嘢飲好似規定無得裝滿杯嘢淨係可以裝到4/5滿黑糖珍珠鮮奶 飲落淨係得奶味 無黑糖味同埋希望可以係一個無壓力既環境下消費要幫襯既就會幫襯 唔需要chur住客人之前飲過仲係透明杯時候既閨蜜嗰陣覺得真係ok有黑糖味 不俗但係依家就淨係得返奶味 希望改善原本覺得李圓圓同閨蜜比 會幫襯閨蜜因為覺得李圓圓個size太細又無得少冰但係今次黑糖珍珠鮮奶既質素+chur住顧客既消費體驗真係頗為失望如果荔枝角既黑糖珍珠鮮奶+服務質素既排名我覺得會係b哥哥(如果佢未執笠嘅話)>李圓圓>閨蜜
嘢飲好似規定無得裝滿
b哥哥(如果佢未執笠嘅話)>李圓圓>閨蜜
2020-03-03
外卖自取
2019-11-01 278 浏览
前排去開荔枝角,同朋友咁岩有啲口亁,就決定買兩杯飲品試一試啦,最後都無令我地失望既🥰🥰👍🏻👍🏻👍🏻水果茶茶香好出,飲落好舒服,而且甜度剛剛好,酸酸甜甜咁超開胃,而且所用既水果全部都好新鮮同埋鮮甜,飲得出小店所用既水果絕對係靚貨👍🏻👍🏻👍🏻而我朋友就叫咗一杯玫瑰奶蓋茶,鮮果賣相已經超級靚,有好多好靚嘅玫瑰花on top,❤️❤️而奶蓋亦都做到好厚身,飲完真係令人好滿足🥰🥰🥰
🥰🥰👍🏻👍🏻👍🏻

2019-10-31 203 浏览
諗住附近開咗間珍奶,試下無壞,飲了最普通既珍珠奶茶,結果疴左兩日,下次咪搞。味道就好一般,差出面好多囉。大家三思。等就無人等,好快有。 店面就新裝修,都唔錯附近住客

味道就好一般,差出面好多囉。大家三思。

等就無人等,好快有。 店面就新裝修,都唔錯

附近住客
2019-09-28
等候时间
3 分钟 (堂食)
商場裡補習社琳立,但最近卻發現有一間台式飲品新開不久。這天難得放假,恰恰和家人飲完茶後,肚子趁還有位置,就預留給「閨蜜」好了。餐牌飲品都挺多元化,例如有奶茶系列/鮮奶系列/泡沫茶系列/梳打系列/無糖現做原葉漩茶系列/良茶養生/排毒美顏/特色咖啡/仙草或布丁小食。 不過我還是選擇經典穩陣的奶茶或梳打系列。秘製原粒鳳梨梳打 (大$30)強烈建議要等待大約十分鐘才好搞拌來喝,因為杯中的鳳梨是用多個鳳梨切粒去煮,當中完全沒有加入任何水分,而煮製過程會將鳳梨原有的水分淆的更為濃縮,所以吃到的鳳梨粒的甜度比平常都高。不過由於梳打水本身沒有味道,所以要靠梳打水慢慢滲透去鳳梨粒裡。初初覺得飲幾啖是淡而無味,但愈飲會愈覺得耐人尋味。 而鳳梨粒亦會越咬越煙韌,愈咬就愈有味道。閨蜜珍珠奶綠 (大$30)餐廳標榜用真的茶葉來製作奶綠,當然要試一試。用綠茶泡制的奶茶,綠茶的清新混和奶香的完美融合,茶味清爽、奶香柔滑, 夾雜著用木薯粉製造的珍珠,煙韌又彈口,果然是真材實料。

閨蜜珍珠奶綠

閨蜜珍珠奶綠 (大$30)

