2024-01-19 772 浏览
近日秋意漸濃,相約男友和朋友享受火鍋放題晚餐💖踏入餐廳,員工招待殷勤有禮。餐廳裝修新穎而且座位舒適❗主菜之一@回味水煮魚鍋魚肉十分嫩滑🌶 吸晒「香料嘅精華」濃郁嘅麻辣香而又不蓋過魚肉既香甜味道‼️越食越起勁!‼️配菜點了金菇菜❇️混合了湯底,味道甜甜的。另點:手拍爽青瓜❇️青瓜很爽脆,冰爽宜人。👍🏻清涼的冷盤開開胃十分不錯!❇️小籠包:皮夠薄,超爆肉汁!‼️麻辣愛好者必食推薦‼️侍應上菜會作簡短介紹菜式,上菜效率迅速,值得加分😍食物質素❇️總體十分滿意,人人吃得豐富到不得了‼️
近日秋意漸濃,相約男友和朋友享受火鍋放題晚餐💖
踏入餐廳,員工招待殷勤有禮。餐廳裝修新穎而且座位舒適❗
主菜之一@回味水煮魚鍋
魚肉十分嫩滑🌶 吸晒「香料嘅精華」
濃郁嘅麻辣香而又不蓋過魚肉既香甜味道‼️越食越起勁!‼️
配菜點了金菇菜❇️混合了湯底,味道甜甜的。
另點:手拍爽青瓜❇️青瓜很爽脆,冰爽宜人。
👍🏻清涼的冷盤開開胃十分不錯!
❇️小籠包:皮夠薄,超爆肉汁!

‼️麻辣愛好者必食推薦‼️
侍應上菜會作簡短介紹菜式,上菜效率迅速,值得加分😍
食物質素❇️總體十分滿意,人人吃得豐富到不得了‼️
2024-01-19 613 浏览
上星期同朋友去咗食麻辣小聚,今次叫咗呢一個120分鐘川辣海鮮和牛火鍋放題!今次嚟到一間人氣火鍋店試試佢哋嘅招牌魔鬼醬鮑魚雞鍋🍲。話說呢個鍋,真係一绝,雞肉🍗選擇自家飼養嘅土雞,肉質飽滿又富有彈性,每一啖咬落去都係满足感。鮑魚🐚則煮到剛好嘅熟度,嫩滑可口,完美吸收咗特製魔鬼醬嘅精華。而謂之「魔鬼」,亦正正因為醬料辣中帶甜,香氣撲鼻,辣得嚟不過分刺激,令人欲罷不能😍。沈浸在鍋中嘅配料亦都不可小看,如新鮮嘅蔬菜🥬、菌菇🍄、還有彈牙嘅豆腐🍢,每一種都能同魔鬼醬嘅味道融合得天衣無縫。佢哋嘅湯底亦都係細心熬製,喝一口湯,就已經感受到溫馨嘅家庭味道😋。食材新鮮,醬料調味恰到好處,真係要大讚一番👍。更加不得不提,呢個火鍋體驗過程中,服務員嘅服務態度好,常常主動幫襯補湯,令晚餐時光愉快又舒適😊完美締造食後滿足感。總結,魔鬼醬鮑魚雞鍋不止辣得出神入化🔥,而且煮功一流,食材搭配得宜,非常值得推介給鍾意鮑魚或者尋求刺激味蕾朋友。下次仲想同三五知己再約嚟品嚐,一齊享受這火辣辣嘅滋味🌶️。打邊爐嘅時候有好多唔同嘅配料俾我哋揀,無論係肉類、蔬菜、海鮮都有得揀,自己就好鍾意食芝心丸,大大粒芝心丸食落啲芝士流晒出嚟好正!

