2022-05-21 84 浏览
1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238拼盤都幾豐富,有韓牛牛肋骨肉、韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦同青口。牛肉油滋分佈唔錯,🦐都好新鮮,燒完唔痴殼。佢用韓式光波燒烤爐,傳熱能力比我想像中快,而且座位餐紙上有講每種類要燒幾耐,幾好。佢枱上有調味料俾你落,添加口感。火炙1++韓牛丼 $138如果唔想燒野食,首推呢款,韓牛火炙得剛剛好,入口即溶既感覺。個丼飯上有生蛋,亦有醬汁,撈埋黎食😋😋佢有任食plan,不過定食都包任飲任食前菜,沙律同飲品。小食首推牛舌,拌得唔錯。佢個韓燒因為無煙,所以燒完都唔會一陣味👍

1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238

佢用韓式光波燒烤爐,傳熱能力比我想像中快,

火炙1++韓牛丼

火炙1++韓牛丼 $138

前菜吧

自助飲品

佢個韓燒因為無煙,所以燒完都唔會一陣味👍
2022-05-15
火炙1++韓牛丼
前菜吧
自助飲品
2022-05-21 52 浏览
韓牛韓燒定量午市套餐(二人前)$238以銅鑼灣嘅地段,再加上燒肉這一回事、$238 的二人前真係親民價🥰 而且質素都無話難食、盛價比可因此稱之為高。當中「雞腿肉」🍗都有啲surprise ~ 因為加上醬汁之後就燒落都幾香脆可口🙂 西班牙豬腩肉煎完少乾, 但點醬汁就還好。虎蝦連殼燒完之後都幾易剝殼,點醬汁超正👍🏻👍🏻牛肋骨就當然仲正,脂肪與肉比例剛剛好, 燒到有sizzling sound :)😍火灸韓牛丼我哋仲叫咗碗飯一齊食。 竟然仲可以有多一粒生雞蛋🥚 可以當做牛肉丼得醬汁。肉塊與飯量的比例都差不多。餐廳另外還有韓式涼拌菜可以自由拎
韓牛韓燒定量午市套餐(二人前)$238
西班牙豬腩肉煎完少乾, 但點醬汁就還好。
虎蝦連殼燒完之後都幾易剝殼,點醬汁超正👍🏻👍🏻

火灸韓牛丼

餐廳另外還有韓式涼拌菜可以自由拎
2022-05-20
  • 1++ 韓牛韓燒定量午市餐
韓牛牧場👻作為一個貪心既人類當然要搵方法滿足我唔同願望佢地依間個放題包勁多野刺身壽司+韓燒超級無得輸既組合滿足度一百分🤩.🔅️世子牛盛放題HKD 298/1個刺身盤作為好快就準備好夠新鮮又多款三文魚油甘魚都好肥美仲有好鍾意食既希靈魚鮑片同墨魚都幾唔錯🤓韓燒必食一定係唔同既牛安格斯牛仔骨真係最正牛舌夠哂厚啖啖都係幸福豬方面就推薦韓燒必食既五花肉同埋豬頸肉佢地啲款式仲有好多好多海鮮又有雞又有仲有好多蔬菜類個光波爐燒得夠快上下都有熱力好抵讚🤣🤣👍🏻仲有唔同主食同雪條揀咗紫心香芋丸同炸雞最後食多條蜜瓜雪條好開心既一餐😛.整體黎講:豐富多款 特色滿足😚.🎈 韓牛牧場 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
韓牛牧場👻

最後食多條蜜瓜雪條
好開心既一餐😛
整體黎講:
豐富多款 特色滿足😚
🎈 韓牛牧場 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2022-05-21 51 浏览
韓牛牧場📍銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓今日同老公叫左個豬后盛燒肉放題☺️☺️可以食到濟州最高級別黑毛豬同埋西班牙黑毛豬🤤🤤🤤🤤同普通豬肉真係天淵之別🤫不經醃製用自身肉香 點少少醬油已經好好食而且入口軟諗 可以試晒各類豬部位😎😎😎店鋪仲會教埋你每樣食材要用幾多時間去燒🙊絕對保持到食材最佳食用時間❤️‍🔥❤️‍🔥最重要係佢個光波爐係會自轉 仲要無咩油煙 食完都唔會成身好大味同埋減少左好多油膩感食燒肉之前會黎一份刺身及海鮮拼盤仲可以試到醬油蝦🤤 味道都幾特別老公傻仔左以為係燒黎食 放左上燒盤🤣🤣🤣🤣跟住我哋試咗半生熟嘅醬油蝦🤣🤣🤣另外 有個帶子海膽加青瓜刺身好似迷你漢堡包咁🍔口感估唔到幾清爽🙊🙊其他仲有自助海鮮冷盤同埋前菜沙律吧🤤仲有3款唔同湯品 無限供應😎#hkfoodie #hongkong #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #韓牛牧場 #美食 #食好西 #威威為食仔 #威威要還債
韓牛牧場

