成功約到我傾慕良久的女生食飯, 當然是嚴陣以待, 不容有失啦!第一次既約會可定我生死嫁嘛, 女神最喜愛食日本野, 梗係約佢去我食過最穩陣既UOSEN 啦!老老實實, 果日我完全係沉醉左係同女神既交流之中, 去到一個忘我之境界, 因為佢真係太正, 性格好CUTE好活潑, 又成日無意中拍打我手臂同膊頭, 完全打開左我呢個宅男既心 哈哈哈哈OK! 唔哂幸福喇我入正題呢到D魚生好新鮮, 特別係TORO同油甘魚, 食到女神LAM LAM 脷! 不停露出開心既笑容女神仲要第一次食TORO就比左我, 哈哈, 令我感覺良好左口魚同三文魚SUSHI係女神既FAVOURITE, 我聽到梗係拿拿林叫幾件啦, 結果女神當然是滿意到不得了啦龍蝦SASHIMI 同龍蝦粥都好好食, 特別係SASHIMI, 點個酸汁黎食入口感覺好爽我好中意食海膽但女神就唔太中意, 佢唔中意D海水味, 加上海膽唔靚仔嘛, 食左一啖就放低左, 我就梗係同佢食埋佢啦, 食佢口水尾好SWEET 哈哈哈 不得不提係佢個熱COFFEE, 唔知點解好好飲喎, 個杯仲要好靚食飽之後本身想同女神去食個DESSERT, 但係又有D怕羞, 好似太過明顯咁

哈哈哈哈

OK! 唔哂幸福喇我入正題

女神仲要第一次食TORO就比左我, 哈哈, 令我感覺良好
我好中意食海膽但女神就唔太中意

食飽之後本身想同女神去食個DESSERT, 但係又有D怕羞, 好似太過明顯咁, 都係按住自己既慾念, 等待下次出街既機會

總括來說, 食物QUALITY 好好, 環境都好舒服, 比我地交流左成2個幾鐘, 希望同女神有更多機會出街啦!
2012-03-26 15 浏览
之前去旅行walking tour識左個葡萄牙朋友,我屋企細host唔到佢,不過都有約出黎一齊睇比賽(第一次睇)睇完比賽之後,朋友想番去換番個蒲look出去,咁我同佢番去酒店,原來係魚泉嗰度間酒店,佢換完衫落黎竟然話想試下呢間日本菜,原本我想帶佢出去試下廣東菜嗰D,真係估佢唔到,不過之前旅行都知道其實外國人都中意Chinese Food同Japanese food,所以都唔算好出奇咁我咪陪佢食lor,一入去就有人打鼓歡迎我地,朋友就好受落,哈哈入到去我地坐左落一個「卡位」到,好有Privacy,而我見到側邊亦有D有門ge卡位,都真係幾適合傾計始終我同朋友唔算太熟,真係唔知點叫好,於是我地就無叫D餐,就慢慢散叫D食物,睇下佢邊樣岩,唔岩就我食XD如是我地就叫左卷物同埋串燒先,叫左個魚泉卷,魚泉卷其實係有幾款壽司,我自己唔記得影低,總共有六件,有蟹膏、三文魚、油甘魚、海膽+牡丹蝦等,自己食左海膽+牡月蝦同蟹膏,可能外國人唔慣食呢D,所以我食,兩個味道都好鮮甜,好新鮮!而朋友就話D魚嗰D好好食,話個口感同外國好唔同,我都去過外國食,外國嗰D係真係好差的,之後我地亦都我地就再叫左幾款我自己叫左

我自己叫左三文魚、甜蝦同玉子,其實之前都食過三文魚同甜蝦刺身,個感覺真係同出面食連鎖個D唔同,就好似甜蝦係大隻D,真係有種甜味,唔似出面好多得個涷字,係真係有鮮味,另外三文魚都係,原來口感真係好好,佢D脂肪適中,所以咬落去唔會太腍,但係又好香甜,好新鮮!其實我平時好少食玉子,係朋友叫到我先食,因為平時嗰D玉子感覺好散,不過呢個玉子就都不錯,唔會散,而且又係甜甜地,唔錯!

