2023-04-28 20 浏览
同朋友去元朗行街街👭👭咁啱經過黑木亭💁🏼‍♀️💁🏼‍♀️見到有一個二人lunch set menu幾吸引所以一於試一試佢😛😛估唔到又幾有驚喜喎前菜有幾款魚生新鮮又大件😚😚仲有一個卷物小食前菜小食來講都算幾大分😋😋主食叫咗一個三色丼飯一上枱已經有滿滿嘅蟹子三文魚份量都好多同埋🐷豚肉壽喜燒鍋🥘配料充足👍🏼👍🏼豚肉肥瘦適中🫶🏻🫶🏻環境舒服😌😌座位寬闊幾啱同朋友過嚟傾吓計食個lunch👍🏼👍🏼
同朋友去元朗行街街👭👭
配料充足👍🏼👍🏼豚肉肥瘦適中🫶🏻🫶🏻
環境舒服😌😌座位寬闊
幾啱同朋友過嚟傾吓計食個lunch👍🏼👍🏼

2023-04-27 40 浏览
開始生日之星,當然要食好少少,同個朋友仔約埋去食日本野,巧開心呢!好,坐低睇吓有咩好食先。青紅蘋果絲蟹籽沙律,個沙律好多醬,上面仲有海量蟹籽,超吸引!唐揚小池魚,呢個魚仔炸脆好香口,裡面好有肉,啲魚骨脆脆可以食埋架。DIY壽司刺身盛,呢個有得食又有得玩,可以用紫菜包住飯、櫻花魷魚、芥末八爪魚、三文魚子,自己動手做壽司。刺身顏色光鮮,每片厚度好一致,食落好鮮甜。A5黑毛和牛串,呢個好味味,個牛咬落去,啲肉汁爆岀黎,和牛脂肪入口即溶嘅口感,只係少許黑椒調味已經好正!另外仲叫左蒲燒燒鰻魚串、沖繩黑糖燒菠蘿。

好,坐低睇吓有咩好食先。

刺身顏色光鮮,每片厚度好一致,食落好鮮甜。

另外仲叫左蒲燒燒鰻魚串、沖繩黑糖燒菠蘿。
2023-04-26 39 浏览
今晚和家人在元朗這間黑木亭叫了其中一個菜是串燒從未吃過這麼又老又硬難吃的串燒外個燒飯團完全燒焦根本不能吃。結算時還多收我錢他們是一間不老實經營店大家千萬不要光顧。
2023-04-25 41 浏览
愛牛人士注意⁎ .。❀黑木亭既❀石板A5宮崎和牛厚切勁多肉汁仲要係厚切💖💖💖💖石板可以自己控制牛肉嘅熟度我就中意食六成 你地呢‹𝟥❀炸蔥吞拿魚蓉鮟鏮魚肝卷吞拿魚蓉好新鮮唔會有浸腥味鮟鏮魚肝第一次食 味道都唔錯❀武士辣醬雞翼醬汁味道有啲似豆瓣醬 辣得好過癮但係唔會話辣到好誇張!❀脆燒豆腐個醬汁好好食 豆腐燒得啱啱好外脆內軟❀蛋白吉列蝦金黃香脆 蝦肉好爽口唔會成口麵粉先係重點ԅ(¯﹃¯ԅ)另外,叫咗兩杯蘋果汁 好Juice💖
愛牛人士注意⁎ .。❀黑木亭既
❀石板A5宮崎和牛厚切

吞拿魚蓉好新鮮唔會有浸腥味
鮟鏮魚肝第一次食 味道都唔錯

❀武士辣醬雞翼
醬汁味道有啲似豆瓣醬 辣得好過癮
但係唔會話辣到好誇張!

