2017-05-24 68 浏览
請恕我港女!我真係因為見到佢門面幾靚,好似好有夏日氣息,所以係諗唔到食咩嘅情況下,就衝咗入去食門口有影相位,啱晒我呢啲港女!哈哈!好鍾意佢張龍蝦浮床,好有衝動想帶佢走入到去都算不負所望,成個場都勁有陽光與海灘嘅感覺, 感覺特別有活力,精力充沛咁💪🏻點完嘢食,好快就送咗兩個熱辣辣餐包過嚟。一個係芝麻味,一個係蜜糖味,兩個包都好軟熟,食落又香又軟,餐包嚟講,都算高質先上牛油果蟹肉沙律(細)$68,材料都幾豐富。除咗牛油果同蟹肉外,仲有火箭菜、蕃茄仔、蟹子等等,全部都係我鍾意食嘅嘢!所以好快就比我KO晒。之口係白酒青口$88,我想講,廚師真係好有心機,竟然張青口砌到一盤花咁先攞出嚟,呢吓絕對係加分位。青口都算肥大飽滿,微微食到有少少海水味,同埋份量都唔細,呢個價錢嚟講,唔貴男朋友係雞翼痴,去到邊都會想食雞翼。雖係呢到水牛城雞翼唔算平,4隻要$88,不過味道係唔差既!醬汁完完全全咁包住雞翼,所以唔會有唔夠汁情況,而且味道帶少少辣,食落開胃。食完雞翼,終於到主菜香辣波士頓龍蝦扁意大利麵$198。波龍都算大隻!肉質唔會霉霉爛爛,食落爽口彈牙;意粉軟硬度適中,唔會太淋太硬,配埋佢個蕃茄Sauce,微

所以好快就比我KO晒。

食完雞翼,終於到主菜香辣波士頓龍蝦扁意大利麵$198。波龍都算大隻!肉質唔會霉霉爛爛,食落爽口彈牙;意粉軟硬度適中,唔會太淋太硬,配埋佢個蕃茄Sauce,微微帶辣,係成餐飯裏面最鍾意嘅菜式

烤紐西蘭短骨肉眼扒配黑椒$168係男朋友㨂嘅,肉味幾濃,同埋都幾大塊。本身食扒我只鍾意加table salt 就咁食,好彩佢個黑椒汁係分開上,落唔落sauce 自己決定,呢吓幾好
薯條即叫即炸,上枱時仲係熱辣辣,同埋佢係連皮一齊炸,所以口感特別香同脆,唔錯。

最後到呢到杯飲杯Sunset沙冰$45,入面有西瓜、檸檬、薄荷同蜜糖,飲落好清新,涼浸浸咁,而有夏日感覺,啱晒呢間餐廳嘅theme

另外,佢地呢嘅餐廳嘅侍應係全男班!
而且好好禮貌,見到咁多小鮮肉,真係會忍唔住望多兩眼。哈哈
住在旺角, 真的不愁找不到好東西吃!最近要在太子始創出新電話, 所以約朋友在這裡幫我跟跟眼出了電話都快8時了, 反正肚子餓就選在地下的餐廳開飯吧! 眼球比一間很大的食店吸引住!這店叫"野玩海店" , 佔約半層地下位置地理位罝真的無敵!從店名以至各種海鮮佈置猜想到這裡應該是吃龍蝦和其它海鮮出名以致有此得意名字! 店外還放了很多得意的小玩意給大人小朋友玩呢~凡於店子消費, 都可以來到這海鮮池拍照和玩水泡呢小朋友應該好開心! 由於我倆都想吃龍蝦, 所以就直接入來了~店子真的很大, 空間感十足, 而且佈置很有心思就好像來到了加勒比海的感覺在海邊的餐廳用餐呢~感覺寫意自在! 看看餐牌, 這裡選擇很多, 海鮮Fusion菜真的不缺另外還可以找到炒龍蝦泡菜飯、龍蝦Pizza等項目,選擇不多, 令到有選擇困難症的我有點無從下手呢~ 想了一會兒後, 由於只有我們女子二人組所以選了這個二人波士頓龍蝦套餐,只需hkd 398, 就有大大盤的焗波士頓龍蝦內有 波士頓龍蝦 1 只, 大蝦2只, 青口二只, 海蛽二只醬汁可選大蒜或雙重芝士汁, 我們當然要了香濃Double cheese sauce了

住在旺角, 真的不愁找不到好東西吃!

最近要在太子始創出新電話, 所以約朋友在這裡幫我跟跟眼

出了電話都快8時了, 反正肚子餓就選在地下的餐廳開飯吧!

眼球比一間很大的食店吸引住!
這店叫"野玩海店" , 佔約半層地下位置
地理位罝真的無敵!