2019-09-25
等候时间
10 分钟 (堂食)
閨蜜珍珠奶綠
2019-10-10 170 浏览
同男朋友係荔枝角D2 place 行完街,感覺有啲口渴,就係附近宇晴匯搵到間飲品店,立即入去買返杯。入到商場,店舖好顯眼,因為外面有一個又大又亮又靚既閨蜜燈光牌。店舖有唔同系列既手調飲品,而當中最受歡迎既招牌系列,所以就點左玫瑰奶蓋及秘製原粒鳳梨梳打。玫瑰奶蓋的茶底是玫瑰鐵觀音。奶蓋有少少咸咸的味道,問過老板後,原來是鹽味奶蓋。鹽味奶蓋令飲品完全不覺膩口,而又不會失去奶蓋香濃的味道。茶底有陣陣的氛和的玫塊味,和鐵觀音茶味香濃,玫瑰奶蓋配玫瑰鐵觀音,很讚! 秘製原粒鳳梨梳打,鳳梨是由店鋪將原粒鳳梨烹調數小時,將鳳梨的香甜及水份提煉出來。所以,雖然原味梳打本來沒有味道,但加上秘製鳳梨後,整杯飲品變很香甜及清新。

2019-10-02 45 浏览
台式飲料店在荔枝角四小龍,應該只此一家,抱有期望地買柸試吓。。好失望呀!😫明明見其他食評的生果茶賣相靚靚,生果足!點解我呢柸差咁遠。本身諗住算啦,最多下次唔再飲,但又想消費者知多一點點。。。原柸是滿的,只係飲飲吓想打食評才補影相。新鮮水果紅茶(大柸)$30內有冇去皮的粉蘋果兩片、冇去皮的梨兩片,厚「衣」的橙兩片及百香果籽。這些是時令水果嗎?除了將生果切了片,我睇唔到有甚麼誠意。。真心覺得Hea 🥴

原柸是滿的,只係飲飲吓想打食評才補影相。

新鮮水果紅茶(大柸)$30

2019-09-15 39 浏览
同朋友去荔枝角行街,行到攰攰地就想搵間鋪頭飲下野吹下水~見到荔枝角地鐵站D4出口一出有個商場,見咁近就入去睇下啦~行入商場冇幾耐就見到呢間好吸精既店名~入面有各式各樣既飲品~奶蓋,茶類等等~店員好落力介紹~我地就揀左秘製原粒鳳梨梳打($25) 同埋新鮮水果紅茶($28)聽店員講菠蘿係原隻慢慢切出嚟,一粒粒經製作後加入梳打,果然同出面既菠蘿好唔好,正~水果茶入面啲水果係每日都唔同既,因為店員揀既生果係不時不揀,今之有熱情果蘋果,橙,西瓜等等~好新鮮!啲茶亦比一芳好飲!
同朋友去荔枝角行街,
行到攰攰地就想搵間鋪頭飲下野吹下水~
見到荔枝角地鐵站D4出口一出有個商場,
見咁近就入去睇下啦~
行入商場冇幾耐就見到呢間好吸精既店名~
入面有各式各樣既飲品~奶蓋,茶類等等~

2019-09-15 45 浏览
小編筆嬲都有一個好嚴重嘅問題,就係水腫因為每一餐都勁重口味。嚟到呢間閨蜜以為得珍珠奶茶好似平時啲餐廳咁啦,點知仲有Bye Bye茶,好奇心驅使下我肯定問一下老闆,佢話係茶嚟有功能性。我馬上嗌咗杯去水腫,入面有玫瑰同埋雪菊,老闆仲指話雪菊係咁多菊花品種中最高級個個,所以價錢都比較貴,但真係飲落去會發覺唔同。老闆好細心加埋小小蜂蜜,飲落去好舒服。可以同水腫暫時講Bye Bye啦已經,小編當晚真係覺得去廁所去多左。

