2022-10-10 42 浏览
嚟介紹特色餐廳啦🍜繼上次介紹完石鍋薯粉🗿,今次又嚟介紹其他特色麵食啦🫡。今次想介紹嘅就係一間位於荃灣嘅車仔麵專門店😋,呢間餐廳始創於1984年,所以就咁睇佢嘅質素都會有一定程度嘅保證😍。環境方面☝🏻值得一提係雖然佢有好耐歷史,但係其實佢畀我嘅都係新派車仔麵嘅感覺🤩。環境我覺得都算乾淨企理🙌🏻,另外餐廳光線充足嘅緣故,所以食物嘅賣相都好似變得吸引咗咁🤣。食物方面✌🏻#黑松露醬炸單骨雞翼 ($28)喺介紹主食之前,等我先介紹咗樣小食先❤️。今次我就叫咗份黑松露醬炸單骨雞翼🐓,一共就有5隻。個人認為單骨雞翼嘅存在真係為懶人而設🤣,因為佢食起上嚟真係好方便。用個口推一推就做到骨肉分離嘅效果👍,另外點埋黑松露醬嘅效果都夠晒邪惡👾。#原骨湯底車仔麵($47)之後就當然要介紹下我當日嘅主食車仔麵啦😬。嗰日我就叫咗個腩汁湯底,個原因就當然係同我叫嘅自選餸有關啦😎,見到餐廳係主打秘製牛腩同招牌豬手🤪,所以就當然唔會錯過啦。留意到佢嘅簡介先知豬手同牛腩都係40年嘅傳統味道嚟㗎👊🏻。講咗佢嘅秘製牛筋牛肋腩先🐂,牛肋腩煮得好入味👍,配埋腩汁湯底真係牛味都會濃啲🤤,啖啖都品嘗到牛嘅精華。而牛筋嘅骨膠原感十足,口感
嚟介紹特色餐廳啦🍜

環境方面☝🏻

食物方面✌🏻
#黑松露醬炸單骨雞翼 ($28)

#原骨湯底車仔麵($47)
之後就當然要介紹下我當日嘅主食車仔麵啦😬。嗰日我就叫咗個腩汁湯底,個原因就當然係同我叫嘅自選餸有關啦😎,見到餐廳係主打秘製牛腩同招牌豬手🤪,所以就當然唔會錯過啦。留意到佢嘅簡介先知豬手同牛腩都係40年嘅傳統味道嚟㗎👊🏻。講咗佢嘅秘製牛筋牛肋腩先🐂,牛肋腩煮得好入味👍,配埋腩汁湯底真係牛味都會濃啲🤤,啖啖都品嘗到牛嘅精華。而牛筋嘅骨膠原感十足,口感軟淰得嚟又夠晒有營養😋。至於招牌南乳豬手都做得好出色🐖。除咗南乳味香濃之餘,豬手本身都燜得好入味,而口感就偏向爽口嘅😬,所以都好啱一啲鍾意食爽豬手嘅人㗎❤️。

#樽仔凍奶茶(+$15)
跟餐加多15蚊就可以飲返支樽仔奶茶🥰,按性價比嚟講可以話係相當高。講返奶茶嘅味道先,樽仔奶茶嘅茶味會比一般奶茶嘅味道更加濃郁🥳,而飲落嘅口感都會比較香滑淳厚😚。對我嚟講樽仔奶茶絕對係MikTeaPremium 🥹。

評分以🌕表示(滿分為5)
環境:🌕🌕🌕🌕🌑
賣相:🌕🌕🌕🌕🌑
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-10-09 40 浏览
荃灣廣場附近車仔麵地點好方便 戲院對面就係食物選擇都有唔少❤️ 馬來叻沙湯車仔麵河粉秘製牛筋牛肋腩辣玻璃魷魚爽脆牛百葉韭菜辣沙嗲魚蛋當中牛筋牛肋腩最好食最推介 係40年嘅傳統味道湯底好香 揀咗少辣 愈食愈辣好惹味 全部餸都好高質❤️阿荔特濃沙嗲車仔沾麵讚岐烏冬雪花肥牛日本溏心蛋爽脆牛百葉豆卜辣玻璃魷魚沙嗲好濃味好多花生可以跟返自己想食幾濃決定點幾多醬好特別好好味😋全部餸都好食份量夠❤️香脆松露醬單骨雞翼炸得夠香脆,帶少少微辣單骨容易食,同個醬都幾夾😋職員好忙但服務都好好QR CODE自己落單好方便餐具係即棄餐具 有包裝裝住餐廳裝修有啲特別 好企理幾衛生👍🏼
荃灣廣場附近車仔麵