從店名以至各種海鮮佈置
猜想到這裡應該是吃龍蝦和其它海鮮出名
以致有此得意名字!

店外還放了很多得意的小玩意
給大人小朋友玩呢~
凡於店子消費, 都可以來到這海鮮池拍照和玩水泡呢
小朋友應該好開心!

由於我倆都想吃龍蝦, 所以就直接入來了~
店子真的很大, 空間感十足, 而且佈置很有心思
就好像來到了加勒比海的感覺
在海邊的餐廳用餐呢~
感覺寫意自在!

看看餐牌, 這裡選擇很多, 海鮮Fusion菜真的不缺
另外還可以找到炒龍蝦泡菜飯、龍蝦Pizza等項目,
選擇不多, 令到有選擇困難症的我有點無從下手呢~

想了一會兒後, 由於只有我們女子二人組
所以選了這個二人波士頓龍蝦套餐,
只需hkd 398, 就有大大盤的焗波士頓龍蝦
醬汁可選大蒜或雙重芝士汁, 我們當然要了香濃Double cheese sauce了!
再跟餐湯,沙律, 再跟"野玩手造pizza"
另外跟餐還有餐飲, 可選紅酒/咖啡/茶呢~

跟餐的餐包有點硬, 水準一般; 而湯是忌廉湯
味道適中, 不會太咸, 而且入口夠滑, 不錯~

朋友點了杯紅酒, 而我就要了熱咖啡
紅酒是跟餐, 不要期求是什麼佳釀
不過有紅酒送龍蝦始終是美事一則
而咖啡味道夠濃,帶點點苦澀, 有淡淡奶味, 喝下去挺香滑
二者用來送龍蝦都不錯~

很快來了野玩手造pizza

一烤好就上桌, 熱辣辣香噴噴, 叫人滿心歡喜!!!!
pizza 有厚厚的芝士, 內有啖啖龍蝦肉, 再配上新鮮的菠蘿青紅椒
惹味又香口, yummy!

很快就來了重頭戲 - 大大盤的焗波士頓龍蝦
它的碟頭比我想像中還要大,
一大盤混着雙重芝士, 上面放滿惹人垂涎的新鮮海鮮
包括波士頓龍蝦, 青口, 蜆和大蝦
另外還放了粟米,, 粟米黏着厚厚的芝士
實在太幸福了!!!!

波士頓龍蝦真的很大隻!!!!! 只是一隻就橫跨了整個大大的盤子!!!
那個釵子多肉到.....

味道方面, 龍蝦肉又爽又彈牙!!!吃得出很新鮮!
果然是鎮店之寶! 再沾上濃濃的芝士汁來吃
龍蝦香味鮮到化不開!
而其它海鮮都不錯, 蜆無砂鮮甜,大蝦同樣爽滑淡淡肉
芝士汁應記一功, 因為食到最后
我們都以芝士汁來沾其它東西吃
實在太美味了!

見肚子還有位剩, 我們還點了一客烤紐西蘭短骨肉眼扒

賣相不錯, 肉眼扒真的很大塊,
不過切開後有少許失望, 因為扒肥肉很多, 個人會較喜歡廋一點的肉眼
不過它味道是不錯, 很香口惹味呢~

最后套餐附送甜品, 是奶涷來的, 味道夠香夠滑, 很有驚喜呢~
亦為這餐劃上完美句號~

野玩海店
太子彌敦道750號始創中心地庫1樓B02-B06號舗
2362 8080
2017-05-04
2017-05-22 96 浏览
男朋友話帶我去食龍蝦原來係野玩海店。之前行過已經想試試佢,估唔到男朋友仲記得!餐廳走海灘度假風,色彩繽紛嘅門、天花嘅滑板裝飾、海灘嬉戲嘅壁畫,令人感覺好夏日好放鬆。另外,餐廳環境好闊落,座位比較多,有卡位、圓枱及長枱,好適合一大班人聚會!法國生蠔 LITTLE SPECIAL $32/隻生蠔雖然細細隻,但好新鮮無蠔碎,食落好鮮甜。秘製德國豬手 $168豬手皮脆肉嫩,豬肉一啲都唔鹹,唔需要點醬都夠味,略嫌豬皮炸得比較硬身。薯蓉口感好綿密,味道鹹淡適中,值得一讚酸椰菜一啲酸味都無,味道普通。沙律菜好新鮮,配沙律醋好開胃。掙扎左好耐,究竟食波士頓焗龍蝦餐定散叫芝士焗波士頓龍蝦。最後都係叫餐,因為抵食啲是日餐湯&沙律餐湯係忌廉湯,好普通無特別。沙律係芝麻醬沙律,食落感覺好清新。周打海鮮湯跟餐可以+$20升級。如果散叫係$78份。周打海鮮湯係用農夫包做碗,裡面嘅海鮮好豐富,有蝦、青口、蜆肉、墨魚。海鮮全部都好新鮮,蝦肉彈牙。湯味道比較偏淡,飲到咁上下,切開個農夫包黎食,農夫包吸滿湯汁,幾好味。野玩手造薄餅 8吋薄餅餡料有粟米、洋蔥、甜椒、辣椒、芝士等。餅底係薄身有口感嘅,芝士係有拉絲效果嘅,千島
男朋友話帶我去食龍蝦
原來係野玩海店。之前行過已經想試試佢,估唔到男朋友仲記得!