口感估唔到幾清爽🙊🙊

其他仲有自助海鮮冷盤同埋前菜沙律吧🤤
仲有3款唔同湯品 無限供應😎

2022-05-20 83 浏览
因為太遲book,好多都無曬位,最後簡到呢間韓牛牧場,就一於試一試佢有兩個套餐,一個2百幾一個4百幾,兩個都係任食放題套餐,最後我地簡左2百幾既試下。佢基本上包左個刺身set同韓牛set比你,但其實入面啲野都有得再叫,起初我地唔知,最後變成叫左好多差唔多甚至乎一樣既野食。仲有佢送左個醬油蝦,有去韓國食過既話,就會覺得嘛嘛地,但如果未食過既話,味道尚可。值得讚既係佢啲牛肉確實好嫩口,枱面都有張紙話比你聽燒幾耐,不過範圍好廣泛,如果佢再細致啲寫邊隻肉燒幾耐會更貼心haha。刺身壽司方面選擇唔多,最可惜係我地果日去無得叫三文魚,職員表示數量唔夠,所以無得任食,只係得一開始包果個刺身set先有,呢個係美中不足位。不過佢既韓牛壽司真係推介,非常好食👍🏼另外職員送左生蠔比我地食,好開心😂生蠔都好鮮甜,呢個幾驚喜😎整體黎講中規中矩,不過不失。
整體黎講中規中矩,不過不失。
韓牛Set
生蠔
  • 手作刺身韓牛壽司
  • 6色刺身拼盤
2022-05-18 43 浏览
位處cwb最多特色食肆嘅燈籠街,不過樓下街鋪就勁多人,成日排長龍,如果想坐得舒服小小,一定選擇樓上餐廳無誤😊今次揀左間韓式燒烤餐廳,可能係平日下午兩點餐廳已經冇乜人,所以同老公靜靜地食個lunch都唔錯,嚟得食燒烤餐廳,無乜理由唔叫燒肉,所以唔洗諗一嚟就決定左一個二人份燒肉set,有雞、牛、豬、蝦、青口,放落自轉光波烤爐,記得要點少少醬油先有味,Not bad…然後都叫返個飯,我哋叫咗個韓式炸雞飯,係炸雞件,唔係平時嗰種炸雞髀雞翼咁,而且似天婦羅炸法,同想像中嘅韓式炸雞有小小出入,唔係平時好juicy有掛汁嗰種炸雞,另外出面有自助飲品櫃同前菜bar,呢點比起普通餐廳叫一個set係幾好
位處cwb最多特色食肆嘅燈籠街,
不過樓下街鋪就勁多人,
成日排長龍,
如果想坐得舒服小小,
一定選擇樓上餐廳無誤😊
今次揀左間韓式燒烤餐廳,
可能係平日下午兩點餐廳已經冇乜人,
所以同老公靜靜地食個lunch都唔錯,
嚟得食燒烤餐廳,
無乜理由唔叫燒肉,
所以唔洗諗一嚟就決定左一個二人份燒肉set,
有雞、牛、豬、蝦、青口,
放落自轉光波烤爐,
記得要點少少醬油先有味,
Not bad…
然後都叫返個飯,
我哋叫咗個韓式炸雞飯,
炸雞件,
唔係平時嗰種炸雞髀雞翼咁,
而且似天婦羅炸法,
同想像中嘅韓式炸雞有小小出入,
唔係平時好juicy有掛汁嗰種炸雞
另外出面有自助飲品櫃同前菜bar,
呢點比起普通餐廳叫一個set係幾好
2022-05-18 80 浏览
到韓牛牧場吃韓燒🤩,在銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓, 地點非常方便。 平日大約八點到餐廳, 店內坐滿客人,非常熱鬧。世子牛盛放題$298/位,120分鐘用餐時間。 店內有自助冷盤、沙律、前菜和飲品, 一坐低店員會為我們送上刺身拼盤、 海鮮拼盤、 安格斯牛肉盛盒和醬油蝦, 另外可以用q r code落單, 有肉類、海鮮類、蔬菜類、 刺身、壽司、韓炸物、天婦羅、韓湯和韓風味。以上眾多款食物裏面,我最喜歡海鮮拼盤和牛肉盛盒, 海蝦🦐爽口新鮮, 牛肉盛盒🥩四款的肉質都鮮嫩美味。 估唔到還有醬油蝦🦐, 味道都幾鮮甜🤤。店內採用的韓式燒烤光波爐非常好, 每款食物都燒得很快, 很容易控制火候✌🏻。 整體性價比都算高🙌🏻,120分鐘時間夠食, 地點方便亦是首選。