其實除左好新鮮外,我最欣賞係佢壽司D醋味適中,因為o係出面食開一D連鎖式嗰D,有D會落得過多醋,搶晒D味(唔知係咪想遮蓋雪味),所以呢度ge壽司真係very good! 真係一分錢一分貨!
玉子壽司
甜蝦壽司
之後我地就叫左個串燒同叉燒拉面share,叉燒拉麵就正常水準啦,個麵都算彈牙,叉燒都OK
而串燒就叫左牛舌同帶子,都係幾香,又唔會燒過龍,唔錯!
燒帶子
最後我都地都食到幾飽,又出去蒲啦!
甜蝦壽司
燒帶子
玉子壽司
2012-03-13 17 浏览
自己本身好中意團購呢啲著數野,因為可以平價試新野, 前排見到openrice有魚泉的二人晚餐coupon,所以就同男朋友試下先講環境,呢度雖然好近時代廣場, 但係唔算好多人, 一入去個時會有人打鼓招呼, 入面坐得都幾舒服, 有蠔吧同鐵板燒區, 不過我地就坐番普通位算啦至於個套餐有刺身沙律、三文魚手卷、季節魚薄切、鐵板芝士龍蝦、羊架、烏冬、湯等等, 刺身都幾新鮮。其實本身都唔對三文魚手卷有好大期望, 又唔係咩特別野, 不過食落覺得紫菜仲好脆, 而D壽司醋份量都適中, 而三文魚同刺身都一樣咁新鮮不過成個餐我最鍾意係龍蝦用羊架! 雖然我地唔係坐係鐵板燒區, 但係一直都聞到好大陣香味, 本身已經流晒口水, 黎到之後發現龍蝦同羊架都燒得剛剛好, 芝士好香, 而龍蝦亦都好彈牙添! 至於羊架配上山葵醬真係唔錯, 平時都係配開薄荷醬先敢食, 怕蘇, 但原來山葵醬都幾好! 另外個烏冬都唔錯, 本身始終鐵板燒都有D熱氣, 好在呢個烏冬比較清, 但係味道又OK最後就可以揀餐飲或者甜品, 如果兩樣都有就最好成個餐其實都真係幾好食, 試到唔同ge野食, 不過男朋友就覺得唔係好夠食! 如果份量多D會好D

最後就可以揀餐飲或者甜品, 如果兩樣都有就最好

2012-03-05
星期六打電話訂枱,幾家餐廳都滿,唯獨這一家……點了一份「特級和牛鮑魚套餐 (二人前)」,價錢是hk$1280。包括︰野菜沙律、南非活鮑魚、特級和牛薄燒、大海蝦、日式炒飯、味噌湯、炒野菜、雪芭或咖啡。野菜沙律︰純沙律菜加蕃茄,有黑醋……當然不算難食,但真的半點驚喜都無。南非活鮑魚︰跟家中煲湯的鮑魚差不多,炒法是廣式大排檔,菇類加鮑魚,公道一點說,不是難食,但很失望。特級和牛薄燒︰根本不是和牛,牛脂分佈極不平均,居然還黏著一塊肥膏!純粹肥牛一片,包了些雜菜,汁量過多(不是肉汁,肉汁不可能這麼多,只是醬汁過多……) ,難吃,滯口,重口味。另外有一個炒野菜,是跟和牛薄燒同上,菜炒至灰,不開胃。我看到呢碟,人都灰哂!大海蝦︰兩隻,急凍蝦,啤過水,純炒熟,當然失望。日式炒飯︰飯粒過度乾身,很難吃。味噌湯︰裡面放了幾條米粉……很奇怪。至於湯水,就是味噌汁。以上套餐,要 hk$ 1280元!沒錯,價錢沒看錯。旁邊有家holiday inn express, 唔知平時多唔多同胞過來品嚐,但單論價錢,跟同區正常餐廳不同。另外叫了一份梅刺身, 約400元。還有一份鰻魚壽師, 約98元。 (這兩個散叫, 準確
星期六打電話訂枱,幾家餐廳都滿,唯獨這一家……

