2024-02-22 63 浏览
多年前已經幫襯過一次,今日同朋友又再次幫襯,佢地先係正宗既「韓珍」, 一入到去發現係好多韓國人嘅食堂,最好嘅地方係可以叫韓燒,亦都可以叫小菜🤝🤝🤝Marinated Rib Fingers(醬燒牛仔骨):牛仔骨經過醃製後,肉質鮮嫩多汁,醬汁的味道滲透入肉中🤤🤤🤤Marinated Pork Rib(醬燒豬排):特製的醬汁醃製。豬肉經過醃製後,肉質嫩滑多汁,醬汁的味道融入肉中,增添了豐富的風味Beef Tartare(生牛肉醬):牛肉口感豐富,牛肉的鮮甜與其他配料的香氣相融合Spicy Cold Noodle(辣拌冷麵):辣拌冷麵是一道韓國的夏季經典菜餚。口感清涼爽脆,辣椒醬的辣味與麵條的嫩滑相融合,帶來一種辣辣的刺激感和爽口的口感。Hangover Soup(解醉湯):其實就係辣湯,不過可惜吾太辣。湯汁濃郁鮮美,吃起來溫暖舒服,能夠舒緩宿醉的不適感。Handmade Ice Cream (Espresso)(手工冰淇淋-咖啡口味):口感濃郁滑順。咖啡的香氣與濃郁的奶脂味道相融合,給人一種濃郁而迷人的口感體驗。Handmade Ice Cream (Tofu)(手工冰淇淋-豆腐口味):口

Handmade Ice Cream (Tofu)(手工冰淇淋-豆腐口味):口感輕盈,帶有豆腐的清香和奶脂的濃郁,給人一種健康美味的感覺。

@hancham.official
🥳好耐無食韓國菜啦!所以揀左呢間正宗既「韓珍」,餐廳走型格暗黑風,環境非常寬敞舒適,服務好野食亦好高質!👏🏻一坐底就會送上多款滋味前菜,我就最鐘意魷魚同泡菜,仲可以無限refill好正呀!🔥調味特級牛肋條($180)牛舌($140)調味特級豬上肩肉($150)五花肉($150)👅今次主要目標係食燒肉,點左豬牛各兩款,全程都有職員幫忙燒,唔使自己動手,輕輕鬆鬆等食好梳乎!最愛調味特級牛肋條肉嫩juicy,香甜好好味,牛舌惹味有嚼口,五花肉油脂感好邪惡,豬上肩肉口感超爽彈,估唔到咁有驚喜!🐷韓式豬手($260)滿滿一大碟,份量十足!4個人share都綽綽有餘,豬皮Q彈入味,肉質鬆軟無根,加埋伴碟既辣味醃蘿蔔沙律菜食,開胃又解膩呀!🍧韓式手作雪糕兩隻都香滑好味,豆腐比較清新,而馬格利酒味比較有特色,酒味與甜味配合得啱啱好,滿分💯!
🥳

👏🏻

🔥
調味特級牛肋條($180)

牛舌($140)
調味特級豬上肩肉($150)

五花肉($150)

👅

🐷
韓式豬手($260)

🍧
韓式手作雪糕

2024-02-14 86 浏览
過年要食好D!心血來潮好想食韓牛,就去左尖沙咀寶勒巷最正宗的韓珍,店名「韓珍」直譯的意思為“韓國真正的味道”,提供優質的韓國燒烤。於韓國有經營肉店,提供優質肉類,專營熟成牛肉。韓珍其中一大主打就是熟成牛肉,並擁有自家熟成牛肉工房。餐廳地方寬敞,空間感十足,坐得好舒服,晚市坐無虛席,餐牌選擇好多,花多眼亂,見到有韓牛二人套餐都好豐富,就揀黎試下!前菜釀冬菇伴柚子沙律,蔬菜加左柚子味道更清新,釀冬菇好爽滑接下來炸蛋疏乎釐,將蛋、香蔥、芝士融為一體,口感鬆軟綿密,散髮出陣陣嘅濃郁芳香。加埋蟹籽口感好豐富。開始燒肉時店員主動幫忙,仲介紹我地食雪花牛肉先,軟嫩、juicy,油脂分布均勻,而韓牛西冷牛扒更肉味香濃,又有彈性,最後燒調味特級牛肋條,因為醬汁有糖,留到最後燒冇咁黐底😃明太魚冷面,配料有青瓜同薯仔絲,感覺好清爽,中和返燒肉的油膩感👍🏻韓式泡菜解酒鍋,材料除咗有泡菜,仲有韭菜、白蘿蔔、牛肚、牛腸,味道唔算太辣最後食埋自家制手作雪糕就完滿,豆腐味好香濃,大家一要食!

