2017-11-14 62 浏览
同朋友係佐敦食飯,偶然搵到呢間餐廳裝修很美,很有特色每張枱都鋪上不同特色的瓷磚餐廳除了burger,還有提供意粉同飯但來了burger店,當然要試試burger啦身為菇控,我自己點了黑松露煎蛋安格斯burger再加大蘑菇整體成個burger好大,黑松露醬亦很足偏偏入面有我不太喜歡的洋蔥唔緊要~撥開洋蔥都不影響成個burger的味道漢堡很重牛味,配上煎蛋幾有趣,大蘑菇亦煎得好香,整個配搭得很好不食牛嘅朋友點了烤腸burger朋友切了少少俾我試下不像平時嘅德國腸,比較似台灣腸甜甜的,而且是脆皮的對於喜歡食台灣腸的,味道相當唔錯若點了burger,可另外加$25轉酸忌廉煙肉薯條個人黎講…薯條都係配酸酸甜甜的茄汁更適合不喜歡食包的朋友就點了意粉同燴飯黑松露帶子燴飯:夠松露味,飯質地唔錯但帶子只有兩小粒…口感還像擦膠…不太值得推介…龍蝦汁大蝦意粉:龍蝦汁唔錯,大蝦幾彈牙可惜只有一隻蝦總結:餐廳環境實在唔錯都見不少上班族放工聚會係度飲下酒,食個包,吹下水食物又唔錯,有機會的話,我都會選擇再來
同朋友係佐敦食飯,偶然搵到呢間餐廳
裝修很美,很有特色
每張枱都鋪上不同特色的瓷磚

餐廳除了burger,還有提供意粉同飯
但來了burger店,當然要試試burger啦
身為菇控,我自己點了黑松露煎蛋安格斯burger再加大蘑菇
整體成個burger好大,黑松露醬亦很足
偏偏入面有我不太喜歡的洋蔥
唔緊要~撥開洋蔥都不影響成個burger的味道

