2021-04-03 580 浏览
麻辣湯底+酸菜白肉鍋火鍋湯底有見到好多酸菜同五花腩 order咗嘅牛肉如唔駛三分鐘就送到上枱 真係好有效率👏🏻牛肉有好多款揀佢哋嘅肉片係切得好薄好薄 基本上淥十幾秘就熟 可以食得🤤快、靚、正 👍🏻佢哋凍櫃入面嘅火鍋配料都有好多 有丸類、豆品類、蔬菜類、肉類、海鮮類 好齊全👏🏻 我鐘意食香菇貢丸 仲有順德魚腐 最鐘意食吸滿哂辣湯底嘅魚腐 咬開啲辣汁湧哂出嚟🤤🤤🤤墨汁墨魚丸 出面其他火鍋站都較少見到即燒焦糖布丁我encore咗4杯 甜度剛剛好嘅甜品👍🏻👍🏻香芋奶凍有好幾款奶凍嘅味道 有奶茶味總括嚟講 百幾蚊一個人好抵食👍🏻
麻辣湯底+酸菜白肉鍋

香芋奶凍
有好幾款奶凍嘅味道 有奶茶味

總括嚟講 百幾蚊一個人好抵食👍🏻
2021-04-01 578 浏览
天氣熱辣辣 最啱都係去滾🤭唔使2百蚊2小時火鍋放題👍ar佔地全層 地方大 整潔企理😚有乜亮點?醬料款式多 花椒油 剁椒都有😚唔駛加錢 就有鴛鴦湯底 唔錯👍飲品有仲類有驚喜 除咗基本汽水還有咖啡機 花茶 仲有生啤飲🍻🍻配料種類都唔少 多款 有😈食材豬大腸 雞子……🤭肉類方面除咗出面冰櫃外 用QR code 落單有4款牛 2款豬 羊肉一款 夠多選擇👍👭 食肉獸比較鍾意食無骨小牛排 安格斯黑牛黑豚五花肉 一再 encore海蝦 蜆仔甜味新鮮另外涼菜都幾正 夠味抵食之選 會翻兜再食😋
天氣熱辣辣 最啱都係去滾🤭

海蝦 蜆仔甜味新鮮
另外涼菜都幾正 夠味
抵食之選 會翻兜再食😋

2021-03-31
琴日同媽咪出完荃灣整野之後,就過左黎呢到大邊爐,呢座大廈好多餐廳火鍋台,而媽咪最後選左呢間,因為相對比較平宜😇呢間火鍋店都好大,而且座位都好寬躺。鴛鴦湯底,我叫左胡椒豬肚,媽咪要芫荽皮蛋,個胡椒好香,之後用後食豬片蔬菜魚類都好夾,皮蛋就比較清,我地用黎烚肉多。自助區,呢面係丸類腸類雞豬牛肉,而背面主要係蔬菜類麵類,選擇都好多。而肉類海鮮就可以掃Qrcode點餐,而且速度好快,點完無耐就即刻送過黎。牛肉已經有4款,有美國頂級牛梅花,無骨牛小排,安格斯黑牛,牛五花。黑豚五花肉,小肥羊肉不過肉類就真係比較簿身,所以大家唔駛驚一碟好多,絕對食得哂,一碟碟咁落大大啖咁食😇是日海鮮 脆肉鯇魚腩,脆肉鯇魚片,白鱔片,好彩佢每份都好細份,點完第一轉再點第2轉,個鯇魚片好好味好鮮😇中途見到都好多人食呢個,所以我地都撈左小小試下味,個汁真係唔錯,撈飯好惹味。甜品區除左獨立包裝既雪糕雪條,仲有小布丁,豆腐花等等呢個香蕉朱古力中場既時間我地食左一個,之後臨走前媽咪自己又order多一個比佢自己食,仲有燉蛋,不過實在太飽吃不了。食得超飽我地兩個,真係好抵食,兩個人埋單唔駛350 🥰🥰