2019-09-06 50 浏览
今日放工之後同朋友去咗宇晴匯嘅閨蜜,佢係一間飲品店,有別於其他飲品店,佢係有位坐,再加上佢嘅法包吐司都幾特別㗎朋友叫咗一份鮮鳳梨梳打 配 朱古力法包吐司,店員話呢個係絕配。鳳梨梳打係有先鋒你打骰,而唔係罐頭,所以食落去味道都唔錯,好有水果嘅甜味。呢個包嘅味道都唔錯,熱食就最好啦。玫瑰奶蓋 配 香滑花生醬法包吐司 奶蓋嘅質感唔錯,整得夠綿密,睇嚟用咗好多忌廉去打成,玫瑰味都幾重!茶好濃多士嘅花生醬都幾好架放工黎抖一抖都唔錯。

玫瑰奶蓋 配 香滑花生醬法包吐司
奶蓋嘅質感唔錯,整得夠綿密,睇嚟用咗好多忌廉去打成,
玫瑰味都幾重!茶好濃
多士嘅花生醬都幾好架

放工黎抖一抖都唔錯。
2019-09-05 27 浏览
放假當然要去行下街,周圍去下。經過這商場,見到這間叫「閨蜜」的小店,入去坐下休息下,順便食個下午茶。✨越南冰滴咖啡-入口感覺舒服,不會令人感覺酸和苦澀,但又不失濃濃的咖啡味道。原來這個冰滴咖啡的準備功夫很多,需要冰滴過夜;而它用煉奶來配襯,口感十分香滑👍🏻喜歡飲咖啡的人應該會大愛!✨草莓梳打-甜度適中,入口有珍寶珠味道,香香甜甜的,而且很解渴。✨椰香奶酥吐司 及 蜜糖吐司-兩款吐司都好食,而我特別喜歡椰香奶酥的口感及味道,有椰子香,但又不會太甜,與咖啡成絕配。不失為聚腳聊天的好地方👍🏻
放假當然要去行下街,
周圍去下。經過這商場,
見到這間叫「閨蜜」的小店,
入去坐下休息下,順便食個下午茶。

✨越南冰滴咖啡-
入口感覺舒服,
不會令人感覺酸和苦澀,
但又不失濃濃的咖啡味道。
原來這個冰滴咖啡的準備功夫很多,
需要冰滴過夜;
而它用煉奶來配襯,
口感十分香滑👍🏻
喜歡飲咖啡的人應該會大愛!

✨草莓梳打-
甜度適中,
入口有珍寶珠味道,
香香甜甜的,
而且很解渴。

✨椰香奶酥吐司 及 蜜糖吐司-
兩款吐司都好食,
而我特別喜歡椰香奶酥的口感及味道,
有椰子香,但又不會太甜,
與咖啡成絕配。

不失為聚腳聊天的好地方👍🏻
2019-09-04 29 浏览
來到荔枝角 經過商場發現一間飲品小店被門口霓虹燈吸引眼球原來有手搖飲品賣又有點口渴便與朋友買杯飲品店舖環境寬落 很少飲品店有這麼大 又有座位在餐牌前 我們兩人都選擇困難症 不知選哪杯好老闆娘好nice 介紹每杯飲品特色 好讓我們選擇閨蜜玫瑰奶蓋鐵觀音奶蓋不會好咸 好挺身 放了一陣子仍然不易融掉表面有玫瑰花瓣 帶出香味加上鐵觀音茶味濃郁 茶底重茶味 微甜整杯沒有膩的感覺閨蜜維C纖體特飲水果清甜 足料 很香百香果果味使用阿里山蜂蜜 不像一般糖水沖的飲品飲品材料經老闆娘配搭 開胃清爽 而且這杯水果茶大杯價錢只是$28比起很多飲品店的水果茶便宜得多絕對經濟又高質朱古力法包吐司 + 抹茶法包吐司入口鬆軟 配合香甜醬料是下午茶之選特別喜歡抹茶醬香而不太甜 朱古力醬則比較甜 很濃 小朋友一定喜愛老闆娘一提 麵包不含防腐質 難怪特別鬆軟香口與老闆娘聊天提到飲品多選擇 希望迎合香港人餐牌也會因季節會稍作更變 令客人選擇合適飲品感受到小店好客的服務 用心經營的態度下次經過都會再來支持 也想嘗試其他飲品 如這麼多養生美顏茶真的很適合帶閨蜜來嘗一杯 輕鬆一下呢!
來到荔枝角 經過商場發現一間飲品小店