法國生蠔  LITTLE  SPECIAL

法國生蠔 LITTLE SPECIAL $32/隻
生蠔雖然細細隻,但好新鮮無蠔碎,食落好鮮甜。

秘製德國豬手

秘製德國豬手 $168
薯蓉口感好綿密,味道鹹淡適中,值得一讚
酸椰菜一啲酸味都無,味道普通。
沙律菜好新鮮,配沙律醋好開胃。

是日餐湯&沙律

是日餐湯&沙律
餐湯係忌廉湯,好普通無特別。
沙律係芝麻醬沙律,食落感覺好清新。

周打海鮮湯

周打海鮮湯
跟餐可以+$20升級。如果散叫係$78份。

野玩手造薄餅

野玩手造薄餅 8吋
薄餅餡料有粟米、洋蔥、甜椒、辣椒、芝士等。餅底係薄身有口感嘅,芝士係有拉絲效果嘅,千島醬汁酸甜又帶啲辣椒嘅微辣,野玩薄餅果然好好味。

波士頓焗龍蝦

焗波士頓龍蝦餐 $398
醬汁可以揀大蒜汁或者雙重芝士汁,毫無疑問緊係雙重芝士汁啦,因為龍蝦同芝士係絕配呀!
龍蝦好大隻,手掌咁大

蝦身已經用刀切開半,蝦肉好鮮甜彈牙,同芝士一齊食,極邪惡。而龍蝦鉗就要自己用工具開,龍蝦鉗比較難拆出黎,蝦肉比較鹹,唔撈芝士都好味!
大蝦、青口、蜆肉,全部都好新鮮,正!
連皮焗薯好香,粟米好甜,好味

是日甜品抹茶奶凍,抹茶味淡,奶凍好滑,不錯!

服務方面:
侍應好主動收碟換水,上烤盤會提醒小心辣手。

法國生蠔  LITTLE  SPECIAL
秘製德國豬手
野玩手造薄餅
波士頓焗龍蝦
2017-05-22 100 浏览
朋友幫我慶祝生日, 今日黎太子始創試下野玩海店!! 即日book位好采都有位!哩度地方都算大! 而星期四五仲有live band! 睇menu見到個好抵食既焗波士頓龍蝦餐二人餐入面有好多野食呀!有湯、沙律、Pizza!而我地就加$20轉周打魚湯同埋黑松露湯! 味道都唔錯! 而湯入面都好足料! pizza方面! 皮都夠脆既! 份量都多架!!2個人食唔哂...主菜有一隻好大既波士頓龍蝦、2隻大蝦、2隻青口、2隻蜆😍 我地揀左隻重芝士汁😍龍蝦超級多肉彈牙😌都唔錯!雙重芝士勁濃味呀!正!另外仲有甜品,飲品2杯(可選紅白酒呀)滿足既生日飯!!!
睇menu見到個好抵食既焗波士頓龍蝦餐

二人餐入面有好多野食呀!有湯、沙律、Pizza!
而我地就加$20轉周打魚湯同埋黑松露湯! 味道都唔錯!
而湯入面都好足料!
pizza方面! 皮都夠脆既! 份量都多架!!
2個人食唔哂...

龍蝦超級多肉彈牙😌都唔錯!雙重芝士勁濃味呀!正!

