2021-11-06 32 浏览
牛肉加價之後少咗好多肉同埋煮燶咗…同之前差好多.. 第一次係op放食評竟然係因為咁🥲有點sad 希望有改善…湯也不是熱的肉真心很柴唔知咩事 金鳳以前唔係咁ga!!!!!!🥲🥲🥲🥲😭🥲🥲有冇經理可以反映下
牛肉加價之後少咗好多肉同埋煮燶咗…
同之前差好多..
第一次係op放食評竟然係因為咁
🥲有點sad 希望有改善…
湯也不是熱的
🥲🥲🥲🥲😭🥲🥲
有冇經理可以反映下

外卖自取
2021-11-06 34 浏览
買咗戲票去睇永恆族, 經常經過D2 ,金鳳門口成日企咗好多人。今日六點三到,唔使等位, 試下究竟好唔好食。單點咗個咖哩雞扒扁意粉, 咖哩唔算好辣,雞扒質地煎得幾香脆。不過唔算好多汁,所以撈埋個意粉就有啲乾,而且意粉本身係無味嘅,所以食完成個有啲dry,唔係好滿足。另外叫咗個招牌牛柳餐,送埋餐湯、麵包同埋飲品 。紅湯菜夠多,唔係好酸易入口。牛柳叫咗七成熟,煎得好冧,質地好柔軟,配菜都夠多,薯條都算香脆,呢個餐算係不錯。

2021-11-04
  • 招牌牛柳餐
金鳳茶餐廳細細個已經喺荔枝角道老店食開,仲記得叫碟蒜蓉都要加兩蚊。😬今次經開荔枝角食到,都比舊店坐得舒服得多,午餐選擇不多,以扒餐為主。🥩來得金鳳勝在大大碟夠抵食,我地點左墨西哥汁鴛鴦扒餐同洋蔥雞扒餐。點左餐隨即送上羅宋湯忌廉湯🫕及餐包🍞,羅宋湯酸酸甜甜好開胃,點埋餐包食一流。👍🏿墨西哥鴛鴦扒好大塊,鑊仔牛柳煎得夠香再吸埋墨西哥汁好入味,而豬柳略嫌太厚難咬口,不過味道不過不失。洋蔥雞扒配薯菜一上碟熱辣辣,雞扒配搭香甜嘅洋蔥汁,醬汁香濃,最好另外還有少少配菜可以中和一下鋸扒嘅油膩。😌另外點左一杯懷舊金鳳嘅雪糕🍦紅豆冰,細個最喜愛嘅飲品😍,大個飲到別有一番風味。開心仔🥳

羅宋湯忌廉湯

墨西哥汁鴛鴦扒飯

洋蔥雞扒薯菜

2021-10-25
羅宋湯忌廉湯
墨西哥汁鴛鴦扒飯
洋蔥雞扒薯菜
2021-11-01 27 浏览
金鳳大餐廳 D2 Place假日去d2 place玩,見到好多餐廳,但係都係呢間吸引我🤣出面排隊已經見到好多人鋸扒,入到去當然都係嗌返佢哋嘅名物!🤤😝嚟到先比咗兩個餐包,同埋兩碗羅宋湯,餐包仲熱辣辣,幾好食😝羅宋湯超級好飲!!少少辣得嚟又好惹味😝真係想飲多碗!洋蔥牛柳配廚師腸呢個唔係鐵板上嘅,仲可以揀薯菜,飯,意粉,我哋就揀咗薯菜,牛柳好好食,煮得好入味!另外叫咗個豬扒鐵板餐嚟到比佢嘅份量嚇親!真係好!大!塊!呀!最後食唔曬要打包拎走🤣🤣嘢飲叫咗個凍谷古,之前未試過,好似黑朱古力咁,幾好味又唔會太甜😝
金鳳大餐廳 D2 Place