打邊爐嘅時候有好多唔同嘅配料俾我哋揀,無論係肉類、蔬菜、海鮮都有得揀,自己就好鍾意食芝心丸,大大粒芝心丸食落啲芝士流晒出嚟好正!鮮鮮白貝呢款海鮮都好清甜,勁新鮮!
點心方面我就好鍾意食難忘核桃包,核桃味好香,仲有啲核桃粒粒增加口感,喺出面酒樓都未食過呢款包,所以我一次過食咗兩個☺️
今次只係同男朋友一齊去食,但就覺得蝕咗啲,應該叫埋一大班朋友一齊食先岩!!!因為佢有5個鍋可以選擇(≧∇≦)首先點樣可以叫你揀咗其中一個鍋先,然後可以打邊爐或者繼續食其他五個鍋都得!但我地得兩個人所以只可以食得到其中1個鍋(。 ́︿ ̀。)講返正題先,呢個難忘嘅酸菜魚鍋真係太正喇👍!一上枱,鍋裡面嘅湯汁冒住熱氣🌬,個香味已經四溢開喇😋。湯底酸酸地,啖啖都係精華,加上啲酸菜嘅酸香,真係開胃到極點😍!簡直就係疲憊之後嘅大補湯。魚肉選得好新鮮,質感嫩滑、肉質緊緻,而且完全無腥味,而呢啲都係靠廚師嘅好手藝做到嘅👨‍🍳。每一片魚肉喺酸菜湯嘅浸泡下都變得更爽口,更吸收到豐富嘅湯汁味道🍲。仲有,湯裏面散佈著嘅紅紅蕃茄🍅及綠綠嘅香菜🌿,豐富咗視覺同味覺嘅層次,色香味俱全。每一啖都感受到材料嘅新鮮,以及湯汁嘅層次豐富。啲辣椒🌶同蔥花仲提升咗整體嘅風味,食咗之後,真係令人回味無窮🥰。總結,呢次嘅酸菜魚鍋體驗真係無得輸,無論係環境、服務定係食物質素,都係一流嘅。下次有機會一定會再嚟嘗下其他菜式😊。絕對係一個可以介紹比朋友家人嘅好地方👌!佢係沖水後先可以再食,但魚片都算滑,不錯的!然後就係打邊爐了!蔬菜方面包含了金菇,蘿蔔片,南瓜,蓮藕片,娃娃菜,蕃茄,木耳,芽菜,萵筍片等等!我地就叫咗以上嘅都係新鮮的(#^.^#)最後,還有麻辣小龍蝦任食,小龍蝦雖然細細隻但就好麻辣,我覺得好惹味,好正(^з^)-☆
冬天最好就係打甂爐, 平時都係揀一種鍋底, 火鍋配料任食, 呢間可以任食不同鍋底, 回味水煮魚鍋, 酸菜魚, 重慶麻辣烤魚鍋, 魔鬼醬鮑魚雞鍋, 好正! 火鍋配料ok, 正常野, 牛肉, 豬肉, 丸類個D, 特別係有海鮮, 貝類個D, 都係任叫, 海鮮係新鮮的, 隔離幾枱都係食蒸海鮮, 下次再黎試蒸海鮮.試左水煮魚鍋, 叫左小辣, 唔算辣, 有麻香, 魚肉好滑.魔鬼醬鮑魚雞鍋, 雞肉ok, 反而鮑魚太煙韌.另外仲有麻辣小龍蝦, 辣汁完全吸收係龍蝦肉入面, 好味! 自己雪櫃拎嘢飲中式蒸糕點都出奇地高質, 蜂皇糕同千層糕非常煙靭,熱辣辣,又唔會太甜!overall 每人$288 好抵食, 但要剝小龍蝦唔係好夠時間
試左水煮魚鍋, 叫左小辣, 唔算辣, 有麻香, 魚肉好滑.
回味水煮魚鍋

