食, 第一款有我最鍾意食既 椒鹽魷魚鬚 而且溫度十足, 一食洛口就知係新鮮炸起, 真係超正!
上台唔夠3分鍾我地已經食完一牒, 真係好搶手... 食完甘多款前菜 , 終於到主菜上台啦 , 今晚既鍋底 花甲蟹鍋 , 老友仲話係必食之推介, 講到甘未食已經勁期待
再加埋大廚既絕款配料, 加埋一齊真係勁開胃...
花甲好多,食到最後仲有幾隻食唔哂, 不過本人唔好花甲,所以無特別評價 , 但見朋友食完一隻又一隻, 應該唔會差
蟹肉肉汁多,肉質亦算嫩滑,最難忘既係佢 蟹黃 , 反過來見到時, 沿邊都係蟹黃 .....
下次有機會絕對要來再試...