2017-09-09 141 浏览
今日2時便駕車出發去銅鑼灣午膳,但竟然在銅鑼灣區內塞車多達一小時多,泊車又難,真是無奈,唯有改為吃下午茶。想起銅鑼灣新開的商廈有一間辦館,於是便上去,貪它的食品夠「快餐」。果然有「出前一丁」餐,$88還有飲品和甜品。《味噌豬骨棒丁麵餐 咖啡/茶 $88》 基本的出前一丁湯麵,但潮化了的加上了慢煮一小時的傳統日本醬油醃製上等豚肉,再配上切絲日本大蔥、 爽口秋葵及日本溫泉蛋, 最後加上秘製辣油,為本身平凡的出前一丁麵增添特色。此還跟tea or coffee, 但今天想喝朱古力於是加$20點了杯凍朱古力。甜品漏單沒來所以沒評語。還有另外點了個《All Day Breakfast (可選煙肉/Parma Ham)$118》都是有基本的材料,例如多士、炒蛋、腸、黃豆和我選了Parma Ham。腸是辣肉腸,所以特別惹味,其餘都中規中矩沒怎麼特別。因為all day breakfast是散點食品所以沒有跟飲品,看看隔離座的食客正在喝一杯精美的熱飲,於是我便問問職員然後跟著點了一杯。那原來是《Caramel Crème Brulee Latte $68》,表面浮著一塊蝴蝶餅和彩色脆脆。賣相簡單但可

甜品漏單沒來所以沒評語。

那原來是《Caramel Crème Brulee Latte $68》,表面浮著一塊蝴蝶餅和彩色脆脆。賣相簡單但可愛,用來扼like不錯。

服務:友善,但比較生手而且有漏單,有改善空間。
2017-09-09
2017-09-09 88 浏览
見銅鑼灣總統戲院對面開左一間新商廈裡面一間標榜食出前一丁嘅餐廳,以我20幾年食出前一定嘅經驗一定要去試吓,可惜雷聲大雨點小,裝修幾好,銅鑼灣收費,我星期六朝頭早11點半左右去,首先迎來一個黑口黑面嘅服務員,好似你讚佢錢嗰種,都冇咩所謂,問佢問題,問一句答半句,好似唔想你喺度食嗰種,不過都嚟咗啦,即管試吓佢D丁面,佢話有隻新面叫棒丁,只可跟套餐不可散叫,一杯熱飲或凍飲加個甜品再加碗麵,以銅鑼灣來講接近$100都算係咁,點知面嚟到份量少到可憐,以一般香港OL都可能唔夠飽,如果係香港壯男可能要食兩個,你唔餐肉好鞋好少,即所謂溫泉蛋酸酸地,D蔥又硬又唔香,同茶餐廳比只得一半份量左右,但係唔緊要見佢張圖有杯好靚嘅咖啡同甜品,點知嚟到,淡茂茂仲衰過一般茶几咖啡同張餐牌張相差天共地,甜品上埋,綠茶雪糕甜到爆,再加兩快平凡超甜曲奇餅同啲普通紅豆,基本上要俾錢我係唔會食,但D面唔可以散叫所以被迫一定要跟餐。我嘅建議系如果你好肚餓而佢又唔使排隊系冇選擇底下先去食。最可惜係餐廳裝修幾靚,又有噱頭,但係唔明點解唔可以做好啲,見佢餐牌有一大頁係賣洒嘅,可能佢根本只係想做happy hour d高級白領重好搵!多謝大家閱讀!第一次出post多多包涵🙏🏻
2017-09-09
2017-09-07 87 浏览
湊巧過來銅鑼灣的Tower 535工作,原來辦館在這裡新開了分店,Tower 535大堂上,電梯一上來就見到,餐廳樓底很高,加上落地大玻璃,環境開揚很舒適,店員殷勤有禮。這裏的菜色比其他分店都多,還主打cocktail及酒類,如果想靜靜飲一杯,輕鬆聊聊天,這裡是一個很好的選擇。凱撒沙律配柏爾馬火腿 $88沙律菜新鮮爽脆,柏爾馬火腿味香濃,加上沙律醬,整體味道好夾很醒胃。媚婦餐肉蛋三文治 $88賣相份量十足,但細看其實都係一個普通的餐肉蛋加上四個餐包,有點兒那個吧。吃定我拼盤 $168(燒賣、薯條、無毛豆、春卷、威猛腸、雞翼)最喜歡當中的威猛腸,油份豐富很汁潤,春卷很脆身,整個拼盤佐酒一流。Nojito當中包括有Logan, Red Date, Goji Berry, Chrysanthemum, Rose Syrup,很冰爽,味淡帶輕輕薄荷味,醒腦提神)。