前菜釀冬菇伴柚子沙律,蔬菜加左柚子味道更清新,釀冬菇好爽滑

最後食埋自家制手作雪糕就完滿,豆腐味好香濃,大家一要食!

2024-02-06
2024-02-03 102 浏览
無論服務 或者食物質素 都完全唔食呢個價錢 仲要餐廳冇酒牌 冇任何酒類飲品提供 侍應話 可以自己買上去飲 但係每台要收100蚊食咗個b套餐 所有牛完全冇牛味 完全係平價放題級嘅質唯一好飲係個牛骨湯伏到爆
食咗個b套餐 所有牛完全冇牛味 完全係平價放題級嘅質
唯一好飲係個牛骨湯
伏到爆
2024-01-22 86 浏览
來到正宗的韓珍,有點懷念的感覺,因好耐以前都係同同事來食,今次就同謙謙來。Set C Pork Special⬇️⬇️⬇️🔯 釀冬菇拌柚子沙律 ~ 幾特別的因用了彈牙的釀冬菇來拌帶有甜甜酸酸的沙律。🔯 濟州黑毛豬五花肉 ~ 2大條的豬五花肉燒到爆哂油, 兩邊帶點焦焦脆脆夾住生菜加上配菜一齊送入口超美好。🔯 濟州黑毛豬上肩肉 ~ 肉味豐富而且肉質軟嫩,油脂均勻細密,入口油潤甘香。🔯 特級豬頸肉 ~ 靚仔oppa 全程用心幫忙燒, 超有耐性, 豬頸肉肉質鮮嫩,油花分佈好平均好爽口。🔯 韓式泡菜解酒鍋 ~ 韓國人專門用呢個湯來解酒,味道帶有濃郁的泡菜味,唔會過辣。🔯 明太魚麵 ~ 超超超推薦,涼涼的魚麵拌勻所有材料一齊食, 好冰涼舒暢, 味道清甜中帶點惹味。另加🔯 牛肉大醬湯 ~ 一向鍾情牛肉大醬湯,材料豐富大量蔬菜加牛肉一起煮煲, 濃郁的湯和材料倒落白飯到好滋味。🍹 朱古力旋風 🥤 coke

Set C Pork Special⬇️⬇️⬇️

另加

🍹 朱古力旋風

🥤 coke

*💭韓珍在尖沙咀開業已久的韓國餐廳,剛入座便呈上了四款小菜和菜籃,小菜有辣八爪魚、泡菜、涼拌芽菜和炸小蝦,非常開胃,而且更是無限任加😍►特級韓牛橫隔膜必點的韓牛😍不同於入口即化的日本和牛,韓牛脂肪感較少,口感較緊實,牛味濃郁。►調味特級牛肋骨牛肋骨亦是每次韓燒的必點之選!經過獨特調味料醃制,令牛肉質地更加鮮嫩多汁,肉質軟腍😋►蜂窩五花腩在五花腩的外表切成蜂窩形狀,在燒的時候可以令肉質變得酥脆,外層香脆,內層軟嫩,包上生菜吃可以中和油膩感🤤►濟洲黑毛肩肉黑毛肩肉是韓國豬肉較為珍貴的部位,油脂豐富,肉質柔軟。►手作雪糕最後我們分別點了餐廳的柚子和豆腐手作雪糕作結,柚子清新酸甜,豆腐豆味濃郁。
💭韓珍