包括︰

麼多,只是醬汁過多……) ,難吃,滯口,重口味。

大海蝦︰兩隻,急凍蝦,啤過水,純炒熟,當然失望。

日式炒飯︰飯粒過度乾身,很難吃。

味噌湯︰裡面放了幾條米粉……很奇怪。至於湯水,就是味噌汁。

另外叫了一份梅刺身, 約400元。還有一份鰻魚壽師, 約98元。 (這兩個散叫, 準確價錢忘記了。)

賣單總額是19xx元 hk$, 絕不超值。

菜式水平,純粹大排檔水準。廚師應該沒有受過正統日本食的訓練,可能從鵝頸橋街市刮角過嚟。

服務,頗熱心的服務員,這點是唯一值得一讚。環境不俗,有點竹簾間隔的私人空間。

考慮到食物水平及價錢,整體還是要給劣評。

另外, 我留意到其他食評, 都是平均約500元, 似乎份量也比我們多……我真的有點懷疑, 我們點了甚麼餐牌……
南非活鮑魚, 味道完全廣式
乾增增的日式炒飯
燒肉汁,海鮮汁,辣海鮮汁。辣海鮮汁味道有點麥當勞茄汁,配在1280元套餐,份外惹味。
另外點的梅刺身拼盤,很新鮮。 (不包括在二人套餐)
我們點的套餐...
鰻魚壽司 (另外點的, 不包括在二人套餐)
另外點的梅刺身拼盤,很新鮮。 (不包括在二人套餐)
鰻魚壽司 (另外點的, 不包括在二人套餐)
2012-01-31 34 浏览
一年到晚營營役役,到了年尾,收到公司可觀的花紅,很想和家人吃一頓與別不同的團年飯,知道兩小魔怪喜歡吃日本菜,便想起他們與太座都沒試過吃鐵板燒,節儉的太座聞聲反對,我說有不錯的花紅,又想孩子們開心和見識一下,交些「學費」也不打緊,遂准許我去訂座。上網搜尋下,甚麼級數的鐵板燒食肆都有,因應自己的口袋和需要,我選了這間「魚泉」。晚上七時,街上下著毛毛細雨,到了餐廳,門口放了一缸很漂亮的熱帶魚,接待員擊鼓歡迎我們,入內所見,燈光昏暗,有頗多卡座,但座上客不多,訂座時說明要鐵板燒前的座位,不想他們錯過精采的烹調過程,如果沒有得「見」,又怎可以「識」呢?這是他們首次坐在鐵板燒前,希望他們會喜歡我的安排。為了想多看廚師在鐵板燒的舞動,食物方面,我選了一個鐵板燒活龍蝦二人套餐,而小伙子很想吃燒三文魚石頭飯,小妮子則要牛肉湯烏冬,我建議全部分吃。部長提及澳洲龍蝦的重量,餐牌寫著是500克,超過的重量會以$45一兩計,結果廚師在魚缸撈了一隻超重三兩,另外,龍蝦頭和殼可用來煮粥或湯,另收$20一位,又是一些附加費用,太座有點不安,我叫她儘管享受她的晚餐,其他的都不要去想。若你喜歡烹飪,看著廚師揮動兩隻鐵鏟,