與老闆娘聊天提到飲品多選擇 希望迎合香港人
餐牌也會因季節會稍作更變 令客人選擇合適飲品
感受到小店好客的服務 用心經營的態度
下次經過都會再來支持 也想嘗試其他飲品 如這麼多養生美顏茶
真的很適合帶閨蜜來嘗一杯 輕鬆一下呢!
2019-09-04
  • 閨蜜維C纖體特飲
2019-09-01 1144 浏览
今日返去舊校見探訪下MISS,呀SIR跟住就帶埋肥🐽一齊四周圍遊下行到去宇晴匯就發現左呢間「閨蜜」於是就入去買杯飲品LU.室內空間寬敞有座枱同圓木枱買完飲品可以坐係到HEA下.飲品以茶為主,共有九大系列如奶茶,泡沫茶,冷萃茶,byebye茶等等亦有D輕食,如法包,魚餅等等一杯飲品+一份法包=輕食TEA SET.吾好睇少呢杯菠蘿梳打其實製作過程一D 都吾簡單將原隻菠蘿剝皮打碎再熬煮幾個鐘直接菠蘿軟化成汁,真係粒粒皆辛苦最後再注入梳打水食落清新香甜,解渴一流,又有咬口重點係菠蘿份量不少呢!勁抵飲.奶蓋我就見得多但係玫瑰奶蓋又真係第一次見,好特別呀🙈奶蓋入口順滑,奶味香濃雖然只估成杯嘅五份一但好挺身吾易化飲到落尾都仲係濃郁嘅奶香!最上層仲有玫瑰乾花,增添視覺效果茶味嘅甘香更為突出,但吾會苦澀.🔸吐司法包 $18聽老闆娘話法包係佢自己每日新鮮製造架!更用左低酵法,無防腐劑,無添加劑食完仲吾會覺得胃漲添所以法包嘅口感係外香脆內鬆化一般市面上嘅法包會更硬同更乾我地揀左抹茶味同朱古力抺茶味茶香重但吾苦澀相比起朱古力味會甜少少而朱古力真係好正好濃郁.P.S. 得閒可以過黎飲杯野,食個包仲可以同老闆娘吹

今日返去舊校見探訪下MISS,呀SIR
跟住就帶埋肥🐽一齊四周圍遊下

行到去宇晴匯就發現左呢間「閨蜜」
於是就入去買杯飲品LU

室內空間寬敞
有座枱同圓木枱
買完飲品可以坐係到HEA下

飲品以茶為主,共有九大系列
如奶茶,泡沫茶,冷萃茶,byebye茶等等
亦有D輕食,如法包,魚餅等等
一杯飲品+一份法包=輕食TEA SET

吾好睇少呢杯菠蘿梳打
其實製作過程一D 都吾簡單

將原隻菠蘿剝皮打碎再熬煮幾個鐘
直接菠蘿軟化成汁,真係粒粒皆辛苦

最後再注入梳打水
食落清新香甜,解渴一流,又有咬口
重點係菠蘿份量不少呢!勁抵飲

奶蓋我就見得多
但係玫瑰奶蓋又真係第一次見,好特別呀🙈
奶蓋入口順滑,奶味香濃
雖然只估成杯嘅五份一
但好挺身吾易化
飲到落尾都仲係濃郁嘅奶香!
最上層仲有玫瑰乾花,增添視覺效果