►特級韓牛橫隔膜

►調味特級牛肋骨

►蜂窩五花腩

►濟洲黑毛肩肉
黑毛肩肉是韓國豬肉較為珍貴的部位,油脂豐富,肉質柔軟。

►手作雪糕
2024-01-21 60 浏览
最近好想食韓國菜🇰🇷去左尖沙咀間餐廳原來之前叫韓珍 最近改左名為韓脈一定要叫燒肉 好好食👍🏼🔸調味特級牛肋骨 $280牛肋骨份量都幾多,用秘製醬汁調完味後非常入味,燒完之後食落口感軟腍,牛味濃厚,十分惹味。🔸濟州黑毛猪五花肉 $250黑毛猪五花肉原條上,油脂分布好完美,脂肪位燒完之後油香味散發哂出嚟,食落好juicy,口感好有層次。🔸雜菜炒粉絲 $98粉絲炒得好滑溜,醬汁亦好入味,雜菜有洋蔥、雲耳?三色椒等等,配埋蛋絲同香蔥一齊食好夾。🔸炸蛋梳乎厘 $68全鍋都係蛋,果然同個名一樣,食落蛋味好香,裡面嘅質感好軟綿,就好似梳乎厘咁,加埋面果層飛魚籽一齊食口感好特別。🔸海鮮嫩豆腐湯 $88呢個湯熱住上,用料好豐富,包括大蝦、魷魚、蜆肉、翠肉瓜、豆腐、冬菇等等,味道酸酸辣辣,非常開胃。🔸朱古力旋風沙冰 $38朱古力味好濃,甜度啱啱好,飲落有冰涼嘅感覺。🔸薄荷椰子沙冰 $38薄荷同椰子嘅配搭好夾,感覺好清新,消暑解渴一流。
最近好想食韓國菜🇰🇷

🔸雜菜炒粉絲 $98

🔸炸蛋梳乎厘 $68

🔸海鮮嫩豆腐湯 $88

🔸朱古力旋風沙冰 $38
朱古力味好濃,甜度啱啱好,飲落有冰涼嘅感覺。

🔸薄荷椰子沙冰 $38
薄荷同椰子嘅配搭好夾,感覺好清新,消暑解渴一流。
2024-01-08
2024-01-17 1267 浏览
韓珍📍尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━尖沙咀一直有不少元老級韓料餐廳 主打韓燒的韓珍就是其中一間! (要認住寶勒巷這間才是最原身的韓珍哦) 印象中十幾年前就到訪過 沒想到現在還是屹立不倒 平日夜晚也很旺場呢~━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥗 小菜▶︎ 小菜全都給人很道地的感覺 可以refill哦好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥩 特級牛肋骨 $280 +10%▶︎ 牛肋骨原條上 已經切好紋路所以受熱更均勻▶︎ 牛味不錯 吃起來似乎自帶些許甜味OuO好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🥩 雪花牛肉 $240 +10%▶︎ 雪花牛肉是牛頸脊的厚片 燒過後有嚼口亦有很多肉汁!好味指數:●●●●◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 👅 牛舌 $140 +10%▶︎ 牛舌相比之下性價比很高 偏有嚼口! 好味指數:●●●◐◯━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🐔 人蔘雞湯 $168 +10%▶︎ 人

韓珍
📍尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

🥗 小菜
▶︎ 小菜全都給人很道地的感覺 可以refill哦

🥩 特級牛肋骨 $280 +10%
▶︎ 牛肋骨原條上 已經切好紋路所以受熱更均勻
▶︎ 牛味不錯 吃起來似乎自帶些許甜味OuO

🥩 雪花牛肉 $240 +10%
▶︎ 雪花牛肉是牛頸脊的厚片 燒過後有嚼口亦有很多肉汁!