❀脆燒豆腐
個醬汁好好食 豆腐燒得啱啱好
外脆內軟

❀蛋白吉列蝦
金黃香脆 蝦肉好爽口
唔會成口麵粉先係重點ԅ(¯﹃¯ԅ)

另外,叫咗兩杯蘋果汁 好Juice💖

2023-04-24 21 浏览
行行吓街,有人派傳單,仲話拎住傳單去就會有沙律前菜送,睇下原來係食日本野,見到啲相幾吸引,問下喺邊,原來就係隔離街,於是就走去試吓啦,午市時間都幾多人,得一個侍應,應該都幾忙,幾張枱都未執,於是就叫我哋等一陣,兩分鐘入得,一坐低睇下餐牌,原來除咗傳單上面嘅午市套餐,仲有好多選擇😍全部都好吸引,好用心砌盆,仲有杯蠔食,有三隻味嘅配料,又有龍蝦三食套餐😍😍不過第一次食都係試左啲set餐味道先,等餐其間見到好多人食大刺身丼飯,睇下餐牌,一啲都唔貴,嘩!好夠分量,款式又多,呢間一定有下次😋😋😋
1K
之前在尖沙咀分店吃過一次不錯,後來上網看到元朗都有分店,就相約朋友吃午餐。📍位置:近康樂路輕鐵站,小巴總站的對面,走大約十分鐘。🏠環境:黑色的招牌,門口售賣便當🍱、刺身、壽司🍣和關東煮。後方是堂食座位,右邊是木卡座配日式掛燈,左邊牆身貼上日本清酒圖和二人枱,整體色調偏暖橙色,雖然面積不大,但整齊舒適。🤵🏻服務:人手點單,收取加一。🍽️午市:週末放鬆和風刺身料理二人午餐 $398🥢三點刺身盛 分別是🐟三文魚二切、🐟油甘魚二切和🐙八爪魚二切,全部都厚切肥美🥰,鮮美可口😋。🥢鰻魚牛蒡炸蝦🍤卷🍣不能一口吃下的卷物,卷餡實在太豐富了☺️,卷物上一片鰻魚,而餡有牛蒡、炸蝦、青瓜和,味道和口感很豐富😆。🥢黑松露忌廉石鍋烏冬🍜配吉列🐷豬扒定食份量多,石鍋的忌廉湯汁奶香味突出,🍜烏冬麵掛汁好,再拌一拌黑松露醬,味道更濃郁😌。豬扒炸到乾身不柴口,外脆內軟😁,稍微乾身。🥢流心熔岩蛋🐟三文魚飯🍚🐟三文魚經火炙半生熟,再淋上沙律和千島醬、飯素和流心蛋🥚,感覺有點似吃夏威夷蓋飯😙,不過醬汁有點過多了。🍎蘋果汁🧃🍊橙汁🧃
📍位置:近康樂路輕鐵站,小巴總站的對面,走大約十分鐘。
🏠環境:黑色的招牌,
門口售賣便當🍱、
刺身壽司🍣和
關東煮。後方是堂食座位,
右邊是木卡座配日式掛燈,
左邊牆身貼上日本清酒圖和二人枱,
整體色調偏暖橙色,雖然面積不大,但整齊舒適。
🤵🏻服務:人手點單,收取加一。
🍽️午市:週末放鬆和風刺身料理二人午餐 $398
🥢三點刺身盛
🥢鰻魚牛蒡炸蝦🍤卷🍣
🥢黑松露忌廉石鍋烏冬🍜配吉列🐷豬扒定食
份量多,石鍋的忌廉湯汁奶香味突出,
🍜烏冬麵掛汁好,再拌一拌黑松露醬,味道更濃郁😌。
豬扒炸到乾身不柴口,外脆內軟😁,稍微乾身。
🥢流心熔岩蛋🐟三文魚飯🍚
🍎蘋果汁🧃
🍊橙汁🧃
2023-04-20
  • 鰻魚牛蒡炸蝦🍤卷
  • 三點刺身盛
2023-04-24 43 浏览
今日約咗朋友去元朗yoho mall行街👚,就去咗附近嘅餐廳食lunch🍽,大愛日本嘢🇯🇵,所以嚟咗玉成大廈呢間黑木亭🏅星期六嚟到有個週末放鬆二人餐$398 ,望落超抵,勁多嘢食,但就只限星期六日同公眾假期📆✔️三點刺身盛有三文魚二切、油甘魚二切、八爪魚二切🍣最愛都係三文魚,厚切大大塊🤤✔️黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食真係要讚一讚個忌廉石鍋烏冬🍜一大堆黑松露,攪勻之後黑松露味勁香🤤連埋忌廉勁creamy,呢個真係推薦🏅吉列豬扒就中規中矩✔️炙燒四合丼入面有三文魚、鰻魚、蟹柳、左口魚,上面仲有蟹籽😁,份量非常足夠,滿意滿意🤤✔️鰻魚牛蒡炸蝦卷真係第一次見將牛蒡放入卷物🍣,本身以為好奇怪,但其實牛蒡食落都冇乜味,夾埋青瓜係入面,感覺清清地咁😂,鰻魚都係大大件😁✔️果汁兩杯一定要影低隻杯,真係好靚😍有蘋果汁、橙汁、菠蘿汁揀,略嫌有啲細杯🥲總括嚟講,兩個人食真係非常非常之足夠,飽到不得了🍽

