2021-06-30 235 浏览
•燴番茄什菜扁意粉🍝濃郁番茄汁 加埋啲芝士粉係面配埋扁意粉 都唔錯•經典卡幫尼意粉味道中規中矩 最鍾意佢可以加勁多芝士粉•串燒拼盤 豬 雞 牛 羊4款都燒得好出惹味加埋啲沙嗲醬 正
•燴番茄什菜扁意粉🍝
濃郁番茄汁 加埋啲芝士粉係面
配埋扁意粉 都唔錯

•經典卡幫尼意粉
味道中規中矩 最鍾意佢可以加勁多芝士粉

•串燒拼盤 豬 雞 牛 羊
4款都燒得好出惹味
加埋啲沙嗲醬 正

黃店推介💛鬧市中綠洲呀🌿餐廳位於尖沙咀亞士厘道,之前星期日就去食個lunch!星期日成個尖沙咀晏晝都好多人,但亞士厘道呢個位就唔多人,唔使等位,好值得weekend來食個lunch!而且餐廳黃到金,值得大家支持下💛!餐廳主打西日式Fusion菜✌🏻日式西式菜式選擇都有不少🤗💖西班牙海鮮焗飯 $328外觀非常吸引,岩哂大家打卡👏🏻海鮮非常足料架,包括有龍蝦尾、青口、墨魚、蜆、魚粒、鳳尾蝦、仲有辣肉腸同藏紅花,而焗飯煮超香濃,係大推薦架!🚀💖新鮮活燒鰻魚飯定食配鰻魚玉子卷$168鰻魚控必食架!鰻魚煮得好得好入味,另外鰻魚再夾上玉子一齊食,係完美嘅配搭🥢跟餐仲有麵豉湯同茶碗蒸,份量豐富!
黃店推介💛鬧市中綠洲呀🌿
餐廳位於尖沙咀亞士厘道,

之前星期日就去食個lunch!
星期日成個尖沙咀晏晝都好多人,
但亞士厘道呢個位就唔多人,
唔使等位,好值得weekend來食個lunch!
而且餐廳黃到金,值得大家支持下💛!

餐廳主打西日式Fusion菜✌🏻
日式西式菜式選擇都有不少🤗

💖西班牙海鮮焗飯 $328

💖新鮮活燒鰻魚飯定食配鰻魚玉子卷$168
鰻魚控必食架!鰻魚煮得好得好入味,

午餐
2021-05-19 298 浏览
自從上次試過依間後,真係返尋味🥰所以依排再次約朋友到尖沙咀回味🤤 特別係佢嘅壽司 食過咁多間日本壽司嘅我依然覺得依間水準係排名第一🤩 weekend黎真心正!推介星期日黎chill一下!講到服務依然都非常出色👍🏻 服務態度良好 又會向我哋推介近排嘅新菜式 🥘並會問我哋嘅意見 對客人非常良好😬 而環境亦都非常之舒服 枱櫈唔會話迫同埋舒適😌 而整體嘅氣氛好適合朋友聚餐 另外佢都有出面嘅位坐 不過依排就比較熱啦所以我哋都係坐返裏邊😬我哋今次點咗兩個菜式同埋兩杯嘢飲❤️手握壽司定食8貫 🍣($188)✨三文魚、三文魚子、油甘魚、帶子、吞拿魚、海膽、比目魚裙邊、卷物 另外定食配有烏冬 🍲每一件壽司都非常新鮮即場現整 而件件都非常精緻 擺盤亦都非常之靚✨ 佢哋最特別嘅就係用赤醋 赤醋令成件壽司非常開胃 少少酸微微嘅感覺另外帶有微微酒香🤤 而我最鍾意嘅就係海膽壽司 海膽好容易唔好食 但係呢度嘅海膽非常鮮甜🥰 另外佢嘅吞拿魚 油甘魚 質感細膩入口即溶🤪 呢度壽司嘅質素非常好亦都係我食過以來最好味嘅❤️西班牙海鮮焗飯🥘 ($328)依個係限定嘅菜式, 店員十分推介🌟雖然望到價錢會覺得有少少貴 但係嚟到之後你