凱撒沙律配柏爾馬火腿 $88
媚婦餐肉蛋三文治 $88
吃定我拼盤 $168
(燒賣、薯條、無毛豆、春卷、威猛腸、雞翼)
Nojito
2017-09-02
2017-09-07 67 浏览
「出前一丁 x 辦館 LOF 10」合作做出地道港式風味嘅出前一丁😂由辦館LOF10 Bar Dining以創意手法烹調左四個套餐😲😆每個套餐都包括一個甜品同飲品 我地就試左以下呢兩個😘.🐷赤豬骨棒丁麵餐 $88豬骨味湯底味濃😋加左少許秘製辣油🌶麵條都幾入味配埋溫泉蛋 食落味道唔錯麵條仲好滑😜至於個甜品就係雞蛋仔配雪糕🍦😍雞蛋仔整得幾脆口 上面淋左朱古力醬同糖漿🍯甜甜地但唔夠熱🙈如果熱既話配埋個雪糕球 味道更佳😝🍜港式蔥油出前一丁餐 $88叉燒炒蛋撈公仔麵幾特別😂炒蛋都幾滑 但個撈出前一丁就有啲太乾身同唔夠熱啦🙈🙈不過麵條都煮得岩岩好幾彈牙😁我幾中意佢呢個甜品 抹茶紅豆雪糕夾心🍵抹茶味夠濃同紅豆好夾😍😍甜得黎好開胃😇.整體黎講呢幾個套餐嘅出前一丁雖然有諗頭但味道唔太特別😗😗反而甜品整得比較有心思同突出😍價錢就偏貴 始終出前一丁都係快餐價錢比較吸引🙈
🐷赤豬骨棒丁麵餐 $88

🍜港式蔥油出前一丁餐 $88

2017-09-06 152 浏览
相信沒有人不愛吃出前一丁吧,每逢 肚子感到空虛,我總會想到它,而它亦早已成為了我的宵夜良伴。 早前,知道辦館與出前一丁 crossover, 推出了多款以出前一丁泡製的美食套餐,所以,這天放工後 ,與好友一同前往試試。 餐廳位於銅鑼灣世貿廣場旁邊的透明玻璃大廈,沿扶手電梯直上至三樓,便會看到大大隻的清仔紙牌公仔。而餐廳的佔地挺大,半開放式設計,感覺開揚。而這間分店與其他辦館不一樣的地方,是餐廳提供 bar dining,不過,依舊有麵、飯、意粉、多士及toast,而這裏的所有咖啡都由冰滴的過程處理。帕爾瑪火腿、腰腩火腿、芝士拼盤個人認為腰腩火腿的豐潤感較帕爾瑪火腿重,而且油脂較多,入口豐腴香潤,味道濃郁,非常Juicy,而帕爾瑪火腿鹹香味強烈,吃後有滿滿餘韻。松露叉燒炒飯,說實,這個炒飯確實令我們有點失望,因為它的味道與平日吃到的炒飯差不多,而且松露味道不重,叉燒粒粒亦不算多,唯一優點是飯粒炒得挺乾身。日式麻油出前一丁餐 出前一丁的賣相非常特別,驟眼看起來,有點像漢寶飽,而做法就是將雞蛋及調味料混入於出前一丁中,再以高溫油炸,所以入口時超級香脆,有點像吃著明星即食生麵。而在兩個麵餅的中