魔鬼醬鮑魚雞鍋, 雞肉ok, 反而鮑魚太煙韌.
魔鬼醬鮑魚雞鍋

另外仲有麻辣小龍蝦, 辣汁完全吸收係龍蝦肉入面, 好味!
麻辣小龍蝦

自己雪櫃拎嘢飲

2023-12-28
回味水煮魚鍋
魔鬼醬鮑魚雞鍋
麻辣小龍蝦
2024-01-12 279 浏览
「魔鬼醬鮑魚雞鍋」♥️♥️今晚我哋去食咗個超正嘅晚餐🥘,主角係魔鬼醬鮑魚雞鍋。講起嚟就流口水💦,個湯底香濃得嚟又有一種微辣🔥嘅刺激感,飲一啖就覺得全身暖笠笠。鮑魚彈牙嘅質感,加埋個魔鬼醬嘅鹹香,真係想一啖接一啖😋。至於雞肉🍗,燉得啱啱好,肉質鮮嫩多汁。配料仲有好多,例如金針菇🍄、豆腐🍲同埋蔬菜🌽,食落去爽口開胃。正所謂滿足晒五官嘅享受😍。整個晚餐嘅氣氛都好好,店員服務態度友善👍,一家人圍埋一齊嘆,真係幸福滿滿❤️。我哋仲叫咗其他嘅小食,例如鮮蝦滑🦐、手工餃子🥟等等,全部都好味。總之,呢個魔鬼醬鮑魚雞鍋絕對係深得我心,下次一定會再嚟食👏!「黑糖蜂巢糕」♥️♥️任食既餐廳裡面,仲有得食點心糕點,呢個糕點好特別,口感鬆軟,黑糖既味道都好濃郁,十分有趣,細心點睇,仲好似一個蜂巢既紋路咁。「燕麥糕」♥️♥️糕點真好令人難忘,好食又吸引既甜點,主要用燕麥粉製作而成,口感鬆軟而細膩,食落去仲有一份口感同層次感,感覺都比較健康既一款甜點。「西班牙黑毛豬」♥️♥️呢款豬肉唔係最瘦,都唔係最肥,每一塊都好平均,加入火鍋裡面,佢既少量豬油仲可以令到火鍋更加好味。「BB鮮黃聖子」♥️♥️呢度有好多海鮮以供選擇,鮮黃聖子就好想食,好
「魔鬼醬鮑魚雞鍋」♥️♥️
「黑糖蜂巢糕」♥️♥️
「燕麥糕」♥️♥️

「西班牙黑毛豬」♥️♥️
「BB鮮黃聖子」♥️♥️
呢度有好多海鮮以供選擇,鮮黃聖子就好想食,好爽好食,火鍋既必食配料。
2024-01-12 184 浏览
我搵到旺角-麻辣小聚👁️‍🗨️就係見到佢舖頭賣相好掂👁️‍🗨️成日都咁多人排隊👁️‍🗨️再望到佢既放題好多野食👁️‍🗨️仲有得擇鍋底👁️‍🗨️然後仲有勁多野可以食👁️‍🗨️一個價錢幾百已可以食到一餐好👁️‍🗨️仲要係任食👁️‍🗨️所以我地幾個人👁️‍🗨️真係唔洗驚唔岩食👁️‍🗨️呢度既環境真係好正👁️‍🗨️等位之後就入得✔️✖️餐牌 ✖️職員好有禮咁帶我地坐好👁️‍🗨️呢個位子坐得舒服,冷氣又剛剛好👁️‍🗨️好清楚咁睇到佢既餐牌,有五種鍋可以選:魔鬼醬鮑魚雞鍋(已選)💯美娃牛仔肉乾鍋💯重慶麻辣烤魚鍋💯難忘酸菜魚鍋💯回味水煮魚鍋💯明碼實價👁️‍🗨️睇到好清晰既價錢👁️‍🗨️仲有無限量任食:麻辣小龍蝦💯扎扎跳大海蝦💯時令貝殼類💯澳洲M5和牛💯西班牙黑毛豬💯滋味小食💯精彩火鍋配料💯🔝🔝仲有大量啤酒同果汁任飲!!✖️魔鬼醬鮑魚雞鍋✖️好鐘意食鮑魚👁️‍🗨️原來無擇錯,香味四散,入面有好濃郁既湯汁,鮑魚咬得有嚼勁👁️‍🗨️雞好嫩👁️‍🗨️難得可以食到咁正牛丸都好好食👁️‍🗨️而且一早預先解凍👁️‍🗨️新鮮度好好,完全無雪氣既腥味👁️‍🗨️有好香濃既牛丸味👁️‍🗨️真係食多幾粒都唔怕✖️鮮鮮白貝 ✖️海鮮中反而都想試下呢個鮮鮮白貝👁️‍🗨️蜆肉好肥美鮮嫩,👁️‍🗨️大人小朋友都好啱食✖️小龍蝦✖️小龍蝦仲有一