黑松露煎蛋安格斯burger+大蘑菇

不食牛嘅朋友點了烤腸burger
朋友切了少少俾我試下
不像平時嘅德國腸,比較似台灣腸
甜甜的,而且是脆皮的
對於喜歡食台灣腸的,味道相當唔錯

德國紐倫堡烤腸burger

若點了burger,可另外加$25轉酸忌廉煙肉薯條
個人黎講…薯條都係配酸酸甜甜的茄汁更適合

煙肉酸忌廉炸薯條

不喜歡食包的朋友就點了意粉同燴飯
黑松露帶子燴飯:
夠松露味,飯質地唔錯
但帶子只有兩小粒…口感還像擦膠…
不太值得推介…

黑松露帶子燴飯

龍蝦汁大蝦意粉:
龍蝦汁唔錯,大蝦幾彈牙
可惜只有一隻蝦
龍蝦汁鮮蝦意粉

總結:
餐廳環境實在唔錯
都見不少上班族放工聚會
係度飲下酒,食個包,吹下水
食物又唔錯,
有機會的話,我都會選擇再來

2017-10-27
黑松露煎蛋安格斯burger+大蘑菇
德國紐倫堡烤腸burger
2017-11-12 49 浏览
特厚鵝肝安格斯漢堡$128附黑醋沙律 原味薯條 飲品(轉黑松露芝士薯條+$25)--香煎澳洲牧場西冷牛扒配香草新薯及田園沙律$88附餐湯 飲品(加配法式蒜蓉包$10)--🍞蒜蓉包好好食 好香牛油蒜蓉味仲比一般蒜蓉包多左陣咸味 好食😍--🍟黑松露芝士薯條第一個反應係:芝士呢?我睇返其他食評啲相係明顯有芝士粉架喎我問個職員係咪落漏左 佢問完廚房話落左已經撈埋左 但我一粒白色既粉都見唔到😂但佢地都好好 問我使問使俾罐芝士粉我自己落雖然我冇要到 不過算佢地啦 想俾我自己落返😅--🍔特厚鵝肝安格斯漢堡鵝肝好正 入口即溶 原來配黑醋汁都幾夾--🐮香煎澳洲牧場西冷牛扒口感同一般牛扒有啲唔同 比較淋身 煎得幾香
特厚鵝肝安格斯漢堡$128
附黑醋沙律 原味薯條 飲品
(轉黑松露芝士薯條+$25)
香煎澳洲牧場西冷牛扒
配香草新薯及田園沙律$88
附餐湯 飲品
(加配法式蒜蓉包$10)
🍞蒜蓉包
好好食 好香牛油蒜蓉味
仲比一般蒜蓉包多左陣咸味 好食😍
🍟黑松露芝士薯條
第一個反應係:芝士呢?
我睇返其他食評啲相係明顯有芝士粉架喎
鵝肝好正 入口即溶 原來配黑醋汁都幾夾
🐮香煎澳洲牧場西冷牛扒
口感同一般牛扒有啲唔同 比較淋身 煎得幾香
2017-11-10 58 浏览
第二次光顧 一次很差的經歷 不會有第三次服務態度差 員工態度冷漠order了兩個晚餐set同伴已吃完全主菜 我的還要等了15分鐘才到價格合理 味道一般 可以一試 但請不要儲有期望
第二次光顧 一次很差的經歷 不會有第三次
服務態度差 員工態度冷漠
order了兩個晚餐set
同伴已吃完全主菜 我的還要等了15分鐘才到
價格合理 味道一般 可以一試 但請不要儲有期望

2017-11-08 48 浏览
天氣開始轉涼,又係時候食多啲野,儲多啲脂肪過冬喇(誤)閨蜜三人今日決定食大大件ge burger!不得不說裝修很特別,似乎是用真的黑膠唱片黏上去的。鵝肝安格斯漢堡$128鵝肝煎得勁香,入口即溶,配上車打芝士更佳。 牛肉也不馬虎,保留了很多肉汁,食落很juicy。加$25 飲支honey dew都幾抵, 係好香蜜糖味嘅啤酒。加$25升級瘋薯加左好多黑松露粉同幾片芝士,薯條即叫即炸熱辣辣。鱈魚仔蝦肉蛋黃醬意大利粉 $78意粉通常都係白汁或者肉醬 ,用蛋黃醬撈意大利粉比較少見, 原來咁樣特別又好食!香煎澳洲牧場西冷牛扒配香草新薯田園沙律 $88朋友點的七成熟對我來說太熟,但仍然嚐得出肉味香濃,加上香草薯仔伴碟,不錯!隨餐附上的豆湯也很清新。整體來說,除了餐廳主推的burger必試外, 其他主食也不錯, 路經佐敦可以一試!
天氣開始轉涼,又係時候食多啲野,儲多啲脂肪過冬喇(誤)

閨蜜三人今日決定食大大件ge burger!

