2020-12-04 135 浏览
老婆生日飯,睇多好多正面食評,決定試下,試左龍蝦湯,燒羊架&1/4隻乳豬,先講龍蝦湯, 蝦味非常突出,濃味,濃得有點偏鹹,再說羊架,總括黎講係好食的,羊肉嫩,但個人覺得有點so,伴埋底既薯蓉食就好夾,可能原意係咁,到signature既乳豬,新派fusion菜既燒野方式,同一般古法燒既方式食落口感好唔同,豬肉嫩,有肉汁,但如果要求脆皮,個人來說就不是好選擇了,服務員反應好快,總括黎講都可以接受,下次再去會試下d日本菜
2020-12-03 143 浏览
疫情下開新餐廳一啲都唔容易,位於尖沙咀亞士厘道嘅Aurora Fusion Restaurant,主打多國菜,店名就係為左尋求希望同曙光,都相當有意思。餐廳將西、日菜式打造新派fusion菜,款式好多,沙律、各式小食、主菜等等包羅萬有。餐廳面積寬敞,內裡裝修得頗有格調,配合昏黃柔和嘅燈光,氣氛悠閒。限聚令底下,只能夠兩人一台,唯有兩個人一齊出去食飯,所以叫嘅嘢唔算太多。德國腸拼盤:德國腸拼盤有5條腸,分別有慕尼黑白腸、芝士腸、香草肉腸、辣肉腸,同埋原味紐倫堡肉腸,腸仔整體來講唔算太鹹,當中香草肉腸最好味,而辣肉腸就最惹味。除左腸仔之外,仲有酸瓜同酸菜,唯一美中不足嘅就係冇沙律菜,配埋嘅話,中和腸仔嘅油膩感,咁就完美喇!燴蕃茄雜菜麵意粉:呢味帶香濃蕃茄味嘅意粉,非常足料,有好多蘑菇,絕對適合素食人士,上菜嘅時候,店員仲會問客人需唔需要刨上芝士,真係啱晒芝士腔。油浸王雞配普羅旺斯燴菜:燒雞賣相相當吸睛,雞肉係烹調期間將油份逼出,肉質相當豐富,入口非常香滑,配菜仲有薯仔、西蘭花同埋燴菜。抗疫係長久戰,唔食飽又邊度有力打仗呢?遲啲限聚令放寬後,一定要約多啲朋友嚟試多d菜式呀!

德國腸拼盤:

燴蕃茄雜菜麵意粉:

油浸王雞配普羅旺斯燴菜:

2020-12-03 131 浏览
店內最出色嘅係呢隻西班牙嘅豬仔脾,肉質好嫩滑,份量吾太大,三個人食啱啱好。如果想食全隻,要遇早一日打電話去預訂。其他食物質素也算不錯!餐廳環境氣紛都好好,是三五知己好去處!
店內最出色嘅係呢隻西班牙嘅豬仔脾
其他食物質素也算不錯!
餐廳環境氣紛都好好,是三五知己好去處!
嫩滑的豬仔腿
2020-11-26
嫩滑的豬仔腿
  • 西班牙乳豬
2020-12-03 1260 浏览
近年尖沙咀亞士厘道,很多食店相繼已結業,所以最近新開了一間食店”Aurora “ ,為這條冷清的街道增添不少生氣。開在旺仔隔離幾間鋪,還有室外座位。近門口的左邊,帶點點日式風格⋯⋯另一邊就完全西式酒吧感覺,如果不是疫情關係,相信Happy Hour 都是一個不錯的選擇。午市餐牌分兩頁,一張是西式,而另一張是日式系列。朋友被啤酒吸引,店員建議朋友,如坐室外的話,啤酒可以有買二送一的優惠,但最後朋友只是喝一杯,所以都是選擇室內環境進餐。筆者分了兩次到來,恰巧兩次都是南瓜湯。慢煮美國IBP 級豬胺扒$98~第一次到來,就被這豬胺吸引,肉質鮮嫩,㕑子功力煎得剛剛到位,還配上點點意粉,滿足。火炙四色丼$98~由於朋友點的,沒有品嘗,不作評論。龍蝦汁菠菜蟹肉濶條麵$98~豐富飽肚感,適合”些牙” 分享。