✖️餐牌 ✖️

澳洲M5和牛💯
西班牙黑毛豬💯
滋味小食💯
精彩火鍋配料💯

🔝🔝仲有大量啤酒同果汁任飲!!
✖️魔鬼醬鮑魚雞鍋✖️
✖️鮮鮮白貝 ✖️
✖️小龍蝦✖️
小龍蝦仲有一份麻辣味👁️‍🗨️就算唔食得辣都接受到👁️‍🗨️好有麻香味👁️‍🗨️加埋龍蝦一齊👁️‍🗨️味道好夾
2024-01-11 128 浏览
早兩日同老公心思思到了間網上介紹依間麻辣小聚。麻辣小龍蝦任食非常之吸引呢!🌸不得不推薦:麻辣小龍蝦任食🦞🌟小龍蝦好夠辣。每隻都沾滿辣汁,好香呀!雖然愈食愈辣,但夠惹味,辣得好過癮啊!二選❣️難忘酸菜魚鍋好醒胃!真的很難忘🤤👍🏻酸辣適中,配菜亦份量十足。啖啖肉又唔會太薄,鮮味十足又嫩滑👈🏻三選🫶🏻麻辣貓耳朵超惹味的一道菜!麻辣味道好衝擊我👅味蕾。再選配料:娃娃菜,金菇菜,萵荀片等。全吸收鍋底精華,鮮味好到位😋全部好新鮮,娃娃菜好鮮嫩,萵荀片切成條狀,顯得廚師十分細心🫶🏻💯一間絕對不容錯過的餐廳!任食時間足夠有餘,完全唔使趕住食,能夠滿足你的味覺享受😎👏🏻餐廳環境好整潔,食得好舒適!😌🤭
不得不推薦:麻辣小龍蝦任食🦞
🌟小龍蝦好夠辣。
二選❣️難忘酸菜魚鍋
好醒胃!真的很難忘🤤
👍🏻酸辣適中,配菜亦份量十足。
啖啖肉又唔會太薄,鮮味十足又嫩滑👈🏻
三選🫶🏻麻辣貓耳朵
超惹味的一道菜!麻辣味道好衝擊我👅味蕾。
再選配料:娃娃菜,金菇菜,萵荀片等。
全吸收鍋底精華,鮮味好到位😋

一間絕對不容錯過的餐廳!
任食時間足夠有餘,完全唔使趕住食,能夠滿足你的味覺享受😎
👏🏻餐廳環境好整潔,食得好舒適!😌🤭
2024-01-11 115 浏览
已經數唔到係第幾次嚟呢一間麻辣小聚,因為真係差唔多個個月都會嚟食😍太鍾意佢哋呢到嘅四川重慶菜,每一款都好正宗好好食!川辣海鮮和牛火鍋放題有好多唔同嘅鍋底選擇,今次嚟到就揀咗呢個✨回味水煮魚鍋,水煮魚滿滿嘅辣椒非常吸引,紅噹噹嘅賣相見到已經流晒口水,水煮魚非常入味,每一啖都食到香辣又帶點麻辣嘅味道👅去到打邊爐火鍋嘅時候都有好多唔同嘅配料選擇:✨安格斯肥牛當你坐喺溫暖嘅店鋪,準備開始你嘅打邊爐旅程,第一樣嘢你絕對唔可以錯過就係安格斯肥牛🥩。揀選咗頂級嘅安格斯牛肉,每一片都薄到透明,但係肉味卻絲毫無減。將肥牛輕輕咁放入滾燙嘅湯底,片刻間就可以見到肉片由紅轉粉,再由粉轉白,瞬間就熟透。你夾起一片,蘸吓你鍾意嘅醬汁,慢慢咬落去,肥牛嗰種嫩滑細膩嘅口感令人驚喜。啖啖肉嘅鮮甜味道喺口腔裏面化開,肥而不膩,塊塊肉質軟熟易咬,令人食指大動。而啲油花分佈得恰到好處🌟,喺湯底裏面慢慢融出,與湯底完美融合,仲為湯底添咗層深沉嘅滋味。夠晒Juicy嘅安格斯肥牛,喺呢個冬天嘅打邊爐中,簡直係暖笠笠嘅小太陽☀️,為呢個涼冷嘅季節帶嚟咗一份暖意。下次你同三五知己或者親人一齊去食打邊爐嘅時候,記住嚟一份安格斯肥牛,保證為

