2021-07-16 181 浏览
止止癮🤤太耐無得去旅行唯有係香港搵間台灣麻辣火鍋止下癮最後揀左馬辣試試餐廳環境舒服寬闊以天燈作燈飾好有台灣feel更有近玻璃向海位置😎飲品選擇多除汽水外、更有花茶、咖啡、朱古力等等亦都有Asahi啤酒任飲俾大家爽爽🍺我地叫左麻辣湯底(有鴨血)及芫荽湯底兩者中和一下🙈食物種類亦不必其他任食火鍋餐廳遜色丸類·蔬菜·肉類·餃子·主食都應有盡有個人特別推薦:好似係牛肩肉(肯定係紅色碟-圖三右上)鱔(圖三右下)瑤柱丸(圖三左上)鮮牛肉(圖四右下)魚腐(圖四左下)*必食黃色包裝韓國麵(圖二下)最後當然不錯過雪糕放題啦🤪Dreyers、雪米糍、特別夏日雪糕(芒果·菠蘿椰子·榴槤·椰汁黑糯米)仲有傳統紅豆冰👍整體來說餐廳的性價比都成正比的如果大家去試都可以試試本人推薦的食物😚
止止癮🤤

以天燈作燈飾
好有台灣feel
更有近玻璃向海位置😎

飲品選擇多
除汽水外、更有花茶、咖啡、朱古力等等
亦都有Asahi啤酒任飲
俾大家爽爽🍺

我地叫左麻辣湯底(有鴨血)及芫荽湯底
兩者中和一下🙈

食物種類亦不必其他任食火鍋餐廳遜色
丸類·蔬菜·肉類·餃子·主食都應有盡有

個人特別推薦:
好似係牛肩肉(肯定係紅色碟-圖三右上)
鱔(圖三右下)
瑤柱丸(圖三左上)
鮮牛肉(圖四右下)
魚腐(圖四左下)

*必食黃色包裝韓國麵(圖二下)