我哋今次點咗兩個菜式同埋兩杯嘢飲❤️

手握壽司定食8貫 🍣($188)
另外定食配有烏冬 🍲

呢度壽司嘅質素非常好亦都係我食過以來最好味嘅❤️

西班牙海鮮焗飯🥘 ($328)
依個係限定嘅菜式, 店員十分推介🌟
雖然望到價錢會覺得有少少貴 但係嚟到之後你會覺得完全值得😬  佢哋完全唔慳料 海鮮(龍蝦🦞、青口、蜆肉、蝦🦐)都非常之多同大 質素亦唔差 依然可以保持到佢哋鮮甜嘅味道❣️ 特別龍蝦肉質好好👍🏻 而飯都有有少少飯焦令整體嘅口感昇華✨ 整體都非常出色

Open Bev🍹($68)
呢杯嘢飲比多好多驚喜我哋 首先嚟到嘅時候已經見到菠蘿🍍 但入口嘅時候你會發現一啲都唔簡單 佢有少少薑味提升味蕾 另外裏面亦包含好多水果✨ 同埋佢亦都唔係平時比較水嗰種係會有少少渣嘅 杯嘢飲另外飲完再飲而朋友亦都讚不絕聲🤪❣️

最後埋單$717 再次嚟到而令我好驚嘆❣️ 呢度嘅食物質素非常之好除咗靚之外都好味 環境亦都非常好所以真係好推介大家嘗試❤️
2021-05-11 3547 浏览
Weekend放假約左個舊同事食晏,佢一早揀左呢間Aurora Fusion Restaurant,位於尖沙咀亞士厘道35號,時間尚早,唔洗等位,環境寬敞舒適,可以舒舒服服食返個weekend lunch。店員介紹個餐廳名原來好有意思~Aurora代表探索,就是為了尋求希望及曙光,以提供高質西餐及日本菜,令客人可於城市裡找到一點美食的希望!餐牌選擇甚多,有日式午市定食、海鮮丼、鰻魚飯定食、西班牙海鮮焗飯等。特上拖羅海膽丼附送味噌湯、前菜、茶碗蒸味噌湯濃淡適中,好有米麴香;前菜為爽口中華沙律;茶碗蒸質感滑溜,入口即化。有齊中拖羅、赤身、海膽,每款三片,份量十足,好滿足~選用赤醋飯,味道濃郁香醇,中拖羅油脂分布均勻帶有甘香,入口即化,油香四溢,夠哂鮮甜!赤身色澤紅潤,軟中帶綿,肉質鮮美濃郁;海膽嫩滑甘甜口感豐腴稠密,幾乎入口即溶。西班牙海鮮焗飯份量十足,夠哂足料~有齊龍蝦尾、蜆、青口、墨魚、鳳尾蝦、魚粒、辣肉腸、藏紅花等等。米飯粒粒分明,口感扎實有嚼勁,海鮮款款新鮮爽甜,味道層次相當豐富!
Weekend放假約左個舊同事食晏,
位於尖沙咀亞士厘道35號,
時間尚早,唔洗等位,環境寬敞舒適,
可以舒舒服服食返個weekend lunch。

店員介紹個餐廳名原來好有意思~
Aurora代表探索,就是為了尋求希望及曙光,
以提供高質西餐及日本菜,
令客人可於城市裡找到一點美食的希望!

餐牌選擇甚多,有日式午市定食、
海鮮丼、鰻魚飯定食、西班牙海鮮焗飯等。

特上拖羅海膽丼
附送味噌湯、前菜、茶碗蒸

味噌湯濃淡適中,好有米麴香;
前菜為爽口中華沙律;
茶碗蒸質感滑溜,入口即化。

有齊中拖羅、赤身、海膽,
每款三片,份量十足,好滿足~
選用赤醋飯,味道濃郁香醇,
中拖羅油脂分布均勻帶有甘香,
入口即化,油香四溢,夠哂鮮甜!
赤身色澤紅潤,軟中帶綿,肉質鮮美濃郁;
海膽嫩滑甘甜口感豐腴稠密,幾乎入口即溶。

西班牙海鮮焗飯
份量十足,夠哂足料~
有齊龍蝦尾、蜆、青口、
墨魚、鳳尾蝦、魚粒、
辣肉腸、藏紅花等等。
米飯粒粒分明,口感扎實有嚼勁,
海鮮款款新鮮爽甜,味道層次相當豐富!