去到打邊爐火鍋嘅時候都有好多唔同嘅配料選擇:
✨安格斯肥牛
當你坐喺溫暖嘅店鋪,準備開始你嘅打邊爐旅程,第一樣嘢你絕對唔可以錯過就係安格斯肥牛🥩。揀選咗頂級嘅安格斯牛肉,每一片都薄到透明,但係肉味卻絲毫無減。將肥牛輕輕咁放入滾燙嘅湯底,片刻間就可以見到肉片由紅轉粉,再由粉轉白,瞬間就熟透。你夾起一片,蘸吓你鍾意嘅醬汁,慢慢咬落去,肥牛嗰種嫩滑細膩嘅口感令人驚喜。啖啖肉嘅鮮甜味道喺口腔裏面化開,肥而不膩,塊塊肉質軟熟易咬,令人食指大動。而啲油花分佈得恰到好處🌟,喺湯底裏面慢慢融出,與湯底完美融合,仲為湯底添咗層深沉嘅滋味。夠晒Juicy嘅安格斯肥牛,喺呢個冬天嘅打邊爐中,簡直係暖笠笠嘅小太陽☀️,為呢個涼冷嘅季節帶嚟咗一份暖意。下次你同三五知己或者親人一齊去食打邊爐嘅時候,記住嚟一份安格斯肥牛,保證為你嘅味蕾帶嚟無窮嘅惊喜同滿足!
✨蟹籽丸、海膽丸
最鍾意嘅其中兩款丸,一咬入面就爆餡真係好正。
✨娃娃菜
蔬菜選擇都好多,自己就最鍾意食清甜嘅娃娃菜。
✨麻辣貓耳朵
咁可愛嘅名,其實就係麻辣木耳,好爽口!呢個小食都係任食㗎!
2024-01-11 90 浏览
呢排既天氣最岩就係去打邊爐!老公仔提意到呢度醫肚💘到達後,舖面地方大,環境光猛!嚟到食得麻辣都走唔甩「烤魚」💕登登!重慶麻辣烤魚鍋!)酸菜魚超大份量(吸收曬麻辣湯底,口味為之驚艷😜)用料新鮮,以💰嚟講真係好抵食!魚夠滑,配料多!)辣度麻度酸度無得頂😍質素幾高💯滿足肚皮 吃到飽)麻辣小龍蝦任食 夠麻夠辣 ,好足料,配上花椒,麻香依然出色‼️🔥每一啖都好麻,好惹味!除咗任食外,仲有好多其他嘅配菜,例如金菇、萵筍、寬粉、豆卜等等。驚喜之品(安格斯肥牛牛色澤鮮嫩❤️牛脂分佈平均。評語:店員服務細心勤快,主動詢問食客要求。食物有外表又有內涵,絕對係追求麻辣火鍋嘅朋友必訪之地!❤️非常值得一試再試🥰
呢排既天氣最岩就係去打邊爐!老公仔提意到呢度醫肚💘
到達後,舖面地方大,環境光猛!

嚟到食得麻辣都走唔甩「烤魚」💕
登登!重慶麻辣烤魚鍋!
)酸菜魚超大份量(吸收曬麻辣湯底,口味為之驚艷😜
)用料新鮮,以💰嚟講真係好抵食!魚夠滑,配料多!
)辣度麻度酸度無得頂😍質素幾高💯

滿足肚皮 吃到飽)麻辣小龍蝦任食
夠麻夠辣 ,好足料,配上花椒,麻香依然出色‼️
🔥每一啖都好麻,好惹味!