✔️三點刺身
有三文魚二切、油甘魚二切、八爪魚二切🍣
最愛都係三文魚,厚切大大塊🤤

✔️黑松露忌廉石鍋烏冬配吉列豬扒定食
黑松露忌廉烏冬配吉列豬扒定食

✔️炙燒四合丼
炙燒四合丼

✔️鰻魚牛蒡炸蝦卷
鰻魚牛蒡炸蝦卷

✔️果汁兩杯
一定要影低隻杯,真係好靚😍
有蘋果汁、橙汁、菠蘿汁揀,略嫌有啲細杯🥲

總括嚟講,兩個人食真係非常非常之足夠,飽到不得了🍽
炙燒四合丼
鰻魚牛蒡炸蝦卷
  • 黑松露忌廉烏冬
2023-04-23 21 浏览
係港島及尖沙咀都有分店嘅高質日本🇯🇵料理係元朗開分店,除咗堂食仲可以買外賣便當🍱,今日約朋友坐底慢慢吃。常滿卷🍣$298飯卷用魚生片包住,裡面有牛油果🥑雞蛋🥚同蟹柳,大大粒飛魚籽鋪滿係碟上。海產細味六杯蠔 🦪$199打卡一流,有3款不同醬汁配搭,分別有泰式醬汁、雞尾酒醬汁以及經典既日式酸汁,每款各兩杯。什錦炸物拼盤$168拼盤有炸雞軟骨、吉列蠔、炸雞塊、炸蝦🦐及薯條🍟,外層酥脆,味道不錯。沖繩黑糖燒菠蘿🍍$38菠蘿超級多汁,燒過後甜味更出,好味!鴛鴦脆肉瓜$22芝士及明太子兩款口味都好夾。燒雞翅$32雞翅燒到外皮焦香,唔吃雞皮的我都忍不住吃了成隻。飲品就揀咗菠蘿🍍汁及蘋果汁🍎$38細細杯,唔太甜。

