2021-10-20 1127 浏览
《扒房西餐廳🥩》———————————————-#BrilliantCooking 👨‍🍳-早排去葵廣搵好野食,竟然唔係掃街,俾我哋發現喺葵芳匯有間超正嘅西餐廳🍽 小店行工業風格,光猛寬敞,係同朋友聚腳gathering 嘅好地方~-🧀 挪威煙三文魚&玻璃蝦配奶酪芝士忌廉汁意大利飯Risotto 個汁一啲都唔膩,軟硬度適中,大大塊煙三文魚配合埋玻璃蝦同蘑菇,口感豐富😋-🍍 炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒一如其名,一樣咁巨大厚切,內裏肉質軟淋,外皮微微帶有炭燒香🥳 超大塊燒菠蘿,蜜甜多汁好juicy,令整體味道更加有層次感😆-🇮🇹 意大利牛肝菌忌廉湯餐廳除咗提供是日餐湯之外,仲可以升級咗做意大利牛肝菌忌廉湯,非常有驚喜!湯面特登用忌廉整咗花紋,十分creamy,配搭黑糖包同芝麻包一齊食就啱哂🥰-⭐ 參考價錢︰(另收加一)挪威煙三文魚&玻璃蝦配奶酪芝士忌廉汁意大利飯: $85炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒配燒菠蘿、雜菜沙律&燒汁:$88餐湯升級至意大利牛肝菌忌廉湯:+$20蒜香炸雞翼:$25🍌 抵deal 指數:7/10💰人均消費:$150
《扒房西餐廳🥩》
———————————————-
#BrilliantCooking 👨‍🍳
🧀 挪威煙三文魚&玻璃蝦配奶酪芝士忌廉汁意大利飯
🍍 炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒
🇮🇹 意大利牛肝菌忌廉湯
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
挪威煙三文魚&玻璃蝦配奶酪芝士忌廉汁意大利飯: $85
餐湯升級至意大利牛肝菌忌廉湯:+$20
蒜香炸雞翼:$25
🍌 抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$150
2021-10-17
2021-10-19 93 浏览
Brilliant Cooking (葵涌)📍葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖📢轉季啦當然要去行下街啦買下秋天衫啦!咁葵涌商場就係女仔必行嘅地方!血拼完就到左搵野食時間啦,行行下經過葵芳匯見到呢間餐廳幾吸引就決定試下先。📢餐廳環境帶俾人既感覺都幾高級,而且個環境都好安靜,座位與座位之間都會有一定嘅距離,可以俾人有自己既私人空間,好好享受晚餐嘅時光。👉🏻 set dinner for two識揀一定揀呢一個二人套餐!原因好簡單,比較於單點既食物黎講系呢個係比較平,用多$40嘅價錢就可以配埋前菜啦!套餐系會包含:✨意大利牛肝菌忌廉湯x2 及餐包x2 ✨前菜✨主菜首先👉🏻 意大利牛肝菌忌廉湯x2 及餐包x2 呢個湯既味道好濃郁,而且每碗湯上面都會有一個拉花,每個拉花都會唔一樣㗎,可以見得出廚師好有心機去做好每一道菜。順帶一提,吾要呢個二人套餐既話,但又要單點轉套餐轉意大利牛肝菌忌廉湯就要額外加多$10。至於餐包,餐廳系吾會比兩個一模一樣嘅餐包你,應該係希望你可以試得更加多唔同嘅美食。兩個包都一樣咁鬆軟!好好味😋前菜既話小編就揀左👉🏻燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包及鵪鶉蛋香脆彼得包系三角形既形
Brilliant Cooking (葵涌)
📍葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖

✨主菜

首先👉🏻 意大利牛肝菌忌廉湯x2 及餐包x2

前菜既話小編就揀左
👉🏻燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包及鵪鶉蛋
香脆彼得包系三角形既形狀,共有兩塊,個口感都真系好脆口。至於個鵪鶉脾聽落覺得好得意,黎到之後佢就系一隻小脾😂再配埋好精緻既煎鵪鶉蛋,味道都不俗

主菜方面就揀左以下兩款:
👉🏻阿拉斯加蟹肉,日本象拔蚌及蟹籽配鮮蟹膏忌廉汁意大利飯

濃郁足料嘅意大利飯!趁熱食真係一流。雖然佢係忌廉汁意大利飯,但係唔會話好流,都仲會有肚可以食到其他嘢。不過我就建議趁熱食,因為凍咗味道就冇咁出色!