洋蔥牛柳配廚師

另外叫咗個豬扒鐵板餐

金鳳大餐廳 (D2 Place) (荔枝角)荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓312號舖美國牛小排餐 (鐵板上) $175 (另可升級特飲)落單時,店員介紹美國牛小排的熟度最好選五成或以下,咁就揀五成熟啦!😚牛小排,無筋,牛肉同脂肪比例適宜,食落唔油膩,亦唔會過腍,肉質有咬口得嚟唔嚡、唔韌,唔會好似咬緊橡皮咁!美國牛小排肉食落仲有陣牛扒肉香+牛脂香,有驚喜!🤩牛柳餐 (鐵板上) $118 (另可升級特飲)由細到大去金鳳餐廳,一向都嗌開「牛柳五成熟吖唔該!」😆(其實鐵板好快就煮到塊扒變全熟)五成熟,可以形容是小妹心中金鳳牛柳黃金比例的熟度👍🏻🥩入口肉質厚肉又腍~ 論肉香牛脂香,港式肉扒餐確實會被美國扒餐比下去,不過港式扒餐吃的是軟腍口感+港式情懷,兩者各有擁躉! 對小妹嚟講,港式情懷、兒時回憶就比較重要啲!🥰 羅宋湯 (餐湯)酸酸甜甜,仲帶少少香辣味,開胃!而且椰菜、洋蔥呢啲蔬菜料好足!😋是日忌廉湯 (餐湯)港式濃杰忌廉雞肉湯鐵板好夠熱,當店員見到小妹order兩款扒餐上的配菜被鐵板燒到燶曬,就另外分開送上剛炸好脆卜卜的薯格薯條給小妹😚好窩心!嗱!呢啲咪就係我話無價嘅情懷啦!傳統
金鳳大餐廳 (D2 Place) (荔枝角)
荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓312號舖

美國牛小排餐 (鐵板上) $175 (另可升級特飲)
美國牛小排肉食落仲有陣牛扒肉香+牛脂香,有驚喜!🤩

牛柳餐 (鐵板上) $118 (另可升級特飲)
五成熟,可以形容是小妹心中金鳳牛柳黃金比例的熟度👍🏻🥩

羅宋湯 (餐湯)

是日忌廉湯 (餐湯)
港式濃杰忌廉雞肉湯

傳統港式扒房既親切,而且d牛扒同魚柳仲大大塊!抵食🥰😚 下次嚟會想試下升級特飲嘅「黑牛」 / 雪糕紅豆冰!😍
2021-10-26
再次回訪港式扒房😋今次試下美國扒🐮比拚一下佢同港式傳統扒類🥊😼👇所有扒餐配餐湯、餐包及飲料👇🇺🇸美國安格斯肉眼扒餐 $180因為安格斯牛較薄身所以唔用鐵板直接用碟上,佢地建議食3成熟或5成熟,我就揀左5成熟,超大塊😹😹😹嚇窒左我,真心抵食!佢脂肪比例高,油脂味同牛味都好重😋個薯格炸得超脆🤭!🍄野菌牛柳餐 $140呢款係用鐵板上🤩港式就係要鐵板!😏牛柳大大舊好厚肉🤩仲要係軟霖霖😋我反而中意牛柳多過安格斯🤭,估唔到野菌都好多份量,牛柳最底層仲有粟米同薯條😋勁飽🤰🫕羅宋湯、餐包每次去都係必飲羅宋湯😋真係好足料!
再次回訪港式扒房😋今次試下美國扒🐮
比拚一下佢同港式傳統扒類🥊😼
👇所有扒餐配餐湯、餐包及飲料👇

🇺🇸美國安格斯肉眼扒餐 $180

🍄野菌牛柳餐 $140

🫕羅宋湯、餐包
每次去都係必飲羅宋湯😋真係好足料!

