2021-04-30 16827 浏览
香港帝逸酒店🔸,是一間時尚年輕、融入現代和智能科技設計的五星級酒店。酒店在2019年12月開幕,找來日本著名設計Nikken Sekkei公司設計,加入大自然元素,打造城市中的恬靜綠洲💚。酒店環境新穎,設備齊全,價格相宜,我認為性價比超高呀~最近Royal Hotels帝系酒店與網站 🌟合作推出限時住宿優惠,最後幾天! 馬上把握機會啦! 既日起至5月16日預訂7月1日前入住的酒店房間低至6折😍,選擇指定房型更會送美容品牌fresh的玫瑰旅程套裝和$100門市購物禮券,價值$300㗎!這次我經網站 APP訂購2日1夜高級河景大床房❤️,落地大玻璃能觀賞到沙田城門河的優美景色😆,房間內設有ipad和Lily咖啡機,坐在窗旁,玩著ipad,嘆著咖啡☕️,感到舒適自在~其他帝系酒店,包括: 帝苑、帝都、帝景和帝京酒店,都設有這個限時優惠🥳,套票只在APP出售,大家也可以考慮看看哦!當日與媽媽在帝逸酒店Staycation,玩得非常開心🤗。為了令旅程更加盡興,我們倆人預先加購ALVA House🌟的自助早餐$98/位,食物款式繁多,好滿足呢~自助早餐,在星期一至五上午7時至10時供應☺️,不論你是不是

自助早餐,在星期一至五上午7時至10時供應☺️,不論你是不是酒店住客,也可以前來品嚐哦! 餐廳地方寬敞,能飽覽城門河的景色,温暖的陽光從玻璃窗透射進來,令人感到舒適自在。

食物擺放整齊,分區域設計,有麵包區🥐、沙律區🥗、玉米片區、西式區、中式區、粉麵區🍜、水果區等等,

大家可以大飽口福,吃飽喝足才離開啦!

我非常喜歡吃麵包👅,這裡的款式多樣化,有牛角包、朱古力酥、菠蘿酥、軟包、煙肉麥穗、芝士包、班戟、椰撻、朱古力鬆餅、多士等,當中以牛角包和朱古力酥最得我歡心🥰。酥餅微暖,酥脆可口,很不錯呢~