最後當然不錯過雪糕放題啦🤪
仲有傳統紅豆冰👍

整體來說
餐廳的性價比都成正比的
如果大家去試都可以試試本人推薦的食物😚

2021-07-07 2196 浏览
雖然天氣已經開始酷熱,但無減我們吃火鍋的慾望,今天放工突然想吃火鍋,和太太去荃灣的火鍋聖地大鴻輝的這家馬辣台式鴛鴦火鍋,試一試水準。餐廳位於八樓,餐廳面積極大,空間感足夠,有大量卡位,平日晚市亦接近滿座,記得要先訂位。價錢比市面其他的火鍋放題相宜,但食材水準有過之而無不及,性價比高。以QR code掃碼點菜,方便環保,同時避免漏單情況,當晚火鍋料下單後五分鐘內已經送到枱上。火鍋蘸料選擇頗多,每種都新鮮衛生,個人喜好只要醬油、蒜蓉加上芫茜,輕輕點綴即可,品嚐湯底及食材自身的味道。選了台式麻辣鍋及胡椒豬肚鍋,胡椒豬肚鍋有大量豬肚,湯底香甜味美,而麻辣鍋湯底真材實料,有大量的藥材,一呷鮮香十足,回味悠長,並非街外連鎖店的化學湯底可相提並論。重本提供美國Prime牛梅花肉,牛肉雪花紋理清晰,分佈均勻,因為油脂豐富,所以要切得比較薄,輕輕一灼即可食用,一咬油脂豐腴,入口即化,口感軟腍。而Choice級的無骨牛小排質素絕對不比Prime牛遜色,肉質嫩度適中,油花比Prime牛少,但牛肉味卻更加濃郁。亦有多款海鮮任食,其中以海蝦最令人滿意,蝦肉新鮮彈牙,味鮮甜美。當然亦有不同的火鍋配料和新鮮蔬菜,全
當然亦有不同的火鍋配料和新鮮蔬菜,全部在吧枱自行取用,火鍋料質素比一般的火鍋放題高。
飲品在雪櫃自行拿取,汽水、茶類、啤酒,亦有不同的熱飲、花茶提供,應有盡有。
最後少不了甜品,有任食的Dreyer's雪糕,可以解一解吃太多肉類的油膩感,特別一提有專人畢起雪糕,不用自己動手。
2021-07-07
2021-06-29 1811 浏览
相信一講荃灣大鴻輝,大家都知果到雲集左好多美食特別係火鍋放題都有好幾間🙈最近發現左呢「馬辣台式鴛鴦火鍋」真係勁高質!款式多,又有甜品,仲要好抵食😍放題2小時,只有三種價錢$138/$168/$148最旺時段都只係$168,堅係抵食👍.【湯底】一共有8款湯底任揀,雙拼都吾洗額外加錢添😈小編揀左台式麻辣同芫茜皮蛋前者愈煮愈辣,好惹味後者鋪滿芫茜,味道清香.【肉類。海鮮】十一款肉類同海鮮係哂QR Code到,一掃即order小編建議可以專攻海蝦同牛小排海蝦新鮮大大隻,肉質彈牙而牛小排牛味濃郁,薄切嫩滑.【自助區】蔬菜類,丸類,餃子類,粉麵類等超過50款係哂四個雪櫃裡,任拎任夾其中,小編推薦:韭菜餃子,隻隻人手包製,好新鮮!麻薯燒,口感似湯圓,煙煙韌韌,仲有流心芝麻凍豆腐,吸湯力一流👍.【小食。醬汁。涼菜】十八款嘅火鍋醬汁,真係少見🤣最特別既係仲有花椒油,加埋醬汁到,超香呀😘涼菜,小食都有齊如拍青瓜,炸魚皮,台式魯肉蛋.【飲品】凍飲櫃,啤酒,自家製涼茶,仲有機遇花茶添~.【甜品】迷你奶凍,布甸,豆腐花只係雪糕都勁多款,仲有雪芭最令小編Surprise嘅係即做班戟同焦糖燉蛋,大讚呀👍
相信一講荃灣大鴻輝,大家都知果到雲集左好多美食
特別係火鍋放題都有好幾間🙈
最近發現左呢「馬辣台式鴛鴦火鍋
真係勁高質!
款式多,又有甜品,仲要好抵食😍
放題2小時,只有三種價錢$138/$168/$148
最旺時段都只係$168,堅係抵食👍

【湯底】
一共有8款湯底任揀,雙拼都吾洗額外加錢添😈
小編揀左台式麻辣同芫茜皮蛋
前者愈煮愈辣,好惹味
後者鋪滿芫茜,味道清香

【肉類。海鮮】
十一款肉類同海鮮係哂QR Code到,一掃即order
小編建議可以專攻海蝦同牛小排
海蝦新鮮大大隻,肉質彈牙
而牛小排牛味濃郁,薄切嫩滑

【自助區】
蔬菜類,丸類,餃子類,粉麵類等
超過50款係哂四個雪櫃裡,任拎任夾
其中,小編推薦:
韭菜餃子,隻隻人手包製,好新鮮!
麻薯燒,口感似湯圓,煙煙韌韌,仲有流心芝麻
凍豆腐,吸湯力一流👍

【小食。醬汁。涼菜】
十八款嘅火鍋醬汁,真係少見🤣
最特別既係仲有花椒油,加埋醬汁到,超香呀😘
涼菜,小食都有齊
如拍青瓜,炸魚皮,台式魯肉蛋

【飲品】
凍飲櫃,啤酒,自家製涼茶,仲有機遇花茶添~

甜品
迷你奶凍,布甸,豆腐花
只係雪糕都勁多款,仲有雪芭
最令小編Surprise嘅係
即做班戟同焦糖燉蛋,大讚呀👍
2021-06-27
2021-06-24 383 浏览
是日同honey去開荃灣買野去到大鴻輝,見到哩個好吸引的台式任食火鍋馬辣,二個鐘都系158蚊未加一就同honey決定食台灣打邊爐一上到去,職員好熱情,點左湯底後就去睇有咩食,熱食冷盤雪榚咩都有,仲要有埋Asahi生啤任飲,另外不定時會有蕉糖燉旦,真的咩都有得食湯底點左台式麻辣,仲可以加鴨血,Honey話好香個湯底另外皮旦莞茜可以下火叫左不同的牛肉食,安格斯最好食,可以狂點,其他也不過不失另外點左海蝦都唔錯,有膏又新鮮另外有少有在火鍋店食到的鵝腸同埋牛筋,仲有豬肚除左燉旦,甜品仲有pancake同埋d字頭雪榚,仲有好多任飲,連花茶都有,真的好多選擇,200蚊一位到真的好抵食。
是日同honey去開荃灣買野
去到大鴻輝,見到哩個好吸引的
台式任食火鍋馬辣,二個鐘都系158蚊未加一
就同honey決定食台灣打邊爐