入門口便見這缸魚
有很多品種的魚生

若你喜歡烹飪,看著廚師揮動兩隻鐵鏟,加上食物的味道,單是觀賞這個過程已是一種享受,侍應先替我們戴上「口水絹」,以防油煙把衣服弄污。套餐包括有沙律,帆立貝,安格斯牛柳,龍蝦,味噌湯,炒雜菜,日式炒飯和雪芭,侍應慷慨地多送一個沙律給我們,可讓我們每兩人分享一份,幾片嫣紅色的番茄襯在翠綠的進口菜,顏色豔麗,菜蔬都很新鮮,爽脆開胃。
沙律
小伙子的燒三文魚石頭飯先來了,一個預先燒熱了的石頭鍋盛著珍珠米煮成的飯,上面有兩片巨大的三文魚,灑上些白芝麻,醬油味不錯,煎過的三文魚味道很香,小伙子很喜歡,但我略嫌過熟,石頭鍋底的飯變了飯焦,味道更香。
燒三文魚石頭飯
不一會,牛肉湯烏冬也來了,(部長問我們是否要稻庭烏冬,但結賬時才知要加$30),用一隻大碗載著,浸著有幾片半生不熟的牛肉,幾根小棠菜,而稻庭烏冬較一般的烏冬幼,爽滑有致,很好吃,我們每人也分享了一些,牛肉的質素很好,肥肉不多,味道甜美。
牛肉湯烏冬
廚師在鐵板燒開始烹調了,先張活龍蝦在鐵板上開邊,挑出了兩大片雪白的肉備用,而頭,殼和膏則拿去廚房煮湯,小妮子說看著龍蝦在掙扎,感覺有點兒殘忍,但想起好味的龍蝦肉,這想法一縱即逝。
鐵板燒活龍蝦
繼而烹調的是帆立貝,六粒又圓又大的帆立貝,先將底面兩邊煎黃,後加些清酒同煮,放回入其貝殼內,帆立貝的肉彈牙但不爽口,味道也不是怎樣突出,但在貝殼內的汁和清酒則不錯。
帆立貝
接著下來是主菜龍蝦了,龍蝦很新鮮,肉在鐵板上微微顫動,廚師將龍蝦肉切成幾件,鐵鏟不停翻動,加了些香草牛油,香味四溢,我們都細意品嚐每一口龍蝦肉,好味彈牙是我們一致的評語。繼而有安格斯牛柳,廚師先問我們喜愛熟的程度,先將八安士的牛柳的兩邊略煎,以將肉內的肉汁和血水封實,用刀切成粒狀,廚師淋上拔蘭地酒、點火,猛烈的火焰就在你面上燃燒著,高達幾呎,我們都十分興奮,加了蒜片同煎的牛柳味道不錯,軟而腍,吃牛扒還是吃肉眼或西冷較好味,而以品種來說,美國牛的味較濃。
安格斯牛柳
帶孩子吃第一次鐵板燒
龍蝦頭和殼煮的湯也來了,我們要求不用味噌湯,廚師加了些大蒜絲、菜絲等同煮,湯面飄浮著點點的蝦膏,聞到淡淡的海鮮味,湯味清淡,因製法不同,味道與西餐的濃郁龍蝦湯不能相題並論。
龍蝦頭和殼煮的湯
炒雜菜則很普通,是芽菜,椰菜等,無驚喜,至於日式炒飯,材料有煙肉碎,火腿,櫻花蝦,雞蛋等,炒得幾香口和乾爽,飯後還有雪芭。
日式炒飯
新年願望是家人身體健康,工作順利,到年尾又可以與家人開開心心吃頓團年飯了。

题外话/补充资料: 老婆,我們結婚快二十三年了,我們為生活,為供樓等都克勤克儉了多年,雖然我們離「上岸」還有好一段日子,我很希望您和孩子的生活過得好一點,人生有幾多個十年,久不久吃好一點也不打緊,請您不要介懷!
庆祝纪念
鐵板燒活龍蝦
帶孩子吃第一次鐵板燒
日式炒飯
2012-01-26 14 浏览
行花市,想食好一D又唔想等,於是頂定位食晚飯。和三味食過。試吓新野。見食評不錯又係酒店餐廳,就試呢間啦。即日定位都有枱有少少不祥之兆。去到攪錯booking,不過大把位。佢有個室又有鐵板燒位,不過我有小朋友,於是坐’大堂’。有highchair供應,不錯。食物有火鍋,鐵板燒,和食等等,和食選擇不多。一心想食鐵板燒。鐵板燒套餐由$498起(一人前)。二人前套餐有$6xx,不過食物超普通。再上就$14xx。但二人餐內容同一人餐差不多,唔明點解會貴噤多。我地叫咗兩個一人前。主菜有大蝦/鵝肝/薄牛肉/黑豚,另外面豉湯/沙律/炒野菜/炒飯/ice-cream or coffee。前菜比咗個極普通果D辣味螺仔,好唔like! 好似去咗味千果D港版日式餐廳。。。之後陸續上哂全部食物,完全唔理我地上一個菜食完未。鵝肝未食完就上薄牛肉,又上炒飯!攪到D野食涷哂!我張枱只不過係鐵板燒位隔離,無理由個師傅睇唔到我地未食完!食物質素可以,但涷咗就跌哂watt!坐位唔舒服,D枱郁來郁去,又細張,十足港版日式餐廳feel!下次都係去返和三味。。。
行花市,想食好一D又唔想等,於是頂定位食晚飯。

