2022-05-22 101 浏览
今日經過利舞臺同時代廣場附近行下,見到呢間新開既懷舊復古風車仔麵店!無諗過係呢個地段竟然有呢個價位既車仔麵食!店內既車仔麵分左3個選擇,三餸,四餸同五餸麵.每枱都有自家製既辣菜甫,菜甫辣得黎又惹味,配搭車仔麵食更香.整體佢地既份量真係好多!仲要價錢真係好抵,食完令你可以抱住個肚腩出去既車仔麵店.五餸麵配秘製辣汁 hkd$50。爆汁潮洲牛丸牛丸好彈牙而且咬入真係充滿牛肉汁既精華!。牛栢葉爽彈唔會過韌,中間皺褶位掛起晒車仔麵湯底同辣汁!。春卷煙煙韌韌得黎又大大條!。鹵水蛋鹵得夠入味!唔會外面鹹但內裏好淡.打開中間先發現原來係溏心蛋!好有驚喜!。清湯蘿蔔蘿蔔無渣而且清甜,蘿蔔煮得夠軟腍.。秘製辣汁充滿一陣陣麻香辣味!辣度同後勁同樣充滿好濃香既辣椒香.。河粉香滑得黎唔會一夾就短.五餸麵配懷舊沙爹醬 hkd$50。瑞士雞翼雞翼大大隻又滷得好入味,瑞士汁香甜又唔會過鹹!。沙嗲豬皮豬皮乾淨無毛!同樣滷得夠均勻入味,豬皮爽彈吸晒沙嗲汁香.。鹵水孖筋孖筋份量好多!牛筋唔會煮得過軟爛,保持住彈牙感得黎又帶住膠原既漿口感.味道同樣入味,充滿鹵水香.。韮菜餃餃皮少少偏口但保持到煙韌感,唔會甩晒皮.韮菜餡豐富,

五餸麵配秘製辣汁 hkd$50
。爆汁潮洲牛丸
牛丸好彈牙而且咬入真係充滿牛肉汁既精華!
。牛栢葉
爽彈唔會過韌,中間皺褶位掛起晒車仔麵湯底同辣汁!
。春卷
煙煙韌韌得黎又大大條!
。鹵水蛋
。清湯蘿蔔
蘿蔔無渣而且清甜,蘿蔔煮得夠軟腍.
。秘製辣汁
充滿一陣陣麻香辣味!辣度同後勁同樣充滿好濃香既辣椒香.
。河粉香滑得黎唔會一夾就短.

五餸麵配懷舊沙爹醬 hkd$50
。瑞士雞翼
雞翼大大隻又滷得好入味,瑞士汁香甜又唔會過鹹!
。沙嗲豬皮
豬皮乾淨無毛!同樣滷得夠均勻入味,豬皮爽彈吸晒沙嗲汁香.
。鹵水孖筋
。韮菜餃
餃皮少少偏口但保持到煙韌感,唔會甩晒皮.韮菜餡豐富,菜肉比例岩岩好.
。五香牛肚
牛肚好香!爽身彈牙又唔會韌,唔會帶一陣牛雜內臟味.
。沙爹醬
沙爹醬好香!帶住一陣陣沙茶味,湯底更香濃惹味.
。幼麵
唔會煮得過腍!帶住彈牙感得黎掛上沙爹醬好香.

• 沙嗲豬皮
  • 沙嗲醬
  • 鹵水蛋
銅鑼灣時代廣場附近,有一間懷舊裝修嘅餐廳,彷似踏入咗八十年代嘅老香港咁,啱哂打卡。門口更放咗一部黑膠碟機,一路播住啲舊廣東歌,依家真係好少見!麵檔睇個名都知,主要係賣車仔麵,五餸都只係$56,性價比超高!豬皮、蘿蔔、魚蛋真係車仔麵必點,仲有quota可以揀多兩個餸,滿足哂乜都想食嘅我🤩必點推介🤤👍 懷舊咖喱魚蛋魚蛋比坊間大粒,超彈牙。有厚厚嘅咖喱汁包住,香濃唔辣。一份有三大粒,超滿足!👍 香辣豬紅豬紅彈牙有咬口,唔會淋哂一pat野咁,而且份量頗多。店家自製香辣,令豬紅更惹味。👍 清湯蘿蔔最普通又最考功架嘅配料,車仔麵必點!蘿蔔浸得夠耐夠哂淋,無筋。清湯入味,非常鮮甜。👍 懷舊沙嗲醬店家以湯勺另外送上,見到都覺得好濃郁,可以自行決定落幾多去調較濃度。好香沙嗲味,少少辣,配車仔麵一流。📍麵檔銅鑼灣勿地臣街10號地舖