帕爾瑪火腿、腰腩火腿、芝士拼盤

日式麻油出前一丁餐

而在兩個麵餅的中間,則夾上火腿及芝士,灑上日式照燒醬汁、日本蛋黃醬、蒽花及木魚絲,芝士遇熱即融,出現拉絲效果,配合火腿的鹹香,味道超搭,非常美味。

甜品賣相可愛,就像變大的macaroon,兩厚朱古力曲奇中,夾著厚厚的抺茶雪糕,而且內裏還加入了紅豆蓉,雪糕入口時,充滿濃濃的抺茶香味,淡淡的苦澀感,又被香甜的紅豆蓉蓋過,配合香脆的朱古力曲奇餅,整個配搭都是天衣無縫。

而跟套可多加HK$20把飲品升餐為特飲,我點的是焦糖咖啡,說實,這裏的咖啡質素非常高,咖啡的香味濃郁,味道細膩,帶有淡淡的焦糖甜香。

朋友點的是rose latte,拿鐵上拉出了美美的圖案,再於咖啡上灑上玫瑰花,單單是賣相就足以拿滿分,而咖啡口感香滑厚醇,帶有淡淡的牛奶脂香以及玫瑰花香味道,讚。

2017-09-04
2017-09-04 46 浏览
之前去過中環辦館,原來銅鑼灣都有,仲大間好多,坐得舒服咗做緊出前一丁餐單,有主菜 + 甜品 + 飲品港式蔥油出前一丁餐 $88蔥油薑蓉撈丁 + 叉燒炒蛋味道ok, 唔太咸,有淡淡蔥油香,有茶餐廳 / 大排檔撈丁 feel日式麻油出前一丁餐 $108第一次食出前一丁炒麵整o既漢堡包必試! d麵好脆,裡面有火腿+芝士+椰菜+蛋黃醬+燒汁,好豐富赤豬骨棒丁麵餐 $88肉醬 + 溫泉蛋 撈勻,同埋d豬骨湯飲,正麵質都ok,夠彈牙甜品有抹茶紅豆雪糕三文治掀開塊曲奇,裡面夾有好多紅豆!抹茶同紅豆呢個配搭一向都咁夾~另一款甜品係楓糖雞蛋仔 + 朱古力雪糕鍾意甜嘢應該會鍾意,因為d楓糖夠晒 sweet, 搣一粒雞蛋仔,點少少雪糕食,甜~今日唔想飲咖啡,所以飲奶茶總結: 銅鑼灣少有舒服清淨cafe,呢度同 fd 飲嘢食嘢傾傾計唔錯 。 出前一丁炒麵漢堡包有驚喜~
之前去過中環辦館,原來銅鑼灣都有,仲大間好多,坐得舒服咗

做緊出前一丁餐單,有主菜 + 甜品 + 飲品

港式蔥油出前一丁餐 $88
蔥油薑蓉撈丁 + 叉燒炒蛋

日式麻油出前一丁餐 $108
第一次食出前一丁炒麵整o既漢堡包

赤豬骨棒丁麵餐 $88

肉醬 + 溫泉蛋 撈勻,同埋d豬骨湯飲,正

麵質都ok,夠彈牙

甜品有抹茶紅豆雪糕三文治
掀開塊曲奇,裡面夾有好多紅豆!
抹茶同紅豆呢個配搭一向都咁夾~

另一款甜品係楓糖雞蛋仔 + 朱古力雪糕

今日唔想飲咖啡,所以飲奶茶

2017-09-04 40 浏览
聽聞中環的那家辦館在銅鑼灣的新商場開了分店,而且格局完全不同。除了有主力的咖啡、多士外,還有cocktails、mocktails、出前一丁麵、意粉、特色包類等等,很fusion。經職員介紹下我點了以下幾款:《凱撒沙律配柏爾馬火腿 $88》吃點沙律做開胃菜。《日式荷葉包燒雞 $78》餐廳新品!中式白色夾包夠鬆軟,但當然要勿放涼。中間夾著燒雞肉和生菜,配上燒汁香濃入味,入口很有嚼感。一碟有兩件頗有飽肚感。配菜還有酸蘿蔔,可減膩感。《吃定我拼盤 $168》拼盤有燒賣、薯條、無毛豆、春卷、威猛腸和雞翼。這個是中西合璧的併盤,很適合邊吃邊喝酒。春卷細小但香脆,雞翼已開邊吃得方便,威猛腸皮脆帶甜很惹味。《Red Carpet(羅勒: 安撫解壓) $88》成份:Fresh Basil Leaf, Strawberry, Basil Syrup, Cranberry Juice.士多啤梨味道較重,不會太甜,但比較細杯,mocktail多說性價比不高。服務:職員有禮。