真的咩都有得食

湯底點左台式麻辣,仲可以加鴨血,
Honey話好香個湯底
另外皮旦莞茜可以下火

叫左不同的牛肉食,安格斯最好食,可以狂點,其他也不過不失
另外點左海蝦都唔錯,有膏又新鮮

另外有少有在火鍋店食到的鵝腸同埋牛筋,仲有豬肚

2021-06-22
We came here early and avoided the peak hour, it’s much more quiet and less crowded, and it’s comsy having a meal in this leisure time haaaYou can choose two soup flavors and we picked tomatoes  and coriander with preserved duck eggs, it’s less evil to pick coriander one haa, not too st ong flavor yaya, good choice for meAfter ordering the soup, we can get some soft drinks, i made my own flower tea including rose and jasmine flavor, not a bad one haa, just the pot not so user friendly We ordered

picked tomatoes and coriander with preserved duck eggs soup
made my own flower tea
lotte sour milk
We ordered meat and seafood by scanning QR code, for seafood we have shrimps, eel and big fish stomach, i like the eel the best, which is quite fresh and tasty haa
crispy fish skins
For meat, you can get some beef, pork and lamb meat, black pig slices having fresh taste, but for me i’d prefer the seafood haa, more yummy yaya
meatsss (beef, lamb and pork)
lamb
The vegetables are looking good in the fridge and i got some choy sum which is sweet and soft, simply make me less evil ha
choy sum
There are also some self help bar where you can get some meatballs, crab stick, sweet corn, tofu, pumpkin etc, not bad having this corner, better get what you can eat haa, so many foods out there
meatballs and dumplings
sauces
Finally we got some sweet dessert, dreyer’s ice cream is good and i got my favorite flavor cookies one haaa
, lovely sweetness yaa, mango is a good choice too ha Tiramisu is good little treat too yaya
Dreyer' cookies and mongo ice cream
Dreyer' cookies ice cream
insides:
foodsss
i love coming in off peak hour, less people rushing in the place, so enjoyable meal with relatively many food choices, the eel is good too haa, quite a good choice to have a gathering with friend here
made my own flower tea
lotte sour milk
crispy fish skins
meatsss (beef, lamb and pork)
lamb
meatballs and dumplings
sauces
Dreyer' cookies ice cream
2021-06-09 346 浏览
有時火鍋火題都幾正,因為多野食,選擇又多馬辣既任食火鍋性價比真係好高,百幾蚊就勁多野食湯底可以揀2款,平時果D可能揀 2款就要加錢我地揀左麻辣鍋同埋胡椒豬肚,我幾鍾意佢地既麻辣湯,因為裡面有我鍾意既鴨血呀鴨血好香好入味,馬辣既麻辣鍋香而不太辣牛肉仲有幾款可以選擇,上菜既時候個碟個角位分左顏色代表唔同種類既牛肉等大家可以知道自己食緊邊款然後再Encore,牛肉質素都幾高架海鮮有海蠔,蟶子,魚等等全部都幾新鮮自助區仲有好多唔同既配料自取雪糕既種類都好多呀而且仲有Dryers雪糕任食,真係值回票價飲品仲有Asahi任飲仲有即磨咖啡機百幾蚊黎講真係翻本冇難度
有時火鍋火題都幾正,因為多野食,選擇又多
馬辣既任食火鍋性價比真係好高,百幾蚊就勁多野食