常滿卷🍣$298

海產細味六杯蠔 🦪$199

什錦炸物拼盤$168

沖繩黑糖燒菠蘿🍍$38
菠蘿超級多汁,燒過後甜味更出,好味!
鴛鴦脆肉瓜$22
芝士及明太子兩款口味都好夾。

燒雞翅$32
雞翅燒到外皮焦香,唔吃雞皮的我都忍不住吃了成隻。

飲品就揀咗菠蘿🍍汁及蘋果汁🍎$38
細細杯,唔太甜。

2023-04-23 17 浏览
黑木亭居酒屋一直都係我既收藏餐廳List入面😍但之前得尖沙咀同天后先有🙈對於我呢個住山旮旯既懶人😂放工之後真係唔想出去大城市🫣終!於!比我等到<黑木亭>入黎元朗啦🤩🤩🤩適逢朋友生日,當然要請佢去高汁既餐廳食返餐啦🥳我地總共order左6️⃣款食物+2️⃣杯飲品: 🍴青紅蘋果絲蟹子沙律  $98個人好中意食沙律🥗所以對沙律既期望會高D🤏呢款沙律真係好有驚喜🤩好正👍我初時以爲佢既青蘋果真係普通既酸酸既個種🫣但諗住有沙律醬,應該唔會酸得去邊既😂點知食落口係好甜👏好清新,好好食🤤加埋爽口既青瓜、蟹子,口感好好👍👍仲要好足料,蘋果唔係得一兩塊個D,有圖有真相!真係一啖接一啖💯食到中間,竟然比我發現個青蘋果係<王林>‼️OMG‼️洗唔洗咁重本⁉️推薦推薦❗️不解釋❗️ 🍴唐揚小池魚  $68呢款係我自己order既😂因爲除左蝦🦐我仲好中意食魚🐟一上臺我即刻試佢一試,成條放入嘴😋朋友忍唔住問我:成條食?連頭呀🫣?我聽到真係忍唔住笑左🤣🤣🤣🤣寫住小架,Mini,小池魚,當然一啖一條啦🤣🤣不過你都可以分開幾次食既😆😆魚仔好脆,好夠味,岩我👍 🍴DIY壽司刺身盛🍱  $599DIY顧名思義即
終!於!比我等到<黑木亭>入黎元朗啦🤩🤩🤩

🍴青紅蘋果絲蟹子沙律  $98

🍴唐揚小池魚  $68
魚仔好脆,好夠味,岩我👍

🍴DIY壽司刺身盛🍱  $599
DIY顧名思義即係將自己中意既配料包成一舊壽司🍣係咪好特別呢?係街都可以咁食😍呢盤有齊曬我地兩個都中意食既野:赤身、大拖羅、帶子、海膽、三文魚、三文魚籽、八爪魚、魷魚。我最中意係赤身、三文魚、帶子,赤身係估你唔到咁稔咁香🤩證明師傅刀工了得👍大拖羅更加唔洗講係入口即溶啦👏但就偏肥,所以我個人中意食赤身,尤其呢個赤身咁稔💯三文魚同帶子都好鮮甜好香,所以最快清盤😂

🍴蒲燒鰻魚串  $39
鰻魚燒得好香👍油脂分佈岩岩好😋朋友竟然開金口讚魚好食‼️要知道佢係一個唔好魚既人😂

🍴A5黑毛和牛串   $98
呢串牛解釋左咩叫「價錢反映食物既質素」👍好!好!食!佢未去到入口即溶,但每咬一啖,都會有油脂爆出黎😍真係好香🤤再加上少少黑椒、海鹽係面,咸香得黎又好重牛味,好想食多串!

🍴沖繩黑糖燒菠蘿  $38
黑糖中和左菠蘿本身少少既酸感🥳食完上面一堆野食,再整舊菠蘿,真係好解滯✅

🍹菠蘿汁  $38  入面有D粒粒,口感好特別,菠蘿味重!
🍹蘋果汁  $38  蘋果汁正常發揮,我個人比較中意蘋果汁!