由細到大,我都很愛吃玉米片浸牛奶😆。這裡有提供超多款式的穀物早餐🥣,相信總有一款合你胃口。
此外,煎香草腸、炒滑蛋、扒蕃茄和炸薯餅,質素都不俗。

另外亦有中式炒麵、糯米雞和奄列等等,大家可以一齊設計一份適合自己胃口的精選早餐啦!
2021-04-26
2021-04-29 1952 浏览
今朝一早約好姐妹去咗第一城個邊新開的一間‘五’星級酒店吃自助早餐,沒想到裏面人山人海,環境唔錯,吃嘢都幾好,早餐去到10:00不過我哋就超時啦🙏🏻,剛准備走時見到一件有趣的事,突然聽到好大聲叫:喂,你去嗰度我點樣教你做嘢呀?只見一個高高瘦瘦的女人走過來話:你剛才跟個客人喺度傾解,我唔可以站旁邊等你,所以我有做其他嘢啦,個個好大聲女人就話:你收聲啦,衰咗就認啦!🤭我哋都聽得莫名其妙,原來‘五’星級酒店的員工質素咁樣嘅?有客人喺度都可以肆無忌憚,難道間酒店係佢屋企?後來聽朋友講應該係一個做得時間長啲的炒散跟一個新來啲炒散之間的溝通😭,哇,原來間酒店的炒散都係‘五’星👍,真心見意換下哋炒散先,唔要一粒老鼠屎破壞咗‘五’星級嘅形象,小插曲完。下次姐妹約都係會選呢間酒店食嘢㗎👍👍
2021-04-28
$150 (早餐)
  • 甜品
2021-04-27 1987 浏览
好食,不過都是一般(我說是野食) indissolubility in your case and individualistic in a different story about it I was just going on here and it was so I am am looking into the ground clearance
2021-04-27 1630 浏览
話說book左住一晚酒店🏨breakfast用餐時間7🕖-10🕙AM當然唔會咁早落去食8:30落到去都要等一陣先可以入坐有walk-in客,不過職員話full左但系眼見其實都多吉檯到左9點出面就開始好多人排隊不過入面都已經full晒好彩我地都算早落去.如果唔系有排等到9:40-9:45食飽飽離開時仍有人等緊門口位就系麵包🥖糕點🥧🥞隔離仲有多士機🍞我覺得最好食系牛角包🥐好鬆化好軟熟早餐離不開都系果啲火腿.煙肉🥓腸仔.漢堡扒茄汁豆.蕃茄🍅.炒蛋.烚蛋🥚迷你薯餅.麥樂雞有炒麵炒飯點心就只得菜肉包同燒賣仲有雞粥同熱麥皮雞粥有雞🤣但冇雞味熱麥皮甜甜地Egg Counter🍳主要都系整奄列同煎雙蛋隔離就有火腿通粉沙律菜都比較新鮮🥗有味噌湯 納豆 甜蛋芝士🧀有兩款Ham都有兩款粟米片哩啲有6款都算多飲品有無糖豆奶.牛奶.嗓汁.橙汁仲有部咖啡機☕️無糖豆奶我以為會乜味都冇但系又唔系渦.豆味好濃同埋系較杰身果隻寫得比較簡單因為其實整體黎講真系好簡單總括款式系好少..連基本既麵檔都冇只系得火腿通粉火腿.漢堡.腸仔都系烚😅為求飽肚既都嘗算可以
話說book左住一晚酒店🏨
breakfast用餐時間7🕖-10🕙AM

當然唔會咁早落去食
8:30落到去都要等一陣先可以入坐
有walk-in客,不過職員話full左
但系眼見其實都多吉檯

但系又唔系渦.豆味好濃
同埋系較杰身果隻

寫得比較簡單
因為其實整體黎講真系好簡單
總括款式系好少..
連基本既麵檔都冇
只系得火腿通粉
火腿.漢堡.腸仔都系烚😅
為求飽肚既都嘗算可以
2021-04-25
早餐
2021-04-19 2006 浏览
▶️疫情前聽講好高性價比,超難訂位;結果下晝竟然訂到即晚,難得訂到緊係要試下😋凍海鮮🦞🦀🦐🦪款唔多,但整體幾好;🦞幾爽口,膏都鮮味😋麵包🦀d肉幾鮮甜,解凍做得幾好👍反而🦐無咩味同唔爽彈🙈本身唔太識食🦪,唔腥有少少海水味,幾易入口👍燒牛🥩有分西冷🥩同斧頭扒🍖,兩款都幾有牛味,唔會好嚡,個人覺得西冷好食啲,不過最大問題係凍🥶應該係保溫做得唔好,好似食生肉咁😖端爐燒🍢&炸物🍗🍤炸物夠熱好食,端爐燒就正常,燒🍍燒得好甜,煎鵝肝好油香😋熱盤🍝🍲🍛🍜🥟🥘🍕全部都好正常,冇乜覺得難食;蟹粉小籠包就冇乜蟹粉味,正常小籠包味道;片皮鴨幾好食,不過同好多酒店一樣,都係個皮返到位就會凍曬🥶甜品🍧🍨🧁🍮🥧🍰🍦🍩🧇甜品就好一般,係啲cake好啲🙈自家製雪葩都唔錯,但係個龍蝦湯味雪葩我真係接受唔到🤢⚛️嘢食係好多款,普遍味道正常,係有啲凍海鮮出色;個人覺得個冷氣太凍,凍到食唔到好多嘢🙈