湯底可以揀2款,平時果D可能揀 2款就要加錢
鴨血好香好入味,馬辣既麻辣鍋香而不太辣

海鮮有海蠔,蟶子,魚等等
全部都幾新鮮

自助區仲有好多唔同既配料自取
雪糕既種類都好多呀
而且仲有Dryers雪糕任食,真係值回票價

飲品仲有Asahi任飲
仲有即磨咖啡機
百幾蚊黎講真係翻本冇難度
2021-06-05 305 浏览
今日收左工 壓力有啲大 所以想食個打邊爐減下壓🙈 我地食既時段係2小時任飲任食火鍋 每位$158😬 男朋友到先,佢揀左台式麻辣鍋同芫荽皮蛋鍋~ 麻辣鍋叫左小辣 結果唔係咁辣 麻味唔算好重🤔 店員有時會問你洗味加湯 佢加既係麻辣湯 所以都唔怕溝淡左啲味😍 而且佢仲問我地洗味加鴨血🤩 啲鴨血多汁同大舊🤪出面有多款丸類、配料、飲品、甜品、雪糕等都可以自己出去拎~ 而牛肉同海鮮就係靠QR rode 落單😚 牛肉既質素正常打邊爐既肥牛 牛肉偏瘦 但食落唔會太嚡 因為切得比較簿😎飲品種類都幾多選擇 除左汽水 仲有咖啡菜同埋一啲自家製涼茶~

出面有多款丸類、配料、飲品、甜品、雪糕等都可以自己出去拎~

2021-05-18 349 浏览
📍 【馬辣台式鴛鴦火鍋】唔知大家去台灣有無食過馬辣呢!? 台灣既馬辣係勁高汁 野食質素好之餘仲有Haagen Dazs 雪糕任食😂 (對於呀叔禾黎講好重要!!) 但大鄉里既禾啱啱先知原來香港都有馬辣😳 價錢仲比台灣食仲平,不過當然啦,水準就無咁高,比較普通 佢野食種類都算多,基本上打邊爐食開既丸都齊曬,雪糕都有好多唔同種類 (當然唔係HD啦)🤣 不過我幾推薦玄米茶雪糕仔,幾香茶味又唔會太甜。反而菜既種類就小咗啲,矛油麥菜(;´༎ຶД༎ຶ`)但唔建議拎啲油炸類配菜 eg炸魚皮,油炸鬼,因為勁大陣油膱味,比較🤢湯底我都覺得一般,唔算濃味,唔係好試得岀個湯底。麻辣鴨血湯底煲耐咗個味會岀啲,都幾辣,個鴨血反而幾好食😂 可能浸得耐比較入味,而且幾大舊又夠辣,食落幾麻幾過癮😳但整體食物質素一般,但勝在晚餐時段任食都係$158,所以晚市都好多人過黎食
📍 【馬辣台式鴛鴦火鍋

2021-05-17 2327 浏览
荃灣大鴻輝中心可以話係火鍋集中地, 一直想試『 馬辣台式鴛鴦火鍋』, 今晚準時放工心情極靚 又有飯腳, 終於有機會一試。火鍋店內籠原來都好大,視野開揚, 唔會逼夾焗促。 價錢真係冇得輸,百幾蚊任飲任食兩小時仲要有生啤,啤酒~ 去一啲高檔次的酒吧餐廳呢個價錢買一送一都唔得~火鍋湯底仲可以揀鴛鴦鍋不另收費。揀了『西紅柿洋蔥海皇鍋併芫茜皮蛋鍋』, 勝在清清地配各款食物都夾。 芫茜皮蛋估唔到係咁出色, 有海量嘅芫茜~ 芫茜控實好滿足, 配襯皮蛋 夠曬香。 蕃茄湯帶微微酸,蕃茄味唔算好濃郁, 不過就有種家常湯水嘅感覺😋手機掃二維碼落單, 主要點各款肉類和海鮮, 簡單只有兩版, 不用拿著手機係咁掃~相信這裏特色係丸類,餃類特別多~ 都是自助不用手機下單,食量細的我們每款吃一件都試唔曬。朋友吃了很多款芝士丸。酸薑皮蛋牛丸比較特別, 就好似中式嫁女餅嘅酸薑皮蛋酥!墨魚丸又爽又彈牙夠足料!花生味嘅麻吉燒, 不知為何放湯不久就爆開, 餡料好香嘅麻蓉味。水魷魚,牛栢葉也夠爽。醉雞味道唔錯,又入味雞肉嫩滑。魚腐也有超水準,吃到魚肉嘅鮮味!👍還有自家製嘅燕餃,蛋餃, 細細隻 一口一件,餡料唔差。 洋蔥牛肉餃 餡

火鍋湯底仲可以揀鴛鴦鍋不另收費。
西紅柿洋蔥海皇鍋併芫茜皮蛋鍋

朋友吃了很多款芝士丸。
酸薑皮蛋牛丸比較特別, 就好似中式嫁女餅嘅酸薑皮蛋酥!