2021-10-27
  • 牛柳餐
  • 羅宋湯
  • 美國安格斯肉眼扒餐
2021-10-28 148 浏览
約左朋友係D2 place見面 2期都好多餐廳 係果到行左一圈揀左呢間➖金鳳大餐廳🍴平日夜晚時段都幾多人排隊 嚟得呢間見到個個都係都係食鐵板扒餐 超級香噴噴🤩港式鐵扒餐都有好多選擇 有啲仲有海鮮 套餐價錢都好抵食 仲包埋餐湯 餐包同餐飲😋小編揀嘅羅宋湯飲落辣辣地好開胃🤤〰️招牌牛柳餐 $118 🇭🇰叫左五成熟 一嚟到就知道一定食唔曬 女小編都幾細食 普通女仔都未必食得曬 因為份量真係好多!! 仲有薯條 呢個價錢真係好抵食 肉質幾林 唔會好難咬得開 黑椒味同牛柳好夾😋好有童年回憶嘅味道👧🏻〰️貴族牛扒$188 🇺🇸呢款牛肩肉係美國牛嚟 牛味明顯重好多 而且香口啲 當然價錢都會高啲 同樣都叫左五成熟 可能因為厚身啲 所以食落會比牛柳生啲 肉嘅顏色都偏粉紅色啲 不過都完全接受到 唔會覺得唔熟 呢個餐配嘅薯格好好味 又夠脆👍🏻食親鐵扒餐最期待就係醬汁倒落去 熱辣辣嘅感覺 呢間餐廳絕對滿足到我 價錢同質素都成正比 大個間唔中食返呢種港式鐵扒餐又係另一番滋味👅💰 Ard$300 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_荔枝角 ➖➖➖➖➖➖➖➖📍 金鳳

〰️招牌牛柳餐 $118 🇭🇰
招牌牛柳餐

〰️貴族牛扒$188 🇺🇸
貴族牛扒

💰 Ard$300 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
#hkcp_荔枝角

➖➖➖➖➖➖➖➖
📍 金鳳大餐廳 (D2 Place) (荔枝角)
招牌牛柳餐
貴族牛扒
  • 牛柳餐
  • 金鳳貴族牛扒
2021-10-28 1650 浏览
在香港要吃牛扒,除了西式的steakhouse,當然不得不提充滿🇭🇰香港道地文化的港式扒房🍽!這天特別🤤想吃肉肉,特意找來男友一起來到這間屹立🏔香港超過半世紀的西餐廳滿足口腹 餐湯 + 餐包(隨餐附送)這裡所有的扒餐都配有傳統香港風格的紅白🥣湯餐跟餐包,紅白兩湯各點一款☝🏻非常欣賞😙店家的羅宋湯,帶少許辣感,配以新鮮的洋蔥🧅及甘荀等新鮮雜菜,材料十足,絕無偷工減料🤣 口感豐富又惹味;這天的忌廉湯是帶有雜菌,質地濃稠,味道相對淡口但菌味濃郁,是傳統的味道~ 湯的份量非常多,比外邊喝到的多一倍😳!有餐湯當然就有🍞餐包,size不少入口鬆軟,而且還有微暖感,塗上牛油🧈跟餐湯一起品嚐非常搭呀~貴族牛扒餐 - 美國牛小排 $177(加生蒜茸 +$2)帶子牛柳餐 $160(加生蒜茸 +$2)苦思後最後決定分別點一份貴族🥩牛扒餐跟帶子牛柳餐~ 兩款都是🖐🏻5成熟且由鐵板奉上,兩款都是拼蒜蓉汁,一般情況我都會點一份7成熟的牛扒但考慮到鐵板的熱力♨️及加入醬汁時會將肉質繼續加熱,所以跟男友一樣點一份5成熟的,幸好這個選擇✅對了,肉烤得剛好不會嚡口最重要‼️的是必需另加生蒜茸~ 這個食法其實是男友最愛😍,而且

餐湯 + 餐包(隨餐附送)

貴族牛扒餐 - 美國牛小排 $177(加生蒜茸 +$2)
帶子牛柳餐 $160(加生蒜茸 +$2)
苦思後最後決定分別點一份貴族🥩牛扒餐跟帶子牛柳餐~
最重要‼️的是必需另加生蒜茸~ 這個食法其實是男友最愛😍,而且男友說現在沒有太多吃鐵板扒餐的餐廳還供應生🧄蒜茸了,雖然口氣會變得不一樣(當然另一半要先不介意😅)不過風味會變得更好😌
牛小排份量十足有兩大條,出產地來自美國🇺🇸,肉質柔軟嫩滑,🐮牛味突出,油脂頗豐富,有咬口但偏腍身,配上醬汁跟蒜茸變得更加😆精彩~
而牛柳的味道比🐂牛小排更為濃郁,肉質女紥實但同樣軟嫩有咬口👅,油脂會少一點但牛味更濃郁,而帶子亦非一般❄️雪藏貨,質感爽彈,非常好吃😋~
兩份牛扒都有一個共通點:同樣是厚切啖啖肉,大至整個鐵板般,份量十足👍🏻 絕對性價比高
除了牛扒外,還配有鐵扒餐必備的薯菜!牛柳餐的是配薯條🍟跟蔬菜而牛小排配的是薯格啊~ 雖然同樣由薯仔🥔製作,不過口感就截然不同了💁🏻‍♀️