✅整體非常滿意,好推薦呢間💯俾大家!
最近聽說過元朗新開一家日本料理餐廳,最近終於有機會前往嚐試。這家餐廳名叫「黑木亭-お食事処」,位於元朗裕景坊的玉成大廈地舖,是一家以日本料理為主題的餐廳。室內裝潢以木為主調,並且風格偏向和風。餐廳的牆紙全部用日本清酒來裝飾,這點非常有特色。整個空間氛圍舒適,不論是用餐還是和朋友聊天,都感到很舒服。石板A5宮崎和牛當菜品送上桌時,我立即被美味的香氣和熱氣所包圍。石板A5宮崎和牛是以熱石板的形式上菜,肉汁更是不斷滲出,讓人吃到嘴裡時感受到肉汁四溢的美味。由於牛肉脂肪含量豐富,讓肉質更為鮮嫩,但並不會感到膩口。此外,與之搭配的醬汁也相當不錯,讓整道菜更加美味。我們還點了其他菜式,如武士辣醬雞翼、脆燒豆腐、自製蛋白南蠻吉列蝦、炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷和蒲燒鰻魚串等等。每道菜的味道都很不錯,讓我們對這家餐廳的印象更加深刻。武士辣醬雞翼、脆燒豆腐這道武士辣醬雞翼的口感非常棒,外脆內嫩,搭配上微辣的醬汁,吃起來十分開胃,讓人一口接一口。自製蛋白南蠻吉列蝦自製蛋白南蠻吉列蝦皮薄多汁,外層炸至酥脆,搭配清新沙律醬,味道鮮美且豐富。炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷在炸蔥絲的上層,灑上新鮮的蔥粒,下層是搭配鮮美吞拿魚蓉

石板A5宮崎和牛

武士辣醬雞翼、脆燒豆腐

自製蛋白南蠻吉列蝦

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷
在炸蔥絲的上層,灑上新鮮的蔥粒,下層是搭配鮮美吞拿魚蓉、鮟鱇魚肝和壽司飯的美味混合物。外觀精緻,口感酥脆,層次豐富,味道鮮美,帶給人完美的味覺體驗。。配上醬油和芥辣,更加增添了一份美味。

蒲燒鰻魚串
沾上秘製的蒲燒醬汁,香氣四溢,燒烤適中,口感嫩滑。每一口都能感受到鰻魚的鮮甜和蒲燒醬汁的獨特風味,非常適合喜愛日本料理的食客品嚐。

在飲料方面,我們點了橙汁和菠蘿汁。兩種果汁都很清甜,加上餐廳的氛圍,讓整個用餐體驗更加愉悅。

整體來說,黑木亭的石板A5宮崎和牛是非常值得一試的美食,不只是它的美味讓人回味無窮,同時它也代表著和牛肉的最高水平,呈現出最純淨的口感和食材的自然美味。無論是牛肉愛好者還是只是想要嚐試特別美食的人,都不要錯過這份美食。
2023-04-18
  • 石板A5宮崎和牛
2023-04-22 30 浏览
之前行過見到明明淨係做外賣原來重新裝修後有得堂食即刻去食個lunch 先!原來店入面都唔細喎,日式裝修又幾骨子!我哋叫咗個「週末放鬆二人餐」指定刺身一份🍣(三文魚、油甘魚、八爪魚 各2)魚生算高質,好新鮮三文魚油甘魚厚切咬落嫩滑鮮味,油質豐富!八爪魚好爽口!指定卷物🍙(鰻魚牛蒡炸蝦卷)材料豐富得黎,排列得好有層次,卷得好實好靚仔!唔會一夾就散,睇得出師傅功架十足!定食(任選兩個)經典三色丼🍱刺身+鰻魚鋪面已經佔據整大碗,足料到呢!夾開先發現原來下面珍珠米飯份量都唔少我女仔黎講就食唔晒,男仔應該夠哂飽!山。吉列豬扒蛋丼🍛丼如其名⛰️d豬扒加埋木魚紫絲真係堆到成座山咁!豬扒炸得好香脆內嫩,蛋絲夠滑,飯一樣係煙韌日本米,量多!飲品橙汁菠蘿汁套餐價錢$398 (加一),以佢份量同質素黎講,係大件夾抵食!
之前行過見到明明淨係做外賣
原來重新裝修後有得堂食

我哋叫咗個「週末放鬆二人餐」

指定刺身一份🍣
(三文魚、油甘魚、八爪魚 各2)

魚生算高質,好新鮮
三文魚油甘魚厚切咬落嫩滑鮮味,油質豐富!八爪魚好爽口!