2021-05-02
午餐
2021-05-10 974 浏览
今年母親節呢個星期日放假,沒有不帶娘親去食好西的理由吧xpp通常週末假日tst都有好多人,但係亞士厘道呢邊就少人啲,大部份既餐廳都唔洗排隊,可以係度舒舒服服咁嘆個lunchhhhh我地入左一間西日fusion既餐廳,weekend都有lunch menu 既有日式料理,又有西方菜式女皇大人就係lunch meun到揀左一款刺身海鮮丼而我就特別想食佢地既西班牙海鮮飯,所以就單點一客女皇既套餐會包有湯品、前菜同蒸蛋佢要左呢款“海膽拖羅蓉三文魚籽丼”HKd$108+10%女皇話呢個海鮮丼超級足料,食材新鮮,配上赤醋飯就特覺滋味我既西班牙海鮮飯同樣吸引,海鮮份量相當多!!!仲有半邊龍蝦尾在內,鮮味十足我地仲一人一杯酸甜解渴既鳳梨特飲添

既有日式料理,又有西方菜式

女皇大人就係lunch meun到揀左一款刺身海鮮丼

而我就特別想食佢地既西班牙海鮮飯,所以就單點一客

女皇既套餐會包有湯品、前菜同蒸蛋

佢要左呢款“海膽拖羅蓉三文魚籽丼”HKd$108+10%

女皇話呢個海鮮丼超級足料,食材新鮮,配上赤醋飯就特覺滋味

我既西班牙海鮮飯同樣吸引,海鮮份量相當多!!!

仲有半邊龍蝦尾在內,鮮味十足

我地仲一人一杯酸甜解渴既鳳梨特飲添
2021-05-04 222 浏览
尖沙咀假日食個lunch, 可以試下~ 見到佢有日或西料理,唔使等位~比個日式lunch menu 吸引左~ 價錢由$98-$238~ 午餐包麵豉湯、蒸蛋。麵豉湯都幾濃郁,蒸蛋滑~▶️特上拖羅海膽盛$238有3件大拖羅、3件赤身及海膽~賣相唔錯。望落好豐富,海膽夠多唔會腥。拖羅都幾肥美、赤身夠大塊、海膽用嚟撈飯都OK~另外仲有玉子~▶️師傅發辦手握壽司🍣配太卷兩件及迷你烏冬有三文魚、油甘魚、帶子、甘蝦、吞拿魚、比目魚裙邊、海膽及三文魚籽。首先質素唔錯,三文魚夠肥美;甘蝦夠甜;帶子亦都夠厚甜,海膽幾新鮮。吞拿魚面上仲有金箔~三文魚子鹹鹹地~呢個壽司餐幾好~迷你烏冬份量都唔算少,係日式烏冬,配有日式魚蛋。

麵豉湯都幾濃郁,蒸蛋滑~

▶️特上拖羅海膽盛$238

▶️師傅發辦手握壽司🍣配太卷兩件及迷你烏冬

海膽幾新鮮。
吞拿魚面上仲有金箔~
三文魚子鹹鹹地~
2021-04-28 265 浏览
亞士厘道都好多好餐廳,Aurora係其中一間!星期日就黎食個brunch 雖然今日係星期日,但係餐廳依然有供應set lunch,而且價錢唔貴,菜式仲會定期更換!除咗set lunch之外,main menu 裏面嘅食物都有供應,選擇都幾多我哋就叫咗個龍蝦汁蟹肉闊條麵同埋極上拖羅海膽丼,加$5就可以配埋餐飲個龍蝦汁蟹肉闊條麵醬汁好香好夠味,濃度岩岩好!麵質軟硬適中!極上拖羅海膽丼呢個丼包括左赤身、中拖羅同埋海膽,刺身厚切鮮味有機會要試下dinner先

極上拖羅海膽丼
呢個丼包括左赤身、中拖羅同埋海膽,刺身厚切鮮味

有機會要試下dinner先

2021-04-28 240 浏览
Weekend拍拖想食好西,又想行吓尖沙咀附近商場,就揀咗亞士厘道原來星期六呢度唔多人,見餐廳都唔洗等位就入去了叫咗兩個主食 兩杯特飲先嚟每人一碗麵豉湯,入面好足料,有三文魚肉,非常好飲嚟到第一個主菜 活燒鰻魚定食,個玉子都好正,有饅魚肉㗎! 而主食鰻魚魚肉好滑,無乜骨。我覺得個汁調得好好,唔會太多太咸,而且杰度都啱啱好,令成個飯昇華咗第二個主食係侍應推介嘅西班牙海鮮焗飯 睇相都知足料!而且海鮮大且鮮味重! 我覺得青口同蝦都好好食 蝦爽口肉質好好叫埋個菠蘿特飲 好多果肉,幾Fresh幾好飲 有埋d薄荷葉,夏天飲好啱一定會推介朋友嚟!
原來星期六呢度唔多人,見餐廳都唔洗等位就入去了