墨魚丸又爽又彈牙夠足料!
水魷魚,牛栢葉也夠爽。
醉雞味道唔錯,又入味雞肉嫩滑。
魚腐也有超水準,吃到魚肉嘅鮮味!👍

還有自家製嘅燕餃,蛋餃, 細細隻 一口一件,餡料唔差。 洋蔥牛肉餃 餡料唔算飽滿, 反而韭菜餃裏的韭菜鮮味夠嫩。

肉類方面, 共通點係極為薄切, 啱曬人少少都可以試多幾款。 比較推介牛五花和牛小排, 薄薄的 淥數秒就食得, 帶少許肥嘅牛肉先夠油香👍
羊肉和豚肉味道唔差,唔算有羶味。

這裏的調味區選擇非常多, 竟然有剁椒和花椒油, 大可調配一份帶川味麻辣香嘅醬油~

海鮮方面有五款可供選擇。
是日海鮮:蜆, 算係唔錯,幾鮮甜而且冇沙!
白鱔片雖然細塊不過也算肥美~ 新鮮唔腥。

海生蝦也俾到驚喜, 肉質鮮甜彈牙。

飲品都是大路款式, 還有五花茶和自製涼茶, 檸檬綠茶。

蔬菜擺放得整齊, 一盤盤放在雪櫃,賣相加咗分。 洗得都幾乾淨会放心食,白菜仔又嫩又甜!

食物款式太多, 還看見有雪藏烏冬,比較少有。

不能錯過的環節必定是甜品~ 各款糕點,雪糕,雪條, 豆腐花,啫喱,奶凍,布甸。。 當然還有品牌雪糕, 正呀 揀了芒果和士多啤梨都有果肉的! 熱嘅甜品還有朱古力班戟, 麵包布丁!👍👍
火鍋後吃豆腐花也是甜滋滋的~ 今晚極度滿足!

西紅柿洋蔥海皇鍋併芫茜皮蛋鍋
2021-05-16 1506 浏览
今日又去到荃灣一帶,放工後朋友帶我去到大鴻輝中心搵食,今日我哋就揀咗”馬辣台式鴛鴦火鍋”坐𨋢一出門口即刻見到個收費,一目了然,仲要任飲任食都係收我$158(另加10%服務費)入座後職員叫我哋先選湯底,之後可以用QR Code 去點肉類及海鮮,非常簡單方便。自選湯底,台式麻辣鍋及酸菜白肉鍋。麻辣鍋內嘅鴨血仲可以同職員講添加手機落單的海鮮有5款可選,包括海生蝦、脆肉鯇魚腩、脆肉鯇魚、是日海鮮同白鱔片。對於我唔喜好鯇魚同鱔的人,我哋點咗海生蝦同是日海鮮。海蝦夠大隻,肉質彈牙夠鮮甜。肉類有2豬4牛可選,包括美國prime 頂級牛梅花(右上)、美國choice 無骨牛小排(第二行兩盒)、美國CAB 安格斯黑牛(左上)、美國精選牛五花(第三行左)、黑豚五花肉及黑毛豬梅花。整體牛肉較豬肉出色,而推介為”美國choice 無骨牛小排,有香濃牛味,肉質有咬口醬料一共有20款之多,可以因個人喜好去混醬飲品雪櫃有兩個,仲有罐裝啤酒同自斟啤酒仲有茶包及花茶可供選擇。店內仲有4個凍櫃放丸類、茹類、蔬菜、麵、餃、肉類、海鮮等超過70款材料可自由選擇真係好多食材。凍櫃旁仲有兩個雪櫃,放滿雪糕及雪條甜品櫃有雲石芝士餅

坐𨋢一出門口即刻見到個收費,一目了然
,仲要任飲任食都係收我$158(另加10%服務費)

