2015-07-19 985 浏览
今日係大埔搵食, 時間剛剛係食brunch既時間!All Day Breakfast份量都好多, 賣相都不錯! 食得出材料都新鮮, 味道OK, 沒有很特別! 不過個蛋炒得有點太老!牛肉芝士漢堡份量都幾大, 牛肉肉味濃, 有肉汁! 薯條都炸得幾脆! 不過如果係用薯角就更好啦!!總括黎講, 係大埔食到咁樣質數既早午餐都算已經很好了!!!
今日係大埔搵食, 時間剛剛係食brunch既時間!

牛肉芝士漢堡

總括黎講, 係大埔食到咁樣質數既早午餐都算已經很好了!!!
2015-07-12
2014-12-07 2015 浏览
首次來,沒有預先訂枱,眼看全店滿座,以為要守候片刻,但剛巧有一枱客人臨時由四人加至五人,但店內已滿座,未能提供額外位置,他們有點不悅,故沒有光顧就離開了,店員就將錯就錯把這個卡位讓了給我倆 因為想試試這兒的薄餅和漢堡,所以沒有點set dinner,散叫了一個松露菌燒牛肉薄餅和一個牛肉芝士漢堡包,另點了一個白酒煮藍青口作前菜~藍青口以小鐡鍋盛著上枱,內有9隻青口,全都新鮮,伴白酒洋葱忌廉汁吃,十分鮮甜,我倆還差點把汁當湯喝光 薄餅為薄批底,約9吋大,批底微脆,但欠缺香氣,若再多焗一會兒至批邊微焦,讓香味進一步散發出來會更好~ 餡料精緻但量少,松露醬不均勻,燒牛肉雖鮮嫩但只有數小片,除了每塊薄餅中間能吃到少許松露醬和牛肉外,其他每口都像只是在吃普通的芝士薄餅,可惜芝士底偏薄,芝味不夠,幸有松子仁加以點綴,略為提升香味~ 事實上,餡料本身的味道互相配搭得很好,只可惜各自的份量都偏少,令整個薄餅都失色了 牛肉芝士漢堡原本點了七成熟,但最後卻變了四至五成熟,牛肉外層雖有碳燒焦香,但內層仍偏生,未能將肉汁煎出來,雖能吃到牛肉的鮮甜味,但卻失去了漢堡扒應有的肉香,而且牛肉表層不夠熱,未能將

白酒煮藍青口
松露醬燒牛肉薄餅
牛肉芝士漢堡原本點了七成熟,但最後卻變了四至五成熟,牛肉外層雖有碳燒焦香,但內層仍偏生,未能將肉汁煎出來,雖能吃到牛肉的鮮甜味,但卻失去了漢堡扒應有的肉香,而且牛肉表層不夠熱,未能將芝士熱溶,吃時芝士還有點冷和硬,配料如生菜,蕃茄等新鮮,惜酸青瓜只有甜味而沒有了醋酸味~ 整個漢堡件頭不小,牛肉亦新鮮,用上鬆軟的麥包,整個配搭本來不俗,但烹製牛肉的熟成度減低了分數
 反而伴碟的薯條質素不低,是用原個薯仔連皮切幼條炸,再混和預先調好比例的調味粉(salt,  paprika, pepper等),香脆薯味足,不用點醬已夠味道,若要點醬也無不可,醬料除了例牌的茄醬外,還有淡芝士醬,內裡混了點香草碎,個人覺得配脆薯角味道會更相配~
頂級牛肉芝士漢堡
頂級牛肉芝士漢堡(切面)
吃罷肚子已飽脹,但我們仍忍不了口,點了個Apple crumble作結,可惜這個反而進一步將整頓飯餐的分數減低
 上桌時賣相一般,整個apple crumble只是微暖,雖甜度適中,但肉桂味很淡,幸蘋果粒保持爽脆不酸,惜crumbs不香脆之餘更是又濕又腍,而伴碟的呍呢拿雪糕呍呢拿味不足,同時吃到有冰碎,custard雖混了呍呢拿籽,但呍呢拿香欠奉,不論以這樣的雪糕或custard混著apple crumble同吃,也不能帶出任何驚喜的味道,整個甜品十分差強人意
Apple crumble
雖然食物質素由前菜到甜品逐步下降,但整體環境和服務態度尚可,座位之間有適當距離,不會有侷促感,侍應亦會定期為客人添暖水,又不會催促客人離開,比起之前在大角咀吃過的一間同級西餐廳相比,在這兒用餐的感覺良好多了~
2014-12-06
白酒煮藍青口
2014-11-05 2017 浏览
之前見朋友share係大埔既brunch好似幾好味咁一search原來就係大埔墟入面一條小巷裝修係一貫既西餐廳小小暗, 有D小擺設兩個人安排坐左係卡位都幾舒服如果坐中間既可能就有少少迫了brunch menu 價錢$60-$100豐儉由人, 有pasta, all day breakfast, pizza, steak我地就揀左all day breakfast + eggs florentineall day breakfast到左先, 不過不失,scramble egg, sausages x 2, toast, baked beans, bacon最好味係果半個grilled tomato食晒成個eggs florentine都未到, 應該係漏左單但好欣賞佢地入廚房問完, 會番黎同我地講聲唔好意思,誠實認自己漏左, 唔當客人是傻仔都係一種尊重eggs florentine 即係煙肉菠菜benedict個Hollandaise sauce 味道OK, 但配埋食果時就唔係好食得出但個poached egg半熟, 蛋黃流出黎同煙肉菠菜MUFFIN一齊又幾好味好味過豐富既英式早餐餐飲熱檸
之前見朋友share係大埔既brunch好似幾好味咁
一search原來就係大埔墟入面一條小巷