凍谷咕(跟餐另加 +$5)
雪糕紅豆冰(跟餐另加 +$18)
套餐本就配以餐湯,不過既然來到這裡當然要喝點特別點🌟
男友點了一杯凍唂咕,這款已經越來越少見了,入口比🍫朱古力更香濃,且帶少許甘苦味道,味道變得更加特別☺️
另一杯就點了雪糕紅豆冰,這杯真的是👧🏻兒時喝過其中一款很愛的特飲🥤啊~ 紅豆冰還要配上美味的雲呢嗱🍨雪糕,叫人怎樣不回味呢~

店家在香港絕對是老字號,由太子老店到現時有幾間分店,雖然越開越多不過💰價錢依然經濟實惠,食物質素仍然保持一貫水準,難怪開業多年仍然大受歡迎👏🏻,進餐當晚已經全店滿座,外邊還有不少客人等候進餐🍴
這次來的是荔枝角店,以港式懷舊風格作為裝潢概念,有以紅磚色的懷舊古老🛋梳化的座椅,配上柔和明亮的燈光💡,感覺像回到過去一樣~ 環境不錯,價格🥰親民食物質素又高,想「鋸扒」這店絕對是不二之選啊!
2021-10-21
2021-10-27 49 浏览
聽聞呢個商場可以攜狗入內已很久 所以今晚霎時衝動約家人攜帶狗隻 去金鳳鋸扒 。坐低後餐廳員工非常友善及對我家 拉布拉多犬有愛心, 之後我就order咗一個鐵板上的美國牛肩胛扒 ,另外要多一個香煎比目魚拼牛扒餐, 牛扒全部都order五成熟,嚟到之後果然 做到五成熟效果,因為有好多餐廳 上枱時已經over done。切開兩款扒,見到扒肉鮮嫩紅色,咬入口非常juicy, 而我哋隻愛犬就享用個熱餐麵包 。個比目魚肉質亦非常嫩滑及冇腥味及雪藏味 ,值得一試! 響疫情底下無法去日本食和牛,響呢度我今晚搵返嗰種情懷,如果配合埋一杯日式啤酒更加perfect match ,可惜因為要揸車所以只能飲杯凍檸茶解油膩😂
2021-10-26
2021-10-25 105 浏览
D2 place睇戲🎬實在太抵,戲飛$45,網上購票+$8,計埋都係$5X🙈D2仲有好多野玩同睇,餐廳都愈來愈多,今日我地睇戲前就食左金鳳鐵板燒❤️🐽大蝦牛扒餐$158、西冷牛扒餐$118,叫5成熟,上檯都變左7成,岩岩好唔韌😋所以千祈唔好叫7成熟,上檯變well done😂落蒜蓉汁果下超級香呀,老公話佢塊西冷無我個餐果塊咁嫩🤔🍤大蝦都幾好味,夠多膏,羅宋湯辣辣地幾過癮🌶唯獨係侍應上菜比較快,未食完個餐包就上塊扒,見好多人都手忙腳亂,咬住個包趕住打開餐紙擋油🤣

香港經典扒房🍽#金鳳大餐廳裝修懷舊 坐落舒適 鋸扒一流 👾冇諗過會喺荔枝角入面發掘到經濟實惠既親民餐廳🗣鴛鴦扒餐(雞扒加豬扒)$108豬扒鬆軟可口 比起貴價餐廳我反而會欣賞呢度既豬扒鬆軟度出邊食嘅豬扒多數鞋口冇諗過呢個價錢會食到咁大份量嘅扒而且性價比高🤩(🌟3.8/5)
香港經典扒房🍽#金鳳大餐廳
裝修懷舊 坐落舒適 鋸扒一流