👅 牛舌 $140 +10%
▶︎ 牛舌相比之下性價比很高 偏有嚼口!
好味指數:●●●◐◯

🐔 人蔘雞湯 $168 +10%
▶︎ 人參雞湯有一整只雞和糯米 分量很足!
▶︎ 雞骨已經煲得酥軟 雞沾鹽更加有滋味~
▶︎ 雞湯味道濃郁 糯米浸泡在內也令質感更加粘稠

🥚 炸蛋梳乎厘 $68 +10%
▶︎ 蛋非常蓬鬆 另外有蟹籽 芝士和些許蔬菜碎
▶︎ 蛋似乎加入了高湯蒸 因此除了蛋香還有些許鹹鮮味~
好味指數:●●●◐◯

🍨 韓式手作雪糕 $28 +10%
▶︎ 口味選擇很特別 我們對豆腐和espresso很有興趣!
▶︎ 豆腐味像豆腐花般清甜 而espresso苦香濃郁 發現將兩者混著吃剛剛好🤣

• 韓式手作雪糕
  • 特級牛肋骨
朋友講呢一間嘅燒肉非常之正宗,今日一於去食返餐!👍🏻調味特級牛肋骨嚟到韓式餐廳又點可以缺少韓燒呢一環!特別欣賞佢嘅調味唔會太過濃香,經過燒烤後依然能夠品嚐高質嘅肉質口感!建議放入烤爐燒一燒再剪開,生熟度會容易啲拿捏!👍🏻醬油蟹配黃油飯一放入口,滿嘴都是幸福的滋味,醬油蟹唔會過鹹,腥味唔重,食落份外鮮甜,可以撈入紫菜飯當中!👍🏻葛根水冷麵食烤肉必須來一碗水冷麵解一解油膩,冰涼嘅口感,加上爽彈嘅麵條,令人啜得爽快!👍🏻海鮮嫩豆腐湯完完全全品嚐到韓國嘅正宗風味,海鮮份量充足,湯底唔會太過辣,豆腐滑溜溜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)如果有埋啲粉絲肯定更加索湯呢👍🏻Jolly Pong韓國最Hit嘅燕麥奶昔加上香蕉,濃滑嘅口感加上豐厚嘅味道滲入口腔,更加附上脆脆嘅燕麥粒粒!👍🏻手工雪糕係一間韓式餐廳居然能夠品嚐到手工雪糕,果然係驚喜所在!雪糕提供四款味道:濃縮咖啡、豆腐、益力多、米酒。比較罕見嘅瑪嘉烈酒味道相當出色,酒味加上奶香,相當夾味,易於入口✨最喜歡餐廳提供嘅前菜種類繁多,而且可以免費添食!連比較少見嘅生魷魚,醬油蝦乾都可以品嚐得到

朋友講呢一間嘅燒肉非常之正宗,今日一於去食返餐!

👍🏻調味特級牛肋骨

👍🏻醬油蟹配黃油飯

👍🏻葛根水冷麵

👍🏻海鮮嫩豆腐湯
如果有埋啲粉絲肯定更加索湯呢

👍🏻Jolly Pong

👍🏻手工雪糕

2024-01-12 77 浏览
黎尖沙咀,一定要食正宗既韓珍 @hancham.official環境舒適,食物質素好仲有3百幾蚊就食到大隻多膏既醬油蟹!🐔甜酸炸雞啖啖雞脾肉,外皮好脆肉質細嫩夠juicy調味出式🦀醬油蟹配牛油飯餐廳必食菜式大大隻又爆多膏蟹肉鮮甜2人share 一份都已經好滿足🦑韓式蔥和海鮮煎餅勁大既海鮮煎餅中間既海鮮好厚肉,非常足料🐣炸蛋梳乎厘推介菜式食落有啲似焗蛋食到最後一啖都係熱辣辣㗎~🍜葛根水冷麵識食一定食水冷麵啖啖涼浸浸清新口感令人難忘🍃薄荷椰子沙冰幾新鮮既配搭薄荷味涼涼地加上椰子既香甜冇得頂🍫朱古力旋風沙冰朱古力同奶香味都好夠🧉韓式手作雪糕 (益力多味)微酸口感超好🍨韓式手作雪糕 (豆腐味)陣陣豆香令人難忘另外佢地既烤肉都好出名㗎特別係五花肉等我下次再黎食先🥰
環境舒適,食物質素好
仲有3百幾蚊
就食到大隻多膏既醬油蟹!