👉🏻炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配雜菜沙律及燒汁
大大個嘅黑豬鞍架比相像中好味好多!食識一定要每一啖都配上一啲香草包糠,味道真係好夾!正呀! 重點重點系佢個黑豬鞍架除左大仲要極厚都真系好扺食!

揀呢個餐仲可以配有飯/意粉/紫菜味薯條,包你哋夠晒飽肚。

以上套餐,餐廳都會包一杯嘢飲,小編好自然叫左餐飲凍檸茶。

美味指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數:⭐️⭐️⭐⭐️.5
服務態度:⭐️⭐️⭐️⭐
翻兜指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
(滿分為 5⭐)

#全力食|#密密食|#情侶檔搵食|#小店推介|#餐廳
2021-10-19 72 浏览
天氣轉涼是時間換季,周末到葵廣shopping完,腳又累,過天橋見到葵芳匯有一間西餐,位置方便又價錢合理,環境舒服,以卡位為主,就直接去坐低。 晚餐選擇多,例如意大利飯/意粉/扒類/沙律都有,價錢平均$150至$200,另加$20可轉套餐,包括餐湯,餐包和餐飲。最後點了一份主菜和兩款小食: 阿拉斯加蟹肉,日本象拔蚌&蟹籽配鮮蟹膏忌廉汁意大利飯 $148蟹味濃郁,用料足,每一口都吃到蟹肉絲,象拔蚌粒新鮮有咬口,加上鮮蟹膏和忌廉調味,口感creamy而不肥膩,鹹度適中,意大利飯唔會夾淋身,但十分入味,整體水準高。 蒜香炸雞翼6pc $68意想不到的香脆! 上枱時已經聞到陣陣蒜香味,而炸粉薄而食落香脆香口,炸的時間控制剛好又唔會乾身,配合酸甜醬一起食,邪惡但滿足。 吉列炸蝦6pc $55比起雞翼,炸蝦的酥脆口感更加強烈! 外表呈金黃色,賣相吸引,食落蝦肉新鮮彈牙又大隻,可媲美連鎖的吉列專門店,同樣可配合酸甜醬一起進食。

蒜香炸雞翼6pc $68

吉列炸蝦6pc $55

2021-10-19 904 浏览
葵芳多食店是眾所週知,但原來行過葵涌會有更多驚喜,這間位於葵芳匯的Brilliant Cooking都只是距離葵芳地鐵站3-4分鐘。餐廳內座位數84人,地方舒適開揚,今日就來吃個悠閑午餐。Set lunch : 主菜轉套餐,是日餐湯,餐包及餐飲 +$10**星期六、日及公眾假期+10%服務費**餐湯是《忌廉西洋菜湯》,好有心機用花奶畫花,而且係菜湯好健康,加上奶口感creamy,味道甘香。配餐包:有芝麻包同甘筍包,並不是一般的甜餐包,有heart。Lunch《意式欖油蒜片蘆筍&黑安格斯牛肉意粉 $86》賣相可見用料多,黑安格斯牛肉都不少,嫩而有肉味;配料還有蘆筍、菇肉,調味好香口,用上意式欖油及一片片的蒜片,特別香口惹味。《炭燒味國肯瓊香料 “巨大厚切”豬肉眼扒配燒菠蘿,雜菜沙律&燒汁 $88》有驚喜!大塊厚肉,切開肉質十分粉嫩,而且好嫩腍,真係好腍,仲有肉汁及淡淡的豬肉鮮味,蘸上醬汁更加提味,如果連菠蘿肉入口更提鮮又多重口感及味道,酸酸甜甜好開胃。跟餐+$25配小食:選了《蒜香炸雞翼》雞翼大隻,雞翼皮炸得酥脆可口,咬開有肉汁而且肉嫩滑,加上茄醬更加惹味。跟餐咖啡、特飲半價:Mocha

餐廳內座位數84人,地方舒適開揚,今日就來吃個悠閑午餐。

**星期六、日及公眾假期+10%服務費**

Lunch
《意式欖油蒜片蘆筍&黑安格斯牛肉意粉 $86》

跟餐+$25配小食:
選了《蒜香炸雞翼》

跟餐咖啡、特飲半價:
Mocha (C) +$21(半價後)

Matcha Latte (H) +$18(半價後)
驚喜在這裡竟然有特色咖啡,而且還是三眼仔!很喜歡很喜歡!坊間要$50起一杯,現在只需加配價$18就飲得到,正價都只是$36,抵!