👾冇諗過會喺荔枝角入面發掘到經濟實惠既親民餐廳

🗣鴛鴦扒餐(雞扒加豬扒)$108
豬扒鬆軟可口 比起貴價餐廳
我反而會欣賞呢度既豬扒鬆軟度
出邊食嘅豬扒多數鞋口
冇諗過呢個價錢會食到咁大份量嘅扒
而且性價比高🤩(🌟3.8/5)
鴛鴦扒餐
鴛鴦扒餐
2021-10-23 45 浏览
呢間係歷史品牌港式扒房。朋友話依間餐廳成日都好鬼多人幫襯,好受歡迎👏🏻👏🏻,於是我同朋友嚟依度試一試😋。小編食完都覺得好鬼好正🤤。🔸我哋叫咗一份港式🇭🇰傳統扒——香煎雞扒餐,同埋一份美國🇺🇸扒——貴族牛扒。全部都大大份🤩好鬼抵食😍。可以揀蒜蓉汁或者黑椒汁。我哋揀咗雞扒配黑椒汁;牛扒配蒜蓉汁。🔸餐湯可以揀羅宋湯或者忌廉湯。我哋揀咗一個羅宋湯,同埋一個忌廉湯。羅宋湯辣辣哋,好開胃,小編好鐘意😊。忌廉湯嘅牛油🧈分量啱啱好,唔會太油膩😚,唔會食完即刻滯咗。🏷香煎雞扒餐($100)有兩塊大大塊嘅雞扒,肉質新鮮幼嫩,醬汁嘅味道唔會蓋過肉質嘅鮮味。薯菜有翠玉瓜🥒、薯條🍟、粟米🌽等。翠玉瓜🥒爽脆多汁鮮甜,薯條🍟軟熟。🏷貴族牛扒餐($188)美國🇺🇸扒餐有四款,店員講解咗邊款軟身啲,邊款硬身啲,邊款比較肥膩。貴族牛扒🥩係牛肩肉,所以會偏向硬身,亦唔會太肥膩。考慮到鐵板嘅熱度會令牛扒🥩變得更熟,所以淨係叫咗4成熟,食果陣覺得個熟度啱啱好😚。塊牛扒🥩好厚身,容易切,啖啖肉,好鬼正🤤。薯菜有好多薯格,同埋翠玉瓜🥒。🔸我日哋仲跟餐加咗一個意粉🍝🏷茄汁意粉(跟餐加$15)意粉彈牙可口;茄汁唔酸,帶微甜,均勻地分布

🔸餐湯可以揀羅宋湯或者忌廉湯。

🏷香煎雞扒餐($100)
貴族牛扒餐

🏷貴族牛扒餐($188)
香煎雞扒餐

🔸我日哋仲跟餐加咗一個意粉🍝
🏷茄汁意粉(跟餐加$15)
意粉彈牙可口;茄汁唔酸,帶微甜,均勻地分布喺意粉表面🍝。$15蚊可以食到甘大兜嘅意粉🍝😋好抵呀。
茄汁意粉

🔸跟餐可以加$18升級普通野飲做特飲。
我哋見到餐牌有兩個特飲,所以叫晒🤣。
🏷黑牛(跟餐加$18)
朱古力🍫雪糕,再加入可樂,產生咗異常反應🤣。小編飲飲下唸起可口可樂新出嘅朱古力咖啡可樂。不過依杯朱古力🍫雪糕可樂無咖啡因嘅存在,飲完唔驚夜晚瞓唔着🥱。同可口可樂朱古力咖啡可樂唔同嘅仲有:朱古力🍫雪糕可樂有好濃嘅朱古力🍫味,雪糕軟綿綿嘅口感。
黑牛

🏷雪糕紅豆冰(跟餐加$18)
雲呢拿🍨雪糕同紅豆冰好搭配。紅豆煮得熟透,是紅豆沙嘅形態。淡奶濃度啱啱好,唔會太甜。當雲呢拿🍨雪糕慢慢溶化嘅時候,淡奶又多咗一重雲呢拿味,同埋醇滑口感。