可以跟返自己想食幾濃決定點幾多醬
好特別好好味😋
全部餸都好食份量夠

❤️香脆松露醬單骨雞翼
炸得夠香脆,帶少少微辣
單骨容易食,同個醬都幾夾😋

職員好忙但服務都好好
QR CODE自己落單好方便
餐具係即棄餐具 有包裝裝住
餐廳裝修有啲特別 好企理
幾衛生👍🏼
2022-10-04 40 浏览
openrice 落單冇得走辣唔知點解一定要楝辣度先可以落單為有楝小辣,跟住備註寫走辣店員冇睇照俾可能係小辣不過辣到你成碗車仔麵得一個味(辣)唔該店主跟進下😡所有食物完全食唔度佢本身嘅味道今生今世都唔使幫襯😡😡
2022-10-04
外卖自取
用餐优惠
優惠券
2022-10-04 65 浏览
迫客人多次強制調位,態度並不有善。食物味道一般,未如網上好評。員工態度欠差,現場尚有三至四張空枱,二人入場經已坐下,職員多次以四人空枱”可能”有人為由,要求我們調位。調位後下單,兩個餐連餐飲,職員只上餐不上飲品。我們只是叫了樽裝飲品,不需要製作。用餐半小時後,仍未上飲品,問職員下,因經網上下單,需要由客人自行check單再報下了什麼飲品,職員才在櫃中取出樽裝飲品😰。整個用餐體驗不佳,不會再去😡
迫客人多次強制調位,態度並不有善。

整個用餐體驗不佳,不會再去😡
2022-10-04
明明大把位,係甘叫你搭枱,坐左係到落完單,又叫你換枱,堅持一定要人坐高bar枱有人一個人就坐4人枱,我地2個人就要坐高枱。叫人用qr code落單,但間野根本收吾到,一定要連佢個慢到冇朋友ge wifi先落到單。野食黎到,吾上野飲,叫佢上返,佢問你叫左咩,我地落左單你吾識睇單?野食吾算好食,吾值$68蚊一碗車仔麵,想受氣嘅歡迎黎食,吾怪得知冇人係出面排隊,荃灣美食眾多,呢間絕對冇下次😡😡😡😡😡😡😡😡
有人一個人就坐4人枱,我地2個人就要坐高枱。

2022-10-04 33 浏览
一向都好鍾意食車仔麵,知道阿荔有車仔沾麵咁特別,一定要去試下🤤阿荔特濃沙嗲車仔沾麵我揀左辣玻璃魷魚,雪花肥牛,牛栢葉同手功拉麵。身為沙嗲牛忠粉既我都覺得佢地既沙嗲好香濃,食落仲有花生味,加上椰漿既甜,惹味得黎又唔會死咸,配埋麵食真係好正😋秘制牛筋牛肋腩蒜油撈麵我揀左粗麵,多葱粒,芫荽同火辣辣菜脯,仲配埋一碗原骨湯。牛肋腩同牛筋炆得入味又唔鞋口,菜脯辣得過癮,我鍾意食辣🤤佢地既原骨湯係每日用豬骨,豬軟骨,雞脾肉同原隻三黃雞熬製超過三個鐘而成,飲落都好鮮甜🥰仲叫左麻辣香滷三寶同黑松露醬炸單骨雞翼。雞翼即叫即炸,香脆可口🤗最後飲埋人參冷泡烏龍茶同四季春茶冷泡茶,我就鍾意飲人參多啲,參味唔會濃到苦,飲完有小小回甘,解膩一流🥳

阿荔特濃沙嗲車仔沾麵

秘制牛筋牛肋腩蒜油撈麵

2022-09-30 47 浏览
車仔麵都好受香港人歡迎,唔貴、選擇多,又好味。荃灣廣場附近間阿荔車仔麵比到驚喜,落街想食碗麵就會諗起佢。.今次食左沙嗲烏冬沾麵同自選麵,個沾麵超好味,大家黎到都一定要試!花生醬未濃郁,夠杰身,掛到汁,烏冬仲係靚烏冬—讚岐烏冬,食落好煙韌,份量又多!餸方面可以揀三款,我揀左牛栢葉、肥牛同蘿蔔,牛栢葉本身冇調味,沾個醬好好味😆肥牛牛味都好重!.另一碗自選,店主有介紹話豬手、牛腩等係40年傳統味道,我地就叫左個牛腩黎試下,味道果然好正,夠淋入面。辣既玻璃魷魚都好惹味,麻辣湯亦都好特別,唔係普通車仔麵會有既湯底。.最後要讚下枝茶,回甘味濃,食完辣野飲佢一流,必嗌😝唔會太濃,夜晚飲都唔驚訓唔著!