呢間火鍋店都好大,而且座位都好寬躺。

黑豚五花肉,小肥羊肉

是日海鮮

甜品區除左獨立包裝既雪糕雪條,仲有小布丁,豆腐花等等

食得超飽我地兩個,真係好抵食,兩個人埋單唔駛350 🥰🥰
2020-11-19 2725 浏览
踏入秋天,有時都會諗起同朋友圍埋打邊爐嘅畫面。因為喺荃灣附近工作嘅關係,一諗起任食打邊爐,就多數諗起大鴻輝!見到$158一位,實在是太吸引了吧。今次就同屋企人嚟到,下午約六點到餐廳,環境好舒服,好闊落。食物種類好多元化,最令我意想不到嘅就係佢有酒店自助餐先食到嘅香蕉忌廉pancake,仲要係即場整!醬料款式好多,仲有一啲拍青瓜酸蘿蔔等等嘅開胃前菜。丸類,餃類,肉類都好多款,令我地食得好暢快好開心!要讚一讚嘅係⭐️洋蔥牛肉餃子!牛肉香濃,同洋蔥加埋好軟熟好食。牛肉嘅款式都好多,鐘意食佢地嘅牛小排,有口感又夠牛肉味。飲品款式都比我想像中多!仲有somesby apple cider,有啤酒,有茶~仲可以有熱飲朱古力熱咖啡添。
踏入秋天,
有時都會諗起同朋友圍埋打邊爐嘅畫面。
因為喺荃灣附近工作嘅關係,
一諗起任食打邊爐,就多數諗起大鴻輝!
見到$158一位,實在是太吸引了吧。

今次就同屋企人嚟到,下午約六點到餐廳,
環境好舒服,好闊落。

食物種類好多元化,
最令我意想不到嘅就係佢有酒店自助餐先食到
嘅香蕉忌廉pancake,仲要係即場整!
醬料款式好多,
仲有一啲拍青瓜酸蘿蔔等等嘅開胃前菜。

丸類,餃類,肉類都好多款,
令我地食得好暢快好開心!
要讚一讚嘅係⭐️洋蔥牛肉餃子!
牛肉香濃,同洋蔥加埋好軟熟好食。

牛肉嘅款式都好多,鐘意食佢地嘅牛小排,
有口感又夠牛肉味。

飲品款式都比我想像中多!
仲有somesby apple cider,有啤酒,有茶~
仲可以有熱飲朱古力熱咖啡添。

• 洋蔥牛肉餃子
  • 麻糬燒
  • 甜不辣
  • 蛋餃
難得收早,同男朋友去荃灣行左圈買下野😆行到入夜,天氣涼涼地,想食火鍋,見到附近有馬辣,朋友試過話性價比幾高就決定試試佢,我地6點幾就到,餐廳竟然已經半滿😳😳😳呢到係火鍋任食,但只需要$158食家出面食個貴啲既晚餐都要呢個價🙃本身呢個價錢我都無好高期望,但店家好多位都令我覺得物有所值👍🏻👍🏻👍🏻首先火鍋湯底選擇都幾多😌我地揀左 酸菜白肉 同埋 蕃茄濃湯🍅湯底都幾夠香,酸菜白肉咸咸酸酸幾開胃有好多酸菜,幾惹味😊蕃茄湯有濃香既蕃茄香,食茄酸酸甜甜,同樣非常唔錯👍🏻湯底未滾起時候我地去左整醬料,非常滿意店家準備左好多唔同款既醬料同配料可以話係應有盡有,連腐乳醬、醋都有一定滿足到唔同食客既需要👍🏻另外仲有3款小食,味道都唔錯😊飲品選擇都幾多,甜既唔甜既,有汽無汽既都有唔鐘意罐裝呢到仲有花茶、熱飲機最正係有幾款唔同既啤酒🍻任飲,最最最正係Asahi任飲😆😆😆呢到牛同豬都係要寫紙落單,其他出去拎我地落左幾款牛同豬,質素都非常唔錯個人比較鐘意牛梅花,食落口感軟腍而且有牛既香味🥰豬梅花亦都非常唔錯,入口爽口彈牙,淡淡豚肉香👍🏻忍唔住一片又一片咁食😂令我幾驚喜既係店家供應好多種類既台式丸唔係得豬肉丸、牛肉
難得收早,同男朋友去荃灣行左圈買下野😆
就決定試試佢,我地6點幾就到,餐廳竟然已經半滿😳😳😳
呢到係火鍋任食,但只需要$158
食家出面食個貴啲既晚餐都要呢個價🙃