醬料一共有20款之多,可以因個人喜好去混醬

飲品雪櫃有兩個,仲有罐裝啤酒同自斟啤酒
仲有茶包及花茶可供選擇。

真係好多食材。

凍櫃旁仲有兩個雪櫃,放滿雪糕及雪條

甜品
有雲石芝士餅、抹茶奶凍、芒果啫喱、豆腐花、香草慕斯、生果等。

雪糕今5款可以揀(包括Dreye’s 三款、Fruttato gelate 兩款),職員每款都整到好大個雪糕球

仲有即叫即整的香蕉pancake 同蕉糖燉蛋,蕉糖仲即刻燒一燒,食落好香。

整體來講,用$170多可以食到咁多食物,食到超飽,真係超級抵,嚟到馬辣-真係唔怕你大食。

另外,如坐在窗旁望住荃灣景黎食火鍋,確不錯,值得再黎聚一聚

2021-05-12
2021-05-10 865 浏览
母親節 ... 老媽想去 "馬辣" 食台式火鍋放題 .... 於是就請她去 "馬辣" 吃放題 ~餐廳的優惠多多實在不能盡錄 , 不同時段有不同的收費 ~餐廳乾淨企理 , 無油煙味 , 食物種類繁多 ; 多類火鍋配料 (各種台式丸類、餃子 、蔬菜、肉類) 各式其式應有盡有 , 全都是自助模式 , 吃到飽 ~火鍋湯底 , 筆者就點了鴛鴦鍋底 "台式麻辣鍋" + "酸菜白肉鍋" ~嚐了一口湯 , 感覺還不錯 , 台式麻辣湯濃郁 , 夠麻、夠辣、且又有鴨血,正!酸菜白肉湯 , 夠味又不會過鹹 ~美國CAB安格斯牛肉 : 肉味濃郁 , 質地軟嫩 , 灼得久一點也不會過硬 ; 個人來說 , 最喜愛這個 ~其他的各種肉類 , 質素都不錯 (以放題質素來說) , 特別喜歡食牛肉 ~海鮮種類都不少 , 最喜歡的當然就是蝦和蜆 ; 蝦肉算是新鮮爽口 ~吃台式火鍋 , 各種丸丸、餃子當然不可缺少 , 最正的就是皮蛋丸 , 堅特別 ; 少不了的還有豬大腸、台灣腸、墨魚仔、鵝腸 .... 一切都好掂檔 ~特別一提 : 記住要珍惜食物 , 不可浪費喔 ~本篇完 ~