必點推介🤤
👍 懷舊咖喱魚蛋

👍 香辣豬紅

👍 清湯蘿蔔

👍 懷舊沙嗲醬

📍麵檔
銅鑼灣勿地臣街10號地舖
今日去咗港島做野,Lunch time一個人食咩好…行經時代廣場,見到呢間麵檔大排長龍,原來係新開既車仔麵檔。懷舊設計好有特色,除左放滿黑膠唱片,仲見到唔少舊式屋邨既裝潢擺設。餐牌簡潔,一目了然。提供辣菜脯,爽脆惹味!最後叫咗淨餸再加多個時菜就岩岩好~牛腩汁湯底好香濃,再另上秘製人氣沙嗲醬!南乳豬手好軟糯,肉質軟滑。瑞士雞翼醃得入味又夠腍。大大隻蠔油花菇爽滑又鮮甜。牛筋爽滑綿軟,入口豐腴而不膩。爆汁潮州牛丸爽彈有咬口!清湯蘿蔔清脆爽口仲好多汁~鮑汁雞腳入味又軟腍,正。蠔油生菜,夠哂健康又爽脆!
今日去咗港島做野,
Lunch time一個人食咩好…

行經時代廣場,
見到呢間麵檔大排長龍,
原來係新開既車仔麵檔。

懷舊設計好有特色,除左放滿黑膠唱片,
仲見到唔少舊式屋邨既裝潢擺設。

餐牌簡潔,一目了然。

提供辣菜脯,爽脆惹味!

最後叫咗淨餸再加多個時菜就岩岩好~

牛腩汁湯底好香濃,
再另上秘製人氣沙嗲醬!

南乳豬手好軟糯,肉質軟滑。

瑞士雞翼醃得入味又夠腍。

大大隻蠔油花菇爽滑又鮮甜。

牛筋爽滑綿軟,入口豐腴而不膩。

爆汁潮州牛丸爽彈有咬口!

清湯蘿蔔清脆爽口仲好多汁~

鮑汁雞腳入味又軟腍,正。

蠔油生菜,夠哂健康又爽脆!

2022-05-19
2022-05-18 61 浏览
銅鑼灣times square附近開了一間新的車仔麵店,店內的裝修很懷舊,店舖不是很大!中午時間都有好多人排隊堂食或叫外賣!餐廳車仔麵餸菜款式都幾多,而且價錢都唔算好貴!我跟同事都點了五餸麵,份量都好多!豬大腸豬手豬紅春卷雞翼油麵,他們的車仔麵湯底可以加腩汁,而且亦可以加沙嗲醬!油麵爽身,豬大腸好入味,豬手炆得夠腍,豬紅口感好滑,春卷彈牙!而雞翼是瑞士雞翼,所以雞翼都好入味同好腍,而湯底味道都好香濃!香辣水魷豬皮酸甜齋魚蛋豬大腸油麵,而我就點了碗就加了腩汁和小辣,辣味剛剛好!魷魚爽脆,豬皮有淡淡的沙嗲味!這裡的魚蛋不是陳皮魚蛋,大大粒,爽口彈牙,好好食!酸甜齋都好大塊而且味道都很夠,很美味呢!蠔油時菜,當日時菜是生菜,個人覺得除了點蠔油好食,放湯味道更正!餐廳亦有汽水提供,這餐午餐非常滿足!
餐廳亦有汽水提供,這餐午餐非常滿足!
2022-05-12
2022-05-18 52 浏览
🥢新開特式屋邨裝修份量特大車仔麵🥢銅鑼灣最近開了一間裝修幾有趣的主題車仔麵店,用上80年代嘅公屋屋道裝修,唔難發現牆上的紙皮石,屋邨嘅通窿牆,晾衫竹及等舊物做裝飾,門口仲有個打卡位,感覺幾得意🥢枱面上提供辣菜蒲任落,唔好睇個樣好似好辣咁,其實無咩辣度,碗麵超級大碗,而且份量都認真多,食晒真係會超級飽,而且店家好大方可以加底唔使錢,超級大食嘅人一定好開心,今次點了辣醬+沙嗲醬,有成個匙羹咁多,心諗今次一定辣死,拌勻後竟然味道唔會太濃味,怕辣又怕濃味嘅朋友可以放心食🥢總括嚟講,裝修真係幾有香港特色風味,而且麵底及餸菜份量真係好多,最啱附近返工嘅朋友仔過嚟食,由其大食的男士,真係唔夠飽嘅話仲可以免費加底,一定食到你夠飽,以銅鑼灣區來講真係幾抵食🥢餸菜方面比較推薦魷魚因為住得好爽口彈牙,同埋豬紅佢嘅口感同鴨血一樣咁滑嘟嘟🥢五香牛腩,滷水孖筋,沙嗲豬皮,蘿蔔,咖哩魚蛋( +沙嗲醬多蔥)🥢5 餸麵 $56 小紅腸,豬大腸,滷水蛋,鮑汁雞腳,豬紅, 河粉 (中辣+ 沙嗲醬多蔥)🥢另外留意到枱面的紙巾盒,寫住大排檔小炒,個字同灣仔同銅鑼灣都有分店的小炒店一樣,查詢店員原來係同一間集團開的💛鍾意的朋友可
🥢新開特式屋邨裝修份量特大車仔麵