指定卷物🍙
(鰻魚牛蒡炸蝦卷)

定食(任選兩個)

經典三色丼🍱
刺身+鰻魚鋪面已經佔據整大碗,足料到呢!
夾開先發現原來下面珍珠米飯份量都唔少
我女仔黎講就食唔晒,男仔應該夠哂飽!

山。吉列豬扒蛋丼🍛

丼如其名⛰️d豬扒加埋木魚紫絲真係堆到成座山咁
!豬扒炸得好香脆內嫩,蛋絲夠滑,
飯一樣係煙韌日本米,量多!

飲品

橙汁
菠蘿汁

🌟餐廳:黑木亭-お食事処📍地址:元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖💰價位:~$100 - $200⏰營業時間:星期一至四12:00 - 22:00 / 星期五六日 12:00 - 23:00📱電話:6365 3267人氣居酒屋黑木亭進駐元朗區啦~今日探家姐,順便約埋佢去試下呢間提供各式日本料理,包括風味串燒、日本和牛、海鮮燒物等等既日式居酒屋先~——————————————————————————————「黑木亭」為慶祝第三間分店於元朗開業,特別推出呢一款超豐富既龍蝦三食大滿貫套餐~✨龍蝦三食大滿貫✨✨龍蝦腦蟹鉗蒸蛋呢款蒸蛋材料豐富,加入龍蝦腦蒸制,味道特別甘甜~上層仲加入蟹鉗肉,好鮮甜~✨波士頓龍蝦刺身波士頓龍蝦刺身新鮮爽甜,肉質好彈牙~✨壽司大滿貫份量好豐富既壽司拼盤~賣相超吸引!!有齊吞拿魚大中拖羅、赤身、拖羅蓉、帶子、甜蝦、飛魚籽及鯛魚等等特選壽司,種類繁多,賣相精緻,有得食又可以打卡,好正~我地就最鍾意吞拿魚大中拖羅及赤身壽司,一次過就可以試哂各吞拿魚部位既味道,值得一試~✨龍蝦粥龍蝦起肉做刺身後,外殼及龍蝦尾拎去熬制海鮮粥,粥底充滿濃濃龍蝦味,入口咸香味濃~✨蘋果汁 及 橙
🌟餐廳:黑木亭-お食事処
📍地址:元朗裕景坊15-25號玉成大廈地舖
💰價位:~$100 - $200
📱電話:6365 3267

✨龍蝦三食大滿貫✨

✨龍蝦腦蟹鉗蒸蛋

✨波士頓龍蝦刺身
波士頓龍蝦刺身新鮮爽甜,肉質好彈牙~

壽司大滿貫

✨龍蝦粥

✨蘋果汁 及 橙汁
食飽就當然order 返杯果汁消消滯,解膩一流~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
餐廳主打新鮮時令既日本海鮮制作各種日式料理~食物款式繁多,選擇夠哂多元化,而且食材新鮮擺盤精緻~
2023-04-12
2023-04-20 37 浏览
呢間位於元朗嘅《黑木亭》日本料理,路過以為只做外賣壽司,原來睇真D😌入面係一間充滿特色的居酒屋🏮!一於入去試試先!石板A5宮崎和牛 $388來自日本宮崎縣的和牛,以其豐富的脂肪和優質的肉質而聞名,是和牛中最優質的品種之一,其肉質柔軟、口感豐富、油花分布均勻。以厚切放在熱石板上烹調,這種烹調方式可以讓肉質更為嫩滑,並且保留了肉汁和風味,沾上醬汁就更加惹味😋😋!炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168以鮟鱇魚肝作為卷物內餡,香氣十足,再以壽司飯和海苔卷製,面層再放了滿滿的吞拿魚蓉和炸蔥👍🏻👍🏻口感鮮嫩,層次亦好豐富😋!燒雞翼串燒 $32鹽燒雞翼,外層脆卜卜,加上武士辣醬特別惹味🥰!而其他炸物和串燒都係即點即製,賣相不錯,只是感覺份量太少😅!🦐自制蛋白南蠻吉列蝦 $68🐟蒲燒鰻魚串 $38🥒鴛鴦翠玉瓜 $22🍹菠蘿汁/橙汁 $38

石板A5宮崎和牛 $388

炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168

燒雞翼串燒 $32
鹽燒雞翼,外層脆卜卜,加上武士辣醬特別惹味🥰!