首先火鍋湯底選擇都幾多😌
我地揀左 酸菜白肉 同埋 蕃茄濃湯🍅
湯底都幾夠香,酸菜白肉咸咸酸酸幾開胃
有好多酸菜,幾惹味😊
蕃茄湯有濃香既蕃茄香,食茄酸酸甜甜,同樣非常唔錯👍🏻

可以話係應有盡有,連腐乳醬、醋都有
一定滿足到唔同食客既需要👍🏻

另外仲有3款小食,味道都唔錯😊

飲品選擇都幾多,甜既唔甜既,有汽無汽既都有
唔鐘意罐裝呢到仲有花茶、熱飲機

呢到牛同豬都係要寫紙落單,其他出去拎
我地落左幾款牛同豬,質素都非常唔錯
個人比較鐘意牛梅花,食落口感軟腍而且有牛既香味🥰

令我幾驚喜既係店家供應好多種類既台式丸
唔係得豬肉丸、牛肉丸個啲
有海膽丸、甜不辣等等比較少見既丸
芝士丸都有兩種😆😆仲有芝士竹輪
全部都幾有質素,好好食,我淨係食丸都食到飽😂

另外仲有我平時食某米線店必點既魚腐!
呢到可以任食!!真心開心🥳
肉類我試左豬頸肉同醉雞
豬頸肉口感比較腍,但肥瘦適中,入口油脂香厚又唔會太油膩
醉雞非常入味,入口淡淡酒香,肉質出乎意料既滑,幾好食!

另外仲有好多選擇,只會擔心食唔晒啲野😂😂😂
百頁豆腐、響鈴、午餐肉大路野都應有盡有👍🏻

菜分開左一碗碗幾方便,而且顏色翠綠幾新鮮🥬🥬🥬

最後食飽仲有甜品,呢到既甜品一啲都唔馬虎
選擇亦都係幾多,有果凍、麵包布甸、焦糖燉蛋、香蕉班戟、Dreyers雪糕、Gelato 、雪米糍、雪條🍦🍰🥧

總括而言,$158 有咁多野食,而且食物質素一啲都唔差,CP值確實非常高🥰👍🏻
2020-11-19 1001 浏览
任飲任食火鍋食足兩個鐘,都只係$158,性價比都幾高~湯底有八款選擇,我就揀咗酸菜白肉鍋同埋芫荽皮蛋鍋,兩款味道都屬於比較清淡嘅⋯就中規中矩啦。Order紙上有多款肉類同埋海鮮,例如有美國牛肉同埋黑豚五花肉,海鮮方面我就鍾意海生蝦,一串串已經拮好左食落勁方便~自助區嘅火鍋配料超級多,無論蔬菜定係丸類都好多選擇。我個人最鍾意嘅呢,就係飯後甜品了!甜品選擇真係唔少,有dreyer雪糕🍦即刻整嘅焦糖布甸🍮香蕉朱古力班㦸,麵包布甸仲有多款韓國雪條...可以講係淨係食甜品都食飽!個位都坐得好舒服,隔板好高,同隔離枱唔會坐得太近。整體來講百幾蚊真係幾抵食,下次再食!
任飲任食火鍋食足兩個鐘,都只係$158,性價比都幾高~