經職員介紹下我點了以下幾款:
《凱撒沙律配柏爾馬火腿 $88》
吃點沙律做開胃菜。

《日式荷葉包燒雞 $78》

《吃定我拼盤 $168》
拼盤有燒賣、薯條、無毛豆、春卷、威猛腸和雞翼。

《Red Carpet(羅勒: 安撫解壓) $88》

服務:職員有禮。
2017-09-03
2017-09-02 61 浏览
懶洋洋星期六來一個Brunch! 位於銅鑼灣的辦館酒吧格局, 設室外座位, 環境確實不錯! 但說實話, 食物款式不多且質素麻麻, 定價亦偏高, All day breakfast 炒蛋偏老偏乾, 連最基本的茄汁豆亦稀得可憐😂 有點中伏感覺🙈 rating:3/10
rating:3/10
今日去見一個好耐無見嘅朋友 預左會吹水吹好耐🙈諗住搵個有得食晚飯又有得chill嘅地方黎左銅鑼灣嘅辦館💓.好鍾意間間辦館都唔同theme咁 知道上環個間sell文青旺角個間之前去過 感覺會快餐少少而呢間就好岩人黎食晚餐再加飲酒傾計😆.呢度燈光都幾暗 感覺好chill🤘🏿而且坐得好舒服!我地坐左吧枱 可以睇到bartender親自為自己沖cocktail😙😙.飲酒傾計之前我地決定醫醫肚先 嗌左兩個主食臘腸松露意大利飯 ($115)好得意 將中國野擺落意大利飯玩fusion意大利飯唔會煮得太淋身 我自己好鍾意呢種有咬口嘅意大利飯💓 個sauce類似白汁 但無白汁感覺咁漏 而且味道唔會好濃 而味道就會側重係臘腸度 好香口 同個意大利飯一齊食又幾夾喎.辦館秘製蒸雞卷飯 ($85)蒸雞卷飯配左個甜豉油汁 感覺似碟頭飯可惜飯身較硬 呢個白飯淋身少少會好d😂個雞卷嘅雞肉好嫩滑 點埋豉油撈飯岩岩好💕.女仔就係有甜品嘅胃雪糕三文治(宇治抹茶紅豆) ($65)見佢係signature就嗌左 果然好靚😍個曲奇有少少砂糖係面 而且牛油味重 好鍾意😊.YNOT ($98)見佢成份有川貝枇杷 覺得好特別就嗌左估唔
今日去見一個好耐無見嘅朋友 預左會吹水吹好耐🙈
諗住搵個有得食晚飯又有得chill嘅地方
黎左銅鑼灣嘅辦館💓

好鍾意間間辦館都唔同theme咁 知道上環個間sell文青
旺角個間之前去過 感覺會快餐少少
而呢間就好岩人黎食晚餐再加飲酒傾計😆

呢度燈光都幾暗 感覺好chill🤘🏿
而且坐得好舒服!
我地坐左吧枱
可以睇到bartender親自為自己沖cocktail😙😙

飲酒傾計之前我地決定醫醫肚先 嗌左兩個主食
臘腸松露意大利飯 ($115)
好得意 將中國野擺落意大利飯玩fusion
而味道就會側重係臘腸度 好香口
同個意大利飯一齊食又幾夾喎
臘腸松露意大利飯

辦館秘製蒸雞卷飯 ($85)
蒸雞卷飯配左個甜豉油汁 感覺似碟頭飯
可惜飯身較硬 呢個白飯淋身少少會好d😂
個雞卷嘅雞肉好嫩滑 點埋豉油撈飯岩岩好💕

女仔就係有甜品嘅胃
雪糕三文治(宇治抹茶紅豆) ($65)
見佢係signature就嗌左 果然好靚😍
個曲奇有少少砂糖係面 而且牛油味重 好鍾意😊
雪糕三文治(宇治抹茶紅豆)