這裡的食物有質素,但午餐都只是$100內,所以性價比高值得再訪。
2021-10-17
2021-10-18 59 浏览
去葵芳行街街時搵到間新餐廳,氣氛和裝修唔錯地方闊落,職員有禮貌我同朋友點咗:Roasted Lemongrass Chicken Steak, Garden Salad with Shrimp, Promegranate & Cucumber▪︎泰式燒香茅雞扒・大蝦・以色列紅石榴・青瓜雜菜沙律 HK$128+$20可轉套餐,有餐包、餐湯和餐飲另+$10轉牛肝菌忌廉湯>雞扒燒得香口嫩滑,大廚調製的泰式辣汁酸辣惹味,好好食! 沙律賣相佳色彩繽紛份量也大,兩個女仔share都夠。蝦和蔬菜新鮮爽脆又有紅石榴非常健康。職員講餐包係餐廳自製要趁熱食,咬落係幾鬆軟;餐湯係牛肝菌忌廉湯非常香滑,仲好認真咁拉埋花,証明餐廳好用心處理食物French Fries with Black Truffle▪︎黑松露薯條 HK$52>新鮮炸起的薯條零舍邪惡,加埋黑松露好香,轉眼比我哋食晒Butterfly Pea Soda with Lemon▪︎藍蝶花檸檬梳打 HK$42>我最鍾意蝶豆花個紫藍色特別吸引,加咗幾片檸檬個drink酸酸甜甜好解渴朋友跟餐點了凍檸茶

我同朋友點咗:

+$20可轉套餐,有餐包、餐湯和餐飲
另+$10轉牛肝菌忌廉湯

>新鮮炸起的薯條零舍邪惡,加埋黑松露好香,轉眼比我哋食晒

朋友跟餐點了凍檸茶
泰式燒香茅雞扒・大蝦・以色列紅石榴・青瓜雜菜沙律
牛肝菌忌廉湯
泰式燒香茅雞扒・大蝦・以色列紅石榴・青瓜雜菜沙律
牛肝菌忌廉湯
2021-10-18 57 浏览
之前和朋友試左葵涌一間新開既餐廳食晚餐,味道😋😋價錢合理直頭勝價比。於是今次就帶同事來試食lunch, 一上個餐湯已經好正, 不同一般餐廳做法, 主菜更是酒店級水準👍👍,特別是塊牛扒即使7成熟都好林有牛味,而且份量 🔟足,不過擺位有待改進(意份不放在碗較好😅), 整體各同事都好滿意,個個都😋😋
2021-10-16 153 浏览
葵芳新開西餐廳,同朋友慶生日試一試Openrice 訂位餐廳確認訂位,知道係慶生誠意推介自家製朱古力心太軟,未入坐就先預訂~餐廳位置方便,環境舒服,服務細心,食物重好高質~二人餐加甜品份量剛好~湯品濃郁口感順滑~餐包香及鬆軟~頭盤香脆彼得包同鵪鶉脾配上沙律菜互相平衡唔會有油膩感,鵪鶉脾肉質嫩生蝦配意粉特別,建議先食生蝦否則意粉熱到變熟蝦,龍蝦汁濃度剛好黑豬鞍脂肪同肉比例剛好,肉汁還在一啲都唔會乾身,配合醬汁更好味。最後,係朱古力心太軟好欣賞餐廳自家既甜品,食甜品甜度好重要,心太軟外脆內軟~食物質素同擺盤上菜順序都要一讚下次想試埋其他餐品
葵芳新開西餐廳,同朋友慶生日試一試