2022-09-27 35 浏览
同朋友喺荃灣睇完戲再去食野,今次我地揀咗新式既車仔麵話明係創新,當然同傳統既有少少唔同,其中一款比較特別既食物就係特濃沙嗲車仔沾麵。沙嗲汁另上,食法就好似沾麵咁。麵底可以揀手工拉麵或讚岐烏冬,我揀咗前者。沙嗲汁入面有唔少花生碎,好啱我口味。另外揀咗雪花肥牛、辣玻璃魷魚同彈牙魚蛋三款餸,份量都幾足。朋友叫咗嗰骨湯車仔烏冬加楠汁。自選咗三樣都係牛:牛筋楠、牛柏葉同肥牛,佢聲稱呢碗係牛魔王烏冬😂牛腩燜得夠淋亦都好入味,果然係必點之選😉肥牛一啲都唔肥,食完唔會有罪惡感😎牛柏葉就爽脆,口感好好飲品叫咗豆漿同白桃烏龍冷泡茶。豆漿唔會太甜,而白桃烏龍茶勁香,飲唔哂拎返屋企泡多次都仲夠香味

同朋友喺荃灣睇完戲再去食野,今次我地揀咗新式既車仔麵

2022-09-25 868 浏览
琴日放假又同老公喺荃灣附近睇戲🎬等入戲院前,喺對面街見倒有間新式車仔麵店,環境光猛又乾淨,下午茶時間也人氣旺盛,便入去醫下肚|ू•ω•)/🌟阿荔特濃沙嗲車仔沾麵 $68(讚岐烏冬、日本糖心蛋、雪花肥牛、清甜蘿蔔)好鍾意食沙嗲牛既老公二話不說揀左呢款車仔沾烏冬!烏冬撈勻了麻油,不會黏作一團,彈牙的同時入口更香滑。將烏冬浸入沾醬後,每一條胖嘟嘟的麵條都掛滿了香濃的沙嗲醬🤤沙嗲味鹹香濃郁,帶淡淡的花生香,岩哂重口味人士( • ̀ω•́ )✧糖心蛋呈半熟狀態,醬油入味;白灼肥牛片質素正常,蘿蔔清甜無渣,唔錯唔錯~/🌟原骨湯底車仔麵 $14(秘製牛筋牛肋腩、招牌南乳豬手、蠔油冬菇 $44)清淡開既我就揀左原骨湯底配牛腩汁,意想不到湯底都唔怕好淡,濃郁香甜,爽滑的米粉吸收哂啲湯汁,十分開胃₍₍( ´ᵕ` )⁾⁾ 配料為老公揀左佢鍾意食既豬手,試左一舊,估唔到炆得非常軟腍入味,帶南乳醬香,是骨膠源啊🤭秘製牛肋腩肉質軟腍,同樣充滿柱候香港牛筋尤其腍滑,不愧為40年的傳統味道( ˶'ᵕ'˶ )蠔油冬菇大大粒又厚肉,軟滑彈牙!/⭐️自家製冷泡白桃烏龍、四季春 $15食完湯麵總會想飲下野,無糖的冷泡菜,岩哂戒糖的女

🌟阿荔特濃沙嗲車仔沾麵 $68
(讚岐烏冬、日本糖心蛋、雪花肥牛、清甜蘿蔔)
好鍾意食沙嗲牛既老公二話不說揀左呢款車仔沾烏冬!