有肉類、海鮮類、蔬菜類、 刺身壽司、韓炸物、天婦羅、韓湯和韓風味。以上眾多款食物裏面,我最喜歡海鮮拼盤和牛肉盛盒, 海蝦🦐爽口新鮮, 牛肉盛盒🥩四款的肉質都鮮嫩美味。 估唔到還有醬油蝦🦐, 味道都幾鮮甜🤤。店內採用的韓式燒烤光波爐非常好, 每款食物都燒得很快, 很容易控制火候✌🏻。

刺身拼盤、 海鮮拼盤、 安格斯牛肉盛盒

刺身拼盤
前菜
海鮮
肉類
  • 刺身拼盤、海鮮拼盤、安格斯牛肉盛盒
2022-05-16 69 浏览
銅鑼灣想食任食韓牛燒肉一定要揀呢間韓牛牧場。坐得好舒服,上菜速度亦好快。呢間用左光波爐代替gas爐同灰燒,盡顯風格。除了點選食物之外,亦可以出去離格果到拎食物,全部都新鮮。豬手好好味,煮得好入味,帶點酒味。燒蝦亦係必點之選,大大隻非常新鮮,點幾多黎幾多,非常滿足。牛油帶子都好鮮味,唔洗點任何汁,單靠牛油已經可以令帶子充滿香氣。刺身方面,全部都好新鮮,我特別鐘意食北寄貝刺身。燒肉都好新鮮多汁,特別鐘意豬頸肉。
銅鑼灣想食任食韓牛燒肉一定要揀呢間韓牛牧場。

坐得好舒服,上菜速度亦好快。

豬手好好味,煮得好入味,帶點酒味。

燒蝦亦係必點之選,大大隻非常新鮮,點幾多黎幾多,非常滿足。

刺身方面,全部都好新鮮,我特別鐘意食北寄貝刺身

燒肉都好新鮮多汁,特別鐘意豬頸肉。
2022-05-15 59 浏览
同妹妹慶生,試下食韓牛...又幾有質素。可惜d 肉無名牌,所以再要逐款order 先知邊款。 第一次用硫電爐去燒,少d 油煙又幾好。 最後食左兩枝雪條先走。 有機會可以再vist

2022-05-14 56 浏览
銅鑼灣原來都有高質韓牛放題不過今日中午唔想食太飽我地單點左1++韓牛韓燒定量午市餐叫呢個餐就可以享受飲品、沙津、前菜及小食任食1++韓牛韓燒定量午市餐套餐入邊包左6款肉韓牛牛肋骨肉、韓牛肩胛、黑豚五花腩雞腿肉、虎蝦同埋青口個套餐都已經好豐富我最鍾意食牛肋骨肉,牛味好重又容易燒,佢主打光波爐,轉2圈岩岩好五花腩燒到焦香包生菜同泡菜食都好正😋火灸1++韓牛丼朋友一定要有澱粉落肚先飽額外叫多個飯比佢估唔到都好高質佢個生雞蛋真係點睛之筆嫩滑既牛肉加埋生雞蛋好夾再食一啖飯真係好滿足而套餐包既沙津同前菜一D都唔行前菜已經有有5樣,可以揀自已鍾意食我就最鍾意手拍青瓜同涼拌牛舌估唔到前菜都提供任食牛舌👍🏻另外佢仲有任食雪糕,但真係太飽試唔到,下次再食先試下🙈

銅鑼灣原來都有高質韓牛放題
不過今日中午唔想食太飽
我地單點左1++韓牛韓燒定量午市餐
叫呢個餐就可以享受飲品、沙津、前菜及小食任食

1++韓牛韓燒定量午市餐
套餐入邊包左6款肉
韓牛牛肋骨肉、韓牛肩胛、黑豚五花腩
雞腿肉、虎蝦同埋青口
個套餐都已經好豐富
我最鍾意食牛肋骨肉,牛味好重
又容易燒,佢主打光波爐,轉2圈岩岩好