餐廳位置方便,環境舒服,服務細心,食物重好高質~

二人餐加甜品份量剛好~
意大利牛肝菌忌廉湯配餐包

湯品濃郁口感順滑~餐包香及鬆軟~

加拿大北寄貝,玻璃蝦&鮮海蝦配龍蝦汁意粉

美國香草包糠極黑豬鞍架

最後,係朱古力心太軟

朱古力心太軟

好欣賞餐廳自家既甜品,食甜品甜度好重要,心太軟外脆內軟~

食物質素同擺盤上菜順序都要一讚

加拿大北寄貝,玻璃蝦&鮮海蝦配龍蝦汁意粉
美國香草包糠極黑豬鞍架
朱古力心太軟
2021-10-14 75 浏览
係葵芳出名既一定係葵廣掃街 想係葵芳搵間高質又舒服既西餐廳好似真係冇 今次俾我見到葵芳匯開左間新既西餐廳 新開book位仲有九折 餐廳既位置都近地鐵站 或者係葵廣天橋行落去就係 大約五至十分鐘就會行到 好近好方便我地當日book左位夜晚八點鐘去到餐廳 當時餐廳冇乜人 仲有大把位 餐廳好大好舒服 每張枱每個座位都好大好闊落 坐落俾人感覺好舒服 餐牌既選擇都有好多 有Dinner Set 有單點 我地就揀左單點 主菜揀左一個炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配雜菜沙律&燒汁 首先 佢黎到個賣相真係好令 好少會見到豬鞍上面係有香草包糠 幾特別 豬鞍架見到有坑紋 煎得好令 好大舊好厚身 但食落一啲都唔鞋 肉質好嫩滑 好好味 另一個揀左烤原隻西班牙飼料無激素走地黃油春雞配雜菜沙律&迷你香燒汁 原隻春雞好大隻 烤到金黃色 賣相好令 好香牛油香草味 餐廳好細心 已經幫客人分開左一半 等客人容易啲切到 烤雞肉質嫩滑 連個雞胸都唔會鞋身 做得好好味 兩個主菜都揀左跟薯條 係有紫菜粉既粗薯條 但食落冇乜紫菜味 但就炸到熱辣辣脆卜卜金黃色 好好味仲叫左一份小食 日式章魚燒 一份有六粒 黎到係熱辣辣 放入口仲係好辣口

仲叫左一份小食 日式章魚燒 一份有六粒 黎到係熱辣辣 放入口仲係好辣口 每粒章魚燒入面都會有章魚 好足料 唔會成舊粉咁

飲品叫左一杯西柚檸檬梳打 一杯藍碟花檸檬梳打 兩杯飲品賣相都好令 岩晒打卡 而且味道都唔錯 西柚同檸檬呢個配搭好夾 飲落好重西柚味 好清新 又唔會太甜 另一杯藍碟花檸檬梳打主要係飲到檸檬味 酸酸甜甜幾好味

整體黎講 環境好大好舒服 食物多選擇 仲幾高質 價錢合理 店員服務態度好好 好有禮貌 好滿意 下次會再黎試下佢地既午餐 值得一試
日式章魚燒
炭燒美國香草包糠極黑毛豬鞍架
烤原隻西班牙無激素走地黃油春雞
日式章魚燒
烤原隻西班牙無激素走地黃油春雞
2021-10-14 75 浏览
上次岩岩開張 食過一次 今次隔兩星期 再食多次 今次簡左 好多人讚既豬扒 不過覺得麻麻地是日餐湯是西蘭花 配甜甜地的餐包 好好吃 熱烘烘的湯幾creamy 幾重西蘭花味openrice訂座 可以有9折或者送小食我地叫左2個餐 送左2份小食章魚小丸子 勁新鮮滾熱辣 好吃炸三魚薯餅 比一般既薯餅厚身 好食炸得幾香口a4 日式燒肉汁豬扒炒烏冬呢隻烏冬真係nono 佢用左好幼個隻稻庭烏冬 唔關師父事 係呢隻烏冬 一熟左就會淋之之痴埋一舊 落幾多油都唔會條條分明 一陀野咁.豬扒好乾好柴 只能讚配料足 同埋調味好a4 炭燒巨大厚切豬扒配菠蘿&雜菜豬扒真係大塊既 不過醃得over左啦 已經無左正常豬肉既質感塊肉"那"到好淋 無左靚豬扒一撕撕個feel將白飯/意粉/薯條轉左做沙拉菜 幾好