開在旺仔隔離幾間鋪,還有室外座位。

近門口的左邊,帶點點日式風格⋯⋯

午市餐牌分兩頁,一張是西式,
而另一張是日式系列。

筆者分了兩次到來,恰巧兩次都是南瓜湯。

慢煮美國IBP 級豬胺扒$98~

火炙四色丼$98~
由於朋友點的,沒有品嘗,不作評論。

龍蝦汁菠菜蟹肉濶條麵$98~
豐富飽肚感,適合”些牙” 分享。

• 慢煮美國IBP 級豬胺扒
有時真係好羨慕一種人,佢頑強既生命力,就算經歷驚濤駭浪、高山低谷,佢依然屹立不倒。我成日係到諗呢種人究竟佢地諗緊咩?又係d咩信念令佢地可以咁硬淨?無錯,就係一份希望,就好似呢間以極光命名既餐廳「Aurora · Fusion · Restaurant」。保持住一顆曙光,探究既心態,將西日兩地文化結合,令平凡之中顯得不平凡!👇📌Christmas · Set - $1088/2pax♦️S t a r t e r -▪ Creamy Chicken Voi-au-vent Puff · Button Mushroom · Fresh Parsley Tomatoes -▫ 第一時間即刻試左餐廳新推出既聖誕big set,呢個價錢可以性價比最高既價錢享用七道菜,再加兩杯酒。第一道先試左個充滿法式前奏既「白菌雞肉酥盒·柚子蕃茄杯」。酥盒外皮非常鬆脆,配上奶油汁同白菌,入口濃郁精緻;而旁邊既蕃茄杯其實係柚子啫喱加左茄清,可以中和酥盒既甜膩,質感幼滑;兩者配搭幾夾。▪ Seasonal Oysters · Lime Foam -▫ 再黎第二道就係「時令生蠔·青檸泡沫」,餐廳會挑選每個禮拜最靚既生蠔
有時真係好羨慕一種人,佢頑強既生命力,就算經歷驚濤駭浪、
又係d咩信念令佢地可以咁硬淨?無錯,就係一份希望,
保持住一顆曙光,探究既心態,將西日兩地文化結合,
令平凡之中顯得不平凡!👇
📌Christmas · Set - $1088/2pax
♦️S t a r t e r -
價錢享用七道菜,再加兩杯酒。第一道先試左個充滿法式前奏既
白菌雞肉酥盒·柚子蕃茄杯」。酥盒外皮非常鬆脆,配上奶油汁白菌
入口濃郁精緻;而旁邊既蕃茄杯其實係柚子啫喱加左茄清
可以中和酥盒既甜膩,質感幼滑;兩者配搭幾夾。
Seasonal Oysters · Lime Foam
最靚既生蠔,以供貨產地會不定。而今晚試左由法國水中花No.2
生蠔做主角,成個份量有手掌咁大,幾有驚喜;而大廚會即埸噴上
青檸味既泡沫,連埋一齊食做到入口甘甜,肥美鮮味既感覺;
加上水份充足,真係忍唔住一啖一件呀!
Assorted Sashimi · Platter -
Assorted Sashimi · Platter
▫ 今晚重頭戲之一既「時令刺身·拼盤」亦係成個set既精髓,事關每樣
刺身都係好有睇頭,質素仲要唔係hea你,用既魚類都係非常矜貴。
當然都係因應季節而有唔同既水產啦,而今晚分別試左大拖羅帶子
Assorted Sashimi · Platter

阿根廷紅蝦笛鯛大拖羅入口油脂瞬間散發,肉實爽彈;
帶子鮮甜,有咬口;阿根廷紅蝦最有驚喜,仲大隻過支叉呀,
Assorted Sashimi · Platter

食落肉質最彈牙,無得輸;而笛鯛亦好少食到,質感偏腍滑爽身,
鍾意食刺身必定一秒愛上。
♦️Hot · Dish -
Fishermans · Pie -
Fishermans · Pie
▫ 最經典莫過於一窩新鮮滾熱辣既「經典農夫·海鮮批」,
佢係用左大量薯蓉同埋帕馬森芝士整成。而裡面餡料覆蓋住
好多唔同既海鮮,加上天鵝絨魚醬汁青豆;食落芝士味相當濃厚,
Fishermans · Pie