就中規中矩啦。

自助區嘅火鍋配料超級多,無論蔬菜定係丸類都好多選擇。

個位都坐得好舒服,隔板好高,同隔離枱唔會坐得太近。

整體來講百幾蚊真係幾抵食,下次再食!
2020-11-16 660 浏览
以前成每次想食台式麻辣火鍋就會好自然諗起佢,因為性價比高,又平又正,任飲任食一個人先$158。例牌都係叫麻辣同芫茜皮蛋湯底有得揀兩種辣度,我哋要辣啲嘅,都係可接受範圍內。用顏色分別肉的部位,幾細心,起碼你食過鍾意想再嗌都知道係邊啲肉。其實啲肉都幾有牛味,我最鍾意嘅係白色碟嘅牛五花,好有咬口,又有小小肥嘅油脂。蝦都幾彈牙,今日啲聖子仔有沙,白鱔片好滑同新鮮。

例牌都係叫麻辣同芫茜皮蛋湯底

有得揀兩種辣度,我哋要辣啲嘅,都係可接受範圍內。

蝦都幾彈牙,今日啲聖子仔有沙,白鱔片好滑同新鮮。

2020-11-12 757 浏览
馬辣台式鴛鴦火鍋 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣).. ⚜️任飲任食火鍋⚜️$158.(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)打邊爐我真係一星期打五日都ok,一黎到環境寬敞湯底緊係揀左一邊麻辣湯底先,入面有埋我最喜歡嘅鴨血! 另一邊揀個清少少皮蛋芫茜呢到任食選擇好多,啲丸類好多同埋係高質啲嘅丸! 魚蛋好食另外仲有我喜歡食嘅沙拉丸芝士豆腐同爆餡嘅貢丸!另外蔬菜類金菇粟米呢啲唔少得,而且啤酒🍻有得Asahi生啤任飲同醇滑嘉士伯,都係中高價啤酒🍻 以佢嘅任食價錢咁親民,比嘅任食質素性價比好高!另外仲有得叫海鮮脆骨腩,蝦同時日海鮮係蟶子仔!.—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 馬辣台式鴛鴦火鍋大鴻輝(荃灣)荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心8樓.—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgir
馬辣台式鴛鴦火鍋 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)

. ⚜️任飲任食火鍋⚜️$158

另外蔬菜類金菇粟米呢啲唔少得,
另外仲有得叫海鮮脆骨腩,蝦同時日海鮮係蟶子仔!

—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 馬辣台式鴛鴦火鍋大鴻輝(荃灣)
荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心8樓
—————————————————————-
#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#foodblogger#hkfoodblogger#hkgirl #foodporn #hkfoodblogger#foodstagram#foodie#荃灣美食#馬辣台式鴛鴦火鍋大鴻輝
2020-11-07 657 浏览
呢到不嬲多火鍋餐廳,最出名多人等一定係牛XX,呢間就唔洗排即刻有得入,就同朋友試下。環境🌟餐廳明明坐唔哂,不過都安排兩人客人坐細枱,搞到d肉要放係張凳仔到,人來人往,都咪話唔驚... 衞生意識真係有待改善!食物🌟加1後174一個人都唔好expect d肉好高質!基本上所有肉都好鞋,完全食唔到!其他配料都不過不失啦!值得食下既係韭菜餃,大隻又好食。真係要特別講下佢既海鮮!!!多沙到好似係颱風底下既沙灘食緊野咁!大家真係諗清楚先食而佢既過湯底真係hea得滯,基本上你叫咩湯底我諗都係一樣味,就係冇味!麻辣叫最辣都係唔辣,又品麻,唔知自己食緊咩。至於飲品都冇咩特別,都係個d,正正常常。整體我覺得可一不可再喇
環境🌟
食物🌟
真係要特別講下佢既海鮮!!!
多沙到好似係颱風底下既沙灘食緊野咁!大家真係諗清楚先食