🥢5 餸麵 $56

🥢另外留意到枱面的紙巾盒,寫住大排檔小炒,個字同灣仔同銅鑼灣都有分店的小炒店一樣,查詢店員原來係同一間集團開的💛鍾意的朋友可以去試吓

📍麵檔 (銅鑼灣)
銅鑼灣勿地臣街10號地舖
📍麵檔 @ 銅鑼灣@大排檔小炒 車仔麵分店🍜ღ 牛腩+豬大腸+牛丸+蘿蔔米粉 $44ღ 牛腩+豬大腸+牛丸+牛肚米粉 $44ღ 淨豬紅 $28挾住大排檔小炒呢個名 所以都幾高期望㗎(因為以為都一樣會好重口味嘻嘻)喺時代廣場後面 地理位置都幾方便~而且呢個價錢嚟講都算好平!不過食落麻麻 同類型會揀返麵尊haha其實配料係幾好食 牛丸爆汁好濃牛味 必食!但湯底同整體都偏向好淡味 覺得硬係爭咁啲嘢個淨豬紅都係一樣問題😥雖然好滑 滑到好似鴨血咁 不過真係冇咩味ʕ⁎̯͡⁎ʔ༄但我都係2個月前食 可能試業期後會有所改善🤓回頭指數😼1.5/5(唔適合重口味人士\(//∇//)\
📍麵檔 @ 銅鑼灣
@大排檔小炒 車仔麵分店🍜

ღ 牛腩+豬大腸+牛丸+蘿蔔米粉 $44
ღ 牛腩+豬大腸+牛丸+牛肚米粉 $44
ღ 淨豬紅 $28

挾住大排檔小炒呢個名 所以都幾高期望㗎
(因為以為都一樣會好重口味嘻嘻)
喺時代廣場後面 地理位置都幾方便~
而且呢個價錢嚟講都算好平!
不過食落麻麻 同類型會揀返麵尊haha
其實配料係幾好食 牛丸爆汁好濃牛味 必食!
但湯底同整體都偏向好淡味 覺得硬係爭咁啲嘢
個淨豬紅都係一樣問題😥
雖然好滑 滑到好似鴨血咁 不過真係冇咩味ʕ⁎̯͡⁎ʔ༄
但我都係2個月前食 可能試業期後會有所改善🤓

