2023-12-18
今日得返13度,係咩驅使一班人喺寒風中排隊呢🥶?當中不乏回頭熟客仔,我都唔執輸排埋一份😝 頂立係一間有Heart小店,以鮮味x咖啡做主題,員工會逐一向每位客人解釋守則同理念,介紹拉麵湯底,度身訂造最合適嘅咖啡。拉麵同咖啡似乎大纜都扯唔埋,但原來結合起嚟可以互相昇華。店員建議咖啡同湯底輪流交接食用,味道層次會更豐富。咖啡嘅味道會由黃梅同酸果 > 焦糖同朱古力 > 茶味💫 ✨天·頂立雞白湯 😍(頂立麵·昆布·蔥·鹿兒島慢煮雞·紅椒絲·金木犀)推薦!使用全雞、魚介同大量蔬果熬煮,湯底濃厚,淡淡雞油香,鮮甜而且唔會太重膩感,係我鍾意嘅味道!✨限定三鮮澄清湯(頂立麵·昆布·蔥·鹿兒島慢煮雞·紅椒絲·金木犀)集合晒天地海嘅精華既輕醬油清雞湯,加入大量蔬果肉碎熬煮而成,口味較輕盈,飲落去相當舒服,亦更加食到麵條本身嘅味道。✨昭香風硬布丁(燒) 😍推薦!比原來嘅布丁大多一倍,入口先係布丁,底層係綿滑嘅蜂蜜蛋糕,層次感出色,而且完全唔甜,仲有獨特焦苦香氣,我可以一個人食晒成個😍✨昭香風硬布丁😍推薦!甜點全部手工製作,呢款布丁相對地比較香甜,入口軟滑,蛋香滿滿。
✨天·頂立雞白湯 😍
(頂立麵·昆布·蔥·鹿兒島慢煮雞·紅椒絲·金木犀)
✨限定三鮮澄清湯
(頂立麵·昆布·蔥·鹿兒島慢煮雞·紅椒絲·金木犀)
✨昭香風硬布丁(燒) 😍
✨昭香風硬布丁😍