🦐自制蛋白南蠻吉列蝦 $68
🐟蒲燒鰻魚串 $38
🥒鴛鴦翠玉瓜 $22
🍹菠蘿汁/橙汁 $38

2023-04-19 66 浏览
豐富午餐🥢慰勞一下自己🥢元朗新開日本🇯🇵料理 •定食·卷物·刺身🐟🍴黑木亭🍴{元朗}週末放鬆二人餐🍣{$398}#二人世界#週末限定#日本料理#壽司#刺身#卷物#定食#三文魚#黑木亭#元朗美食#hkfood #foodblogger #foodig #Japan#fish #sushi🍚流心熔岩蛋三文魚飯外貌已經好吸引,好似一座山,每座山峰,都有一塊新鮮嘅三文魚,芝士鋪滿整個飯,輕輕係飯面用火槍燒過,令芝士有半溶化既感覺,滲透入每粒白飯中,用了日本米🇯🇵,有米飯香🍚再加流心日本🇯🇵雞蛋🥚令每啖飯都帶有芝士同蛋香味❣️🍣壽司拼盤(六貫)拼烏冬六件不同魚生既壽司🍣用上季時令魚,非常肥美,好滿足🥰另外再配上彈牙爽口日本鳥冬🥢一個完美既午餐定食🍴🐟鰻魚牛蒡炸蝦卷招牌卷物,三樣本身以為唔會夾到既野,原來都可以好夾,鰻魚牛蒡炸蝦🍤外層係嫩滑既鰻魚包住,入邊就係炸蝦牛蒡,上枱温度適中,暖暖的,而且材料並不馬虎。🐟厚切三點刺身盤{三文魚,油甘魚,八爪魚}三文魚油脂豐富,油甘魚入口即溶,八爪魚爽口鮮甜,好食😋🍹另配兩杯鮮橙汁🍹超豐富既粒粒橙肉,沒有另加糖,甜度適中🧃

豐富午餐🥢慰勞一下自己🥢
元朗新開日本🇯🇵料理 •定食·卷物·刺身🐟
🍴黑木亭🍴{元朗}週末放鬆二人餐🍣{$398}

🍚流心熔岩蛋三文魚飯

🍣壽司拼盤(六貫)拼烏冬

🐟鰻魚牛蒡炸蝦卷

🐟厚切三點刺身盤{三文魚,油甘魚,八爪魚}
三文魚油脂豐富,油甘魚入口即溶,八爪魚爽口鮮甜,好食😋

🍹另配兩杯鮮橙汁🍹
超豐富既粒粒橙肉,沒有另加糖,甜度適中🧃

2023-04-18 47 浏览
尖沙咀嘅黑木亭😝本身已經好出名,原來元朗都開咗新舖頭,入面裝修好靚有日本嘅感覺,龍蝦三食$1399 入面有好多嘢食。壽司大滿貫用嚟打卡真係一流,個木架好靚🤓三文牛油、吞拿魚蓉醃蘿蔔、三文魚子海膽、黑松露魷魚、牡丹蝦、三文魚蟹子反卷、拖羅,全部都好靚好大件!波士頓龍蝦刺身真係好驚喜!龍蝦刺身好爽口,就咁食細細啖已經好好味。龍蝦粥同樣都係好出色,佢哋啲粥煲得好棉,有少少菇、紅蘿蔔絲,感覺好健康。龍蝦刺身拆咗個殼,將佢熬成粥,好香,食埋啲龍蝦肉。龍蝦鉗蒸蛋好滑入面,仲有其他海鮮,真係好鮮味好好食,會再返轉頭!

• 龍蝦刺身