🌟原骨湯底車仔麵 $14
(秘製牛筋牛肋腩、招牌南乳豬手、蠔油冬菇 $44)

秘製牛肋腩肉質軟腍,同樣充滿柱候香港
牛筋尤其腍滑,不愧為40年的傳統味道( ˶'ᵕ'˶ )
蠔油冬菇大大粒又厚肉,軟滑彈牙!
⭐️自家製冷泡白桃烏龍、四季春 $15
食完湯麵總會想飲下野,無糖的冷泡菜,岩哂戒糖的女士,個人比較喜歡白桃烏龍帶陣陣香甜的茶味💕
整體食物質素都不錯,乾淨企理的環境十分加分!而且餐具都是獨立包裝,潔癖L表示用得寧舍放心,可以收番埋枝食用級消毒噴霧ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧
  • 特濃沙嗲車仔沾麵
  • 冷泡白桃烏龍茶
  • 南乳豬手
  • 牛腩
2022-09-25 624 浏览
放工想食個快飯再返去,揀左呢間車仔麵😋😋特別在於以新派形式經營,但保留懷舊傳統味道🤤🤤—————————𝑴𝒚 𝑯𝒐𝒏𝒆𝒔𝒕 𝑹𝒆𝒗𝒊𝒆𝒘 我揀左沖繩黑糖豬手麻辣撈麵😋😋聽個名已經好吸引🤤味道唔會過甜,但有黑糖獨有香味🤤炆到軟嫩入味,而且份量好多😍呢個汁加埋少少麻辣醬撈麵非常好味👍搭配手工拉麵質地滑,帶少少爽,呢隻麵索汁係一流😋🐗就揀左重慶辣湯底車仔麵,佢揀左3個餸,有肥牛、秘製牛筋牛肋腩同手包鮮蝦雲吞🤤🤤牛肋腩又係佢地嘅招牌菜,秘製汁香濃,我最鍾意係佢地自家製雲吞😋😋配埋辣湯底好開胃😋記得加佢地嘅辣菜脯🤤我地仲加左一個小食同飲品,揀左香脆單骨雞翼配黑松露沙律醬,香口帶微辣😋佢地嘅飲品亦都好特色,白桃烏龍微甜,味道好啱夏天飲,人蔘烏龍潤喉而清新🤤𝗣𝗶𝗰𝘁𝘂𝗿𝗲𝗱 𝗜 𝗵𝗮𝗱 📸🍽 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵 $68🍽 自選三餸車仔麵 $62🍽 黑松露醬炸單骨雞翼 $28🍽 白桃烏龍冷泡茶 $15🍽 人蔘烏龍冷泡茶 $15

—————————

🍽 人蔘烏龍冷泡茶 $15
  • 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵
  • 人蔘烏龍冷泡茶
2022-09-25 35 浏览
講到香港傳統特色美食,相信車仔麵一定是其中一款充滿香港人集體回憶的港式傳統美食。隨着時代改變,車仔麵雖然仍然存在,卻推出了不少新派車仔麵,以吸引年輕一代的關注。早兩日同朋友於荃灣廣場行完街,之後在大壩街發現一間新開不久的車仔麵《阿荔車仔麵》,門面裝潢別樹一格,於是便決定入去試一試。餐廳環境簡約舒適,時尚中透出傳統格調,食物選擇也不少,而且採用現時流行的手機落單,非常切合年輕人市場。睇完餐牌之後,BeautySearch 揀選了一碗阿荔特濃沙嗲車仔沾麵。熟識 BeautySearch 的朋友一定很奇怪,為何怕辣的我會選沙嗲,皆因 BeautySearch 發現這裡大部份麵食都是辣的,而且,店員推介,特濃沙嗲不會太辣,而且味道香濃。如傳統車仔麵相同,食客可自由配不同食材,而我便揀選了肥牛、牛柏葉、腐竹及糖心蛋。果然,沙嗲汁十分濃郁味美,帶有微辣,正好提升醬汁的香口滋味,而且沾麵可自己拌入醬汁分量,可輕易控制辣度,絕對值得一試喔!友人吃得辣,於是揀選了經典八寶嗱喳麵,八款車仔麵最愛歡迎的食材,包括:香辣咖喱魚蛋、豬皮、豬紅、玻璃魷魚、滷水豬大腸、糖心蘿蔔、蠔皇冬菇和時菜等,相當豐富。各款食材

友人吃得辣,於是揀選了經典八寶嗱喳麵,八款車仔麵最愛歡迎的食材,包括:香辣咖喱魚蛋、豬皮、豬紅、玻璃魷魚、滷水豬大腸、糖心蘿蔔、蠔皇冬菇和時菜等,相當豐富。各款食材都十分入味,尤其是滷水豬大腸和糖心蘿蔔。 可惜太辣了,BeautySearch 只是偷偷淺嚐了一口豬紅,已覺辣得要命了。

小食方面,我們點選了一客椒鹽燒賣及黑松露醬炸單骨雞翼。椒鹽味道香口,令平凡的燒賣添上幾分港式避風塘風味; 黑松露醬炸單骨雞翼炸得酥脆,吃時蘸一點黑松露醬,別有一番滋味,而且單骨處理,吃時更為方便!