是日餐湯是西蘭花 配甜甜地的餐包 好好吃 熱烘烘的

炸三魚薯餅 比一般既薯餅厚身 好食炸得幾香口
a4 日式燒肉汁豬扒炒烏冬
呢隻烏冬真係nono 佢用左好幼個隻稻庭烏冬
唔關師父事 係呢隻烏冬 一熟左就會淋之之
痴埋一舊 落幾多油都唔會條條分明 一陀野咁.
豬扒好乾好柴 只能讚配料足 同埋調味好
a4 炭燒巨大厚切豬扒配菠蘿&雜菜
塊肉"那"到好淋 無左靚豬扒一撕撕個feel
將白飯/意粉/薯條轉左做沙拉菜 幾好
2021-10-14
2021-10-14 47 浏览
除咗葵廣之外,喺對面都有唔同嘅餐廳,今日lunch首歌嚟試吓呢一間餐廳🍴我哋就叫咗兩個lunch set,Lunch set嘅主菜+$10轉成套餐☺️套餐入面係包括是日餐湯、餐包及餐飲如果轉特飲跟餐半價🤩意式欖油蒜片露荀&黑安格斯牛肉意粉 竟然用上安格斯牛肉,而且份量仲唔少 牛肉鮮嫩爽滑口肉嫩多汁炭燒美國肯瓊香料“巨大厚切”豬肉眼扒配燒菠蘿,雜菜沙律&燒汁 肯瓊香料粉,是paprika、大蒜粉、洋蔥粉、黑胡椒、小茴香粉、百里香等等嘅材料做出嚟嘅調味粉,通常食扒都會食牛,今日想試吓豬肉扒🤩非常有驚喜🤩🤩肉質柔軟而細嫩軟滑,調味粉令到豬肉嘅味道非常之香濃西柚檸檬🍋梳打梳打嘅味道清新可口,酸甜開胃薄荷青檸梳打心太軟 叫咗一個甜品做結尾,提醒大家可能要喺食完主菜前20 分鐘就可以叫,即叫即焗,蛋糕非常軟熟,切開後,軟滑嘅朱古力🍫係入面留出,配上冰凍嘅雪糕 🍦 10分美味

意式欖油蒜片露荀&黑安格斯牛肉意粉

竟然用上安格斯牛肉,而且份量仲唔少 牛肉鮮嫩爽滑口肉嫩多汁

西柚檸檬🍋梳打

梳打嘅味道清新可口,酸甜開胃

薄荷青檸梳打

心太軟

今日又去葵廣行街😆見到葵芳匯開咗間西餐廳環境唔錯,地方寬敞,座位又闊落👍🏼新開張期間仲有9折添😍🥗泰式燒香茅雞扒·大蝦·以色列紅石榴&青瓜雜菜沙律 ($128)減肥女士必選😆平時食西餐通常都係以飯、意粉、薯菜為主🥗難得一見以沙律為main,所以分量都唔少😙今次放棄咗平時最愛嘅日式芝麻汁,試吓泰式辣汁🌶果然好清新開胃😋甜甜辣辣嘅醬汁令我好快就清咗盤菜😆而且我覺得泰式醬汁同嫩滑嘅香茅雞扒更夾😎🍖炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配係咪雜菜沙律&燒汁 ($158)好大件豬鞍架🤩火候控制得好好,唔會因為又大又厚肉而烤得乾,仍然保持到內味濃又juicy🤤🤤薯條都大有驚喜😍炸得香脆嘅薯條加紫菜粉,就好似shake shake薯條🍟愈食愈滋味😋任何主菜都可加$20轉套餐,會包咗餐包,餐湯同餐飲🥤餐湯仲可以加$10升級為意大利牛肝菌忌廉湯🍄忌廉湯香濃幼滑,唔錯👍🏼餐包烘得暖粒粒,外脆內軟,仲好香😌😌食哂成個餐真係大滿足🥰

2021-10-12 44 浏览
是日同腦細餐枱腳😂叫佢幫手做手模嘅時候佢呆咗🤪葵芳匯2樓有間特色西餐廳,2人set dinner只需要$398! 有餐湯餐包, 前菜, 意粉同主食~2人份量一定夠啊!Set Dinner for 2 $398 🥘Soup 意大利牛肝菌忌廉湯 菇味突出, 唔會過杰, 都幾好啊!🍗燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包裹鵪鶉蛋細細鵪鶉煎蛋好Cute, 鵪鶉脾肉烤得剛剛好, 肉質軟腍易咬開🍝加拿大北寄貝 玻璃蝦 鮮海蝦配龍蝦汁意粉透明玻璃蝦同鮮海蝦都幾新鮮!食落去肉質甜甜的!🍤龍蝦汁意粉有少少乾身,依然彈牙!🍖炭燒美國頂級牛肩板腱肉10安士配雜菜沙律法香濃牛肉汁 +$50牛肩板腱肉都幾大份!5成熟肉質粉嫩粉嫩~配上沙律菜平衡返~☕Signature 咖啡 $48🤭好在佢無嫌棄呢度,仲覺得啲嘢食OK😏
是日同腦細餐枱腳😂叫佢幫手做手模嘅時候佢呆咗🤪

菇味突出, 唔會過杰, 都幾好啊!