裝修係一貫既西餐廳
小小暗, 有D小擺設
兩個人安排坐左係卡位都幾舒服
如果坐中間既可能就有少少迫了

brunch menu 價錢$60-$100

all day breakfast到左先, 不過不失,
scramble egg,
sausages x 2,
toast,
baked beans,
bacon
最好味係果半個grilled tomato
但好欣賞佢地入廚房問完, 會番黎同我地講聲唔好意思,
誠實認自己漏左, 唔當客人是傻仔都係一種尊重

個Hollandaise sauce 味道OK,
但配埋食果時就唔係好食得出
但個poached egg半熟,
蛋黃流出黎同煙肉菠菜MUFFIN一齊又幾好味
好味過豐富既英式早餐

餐飲熱檸水好孤寒, 薄切檸檬兩片等於無味
埋單$150, 價錢講真比起出面算相宜既, 質素都OK既
但個人黎講試過就算LU, 或者有機會試下dinner
Full day breakfast
Eggs Florentine
Drinks
2014-10-26
$75 (早餐)
2014-10-26 1589 浏览
星期天,與朋友在大埔墟找地方午膳,奈何很多食店也要等位,所以選了間位置較偏僻,但不用等位的西餐廳。Backyard Bistro的座位不多,環境頗舒適,是傾偈的好地方。這裡提供午市套餐,我們選了兩款:(1)Egg Benedict($68+10%) 有兩種,我們選了煙三文魚的,麵包稍稔,剖開蛋白即時流出蛋醬,配搭煙三文魚,整體感覺不俗。(2)Beef Cheese Burger($78+10%) 特級牛肉漢堡配以薯條,必食!牛肉份量十足,烘過的麵包香脆,蔬菜及蕃茄相當新鮮。而薯條炸得香口,似是薯仔新鮮炸出來的,配以他他醬及茄醬,是整頓午餐的亮點!套餐配咖啡或茶,我們選了熱咖啡,頗香濃。整體而言,食品質素中上,惟計及份量(沒餐包、餐湯,男生應該不會飽)、地段(位處小巷)方面,價錢略貴,區內亦有類似餐廳可選擇。

Egg Benedict (Salmon)