飲品方面,除了一般茶餐廳的飲料,店子還提供冷泡茶系列和特色飲品。我們選擇了香滑奶茶和冷泡白桃烏龍茶,冰凍消暑,正好可以解解辣。

原來阿荔豬手、牛腩等有40年傳統味道,下次有機會都要試試!
2022-09-24 32 浏览
難得有個零鐘拍拖時間,我地去左食最愛車仔麵 保留舊有傳統味道。阿荔特濃沙嗲車仔沾麵配三餸$68可配手工拉麵/讚岐烏冬想不到沾麵都會在港式車仔麵出現,選了爽脆牛栢葉、清甜蘿蔔、辣玻璃魷魚。沙嗲醬非常濃郁帶少少微辣,輕輕浸一浸拉麵,每條麵都有沙嗲醬掛着很好吃,值得一試呀秘制牛筋牛腩麻辣撈麵 $68辣度🌶 (有大🌶🌶🌶中🌶🌶小辣🌶)牛腩同牛筋都好稔身,麻辣汁好惹味,辣得夠過癮。至於小食我地要左黑松露醬炸單骨雞翼 $28咬落啖啖肉,黑松露醬香味很濃郁;懶人必食👍椒鹽炸燒賣$15/5粒即叫即炸,外脆內軟,每粒都沾滿椒鹽,同樣好食。 呢度有自家製既飲品,有奶茶冷泡茶我地就揀左白桃烏龍同人蔘烏龍,冰凍又解喝我找到呀#一生只想尋覓一個肯陪你食車仔麵的人#阿荔車仔麵 #Alainoodle#老香港
難得有個零鐘拍拖時間,我地去左食最愛車仔麵
保留舊有傳統味道。

阿荔特濃沙嗲車仔沾麵配三餸$68
可配手工拉麵/讚岐烏冬
想不到沾麵都會在港式車仔麵出現,
選了爽脆牛栢葉、清甜蘿蔔、辣玻璃魷魚。
沙嗲醬非常濃郁帶少少微辣,輕輕浸一浸拉麵,
每條麵都有沙嗲醬掛着很好吃,值得一試呀

牛腩同牛筋都好稔身,麻辣汁好惹味,辣得夠過癮。

至於小食我地要左
黑松露醬炸單骨雞翼 $28
咬落啖啖肉,黑松露醬香味很濃郁;懶人必食👍
椒鹽炸燒賣$15/5粒
即叫即炸,外脆內軟,每粒都沾滿椒鹽,同樣好食。

呢度有自家製既飲品,有奶茶冷泡茶
我地就揀左白桃烏龍同人蔘烏龍,冰凍又解喝

我找到呀

#一生只想尋覓一個肯陪你食車仔麵的人
#阿荔車仔麵 #Alainoodle#老香港
呢間車仔麵店新奇又有趣( ❛ᴗ❛ )居然有沙嗲牛沾麵、撈麵 同時又有好多傳統配餸環境都幾乾淨企理 用QR Code落單 有別於一般車仔麵店🍜—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵✨老闆推介豬手果然入味 醬汁濃郁 口感軟稔 啊婆都食到👵🏼份量都好多 成碗充滿骨膠原啊~手工拉麵係中式嗰種麵質 夠掛汁 辣味突出 食左幾啖個咀都開始麻~但辣度又未至於蓋過其他食物.♡ 傳統車仔麵湯底用豬骨同雞肉熬成 飲完唔會好口渴 亦唔算油膩配餸接近50款(*°▽°*)!特別推介鮮蝦雲吞~蝦肉彈牙 外皮唔厚 甜酸齋都不錯 酸味出眾 好醒神仲有白蘿蔔好清甜 炆得淋又無渣啊

