2023-12-20 78 浏览
餐廳特色:先食5個鍋底其中1個或多個都得。多款啤酒任飲,中間仲有啲點心,小食。推介程度:☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀~~麻辣小龍蝦任食🔥講到麻辣小龍蝦任食,真係一個超級刺激味蕾嘅美食體驗啊🤤!首先,小龍蝦嘅鮮嫩肉質配上特製嘅麻辣醬汁,呢個組合簡直就係完美嘅匹配😍。爽口嘅小龍蝦肉絲絲入味,每一口都嚐得到麻辣醬汁嘅香辣,令人食指大動👍!任食嘅模式讓你可以盡情享用,無需擔心食唔夠,想食幾多就食幾多,絕對係海鮮愛好者嘅天堂🦞。而且,麻辣汁嘅辣度適中,唔會辣到覆蓋咗小龍蝦本身嘅鮮味,反而令味道層次更加豐富🌶️。食嘅時候辣香麻辣嘅氣味撲鼻而來,令人食慾大增,真係每一口都令人回味無窮🥳。加埋嘅啲花生同蔬菜,更加豐富咗整個菜式嘅口感同營養價值,無論係聚會朋友定係一個人獨自享受,麻辣小龍蝦都係太好嘅選擇。總之,麻辣小龍蝦任食,保證讓你食得盡興,滿足感爆棚!~~難忘酸菜魚鍋🔥🐠🐠主角來講果然一試難忘!全部配菜都都非常入味,酸菜好爽口。蟶子、蝦、鮮魚等海鮮食材在湯底中煮熟,搭配辣椒的刺激和海鮮的鮮美,帶來一種令人難以忘懷的美味體驗。~~安格斯肥牛🔥有淡淡的肉香,肉質爽脆,香濃油脂令人一試難忘。當然不會令人失望,我食
推介程度:☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀☀
~~安格斯肥牛🔥有淡淡的肉香,肉質爽脆,香濃油脂令人一試難忘。當然不會令人失望,我食左超級多隻,停五到口。

今次美食之旅真系爽,可以實現酸菜魚自由,真系好開心啊,都推薦大家快D 黎試下。
2023-12-19 68 浏览
今日book左呢間麻辣小聚好好Farewell下又一位同事要移民。✈️下次都唔知幾時會再見了,外國好少食到甘正宗既麻辣川菜,所以真系要系臨走之前食翻夠本!🚀重慶麻辣烤魚鍋🍽重慶麻辣烤魚鍋呀,真係得個讚👍!第一,佢哋嘅魚選得好新鮮,烤得時候皮脆肉嫩,食落去彈牙有勁👌。重慶嘅麻辣醬料香辣得嚟又唔會過於刺激,啱哂鐘意啖啖火辣嘅食客😍。而個湯底仲加入咗各種藥材同香料,飲落去暖笠笠,開胃提神。鍋裹面啲配菜都超豐富,好似木耳、豆腐同娃娃菜等等,全都吸晒哂個麻辣湯嘅精華,咬落去夾埋那抹香辣味,真係齊齊好過癮🤤。食完呢個重慶麻辣烤魚鍋,成個人都覺得飽足滿滿,焗得通身舒暢😎。我真心推介畀大家呢款燉魚,食嘅時候浸浸也好,埋鍋搶嘢食也好,個鍋底嗰個香辣味真係攞命!🥳你下次想吃火辣又美味嘅菜式,記得試吓重慶麻辣烤魚鍋啊!🚀安格斯肥牛🍽⭐油花分佈好平均,仲靚過肥牛! ⭐有牛味,好食!油花豐富質感軟稔-。🚀大粒蜆🍽好多肉,而且有少少海水味,增添味道層次,D食材、味道到擺盤都非常吸引。🚀芽菜🍽好新鮮,好爽口。真系要再次強調呢度既烤魚鍋真系好抵食,行過路過千奇唔好錯過,好大兜!
🚀重慶麻辣烤魚鍋🍽

🚀安格斯肥牛🍽
🚀大粒蜆🍽
🚀芽菜🍽
好新鮮,好爽口。

2023-12-18 34 浏览
今晚是我夫妻二人再三訪麻辣小聚,餐廳交通非常方便,環境空間感十足。再三訪是我倆喜愛😋回味水煮魚鍋今天想吃酸菜魚,又想吃水煮魚,心大心細的!最後,我非常推介這兒的水煮魚鍋。🎀魚片份量非常多,一直吃一直吃都還有有呢,好像無底深潭,吃不完!麻辣小龍蝦任食🎀充滿辣油,食物完全包著了辣汁嘅味道😋這種辣度可以用‘爽字’形容!安格斯肥牛🎀新鮮味甜,誘人的鮮紅色肉,肉質軟腍🤗黑金流沙包🎀是‘爆漿’流沙包!🥰一撥開便聞到蛋黃的香氣,嚐起來時要像湯汁要般溢出來!我的結語:食材新鮮,質素很好,價錢合理!還有,環境非常舒適乾淨。
再三訪是我倆喜愛😋回味水煮魚鍋
安格斯肥牛🎀新鮮味甜,誘人的鮮紅色肉,肉質軟腍🤗
黑金流沙包🎀是‘爆漿’流沙包!🥰
一撥開便聞到蛋黃的香氣,嚐起來時要像湯汁要般溢出來!