不得不說裝修很特別,似乎是用真的黑膠唱片黏上去的。

鵝肝安格斯漢堡$128

加$25升級瘋薯
加左好多黑松露粉同幾片芝士,薯條即叫即炸熱辣辣。

鱈魚仔蝦肉蛋黃醬意大利粉 $78

香煎澳洲牧場西冷牛扒配香草新薯田園沙律 $88

隨餐附上的豆湯也很清新。

午餐
2017-11-05 51 浏览
Bigger burger cafe 🍔 真係無改錯名🤤🤤咩都夠曬big😝最緊要係好味!因為朋友遲放工既關係,我地book左9點半,個肚已經打曬鼓😂 一推開門,就聞到超香👃🏽🤤餐廳環境都好靚,好復古,超鍾意枱面既磚,好特別💕 兩個港女即刻忍唔住猛咁影相😂餐牌有weekly limited 既Signature Set, 亦有得單叫Burger/pasta/steak😋Set 就比較抵,會有埋餐湯同蒜蓉包🥖不過都係睇你想叫咩主菜更重要😙好啦咁講咗個set先,我哋就叫左一個M6香煎澳洲牧場西冷牛扒🐄 配香草新薯🥔及田園沙律🥗 👉🏾Set 會跟餐湯同蒜蓉包,仲有餐飲🍹 牛扒就揀左五成熟👅餐湯係蘑菇湯,食到粒粒蘑菇😙好香蘑菇味蒜蓉包就暖暖地,都幾大舊😆超鍾意個田園沙律,佢啲黑醋超級好味,好fresh😚可以中和番牛扒嘅膩👍🏼好鬼開胃✌🏾主角牛扒🐮好有牛味,肉汁,肉質軟硬度適中 正!我哋第二個就唔係Signature Set,係單叫黎!B7 特厚鵝肝安格斯漢堡🍔佢都有一小份嘅田園沙律仲有超大堆嘅薯條🍟薯條多到最後食唔晒🙈 可以點茄汁食😋個漢堡包超級不得了😆👍🏼 大大嚿鵝肝喺上面,入口即融,油脂滲入

Set 就比較抵,會有埋餐湯同蒜蓉包🥖
不過都係睇你想叫咩主菜更重要😙

👉🏾Set 會跟餐湯同蒜蓉包,仲有餐飲🍹
牛扒就揀左五成熟👅

餐湯係蘑菇湯,食到粒粒蘑菇😙好香蘑菇味
蒜蓉包就暖暖地,都幾大舊😆

超鍾意個田園沙律,佢啲黑醋超級好味,好fresh😚
可以中和番牛扒嘅膩👍🏼好鬼開胃✌🏾
主角牛扒🐮好有牛味,肉汁,肉質軟硬度適中 正!

我哋第二個就唔係Signature Set,係單叫黎!
B7 特厚鵝肝安格斯漢堡🍔
個漢堡包超級不得了😆👍🏼 大大嚿鵝肝喺上面,入口即融,油脂滲入口既每一part😝超讚😋😋
安格斯漢堡好juicy,超級厚呀!!加埋車打芝士,好滿足😜

另外我哋兩個叫咗一個小食,黑松露薯條🍟 我超級鍾意食黑松露,佢一啲都唔孤寒😍
勁大pat黑松露每一條薯條都掂到勁多🤤而且啲薯條都超級脆,熱辣辣上枱!我地好鍾意😝😝

最後叫咗個藍莓芝士蛋糕,甜甜地都唔錯🍰
2017-10-31 40 浏览
今日同朋友黎佐敦搵食,太家都肚餓,就揀左Bigger Burger 🍔特厚鵝肝安格斯漢堡 $128雖然價格稍貴,但咁大塊鵝肝真係好吸引,而且漢堡嘅size都幾大,可謂值回票價。麵包温熱脆口,安格斯牛味十足,配上油脂豐盈嘅鵝肝,真係一大享受!升級瘋薯 黑松露芝士(加$25)薯條係粗身的,我至愛💓配黑松露永遠係最佳配搭!鱈魚子蝦肉 蛋黃醬意大利粉$78蛋黃醬好難整得難食,意粉都過關。香煎澳洲牧場西冷牛扒 配香草新薯及田園沙律$88牛扒size比想像中細,但肉質軟腍,非常好吃!是日餐湯 唔知咩豆類湯。整體來說,各款食物之中Burger質素最佳、最美味,各位不妨一試!

特厚鵝肝安格斯漢堡 $128

升級瘋薯 黑松露芝士(加$25)
薯條係粗身的,我至愛💓配黑松露永遠係最佳配搭!

鱈魚子蝦肉 蛋黃醬意大利粉$78
蛋黃醬好難整得難食,意粉都過關。

香煎澳洲牧場西冷牛扒 配香草新薯及田園沙律$88
牛扒size比想像中細,但肉質軟腍,非常好吃!