和三味食過。試吓新野。見食評不錯又係酒店餐廳,就試呢間啦。

即日定位都有枱有少少不祥之兆。

有highchair供應,不錯。

食物有火鍋,鐵板燒,和食等等,和食選擇不多。

食物質素可以,但涷咗就跌哂watt!

下次都係去返和三味。。。
2012-01-18
  • 鵝肝。大蝦。
2011-12-19 14 浏览
朋友剛從澳洲回來,臨時約吃飯。 在openrice找到這家日本菜,約11時打電話訂抬,竟然有抬(因很多好吃的飯店都不可能當天才訂位),於是便放膽一試! 雖然我倆只是坐二人位,地方不大,但很舒服。 看到旁邊的六人位,也不錯。我們吃了:1. 蟹粥 (很甜、很香)2. 串燒雞中翼 (兩隻一串、不乾身)3. 串燒牛舌 (軟硬適中) 4. 串燒雞軟骨 (軟骨很脆,而且不太乾) 5. 雜菜Tempura(漿皮很脆很薄,蔬菜很甜) 6. 麵豉湯 (這個是最普通但也可口的)整體上,服務不錯,也有不停的添茶。 讓我吃得很舒服。

我們吃了:
1. 蟹粥 (很甜、很香)
2. 串燒雞中翼 (兩隻一串、不乾身)
3. 串燒牛舌 (軟硬適中)

4. 串燒雞軟骨 (軟骨很脆,而且不太乾)

5. 雜菜Tempura(漿皮很脆很薄,蔬菜很甜)

6. 麵豉湯 (這個是最普通但也可口的)

整體上,服務不錯,也有不停的添茶。 讓我吃得很舒服。

2011-12-02
  • 串燒
2011-12-06 15 浏览
“你哋D香港人……” 今晚就聼到哩位 唔使同佢客氣 嘅朋友說了這句話很多遍!! 我只係黙言…….可能佢住响澳洲太耐, 忘記自己都係香港人!!不過點都好, 咁難得還有13天時間感覺到佢仲响香港。知佢返咗囄香港7日都未食過日本菜, 就食哩間啦!朋友竟被門口一個大魚缸內的珊瑚吸引, 停下來欣賞了數十秒; 反而我又唔覺個大魚缸d珊瑚有嘜吸引力。 入內的燈光可說是暗黑, 好似好有氣氛; 佈置亦以四人卡位為主, 但亦有吧枱。 我們被安排坐响近門口的四人卡位, 好彩唔係咁多人出出入入而影響談話, 不過侍應太過殷勤而虎視眈眈我們桌上的食物吃罷了沒有; 總有一種被監視的感覺!!簡簡單單點咗刺身拼盤 = 赤貝、帶子、魷魚、池魚、吞拿魚、三文魚、牡丹蝦, 簡單說肥美新鮮。鰻魚X炒飯 = 朋友話在openrice的食評係 good, 所以order咗。 以石頭窩盛裝的炒飯, 而佢亦都話美味, 仲話好有海膽味。其實我唔敢肯定係鰻魚海膽炒飯定鰻魚黑松露炒飯; 因為除咗有小許鰻魚味, 同肯定係用珍珠米囄炒之外, 真係食唔咗出有嘜特別; 而且覺得有點油膩。牛舌串燒 = 唔係厚身仲要只有3小片, 味道一般。雞翼串燒 =
不過點都好, 咁難得還有13天時間感覺到佢仲响香港。

知佢返咗囄香港7日都未食過日本菜, 就食哩間啦!