薯蓉質感又夠順滑;而外層帶少少焦香,面頭仲會擺放
兩大塊蒜蓉包,芝士控一定要試!
♦️Main · Course -
Bucatinin Pasta · Sea Urchin · Lobster Sauce -
▫ 而主菜係呢個set可以3揀2,第一道主菜我試左呢個
龍蝦汁飲管粉·加拿大海膽」。飲管粉入口比普通意粉更加有咬口,
有少少似魚麵咁,幾特別;而加拿大海膽食落肥美鮮甜,
加上龍蝦汁將成個意粉豐富左個層次,唔錯。
Red Fish in Saikyo Yaki Style · Edamame · Risotto -
Red Fish in Saikyo Yaki Style · Edamame · Risotto
▫ 另一主打「西京燒赤魚·枝豆·意大利飯」利用西京燒將魚既
鮮味迫哂出黎,唔需要額外調味,魚肉夠哂腍滑入味;
Risotto配上枝豆,擺盤色彩即刻豐富左,飯粒又夠結實;
大廚巧妙地將日式配搭意式創新概念,呢個值得一讚。
Grill Sous Vida US Prime Roasted Beef ·  Mashed Potatoes · Black Pepple Mushroom -
Grill Sous Vida US Prime Roasted Beef · Mashed Potatoes · Black Pepple Mushroom
▫ 黎到重量級環節既「慢煮美國極級燒牛肉·薯蓉·蘑菇黑椒汁」,
大廚先將牛肉起左兩塊薄切,就咁睇紋理清晰光亮。
一放入口牛既香味濃郁顯現,肉質爽彈煙韌,唔會太乾太老,
口感真係一流;再配上薯蓉同埋個汁底,整體夾埋一齊食,
完全將味蕾昇華更高層次!
♦️D e s s e r t -
Chocolate Lava Cake · Rum Grape Ice-Cream -
Chocolate Lava Cake · Rum Grape Ice-Cream
▫ 所有甜品控都難以避免呢個「朱古力心太軟·冧酒提子雪糕」,
事關一切開就有煙出,裡面既朱古力瞬間流哂出黎,
朱古力既濃度岩岩好;再配上冧酒提子雪糕,清新怡人,唔錯。
2020-12-02
2020-12-03 87 浏览
知道有呢間新開既bar + 西餐廳 就約左個frd 去試下無book 位但係等左一陣好快有位個waiter 好好人仲提我地有男仔唔好坐矮枱唔係會比較辛苦呢間店仲有sashimi and sushi但係我只係試左西式叫左好吸引既燒乳豬皮脆肉嫩,好好味另外仲有蜆肉燴意粉D蜆超大隻個意粉掛汁掛得好好唔滯但係好creamy唔想咁飽仲可以食蜆肉配薯條不過見係dinner 我地都係要左意粉我地仲叫左nachos 但係太為食無影到相 成餐飯最美中不足就係得alcoholic drinks 唔係就得茶餐廳款既咖啡,檸茶,檸水...或者係汽水um, 如果有soda/ non-alcoholic drinks 應該會再好D畢竟有時都未必想飲酒或者有人唔飲得總體黎講都算係可以encore 之選 =)
知道有呢間新開既bar + 西餐廳 就約左個frd 去試下