是日餐湯
唔知咩豆類湯。

2017-10-31 66 浏览
朋友之前食過,但他說裝潢一樣但名未不同了。近門口位樓底高,葡式的瓷磚餐枱,但燈光每張枱有點參差。七十至百二有個餐,免加一,今時今日算是十分平。朋友點的煎鯖魚看上去一段,意粉就非常大碟,這樣好有港式feel, 令人想起椰林閣。他們的餐附上湯和蒜蓉包,兩者都有點強差人意,像是開粉湯有點很中式的肉末,切片的百吉包蒜蓉包濕氣太重,蒜蓉牛油也落得有點太吝嗇。漢堡沒有餐湯和包,但主菜賣相比較吸引,漢堡高高大大,粗薯也香脆有薯味,但沙律菜非常唔新鮮,黑醋也調得太杰。包有烤過,包邊有白脆口感,份量很大,像千島醬顏色的醬汁,蔬菜配搭也不錯,特別是蘿蔔苗增加了清新感。
朋友之前食過,但他說裝潢一樣但名未不同了。
近門口位樓底高,葡式的瓷磚餐枱,但燈光每張枱有點參差。
經典漢堡
經典漢堡
2017-10-29
朋友在網上睇到,話呢間好食:)但不約而同大家都冇叫burger,但明明呢間叫bigger burger lol 呢位朋友不嬲都好好彩,食親都中伏,但我唔信邪,信多佢一獲:)一行5個人一入到嚟,環境都唔錯,懷舊復古黑膠唱片,幾有feel叫左5個M餐,餐牌冇影低,不過明明有湯送,點知嚟得兩個湯,追問之下原來搞錯左😪😪後來補上三個湯,但我地個Main已經食左一半...都算了,個湯都算幾好飲:)西冷牛扒⋯⋯um⋯⋯加隻蛋就係為你做足一百分💯我冇影低其他人既餐,但同事們都覺得同街邊茶餐廳差唔多,價錢上嚟講,其實就真係差唔多,但我覺得講咁樣講,係侮辱左茶餐廳平時公司附近茶記既牛扒都好食好多佢塊牛其實有牛味,唔大塊就預左,但係真係講不上是好食餐飲都漏左....灰到一個點趕快結帳離開....最後同事太唔開心 去左7仔買左個叮叮飯...灰到冇朋友Bigger Burger 唔叫burger ,係我地抵死?叫Bigger Burger 姐,唔使除左burger之外就唔好食掛

一入到嚟,環境都唔錯,懷舊復古黑膠唱片,幾有feel

平時公司附近茶記既牛扒都好食好多
佢塊牛其實有牛味,唔大塊就預左,但係真係講不上是好食

餐飲都漏左....灰到一個點
趕快結帳離開....
最後同事太唔開心 去左7仔買左個叮叮飯...灰到冇朋友

2017-10-30 34 浏览
餐廳其實唔大, 有點似普通茶餐廳似的座位,但係服務很好, 比較熱情.呢間有all day breakfast 食, 基本上我本人喜歡食早餐類,所以有all day breakfast既餐廳我都幾中意!呢間all day唔算貴, 如果對比其他餐廳既話!同埋料比較多, 可以食到好飽飽~薯餅整得比較出色, 蛋都滑的.呢個係西冷, 不過比較肥, 底下有點薯仔食, 薯仔無咩特別調味的,但係醬汁好食, 所以點汁食都唔錯的,菜就正常但係幾新鮮. 有小小鮮甜味.整體黎講唔貴, 性價比算不錯, 不算係貴價餐廳.
餐廳其實唔大, 有點似普通茶餐廳似的座位,
但係服務很好, 比較熱情.
所以有all day breakfast既餐廳我都幾中意!
呢間all day唔算貴, 如果對比其他餐廳既話!
同埋料比較多, 可以食到好飽飽~
薯餅整得比較出色, 蛋都滑的.
但係醬汁好食, 所以點汁食都唔錯的,
菜就正常但係幾新鮮. 有小小鮮甜味.