!牛肉份量十足,烘過的麵包香脆,蔬菜及蕃茄相當新鮮。而薯條炸得香口,似是薯仔新鮮炸出來的,配以[疑似]他他醬及茄醬,是整頓午餐的亮點

Beef cheese burger

套餐配咖啡或茶,我們選了熱咖啡,頗香濃。
coffee

Beef cheese burger
2014-10-07 1331 浏览
三個家庭5個小朋友一起到海濱公園玩。其中一個爸爸是這家店的常客,每週必去光顧至少一次,傾情推薦,於是大批人馬去試試。大概是由於定位加上人多,我們被引到後面的包間,獨成一角,小朋友們大聲笑鬧也不用擔心吵到別的食客。菜單挺簡單,我們要了4個set dinner, 當天的頭盤是蔬菜沙拉,是日例湯是洋蔥湯,不過不失。不知道是不是假日生意太好,給小朋友要的pizza沒有餅底沒法order,但是carbonara pasta深受小朋友們追捧。料相當足,火腿、芝士都不像連鎖店的只有一點點末末,能看到一片片的火腿、芝士,像是新鮮刨出來的。還有不少蘑菇,滋味無窮。set dinner主菜豬扒、牛排、鱸魚都有人點,個人覺得魚扒鮮嫩多汁, 配菜有烤國的cherry tomato, 我的最愛,也配有細的長豆角、西藍花、土豆,不似坊間水煮紅蘿蔔、椰菜那麼沒誠意。常客那位毫無新意地點了漢堡,吃那麼就也不膩,應該不錯吧。最讚的是坐等上菜的時候,貼心地給小朋友們一些粉筆塗塗畫畫,沒有專門給小朋友的朔膠餐具但是給我們一些外賣用的膠盒。屬於有heart小店,再回到這區的話,會再來試其他菜。
常客那位毫無新意地點了漢堡,吃那麼就也不膩,應該不錯吧。
屬於有heart小店,再回到這區的話,會再來試其他菜。
2014-10-05
2014-08-12 1897 浏览
據探子回報~ 大埔有新開西餐廳~ 環境同食物都可以, 我地決定嚟試一試. 試完既結果係~我會寫番個詳細既"包膠"比大家因為我覺得好正~ 我地訂左枱. 唔洗等~ 嚟到門口已經見到個晚餐餐牌~ 一嚟就上左個頸盆~三文魚沙律, 個蜜糖芥末醬, 甜甜地+芥辣既味道好開胃.我地嗌左~西班牙穀飼豬柳, 安格斯西冷同埋~紐西蘭羊架-豬柳好爽口, 配埋個汁好match, 安格斯牛做六成熟, 好重牛味又夠淋, 不得不讚個燒汁, 好濃味超讚~ 羊架就水準以上, 香草味好重, 一D都唔騷~ 仲有大推頭既配菜-加分!!甜品就和和可可, 我覺得蕉糖燉蛋幾好, Tiramisu都及格......... 唯獨個藍梅批, 都幾酸同埋個賣相唔吸引.最後我飲左杯餐熱咖啡~ 我兩個朋友仲歎番支1664吹下水~ perfect~
海鮮湯
餐飽仔+黑欖醬
刁草三文魚沙律配蜜糖芥辣醬
牛扒, 豬扒同羊架
Tiramisu, 蕉糖燉蛋+藍梅批
因為我覺得好正~

我地訂左枱. 唔洗等~ 嚟到門口已經見到個晚餐餐牌~
我地嗌左~西班牙穀飼豬柳, 安格斯西冷同埋~紐西蘭羊架
题外话/补充资料: 食物既質數同環境, 服務都好好, 呢度值得介紹比人, 同同區既西餐比較, 呢間係出色既. 有人嚟食過lunch, 話個Burger好正~ 星期日有機會嚟試下先~
2014-08-11
餐飽仔+黑欖醬
刁草三文魚沙律配蜜糖芥辣醬
牛扒, 豬扒同羊架
  • 牛扒 豬扒同羊架
2014-05-05 2068 浏览
得知屋企附近開左間裝潢幾有feel ge西餐廳後,一直都好想去試下。呢間晚餐都屬於中上價,所以決定試下佢地lunch先。可能星期日ge關係,去到時都爆哂棚,有幾個人等緊位,於是我行入餐廳打算問侍者拎飛仔,點知叫極佢地都好似冇反應咁當下覺得佢地好冇禮貌,心諗到底有飛定冇飛比我都應我一聲呀。講番食物,我叫左個Egg Montreal 類似benedict ge物體,男友叫左個意粉(冇影)我個餐先黎,本身仲好有期待,隻蛋一放入口即刻中伏,水汪汪咁,三文魚冇味,下面塊muffin係嘉x ge出品… 明顯呢味菜同我之前係tst食過ge好唔同,好失望,以呢個價錢可以再好少少。男友ge mushroom 意粉好硬,好似未煮熟咁,食到人牙都痛,上面有塊乾爭爭ge法包,一d都唔match。埋單百五,冇下次。
呢間晚餐都屬於中上價,所以決定試下佢地lunch先。
點知叫極佢地都好似冇反應咁
當下覺得佢地好冇禮貌,心諗到底有飛定冇飛比我都應我一聲呀。