不過見係dinner 我地都係要左意粉

我地仲叫左nachos
但係太為食無影到相

成餐飯最美中不足就係得alcoholic drinks
唔係就得茶餐廳款既咖啡,檸茶,檸水...
或者係汽水
畢竟有時都未必想飲酒
或者有人唔飲得

總體黎講都算係可以encore 之選 =)
  • 燒乳豬
2020-12-02 118 浏览
«1019»新張精緻多國菜 時令刺身chill豪食﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣每當有fd問我有咩貴而精緻嘅黄店推介下,我都會ererer...lag機諗唔到住,大家食開都知最多一定係cafe,跟住就係啲小店類🧐食完呢間新開多國菜,可以放落食豪啲推介list喇~▷特選刺身6款(竹) $498時令飛機魚 活北海道帶子 赤貝吞拿魚腩 三文魚腩 牡丹蝦好耐冇食過咁靚嘅刺身🤩擺盤靚,刺身色水望落都靚!帶子上面仲有金箔裝飾添好奢侈咁 但食落其實係冇味😗無影響到帶子嘅鮮甜!!加上肉質細嫩 唔會一咬就散😙第二最愛赤貝 爽脆質感 有貝類嘅甘甜牡丹蝦一咬成口gel住蝦嘅甜味!🥰三文魚腩三個字 極肥美!🍣吞拿魚腩唔算太肥 但魚味濃~🌟是日飛機魚 — 牛鰍魚刺身好考刀工嘅薄切!原來呢種魚肉質係爽滑嘅 不過魚味偏淡😂齋食可以慢慢品嚐魚肉鮮美~點埋特製醬汁食就酸酸地 十分開胃!一次過食幾片口感仲過癮~~🤪▶炸蝦長春卷 $88
▷香蒜大蜆扁意粉 $188大蜆扁意一嚟就起晒煙
聞到蒜香就忍唔住了 好想快啲影完食幾鐘意呢隻意粉 雖然係扁身但好好咬!每粒大蜆裡面仲有些少海水鹹香味夾埋番茄仔層次更豐富

連小食都高
«1019»

新張精緻多國菜 時令刺身chill豪食
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣

食完呢間新開多國菜,可以放落食豪啲推介list喇~

▷特選刺身6款(竹) $498
時令飛機魚 活北海道帶子 赤貝
吞拿魚腩 三文魚腩 牡丹蝦

好耐冇食過咁靚嘅刺身🤩
擺盤靚,刺身色水望落都靚!

帶子上面仲有金箔裝飾添
好奢侈咁 但食落其實係冇味😗
無影響到帶子嘅鮮甜!!
加上肉質細嫩 唔會一咬就散😙

第二最愛赤貝 爽脆質感 有貝類嘅甘甜
牡丹蝦一咬成口gel住蝦嘅甜味!🥰

三文魚腩三個字 極肥美!🍣
吞拿魚腩唔算太肥 但魚味濃~

🌟是日飛機魚 — 牛鰍魚刺身
好考刀工嘅薄切!
原來呢種魚肉質係爽滑嘅 不過魚味偏淡😂
齋食可以慢慢品嚐魚肉鮮美~
點埋特製醬汁食就酸酸地 十分開胃!
一次過食幾片口感仲過癮~~🤪

▶炸蝦長春卷 $88
▷香蒜大蜆扁意粉 $188

大蜆扁意一嚟就起晒煙
聞到蒜香就忍唔住了 好想快啲影完食
幾鐘意呢隻意粉 雖然係扁身但好好咬!

每粒大蜆裡面仲有些少海水鹹香味

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
Aurora Fusion Restaurant
尖沙咀亞士厘道35號地舖
2020-11-30 494 浏览
2020 年的日子真是不大好過, 不過十月也吃了幾頓頗有水準, 令人心情舒暢一點的。其中一間就是這間中西新派fusion 的酒吧餐廳, Aurora (有極光, 曙光的意思)。不要被餐廳門口的酒吧"騙到"以為是普通酒吧, 其實餐廳不但提供佐酒香口小吃, 還有很有質素的日式壽司及西餐食品, 款式包羅萬有, 實在有點驚喜!!香口的頭盤真是很難令人抗拒, 七味炸魷魚鬚真是人見人愛。魷魚鬚彈牙爽脆, 加入了七味粉炸脆, 不但惹味, 微辣搶口, 顏色更是金黄。比街邊的小吃店或是酒樓吃的更有層次, 這時配上一杯冰凍啤酒真是很正~我點了精選的壽司八貫, 賣相十分呃like, 當然要即時post 開心share 啦~很難想像中餐廳內有一個那麽正宗的壽司吧, 壽司飯和赤醋調配得好, 飯味甜香, 亦不會握得鬆散, 剛好是一貫一口。而且魚材也很新鮮, 亮亮令令的。中拖羅肥美少筋, 放入口中充滿魚油香, 是魚生中的王者。帆立貝的甜嫩是我的最愛, 貝類特別的鮮甜, 加上了松露醬這個fusion, 令味道多了一份層次, 帶來不同的精彩。香濃的海膽獨特的甘香, 大大片入口即溶, 簡簡單單的配上紫菜已經美味得很。男士