茶味嘅甘香更為突出,但吾會苦澀

🔸吐司法包 $18
聽老闆娘話法包係佢自己每日新鮮製造架!
更用左低酵法,無防腐劑,無添加劑
食完仲吾會覺得胃漲添

所以法包嘅口感係外香脆內鬆化
一般市面上嘅法包會更硬同更乾
我地揀左抹茶味同朱古力
抺茶味茶香重但吾苦澀
相比起朱古力味會甜少少
而朱古力真係好正好濃郁

P.S. 得閒可以過黎飲杯野,食個包
仲可以同老闆娘吹下水呢
2019-08-29
2019-08-29 32 浏览
今天下午听讲座,之后,顺便过来荔枝角喝一杯茶,休息♨️一下,本来约了室友,不过她有事情,可惜错过了。很适合闺蜜👭逛街之后,休闲喝一杯🍺名字也很美!女生真的很需要这些花花草草的,亲戚来完或者之前,都可以喝点暖的饮品,加上花草茶,调理一下,我自己在家里面都会冲。这么多款,总有一款是你的最爱🥰😍看到这些一罐罐的,就觉得很健康很有爱😍我点了洛神龙眼蜜,真的很暖心❤️多士上面是花生🥜酱。配清淡的茶🍵刚刚好!
很适合闺蜜👭逛街之后,休闲喝一杯🍺名字也很美!

这么多款,总有一款是你的最爱🥰😍

看到这些一罐罐的,就觉得很健康很有爱😍

2019-08-27 42 浏览
走過見到這家閨蜜店令人滿滿好奇原來是一家茶飲店空間寬敞還有一些桌椅可以坐是家可以停下來聊聊天的店新鮮水果紅茶 $28有西瓜,蘋果,橙及熱情果肉紅茶清甜不澀 清新開胃炎炎夏天喝這個 更是消暑佳品水腫bye bye茶 $16被這個名字所吸引住了水腫是一眾女生的敵人呀如果可以跟他說byebye這個價錢實在太優惠了茶是花草茶 所以不用擔心咖啡因導致失眠的問題多種花味感覺有層次 很順喉喝過後發覺自己排水變得多了第二天起來水腫比平時少了一點點覺得好神奇

走過見到這家閨蜜店
令人滿滿好奇
原來是一家茶飲店
空間寬敞還有一些桌椅可以坐
是家可以停下來聊聊天的店

新鮮水果紅茶 $28
有西瓜,蘋果,橙及熱情果肉
紅茶清甜不澀 清新開胃

覺得好神奇

2019-08-26
  • 水腫bye  bye  茶
2019-08-24 35 浏览
係荔枝角做開野,咁岩撞到舊同事,梗係要搵個地方坐底傾下計喇。行到黎宇晴匯,一眼呢間閨蜜嘅招牌吸引左仲有珍珠奶茶飲,就佢喇😍簡單嘅裝修,仲用左茶葉去裝飾,感覺都幾舒服。閨蜜珍珠奶茶奶茶底唔係濃厚,而係比較fresh 嘅,好岩夏天。黎就係有陣花蜜的味道慢慢走出黎,好香,好特別。珍珠都做得唔錯,唔會太韌。秘製原粒鳳梨梳化秘製的鳳梨醬唔會太甜,配埋梳打岩岩好。本來覺得無咩特別,但當飲飲下,除鳳梨果肉之外,不來仲有檸檬,鳳凰的甜加埋檸檬嘅香,好好味👍仲嗌左兩件法包,一件花生味,一件綠茶味。先講花生,見到第一眼嘅時候,我以為佢整錯左,花生醬唔係啡色架咩?但正當你放落口,就已經可以感受到好濃的花生香,法包唔係平時好硬果啲,反而係好軟淑👍咁綠茶法包就淨係講個綠茶醬喇。綠茶醬都係當你放落口,就已經可以感受到好香的茶味。提提你,綠茶醬我自己就覺得你偏中綠茶口味,而唔係日式的抹茶口味。,不過係好食嘅!總括黎講,野食野飲都唔錯,同埋商場人流唔多,所以真係可以比你靜靜地傾到計👍

仲有珍珠奶茶飲,就佢喇😍

簡單嘅裝修,仲用左茶葉去裝飾,感覺都幾舒服。

閨蜜珍珠奶茶

秘製原粒鳳梨梳化

仲嗌左兩件法包,一件花生味,一件綠茶味。
咁綠茶法包就淨係講個綠茶醬喇。