另外仲有甜品,飲品2杯(可選紅白酒呀)
滿足既生日飯!!!
2017-05-19
2017-05-21 305 浏览
好耐冇去髮型屋整理一下頭髮,今天放工去了位於太子的髮型屋,洗頭、剪髮和焗油,完成已經是晚上8點多了,老公來接我一齊去食飯,就在附近有始創中心,入去睇下有乜食,一入中心,落一層就見一間叫野玩海店,侍應在餐廳門口向客人介紹,並推介我們入去食晚餐!我們睇過餐牌都幾好,就入座了!餐廳名字叫野玩海店,所以主打海鮮食品,多款套餐中我們選擇了焗波士頓龍蝦二人套餐侍應會將一張大白色紙鋪上枱,之後就擺放食龍蝦用具,例如:圍裙、手套、濕紙巾、食蟹用具等首先是:是日餐湯、蒜蓉包和是日沙律主菜出爐了:大大隻龍蝦配雙重芝士汁(另有蒜蓉汁選擇),另外有青口、大蝦、大蜆、粟米,全部都很新鮮,鮮甜又美味👍套餐亦包括一個8寸大的野玩手造薄餅材料豐富:有莫札里拉芝士、甜粟米、雜錦甜椒、墨西哥辣椒、意大利腸、洋蔥配千島醬,薄餅可以拉絲,味道美味可口!餐飲2杯:可以選擇紅酒、白酒或其他飲品,我們選擇紅酒。我們另外還叫了2款食物。白汁煙肉意大利粉:濃濃的白汁,加埋煙肉,令整碟意大利粉非常美味!原隻燒春雞配雜菜及薯條:可以選黑椒汁、蒜蓉汁或燒汁,我們選了黑椒汁,雞肉嫩滑多汁,加埋黑椒汁,非常惹味!餐廳預留一空間比小朋友玩耍,非常

首先是:是日餐湯、蒜蓉包和是日沙律

套餐亦包括一個8寸大的野玩手造薄餅

餐飲2杯:可以選擇紅酒、白酒或其他飲品,我們選擇紅酒。

我們另外還叫了2款食物。

餐廳預留一空間比小朋友玩耍,非常貼心👍
  • 焗波士頓龍蝦套餐
2017-05-20 64 浏览
今日同同事收工之後去咗始創樓下黎個放工聚會 唔係同事帶我黎都唔知原來有間咁正嘅餐廳喺度,對我呢啲鍾意食海鮮既人黎講簡直係發現新天堂。餐牌除咗有排類同意粉等等之外,主力係食海鮮😍😍餐廳嘅裝修非常有夏日海灘感覺,有滑浪板、水泡等等嘅裝飾。另外又有Live Band唱唔同嘅歌,廣東話英文普通話都有👍🏼令客人留底好深刻既印象軟殼蟹非常鬆軟,外面炸都好香不過唔會太油膩,完全將軟殼蟹肉汁鎖住左喺裏面,炸嘅時間啱啱好唔會令到蟹肉太乾,蟹肉仍然非常軟林芝士波士頓龍蝦配雜菜薯蓉龍蝦新鮮唔會黐殼,而且蝦肉爽脆,芝士味唔會太重仍然食到龍蝦本身嘅香味,不過驚喜嘅係配菜都做得非常好味烤紐西蘭短骨肉眼扒12安士賣相非常吸引,而且份量十足😋肉質嫩滑又多肉汁,因為有少少脂肪所以咬落非常林,好香牛味,唔加黑椒醬反而可以食到牛本身嘅香味總括今晚呢餐真係大滿足,好難得可以搵到一間提供到好多唔同海鮮,有生有熟可以選擇嘅西餐廳,而且價錢貼地,即使叫個海鮮二人餐價錢約$398,係一個拍拖同聚會嘅好地方👍👍

芝士波士頓龍蝦配雜菜薯蓉

烤紐西蘭短骨肉眼扒12安士

2017-05-18
2017-05-20 240 浏览
上一次又是和日本妹妹吃野玩店,今次又是和日本妹妹。記得上次是去灣仔店,食物質素比較普通,燈光昏暗影不到相,價錢還比較貴。今次旺角店轉哂形像,食物種類和味道都很好,套餐便宜,散點都不貴,射燈下的相片十分漂亮!見到套餐咁抵,三百幾蚊有一盤龍蝦、薄餅、前菜、湯、甜品...真係好想點,但日本妹妹話我地兩個女仔食唔哂,那還是散點吧!鮮蝦芒果沙律,細,$78細盤已經是非常大盤。芒果夠熟夠甜,鮮蝦爽脆大隻,有用鹽水烹調。六隻大蝦都算是最抵吃之沙律。沙律醬的芒果味略不夠,有點偏向蛋黃醬的味道,未夠清香。整體蔬菜種類不少,不算推介但喜歡吃沙律的朋友可以一試。龍蝦薄餅,$198日本妹妹有80%為了這個薄餅而散點的。龍蝦頭是影相位,我們玩了很久。薄餅的龍蝦肉一堆堆的堆在中間,都有啖啖肉之感,而龍蝦爽口,味道鹹鮮。薄餅脆而不乾,整體水準很高,絕對值得叫!紐西蘭西冷牛扒,12oz,$168本以為這個最便宜的$168 的牛扒不應有祈望,來到真是驚喜。牛扒厚度適中,格仔紋燒得漂亮。只是rest 未夠時間,肉汁和血水還有少少滲出來。切開粉紅色的肉,五成熟拿捏準確。吃下去還是充滿肉汁,沒有鞋口,雖然是西冷,但牛味還是充