驚喜之品(安格斯肥牛
牛色澤鮮嫩❤️牛脂分佈平均。

❤️非常值得一試再試🥰
2024-01-05 172 浏览
因為天氣一直都好熱,所以約唔成呢個聚會,一份高質既食物會令你疲勞盡消,叉足電!而且呢度環境簡潔,價錢合理,質素都幾高!今日終於比我等到天氣下降,識食既人當然要食呢間餐廳既鮑魚雞鍋! 我地先食魔鬼醬鮑魚雞鍋, 魔鬼醬鮑魚雞鍋嘅味道真係驚喜連連😲!鮑魚爽滑、彈牙,每一啖都係海中珍味👍。而啲雞肉煮得剛掂嘅程度,腍身又唔過火,好入味。魔鬼醬辣味夠晒撩人,呢種辛辣同鮑魚、雞肉混合埋一齊,食落真係過癮到不得了🌶️!而且啲醬汁嘅香味喺口腔裏散開,令人一次又一次地去舀啲湯汁嚟食😋。仲有,我好鍾意鮑魚同雞肉喺火鍋裏慢慢嘅吸收埋啲魔鬼醬嘅精華,令到每一啖都充滿驚喜🍲。餐廳仲會配埋啲爽口嘅蔬菜,增添咗唔少層次感,係一個食嘴又得、睇嘴又好嘅經典菜式嚟㗎!總之,呢個魔鬼醬鮑魚雞鍋味道濃郁又圓滿,絕對可以滿足到愛辣嘅朋友哋😍👏!我地最印象深刻就系▶️麻辣小龍蝦,面頭是全部都係各色香料,亦有香濃龍蝦肉味,增加鹹香。口感豐富,既有咬口,亦入口即溶,入口啖啖肉好有滿足感。可以看得出廚師非常懂得控制火候,功架十足!👍🏻 ▶️大粒蜆好夠味,辣味道突出,好夠風味。▶️蒸奶黃包都係誠意之作,蒸到岩岩熟、好夠味,食左好多🤪。呢間餐廳近近
▶️蒸奶黃包都係誠意之作,蒸到岩岩熟、好夠味,食左好多🤪。

呢間餐廳近近地又交通方便位置及就腳,🤣味覺視覺既享受,開展我的秋天美食之旅。😍
2024-01-04 102 浏览
旺角有好多唔同嘅打邊爐舖頭,不過自己就最鍾意食呢間麻辣小聚,因為佢有唔同嘅鍋底選擇,食過佢哋幾款嘅鍋底都覺得好食。呢次就揀咗呢個魔鬼醬鮑魚雞鍋,朋友都話好濃味,魔鬼醬鮑魚雞鍋嘅味道真係夠晒震撼😱!首先,嚟講下魔鬼醬嘅部分,佢嘅名叫起上嚟可能有少少嚇人👹,但係呢種醬汁當中嘅麻辣香氣真係勁!夠晒香夠晒辣🔥,係每一啖嘅主導風味!而且魔鬼醬同咗鮑魚同雞肉這類滑嫩嘅食材一齊煮,更係將鍋底嘅辣味提升到另一層次😍。講到鮑魚先,每一粒都煮得啱啱好,皮滑肉嫩,同魔鬼醬嘅麻辣咬合喺一齊,每一啖都令人感受到鮑魚本身嘅鮮甜同海味👌。再嚟係雞肉,用上咗有彈性嘅土雞,肉質結實但又唔會太老,完全吸收鍋底嘅麻辣汁液,令每一塊肉嘅每一咬都充滿咗火力十足嘅味道😋。總括嚟講,魔鬼醬鮑魚雞鍋嘅味道係辛辣而且爽朗,正適合冬天暖笠笠噏朋友🎉,鍋底嗰陣沸騰嘅氣氛加上濃厚嘅辣味,真係食得人心頭火溫暖感爆棚🔥,絕對係辣愛好者嘅至愛之選😎!打邊爐就推介大家可以試吓西班牙黑毛豬同肥牛,兩款都好鬆軟,口感都相當唔錯。或者都可以食海膽丸,佢入面有好多海膽醬,海膽嘅味道都幾濃郁,但係一啲都唔腥。海鮮嘅話都好推介白貝,食落雖然唔算好多肉好大粒,但
打邊爐就推介大家可以試吓西班牙黑毛豬同肥牛,兩款都好鬆軟,口感都相當唔錯。或者都可以食海膽丸,佢入面有好多海膽醬,海膽嘅味道都幾濃郁,但係一啲都唔腥。海鮮嘅話都好推介白貝,食落雖然唔算好多肉好大粒,但係比較鮮甜。
2024-01-03 135 浏览
早前同事一直推薦呢間火鍋店,推薦我們店中食物選擇多樣化,CP值激高!今日放工後,終於便相約男朋友到來品嚐晚餐。頭炮上菜❤️‍🔥🥢魔鬼醬鮑魚雞鍋份量好夠,鮑魚肉質亦都好嫩,新鮮爽滑,魔鬼醬辣度剛好。二炮主食❤️‍🔥🥢麻辣小龍蝦任食 任食麻辣小龍蝦係好多辣味海鮮愛好者嘅最愛👍,尤其係喺炎炎夏日,真係令人胃口大開😋。小龍蝦俾人煮到啱啱好嘅麻辣味,辣得嚟唔會過火,又帶啲微微嘅麻味,完美地刺激埋你嗰顆想要繼續開動嘅胃口🌶️。每一隻小龍蝦都煮到爽口彈牙,肉質緊實,一啲唔會太耙。啲殼都好易剝,一撥開就能見到飽滿嘅蝦肉。再配上呢啲麻辣嘅湯汁,每一啖都充滿咗中國川渝地區嘅獨特風味。而家好多食肆都會推出任食小龍蝦嘅活動,可以話係絕對嘅划算同歡樂😍。坐低之後,你可以任意咁叫上幾盤,唔使擔心食唔夠。有咗任食嘅選擇,令人更加滿足,因為可以隨心所欲噉享受呢一盤盤香辣多汁嘅海鮮美食🦐。當然,呢啲美食更加適合同朋友一齊share,大家圍住一大坐,一邊啤酒一邊小龍蝦🍻,說笑聲中再夾雜啲啖啖蝦肉嘅滿足。吾論同老友仔定係同家人,一於預埋任食麻辣小龍蝦嘅夜晚,肯定會係個開懷嘅美食體驗,最後落嚟都會讓你留低無限回憶嘅😊🥳。三炮為配角
今日放工後,終於便相約男朋友到來品嚐晚餐。
頭炮上菜❤️‍🔥
🥢魔鬼醬鮑魚雞鍋
份量好夠,鮑魚肉質亦都好嫩,新鮮爽滑,魔鬼醬辣度剛好。
二炮主食❤️‍🔥
🥢麻辣小龍蝦任食