🍗燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包裹鵪鶉蛋

🍝加拿大北寄貝 玻璃蝦 鮮海蝦配龍蝦汁意粉
透明玻璃蝦同鮮海蝦都幾新鮮!食落去肉質甜甜的!

🍤龍蝦汁意粉有少少乾身,依然彈牙!

牛肩板腱肉都幾大份!5成熟肉質粉嫩粉嫩~
配上沙律菜平衡返~

☕Signature 咖啡 $48

🤭好在佢無嫌棄呢度,仲覺得啲嘢食OK😏
2021-10-10 57 浏览
周末與友人約逛葵湧廣場路過葵芳匯二樓新開的一家Billiant Cooking西餐廳,看menu感覺不錯決定試下~餐廳的確很新,面積挺大,寬敞舒適,柔和的燈光加上富有情調的藍色,仿佛進入了夢幻的空間!從餐牌看,午餐時段所有的主菜加$10即可配日餐湯、餐包及飲品,今天的餐湯是西蘭花湯,味道鮮美,細膩香醇;餐包有松軟香甜的黑糖包和略帶芝麻香味的芝麻包;飲品我們要的檸檬茶和拉花咖啡,口感都不錯👍日式燒肉汁豬扒金菇炒烏冬,去骨豬扒肉質鮮嫩,有滋有味;烏冬勁道爽滑,醬香濃郁,份量十足,味道超好!香蒜牛油燒美國春雞配雜菜沙律、薯條。春雞炸至金黃,皮酥肉厚,鮮嫩可口,配上迷叠香燒汁,再加上新鮮爽脆的沙律和外脆內軟的薯條,十分扺食~Brilliant Cooking 交通很方便,網上訂座還有優惠,整體性價比高,非常適合友人聚餐

2021-10-09 21 浏览
之前已經知葵芳匯有餐廳 可以唔洗去葵廣搵嘢食 無諗過最近仲開多咗間西餐廳新開仲有九折優惠添 決定近近地食返餐豪嘅!Set Dinner For 2 ($398)🥣意大利牛肝菌忌廉湯及餐包𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 𝙋𝙤𝙧𝙘𝙞𝙣𝙞 𝙈𝙪𝙨𝙝𝙧𝙤𝙤𝙢 𝙎𝙤𝙪𝙥 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙菇味好濃又creamy 唔會好水餐包有2款 一個芝麻一個黑糖包🥖店員提我哋餐包要趁熱食 咬落去好軟綿🐣燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包&鵪鶉蛋𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙌𝙪𝙖𝙞𝙡 𝙇𝙚𝙜𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘾𝙧𝙞𝙨𝙥𝙮 𝙋𝙞𝙩𝙖 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙙 & 𝙌𝙪𝙖𝙞𝙡 𝙀𝙜𝙜前菜一般餐廳都係只係有沙律🥗但呢間餐就較特別 竟然放咗鵪鶉同鵪鶉蛋🥚鵪鶉燒到恰到好處🍝加拿大北寄貝, 玻璃蝦&鮮海蝦配龍蝦汁意粉𝙎𝙥𝙖𝙜𝙝𝙚𝙩𝙩𝙞 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙃𝙤𝙠𝙠𝙞𝙜𝙖𝙞, 𝙎𝙖𝙨𝙝𝙞𝙢𝙞 𝙎𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 & 𝙁𝙧𝙚𝙣𝙘𝙝 𝙎𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙞𝙣 𝙇𝙤𝙗𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙎𝙖𝙪𝙘𝙚意粉略嫌有少少硬 靠龍蝦汁搭救 玻璃蝦爽口彈牙 海蝦鮮嫩實淨🦐不約而同咁增加咗意粉嘅層次感🍖炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配雜菜沙律&燒汁 跟意粉𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙐𝙎𝘼 𝙋𝙖𝙣𝙠𝙤 𝙃𝙚𝙧𝙗 𝘾𝙧𝙪𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙆𝙪𝙧
之前已經知葵芳匯有餐廳 可以唔洗去葵廣搵嘢食
無諗過最近仲開多咗間西餐廳
新開仲有九折優惠添 決定近近地食返餐豪嘅!