鮮蝦芒果沙律,細,$78

龍蝦薄餅,$198

紐西蘭西冷牛扒,12oz,$168

切開粉紅色的肉,五成熟拿捏準確。吃下去還是充滿肉汁,沒有鞋口,雖然是西冷,但牛味還是充足。面層有燒烤過的脆香,脂肪比例平衡,又香又脆口。

伯爵茶 cream brûlée,$88
這是日本妹妹的甜品

野玩新地,$98
我叫的新地,它走過來的時間已經把我嚇親。太。大。杯。應該是4人份量吧!鮮果份量十分多,有香蕉、藍莓、士多啤梨、紅莓。面層還有cream、兩支朱古力條和最重要的3球雪糕! 我向日本妹妹求救幫拖吃吃。忌廉比較厚身但潤滑,各種生果新鮮多汁,沒有生銹。雪糕中最喜愛還是朱古力味,濃郁有性格,不會被水果搶了風頭!

2017-05-17
灣仔既SOMETHING WILD上次食過都覺得唔錯,而家佢地開左另一間分店係旺角,主打係食海鮮既,當日行街經過見佢個SET甘平,所以就比佢吸引左入去試喇。呢到既裝修就當然係以海為主題,感覺都幾得意,唔知點解有少少覺得自己入左海洋公園入面D餐廳甘,哈哈。而且店舖幾大下,坐得好舒服。二人套餐A (焗波士頓龍蝦餐) $398呢個就係引左我入去既套餐,$398包例湯,餐包,沙律,龍蝦,PIZZA仲有埋餐飲,係呢個咩都貴既香港,你話係唔係好抵食先??沙律,羅宋湯沙律都算幾新鮮。個湯就有少少罐頭湯感覺,不過不失。海鮮拼盤(雙重芝士汁)海鮮拼盤有2個汁可以揀,我地就揀左雙重芝士汁。可能因為有D海鮮一齊焗,所以芝士味重得黎又帶淡淡海鮮的鮮味。波士頓龍蝦超多肉,仲要有膏架,而且肉質係爽,彈牙,絕對唔係D劣質貨。另外個拼盤仲有2隻大蝦、青口同埋海蜆,呢3樣野就一般般,唔算好特別。野玩手造薄餅(8吋)  PIZZA有栗米,辣肉腸,同埋D墨西哥辣椒,佢個批底係比較厚身,外層脆,中間咬落好軟熟,而且加左墨西哥辣椒,辣辣地好好味,如果你驚辣既話揀走辣椒就得。跟餐甜品奶凍好似無咩味甘,而且感覺似雪左好耐。秘製德國
灣仔既SOMETHING WILD上次食過都覺得唔錯,
而家佢地開左另一間分店係旺角,
主打係食海鮮既,當日行街經過見佢個SET甘平,
所以就比佢吸引左入去試喇。
呢到既裝修就當然係以海為主題,感覺都幾得意,
唔知點解有少少覺得自己入左海洋公園入面D餐廳甘,哈哈。
而且店舖幾大下,坐得好舒服。
二人套餐A (焗波士頓龍蝦餐) $398
呢個就係引左我入去既套餐,
$398包例湯,餐包,沙律,龍蝦,PIZZA仲有埋餐飲,
係呢個咩都貴既香港,你話係唔係好抵食先??
沙律,羅宋湯
沙律都算幾新鮮。
個湯就有少少罐頭湯感覺,不過不失。
海鮮拼盤(雙重芝士汁)
海鮮拼盤有2個汁可以揀,我地就揀左雙重芝士汁。
波士頓龍蝦超多肉,仲要有膏架,
而且肉質係爽,彈牙,絕對唔係D劣質貨。
另外個拼盤仲有2隻大蝦、青口同埋海蜆,
呢3樣野就一般般,唔算好特別。