凍海鮮🦞🦀🦐🦪

燒牛🥩

端爐燒🍢&炸物🍗🍤
炸物夠熱好食,端爐燒就正常,燒🍍燒得好甜,煎鵝肝好油香😋

熱盤🍝🍲🍛🍜🥟🥘🍕

甜品🍧🍨🧁🍮🥧🍰🍦🍩🧇

2021-04-09
庆祝纪念
生日
用餐优惠
信用卡優惠
2021-04-12 13099 浏览
據聞這是一間新酒店(新過嚟),自助餐都相當出名,有次紀念日, book枱試一試。🎉美國生蠔其實都算幾大隻,蠔肉不算太大,但質地夠香滑不算太過肥膩的那種,看見師傅都在營營役役的開蠔以及洗蠔,每次限攞兩隻。壽司部算是最為傑出,那個師傅,是個白頭老翁👨🏻‍🦳雖然年紀老邁,但亦都盡顯專業姿勢,拿着刺身刀再慢慢切魚生,我點了三文魚及𩶘魚,他每樣給你兩片,處理精細,禮貌彬彬。除了四款刺身之外,其實旁邊的壽司也不錯,因為體積不算太大,還見到另一名師傅拿火槍火灸過壽司,米飯不算太多,因此吃壽司也不會顯得過飽。吃了一碟沙律菜,沙律菜葉都挺新鮮,有個款汁醬,加點提子粒。水果旁邊還有明治乳酪杯,有芒果味、原味、椰果味,午市自助餐都有乳酪杯都不是太常見。😍妻子就試阿姐即場煮的意粉,可以自行選長通粉、墨汁粉、或是扁意粉,然之後自己揀配料。點了一個墨汁意粉給她,新鮮即炒,溫度夠熱,味道也不會差。🤩其他熱食不算太多,至少不見有點心,即使有燒味,都只有燒鴨、雞、沒有什麼叉燒或是燒鵝之類的,比較可惜。我就試咖喱,咖喱雞,雞肉都不甚了了,不過烤餅都算是弄得不錯,夠香夠濃,另外還有比較偏門的青瓜醬可以點烤餅。切牛肉一向我都

美國生蠔其實都算幾大隻,蠔肉不算太大,但質地夠香滑

拿着刺身刀再慢慢切魚生,我點了
三文魚及𩶘魚,他每樣給你兩片,處理精細,
米飯不算太多,因此吃壽司也不會顯得過飽。

吃了一碟

妻子就試阿姐即場
墨汁意粉給她,新鮮即炒,溫度夠熱,味道也不會差。🤩

咖喱,咖喱雞,雞肉都不甚了了,不過烤餅都算是弄得不錯,
夠香夠濃,另外還有比較偏門的青瓜醬可以點烤餅。

切牛肉一向我都不算非常之中愛,而且,師傅切下切下,原來把旁邊的筋給了我,因此吃起來更加不好吃。旁邊的
羊架,好像我大部份時間都只見到有舊骨,不見到有肉,反而在旁邊的
薯格以及薯餅,都弄得不錯的。🤪

雪糕也是
Movenpick,為了不想吃太甜,我就吃過咖啡味算了,後來還拿到最後一塊
Pencake,將雪糕配合來吃,多加飽肚,又可以多款式。

其餘的甜品就吃了這個叫做
菠蘿批,有一個放在出邊,令一個放在雪櫃,但後來吃了都覺得味道應該是一樣的,餡料好像鳳梨酥的餡料,微甜,不覺得菠蘿味道太過濃郁,它的邊皮以及撻底夠硬正,是我喜歡的那個質地。

每名食客都獲發兩張小卡紙,可以換領的特別飲料竟然只是
果汁或是香檳😨後來替妻子攞了橙汁,橙汁都只是細細杯?