知道今晚要食好嘢,特登晏就唔食咁多嘢,留定肚先🤭等我介紹吓今晚食嘅餐廳先——麻辣小聚有5款仼食特色鍋底,全部都惹味香口🤤再加上多元化嘅火鍋食材,保證大家食到lam lam脷😋魔鬼醬鮑魚雞鍋👉🏻大隻鮑魚有咬口,雞件俾得足,仲有得仼食添加👏🏻魔鬼醬香辣重口味,用嚟打邊爐無得頂❤️澳洲M5和牛👉🏻牛脂同肉嘅比例黃金,入口唔洗點咬就化開👍🏻海膽丸&芝士腸👉🏻正常水準嘅火鍋料,勝在款式選擇多,想食咩就用app叫,方便又易用❤️
澳洲M5和牛👉🏻牛脂同肉嘅比例黃金,入口唔洗點咬就化開👍🏻
2023-12-15 37 浏览
天氣開始涼涼地,忽然既心情就想食辣野,諗起好耐無食過放題,跟住搵埋啲好閨密一齊食晚餐,😸要約好一班閨密真係唔容易阿,😺難得咁齊人,我地黎到旺角彌敦道575號Ladder Dundas 6樓,呢度既環境主要以暗灰為主題,牆身有一邊有勁大幅畫,🙀入面好大好寛敝,任飲任食勁抵食,😹有海鮮、啤酒任飲、多款點心等等-難忘酸菜魚鍋-呢間任食好食又抵食,呢個酸菜魚鍋,真係好食,酸菜魚既味道好吸引,令人食完想追住來食,魚好有魚既味道,😊魚既鮮味配上酸菜鍋,兩種味道結合,真好正-小龍蝦-食左勁多小龍蝦😗同時都係招牌龍蝦,大大小小既龍蝦差唔多Size,裡面既蝦肉好新鮮又清甜,諗返起真係好抵食-麻辣貓耳朵-好惹味,平時放題邊度會有,係得呢度有既麻辣貓耳朵,帶有爽脆口感既貓耳朵,加上汁醬的酸甜辣味道,食完仲開胃🤤
-難忘酸菜魚鍋-
-小龍蝦-
-麻辣貓耳朵-
2023-12-13 40 浏览
要找到「抵食」的餐廳不容易,而且食物好食就更加難得。呢間店舖在旺角彌敦道575號Ladder Dundas6樓,由於位地方自成一角,未至10分嘈雜。反而可以好好享受美食。我地叫左【難忘酸菜魚鍋】,呢個系必叫之選,保證個個食完都會大贊,湯底超級好飲好足料。辣椒和花椒的調和在湯底中釋放出濃鬱的香氣,搭配蔬菜、肉類和海鮮等食材一同煮熟,每一口都充滿了麻辣的風味。然後就系【麻辣小龍蝦】,蝦肉QQ彈彈,口感軟嫩,唔錯。🐃 🐷跟住出場既就系【手拍爽青瓜】🍢,入面既青瓜,而且做法同埋口味都好正宗。【優質豚肉】古五到口感甘豐富。【蜆】🦞都系唔錯既海鮮。🐃今次呢個體驗都唔錯,如果大家經過附近黎試下!🌝

今次呢個體驗都唔錯,如果大家經過附近黎試下!🌝
2023-12-12 51 浏览
難得今日唔洗OT,夠鐘即刻走人。同同事係公司附近食野先走,所有食物都好滿意。先食5個鍋底其中1個或多個都得, 再打邊爐,中間仲有啲點心,小食。(重慶麻辣烤魚鍋)呢個係最令我印象深刻,超級多送,魚肉夠肉味,豆腐又淋又入味,牛丸非常彈牙,惹味鹹香。仲有芽菜同埋薯粉好滑好入味,入口即溶,口感豐富。因為吸收所有食物精華嘅關係味道好出色,又不會太油膩,👍🏻👍🏻。(小籠包)熱辣辣蒸熟過來,好多汁,好好味。(牛肉丸)牛丸彈牙,而且好juicy。(安格斯肥牛)肥牛色澤鮮嫩, 牛脂分佈平均, 肉味偏重, 小份夠哂兩個人份量。另外,呢度既麻辣小龍蝦任食同埋多款啤酒任飲啊!同事們都好鍾意呢度既裝修風格,好放鬆、食物都唔錯,個個食得舔舔利😌😌
(重慶麻辣烤魚鍋)
(小籠包)熱辣辣蒸熟過來,好多汁,好好味。
(牛肉丸)牛丸彈牙,而且好juicy。