叫咗兩個主食 兩杯特飲
麵豉湯

先嚟每人一碗麵豉湯,入面好足料,有三文魚肉,非常好飲

新鮮活燒鰻魚定食

嚟到第一個主菜
活燒鰻魚定食,個玉子都好正,有饅魚肉㗎!

第二個主食係侍應推介嘅西班牙海鮮焗飯
睇相都知足料!而且海鮮大且鮮味重! 我覺得青口同蝦都好好食
蝦爽口肉質好好

菠蘿特飲

叫埋個菠蘿特飲
好多果肉,幾Fresh幾好飲
有埋d薄荷葉,夏天飲好啱

一定會推介朋友嚟!
麵豉湯
新鮮活燒鰻魚定食
菠蘿特飲
2021-04-27 1738 浏览
話說瘋魔shopping寶寶們嘅海港城優惠卷要到期了,我朋友拉埋我去。。。。。。陪佢血拼,衫吖,錢包吖仲有護膚品,買完見到海港城中心水嘅餐廳都多人排隊,太攰 唔想排隊所以行前咗幾步去咗有小食街之稱嘅亞士厘道搵食,見到有間餐廳感覺幾舒服而且乾淨光鮮,見到lunch menu食物item都啱食,就去試試! 星期日響依類型餐廳唔多有lunch set,通常都係a la carte多,依排食得中餐多,好掛住想食漢堡, 點左佢地嘅招牌漢堡!漢堡到幾厚吓,除左包內有好多食材之外,漢堡牛肉到好厚! 包內除咗有平時漢堡包有嘅生菜,酸青瓜,芝士生菜,手打牛肉之外,仲有大量煙肉!原來加埋煙肉,整個包嘅口感同味道都大大提升了!旁邊嘅薯條都好正,脆之餘仲好鬆化,條條都幾長下,食落幾過癮! 朋友食嘅係墨西哥雞卷, 裏面係大大件又軟熟嘅雞肉,啖啖肉,大量芝士,卷外面舖上蕃茄粒同牛油果醬,一路食一路健康,仲夠飽!有薯條之餘仲有好新鮮嘅沙律菜,食完十分美滿!食完餐飯,我哋仲響傾咗近一個鐘計,又無人趕我哋走嘅感覺,下次同朋友weekend想吹水都可以揀依間😊

2021-04-18
2021-04-26 1535 浏览
食完呢餐美味既午餐,真係有一句可以總結了體驗:「高手在民間」。星期六日,無論去邊都好多人,就算住嘅地方,大把人嚟行山、去沙灘。諗住去市區,周圍都排晒隊等入座。尖沙咀喺呢度,近亞士厘道冇咩人,可能大家以為呢度剩係得酒吧,好方便搵位,但其實呢度有一間隱世好店。見佢有期間限定嘅日式午餐,於是我哋叫咗兩個嚟試一下。每個餐都跟有湯、前菜,包括有茶碗蒸(我至愛)、中華沙律同埋海帶味噌湯。蛋既表面超光滑,保存到鮮甜度同軟嫩既口感。入面放左一段蟹棒,其實食蒸蛋既口感為主,等茶碗蒸更顯簡單美味。手握壽司定食八貫$188三文魚、油甘魚、帶子、海膽、甘蝦、吞拿魚、比目魚裙邊、三文魚子每一件都好用擺放同裝飾,唔同既魚就配唔同既裝飾,搶眼又悅目。佢地用既係赤醋調味既飯飯,飯呈琥珀色,入口較普通的醋酸,而且帶少少酒香。金箔吞拿魚,係赤身,背部位置,脂肪少,所以肉質較實,有咬口,碎蔥油甘魚,十分肥美, 而且肉質很甘甜三文魚腩,最肥美既部位,亦都係本人最愛,厚切!黑松露帶子,肉質好厚身,超鮮甜三文魚子甘蝦,有粘粘甜甜的口感比目魚裙邊,略略灸燒左,肉質堅韌貝嚼勁,尤其火炙後,油脂被逼出,更具風味。海膽魚子,味道甘甜,

見佢有期間限定嘅日式午餐,於是我哋叫咗兩個嚟試一下。

手握壽司定食八貫$188

碎蔥油甘魚,十分肥美, 而且肉質很甘甜
三文魚腩,最肥美既部位,亦都係本人最愛,厚切!