香檳好像喝了都不覺得有什麼特別味道,連酒精成份都成疑🤔
咖啡機來說算是弄都挺快,不過不論卡布奇樂定還是拿鐵,味道都只是普普通通,一味奶味以及泡沫夠多囉。

自助餐的位置那麼熙來攘往,遊人如鯽,雖然我們安排比較偏僻位置,但至少比較清靜,即使遠一點也沒所謂吧,畢竟你也不想在人龍旁邊,或是進食期間旁邊經常有大量人流行過吧。🤘🏾😀
午餐
庆祝纪念
纪念日
2021-04-01 3175 浏览
自助午餐$278一位食物款式很多,不過個人覺得凍海鮮有點咸..刺身三文魚🍣,迷你手握壽司好的骰好可愛燒牛肉也不錯,食物無哂,職員refill得好快甜品種類繁多,味道也很好吃!不會死甜!燒味方面包括有乳鴿、雞、鴨......串燒方面想吃秋葵和蕃薯仔🍠..不過職員說是隨機燒的,不能點餐.. 最後只吃了雞肉串(有看到職員在燒冬菇、瓜、蕃茄仔、粟米、秋葵)但很快便被客人清光,因為酒店沒有限制一人取多少串,有一個人一次過拿了4-5串的秋葵........其他食客根本拿不到整體來說$278自助午餐任食任飲是可以的,很豐富!值得一試
自助午餐$278一位
食物款式很多,不過個人覺得凍海鮮有點咸..

刺身三文魚🍣,迷你手握壽司好的骰好可愛

燒牛肉也不錯,食物無哂,職員refill得好快

甜品種類繁多,味道也很好吃!不會死甜!
燒味方面包括有乳鴿、雞、鴨......
串燒方面想吃秋葵和蕃薯仔🍠..
不過職員說是隨機燒的,不能點餐

整體來說$278自助午餐任食任飲是可以的,
很豐富!值得一試
2021-03-26
呢間地點偏遠,但平日午餐都大排長龍,$278呢個價係抵食而且5歲以下小童免費,我覺得爐端燒真係燒到啱啱好,本身菇瓜類會易燒到乾冇乜汁,但呢度燒到恰到好處鎖住本身瓜菇肉汁,吉列炸物炸得乾身唔油膩,乳鴿都係必食。
2021-03-26
  • 天婦羅
2021-03-31 1644 浏览
早係二月尾訂位三月中食lunch buffet...優惠價$278包加一!對呢間buffet 有點期待的!因有朋友仔舊年食過午同晚自助餐,高度評價! 終於有時間試下。。yeah!一行七人分兩枱坐,窗口位。。。坐位不密集,舒服!當日人不算太多。。。坐滿7,8成左右。。輪候排隧攞蠔都不需等太耐!食物種類多選擇。。有生蠔,凍蝦,龍蝦鉗。串燒,天婦羅,刺身,壽司!燒牛肉,羊脾,印度咖哩,印度薄餅!燒味檔,乳鴿,燒肉。。!粥。。。!movenpick雪糕。。。!仲有其他熱食等選擇咸菜楜椒豬肚湯!用料足,原粒黑白楜椒。。湯濃帶楜椒香。。咸菜,豬肚夠腍入味。。好味!燒肉有驚喜,皮脆肉嫩有肉汁。。必食蠔鮮甜。。雖蠔味稍遜。。但有此質素都交足功課幾欣賞串燒。。燒時間剛好,睇出廚師有用心處理啊👍😊!有多款串燒提供。。腎,雞軟骨,雞肉,車厘茄,脆肉瓜,秋葵。。。另外驚喜。。。係龍蝦鉗!自助餐中。。對於龍蝦鉗吾會有期望,因為一般都無咩鮮味可言!就算晚餐自助餐有龍蝦供應,都未必間間好食,蟹腳都一樣,尤其蟹腳,不太喜愛一路剪一路出水嘅感覺,剪完一大輪。。有d 食落超咸,有d 就走肉。。嘥功夫!好。。講返呢度d 蟹