2023-12-11 23 浏览
其實一隻之前我有聽過呢一間餐廳,但係一直都覺得佢好似好麻甩下,所以就唔係好敢嘗試。直至有一日一個比我更唔食得辣嘅朋友食完覺得都係可接受範圍所以就決定要去一戰了!難忘酸菜魚鍋因為好驚都係太辣所以叫一個感覺冇咁辣嘅酸菜魚試吓先!酸菜魚辣嘅程度對我來講已經係中小辣程度,酸菜魚湯底酸味比較重少少辣味都係可接受範圍的!魚片質地係好食的。麻辣小龍蝦麻辣小龍蝦果然最好食就係龍蝦嘅醬汁,龍蝦肉雖然唔係佔好大份量但係其實都食得好過癮下!火鍋海鮮比想像中新鮮同埋肥美,有七至八款選擇,食晒咁多款覺得我蝦同埋蜆係最好的!蜆肉係冇size嘅真係要值得一讚。牛肉兩款都食晒,係澳洲M5和牛和安格斯肥牛。肥牛就肥肉嘅比例會多啲,牛味相對冇咁重。另外一款和牛牛肉味會適中啲,肥肉就平衡啲!
難忘酸菜魚鍋

麻辣小龍蝦
火鍋
2023-12-08 27 浏览
想食辣!想性價比高!【麻辣小聚】一定係最佳選擇!上星期與老公黎位於鬧市中打邊爐,晚市時間已座無虛席!幸運地~還有一張二人小枱。老公點左幾款招牌菜💡~難忘酸菜魚鍋~推薦哩個酸菜魚👍🏻湯底唔會好油,辣同麻都係香同有層次~~又唔會過油過辣😙好啱香港人嘅口味!我非常欣賞~~沙白,肉厚,啖啖肉味道清甜。~麻辣貓耳朵~必試👍🏻口感有點嚼勁又富有彈性🥰餐廳食物用料新鮮,份量十足~店員友善招呼,服務周到,係一間可以雙重享受的火鍋店!💖
想食辣!想性價比高!
【麻辣小聚】一定係最佳選擇!
老公點左幾款招牌菜💡
~難忘酸菜魚鍋~推薦哩個酸菜魚👍🏻
湯底唔會好油,辣同麻都係香同有層次~
~又唔會過油過辣😙好啱香港人嘅口味!
我非常欣賞~
~沙白,肉厚,啖啖肉味道清甜。
~麻辣貓耳朵~必試👍🏻
口感有點嚼勁又富有彈性🥰

餐廳食物用料新鮮,份量十足~
店員友善招呼,服務周到,係一間可以雙重享受的火鍋店!💖
2023-12-07 32 浏览
勁正魔鬼醬鮑魚雞鍋🐓有鮑魚又有雞,用嘅都係靚料,大大盤,份量多,用左辣椒🌶️,大蔥和芝蔴加秘製魔鬼醬一齊爆炒再熬煮,煮到入晒味,香噴噴!又香又麻又辣麻辣小龍蝦🦞香麻小龍蝦又香又辣足晒味,一拆開入面全部啖啖肉,鮮甜爽口,滋味滿分💯食極唔停任食火鍋🍲多多食材火鍋,食到你飽都仲有😂,有肉有菜有丸根本材料都齊!新鮮熱辣蟹籽丸咬落去爆漿,口感非常豐富。安格斯肥牛成打咁上,我度一條雪茄均勻,入口溶化一試愛上。
勁正魔鬼醬鮑魚雞鍋🐓
又香又麻又辣麻辣小龍蝦🦞
食極唔停任食火鍋🍲
2023-12-06 34 浏览
想食酸菜魚火鍋放題的話,我大推旺角呢間餐廳🙆🏻‍♀️食足120分鐘只需$288,如果17:30前離座or 21:00後入座更有78折,同朋友嚟食宵夜平靚正👅每次都會食麻辣小龍蝦💁🏻‍♀️佢係仼食的,小龍蝦fans不通錯🙋🏻‍♀️小龍蝦浸泡係麻辣湯汁裡面,故此好入味💋難忘酸菜魚鍋無改錯名,因為真係好好食,食完印象深刻🫦湯底濃郁,味道甜甜酸酸,好平衡唔會俾酸味搶咗focus🙆🏻‍♀️魚肉無骨好新鮮,正正正💋我自已好鍾意加埋白貝同蘿蔔片一齊煮,甜上加甜💁🏻‍♀️