黑松露帶子,肉質好厚身,超鮮甜
三文魚子甘蝦,有粘粘甜甜的口感

海膽魚子,味道甘甜, 質感細膩,幾乎入口即溶
三文魚子,口中綻放美麗的煙花,鮮甜味瞬間爆發
壽司,細心品嚐赤醋壽司飯既美

特上拖羅海膽丼$238
中拖羅、赤身、海膽
一個具三種顏色既美麗波

都係用咗赤醋飯,好適合呢個油脂較重既拖羅片。每款都有3片,而且超厚同大,份量十足!
拖羅顏色超吸引,屬極品中之極品!油脂達八成,佈滿精緻既魚油花紋,口感入口即化, 油香四溢而又鮮甜無比,完全唔膩!個舊海膽味道濃厚甘甜,回甘強!

個份都有其他配料,增加豐富既口感同味道!

下次去尖沙咀等唔到位,可以黎試下啵,估唔到以為係酒吧,點知高手在民間,同日本餐廳有得Fight!
2021-04-25
2021-04-11 295 浏览
西日fusion黃店,飲野傾計一流,90分鐘限時!不過而家堂食到10點,所以7半開始90分鐘都無趕人走,不過份量偏細,菜單以魚生壽司比較多,西餐偏貴,無酒精飲品不在menu!飲酒加小食會比較好ge地方!黃油雞配普羅旺斯燴菜雞脾超冧超嫩超入味!燴菜份量唔多不過夠味!份量不大未必夠飽!蒜香大蜆意粉蜆多,新鮮不過有d難咬,蒜香味夠!意粉量少!芝士肉醬薯條炸薯條香脆肉醬比較少炸水牛芝士炸得超好食,芝士流心!大大碟

黃油雞配普羅旺斯燴菜
雞脾超冧超嫩超入味!
燴菜份量唔多不過夠味!份量不大未必夠飽!

蒜香大蜆意粉
蜆多,新鮮不過有d難咬,蒜香味夠!意粉量少!

芝士肉醬薯條
炸薯條香脆
肉醬比較少

炸水牛芝士
炸得超好食,芝士流心!大大碟
2021-04-09
  • 油浸黃雞配普羅旺斯燴菜
2021-03-21 354 浏览
一間高質嘅fusion餐廳❤️西式x日式菜😋super❣️位於尖沙咀 環境都唔錯 坐得舒服😚推薦‼️-⭐️美國牛柳10oz配牛油新薯時令蔬菜燒汁嗌左五成熟 粉嫩又唔會太多血水入口超軟腍 又有牛味❤️唔錯😋-⭐️Aurora彩虹海膽魚生卷啲朋友話見到心形壽司 事後睇返啲相 係喎真係❤️哈哈 呢個壽司好特別 一舊壽司好似食到好多味咁😂而且算大舊🤔-⭐️串燒拼盤(豬雞牛羊各2串)但個晚無羊🥲串燒好惹味 不過啲肉偏硬少少 但係約埋三五知己飲酒嘅話 呢個幾好送酒😛-⭐️芝士凍肉沙津呢個必點‼️我呢啲唔鍾意食草嘅人黎講 都超愛呢個沙律❤️佢啲肉係煙薰過❣️❣️❣️而且芝士都有好多 好好食~人生食過最好食嘅沙律😂
⭐️美國牛柳10oz配牛油新薯時令蔬菜燒汁
嗌左五成熟 粉嫩又唔會太多血水
入口超軟腍 又有牛味❤️唔錯😋
⭐️Aurora彩虹海膽魚生卷
⭐️串燒拼盤(豬雞牛羊各2串)
⭐️芝士凍肉沙津
美國牛柳
Aurora彩虹海膽魚生卷
芝士凍肉沙津
2021-03-17 278 浏览
澳洲肉眼牛扒 8oz $98+1味道: 🟡🟡🟡🟡⚪️賣相: 🟡🟡🟡🟡⚪️---龍蝦汁菠菜蟹肉闊條麵 $98+1味道: 🟡🟡🟡🟡⚪️賣相: 🟡🟡🟡🟡⚪️---價錢: 🟡🟡🟡🟡🟡服務: 🟡🟡🟡⚪️⚪️環境: 🟡🟡🟡🟡🟡🖋裝潢格局走型格、特別感, 座位可選室內或室外。座位環境都算舒適。🖋牛扒煎得幾香口, 厚度適中, 有口感, 肉質不俗、夠juicy, 可揀生熟度。但同好多餐廳一樣, 叫5成熟永遠都係會變左7成熟, 呢個有點小失望。🖋龍蝦汁菠菜蟹肉闊條麵, 個汁有龍蝦味, 幾香, 麵質彈牙, 超多蟹肉, 份量剛剛好。🖋以lunch menu黎講, 呢個價錢可以食到呢個質素既牛扒真心抵食。
澳洲肉眼牛扒 8oz $98+1