野玩手造薄餅(8吋)
PIZZA有栗米,辣肉腸,同埋D墨西哥辣椒,
佢個批底係比較厚身,外層脆,中間咬落好軟熟,
跟餐甜品
奶凍好似無咩味甘,
而且感覺似雪左好耐。
秘製德國豬手 $168
 雖然呢到係以海鮮做主打,但估唔到佢個豬手會甘好味!
好多出面的餐廳會整到D皮好un,但呢間做到個外脆內軟。
而且豬手好入味,就算唔落另上的汁都好夠味,推介!
唯一美中不足係酸菜有D唔夠酸。
Little Special $168/半打
朋友見有蠔食,又唔貴,叫左半打自己食,
佢話好新鮮,雖然細細地但都幾甜。
食完真係有飽到上喉嚨既感覺,而且十分之滿足。
餐廳幾貼心,會提供墊枱紙、手套、龍蝦夾、鉸剪,
等客人可以食得方便D。
另外呢到食物份量都幾大,一班FRIEND黎GATHERING都唔錯。
店主比我嘅感覺絶對係好玩至人,所以將自己一系列嘅餐廳都佈置成唔同嘅野玩主題,分別有田店,山店同海店。相當渡假嘅感覺,放工或假日去食餐飯,放鬆吓心情,真係好舒服加上店內所以員工都十分熱情有禮,仲增設有倆位樂手為食客唱歌助興,更有氣氛睇反餐廳推介有個二人餐都好掋食,所以變成必點,首先就係通常餐都有嘅餐包微暖,但包身軟熟,可能肚餓,所以都覺得好好食是日餐湯大蒜薯仔湯,什菜沙律,感覺普通,但起碼個湯唔係用粉開,都已有誠意焗波士頓龍蝦配大蝦倆隻,青口倆隻,鮮蜆倆隻可選大蒜汁或雙重芝士醬,雖然餐內係選用急凍海鮮,但$398都覺得可以接受。而且龍蝦質素都唔錯。跟餐仲有個8吋pizza野玩手拉風味,皮底做得薄而香脆,上面芝士份量都好多,好食呀另外仲有餐飲同甜品德國豬手,酸菜同個大蒜汁都做得出色,而豬手外皮甘脆,但少部份肉炸得偏乾底下嘅薯蓉亦都太油。鰻魚炒飯,鰻魚肥美肉厚富油脂就連飯內都有鰻魚肉粒,而且醬汁好好味,簡直有被鰻魚包圍嘅感覺甜品有野玩新地底層係chocolate Brownie,中間有三種口味雪糕,同香蕉什莓作裝飾,可以話係改裝左嘅香蕉船

相當渡假嘅感覺,放工或假日去食餐飯,放鬆吓心情,真係好舒服

微暖,但包身軟熟,可能肚餓,所以都覺得好好食

另外仲有餐飲同甜品

2017-05-18 392 浏览
上次雜誌介紹過的特色餐廳 今晚終於book左裝修好貼題 大玩船海灘炎夏feel 伙計們的制服都落足心思水手橫間T-shrit + 紅圍巾 so smart 位置係始創中心地庫容易揾入到餐廳有卡位同 餐枱 還有Live music一男一女唱歌 超like好好聽 食住美食聽下歌真係好relax 繁忙工作的獎勵 不過落單之後等送食物時間較耐 可能太多枱客呱 朋友們最鐘意食生蠔 呢道竟然有三款法國生蠔選擇 價錢分每隻 半打同一打 我地四個人決定叫一打Gillardeau 當然一打計落平d啦 還包兩杯紅or白酒 新鮮夠凍配埋檸檬同cocktail汁 焗芝士龍蝦肉質彈牙不過芝士味已蓋過鮮味 味道ok的 炸軟殼蟹 香脆好滋味 我推介 配少許生果蓉減低熱氣感 唔油膩Grilled 紐西蘭肉眼扒跟黑椒汁薯條粟米豆配菜都好味 肉眼較淋 唔點醬汁都牛味好出色 煮得剛剛好 龍蝦泡菜炒飯超級惹味 龍蝦啖啖肉 泡菜酸酸辣辣十分開胃煙肉卡邦尼賣相一留 味道唔錯 每條spaghetti都沾滿白汁再有煙肉香草碎 芝士片 好夾 芒果拿破崙賣相靚 每層既酥皮都酥脆 夾住芒果肉帶點甜share食有些難分 記得點埋旁邊的

新鮮夠凍配埋檸檬同cocktail汁

煙肉卡邦尼

賣相一留 味道唔錯 每條spaghetti都沾滿白汁
再有煙肉香草碎 芝士片 好夾

芒果拿破崙

賣相靚 每層既酥皮都酥脆 夾住芒果肉帶點甜share食有些難分 記得點埋旁邊的吉士醬仲好味

2017-05-18
2017-05-18 213 浏览
太子始創地庫開左新店,拉埋肥仔去食先!知道野玩系列:野玩山店、野玩田店、野玩海店,呢間海店藍色的設計,好有夏日 Feel!天花又掛左好多塊滑浪板,給人一種置身於海灘的感覺。逢星期四、五晚上8時左右仲有live band架!一點餐後就有蒜蓉包食小食點左炸軟殼蟹$78 一共有四隻,炸到表面呈金黃色恰到好處,唔會好多炸份,外脆內軟,賣相又吸引又足料。香辣波士頓龍蝦扁意大利麵 $198推介!波士頓龍蝦大過手掌!拆開半邊龍蝦肉,意粉既香辣汁完全滲入了龍蝦肉,入口彈牙,好香濃又唔辣,成個蝦鉗入面仲勁多肉!好正!美國安格斯T骨牛扒12安士黑椒汁$208味道:雖然係T骨,仲都有少少脂肪,令到肉質更有口感。好足份量,好有厚度。5成熟冇血水,配菜仲有大量豆角、粟米,同薯條,價錢合理!野玩新地 $98 選用Movenpick雪糕,一共有3大球,雲呢拿味、朱古力味、士多啤梨味,面頭放滿香蕉片士多啤梨片,仲有野莓同藍莓,賣相吸引足料!3大球雪糕都唔止$98啦!仲點左杯酒飲tim, 好似pina colada 咁~overall個環境真係100分,但可能係食seafood多既關係,價錢係中上,仲有生蠔食tim架!
太子始創地庫開左新店,拉埋肥仔去食先!