香口的頭盤真是很難令人抗拒, 七味炸魷魚鬚真是人見人愛。

中拖羅肥美少筋, 放入口中充滿魚油香, 是魚生中的王者。

男士還是喜愛啖啖肉的感覺, 身邊那位選擇了美國牛柳10oz 新薯配時令蔬菜燒汁, 送上來時傳出陣陣肉香, 更令人急不及待。

五成熟的牛柳煎得很好, 還保留着大量肉汁, 加上蒜泥牛油, 香得真是有點過份, 令整塊牛柳更味濃豐富, 不用配什麼黑椒或磨菇汁已經很足夠。

烤過很的新薯十分鬆化, 即使一口氣吃半個也不覺膩。而其他配菜也有適量的調味和烹調, 不會只是行貨白灼, 顯出廚師的細心配搭。

這餐我倆都頗滿足, 不用你讓我, 我就你, 大家同時吃到所愛~
2020-11-29 144 浏览
之前同男朋友想搵間坐得舒服啲嘅餐廳食飯~發現呢間黃店💛都可以一戰 環境幾好 有酒飲又坐得舒服 而家秋天坐室外好似都幾爽!門口有文宣 支持🤗因為係Fusion菜 所以咩都有得食下!😋😋😋😋😋西班牙乳豬 淨係嗌咗四份一份都已經好多份量~乳豬皮先係重點,好脆有油香!啲肉都好嫩滑,不過多人share會好啲,始終少少油膩,配啤酒就冇咁滯🥰三重芝士辣肉腸薯條 極邪惡芝士乜乜乜 好正 熱辣辣嘅薯條配芝士好滿足!!!! 香蒜大蜆扁意粉 啲蜆好大粒 好濃味!!冇乜特別調味 突顯出啲蜆嘅鮮味😋意粉口感適中 好啱我口味 上級壽司拼盤 望落已經正海膽好鮮甜~唔係平時普通嘅醋飯 剌身都新鮮 仲可以望住師傅整壽司添🍣 同類型嘅黃店唔算多 想dating拍下拖食好少少都幾啱~
因為係Fusion菜 所以咩都有得食下!

😋😋😋😋😋

上級壽司拼盤 望落已經正

同類型嘅黃店唔算多 想dating拍下拖食好少少都幾啱~
  • 西班牙乳豬
2020-11-28 101 浏览
餐廳嘅門面有醒神吸睛嘅霓虹燈光招牌同開放式吧枱,好自然就想加入去飲幾杯。 餐廳嘅入面前半為酒吧格調,而後半就係較為寧靜西式餐廳格調,適合靜靜品嘗美食。串燒拼盤最鐘意叫串燒拼盤,咩肉都有得食,又惹味。 平時通常得豬牛雞,難得地呢到仲有埋羊,四款肉食晒,無得輸👍 串燒肉質唔錯,燒嘅火候幾好,食落juicy個人特別欣賞嗰羊,一啲都冇羶味喎,拼盤仲細心伴埋新鮮沙律菜,去油膩又開胃🥰伊比利亞黑豚豬胺架配時令蔬菜,配燒汁豬胺好香,肥而不膩,好多汁腍嫩,我比高分❤️❤️❤️旁邊嘅配菜例如薯仔都係用心烹調,有好香嘅香草味巴馬火腿比爾芝士蘆筍卷味道好有層次,芝士、火腿嘅鹹香加埋蘆筍嘅清新,鍾意新鮮感嘅你,值得一試!今日食得好滿足,會再同朋友嚟,環境舒適,慶祝生日都好啱呀