食物種類多選擇。。有生蠔,凍蝦,龍蝦鉗。串燒,天婦羅,刺身壽司!燒牛肉,羊脾,印度咖哩,印度薄餅!燒味檔,乳鴿,燒肉。。!粥。。。!movenpick雪糕。。。!仲有其他熱食等選擇

咸菜楜椒豬肚湯

燒肉有驚喜,皮脆肉嫩有肉汁。。必食
燒肉

蠔鮮甜。。雖蠔味稍遜。。但有此質素都交足功課

好。。講返呢度d 蟹鉗先,開第一隻食。。肉質鮮甜。。讚啊!至於凍蝦無咩特別!
凍龍蝦鉗

燒牛肉肉嫩無筋。。。6,7 成熟
燒牛肉

當日印姐姐生日加錢寫生日名牌

整體上以$278 呢個價錢來講。。低食!服務ok, 食物種類多,補充快,味道有質素,絕對會再去的!
咸菜楜椒豬肚湯
燒肉
凍龍蝦鉗
燒牛肉
  • 楜椒咸菜豬肚湯
2021-03-29 1627 浏览
減肥都要抖下氣,今日OMAD嚟到幾新嘅Alva House食週末早午自助餐。佢分咗兩輪,早啲食又得、晏啲食都得,食晏的話夜晚都唔使食了。場地都幾闊落新淨,枱同枱之間唔會有太大壓迫感,好多落地玻璃所以十分光猛。而餐具都有預先用保鮮紙包好,感覺幾乾淨衛生。食物方面,種類足夠,連生蠔都有,滿足到愛吃蠔的我,每人每次限拎兩隻,所以唔使等好耐。雖然size就唔係話好肥滿飽大,但呢個價錢嚟講都可以算係超值。至於三文魚都頗肥美,佢仲有希靈魚、八爪魚同鯛魚,感覺都係三文魚最好食。熟食食得最多係roasted beef,如果可以切得厚少少會開心啲,因為真係好薄,口感就有少少韌,但食到後尾咁岩切到中間部分靚少少就好啲。最驚喜係佢有豬腳薑,啲豬皮Q彈好入味好好食!而滷水豬腩肉都出奇地好食,唔會覺得好肥膩,入口即溶😋咖哩亦都唔錯,好濃郁好香。至於燒物炸物就感覺麻麻地,粉偏多,最好味係燒菇。佢仲有即製omelet、意粉、沙律菜等等,但因為食到後尾好飽所以無試,但睇個樣都幾正。甜品我就覺得普普通通,好多芝士蛋糕,但都係mousse款。最好應該係movenpick雪糕了😅今次掛住食無乜點影相,但整體而言係性價比高嘅

今次掛住食無乜點影相,但整體而言係性價比高嘅一餐,質素唔錯,好適合放假約埋朋友一齊嚟開大餐🥳
2021-03-28 1522 浏览
最近先知原來都幾多酒店做緊百幾蚊既早餐Buffet,價錢真係隨時平過出去食個All Day Breakfast。。。 時段 7:00am~10:00am 星期一至五 $88位包加一😱星期六日 $128位再加一今朝扎醒左,捉埋老公7點鐘就過到黎(無得訂位),可能因為咁,食物方面樣樣都夠熱😋因為前2日先試完佐敦逸東既普慶餐廳,好自然就會比較。個人覺得Alva款式多D,環境靚D舒服D,起碼有落地玻璃,光猛好多,人流比較多(唔知係咪星期日既關係,9點已經滿座),食物補得都好快兩間一樣有薯餅,煙肉,焗蕃茄,豬肉腸,雞肉腸,茄汁豆,即制奄列,中式點心,粥,煎腸粉,炒面,多款面包,西柚汁,橙汁,咖啡,沙律吧,生果Alva 多左漢堡扒,火腿,麥樂雞(難食),炒飯,即制煎荷包蛋,咖啡機就有多款咖啡選擇,雀巢乳酪,中華沙律,泡菜希望無寫漏啦😂 就咁比較,我今日都食貴左😂 要再搵個閒日黎食$88既,咁就真係超扺囉👍