🐔甜酸炸雞
啖啖雞脾肉,外皮好脆
肉質細嫩夠juicy

蟹肉鮮甜
2人share 一份都已經好滿足

🦑韓式蔥和海鮮煎餅
勁大既海鮮煎餅
中間既海鮮好厚肉,非常足料

🐣炸蛋梳乎厘
推介菜式
食落有啲似焗蛋
食到最後一啖都係熱辣辣㗎~

🍜葛根水冷麵

加上椰子既香甜
冇得頂

🍫朱古力旋風沙冰
朱古力同奶香味都好夠

🧉韓式手作雪糕 (益力多味)
微酸口感超好

🍨韓式手作雪糕 (豆腐味)
陣陣豆香令人難忘

另外佢地既烤肉都好出名㗎
特別係五花肉
等我下次再黎食先🥰

2024-01-12 76 浏览
lunch time 冇咩人,叫左個烤牛肉lunch set,連加一要過$100。不過漏單等左我超過30分鐘,然後牛肉份量極少,只有寥寥幾舊。 除左環境乾淨闊落,冇任何地方令我回頭。
啱啱去完韓國旅行返嚟,已經超級掛住韓國嘅美食🥹🫶🏻呢晚同朋友嚟咗於尖沙咀新裝修嘅韓國餐廳,環境好大好舒服,而且食物選擇都好多😋🌟特級韓牛橫隔膜++ $280呢個韓牛橫隔膜望落油花勁靚😍我哋烤到3-4成熟,咬落去成個口都係牛油💦勁誇張😳🌟特級牛肋骨 $280原條牛肋骨好大條好正🤩牛肉紋花好平均,而且色澤鮮紅☺️不過食落肉質偏韌,味道就正常~🌟濟州黑毛豬五花肉 $250食韓國菜點可以唔食燒豬肉!本身想叫豬肩肉,不過食到中間先發現佢俾錯咗五花肉😳但半肥瘦嘅五花肉燒到金黃色,外層脆卜卜,肉質都算柔軟🤓包菜食一流!🌟韓式豬手 $260另外我哋叫咗一份韓式豬手,份量大到嚇親😱每一片都切到好薄,豬手肉質好腍,係啖啖骨膠原嘅感覺😚另外仲有附送生菜同醃蘿蔔絲,包住一齊食再惹味啲!🌟韓式手作雪糕 $28我哋叫咗兩杯手作雪糕,有Espresso味同馬格利酒味🤓前者咖啡味超濃郁又唔太甜,後者酒味唔算好濃郁,仲飲到少少韓式米酒嘅感覺😝幾好味🤤🌟MAKGEOLLI $110我哋最後叫咗一樽柚子米酒🤓甜甜哋好易入口,係食韓國菜必備!🥰

🌟特級韓牛橫隔膜++ $280

🌟特級牛肋骨 $280

🌟濟州黑毛豬五花肉 $250

🌟韓式豬手 $260

🌟韓式手作雪糕 $28

🌟MAKGEOLLI [Moonlight Yuzu Makgeolli] $110
天氣凍凍地想食韓燒我哋喺尖沙寶勒巷附近記得朋友介紹過一間叫「韓珍」嘅「正宗」韓國菜😀朋友仲叫我哋必食醬油蟹+牛油飯所以就上咗嚟寶勒巷呢間韓國餐廳呢間餐廳開咗就快10年見個門口細細原來店內好寬敞近期新裝修過裝潢又靚又新淨令人眼前一亮店員帶我哋去坐嘅卡位好闊落一坐底侍應就送上四碟前菜加生菜今晚我哋食咗💖醬油蟹+牛油飯($348)💖韓燒 - 牛舌($140)💖韓燒 - 特製醬汁醃製的牛肋條($180)💖泡菜煎餅($130)💖炸蛋梳乎厘($68)🍨韓式手作雪糕(豆腐味)($28)🍧韓式手作雪糕(益力多味)($28)💖醬油蟹+牛油飯($348)今次我哋人生第一次試醬油蟹,真係一試難忘。醬油蟹充滿蟹肉鮮味,肉質非常鮮甜,滿滿橙黃色的蟹膏尤其吸睛。醃製多時的醬油蟹非常入味,配上牛油飯,食到停唔到口。💖韓燒 - 牛舌($140)+ 特製醬汁醃製的牛肋條($180)牛舌份量很足,牛肋條肉質鮮嫩,醃製非常入味同事保留牛肉鮮味。這兩款的牛肉也值得推介。💖泡菜煎餅($130)MM爸非常欣賞這道泡菜煎餅,煎至金黃色的泡菜煎餅外脆內軟,帶點辣味的泡菜再加上酸酸甜甜的醬汁十分惹味。💖炸蛋梳乎厘($68)炸彈梳乎厘放
天氣凍凍地想食韓燒

