2021-06-20
元朗國係飲食界既All Blue (睇One Piece既人會明),住呢度既人從來唔憂食,well~唯一就係一到夜晚D好食既鋪係難搵位 。有日試左成日經過逸之燒,專登book位,7點左右已經開始多人,好彩我醒😂 我同媽咪兩個人坐梳化4人枱,坐得舒服🤟🏼餐牌勁多選擇,諗都諗左好耐,開始介紹野食:汁燒豚肉金菇芝士串 $24 - 汁燒味道跟豚肉很夾,超級大串,好多金菇菜,不錯。汁燒月見免治雞肉串 $38 - 雞肉串啖啖肉,當中混和雞軟骨,口感很好,點特製醬汁(有我最鐘意既生蛋)好滋味。推介鹽燒豚肉荔枝串 $28 - 鹹甜組合,粒荔枝好大粒好甜,燒到暖暖地又係令一種感覺,加埋豚肉食好夾。汁燒鰻魚串 $28 - 咁大串咁厚肉估佢唔到,蒲燒鰻魚燒得外皮脆身,肉質彈牙結實,帶點juicy,好正!雞泡魚乾(半客)$40 - 居酒屋必叫,好惹味,佐酒一流。活赤貝刺身 $58 - 呢個價算好良心。赤貝好爽甜,鮮味係口爆發。沖繩赤蝦刺身 ($98)- 呢個好抵,98蚊6隻日本赤蝦,好生鮮爽甜。枝豆 $28 - 同樣為佐酒名物,呢度落鹽比較輕手,light version既枝豆都好!和風魚生沙律 $48 -
雞泡魚乾(半客)$40 - 居酒屋必叫,好惹味,佐酒一流。
和風魚生沙律 $48 - 我最鐘意既柚子和風沙律醬,清碟是必須。魚生厚切大粒,極度肥美,必叫。
火炙三文魚壽司 $22 - 呢味相信好多人都鐘意嗎,三文魚本身咁美味,炙燒迫埋d油出黎個種香味太吸引。
炸軟殼蟹手卷 $28 - 費時爭食,同家母一人一件,軟殼蟹又脆又多羔,大大件,唔會食到一半就淨食紫菜飯。店員姐姐好好咁提我要盡快食,因為襯紫菜仲脆個陣係最好食,好貼心。
明太子雞翼 $25 - 雞翼外皮香脆,一咬就爆汁,明太子加雞肉熱辣辣,推!
總結:成日話係元朗國生存到既餐廳一定有返咁上下,果然無錯。呢度食左咁多野大約600蚊(我同媽食飽飽),幾抵食。而且環境好,坐得舒服,服務都好,真心推介。