而套餐包既沙津同前菜一D都唔行
前菜已經有有5樣,可以揀自已鍾意食
我就最鍾意手拍青瓜同涼拌牛舌
估唔到前菜都提供任食牛舌👍🏻

另外佢仲有任食雪糕,但真係太飽
試唔到,下次再食先試下🙈
2022-05-14
2022-05-13 42 浏览
考完試,趁住阿媽放假,就同佢食餐好嘅慶祝~我哋好耐冇食韓燒,今次揀咗銅鑼灣永光中心3樓嘅韓燒~晚市$298一位連埋加一都係$300幾就可以任食兩個鐘~沙律吧自助沙律吧,有唔同款式嘅沙律菜🥗幾鍾意中華沙律,仲有三文魚豆腐湯,海帶湯等等~仲有生菜可以包住啲燒肉食~刺身盛合有六款唔同嘅刺身,包括三文魚🍣北寄貝,醬油蝦等等~全部都好新鮮,幾鍾意三文魚,食落啖啖肉,幾有鮮味~牛肉盛合呢度出名嘅就係牛肉,有一大盒唔同款式嘅牛肉部位,好似牛肩胛骨,牛舌肉等等~同樣咁新鮮!用光波爐燒一燒就有好多肉汁彈出嚟,食落感覺好Juicy,好好味😋豬肉有梅肉,豬頸肉,五花腩,豬脊骨等等~半肥瘦嘅燒肉配埋生菜包住食好滋味👍🏻串燒有雞軟骨等等嘅串燒~燒肉覺得幾香,食落幾好味😋椰汁流心球幾鍾意呢個甜品,外面係脆卜卜,煙煙韌韌嘅糯米皮,入邊包住椰汁西米露🥥熱辣辣流心嘅效果,而且幾香甜幾正餐廳職員嘅服務態度好好👍🏻幾值得幫襯~

刺身盛合

牛肉盛合

豬肉

串燒
有雞軟骨等等嘅串燒~燒肉覺得幾香,食落幾好味😋

椰汁流心球

餐廳職員嘅服務態度好好👍🏻幾值得幫襯~
2022-05-12
2022-05-12 1649 浏览
👯上樓的這間韓燒, 交通位置方便,座位舒適闊落又開揚🥰諗住慢慢嘆完個午餐去後面街的 Time Square shopping🛍️✨午市餐牌嘅二人套餐有2️⃣款選擇*以上包括飲品沙律前菜及小食任食*💫還有多款招牌製作選擇燒肉丼,刺身丼,韓石燒定食及韓式湯飯🥗前菜及沙律區選擇相當多見到都胃口大開🤩當中特別喜愛的有:泡菜,蓮藕片及醬牛舌😋午市二人套餐1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$2381. 1++韓牛牛肋骨肉2. 韓醬1++韓牛肩胛3. 西班牙黑豚五花腩4. 韓式雞腿肉5. 虎蝦拼半殼青口六格木盒上枱,賣相精緻😍🐂🐷🐔四款肉類燒熱吃,點埋醬汁加辣泡菜或包著生菜一齊食, 味道冇得輸😋🦐虎蝦,青口夠新鮮肉質鮮美😋👍特別欣賞青口殼內放上牛油燒熱咗吃,牛油香四溢,好滋味✨店內採用光波爐烤肉🥩無煙的環境,食完都唔會一身烤肉味, 食得特別開心🤩🍱製作定食火炙原條鰻魚定食$108鰻魚肉質夠厚身好有口感😋🧃飲品櫃種類款式多當中還有啤酒🍺可選任飲及自行選擇喜歡的😍特別揀咗款”冬瓜茶“唔會太甜,好好飲👍
👯上樓的這間韓燒, 交通位置方便,座位舒適闊落又開揚🥰