串燒拼盤

伊比利亞黑豚豬胺架配時令蔬菜,配燒汁

巴馬火腿比爾芝士蘆筍卷

今日食得好滿足,會再同朋友嚟,環境舒適,慶祝生日都好啱呀
2020-11-28
新開嘅fusion餐廳 環境好好 座位好寬敞食物種類多亦好食 聚餐一流🥰🥰.🍣特選刺身 $398🍣時令飛機魚 三文魚腩 呑拿魚腩 牡丹蝦 赤貝 活北海道帶子💁🏻‍♀️排場一級棒 成條飛機魚切得好出色非常薄切 魚本身好新鮮 肉質彈牙由淺色食到深色刺身 款款都好食👏🏻本身勁兩個女仔食唔曬 但一轉眼就KO😎.🐏慢煮紐西蘭羊架配薯蓉$208🐏熟度很剛好 肉質粉嫩鬆軟羊架質素不俗 肉味濃香 👍🏻調味部分可以大膽啲 相信會令羊架更畫龍點睛☺️·🧀三重芝士 辣肉腸薯條$108🧀新鮮即炸 會拉絲嘅芝士芝士好足 配辣肉腸 好有pizza感覺🍕
新開嘅fusion餐廳 環境好好 座位好寬敞

🧀三重芝士 辣肉腸薯條$108🧀
新鮮即炸 會拉絲嘅芝士
芝士好足 配辣肉腸 好有pizza感覺🍕
2020-11-27 107 浏览
TST新開西日FUSION菜餐廳, 壽司卷物出奇地高質!AURORA彩虹海膽魚生卷 ($228)令人驚豔既一個卷物!! 小丸子用美貌發誓求大家來到一定要點 LOL 首先佢係極之足料, 一個卷入面係有幾款魚生+海膽+蟹籽!!! 然後, 壽司飯係醃到恰到好處, 令到成個卷物既鮮味大大提昇, 絕對係藝術品既水準. 上級壽司拼盤 八貫 ($208)一次過滿足你8個願望, 呢個SET包三文魚﹑鮪魚﹑油甘魚﹑時令海膽﹑帶子﹑甘蝦﹑三文魚籽壽司, 岩曬選擇困難症既朋友. 壽司即叫即整, 全部都好新鮮, 我都係最中意海膽LOL 又多料又甜美, 正
TST新開西日FUSION菜餐廳, 壽司卷物出奇地高質!

AURORA彩虹海膽魚生卷 ($228)

上級壽司拼盤 八貫 ($208)
2020-11-25 86 浏览
今日同同事出去食lunch行過見到依間餐廳新開 睇一睇menu 原來係西日fusion餐廳仲要係黄店就入去試下啦🤗😁💛-午餐餐牌主要分兩頁 頭一頁係日式丼飯為主🍣 另一頁係西式 有牛扒/意粉🍝等等食日式會跟一個味噌湯/蒸蛋/中華沙律而西式就會跟一個忌廉湯🥣-我今次就揀左食日式🇯🇵三文魚親子丼🍣份量都幾多🧐有5塊三文魚係面有好多三文魚子😙有兩舊玉子同埋有d漬物可以同飯一齊食👍🏻另外值得一提係佢地採用咗赤醋飯代替普通珍珠米🍚所以色澤比較深色亦鋪咗d飯素 口感更佳👍🏻🤤🎂🍮🍭🍬🍫🍿🍩🍪🍣🍱🌮🍔🍎人均消費💰: HKD $100Lamlam脷指數🤤: 7.5/10性價比⚖️: 7.5/10
食日式會跟一個味噌湯/蒸蛋/中華沙律

