2021-10-29
鮨勝-超豐富的 廚 師 發 辦 💓$1680 /位刺身6點 壽司8貫 熟食 甜品食足 2 個幾鐘😛新開的一間高級日式料理餐廳位於九龍城,餐廳bar枱十多個,坐無虛席,今晚安排坐獨立房間,更具私隱度及寧靜,環境優雅整潔,侍應細心介紹每道菜式,詢問食客口味喜好,服務優質😚前菜是白子,即是精巢,食落絕對唔核突,鮮甜甘香值得一試刺身:帶子面上有青檸汁岩鹽,增添清新口感,另一款則有木魚花上面有橙皮,幾清香右口魚比左口稀有,有火槍燒過迫哂d油出黎,仍然十分肥美😋金目鯛食落好嫩滑而且帶點咸香拖羅我的最愛,加左芥末醬,魚香好香好香,成個口都係拖羅香🥰鹽燒秋刀魚中間包著炸蒜,入口魚肉非常柔軟,再食落有炸蒜口感更豐富濃味鮑魚配上自家製醬汁,肉質好滑好有彈性👍🏻熟食:炸金鯛有脆脆的口感,連鱗炸,都食得,配埋埋柑橘蜜糖芥末醬炸魚都不會感覺油膩蒸蛋上面有好多小貝柱,用日本大蜆濃汁提鮮,同豆腐一樣咁滑~A5汁燒熊本和牛☺️壽司🍣赤海膽非常鮮甜鮮甜鮮甜要講3次❤️牡丹蝦上面有自製蝦膏,入口蝦膏香係口腔爆發😍😍😍勁鐘意煙燻銀雪魚魚油多好岩食☺️😋煙熏味重筋子入口好清香,唔食筋子的我都覺得佢幾好味😗黑鯥魚 肉質柔軟喺出面少比
$1680 /位
刺身6點 壽司8貫 熟食 甜品
食足 2 個幾鐘😛
前菜是白子,即是精巢,食落絕對唔核突,鮮甜甘香值得一試
刺身:
帶子
右口魚
比左口稀有,有火槍燒過迫哂d油出黎,仍然十分肥美😋
金目鯛
食落好嫩滑而且帶點咸香
拖羅
我的最愛,加左芥末醬,魚香好香好香,成個口都係拖羅香🥰
拖羅
鹽燒秋刀魚
中間包著炸蒜,入口魚肉非常柔軟,再食落有炸蒜口感更豐富濃味
鮑魚
配上自家製醬汁,肉質好滑好有彈性👍🏻
鮑魚
熟食:
炸金鯛
蒸蛋
上面有好多小貝柱,用日本大蜆濃汁提鮮,同豆腐一樣咁滑~
A5汁燒熊本和牛☺️
A5熊本和牛
壽司🍣
赤海膽
非常鮮甜鮮甜鮮甜要講3次❤️
赤海膽
牡丹蝦
上面有自製蝦膏,入口蝦膏香係口腔爆發😍😍😍勁鐘意
牡丹蝦
煙燻銀雪魚
魚油多好岩食☺️😋煙熏味重
筋子
入口好清香,唔食筋子的我都覺得佢幾好味😗
筋子
烏賊及北寄貝
北寄貝
搽豉油燒過更香一啲
鯖魚
火槍燒過有火炙香氣,先食到炸蒜味,鯖魚味再慢慢出
蔥吞拿魚手卷 + 江戶前玉子
玉子食落好似蛋糕,鬆鬆軟軟甜甜地👏🏻
湯物
湯是松葉蟹蟹殼熬,魚蛋是用松葉蟹肉打,仲有日本豆腐及日本芫荽,用料上乘,飲落好鮮甜而清
甜品是刀根柿及日本蜜瓜,完熟,超清甜
我 好 滿 足 啊 🥰😍❤️