Egg Montreal
题外话/补充资料: 店內係幾靚,但食物同服務都唔得,一間餐廳最基本都搞唔掂
大埔區竟然有這間有質數的意大利餐廳。我多次去吃無論是午餐和晚餐時段食物、環境和服務也能保持得好得。但因為店子小所以每次我們也會先訂位。如果walk in可能隨時沒有得吃。剛過去的星期五我們訂了晚上六時到達時剛開但已經有很多枱客人。當時我們選擇了吃set dinner頭盤:芝麻汁吞拿魚沙律~吞拿魚和沙律菜也很新鮮加埋個汁“正”餐湯和麵包也很好個香草麵包是即焗不用伴陳醋和橄欖油已經很好味。主菜:1~陳醋慢煮牛仔骨~上菜時賣相真的超正牛仔骨煮得很軟熟而且很有肉汁和肉味很喜歡伴菜的燒茄子。2~香煎大蝦辣法墨魚麵~是真正的大蝦很爽脆煎得夠香因我吃不到辣所以只試了小許吃的朋友說很好味。3~蟹肉溫泉蛋意大利飯~上菜時以為只是一般但當將蛋黃和醬汁伴勻意大利飯後即時加分蟹肉鮮甜飯也煮得剛好。甜品:芒果慕絲蛋糕~做得很好極其香滑連一向不太喜歡吃甜品的朋友也讚好全件吃清。我們另外點了焗蘋果批伴雪糕,一流。餐飲就無甚麼特別!從未想過大埔墟竟能有這間小店無論是食物、環境、服務也極為出色。如要和市區比較我個人認為這小店無論食物、環境、服務等都絕比出面差,甚至可說比一些較出名的餐廳好。我已經將這小店列為大埔區西餐

主菜:
甜品
我們另外點了焗蘋果批伴雪糕,一流。
餐飲就無甚麼特別!
從未想過大埔墟竟能有這間小店無論是食物、環境、服務也極為出色。如要和市區比較我個人認為這小店無論食物、環境、服務等都絕比出面差,甚至可說比一些較出名的餐廳好。我已經將這小店列為大埔區西餐第一選擇了,之前我也極愛到大埔中心的另一間意大利餐廳但我的味蕾已經被這小店吸引住了!有機會的話一定要試試。
2014-04-15 2397 浏览
跑完野外後身水身汗,儘管辛苦但總算是完成了半天忙碌的工作。在回辦公室前想找一個地方落腳安靜地吃一個午餐。在運頭街一帶轉啊轉,最終給小弟在小巷內找到這個"後花園"。以往在大埔搵食,選的大都是粥麵點心或茶記一類的平民化食物。至於吃西餐的經驗反而是比較少....撞正午飯高峰時間,這個號稱後園的小店當然不再寧靜,店內堆滿了食客。儘是如此,但小弟的雙腿已不太聽使喚,不想無謂的到處亂竄亂撞了....所以只好乖乖站在門外等一陣。幸好等的時間不長,很快侍者就安排我坐在內廳的一個角落裡。這樣也挺符合小弟希望靜靜地一個人享受食物的願望....儘管經過了一番的勞動,但肚子出奇地不餓,而且很想食清一點。故此只選了一個沙律作頭盤,再來一份雞湯蜆肉天使麵....相信也可滿足了....沙律真的只是將一堆散亂的菜葉放在碗上,連醬汁也不多下,感覺上是將一堆草放進囗內。菜蔬本身亦未見特別鮮爽.....除了好處是真的食得夠清之外,從美味角度上小弟確是難參透當中的端倪....跟餐的法包是乾爭爭的求其塗點牛油後便擺入肚....始終沒有選擇與湯伴食之的話喉頭當然便要遭老罪了。再加上包身烘得不是很熱,邊位是硬得出奇.....此時只

跟餐的法包是乾爭爭的求其塗點牛油後便擺入肚....始終沒有選擇與湯伴食之的話喉頭當然便要遭老罪了。再加上包身烘得不是很熱,邊位是硬得出奇.....此時只好合埋雙眼硬吞之。若以此物用來填肚當然稱得上是合格的,但若要談上美味的話那就未敢恭維....
試一囗那小撮天使麵,麵身偏軟未夠咬囗;雞湯又的確清淡得離奇跡近沒有味;灑在麵上的番茜等香菜亦下得太吝嗇,吃起來香氣欠奉;蜆肉肥太肉厚甚多汁且沒沙,算是整碟東西的唯一亮點....
凍咖啡竟是整頓飯內唯一較味"濃"的東西,令人出乎意料。我一向較愛香濃一點的咖啡,所以覺得還不錯....
吃過後第一個念頭閃過的,便是若在這一區想要吃得順心又安樂的話,個人覺得還是揀回那些平民美食較穩妥一些....