三炮為配角❤️‍🔥
🥢安格斯肥牛
有油脂香味,牛沾上了鍋的鮮味,,超驚喜!
🪄灼過後肉質依然軟腍😋
🥢每款食品賣相相當吸引,口感豐富多層次💫非常有驚喜🙌🏻另外,值得一讚,店舖裝潢簡約乾淨,座位空間闊落!
下次會帶家人嚟試試⭐️🥰
2023-12-29 212 浏览
🥰一家四口聚埋一齊,最注重就係食飯個餐,我地上網搵到旺角既麻辣小聚,見佢環境幾好,放題之中有得食水煮魚,好特別,所以一定要試一試,咁啱我地入去個時都比較多人,等了一段時間就入得,好彩都算快,由店員帶位及推介,呢度既環境氣氛相當好,大部份食物都係用電話落單🥰回味水煮魚鍋🫶🏻🎖️呢間回味水煮魚鍋嘅菜式真係好正😋,魚鍋入面嘅魚片新鮮爽滑,煮得啱啱好,唔會太爛咁樣,加埋佢哋特製嘅辣椒醬汁🌶,嗌埋白飯真係一流。湯底濃郁得黎又唔會太重口味,食完之後仲有種暖笠笠嘅感覺,真係啱哂而家嘅天氣。🍲而家已經諗住同屋企人再嚟食多次,下次仲可以試吓佢哋嘅其他口味,餸菜種類都幾齊全,個人真係推薦佢哋嘅酸菜魚,個酸菜味香得嚟又唔會蓋過魚嘅鮮味👍🏻。職員嘅服務態度都好好,上菜速度都快,真係一個好正嘅食肆,我會推薦朋友嚟食嘅👌🏻。扎扎跳大海蝦🫶🏻🎖️就係睇到對面枱既海蝦好新鮮,就係我地都要食埋一份,好大隻好新鮮真係,夠晒肥美,蝦肉豐富,我地真係好鐘意食蝦牛記貢丸🫶🏻🎖️呢度既貢丸都好有特式,用來打邊爐一流,將湯底融入,好有另一番味道,彈牙既質地食得津津有味任食小龍蝦🫶🏻🎖️真係要推介你哋去試下呢間嘅任食麻辣小龍蝦,食咗真係令人
回味水煮魚鍋🫶🏻
扎扎跳大海蝦🫶🏻
牛記貢丸🫶🏻
任食小龍蝦🫶🏻
🎖️真係要推介你哋去試下呢間嘅任食麻辣小龍蝦,食咗真係令人回味無窮🤤!首先就係小龍蝦本身啦,肉質爽口彈牙,而且保證新鮮,每隻小龍蝦都咁肥美,剝殼都容易,一啖肉真係好過癮。跟住就係佢哋嘅麻辣醬汁啦🌶,香辣得嚟唔會太過火辣,夠晒味道又唔會噁心,食落去係真係一流。👍🏻而且任食嘅話,你真係可以盡情咁享受,唔使擔心食得唔夠,真係食到飽!😍員工服務都係一流,會不時過嚟問下有咩需要,個人真係覺得好貼心。🥰環境又舒適,擺設得好有中國風,加上背景音樂悠揚,食完小龍蝦之後簡直係賞心悅目。👌🏻無論係同朋友開Party,定係同家人一齊去搵食,呢度都真係好啱哋,有機會一定要再嚟!👏🏻