整體黎講唔貴, 性價比算不錯,
不算係貴價餐廳.
2017-10-29 54 浏览
平時也會出沒在佐敦食街,大多都是甜品、四川菜等。。今天又探索了一間名叫bigger burger cafe, 餐牌提供有扒類、各種不同漢堡、意粉,很多元化! 地點位於佐敦道地點站C出口步行2分鐘。餐廳環境較柔和配有輕聲動感音樂,適合小班聚會,裝修簡潔。7點後便很多人而且座無虛席,就連外國人也走來。職員服務態度良好,內心講解餐牌並且隔離的客人更改了幾次仍然笑面迎人還說是應有的態度,贊!特厚鵝肝安格斯漢堡 HKD128 微溫的麵包底面仍脆卜卜,內裡有洋蔥、番茄,翠綠又爽的蔬菜、黑醋沙津,又健康又美味! 輕輕煎的鵝肝極度肥美,要襯熱食,齒夾留香就是如此。另外就是特厚特選的安格斯牛肉,肉碎打得很平均,半溶的芝士在牛肉之上,更把牛肉之味引發出來。飲料加5元一杯橙汁。我們還把原來的細薯條加25元升級為芝士黑松露薯條,金黃色又脆,外層還有很多芝士加松露被包圍,份外美味。
平時也會出沒在佐敦食街,大多都是甜品、四川菜等。。

餐廳環境較柔和配有輕聲動感音樂,適合小班聚會,裝修簡潔。

7點後便很多人而且座無虛席,就連外國人也走來。

特厚鵝肝安格斯漢堡 HKD128

飲料加5元一杯橙汁。我們還把原來的
2017-10-26 2294 浏览
朋友相約到佐敦食飯,經過呢間美式漢堡店,見到價錢唔貴,而客人亦有不少,心唸應該唔錯吧,就決定一試。餐廳位於白加士街,門外泊滿私家車,都算係幾熱鬧。大約下午3點到訪,餐廳已經坐滿約7成人,看來漢堡的熱潮還未有冷卻。牆上貼有黑膠碟作為裝飾,很有懷舊美國風的色彩,讓我想起美劇Super Natural 裡面經常看見的美式酒吧。打開餐牌,各式漢堡呢度都有賣,而且價錢唔算貴,即使係鵝肝漢堡都係只售 $128,已經包佐漢堡,黑醋沙律,薯條,同埋飲品。唔想食漢堡的話,亦有其他既選擇,沙律/飯/意粉,一應俱全。超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡 $108一入餐廳見到呢款漢堡已經覺得十分吸引,黑醋沙律比相像的來得多,可以為唔太健康既burger帶來一點的健康感,但係比較 surprise 既係呢個漢堡既包同埋餡係分開既,可能因為要保持番「啤酒罐」既外貌吧。餡料由濃且香滑既半溶芝士,加上煙肉,和安格斯漢堡扒組成,單看外表已經很吸引,但係因為份量太大,要一吃把老征服都實在唔容易,但係個人而言,漢堡就係應該大口大口食既,所以都不應該太注重儀態,直接把它combine然後放入口吧。漢堡扒既肉味都幾特出,而半溶既芝士帶在甜

餐廳位於白加士街,門外泊滿私家車,都算係幾熱鬧。

唔想食漢堡的話,亦有其他既選擇,沙律/飯/意粉,一應俱全。

超級啤酒罐煙肉安格斯漢堡 $108

漢堡扒既肉味都幾特出,而半溶既芝士帶在甜品,非常邪惡又好味。

沙律菜已經配有果醋,直接食已經好好味。

酸忌廉煙肉薯條 (加$25) / 松露芝士薯條 (加$25)

薯條可以加$25升級成鷹墨西哥肉醬薯條,酸忌廉煙肉薯條,或黑松露芝士薯條,我自己就比較喜歡松露芝士薯條,因為松露和芝士碎係灑上面頭既,可以再加茄汁去食,而酸忌廉煙肉薯條就係直接蘸酸忌廉汁食既,但係我就鐘意茄汁既酸甜味多一點,感覺茄汁和薯條才是絕配,而加上既濃濃松露香,更上一層樓。

鵝肝安格斯漢堡 $128

如果芝士安格斯漢堡既邪惡指數係8/10分,鵝肝安格斯漢堡 絕對係20/10分,因為件鵝肝真係好厚好肥美!