2014-03-07 2750 浏览
我好鍾意食嘢同睇Open Rice不過呢次係第一次寫食評, 因為我好懶!今日係星期日, 緊係同2個寶貝同老公去食下嘢啦.  我地決定一於試呢間All Day Breakfast!  去到餐廳, 可能係啱啱開門所以唔洗等位.  一入去覺得佢地d裝修同環境好舒服, 我諗食dinner合個氣份都幾好. 我地order 左 All Day Breakfast, Egg Montreal, Margerita Pizza, Spaghetti with Shrimp in Tomato Sauce. 不過如果佢地有Decaf Cappuccino / Latte就更加好, 因為2個寶貝都愛咖啡香.

Margerita Mini Pizza
2014-03-02
Margerita Mini Pizza
Egg Montreal
每個星期日離開張床都已經係下午,想食個西式早餐的話最近都要出到尖沙咀。最近發現原來大埔新開咗間餐廳有英式早餐食!最愛食Egg Benedict嘅我梗係第一時間去試試啦! 下午2點鐘左右到咗,唔使等位😃😃聽到serve我地嗰位靚仔哥哥話啱啱有一班16個人走咗咋,我地到嘅時間剛剛好😌Anyway....餐廳裡面嘅設計幾舒服,燈光都幾柔和,入到去...有啲眼瞓😂一坐低就有人拎兩杯暖水俾我地 喺依幾日凍冰冰嘅天氣,都幾細心。睇一睇menu,上面大概有7~10樣嘢食揀(無實際數過,我諗差唔多)見到上面有樣嘢叫Egg Montreal,問一問先知,其實係同Egg Benedict差唔多,分別在於裡面夾嘅係煙三文魚而唔係Canadian bacon,點咗一個嚟食 *始終依個係我嚟嘅主要目的嘛😉* 由於我仲想試吓個英式早餐,所以又order咗一份,我地驚唔夠食,就再點多個男友仔愛食嘅Pizza。一餐過滿足哂我地兩隻大食怪😆😆

题外话/补充资料: 西式早餐只係逢星期六同日有咋~
2014-02-16
  • Egg Montreal
  • 英式早餐
2014-02-01 1675 浏览
踩完單車,醒起某雜誌提起呢間餐廳既意大利菜好正宗,又見到有六個好評,於是抱點期望去呢間餐廳食。今日係年初二,打去訂位,竟然有位。去到覺環境不錯,燈光稍暗而有點格調。甫見menu,只見翏翏數款主菜,沒有湯/沙律、飲品及甜品,於是問店員取full menu,店員稱今晚沒有其他菜式,只有那幾款主菜。心諗:你冇咁多菜式,今晚就唔好開,或者係訂位既時候同人講清楚啦。 不過既然到左,就照試下D野食有幾好味啦。叫左個BBQ ribs同一個松露pizza,出菜算快。BBQ ribs ($268) 燒得唔錯,骨肉都較易分離,唔算乾,但係唔入味,另有醬提供但味道相當一般。焗薯塊很淋,不鬆脆。配菜新鮮度還可以,但沙律汁很酸。松露pizza ($168) 賣相一般,松露味相當淡。最令我們失望既係餅底稍厚,硬而不脆。相比上年係意大利食既薄餅簡直係天淵之別。我甚至可以話pizza hut既薄餅既餅底比佢既口感還好。 另外,佢用既油醋相當酸,以佢咁既價位,我會期望有assaggio trattoria 之類餐廳應有既質素。 如果呢間餐廳係海旁,有煙花睇,我姑且會覺得我呢餐會因為租既緣故收一個合理價錢。但係呢間

如果呢間餐廳係海旁,有煙花睇,我姑且會覺得我呢餐會因為租既緣故收一個合理價錢。但係呢間係大埔一條不起眼既餐廳收咁既價錢、俾咁既質素既食物,我同老婆都覺得超唔抵囉。

我平時好懶寫食評,但係今晚覺得真係要企出黎,叫大家唔好中伏呀~

2014-01-20 1662 浏览
We had our New Year's Eve dinner here in this wonderful restaurant, literally the Backyard of Tai Po Market. This restaurant is just a few minutes walk away from the Tai Po Market MTR and just across the street from Tai Po's busy market square. We think the location is very convenient. Although a bit hidden, I confirm that this place is indeed a hidden gem in Tai Po. If you're looking for Western food in Tai Po Market, this is the place to go to.The interior design of this restaurant is beautifu

The interior design of this restaurant is beautiful and the staff is extremely friendly and helpful. We really got the impression that the whole restaurant is working together as a team, giving their best to provide an unforgettable dinner experience and atmosphere for the customers. You enter the restaurant and feel like you're not even in Tai Po anymore!