我自已好鍾意加埋白貝同蘿蔔片一齊煮,甜上加甜💁🏻‍♀️
2023-12-05 25 浏览
呢排天氣陰晴不定,甘反復既天氣最緊要就系食好D!作為重慶烤魚既粉絲,😆一定要試下呢間烤魚,食完還可以打邊爐啊。而且環境開揚,不錯,不錯。首先要贊下個重慶麻辣烤魚鍋,用料非常新鮮,麻辣味濃厚。而且套餐好多野食,好抵食。個湯非常惹味,而且唔會太辣。配菜包羅萬有,全部都好新鮮。麻辣小龍蝦,質Q彈結實,麻辣帶勁濃。小龍蝦因體型比其他淡水蝦類大,肉也相對較多,及肉質濃鬱之原因。安格斯肥牛,非常重牛肉肉味,非常優質😳薯粉非常好食,全部都好正!依個價錢依個質素黎講都係唔錯既選擇!而且好近我地屋企,下次可以再來。
安格斯肥牛,非常重牛肉肉味,非常優質😳
薯粉非常好食,全部都好正!

旺角都有好多嘢食,有唔同嘅麻辣火鍋店。今日我哋就book咗呢間叫做《麻辣小聚》嘅餐廳來食啦!呢間餐廳主要嘅特色係可以食完個鍋,之後再打邊爐仲有無限嘅生啤任飲🍺同埋麻辣小龍蝦任食!非常之抵!黐線㗎!😍😍😋魔鬼醬鮑魚雞,大❤️呀呢個!個醬汁超正!食過返尋味!鮑魚份量超足,完全唔係得幾粒,勁多係有!仲要超彈牙添!雞都好滑,唔鞋!比個like佢!😚😚食完雞煲,梗係打埋邊爐啦!呢個係定律嚟㗎嘛!😛豚肉同M5 和牛,無限追加!豚肉同和牛嘅質素good good good !😇正所謂豬有豬味,牛有牛味!呢個一啲都唔廢話㗎,因為真係咁樣!🤪💋為咗呢餐有一個完美嘅句號,我決定叫一個難忘合桃包!個包蒸到非常好,啱啱好,完美!又唔會太甜!又有超濃合桃味,正!🤌

2023-11-29 36 浏览
之前都黎過呢間餐廳架啦,實在太好食,今次就同屋企人黎食,同樣都係先食鍋,再食麻辣小龍蝦,跟住就打邊爐夾著食點心,小食。魔鬼醬鮑魚雞鍋🐓呢個鮑魚雞鍋真係超足料,超多鮑魚超多雞,鮑魚當然一定唔係一頭鮑咁大,但絕對唔係罐頭的豆豉粒鮑,正常街市有買的大小,有4-5隻真心抵!雞件有肉又夠滑,用佢地的秘製魔鬼醬一齊,滋味可口無人敵。麻辣小龍蝦🦞呢個麻辣小龍蝦好夠入味,又香又辣又多麻辣汁。小龍蝦非常鮮甜,龍蝦吸曬麻辣汁辣味鮮味同時上。任食火鍋🍲呢個任食火鍋🍲想食咩下單就得啦!海鮮,肉,蔬菜,丸可以用黎打邊爐的大部分都有😆澳洲M 5和牛肉,本地滑牛仔肉,西班牙的牙黑毛豬,生蝦,貝類必食。點心🧆即叫即蒸點心,食左2款蒸包當甜品。難忘核桃包有好濃核桃味,入面非常幼滑。小心流沙奶黃包一咬開奶黃就流出來,又香又甜。
魔鬼醬鮑魚雞鍋🐓
麻辣小龍蝦🦞

任食火鍋🍲
點心🧆
2023-11-28 33 浏览
位於旺角嘅❣️麻辣小聚❣️推出「120分鐘川辣海鮮和牛火鍋火題」,特選多款高水準鍋底、小食同邊爐料,讓食客暢飲暢食120分鐘😀先選鍋底▶️重慶麻辣烤魚鍋,原條魚上放咗乾辣椒、花生、蔥、蔥頭等配料,令到鍋底更豐富😋烤魚肉厚,魚肉如絲般滑溜,令人食指大動👍🏻任食小食▶️麻辣小龍蝦份量多,隻隻飽滿多肉,辣汁煮得非常入味,可以任食十分抵食😁最後係一啲▶️邊邊料,好似海膽丸、牛丸都係水準之上,唔會超重雪藏味,欣賞👏🏻