回頭指數😼1.5/5(唔適合重口味人士\(//∇//)\
2022-05-17 35 浏览
隨緣份過去你不再問~不懂珍惜此際 每每看著我傷心~🎵🎶麵檔門口貼咗張周慧敏海報 還有唱機店內擺了懷舊擺設、播舊歌小店裏裏外外都充滿住8-90年代嘅氣息而於麵食個人大推佢哋嘅滷物、鴨血、牛什滷汁好香花椒八角 又勁入味!鴨血咬開絕對係滑過bb嘅皮膚!👍🏻👍🏻牛筋炆得柔軟腍又入味,好食!湯底夠濃,加埋秘製嘅辣汁超惹味!🔸五餸麵($56)▪️瑞士雞翼、春卷、懷舊豬大腸、咖喱魚蛋、香辣水魷、菜底豬大腸好好味,滷汁好香,腸厚身帶肥,好正!咖喱魚蛋夠香唔太辣,水魷爽身。仲可以揀菜底,岩哂減肥人士。🔸五餸麵($56)▪️蠔油花菇、五香牛腩、爆汁牛丸、蘿蔔、滷水蛋、粗麵花菇好厚肉,炆得入味。香腩炆得柔軟腍,食到香料味。蘿蔔清甜冇渣👍🏻。滷水蛋係溏心架!
隨緣份過去你不再問~
不懂珍惜此際 每每看著我傷心~🎵🎶

麵檔門口貼咗張周慧敏海報 還有唱機
店內擺了懷舊擺設、播舊歌
小店裏裏外外都充滿住8-90年代嘅氣息
而於麵食
個人大推佢哋嘅滷物、鴨血、牛什
滷汁好香花椒八角 又勁入味!
鴨血咬開絕對係滑過bb嘅皮膚!👍🏻👍🏻
牛筋炆得柔軟腍又入味,好食!
湯底夠濃,加埋秘製嘅辣汁超惹味!

🔸五餸麵($56)
▪️瑞士雞翼、春卷、懷舊豬大腸、咖喱魚蛋、香辣水魷、菜底

🔸五餸麵($56)
▪️蠔油花菇、五香牛腩、爆汁牛丸、蘿蔔、滷水蛋、粗麵

2022-05-15 55 浏览
麵檔位置便利,銅鑼灣時代廣場對面街。步進店舖,聽到播放着黑膠片時代的經典歌曲,燈光明亮,裝飾著黑膠唱片有少許懷舊的感覺。點餐紙在鬧市吃個晚餐,選五個餸才$56,物超所值。朋友總覺得食車仔麵一定是油麵底,湯底反而不是重點,基本上湯底選清湯就可以,尤其是選擇了牛腩、滷水的餸,湯底已經有腩汁。她的五個餸選了五香牛腩、滷水孖筋、酸甜齋、鮑汁雞腳、牛柏葉。而我的五個餸選了米粉底,沙嗲豬皮、五香牛腩、懷舊咖喱魚蛋、秘製雞翼尖、懷舊豬大腸。湯底入口順口甘甜,最驚喜是咖喱魚蛋,大大一顆,入口彈牙,豬大腸洗得乾淨,入口軟嫩。每一款都很入味,又不會炆煮過火,份量合理。我們想吃得健康一點,加了蠔油時菜一碟$18,十分爽脆。
麵檔位置便利,銅鑼灣時代廣場對面街。

點餐紙在鬧市吃個晚餐,選五個餸才$56,物超所值。

/ 麵檔銅鑼灣時代廣場附近嘅懷舊特色車仔麵檔🍜呢幾日不停落雨, 係時代廣場行完街就想近近地搵個地方食晚飯, 點知見到後面條街有間幾懷舊風嘅車仔麵檔幾搶眼, 就二話不說即刻去食🤣尼間麵檔以舊式屋邨為設計, 周圍都放置左八九十年代流行嘅黑膠唱片, 而且背景音樂都主要係香港懷舊金曲, 好有回憶🎼餐廳主要係用手機落單, 比一般車仔麵店更環保, 唔洗每人都用一張點餐紙又唔怕店員落錯單, 十分方便👍🏻食物價錢係銅鑼灣地區嚟講都好親民, 五餸$56, 四餸$50以及三餸$42🍜 超過20款餸菜選擇, 又有辣汁沙嗲醬同腩汁可以加, 更有小食同飲品可以散嗌😋分別嗌左兩碗五餸同男朋友share 加埋就好似變咗十餸🤣🤣總共食咗以下餸菜, 湯底加曬腩汁, 辣汁同沙嗲醬- 魚皮餃- 韭菜餃- 牛柏葉- 五香牛腩- 春卷- 香辣水魷- 清湯蘿蔔- 爆汁潮州牛丸- 懷舊豬大腸比較特別有驚喜嘅係五香牛腩, 煮得好軟淋同入味, 牛柏葉份量好多而且爽脆唔靭👍🏻而且每張枱都有一兜辣菜甫可以比客人任食, 我加左少少落碗麵到, 都幾辣幾好食架小食方面嗌咗以下:- 鮑汁雞腳 $28- 淨雞翼尖 $28- 懷舊咖喱魚蛋同水魷
/ 麵檔
銅鑼灣時代廣場附近嘅懷舊特色車仔麵檔🍜