逢星期四、五晚上8時左右仲有live band架!

一點餐後就有蒜蓉包食

小食點左炸軟殼蟹$78
炸軟殼蟹

香辣波士頓龍蝦扁意大利麵 $198

美國安格斯T骨牛扒12安士黑椒汁$208

野玩新地 $98
野玩新地

仲點左杯酒飲tim, 好似pina colada 咁~

雖然$200一個main 有少少貴,但係份量都真係好大!兩個人可以叫2人餐,見到人地仲有紅/白酒。

香辣波士頓龍蝦扁意大利麵
之前有朋友去過尖沙咀既Something Wild - The Farm話好好食🍽,不過懶惰🐷既小妹又吾想特登出去👉🏻👈🏻... 開openrice睇下,原來太子都有分店(食海鮮既)!今晚就帶埋妹妹👧🏻1齊黎試下啦👣!餐廳以海洋🌊為主題,未踏入餐廳之前,小妹已經比出面好有沙灘feel既影相📷區吸引住💙!d水泡好colourful好正啊!餐廳入面貫徹陽光☀️與海灘🏝既主題,有1邊仲有d似墨爾本既brighton beach添啊😍!入座後店員隨即送上2杯清水💧,仲有個水樽比我地自己refill添!牛油果蟹肉沙律(細)($68):沙律用玻璃碗裝住🌟,睇落好fresh咁啊!沙律菜🥗都系火箭菜🚀,好新鮮好香👃🏻啊!值得一讚👍🏻既系d麻醬,佢系偏杰身同偏甜個種,落左吾太多就香濃味美😋~煙三文魚卷($88):煙三文魚就食得多啦!但呢個前菜好特別😇,系用煙三文魚包住番茄🍅、紅洋蔥💜、烤粟米🌽、芝士🧀️同火腿。所以三文魚份量好多,好滿足啊☺️!伴碟仲有新鮮既什錦沙律菜🌱,好豐富呢😜!不過作為前菜可能會有少少膩🙂~波士頓龍蝦泡菜炒飯($198):原隻龍蝦上🙂,雖然龍蝦就冇menu裡面影咁大🙊,但都尚算鮮甜👌🏻~
波士頓龍蝦泡菜炒飯
波士頓龍蝦泡菜炒飯($198):原隻龍蝦上🙂,雖然龍蝦就冇menu裡面影咁大🙊,但都尚算鮮甜👌🏻~炒飯好香泡菜味,辣🔥度適中。
美國牛柳(10安士)配雜菜及薯條
美國牛柳(10安士)配雜菜及薯條
美國牛柳(10安士)配雜菜及薯條($188):由於小妹吾中意食太韌既牛肉🐂,所以叫左5成熟🙈。牛柳用鐵板上♨️,都幾大塊同嫩滑😝。薯條🍟好新鮮,炸得好脆💥~伴碟有粟米🌽,份量都算多,食落幾甜幾健康😃。
EDEN
EDEN($45):呢杯系小妹飲過最清新既野飲🤣!加上用左3片青瓜🥒做裝飾,連賣相都系咁fresh🌿啊!沙冰裡面有青瓜、奇異果同蜜糖🍯,味道天然,青瓜味濃,解喝清新,仲吾會太甜添😙!側邊望仲見到大量奇異果🥝籽,感覺超健康啊💪🏻!
2017-05-09
EDEN
2017-05-17 53 浏览
難得今晚友人早放工 於是就諗住去呢間以海鮮為主題嘅餐廳食晚飯 一order完食物 侍應就會送上兩塊香脆嘅蒜蓉包 ***我地叫左意大利巴馬火腿配梨作為前菜 兩個主菜同一個意粉***芝士焗波士頓龍蝦幾好味 龍蝦大隻之餘亦有好多肉 仲有薯蓉同豆 ***美國安格斯T骨牛扒略嫌韌左d 不過配埋黑椒汁食係惹味嘅***最後香辣大蝦扁意大利麵係不得不提 蝦夠爽口 蕃茄味幾重 ***題外話:餐廳仲有免費wifi提供 解決左就黎爆data嘅問題😂
我地叫左意大利巴馬火腿配梨作為前菜 兩個主菜同一個意粉
美國安格斯T骨牛扒略嫌韌左d 不過配埋黑椒汁食係惹味嘅
最後香辣大蝦扁意大利麵係不得不提 蝦夠爽口 蕃茄味幾重
2017-05-16 156 浏览
同朋友二人都係第一次黎到,入到餐廳好似入左一艘潛水艇好特別!天花板掛住滑板充滿夏天氣息。一見到個餐牌已經俾個焗龍蝦圖片吸引住其實都係為左食哩個而黎!食熱食前我地點左半打生蠔作冷盆前菜 生蠔雖然唔算好大隻 但勝在新鮮 食完好開胃。二人套餐包二個餐湯同沙律 南瓜湯好濃和鮮甜。個餐仲包左個pizza 指定味道冇得揀 但哩個夏威夷沙律醬pizza 岩晒我 薄脆底好香口 新鮮熱辣焗出黎特別好食 一咬一拉芝士好滿足!我覺得哩個pizza 好味道 值得介紹。食左一輪終於等到主菜波士頓龍蝦出場喇!一盤滿滿既黃金芝士睇到口水都流出 龍蝦啖啖肉好爽好新鮮 餐廳有手套提供好貼心。除左龍蝦 仲有青口 大蝦 大蜆 粟米同薯仔 好食!食到最後我點左一杯熱飲做餐飲 個茶壺好可愛呀!哩杯熱薑檸檬蘆薈蜜都好濃薑味 飲左對皮膚好嫁!