YNOT ($98)
見佢成份有川貝枇杷 覺得好特別就嗌左
估唔到咁都可以變cocktail
相對易入口 女仔岩飲呀 有d甘甘甜甜嘅感覺 好過癮😆
YNOT

BASILTO ($98)
呢個第一啖酒精就會直接係口腔擴散 然後慢慢飲到士多啤梨嘅甜味 冰係用左mojito冰 會比YNOT無咁易入口 岩鍾意飲好重酒味嘅酒鬼🙈
BASILTO

係度真係感覺好chill 同朋友不知不覺食下野傾下計就已經幾個鐘😚
而且老闆好好人好nice🤘🏿💕
餐牌參考:
臘腸松露意大利飯
辦館秘製蒸雞卷飯
雪糕三文治(宇治抹茶紅豆)
YNOT
BASILTO
2017-08-30 59 浏览
銅鑼灣lunch hour周圍都要等位,唯獨呢間係完全唔洗等!入到去,竟然包場,無其他客人!服務員唔醒目,睇到有客都唔招呼!睇到有出前一丁公仔麵,霖住試下⋯點知係伏⋯好多油,份量細,叉燒唔新鮮,無醬汁,同menu有出入!甜品係普通嘎雪糕+兩塊餅⋯得個樣⋯咖啡奶茶水準好低⋯lunch黎講,88加一,係銅鑼灣可以有更好選擇!以後唔會再幫襯!當一次教訓😵😵😵我覺得自己食緊頹餐+雪條PS:係咪換咗老細?同事話以前d水準無咁差⋯

睇到有出前一丁公仔麵,霖住試下⋯點知係伏⋯
好多油,份量細,叉燒唔新鮮,無醬汁,同menu有出入!

甜品係普通嘎雪糕+兩塊餅⋯得個樣⋯

咖啡奶茶水準好低⋯

PS:係咪換咗老細?同事話以前d水準無咁差⋯
2017-08-30
2017-08-30 48 浏览
之前一直不知道原來Tower535裡有辦館,這次被出前一丁吸引著來,便一起品嚐辦館的咖啡。得知有crossover的出前一丁×辦館Lof10概念店,便立刻相約朋友前來,兩樣都是我喜歡的呢(笑)。沿扶手電梯到三樓,可愛的清仔便出現在眼前,店裡掛著巨大的拉麵店布幕,十分吸睛。長方形的餐廳裡掛滿一個個燈籠,盡頭還有捧着公仔麵和拉麵(應該是?)的大清仔,立刻為他拍個照。期間有4款丁麵套餐,每個餐包含出前一丁,甜點和飲品,今次我們選擇了日式麻油出前一丁餐和港式蔥油出前一丁餐。日式麻油出前一丁餐外形像大阪燒,以油炸的調味麵餅作「麵包」,中間夾著火腿和芝士作「餡料」而成的「漢堡包」,上面放上木魚和蔥花,加上照燒汁和蛋黃醬作裝飾,賣相吸引。由於經過高溫油炸,切開麵餅時要費一點功夫,麵餅酥脆好吃,若調味能少放一點減輕鹹味就更好。火腿和芝士與麵餅意外的配搭,再加上醬汁滿好吃的。港式蔥油出前一丁餐醬油出前一丁配上叉燒碎和炒蛋,以蔥花裝飾,十足的港風味。麵條煮的剛剛好,不會過分地乾,也不會太過油膩。叉燒和炒蛋也很有道地感,味道不過不失,反正出前一丁就是會讓人停不了地吃(笑)。雪糕三文治作為套餐的甜點,底層和面