令人眼前一亮

店員帶我哋去坐嘅卡位好闊落
一坐底侍應就送上四碟前菜加生菜

今晚我哋食咗
💖醬油蟹+牛油飯($348)

💖韓燒 - 牛舌($140)
💖韓燒 - 特製醬汁醃製的牛肋條($180)
💖泡菜煎餅($130)
💖炸蛋梳乎厘($68)
🍨韓式手作雪糕(豆腐味)($28)
🍧韓式手作雪糕(益力多味)($28)

💖醬油蟹+牛油飯($348)

💖泡菜煎餅($130)

💖炸蛋梳乎厘($68)

炸彈梳乎厘放到桌上已聞到香濃的雞蛋味香,而且賣相非常吸引,最上層是晶瑩剔透的魚子,濃濃蛋味再加上拉絲芝士🧀,令人食慾大增。

🍨韓式手作雪糕(豆腐味)($28)
🍧韓式手作雪糕(益力多味)($28)

🥰第一次吃益力多味的雪糕🍧,感覺充滿童真。來到這裏一定要試一試這裏的韓式手作雪糕,很Creamy很好味😋

服務員非常殷勤,頻頻加水和收碟。見佢哋做嘢好落力,值得一讚。

韓珍 (寶勒巷) (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷6-8A號盈豐商業大廈1樓

• 炸蛋梳乎厘
  • 韓式手作雪糕
  • 牛舌
  • 泡菜燒餅
係尖沙咀行完街,朋友想食醬油蟹,當然要帶佢去一間又高質又正宗既韓國餐廳。餐廳的裝潢有格調,以石木系為主調,燈光柔和,卡位多坐得好舒適。餐廳主打韓式燒肉及韓式料理,所以有不少韓國客人到訪。 侍應帶位就座後就奉上韓式前菜。醬油蟹配牛油飯 💲348原隻醬油蟹上枱,爆晒金黃色的蟹膏。醬油蟹已經開邊方便食用,只要用指尖輕輕一壓,所有蟹肉就輕易地擠壓出來。蟹肉非常鮮甜嫩滑,蟹膏甘香。將蟹膏、蟹肉和牛油飯撈勻一齊食,非常鮮甜滋味,簡直令人回味無窮! 炸蛋梳乎厘 $68用了石煱上枱熱辣辣,上層鋪滿半溶芝士有拉絲效果。入口蛋香濃郁,梳乎厘厚身脹卜卜,質感鬆軟,亦有蟹籽增加口感,大滿足。蜂蜜梨汁生牛肉 $98係香港唔係間間韓國餐廳都有生牛肉,入口好嫩滑,拌上蛋黃汁和雪梨肉特別清新!人蔘雞湯 $168好足料! 雞肉好嫩滑,雞湯味道清甜,除咗有大大隻人蔘雞,底層更有釀米,既暖胃又飽肚。明太魚蕎麥麵 $98凍食既蕎麥麵入口滑溜,明太子少辣好惹味! 韓式手作雪糕 (💲28一杯)自家制韓式手作雪糕,有五款口味,包括益力多、馬格利酒、豆腐、Espresso 濃縮咖啡和柚子。豆腐味濃郁,柚子酸酸甜甜,加入了杏仁脆脆,食

侍應帶位就座後就奉上韓式前菜。

醬油蟹配牛油飯 💲348

炸蛋梳乎厘 $68

蜂蜜梨汁生牛肉 $98

人蔘雞湯 $168

明太魚蕎麥麵 $98

凍食既蕎麥麵入口滑溜,明太子少辣好惹味!