簡簡單單點咗
刺身拼盤

牛舌串燒 = 唔係厚身仲要只有3小片, 味道一般。

雞翼串燒 = 普通的兩隻燒雞翼, 味道同上。

食物味道真的只是一般, 但勝在有一個談笑風生的地方; 朋友光問我在 Facebook status 班更年期的自編劇情人士, 就已花了半餐飯時間。

一噸晚飯可感受到…..朋友….係唔係香港人都無所謂啦!!
鰻魚X炒飯 + 牛舌串燒 + 雞翼串燒
2011-12-01
2011-11-24 6 浏览
星期一有新同事入職, 咁老細就渣車同我地4個人去左魚泉, 佢話咁岩知某信用卡有9折優惠咪過黎試下lor, 黎到之後發現原來時代廣場泊車證可以免費泊兩個鐘車!咁始終係welcoming dinner, 老細都想大家食耐D, 認識下新同事咁, 而呢度都幾靜幾舒服, 都好適合咁我地嗌左個「松」刺身拼盤:裏面有拖羅啦、海膽、牡丹蝦、赤貝、三文魚、池魚王等等, 樣樣都好新鮮, 我最鍾意就係海膽, 入口好香好甜!另外亦都嗌左個特上壽司拼盤同埋上壽司拼盤:特上壽司拼盤有大拖羅、油甘魚、吞拿赤身、海膽、甘蝦、三文魚子等+鐵火卷(鰻魚卷)上壽司拼盤有吞拿赤身、白身魚、尤魚、海膽、三文魚子等+青瓜卷因為一盤唔夠食, 所以就各叫一盤啦~壽司都一樣好新鮮, 食到好飽!另外我地就叫左涷ge滔庭烏冬同幾個串燒有牛舌、鷄軟骨同雞翼, 火喉味道都岩岩好, 不過真係有少少熱氣啦~最後我order左個梅子梳打飲, 真係唔錯!走o個時仲發現原來有免費代客泊車ge優惠可以揀, 都幾適合渣車ge人喎

咁我地嗌左個「松」刺身拼盤:

另外亦都嗌左個特上壽司拼盤同埋上壽司拼盤:
壽司拼盤有吞拿赤身、白身魚、尤魚、海膽、三文魚子等+青瓜卷

2011-11-14
用餐优惠
信用卡優惠
2011-11-22 29 浏览
好耐冇食日本野,魚泉其實都好多元化,有生蚝魚生壽司和食同鐵板燒,有時上到去真係唔知食咩好!今次主要都係食魚生同法國生蠔。已經開始有belon tim!一人食半打每隻唔同款。belon既味道真係特別好有lasting!e個題候法國蚝真係好肥美!食完頭盤開始食魚生,all toro入口溶化充滿油香,大滿足!日本象雖然細條但好鮮甜,新鮮.…當然仲有最時令既秋刀魚刺身啦。仲有最後隻築地海蝦超大隻超爽,個頭d羔多到呢,380一隻絕對值得。另好走個時經理話而加有代客伯車,我都話長當好,出cwb泊車真係好煩時代又成日冇位,食滿一千連$80泊車費都唔使俾tim!!!!
2011-11-03
  • all toro
  • 秋刀魚
  • belon
2011-10-18 11 浏览
上星期五有個熟客上左我公司,傾完之後想搵個坐得舒服啲ge地方一齊食lunch,咁我諗酒店裏面ge食店應該ok掛,所以去左魚泉到試下。 入到酒店後見到有個珊瑚缸,原來就係魚泉個門口。咁同個客入去時,突然有人打鼓迎接我地,真係幾得意喎,而且又有卡位或者鐵板燒位揀。 我揀左個頂級魚生飯,而個客就揀左個燒秋刀魚牛肉便當。原來lunch係有前菜同麵豉湯,而我個魚生飯有好多料,有拖羅、海膽(我最鍾意架)、三文魚子同埋蝦呀三文魚呀.. D食材都好新鮮,我最鍾意ge海膽我就特意慢慢細嚐,食左之後仍然都有好重ge餘香,真係好正!其實我平時食新野都會影相留念架,不過o係個客面前我就無咁做啦 原來呢我個客ge便當係有刺身,個客都有讚好新鮮,有三文魚、甜蝦、八爪魚同埋油甘魚,不過最吸引ge係燒秋刀魚同埋燒牛肉啦,勁香,見到個客食得津津有味,佢個便當裏面又有魚又有肉再加刺身,岩晒我,下次要同同事一齊黎試下先得 最後就係有飲品或者甜品,咁我揀左咖啡,因為甜品淨係得朱古力或者云尼拿雪糕,自己鍾意水果味o個d,如果有多d味揀就perfect啦