平時都好鍾意食酸菜魚,今次朋友就介紹我嚟到呢間位於旺角嘅麻辣小聚,一邊食辣一邊同朋友聚會就啱哂❤️仲要有得打邊爐又有得食酸菜魚!川辣海鮮和牛火鍋放題餐廳有好多唔同嘅選擇,打邊爐方面有好多配料。而鍋底方面,我哋就叫咗個一定會一試難忘嘅「難忘酸菜魚鍋」,講到難忘酸菜魚鍋,先講吓佢嘅湯底😍!湯底嘅酸香味道夠哂提神,啲酸菜嘅酸味同湯底嘅鮮甜味好配合,食落去就算係冬天都覺得暖笠笠😊。魚肉方面,選用嘅係新鮮嘅魚片,質地滑嫩,入口即溶,同酸菜嘅酸味撞出一個完美平衡點,味道層次分明。每次去食,都忍唔住要多攞幾片魚肉,嗰種絲滑嘅口感真係難以忘懷👍。另外,湯底仲有啲火候十足嘅豆腐同金針菇提供額外嘅口感同滋味,整個酸菜魚鍋嘅組合既豐富又協調。總括嚟講,難忘酸菜魚鍋真係一大享受,不論係湯底、魚肉定係其他配料都處理得好好,絕對值得一試!以下推介呢三樣小食都係任食,非常抵食❤️麻辣貓耳朵:非常爽口,酸酸辣辣好好味。麻辣小龍蝦:小龍蝦雖然唔算好大隻,但係可以任食食返夠本,麻辣味都好夠。手拍爽青瓜:爽脆又清甜嘅青瓜,非常清新。
以下推介呢三樣小食都係任食,非常抵食❤️
麻辣貓耳朵:非常爽口,酸酸辣辣好好味。
手拍爽青瓜:爽脆又清甜嘅青瓜,非常清新。
2023-12-21 135 浏览
又系一年一度相聚時間,今次約左系旺角麻辣小聚搞🎉,店內燈光火猛,亦十分闊落明亮,設計開揚,多款啤酒任飲,方便我地暢聚。今日一齊來試下個魔鬼醬鮑魚雞鍋同埋火鍋,點心+小食!今日菜單:☀魔鬼醬鮑魚雞鍋+牛肉丸+芝士腸+優質豚肉☀✅招牌魔鬼醬鮑魚雞鍋✅講到招牌魔鬼醬鮑魚雞鍋🔥,真係要大讚一番!第一次去食嗰陣,店員介紹我哋試試呢個,話係佢哋嘅招牌菜之一。再加埋啲特製嘅魔鬼醬,辣夠駕夠力🌶️。當然唔少得主角鮑魚同雞肉啦🐔🍄!鮑魚Q彈有嚼勁,而雞肉就煮得啱啱好,肉質鮮嫩多汁。如果你係辣嘅愛好者,咁呢個一定啱你口味👍!而且魔鬼醬嘅香辣與鮑魚和雞肉嘅鮮味完美融合😍,每一啖都係滋味無窮,令人食指大動𠱁。餐廳嘅環境都好舒服,正好適合同親朋好友一齊享受呢個溫暖過癮嘅美食👫🎉。食完之後個個都讚好😎,反映都非常正面。下次你想溫暖下胃,嚐吓啲新鮮滋味,記得要去試下呢個招牌魔鬼醬鮑魚雞鍋啊💖!我自己都係成日掛住口水思念佢架啦🤤。還有一個加分位,店員非常殷勤有禮,包你一定中意。
今日菜單:☀魔鬼醬鮑魚雞鍋+牛肉丸+芝士腸+優質豚肉☀

還有一個加分位,店員非常殷勤有禮,包你一定中意。