日式麻油出前一丁餐

港式蔥油出前一丁餐
雪糕三文治
作為套餐的甜點,底層和面層放著朱古力曲奇,中間夾著紅豆和厚厚的綠茶雪糕,配上朱古力醬裝飾。曲奇的朱古力味香濃,硬道才好。綠茶雪糕的綠茶味道香濃突出,再配上紅豆,perfect match,幸福感滿滿。
套餐飲品加20轉為辦館咖啡,為了拍美美的照也是拼了,不管還在生病點了凍飲(嗯,以毒攻毒)。好看的杯子,香滑的咖啡,給了我們一個愉快的下午。
Pros
1) 環境清靜,人不會很多
2) 創意的menu,喜歡出前一丁的你別錯過

Cons
1) 食物不能單點,必須點套餐,一個人吃份量可能會多了點
2017-08-17
2017-08-29 37 浏览
出前一丁紅到街知巷聞,基乎每家都有一包出前一丁作為儲備吧位於銅鑼灣的Lof10,最近和出前一丁crossover,推岀全新主題餐牌。炸燒賣$38餐牌沒指明燒賣是炸的,呈上時更有驚喜。我較喜愛燒賣多於魚蛋,不論魚肉燒賣,牛肉燒賣,豬肉燒賣,都很喜歡哦。魚肉燒賣炸後外皮脆卜卜,內裡魚肉彈牙煙靭,可沾上日本章魚小丸子的燒汁,別有風味。港式蔥油出前一丁$88出前一丁套餐,包括: 出前撈丁,雪糕三文治或雪糕雞蛋仔,飲品。蔥油撈丁配以炒雞蛋,份量不多,男孩子應該需追加其他東西呢。炒蛋呈塊狀,不夠滑溜,撈丁軟硬適中,但呈上時已凍冰冰,有點失望。綠茶雪糕曲奇三文治二塊海鹽曲奇,口感脆卜卜,香甜帶鹹,夾著一大磚微苦不太甜的雪糕,甜品胃大滿足。
出前一丁紅到街知巷聞,基乎每家都有一包出前一丁作為儲備吧

炸燒賣$38

港式蔥油出前一丁$88

綠茶雪糕曲奇三文治

2017-08-27
可曾想過香港風味能跟酒吧能有個完美的融合?外國朋友的亞洲之旅短暫逗留香港兩天, 姐想找一間有本地特色的餐廳談天。忽然想起辦館,於是跟她到那兒午餐。座落銅鑼灣鬧市旺中帶靜的Tower 535,樓底特高加上本地特色的裝潢,令咖啡室空間感十足。而吧枱有露天雅座是談天說地的好地方。沙爹安格斯牛肉芝士多士,沙爹牛肉麵大家於茶餐廳就吃得多, 可有想過將沙爹牛肉配上多士。這組合很好吃,安格斯牛肉肉味沒有被沙爹汁搶掉,再加上熱溶的流心芝士,是前菜的首選。辦館秘製蒸雞卷飯,這個是姐的推介,蒸雞少油健康而味道亦剛剛好,而份量則適合各位姊妹為主。炸蒜香雞翼配東南亞辣汁,雞翼預先經已分半上,一啖就可入口。而且炸蒜味剛剛好, 香脆之餘亦保留肉汁。雙重滋味雞蛋仔,雪糕配雞蛋仔,一冷一熱的組合。再加上朱古力醬作點綴份量及甜度都適中。綠茶Latte,綠茶味濃,是綠茶控的姐飯後邊喝邊談天的伴侶。
可曾想過香港風味能跟酒吧能有個完美的融合?