整體我覺得可一不可再喇
2020-10-20 555 浏览
終於放寬限聚令,可以夜晚同寶寶去食飯,係the GULU app 搵左好耐,見最易有位就係呢間,所以就去試吓。唔知係咪星期日,六點幾已經好多人排隊,好彩我哋一早攞定飛去到就有位坐。仲以為可以坐卡位,點知安排我哋坐中間位置,位置勁逼食得勁辛苦,仲要係幾pair couple 逼埋一齊,想叫多啲野食都唔得,連食完既碟都要放地下,等人收,完全唔夠人手,叫極都冇人理。食物方便除咗麻辣湯底好食,其他都係一般般,不過以呢個價錢有呢個質素已經算係咁。最唔滿意都係唔夠人手,叫埋單叫咗兩次,見有個人拎住啲單行左成10分鐘都未到我埋單,最後要走去收銀先知完全冇人通知過我呢張枱要埋單如果唔係揀無可揀都唔食呢間。

如果唔係揀無可揀都唔食呢間。
花椒油
2020-10-18
花椒油
2020-10-19 745 浏览
訂台慶祝家人生日飯,滿心期待以為,台式火鍋會有鴨血,結果係無。訂台時服務員態度都頗差,完全唔係太想回答,仲要講明遲到一分鐘台都會被cut!去到都多人,以為都會好食,結果叫了胡椒豬肚湯和沙爹湯,都係好似水一樣無味無色,都唔緊要,諗住滾下會出味,跟住叫加湯,完全無分咩湯都係同一壺倒落去。醬料係多款的,醬油好似溝曬水無味的。任食的雜丸,蔬菜,餃子⋯⋯都係下等貨,比佳寶的更差,肉類一夾就散曬,蝦係死蝦,鵝腸係漂到有化學味
醬料係多款的,醬油好似溝曬水無味的。
2020-10-18
庆祝纪念
生日
2020-10-04 1198 浏览
食物不錯,牛肉這價錢有4,5款選擇值得一讚,鐘意食牛既係唔錯既選擇,其它款式就少左d, 但還合格,甜品都唔錯,本來值得再黎,但最差就係入門口個接待員好似好唔想做生咁,趕客格,冇下次
好似好唔想做生咁,
趕客格,冇下次

2020-09-16 1856 浏览
衣度既lunch set真係好抵食,有4個set可以揀,3個係自選湯底唔同份量既肉, 1個係雞煲,我同豬先生都揀左set C有三款牛肉, 牛五花,牛梅花同安格斯牛肉。我最鐘意安格斯牛肉,牛肉味好出,吸埋湯底d好好食。除左牛肉,我地仲揀左個海鮮拼盤,又有海鮮又有牛肉既午餐真係好正湯底揀左胡椒豬肚同蕃茄洋蔥海皇,兩個都好入味,唔洗點沾汁都得湯底好足料,好多酸菜同豬肚甜品有維記雪糕,紅豆雪條同雪米糍其他配料超級多,百幾蚊真係好抵食如果lunch hour唔趕,想食番餐好,或者大食既朋友好岩尼!

湯底好足料,好多酸菜同豬肚

甜品有維記雪糕,紅豆雪條同雪米糍

其他配料超級多,百幾蚊真係好抵食

2020-09-15 1306 浏览
又再打邊爐啦♨️♨️馬辣最吸引我嘅地方係佢有充足嘅調味料多達20幾款嘅調味料可以任君選擇!而且仲唔使另加醬料費 呢樣嘢真係好重要而且夜晚黃金時間打邊爐都只係$158位多款火鍋配料、飲品同雪糕甜品任食唔嬲係咁疫市環境裏邊咁嘅價錢真係抵食!先同朋友嗌左個小辣嘅麻辣湯底仲叫咗胡椒豬肚湯 合共兩個湯底😁😁啱晒我呢個心多多咩都想試嘅人隨即喺點餐紙上面或想我喜愛嘅牛肉有四本我可以揀 每樣先來兩碟成張枱都唔夠位擺🤣🤣每碟4塊 正先加入麻辣湯底 每塊肉吸晒湯底味道牛質美味 出邊仲有鮮雞蛋可以添加 滑啫啫仲有新鮮海蝦一串串😍😍除此之外我哋仲喺雪櫃拎左白菜、魚皮餃、韭菜餃、魚腐、年糕、蘿蔔同響鈴等兩小時食過不停好不愉快最後去甜品專區 專人為我呈獻兩球雪糕仲要係名牌Dreyers 😆😆
又再打邊爐啦♨️♨️
馬辣最吸引我嘅地方係佢有充足嘅調味料
多達20幾款嘅調味料可以任君選擇!