時段 7:00am~10:00am
星期一至五 $88位包加一😱
星期六日 $128位再加一

係朋友推介我去試嘅,話三百幾蚊一位午餐性價比高,所以提早book 假期去食,當日眼見應該full book , 安排入座算有秩序,座位距離亦算寬鬆,由於被安排坐到餐廳最入面,由入口行到最入,,第一個感覺幾好,擺食物地方幾多,幾大,款式種類亦多👍🏽 通常嘅早餐先出見嘅Egg counter 都有🍳 而我最鍾意就係即炸天婦羅🍤同串燒😋自家雪糕再加有Movenpick 揀亦有pasta counter 🍝, 不過今次太飽未試到,同行朋友話👌🏻 以三百幾蚊當然唔寄望有咩貴價食材,但食物質素幾好,仲有唔少係即煮,又有生蠔,抵食,一定會再去 👍🏽如果要挑剔嘅係,甜品蛋糕賣相同埋款式都比較失色
Egg  counter
通常嘅早餐先出見嘅Egg counter 都有🍳

而我最鍾意就係即炸天婦羅🍤同串燒😋
榴槤雪糕+蜜柑雪葩

自家雪糕再加有Movenpick 揀

如果要挑剔嘅係,甜品蛋糕賣相同埋款式都比較失色
榴槤雪糕+蜜柑雪葩
  • 天婦羅
2021-03-23 14164 浏览
甜睡一夜後我們大清早便到Alva House吃自助早餐,因為我們想趁有時間去埋健身室和去踩單車喔!甫入餐廳便見到自助飲品區分別有咖啡機、熱茶熱水、檸檬、另外還有數款果汁供應!再往前走會見到有多款口味的乳酪杯,我已經盯中了芒果口味的乳酪呢嘻嘻!!轉個角有日式玉子、納豆、日式八爪魚和韓式泡菜充滿了亞洲風味的前菜。如喜歡吃穀物早餐的朋友應該會十分開心,這兒足足有六款不同的選擇必定會滿足到愛吃的您。我就最看重生果這一環但看見有我最愛的菠蘿已經教我樂上了半天了!另外還有火龍果、西瓜和蜜瓜供應呃!當然還有我必吃的新鮮沙律菜,看見有我喜歡吃的羽衣甘藍已經滿意非常了!旁邊還有鷹嘴豆、車厘茄、紅腰豆、粟米和等配菜,另配多款醬汁大家可隨自己喜歡的口味而混出自成一格的沙律!旁邊還有凍火腿和車打芝士那便可以令沙律更加豐富了!走到麵包區選擇多到不行!首先有歐式麵包和方包供應,旁邊更有翻熱用的多士爐那便可以吃到熱騰騰的美味多士了。再往前走是這個麵包區也可算是甜品區的地方!必定令喜歡吃烘焙食物的您滿意非常。內裏有超過10款以上的烘焙美食,好像有鬆餅及多款不同口味的歐式麵包、酥餅,有鹹有甜必定有一款會合大家理心意的。

旁邊還有凍火腿和車打芝士那便可以令沙律更加豐富了!

然後走到熱食的區先來介紹西式早點吧!打頭陣的有炸春卷、薯餅、火腿、煙肉、茄汁豆、雞肉、豬肉腸、漢堡扒及蕃茄,選擇亦是超級豐富大家隨意選擇便可弄一份獨家的All Day Breakfast。

接下來還有超正的即煮雞蛋檔位由一位服務態度超級好的靚姐主理,大家可以選擇太陽蛋、炒蛋、奄列等等不同的雞蛋菜式,靚姐便會為大家即場炮製然後熱辣辣的送到你手上,而且弄出來的水準是十分到家喔!