分別嗌左兩碗五餸同男朋友share 加埋就好似變咗十餸🤣🤣
總共食咗以下餸菜, 湯底加曬腩汁, 辣汁同沙嗲醬
- 魚皮餃

小食方面嗌咗以下:
- 鮑汁雞腳 $28
- 淨雞翼尖 $28
- 懷舊咖喱魚蛋同水魷 $28
小食十分有驚喜, 全部份量都好多, 雞腳同雞翼尖都煮得好入味, 而魚蛋係屬於偏大粒爽口彈牙👍🏻👍🏻

整體來講我覺得性價比高, 地理位置優越, 食物平靚正之餘個環境仲可以打下卡添😍 老細仲好好人會周不時去問下食客意見, 希望煮得更好食, 建議大家經過都可以幫襯下👍🏻

📍 麵檔 (銅鑼灣)
2022-05-14 24 浏览
食店播放著經典金曲,有懷舊感覺,裝飾簡約但有心思,整體感覺好舒服。當日試了四餸麵,其實並非麵,因為選了菜底,食物份量足夠美味,每枱都有免費菜脯任意加添,十分大方。值得一讚是他們的服務態度良好,除了招呼友善之外,當日看見有另一枱食客提出額外要求,他們也很禮貌地回應。

2022-05-13 35 浏览
公司附近開咗間車仔麵店,午餐時間都幾多人幫襯,今日第一次入嚟,原來係行復古style,舖頭唔大但卻充滿懷舊色彩,門口嘅綠底白字膠牌、黑膠碟機、周慧敏同Beyond poster,嗰個通窿嘅公屋牆身,仲有嗰啲舊式收音機同埋熱水壺,好係80年代。點餐可以用紙剔或者QR code,五餸只係$56 ,以銅鑼灣呢個價錢來講都算抵,今日我揀咗瑞士雞翼、春卷、潮州爆汁牛丸、五香牛腩、魚皮餃油麵,每個餸至少有兩件,所以都相當大碗,牛腩好林又入味,仲有四舊,呢個抵賴,另外瑞士雞翼都好味,爆汁牛丸冇想像中咁爆炸,不過都可接受,魚皮餃和春卷不過不失。另外嗌咗碟油菜同埋鮑汁雞腳,份量都幾多,雞腳夠林夠入味,令人滿意。

2022-05-12 29 浏览
銅鑼灣車仔麵-麵檔🍜又係銅鑼灣OL推介👉🏻係times square 隔離超方便👉🏻 可以揀嘅餸款式多,多到揀唔到有選擇困難症👉🏻我鐘意瑞士雞翼同墨丸,瑞士雞翼炆得好入味墨丸有彈牙唔係出面買嗰啲墨丸嚟㗎👉🏻五餸都係$56超抵👉🏻秘製辣汁超惹味👉🏻朋友叫沙嗲汁都好有驚喜👉🏻湯底真材實料絕無味精,牛腩汁好香👉🏻車仔麵必配油麵(我嘅首選)👉🏻 唔會食完好口渴👉🏻佢嘅辣菜甫係特色嚟㗎好值得👉🏻份量十足一碗已經食飽飽👉🏻 環境乾淨衛生,食得安心記住留意我嘅銅鑼灣食記。跟我去食💋💋食物:😍😍😍😍😍服務:😍😍😍😍😍環境:😍😍😍😍
銅鑼灣車仔麵-麵檔🍜
又係銅鑼灣OL推介
👉🏻係times square 隔離超方便
👉🏻 可以揀嘅餸款式多,多到揀唔到有選擇困難症
👉🏻五餸都係$56超抵
👉🏻秘製辣汁超惹味
👉🏻朋友叫沙嗲汁都好有驚喜
👉🏻湯底真材實料絕無味精,牛腩汁好香
👉🏻車仔麵必配油麵(我嘅首選)
👉🏻 唔會食完好口渴
👉🏻佢嘅辣菜甫係特色嚟㗎好值得
👉🏻份量十足一碗已經食飽飽
👉🏻 環境乾淨衛生,食得安心