鵝肝食落很有juicy感,味道濃又香甜,閉眼享受,滿足感爆燈,而厚厚既安格斯牛柳扒係medium既熟度,同漢堡包絕對係perfect match,唯一缺點係....會食到成手到係。

凍咖啡 (+$3)
橙汁 (+$5)

飲品係包埋既,加唔多既價錢亦都可以有所升級, 加$25更可以轉做手工啤酒/ 1664等等既飲品,都算係幾抵轉,但係今次係下午到訪,實在唔想咁早飲醉,所以都係留待下次晚飯時間再來啤一啤吧。

以前每次到訪這區都只會想到要食碗麵,或者「隊」碗米線,但係今次可以食到成個burger餐,真係非常滿足。
2017-09-16
2017-10-21 95 浏览
話說同朋友煩惱緊去邊區食好西之際,突然醒起好似好耐冇去過佐敦食野,對上一次去大概已經系半年前既事,系openrice一搵就搵到澳x牛奶公司,試過既餐廳就暫時吾想再試了,於是搵左間食burger既,睇落好似幾吸引心。但系如若很好奇,要有被我嚇怕的準備我可以幫佢整靚啲相,但真係幫唔到佢整靚個食評⋯⋯其實我覺得呢個意粉已經算係比較ok,啲龍蝦汁都幾濃,扁意粉質地就一般般,同埋份量真系幾少,隻蝦嘅味道亦好普通,就好似冇烹調過嘅味道。開頭睇啲食評話呢個OK諗住實冇死喇,點知中伏🤦🏻‍♀️其實我覺得啲blue cheese係幾好食,但係塊所謂嘅安格斯牛肉煮到全熟,其實安格斯係應該點都有啲生既,跟住塊普通芝士一岩一忽咁,肉質又吾鮮嫩,又冇汁冇味,同食緊普通牛肉冇乜分別架其實⋯⋯塊煙肉就咁烘一烘,都吾系正式西餐成條戈啲煙肉,這是什麼玩法?不過只能話比起塊「安格斯」牛,煙肉味道算系好啲咁解。呢個薯條係跟burger個餐加$25就有,我真係冇諗過薯條都可以咁難食啲薯條竟然唔係熱辣辣架!只係得好微暖既溫度,啲肉醬都系,根本吾系咩辣肉醬,同平時系大x樂既肉醬意粉既肉醬一模一樣,大x樂既肉醬仲正過佢。P.s. 我
我可以幫佢整靚啲相,但真係幫唔到佢整靚個食評⋯⋯

大蝦龍蝦忌廉汁扁意粉

藍芝士煙肉安格斯漢堡

墨西哥辣肉醬薯條

P.s. 我同個friend等左半個鐘發覺啲菜好耐都未來於是催下佢,催完佢先話原來張單跌咗,要重新落過,吾系我催佢都冇諗住講架啦?然後重新落完仲要等半個鐘先有得食
只能說呢間嘅服務真係太「高質」啦。

2017-10-18 80 浏览
我同朋友2人去食, 我到先, 我朋友未到, 因為book 左730, 我630 已經到, 我就叫左個set 餐, 個湯先上, 其他野全部唔上住, 想等埋朋友先, 結果距咩都上曬, 我話我之前講左等埋朋友先, 個服務員 同我講 , 已經整左, 放係廚房都係凍, 硬要放我個主菜上台, 真係好差經歷d 野食又麻麻加hkd20 龍蝦湯 難飲