一見到個餐牌已經俾個焗龍蝦圖片吸引住
其實都係為左食哩個而黎!

生蠔
二人套餐包二個餐湯同沙律 南瓜湯好濃和鮮甜。
焗波士頓龍蝦
熱薑檸檬盧薈蜜
焗波士頓龍蝦
自問是海鮮怪一名,對於所以海鮮都來者不拒,早前朋友表示野玩海店換了新餐牌,有大大隻的龍蝦吃,所以這天就相約到太子分店試試。野玩海店位於始創中心地庫,對於家住九龍區的我來說,地點相當就腳,離地鐵也不過1分鐘路程。餐廳的佔地非常大,裝修設計全都以海灘為主題,天花上掛上火紅的獨木舟,以及色彩繽紛的滑浪板。逢周四及周五,餐廳都會於晚上8-10時舉行music live show,讓大家可以盡情耍樂。新餐牌的菜式超多,主角海鮮固然少不了,但就用上不同的煮法,冷盤、烤焗及焗芝士等,而除了海鮮,還有pizza、意粉、牛扒等等,可說是應有盡有。說實,餐牌每一款食物都很吸引,很想全都點來吃,在選擇困難的情況下,幸得待應推介,最後順利鎖完目標。點餐後,待應便為我們送上餐包,雖然個人來說不愛吃提子包,可是麵包送上來時,還是暖暖的,口感挺軟熟。炸蠔配他他醬 - 炸蠔分了2個size,細HK$68/4隻,大HK$108/8隻,炸蠔超級好味,外層炸漿感不重,但入口卻相當香脆,而內裏的蠔肉既新鮮又肥美,最重要是蠔肉一點都不腥,讚。炸軟殼蟹 - 軟殼蟹的份量足足有一隻,同樣是入口香脆,漿感重,而且軟殼蟹內有蟹膏的關係

炸軟殼蟹 - 軟殼蟹的份量足足有一隻,同樣是入口香脆,漿感重,而且軟殼蟹內有蟹膏的關係,所以多了一份甘香味道,吃時可以蘸點味道酸甜的芒果蕃茄粒來吃,令鮮味提升。

波士頓龍蝦泡茶炒飯 - 由於朋友怕辣,所以落單時已表明減少泡菜份量。炒飯的賣相超讚,龍蝦肉全都起了用來炒飯,每一口都充滿鮮味,飯粒入口濕潤,加上口感爽脆的微辣泡菜,非常惹味,不過,味道就是有點偏鹹,重口味的人士應該會非常喜歡。

秘製德國豬手 - 送上來時沒有切開的,只要向待應要求,他們便會極速叫廚師切開,效率相當快速。

這個德國豬手真的要向大家大力推介,豬手一點都不鹹,而且外層香脆,皮下薄薄的脂肪層,口感煙韌,充滿厚厚的膠原感,而豬手肉質軟淋,不粗鞋,加上肉汁豐富,非常好吃。

芝士焗波士頓龍蝦 - 芝士的味道沒有想像中香濃,不過,它的奶油味非常突出,味道有點偏鹹,龍蝦挺大隻的,肉質厚肉,而且口感爽口彈牙,而龍蝦頭帶有蝦膏,肥美甘香,鮮味十足。
2017-05-15
  • 秘製德國豬手