記住留意我嘅銅鑼灣食記。跟我去食💋💋

食物:😍😍😍😍😍
服務:😍😍😍😍😍
環境:😍😍😍😍
2022-05-11 34 浏览
大排檔小炒一直係我喜愛餐廳之一 最近佢哋仲開咗車仔麵店 當然要即刻去試下啦🥢同樣位於銅鑼灣 麵檔喺時代廣場斜對面 近地鐵站都好方便👍🏻價錢喺銅鑼灣嚟講都好抵食 三餸只係$38 我哋就叫咗一碗四餸($44)🍜同一碗五餸($50)◾四餸配米粉瑞士雞翼/懷舊豬大腸/香辣豬紅/春卷◽五餸配油麵瑞士雞翼/蠔油花菇/爆汁潮汕牛丸/五香牛肚/清湯蘿蔔超大碗嘅車仔麵啊喂🤩每款餸都勁足料 大部分都會有4-5件為一份✨豬大腸好軟腍亦好乾淨 瑞士雞翼味道啱啱好 咸甜兼備 牛肚爽口得嚟夠入味 豬紅大大件帶少少香辣湯底濃郁得嚟唔係死咸 所以食完都唔會有口乾嘅感覺 我哋加咗秘製辣汁 更加惹味🤤另外仲有沙嗲可以揀 提提大家唔好忽略枱上有盅辣菜甫 店家自製都係好好味架

◾四餸配米粉
瑞士雞翼/懷舊豬大腸/香辣豬紅/春卷
◽五餸配油麵
瑞士雞翼/蠔油花菇/爆汁潮汕牛丸/五香牛肚/清湯蘿蔔
2022-05-10 660 浏览
喺銅鑼灣見完客,順便食埋lunch 先返公司,同事話喺時代廣場附近開左間新嘅車仔麵檔!梗係要去試下啦!舖頭以舊式屋邨做設計,懷舊又充滿回憶!店內裝潢更見用心!放滿經典黑膠唱片,一邊播住耳熟能詳嘅廣東歌,別有一番風味!餐牌簡而精,可以揀3餸、4餸同5餸,一共有25款選擇,包括:懷舊大豬腸、南乳豬手、酸甜齋、五香牛腩同香辣豬紅等,價錢超級親民!五餸麵都係$56。銅鑼灣要呢個價錢真係超值😄🍜 🥓🌶五餸麵 [懷舊大豬腸、香辣豬紅、酸甜齋、魚皮餃,炸魚片頭」同事點左多蔥、小辣同米粉:懷舊豬大腸滷水汁香濃好入味,酸齋大大件酸酸地十分開胃,香辣豬紅咬落有口感,又香又惹味,由於點了小辣會食倒個豬骨湯頭都好好味!🍜 🥓🌶5餸麵  [香辣水魷、春卷、墨魚丸、牛栢葉,懷舊咖喱魚蛋]我點左中辣加幼麵:  香辣水魷新鮮爽脆,牛百葉薄身帶點煙韌,口感豐富,咖哩魚旦彈牙真係無敵好食!魚肉春卷都好好味!個人黎講中辣都唔算好辣!成個麵份量好足!小食:豬皮蘿蔔 $28 清湯底特顯蘿蔔超甜,豬皮軟綿綿加上微辣簡直無得彈!必點!麵檔 地址📍:銅鑼灣勿地臣街10號地舖

麵檔
  • 春卷
  • 懷舊大豬紅
  • 酸甜齋
2022-05-09 56 浏览
同女朋友行完Time Square 就搵野食,發現呢間門面有趣既車仔麵檔︰以舊公屋為裝修藍本,門口擺放舊唱片幾,及女神周慧敏、四大天王、Beyond等海報,並播放著八九十年代金曲,就決定一試。我哋點了兩個五餸麵,各自選了牛腩、牛丸、韮菜餃、豬大腸、咖喱魚蛋、蘿蔔、南乳豬手及滷水雞翼,我特別一讚其懷舊豬大腸,沒有腥味而且有口感;小食就加了一份生菜及雞翼尖,後者甚有街頭風味。另外,麵檔提供的潮式辣菜甫,辣度適中,與車仔麵配合得天衣無縫。

小食就加了一份生菜及雞翼尖,後者甚有街頭風味。

• 滷水雞翼尖