*晚餐
*另收加一服務費
(特飲免加一)
2021-10-20
貴族牛扒餐
香煎雞扒餐
茄汁意粉
2021-10-21 48 浏览
同朋友黎呢個商場行街,佢介紹黎呢間据扒,好多人等位。原來真係正喎,細個食鐵板,紙巾擋住,店員淋汁個一刻「炸」一聲同鐵板香味,時光倒流一樣。仲要加十幾蚊要特飲包括黑牛之類都得!鐵板都裝唔哂咁,個帶子牛柳餐我加$2要多蒜係無錯,個牛柳醃得入味又恰到好處,夠哂腍,墊底有少少薯條同配菜,叫咩都有啲咁;至於唔食豬牛,仲有魚可以揀,香煎比目魚配松露汁加$20轉餐一樣有餐湯餐包飲品,由於羅宋湯係必飲,點都係加$20抵好多。魚扒唔腥大大份,配黑松露汁又確係好正。
帶子牛柳餐

香煎比目魚配松露汁
帶子牛柳餐
香煎比目魚配松露汁
2021-10-20 39 浏览
好耐無鋸扒了,所以見放假,就去了附近,享受一下=)位於荔枝角 D2 TWO 既 金鳳,想不到,平日晚上來這的人也挺多呢,坐下不久,就陸陸續續的有人進,不一會就滿座呢。今晚一人點了一份扒餐:一紅一白湯:白湯 - 不錯,不會如水的,用餐包沾食,很相配👍羅宋湯 - 小酸微辣 滿滿的雜菜,很開胃,開食前飲一碗,是不錯的選擇😁雜扒餐兩大塊大大的牛&豬扒,除此外,讓有香腸、火腿、雞翼雜菜&薯菜=)一份扒餐,多種享受😋配左黑椒汁,牛扒不黐牙,豬扒口感很好👍另一份是:野菌西冷牛扒點了五成熟,切開後,再微微係鐵板烘一下,肉香仍在,不會被濃香醬汁蓋過😉另見有 黑牛 (朱古力雪糕 + 可樂)就點了一杯試試 ( 轉配 + $18 )可樂混和左雪糕,氣感更佳了,且有種淡淡既朱古力味😆金鳳的扒類,港式的傳統扒類,大大件的,價格不貴跟味道不錯。
好耐無鋸扒了,
所以見放假,就去了附近,
享受一下=)

位於荔枝角 D2 TWO 既 金鳳,
想不到,平日晚上來這的人也挺多呢,
坐下不久,就陸陸續續的有人進,
不一會就滿座呢。

今晚一人點了一份扒餐:
一紅一白湯:

白湯 - 不錯,不會如水的,
用餐包沾食,很相配👍

雜扒餐

兩大塊大大的牛&豬扒,
除此外,讓有香腸、火腿、雞翼
雜菜&薯菜=)
一份扒餐,多種享受😋
配左黑椒汁,牛扒不黐牙,豬扒口感很好👍

另一份是:
野菌西冷牛扒

點了五成熟,切開後,
再微微係鐵板烘一下,
肉香仍在,不會被濃香醬汁蓋過😉

另見有 黑牛 (朱古力雪糕 + 可樂)

就點了一杯試試 ( 轉配 + $18 )
可樂混和左雪糕,氣感更佳了,
且有種淡淡既朱古力味😆

金鳳的扒類,港式的傳統扒類,
大大件的,價格不貴跟味道不錯。
相信一定唔少人聽過金鳳大餐廳呢間經典老字號港式扒餐餐廳🍴今日就嚟一嘗究竟!😍整體評分:6.9/10環境:7/10人均消費:$101-200地址:金鳳大餐廳 (D2 Place) (荔枝角)荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓312號舖餐包:正常發揮~餐湯:羅宋湯:幾鮮甜😋而且多蔬菜忌廉湯:好香魚湯味~都唔錯牛扒:貴族牛扒餐($ 188 )部位係美國牛肩胛肉小排,建議用鐵板上,我嗌左3成熟~肉質結實,牛味重😍另外配上薯格,粟米同脆肉瓜~評分:7.2/10招牌牛柳餐($118):牛柳相對牛肩胛肉小排會比較滑,牛味冇咁突出,但都一樣好好食😋評分:6.8/10但如果服務態度同埋等候時間可以再改善就更好啦😖

整體評分:6.9/10
環境:7/10
人均消費:$101-200
地址:金鳳大餐廳 (D2 Place) (荔枝角)
荔枝角長順街15號D2 Place二期3樓312號舖

餐包:正常發揮~

餐湯:
羅宋湯:幾鮮甜😋而且多蔬菜