Set Dinner For 2 ($398)
🥣意大利牛肝菌忌廉湯及餐包

前菜一般餐廳都係只係有沙律🥗
但呢間餐就較特別
竟然放咗鵪鶉同鵪鶉蛋🥚
鵪鶉燒到恰到好處

🍝加拿大北寄貝, 玻璃蝦&鮮海蝦配龍蝦汁意粉
意粉略嫌有少少硬 靠龍蝦汁搭救
玻璃蝦爽口彈牙 海蝦鮮嫩實淨🦐
不約而同咁增加咗意粉嘅層次感

🍖炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配雜菜沙律&燒汁 跟意粉
𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝙐𝙎𝘼 𝙋𝙖𝙣𝙠𝙤 𝙃𝙚𝙧𝙗 𝘾𝙧𝙪𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙆𝙪𝙧𝙤𝙗𝙪𝙩𝙖 𝙋𝙤𝙧𝙠 𝙍𝙖𝙘𝙠 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙂𝙖𝙧𝙙𝙚𝙣 𝙎𝙖𝙡𝙖𝙙 & 𝙂𝙧𝙖𝙫𝙮
最驚喜係呢個main course 大大件豬鞍架 上碟仲驚食唔曬添
香草包糠有些少蒜蓉味度 豬鞍架入味而嫩滑juicy🤤
沾上燒汁更加好味
係意粉另上嘅 建議同燒汁輕輕一齊煮一煮會更加入味

餐飲 咖啡及特飲跟餐有半價 但想解下膩就叫咗熱檸茶檸水喇🍵
  • 炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配雜菜沙律&燒汁
🧘‍♀️係葵芳做完yoga行過見到葵芳匯開左間新餐廳 brilliant cooking 覺得食黎食去都係新都會同葵廣 於是就試下新野🍽 餐廳因為係新開既關係 暫時都唔係太多人食 入到去 個裝修好靚 好闊落 裝修以復古感為主 配合埋柔和既燈光 好有情調 我最鍾意係牆上面既單車 同埋每張枱既燈飾都有啲唔同🐷 由於我同同我朋友都係十分之懶既人 所以見到有 set dinner for 2既set之後 我地好快就決定左食$398 既套餐 叫咖啡同特飲半價🫕 意大利牛肝菌忌廉湯 😍個湯一黎到 我同我朋友都心心眼左 我無諗到個湯都會有拉花 兩碗湯既拉花分別係 英式格仔布 同埋 旋渦紋 除左個樣靚 個湯既牛肝菌味好濃 同忌廉配搭得好好 唔會比忌廉味冚晒本身個菌味😋🥖餐包呢個餐包就算唔點湯食都好好味 分別有蜜糖味同芝麻味 鍾意既都可以蘸湯黎食 有唔同既味覺享受🔥🇫🇷🐥 燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包&鵪鶉蛋(appetiser)法國鵪鶉脾 比較少西餐廳有 所以就叫左黎試 隻脾細細隻 肉質好鮮嫩 唔會覺得啲肉好鞋口 彼得包 好香脆 配埋鵪鶉蛋汁食 味道唔錯🍝 加拿大北寄貝 玻璃蝦 鮮海蝦配龍蝦汁意粉淨係聞都聞

🫕 意大利牛肝菌忌廉湯

意大利牛肝菌忌廉湯

🥖餐包

🍝 加拿大北寄貝 玻璃蝦 鮮海蝦配龍蝦汁意粉
淨係聞都聞到好濃既龍蝦湯 龍蝦湯掛滿晒每一條意粉 啖啖龍蝦湯味😍
意粉既軟硬度都係我鍾意既 北寄貝 玻璃蝦 鮮海蝦每樣都好鮮甜 而且份量唔少 兩個人分黎食都唔怕會有人分唔到黎食

🐷 炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配薯條
呢個餐都可以配飯/意粉 我地揀左薯條 個豬鞍架真係勁厚 目測至少有5cm📏
炭燒美國香草包糠極黑豬鞍架配薯條

切落去已經覺得好腍身 食落都真係好嫩滑 配埋燒汁食 一流😋 個薯條就無咩特別 都係一般餐廳薯條

🍵 Matcha Latte
☕️ Latte

我地分別叫左一杯凍既matcha latte 同一杯熱latte 咖啡味偏酸matcha latte 味道無咩特別 不過不失
意大利牛肝菌忌廉湯