2013-10-03
之前經過奧海城都冇留意原來有這間食意大利菜的小店呢.嗯!! 今天就來試試看吧!!首先點了煙肉沙律同芝士肉丸.煙肉沙律:沙律內有好多芝士片,每一啖都充滿芝士的鹹香,加上我最愛的海澈沙律醬,再加埋麵包粒,煙肉,菜,fresh得黎又好夠味,很好吃!!芝士肉丸:依個又係有好多芝士,再加埋肉丸同埋番茄汁,看似簡單,但依個配塔真係好惹味!! 唔知係咪因為佢係前菜小食既關係,只有3粒肉丸呢,我唔夠喉吖,如果多D就好了 XD"主菜點了意粉同Pizza.白酒煮蜆意粉:意粉煮得剛剛好,很彈牙.但整體味道比較淡,可能係因為我食野太重口味吧 XD" 但同行友人好喜歡這個意粉呢.意大利火腿芝士火箭菜Pizza:一上菜果下我呆左!! 哈哈,真係好多好多火腿吖,真係非常足料呢!! 咬落去啖啖都是火腿,再加埋芝士,真係啖啖都超好滿足,我地仲食唔曬要打包添 XD" 不過食到最尾真的覺得有少少太鹹了,好彩我地仲叫左野飲同甜品姐甜品我地點了2個唔同既蛋糕,而我食既就係依個朱古力蛋糕.依個蛋糕我真係要俾滿分!! 朱古力味好濃好濃,蛋糕又做得好滑,真係超好吃!!飲品方面,我點了野莓汁配檸檬葉同接骨木花.好特別既飲品,單睇名字好
首先點了煙肉沙律同芝士肉丸.
煙肉沙律:沙律內有好多芝士片,每一啖都充滿芝士的鹹香,加上我最愛的海澈沙律醬,再加埋麵包粒,煙肉,菜,fresh得黎又好夠味,很好吃!! 芝士肉丸:依個又係有好多芝士,再加埋肉丸同埋番茄汁,看似簡單,但依個配塔真係好惹味!! 唔知係咪因為佢係前菜小食既關係,只有3粒肉丸呢,我唔夠喉吖,如果多D就好了 XD" 主菜點了意粉同Pizza.
白酒煮蜆意粉:意粉煮得剛剛好,很彈牙.但整體味道比較淡,可能係因為我食野太重口味吧 XD" 但同行友人好喜歡這個意粉呢. 意大利火腿芝士火箭菜Pizza:一上菜果下我呆左!! 哈哈,真係好多好多火腿吖,真係非常足料呢!! 咬落去啖啖都是火腿,再加埋芝士,真係啖啖都超好滿足,我地仲食唔曬要打包添 XD" 不過食到最尾真的覺得有少少太鹹了,好彩我地仲叫左野飲同 甜品姐 甜品我地點了2個唔同既蛋糕,而我食既就係依個朱古力蛋糕.依個蛋糕我真係要俾滿分!! 朱古力味好濃好濃,蛋糕又做得好滑,真係超好吃!! 飲品方面,我點了野莓汁配檸檬葉同接骨木花.好特別既飲品,單睇名字好難想像佢既味道呢.不過飲第一啖,我就失望了,味道有點像藥水啊...不過飲品的顏色好漂亮就是了. 總結一下,食物味道不錯,特別是 甜品同沙律真係好岩我胃口呢!! 服務都很不錯啊,店員很好笑容,又會主動問我地D野食好唔好味,令人感覺好舒服呢.當日見到好多人都有點佢地既薯條呢,下次我會黎試下!!