—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-

♡ 沖繩黑糖豬手麻辣撈麵✨老闆推介

♡ 傳統車仔麵
湯底用豬骨同雞肉熬成 飲完唔會好口渴 亦唔算油膩
甜酸齋都不錯 酸味出眾 好醒神
仲有白蘿蔔好清甜 炆得淋又無渣啊
🥢 荃灣美食林立,每條街基本上都有美食,咁啱今日想食下車仔麵,見到呢間阿荔車仔麵嘅menu好多選擇而且唔係走傳統路線,有其他新式選擇,覺得幾特別所以決定試一試 👍🏻 餐廳menu選擇好豐富,淨係車仔麵配料都已經多達40種自由配搭,除左車仔麵仲有沾麵撈麵都係餐廳推介,餐廳整體上都潔淨 ✨ 車仔麵 配料:秘製牛筋牛肋腩,南乳豬手,辣玻璃魷魚,香滷豬大腸,麻辣牛腩湯配粗麵今次特別試吓店舖推介嘅招牌車仔麵餸,據聞豬手牛腩等都係餐廳開業40年以來保持住嘅味道,牛腩好腍容易咬得開,好入味冇乜筋,魷魚好彈牙,豬大腸份量都幾多每一塊都好大件,滷水味亦都香濃,豬手熬製嘅時間好足夠所以肉質好淋好入味,粗麵可以選擇軟硬度,我建議如果想索湯入味啲,可以選擇叫「淋dd」嘅程度 ✨ 阿荔特濃沙嗲車仔沾麵配料:日本溏心蛋,沙嗲魚蛋,肥牛手工拉麵手工拉麵好彈牙,嗰個沙嗲沾麵汁非常濃郁,尤其花生味好突出,所以每一樣配料點入去都會好掛汁,而且佢沙嗲味嘅辣度都好過癮好刺激 ✨ 黑松露單骨雞翼單骨雞翼炸得非常香脆,裏面醃製辣辣地,黑松露醬好香,將雞翼點左黑松露醬之後成個味道昇華左,因為黑松露醬嘅香可以減淡咗炸雞翼嘅油膩 ✨

✨ 車仔麵

✨ 阿荔特濃沙嗲車仔沾麵
配料:日本溏心蛋,沙嗲魚蛋,肥牛手工拉麵

✨ 黑松露單骨雞翼

✨ 白桃烏龍冷泡茶
既然食車仔麵咁龍尾,所以今次特登揀咗一樽藍泡茶去解一解來,冷泡茶裏面有輕淡嘅白桃味,唔會過甜亦唔會澀

✨ 樽仔凍奶茶
奶茶係由餐廳特別調製,飲落去會感覺到比較重嘅奶精味,茶味比較淡
2022-09-17 134 浏览
沙嗲沾麵🇭🇰🇯🇵傳統的味道遇上日式的食法,聞說有沙嗲沾麵食,特登慕名而來。小店的前身係一間人龍的車仔麵檔,而家換上新派的食法,為車仔麵帶來一些衝擊。🎌特濃沙嗲車仔沾麵沙嗲汁好好味,係泰國串燒的沙嗲味,濃濃花生味,夠香夠濃。同一般車仔麵可以揀不同的餸,必選的是肥牛,因肥牛放落呢個沙嗲汁真係好夾!麵底我選擇左烏冬,估唔到沙嗲沾麵都咁好食😭。🐖沖繩黑糖豬手麻辣撈麵甜甜的黑糖豬手夠淋但仍然Keep到有咬口,膠質好夠!撈麵少辣都幾辣,建議可夾起辣淑乾慢慢調整合適的辣度。🍗黑松露炸單骨雞翼脆脆的雞翼沾上黑松露的沙律醬~🇭🇰惹味沙嗲三寶沙嗲味不算太濃,有魷魚,牛柏葉和豬皮,港式的味道!🧋樽仔奶茶奶味較濃,茶味幾香。🍫特濃朱古力真係特濃,擺左一陣都夠朱古力味。
沙嗲沾麵🇭🇰🇯🇵

🎌特濃沙嗲車仔沾麵

🐖沖繩黑糖豬手麻辣撈麵
黑松露炸單骨雞翼

🍗黑松露炸單骨雞翼
脆脆的雞翼沾上黑松露的沙律醬~
惹味沙嗲三寶

🇭🇰惹味沙嗲三寶
沙嗲味不算太濃,有魷魚,牛柏葉和豬皮,港式的味道!
樽仔奶茶

🧋樽仔奶茶
奶味較濃,茶味幾香。
🍫特濃朱古力
真係特濃,擺左一陣都夠朱古力味。
黑松露炸單骨雞翼
惹味沙嗲三寶