2011-10-14
  • 頂級魚生飯、便當
2011-10-17 5 浏览
轉左新mean,比起之前有好多傳統野食,例如d豚角煮、玉子燒同其他小食等等。我同朋友兩個人上去,門口d珊瑚依然咁靚。我地食左條秋刀魚刺身,今個月先有嫁,好肥美嫁,時令嫁!燒就就食得多,刺身就真係要試下。蚧肉玉子燒新鮮製造不得不試,汁煮測甘魚頭傳統日本菜!喜歡魚頭既人一定識得欣賞。日式蚧粥有隻溫泉蛋俾你tim 。抄大蜆大大隻冇花冇徦,每日新鮮直送所以數量不多,每日得幾客wo!

2011-10-16
  • 秋刀魚
2011-10-14 11 浏览
今日上左去食lunch我地兩個人,我食鐵板銀雪魚,一客有兩件銀雪魚都幾抵食丫,煎得幾靚丫金黃色當然啦話明定食就緊係有飯有湯有蒸蛋啦。我個friend就食西冷扒(5x),賣相相當不錯,好過去扒王之王啦!可能我朋友大食啦,佢話件扒大塊d就好喇,肥瘦岩岩好,洋蔥燒汁,以同等價錢計好過食扒王之王啦。最後仲有得選擇咖啡或甜品 ,好豐富好飽呀!
2011-10-11
  • 銀雪魚,西冷
2011-10-10 8 浏览
好耐以前o係時代o個邊番工, 呢日約左2位舊同事聚下舊, 因為本身自己鍾意食拉麵, 所以同事就帶左我黎試下。可能間餐廳位處酒店內啦, 我平時行開銅仔都唔知呢度有間日本野, 而入到去個格局都好舒服兩位舊同事都叫左魚生飯定食, 佢地話呢度ge魚生好新鮮, 但係我始終都係想食拉面, 雖然佢拉麵款式就唔係好多, 但係有我最鍾意ge豬軟骨就OK!個拉麵真係幾好, 個湯底好味到我飲晒成個湯, 而麵亦都好彈牙咁我都試左舊同事個飯, 都真係幾新鮮, 唔怪得之佢地話都幾中意黎呢度食。而我見到人地個鐵板餐好香,我都幾想下次再黎試下佢個鐵板餐雖然呢度ge拉麵比出面貴左少少, 但係味道同環境都搭夠番, 都算物有所值

2011-10-08
2011-09-12 31 浏览
過兩日就係中秋節...通常屋企人都係提早食飯過節唔想逢過時過節都係食中菜....今次一家人決定食日本菜上openrice搵資料做吓RESEARCH,見魚泉口碑幾好地點ok,我地又係住香港區星期六book定位先一家五口~~~~一入門口就有服務員便鳴鼓歡迎我們入去只可以上載 8 張相片,重有軟殼蟹沙律 , 魚干天婦羅小食 , 清酒2支媽咪請客thanks!!!下次同朋友再來食
2011-09-10
門口放左一個好大魚缸D珊瑚好靚
生豪夠鮮甜...食兩隻唔多夠喉
魚生拼盤
原條池魚刺身 正
唔記得叫咩卷~入便係蝦~~掂
芒果軟殼蟹卷
鐵板燒,燒老虎蝦yummy yummy
鐵板燒~~燒和牛超掂
  • 鐵板老虎蝦