2023-04-20
今日去大館睇下展覽,見附近有間拉麵係google都有4.2分,所以就試下佢~好鍾意餐廳個設計,有bar枱同窗邊座位供食客選擇,坐位空曠,坐得舒適🔸餐廳出左新期間限定:蠔湯拉麵,豬先生話咁特別緊係要試下啦~簡左配埋生蠔黃金燒既套餐($198)蠔湯味帶回甘,口感清爽但風味豐富,蠔的原味完全呈現,配上一大塊的豚肉叉燒,麵中亦有木耳、糖心蛋同筍條黃金燒蠔大大粒,個蠔身仲脹卜卜,好鮮甜,蛋黃醬仲加左D菇,有咬口🔸我就簡左雞白湯拉麵($98)配上兩大塊既低溫慢煮雞肉及一大塊的豚肉叉燒,仲有炸牛蒡好特別,增加左口感,麵中亦有木耳、糖心蛋同筍條餐廳仲有串燒叫,同埋飲beer,都好適合happy hours 個陣黎👍🏻而且餐廳除咗堂食,仲有外賣自取,都見到唔少人收工過嚟拎外賣🤗
🔸我就簡左雞白湯拉麵($98)