✨午市餐牌嘅二人套餐有2️⃣款選擇
*以上包括飲品沙律前菜及小食任食*

💫還有多款招牌製作選擇
燒肉丼,刺身丼,韓石燒
定食及韓式湯飯

🥗前菜及沙律區選擇相當多
見到都胃口大開🤩
當中特別喜愛的有:
泡菜,蓮藕片及醬牛舌😋

午市二人套餐
1. 1++韓牛牛肋骨肉
2. 韓醬1++韓牛肩胛
3. 西班牙黑豚五花腩
4. 韓式雞腿肉
5. 虎蝦拼半殼青口
六格木盒上枱,賣相精緻😍

🦐虎蝦,青口夠新鮮
肉質鮮美😋
👍特別欣賞青口殼內放上牛油
燒熱咗吃,牛油香四溢,好滋味

✨店內採用光波爐烤肉🥩
無煙的環境,食完都唔會一身烤肉味, 食得特別開心🤩

🍱製作定食
火炙原條鰻魚定食
鰻魚肉質夠厚身好有口感😋

🧃飲品櫃種類款式多
當中還有啤酒🍺可選
任飲及自行選擇喜歡的😍
特別揀咗款”冬瓜茶“唔會太甜,好好飲👍
2022-05-11 39 浏览
韓牛可以咁吃       低壓槽襲港    雨下過不停雨水滴水   像要滴穿屋頂滴滴滴滴    水水水水襯托室內的光波爐熱熱熱熱    火火火火這個1++韓牛燒定量午市餐正在排隊跳入火坑裡肉質、色澤、紋理、厚度及火喉正在爭相配合  奉獻出令食客回味的一刻食客三千   先放虎蝦青口海鮮作為先頭部隊不需幾分鐘  已進駐人世間的胃部了醃好的牛肋骨肉、韓牛肩胛用生菜包肉  不用點醬汁已吃出韓式風味西班牙人輸出的黑豚五花腩焫焫焫焫焫著灑上鹽巴來一塊放入嘴巴肥膩包圍著我   肥美……人也喪失理智了再來韓式鷄腿肉   食物鏈也崩裂了肉嫩不比韓牛失色韓鷄也站立高歌一曲用鷄喉去震撼人心人世間終有好鷄聲了最後  的黑毛豬五花丼丼丼丼   肉肉肉蛋蛋蛋   飯飯飯脆脆脆   焦焦焦黑毛豬的肉感不會令你一口油不會令你一口肥不會令你一口膩白芝麻也引出肉香一口肉   一口飯  一口菜黑毛豬也可做世一癲覆世人想像了雨停了地濕了人飽了肚脹了
韓牛可以咁吃

室內的光波爐

熱熱熱熱    火火火火

這個1++韓牛燒定量午市餐

正在排隊跳入火坑裡

肉質、色澤、紋理、厚度及火喉

正在爭相配合  奉獻出令食客回味的一刻

食客三千   先放虎蝦青口

海鮮作為先頭部隊

不需幾分鐘  已進駐人世間的胃部了

醃好的牛肋骨肉、韓牛肩胛

用生菜包肉  不用點醬汁

地濕了

人飽了

肚脹了

2022-05-09 47 浏览
同朋友行街街🥳好想食韓燒E間韓燒同其他韓燒類型好唔同 無煙既韓燒機食完個身都唔會有一陣味😍開心去相!!1++韓牛韓燒定量午市餐 $238午市餐包左-韓牛牛肋骨-韓牛肩胛-黑豚五花腩-韓式雞腿肉-虎蝦-青口😍😍肉類型多 野食質素又好又好味牛肋骨同牛肩胛既肉味濃 有牛肉既油脂香🐂五花腩燒出黎脆脆地 加上油脂超正😍蝦同青口都食得出係新鮮🦐蝦好實身有海鮮味整體份量都好夠😋夾住生菜🥬食一流加上出面既沙律吧 同野飲係任飲既😍抵食火炙1++韓牛丼 $138韓牛火炙得超好😍😍韓牛食落超有油脂味好淋完全唔會韌 質感好好加上蛋伴飯好正😋‼️
同朋友行街街🥳好想食韓燒

好淋完全唔會韌 質感好好
加上蛋伴飯好正😋‼️
2022-05-07
2022-05-07 55 浏览
公司附近新開咗間韓式烤肉,晚市堂食開返,梗係要約返啲朋友去試吓,順便聚一聚。呢間烤肉店採用放題形式,最特別嘅地方係用光波爐燒肉,好處係唔會好似用網爐明火燒咁易燒燶同成日要叫人換網,而且仲可以將啲油份比較高嘅食材燒到脆卜卜,好似雞皮串、五花肉呢啲😍店內仲有温馨提示不同食材類別大概燒幾耐俾食客參考,幾貼心~🔸燒烤類食材🔸我同朋友就揀咗美國安格斯牛同西班牙豬嘅餐,上燒肉之前會有刺身拼盤同醬油蝦做頭盤,醬油蝦好高質,入味得嚟又新鮮。牛肉唔會雪到黑晒,油花唔算多但好有肉味✨仲有多款海鮮,例如海蝦、青口同扇貝等,每樣都好新鮮,尤其海蝦,肉質爽口😋除咗肉類,都要燒吓蔬菜平衡下,蔬菜選擇都唔少,個人私心推介雞脾菇同菠蘿!🔸沙律、小食、飲品、甜品🔸韓式放題點少得食炸雞,小食即叫即炸熱辣辣好正。仲有自助沙律吧,既然食韓式燒烤,點都要試吓泡菜,食完好開胃,又可以繼續燒多啲肉🤪飲品同甜品都有好多款,甜品仲係我最愛嘅韓國雪條,多款口味任君選擇😚

🔸燒烤類食材🔸

🔸沙律、小食、飲品、甜品🔸