Now to the important part: the food! It was definitely surprising, so delicious and the best Western food we've tasted in Tai Po for sure, given the value of the price! We ordered the lobster and the steak, which were on the New Year's Eve menu special. Both dishes were so delicious with the right amount of seasoning and beautifully presented. The appetizers (soup and salad) were equally appetizing. I particularly enjoyed the salad, which had some turkey slices and pear pieces, a combination I never thought would go so well together! But the highlight of the night for me was definitely the dessert! The Chocolate Fondant! I think it takes a master to bake this cake, as the chocolate needs to reach the right temperature of still remaining fluid and warm and yet not being too overbaked as to become dry. And boy was I in it for wonderful surprise, having found that the chocolate was just perfectly baked! Together with the scope of vanilla ice cream, I was left completely satisfied with this New Year Eve's dinner.

We will definitely come back to this restaurant and recommend it to anybody looking for Western food in Tai Po!
2013-12-31
  • soup of the day
  • Chocolate fondant
  • pizza
2014-01-10 1151 浏览
是日午餐,黎左試新野~午巿餐牌8個選擇,60到80蚊度。有餐湯或沙律,同飲品。叫左一份牛扒同一份扁意粉。牛扒燒得好香,生熟掌握得唔錯。配菜既薯仔奶油味好香甜,個人認為淋左少少,但都好好食~野菌扁意粉,野菌味濃郁,意粉軟硬度適中,醬汁蛋味十足,剛好全部粘到意粉上面,加埋芝士,超讚!另外仲有誠意自家製作餐湯,咖啡同甜品,都好推介!喺大埔又多左一個好味西餐廳喇~~
是日午餐,黎左試新野~

午巿餐牌8個選擇,60到80蚊度。有餐湯或沙律,同飲品。

叫左一份牛扒同一份扁意粉。

另外仲有誠意自家製作餐湯,咖啡同甜品,都好推介!
喺大埔又多左一個好味西餐廳喇~~
  • 牛扒
  • Tiramisu
2014-01-07 1064 浏览
一月三日晚相約朋友慶祝生日,十六人到 Backyard Bistro 晚餐。事前與店主說好,希望到時可以每人有機會食到各款食物,並指定要有羊架,其它由他發辦。頭盤煎帶子,半生熟,保持了鮮味和水份,擺設美觀,胃口大開,惟覺得帶子稍淡味一點。意大利香辣湯浸蜆好正,上次食的蜆稍大更好,湯好味,想飲哂佢,又怕辣味影響味覺,皆因仲有大把嘢未食。Pizza 和大蝦意大利飯 正過上次食!蝦味濃夾香,有肉汁,飯的味道有層次,芝士不像以前過多。個人認為 Pizza 仍不及 Simplylife 的。龍蝦意粉好正,帶來驚喜,有成隻完整蝦鉗肉,滿足!好鍾意它的汁,幾乎舐乾淨隻碟!羊架調得很好味,惟稍過熟,上次食的是稍生些少,肉多汁兼滑並有羶香味。牛扒肉味濃,惟亦稍過熟,肉稍鞋,不喜歡辣燶格仔紋,雖然好看,怕不健康。Espresso 不及上兩次好飲,以前 crema 多,入口滑,很香,好味複雜而又層次多。甜品(生日蛋糕)不太甜,剛啱好,食到多種味道和口感,似 Tiramisu, cheese cake 及忌廉蛋糕混合體, 外表簡樸而好食。侍應提意熄燈吹爉燭,多貼心!我們婉拒了,怕影響其他客人。其中不是沒有飲湯
其中不是沒有飲湯和食魚,蔬菜/沙律分量不多,我是否太貪了一些?!
充滿歡樂偷快的—晚,分享朋友們的反應:
謝謝阿焯,分享朋友反應: So far the best!
超讚
醒胃!一滴不剩
2 Als highly praised the 帶子,鮮甜美味!
大蝦意大利飯味道好有層次
羊架口感冇得頂,絕無羊味!
更正羊味應該說為羶味
無敵
Thanks to 綽哥 for the excellent services and super food! A joyful night!
這餐廳果然是很有水準,值得再去。
2014-01-03
庆祝纪念