價錢: 🟡🟡🟡🟡🟡

服務: 🟡🟡🟡⚪️⚪️

環境: 🟡🟡🟡🟡🟡

2021-02-26 466 浏览
喺尖沙咀本身搵咗間小店諗住食壽司點知最後full booking,要搵過另一間喺亞士厘道見到呢間fushion餐廳都叫有啲日本嘢吖炸洋蔥圈奶油蛋黃醬 $78有10件左右,大小不一炸粉夠薄夠脆比較偏油,一咬有油爆出黎不過點埋醬都ok竹炭天婦羅蝦卷配明太子沙律醬 $108賣點係黑色嘅卷物炸蝦都似樣,唔會好散不過明太子味唔夠突出以一個炸蝦卷黎講都算合格經典卡邦尼意粉 $168呢個都有啲gimmick架意粉黎到嗰陣,店員會拎埋舊芝士即場刨我因為想拍片,所以刨多咗啲芝士偏鹹,撈混哂成個意粉,味道都好突出煙肉係厚切實在嗰隻,算幾正宗三文魚腩 三切$78冰鎮上,夠厚切都可以話係重魚油味夠香,但唔腥Fushion菜黎講都算合格環境同氣氛都幾適合幾個朋友放工相聚Jan B重點推介
喺尖沙咀本身搵咗間小店諗住食壽司
點知最後full booking,要搵過另一間
喺亞士厘道見到呢間fushion餐廳
都叫有啲日本嘢吖

炸洋蔥圈奶油蛋黃醬 $78
有10件左右,大小不一
炸粉夠薄夠脆
比較偏油,一咬有油爆出黎
不過點埋醬都ok
炸洋蔥圈奶油蛋黃醬

竹炭天婦羅蝦卷配明太子沙律醬 $108
賣點係黑色嘅卷物
炸蝦都似樣,唔會好散
不過明太子味唔夠突出
以一個炸蝦卷黎講都算合格
竹炭天婦羅蝦卷配明太子沙律醬

經典卡邦尼意粉 $168
呢個都有啲gimmick架
意粉黎到嗰陣,店員會拎埋舊芝士即場刨
我因為想拍片,所以刨多咗啲
芝士偏鹹,撈混哂成個意粉,味道都好突出
煙肉係厚切實在嗰隻,算幾正宗
經典卡邦尼意粉

2021-02-24
竹炭天婦羅蝦卷配明太子沙律醬
三文魚腩 三切
2021-02-24 263 浏览
對於一個單身的打工族來說,有時候在美食方面也可以找到自己的浪漫。今天我靜悄悄的走到尖沙咀的一個神秘的地方。點了一份炸洋蔥圈奶油蛋黃醬,在家了一個串燒拼盤(豬,牛,雞,羊)。還有經典卡邦尼意粉。你問我能不能吃完。其實當初我也沒有想過。可是慢慢三個小時過去了。我一邊品嚐美食一邊思考着之後的人生。有時候,也會懷疑自己選擇的是否正確。當心情唔好的時候我會選擇更好的美食去填補我心靈上面的空虛。心裏面默默的給自己打氣之後就繼續努力。今天對於食物的本質我不作什麼評價。因為它對我來說是一種陪伴。陪伴我渡過了這個星期三。祝願各位打工人。追梦人゛永不寂寞
2021-02-24