d 野食又麻麻

加hkd20 龍蝦湯 難飲
龍蝦湯
2017-10-09 65 浏览
今次同朋友仔去開佐敦 所以就決定係附近揾食啦 揾揾下就見到哩間食漢堡包🍔嘅店舖 我地兩個大約晚上7點30分去到 店內不算多人 仲有好幾張枱係有位嘅 店內的裝潢都幾有特色同型格 店內的主打係安格斯漢堡包🍔以上係晚餐嘅M1餐 配有餐湯同埋蒜蓉包 餐湯非常綠色 我地估係綠豆湯 點知真係呀哈哈 味道都okay嘅 不太重綠豆味 但食落都覺得幾creamy 麻麻地啦 至於蒜蓉包 係脆嘅但食落係好硬 咬得好辛苦😶😕味道方面 覺得牛油味較蒜蓉味的多😝😛辣墨西哥肉卷 有兩份肉卷 伴菜有西式嘅菜 配上黑醋又幾好味喎 薯條方面好粗好有薯條嘅味覺 如果點埋個辣醬 味覺上即刻提升左 真係會好食左少少嘅😅😊至於個辣墨西哥肉卷 卷皮係厚左少少 整體上都係一般經典安格斯漢堡包🍔嘩 好大份呀😍😲食哂真係會好飽的哈哈 佢嘅賣相造型好吸引呢😋🤤同樣地 有西式的生菜同埋薯條做伴菜 薯條炸到好金黃色呢 今次係配茄汁 所以都覺得可以呀 至於個安格斯漢堡包🍔塊牛肉好大塊好厚肉 真係見到都流哂口水 但食落又係另一回事 首先 煎得太熟令到成塊牛肉好乾 真係一點也不juicy 其實食左幾啖都唔想食 真係會影響左心情嘅😅😅 但不要做大哂鬼
M1餐嘅餐湯
辣墨西哥肉卷
經典安格斯漢堡
經典安格斯漢堡包🍔嘩 好大份呀😍😲食哂真係會好飽的哈哈 佢嘅賣相造型好吸引呢😋🤤同樣地 有西式的生菜同埋薯條做伴菜 薯條炸到好金黃色呢 今次係配茄汁 所以都覺得可以呀 至於個安格斯漢堡包🍔塊牛肉好大塊好厚肉 真係見到都流哂口水 但食落又係另一回事 首先 煎得太熟令到成塊牛肉好乾 真係一點也不juicy 其實食左幾啖都唔想食 真係會影響左心情嘅😅😅 但不要做大哂鬼啦 所以食埋佢啦 講真 咁嘅煎法係破壞左塊牛肉嘅精髓 如果煎得不是太熟嘅話 食落可能係會較有juicy的呢 整體嚟講 食物一般般吧 未至於係好好好食囉
2017-10-08
2017-10-04 84 浏览
下午醫肚時間,黎到依間小而精緻的漢堡店。店內有主題食品的壁畫作點綴簡潔的餐枱有別緻的陶瓷磚,感覺良好。美味的食品不用很多調味,提供了黑椒粉和砂糖餐廳有不同的套餐方便食客點選,例如漢堡套餐,常餐,茶餐。其實不同套餐的價錢分別不大,反而因應口味、胃口點餐更為理想。漢堡套餐包括:漢堡,沙律,薯條,飲品。如圖,個漢堡肉厚多汁,很不錯切開看,不會太乾。常餐以粉,飯為主。包:主食,餐飲,餐湯。點了最簡單的蕃茄肉醬意粉,有驚喜肉有肉味,茄有茄味,甜酸度適中,意粉有口感唔駛叫少甜都少甜的凍0水。餐湯更creamy 會更佳,味道不錯。整體服務好,侍應生有禮貌,上菜快。總括而言,抵推。
下午醫肚時間,黎到依間小而精緻的漢堡店。

店內有主題食品的壁畫作點綴

簡潔的餐枱有別緻的陶瓷磚,感覺良好。

美味的食品不用很多調味,提供了黑椒粉和砂糖

漢堡套餐包括:漢堡,沙律,薯條,飲品。
如圖,個漢堡肉厚多汁,很不錯

切開看,不會太乾。

常餐以粉,飯為主。包:主食,餐飲,餐湯。
點了最簡單的蕃茄肉醬意粉,有驚喜

肉有肉味,茄有茄味,甜酸度適中,意粉有口感

唔駛叫少甜都少甜的凍0水。

餐湯更creamy 會更佳,味道不錯。

整體服務好,侍應生有禮貌,上菜快。

總括而言,抵推。
2017-10-04