2020-09-28
《Vegetarian Afternoon Tea @Cordis Hotel》🌟Alibi – Wine Dine Be Social 🌟海洋寶盒下午茶🌟Location:🌟位於旺角朗豪坊商場旁,從商場4/F有條行人天橋可以通往酒店,又近地鐵站,交通非常方便。🌟環境: 🌟一入餐廳門口就見到一個好長的水吧枱,分隔開兩個用餐區左邊的座位係比較多正常D嘅長方形枱,燈光比較暗,但就適合食西餐feel右邊的座位係圓形木枱多,比較chill, 適合同朋友傾計吹水飲下嘢。我哋今次就揀了坐右邊圓形枱,近窗一排梳化的位置。🌟食物:🌟Drinks 🍹: 呢個下午茶仲會包兩杯”Golden Pineapple “Cocktail (可選有酒精或者冇酒精都得)如果唔想飲Cocktail, 亦可以揀返其他Coffee or Tea.Food 🥘:因為我地今次係同餐廳講安排Vegetarians menu, 所以都會同平時Normal menu有啲唔同,但係一樣會以海洋寶盒賣相出現,食物好精緻,睇得出有花心思係食物Display 配合返個主題👍🏻佢哋咸點甜點都好好食,我自己最有驚喜係果個外型「99.99」黃金條
海洋寶盒下午茶
🌟Location:🌟
🌟環境: 🌟
一入餐廳門口就見到一個好長的水吧枱,分隔開兩個用餐區
我哋今次就揀了坐右邊圓形枱,近窗一排梳化的位置。
🌟食物:🌟
Drinks 🍹:
Food 🥘:
佢哋咸點甜點都好好食,
我自己最有驚喜係果個外型「99.99」黃金條,佢係 Sea salt caramel chocolate 。
另外afternoon tea的靈魂 Scone,佢哋都做得唔錯😋
整體來說,Alibi 呢個Tea set 性價比高,真係值得再encore☺️
#🌟價錢: 🌟
HKD 498 Set for Two
Subject to 10% services charge
** OpenRice 有E-Coupon 可享85 折**
(折扣後每人大約 $238)
⚠️注意⚠️
** 海洋寶盒下午茶係每日限定數量供應的,所以記得提前預訂**