人均消費💰: HKD $100
Lamlam脷指數🤤: 7.5/10
性價比⚖️: 7.5/10
2020-11-24 438 浏览
位於尖沙咀的Aurora Fusion Restaurant,是一間主打多國菜的餐廳。  Aurora,英國的英文解作極光,美國的英文解作曙光。老闆以尋求希望和曙光為理念,創出全新Fusion飲食品牌,提供高質素的西餐和日本菜,為同路人在城市中帶來一點歡樂。 餐廳裝修風格新潮,在暗黑的亞士厘道中,看到明亮𥌓光,五光十色,特別外眼。環境寬敞,設有室外和室內坐位,餐桌和餐具採用日西合壁設計,方便客人用餐時使用。 餐廳的西餐和日餐在𣎴同廚師主理,款式繁多,如果朋友想吃西餐,你想吃日菜,到訪Aurora就皆大歡迎啦! 油浸黄雞配普羅旺斯燴菜 $148 賣相討好的油浸黄燒,雞皮香脆,雞肉軟嫩有光澤,調味適中,很有驚喜。搭醒微酸醒胃的普羅旺斯蔬菜和薯仔,整體感覺更豐富。 燴蕃茄什菜扁意粉 $98 這道什菜扁意粉,適合素食人使進食。呈上時,服務員會在客人面前即刨芝士粉,芝士溶化在意粉中,更加惹味,更加好吃呢。 竹炭天婦羅蝦卷 $108 天婦羅蝦和明太子匀是我喜歡吃的食物,這份炸壽司卷,怎能不試呢。炸至外脆的壽司卷,包裹著彈牙炸蝦和調過味的珍珠米,米飯煙靭可口,抹上明太子醬更美味。 香辣燒雞翼 $9
,是一間主打多國菜的餐廳。

餐廳裝修風格新潮,在暗黑的亞士厘道中,看到明亮𥌓光

油浸黄雞配普羅旺斯燴菜 $148

燴蕃茄什菜扁意粉 $98

竹炭天婦羅蝦卷 $108

香辣燒雞翼 $98

六隻雞翼,兩人分享,份量很足。雞翼飽滿大隻,但味道略為不足,沒有辣味,少了些許刺激感哦。
2020-11-17
2020-11-22 101 浏览
喺尖沙咀搵到呢一間幾有feel嘅fusion菜🤪佢哋有露天嘅area,亦都有入邊嗰啲舒適嘅卡位。餐廳裝修幾燈火通明,感覺舒服。員工嘅服務態度亦都好好,好有禮貌同埋友善,介紹左當日推介嘅食品,令我哋點菜嘅時候更加能夠點到想食嘅嘢~餐牌上面嘅款式都幾多,感覺就係日式同西式嘅fusion菜,鍾意食壽司,刺身或者西餐嘅都可以嚟試吓😉我哋叫咗一支清酒,而且係熱上。非常滿意呢間餐廳有得叫熱嘅清酒。有一個大木桶裝住,感覺好傳統。清酒嘅味道亦都好純好易入口,越飲就越覺得清甜,相當高質,亦都推介大家試嘅!輕熏薄切帶子配海膽魚子醬賣相一流,簡直打卡專用。打開個蓋feel到嗰啲煙走咗😂🌪帶子幾香口,亦都好清甜,感覺到材料好新鮮。另外配上魚子醬、金箔同埋海膽,更顯食材嘅珍貴。上級壽司拼盤加咗火炙嘅上級壽司拼盤簡直超高質,賣相見到師傅好有心思。佢用咗赤醋去做,令到個飯嘅酸味可以輕柔而且平衡。材料新鮮,而且大大嚿,一次過滿足左我想食各種魚生嘅願望🤩另外食咗當日推介嘅大蜆真係非常之大,好少食到咁大隻嘅蜆。重點係個蒜蓉包超級高質,我未食過咁好食嘅蒜蓉包😂😂😂又熱,塊包又重牛油味又香,亦都食到好濃嘅蒜蓉味。

餐牌上面嘅款式都幾多,感覺就係日式同西式嘅fusion菜,鍾意食壽司刺身或者西餐嘅都可以嚟試吓😉

輕熏薄切帶子配海膽魚子醬

上級壽司拼盤

另外食咗當日推介嘅大蜆
真係非常之大,好少食到咁大隻嘅蜆。