而且仲唔使另加醬料費 呢樣嘢真係好重要
而且夜晚黃金時間打邊爐都只係$158位

多款火鍋配料、飲品同雪糕甜品任食唔嬲
係咁疫市環境裏邊咁嘅價錢真係抵食!
先同朋友嗌左個小辣嘅麻辣湯底
成張枱都唔夠位擺🤣🤣每碟4塊 正

先加入麻辣湯底 每塊肉吸晒湯底味道
牛質美味 出邊仲有鮮雞蛋可以添加 滑啫啫

仲有新鮮海蝦一串串😍😍

除此之外我哋仲喺雪櫃拎左白菜、
魚皮餃、韭菜餃、
魚腐、年糕、蘿蔔同響鈴等

兩小時食過不停好不愉快
最後去甜品專區 專人為我呈獻兩球雪糕
仲要係名牌Dreyers 😆😆

2020-09-14
2020-09-08 1215 浏览
之前去台灣食過台式風味嘅火鍋, 到而家個味道我仲係念念不忘!今日去荃灣探朋友,順便行街買嘢,到咗晚餐時間,朋友就話依間台式火鍋好有台灣味道,我哋就決定喺呢度食晚餐啦!依度嘅價錢一啲都唔貴,而且係兩小時放題任食,除咗一般嘅火鍋配料,肉,菜,麵,仲有甜品,飲品雪糕,真係好特別!鴛鴦火鍋係唔使加錢嘅,一個價錢可以食兩個湯底,我就覺得幾抵!我哋要咗台式麻辣湯底同埋泰式冬陰功湯底,台式麻辣湯底真係好香,而且我仲見到好足料,聞落去真係有台灣火鍋嘅感覺!牛肉羊肉都係畫紙落單,其他就可以自己攞,呢度嘅選擇都幾多,餃子類嘅選擇都好多,我依個朋友係一個丸控,每次食火鍋佢都會拎好多丸類,喺呢度食真係啱晒佢!呢度仲有花膠,蛋餃,獅子狗,豬大腸,選擇真係好多好多!飲品我都幾滿意,除咗有一般嘅罐裝飲品,仲有乳酸飲品,果汁!佢嘅甜品區有,芝士蛋糕,椰子奶凍,芒果布丁,荔枝奶凍,仲有即叫即做嘅焦糖燉蛋,雪糕都有好多款,今日仲有榴槤味嘅雪糕食,朋友覺得好滿足!雪糕櫃入邊除咗有雪米糍,雪條之外,仲有粟米味嘅雪糕,其實我都係第一次食粟米味嘅雪糕,原來味道幾特別,有幾好食!兩個鐘食火鍋真係好滿足,呢度嘅選擇比我想像中嘅多好多

牛肉羊肉都係畫紙落單,
其他就可以自己攞,
呢度嘅選擇都幾多,
餃子類嘅選擇都好多,
我依個朋友係一個丸控,
每次食火鍋佢都會拎好多丸類,喺呢度食真係啱晒佢!
呢度仲有花膠,蛋餃,
獅子狗,豬大腸,選擇真係好多好多!
飲品我都幾滿意,除咗有一般嘅罐裝飲品,仲有乳酸飲品,果汁!

朋友覺得好滿足!
雪糕櫃入邊除咗有雪米糍,
兩個鐘食火鍋真係好滿足,呢度嘅選擇比我想像中嘅多好多,竟然仲有焦糖燉蛋,真係好正!