繼續有健康的麥皮和烚蛋及一系列的中式早點,先有飽肚的皮蛋瘦肉粥、煎腸粉、炒麵及炒飯。

如果喜歡吃粉麵你可以點選魚片米粉,早起床吃碗熱辣辣的米粉也是一個不錯的選擇喔!但我更想試的是這個看上去皮薄餡足的滑捋捋雲吞!

另外還有兩款點心供應這天我們可以試到的是珍珠雞和燒賣,有個不折不扣中國胃的車爸爸看見這麼多中式早點確實已經歡喜若狂了!

為大家介紹完這麼豐富的自助早餐美食,這一刻也是時候到我們開餐勁擦喇!跟車爸爸分工合作一個取中式一個取西式,之後就得到這一檯豐富的早餐畫面喇!

我最愛吃韓式泡菜當然要拿一碟來自私吃吧哈哈!

然後懷着戰戰兢兢的心情終於在我40多年的人生中首次吃納豆,一放入口未至於要吐出來但確實我不會是我喜歡的味道。

還是吃我最喜歡的生果比較吸引,這兒的生果和沙律菜都非常新鮮,喜歡吃的朋友不妨放肆地去享受。

每次吃自助早餐我都喜歡吃一杯乳酪這天更有我愛的芒果味,不理會有爆肚危機也獨自吃了一杯呢!

而麵包當中我選了一片白麵包、熱香餅和牛角酥跟車爸爸一同分享,白麵包配牛油吃總是吸引的,但那個牛角包真的令我倆十分驚喜啊!

大家看牛角包那蓬鬆的蜂巢內膽應該也感覺到又多鬆脆吧!吃下不會有膩感還帶幽幽的牛油香氣,如果不是這麼滿足相信我會吃多兩件才肯收口!

大家看我們還有一盤自砌的All Day Breakfast!靚姐姐弄的太陽蛋真心美令人有晨早起床清新開朗的感覺!

吃過日韓和西式的早點後當然要吃一點中國的味道吧!我大力推介大家品嚐這個鮮蝦雲吞絕對可以用皮薄餡靚來形容,所以我們這天吃了四粒那麼多呢嘻嘻!

車爸爸一看見有皮蛋瘦肉粥當然不會放過它吧!估不到粥底煲得很綿滑味道也很不錯耶!

我們自砌了這一碟點心拼盤內裡包括有煎腸粉、燒賣及珍珠雞全部質素也很不錯,最後還有豉油王炒麵吃這個炒麵時發生了段小插曲,正正看到餐廳員工的貼心服務令我對他們大大的加了不少分數呢!

2021-03-11
早餐
2021-03-23 1944 浏览
話說上星期二即係3月8號book咗夜晚自助餐,本來上網睇到啲食評都覺得係幾好,但親身試左之後覺得比較一般,嘢食係新鮮嘅,最大的缺點就係生蠔,如果你唔食生蠔嘅話呢間係可以,但係如果食生蠔,你就會越食越嬲,每次每人派兩隻,然後那位待應洗生蠔用超過十秒一隻,即係如果你前面有四個人你就要5分鐘以上先至攞到兩隻生蠔食,令到我唔想再去排隊,完全唔可以接受,淨係呢樣嘢就已經唔會再去,其他酒店也係會即場開生蠔,但係人哋唔會咁慢,佢係慢得好過分,而且等嘅人又多,令人吾會想去拿生蠔食
2021-03-08
用餐优惠
優惠券
2021-03-22 1029 浏览
有Oyster,有乳豬有乳鸽,甜品蛋糕款式very good,價錢合理,地方清潔,洒店新落成。吃完buffet再book个大房和女友綜合简直夫復可求,一晚才4百元左右連税