餐廳的優惠多多實在不能盡錄 , 不同時段有不同的收費 ~

特別一提 : 記住要珍惜食物 , 不可浪費喔 ~

本篇完 ~
八點幾o係荃灣諗唔到食咩好,又o係呢棟充滿打邊爐既大廈附近,就試一試伏啦一路都好想試呢間聲稱係台灣既過江龍.. 但真心唔試好過試,佢係完全無台灣特色既任食火鍋,不過朋友都話咁既價錢算係咁啦..唔好要求太多…先講湯底,佢有得雙併兩款湯底而唔需要另外加錢,於是我o地就叫o左胡椒豬肚湯同埋酸菜白肉湯,o係充滿期望之下分別試飲o左2邊既湯底…完全係接近無味既算啦!唯有靠D鼓油調味啦牛肉同海鮮只可透過QR code落單..至於其他火鍋配料就可以o係出面攞牛肉雖然有幾款,但終極薄切,而且隻隻都好“鞋”,食唔出有咩分別海鮮黎講蜆雖然細隻但好鮮甜、鱔片都唔錯既其他基本火鍋配料都有齊,出面仲有蛋糕仔、甜品、盒裝豆腐花、雪條果D攞最好味都係Dreyer’s既石板街味雪糕,雖然要佢裝比你,但真心好味阿最後埋單$168+1…係幾平既…而家都真係唔多$200以內食到既火鍋,但如果你係對食係有要求的話就真心唔好浪費quota啦…
算啦!唯有靠D鼓油調味啦
海鮮黎講蜆雖然細隻但好鮮甜、鱔片都唔錯既
2021-05-02
2021-04-29 810 浏览
見食評人人都話好,趁今日去開荃灣,晏晝上去打一打邊爐,中午12:00,檯數不多,約6-7檯客。一行4人入座,安排坐窗邊,夠舒服😌。因有小朋友,揀咗個蔬菜清湯同大人喜愛嘅沙爹湯。蔬菜清湯比想像中清甜,沙爹湯就唔太夠味,淡淡的。先嚟點餐,牛肉的確薄薄一片,安格斯牛肉味濃,其他肉則一般般。蔬菜類得唐生菜同西洋菜,無咩選擇。反而丸類超多,鍾意食嘅朋友一定食足夠本。食飽就食飯後甜品,雪糕都係大路嘢,如果想食D字牌雪糕,可以揀好叫店員拎。糕點可能太早關係,店員未準備好,出得一兩款,無得品嚐😔。正正常常嘅一餐,無咩驚喜,但店內嘅餐具都幾污糟,勸大家食前先洗一洗,抹乾淨。
薄薄的安格斯牛肉
2021-04-25
2021-04-09 1163 浏览
馬辣荃灣荃灣馬辣打邊爐任飲任食😀荃灣大鴻輝中心多嘢食就係人都知啦😊今次就係你食台式鴨血出名嘅馬辣🥰😛11點前晚飯時段都只係158☺️ !梗係鴛鴦湯底呢一邊係台式麻辣湯令一邊係皮蛋芫荽湯底🤤🤤肉都係任叫嘅就會係透過電話order有美國牛梅花、精選牛五花、無骨牛小排😻!當然唔少得無限添加嘅鴨血啦!鴨血非常入味!而肉類配埋麻辣湯底!簡直係絕配!遠方面佢仲有花枝丸,留心芝士丸等等蔬菜類都應有盡有!就連台式嘅鵝腸同埋滷水大腸都有🥰!成件事可以話係抵食又飽肚食材種類又夠多!飲品方面應有盡有有汽水生啤茶咖啡甚至連養生茶玫瑰花菊花茶呢啲都有😻!食飽飽當然唔少得食甜品啦佢仲有焦糖布丁、香蕉pancake、雪糕、豆腐花同埋角色嘅蛋糕甜品🍰雪糕仲係本地品牌Coco Berry😛真係超級抵食!好適合一班人嚟開心吓邊爐!
馬辣荃灣

荃灣馬辣打邊爐任飲任食😀
荃灣大鴻輝中心多嘢食就係人都知啦😊
今次就係你食台式鴨血出名嘅馬辣🥰😛

11點前晚飯時段都只係158☺️ !
梗係鴛鴦湯底呢一邊係台式麻辣湯令一邊係皮蛋芫荽湯底🤤🤤

肉都係任叫嘅就會係透過電話order

而肉類配埋麻辣湯底!簡直係絕配!
遠方面佢仲有花枝丸,留心芝士丸等等蔬菜類都應有盡有!

真係超級抵食!好適合一班人嚟開心吓邊爐!
2021-04-05 947 浏览
荃灣呢間馬辣嘅任食火鍋台式😍😍湯底我哋三個人揀咗鴛鴦鍋🤗可以試兩款唔同嘅口味,一邊少辣🌶一邊芫茜皮蛋🥚 湯底夠濃👍 一邊煮肉一邊煮菜啱啱好😚😚一坐低就用app落單超方便📲寫幾多黎幾多絕對不取巧👍而且上菜速度快,湯底一到嘢食已經七七八八🍲肉類🐂🐖🐔丸類 🍢海鮮類🦐🦑菇類🍄菜類🥬 樣樣有齊呢度仲有冷熱飲品選擇亦多 🍻連Asahi生啤都係任飲!最令人驚喜嘅係甜品選擇🍧除咗有一般雪糕櫃 🍦有唔同口味嘅雪條、雪糕、雪米糍之外 ☺仲有dreyer's雪糕counter 🤩即製香蕉pancake 🍌法式焦糖燉蛋 🍳麵包布甸🍮 等等 ……鍾意甜品嘅人記得要留肚🥰🥰

肉類🐂🐖🐔丸類 🍢海鮮類🦐🦑菇類🍄菜類🥬 樣樣有齊

呢度仲有冷熱飲品選擇亦多 🍻連Asahi生啤都係任飲!