忽然想起辦館,於是跟她到那兒午餐。

而吧枱有露天雅座是談天說地的好地方。

沙爹安格斯牛肉芝士多士

辦館秘製蒸雞卷飯

炸蒜香雞翼配東南亞辣汁,雞翼預先經已分半上,一啖就可入口。
而且炸蒜味剛剛好, 香脆之餘亦保留肉汁。
炸蒜香雞翼配東南亞辣汁

雙重滋味雞蛋仔,雪糕配雞蛋仔,一冷一熱的組合。
再加上朱古力醬作點綴份量及甜度都適中。
雙重滋味雞蛋仔

綠茶Latte
2017-08-22
沙爹安格斯牛肉芝士多士
炸蒜香雞翼配東南亞辣汁
雙重滋味雞蛋仔
2017-08-25 115 浏览
星期日同朋友去開銅鑼灣, 夜晚我就想食嘢佢就話想飲嘢, 諗嚟諗去都唔知去邊, 因為我哋想搵個靜少少嘅地方, 有嘢飲嘅地方點會靜 ,左諗右諗, 其實都唔係好諗到, 最後都係上網睇, 咁就嚟咗呢度 ,我哋嗌咗少少嘢食。港式蔥油出前一丁餐 ,其實個餐都ok,一個出前一丁麵, 又有甜品, 加埋杯嘢飲, 銅鑼灣嚟講算幾平。 講番食物味道, 出前一丁都係出前一丁味 煮得啱啱好, 又唔會過嚟, 至於過甜品其實好驚喜, 雪糕配雞蛋仔, 好少食到, 如果平時喺街咁樣食一定食到污糟邋遢。卡邦尼意粉朋友之選 ,朋友話唔食飯唔食都叫左個 ,但係估唔到都幾好食, 過汁掛曬喺個意粉度,味道都唔錯,最重要熱辣辣夠新鮮。炸蒜雞翼 蒜油味十足, 炸到香脆可口, 最重要係外脆 ,裏面仲有肉汁, 唔會炸到死乾欄乾, 雞翼分半咁上碟, 更加容易入口。Cocktail 都有好多款揀 ,不過我就冇嗌啦,嗌咗個咖啡就算,朋友就嗌咗一杯。個環境都幾好唔算多人, 音樂又唔會開到太大聲, 傾下偈,飲下嘢,都唔錯。

2017-08-23 45 浏览
一直在這棟大廈做運動,每次做完運動都自到這家餐廳兼酒吧傳出香味,每次都和自己說要試一試。今晚終於有機會了!做完運動後和大頭仔去了這家餐廳。先點了個小食,帕馬臣松露芝士薯條 $75。炸得很脆,而且有淡淡芝士香,沾上惹味的黑松露更好吃呢!大頭仔點了個全日早餐,有德國香腸、粉蛋、吐司、薯餅、茄汁豆、沙律,另一款的自選要烤雞肉所以要$128。全日早餐的用料也不小,吐司要新鮮吃才好。值得一提是它的焗茄汁豆是熱呼呼的,感覺很用心!一般茄汁豆也是冷冷的。在大廈外圍看到原來有個個期間限定的出前一丁系列。點了味噌豬骨棒丁麵餐 $88 + $20配Latte豬骨肉丁撈麵也很香,尤其因爲有蔥油的關係,蛋是半生熟,故此與麵撈著來吃也很不錯呢!跟套餐會包一個甜品,雪榚雞蛋仔。這個雞蛋仔是有特別之處!除了是用上朱古力雪榚和楓糖漿外,還加了點煙肉碎!這個是令人最感到驚喜的。我一直都覺得鹹鹹甜甜的食物從來都未令我失望過。尤其是這些煙肉與楓糖和雞蛋仔來吃就更是好吃了!點了一杯 YNOT $98內有淡淡川貝陳皮,味道甘甜得來又有酒的香味。圓形的冰內還有還有薄荷葉,很清新的。如果喜歡陳皮的朋友不妨點來試一試,包你會喜歡。
今晚終於有機會了!做完運動後和大頭仔去了這家餐廳。

先點了個小食,帕馬臣松露芝士薯條 $75。

炸得很脆,而且有淡淡芝士香,沾上惹味的黑松露更好吃呢!

全日早餐的用料也不小,吐司要新鮮吃才好。

在大廈外圍看到原來有個個期間限定的出前一丁系列。
點了味噌豬骨棒丁麵餐 $88 + $20配Latte
跟套餐會包一個甜品,雪榚雞蛋仔。
尤其是這些煙肉與楓糖和雞蛋仔來吃就更是好吃了!

點了一杯 YNOT $98
內有淡淡川貝陳皮,味道甘甜得來又有酒的香味。
圓形的冰內還有還有薄荷葉,很清新的。
如果喜歡陳皮的朋友不妨點來試一試,包你會喜歡。

2017-08-15