韓式手作雪糕 (💲28一杯)

自家制韓式手作雪糕,有五款口味,包括益力多、馬格利酒、豆腐、Espresso 濃縮咖啡和柚子。豆腐味濃郁,柚子酸酸甜甜,加入了杏仁脆脆,食埋大滿足!

值得一提既係呢間餐廳先係正宗嘅韓珍🫶
  • 醬油蟹配牛油飯
朋友仔對韓國菜🇰🇷既要求好高🎖️話一係唔食,一食就要食正宗😎帶左我去佢既飯堂 - 韓珍🥢野食整體又真係幾得,仲有𝐎𝐩𝐩𝐚🥰💁🏻‍♀️胃部位置有限,有勁多野未食到,要搵日再戰💪🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪泡菜三重奏 𝟑款入面最鍾意超爽脆青瓜🥒辣豬肉石鍋拌飯定食.▪釀冬菇伴柚子沙律 第一次見咁足料既柚子沙律汁🥗(內有柚子果肉)🍊.▪炸蛋梳乎厘 上枱時仲有微滾"泡泡"🔥表面鋪滿蟹籽🦀 • 熱溶芝士🧀 • 蔥花舀起🥄個時勁香既芝士香氣 • 煙霧一齊攻上黎😶‍🌫️.▪醬油蟹配牛油飯 食韓國菜,點少得醬油蟹🦀好多膏🧡通透蟹肉勁鮮甜,撈埋飯食🥣口感勁滑,一下就清晒碗紫菜飯🫢.▪韓式豬手勁大隻😳一定要𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞先搞得掂🤪豬手外皮動動𝐐𝐐軟,膠原彈彈🧏🏻‍♀️肉夠入味又唔乾,旁邊仲有醃泡菜可以配住食🐷.▪辣豬肉石鍋拌飯定食 (Lunch Menu)拌飯表面鋪滿晒🌶️辣豬肉🐖 • 菜🥬 • 生蛋🥚,加埋醬撈埋食,勁惹味😋石鍋夠熱🔥底有少少飯焦🤎另配足料海帶湯🍲,大豆芽 • 泡菜 • 醃豆💚.▪野飲▫️Korean Tea - Plum Tea (Hot) 生果天然
朋友仔對韓國菜🇰🇷既要求好高🎖️
話一係唔食,一食就要食正宗😎
帶左我去佢既飯堂 - 韓珍🥢
野食整體又真係幾得,仲有𝐎𝐩𝐩𝐚🥰
💁🏻‍♀️胃部位置有限,有勁多野未食到,要搵日再戰💪🏻
▪泡菜三重奏
表面鋪滿蟹籽🦀 • 熱溶芝士🧀 • 蔥花
舀起🥄個時勁香既芝士香氣 • 煙霧一齊攻上黎😶‍🌫️
炸蛋梳乎厘
▪醬油蟹配牛油飯
食韓國菜,點少得醬油蟹🦀
▪韓式豬手
勁大隻😳一定要𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞先搞得掂🤪
豬手外皮動動𝐐𝐐軟,膠原彈彈🧏🏻‍♀️
肉夠入味又唔乾,旁邊仲有醃泡菜可以配住食🐷
韓式豬手
▪辣豬肉石鍋拌飯定食 (Lunch Menu)
石鍋夠熱🔥底有少少飯焦🤎
另配足料海帶湯🍲,大豆芽 • 泡菜 • 醃豆💚
▪野飲
▫️Korean Tea - Plum Tea (Hot)
生果天然甜,冇額外落糖☕️
▫️荔枝桃梳打
清清地,唔會好甜🍹
▪韓式手作雪糕 (裝飾 : 生果 / 果仁)
▫️柚子味
幾𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡,可解膩🍊
▫️馬格利酒味
推介❣️勁香唔嗆,又夠滑,食完冇醉到🍾
韓式手作雪糕
🔺需另加𝟏𝟎% 服務費