2021-11-07 896 浏览
【葵芳大份扒類西餐廳🍴】/////經過葵涌廣場就會去到葵芳匯大廈 地下都有幾間小食店 搭lift上2樓轉右就會見到呢間行工業風 環境昏暗嘅西餐廳💃🏻座位以卡位為主 坐得幾舒服 Dinner set係超大份🤤冷氣比較大 啲嘢食上枱打個靚卡就要開餐了🤧.👉🏻泰式燒香茅雞扒//以色列番石榴//青瓜雜菜沙律🥗 ($128)簡左凱撒沙律汁 甜甜地同個沙律幾夾好中意個雞扒🥰香得嚟又有淡淡檸檬味!!一絲絲嘅芝士鋪係沙律面 份量太多😵‍💫番石榴酸酸地幾好食 沙律菜番茄仔都新鮮~.👉🏻炭燒美國豬肉眼扒配燒菠蘿🍍 ($145)豬肉眼扒個size真係好似餐牌形容巨形厚切‼️豬肉味重 肉質好軟腍 但有啲位腍到唔似食緊肉意粉軟硬適中 有少少油香jeng arr😋配菜沙律都ok 覺得配竹筍嗰類會更夾.👉🏻西柚檸檬梳打 (跟餐半價+$21)呢杯飲品配搭有驚喜喎😛西柚配檸檬甜酸組合清爽 解食物膩度且易入口.⬇️我地+$20轉左套餐 有紅蘿蔔餐湯 提子餐包 飲品 餐湯一般 質感杰杰地 有紅蘿蔔同南瓜味😮‍💨餐包就要讚下 熱辣辣都好軟熟(´▽`)—————📍Brilliant Cooking (葵涌) 葵涌興芳路208號葵芳
【葵芳大份扒類西餐廳🍴】
/////

簡左凱撒沙律汁 甜甜地同個沙律幾夾
好中意個雞扒🥰香得嚟又有淡淡檸檬味!!
一絲絲嘅芝士鋪係沙律面 份量太多😵‍💫
番石榴酸酸地幾好食 沙律菜番茄仔都新鮮~

👉🏻炭燒美國豬肉眼扒配燒菠蘿🍍 ($145)
豬肉眼扒個size真係好似餐牌形容巨形厚切‼️
豬肉味重 肉質好軟腍 但有啲位腍到唔似食緊肉
意粉軟硬適中 有少少油香jeng arr😋
配菜沙律都ok 覺得配竹筍嗰類會更夾

👉🏻西柚檸檬梳打 (跟餐半價+$21)
呢杯飲品配搭有驚喜喎😛
西柚配檸檬甜酸組合清爽 解食物膩度且易入口

—————
📍Brilliant Cooking (葵涌)
葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖
2021-11-02
2021-11-04 109 浏览
今晚約朋友補祝生日,事前見到有2人set都覺得幾抵,但考慮与2個女仔未必食得哂,所以單點再轉一人set1.餐包餐湯包係軟熟嘅質感,幾好食,重點係個湯,竟然係好重蔬菜味,唔係一般嘅紅白湯,感覺好清新,好舒服,2.主菜意粉賣相好靚好吸引,岩哂打卡,喜歡食清新口味嘅好適合,保留到海鮮嘅味道,北寄貝同玻璃蝦新鮮,無額外加好重調味,海蝦就有煎香過,配合有少少菇菌做配料嘅意粉,鮮味😋第二個主菜就係巨大厚切豬肉眼扒配燒菠蘿同薯條,薯條夠粗又脆(粗幼呢d個人喜好),燒菠蘿係新鮮架,好甜好多汁,肉眼扒望落以為有d厚會少少硬,一咬有驚喜,好滑好軟!份量好大,男仔一定夠食!3.特飮造型特別,見到三眼仔好驚喜,唔係我專登request架,真係feel到餐廳用心,抹茶latte唔太甜又香濃,見到已經開心哂店員好主動幫手收碟,亦唔介意幫我地影相非常nice~下次朋友聚會推薦再黎!

1.餐包餐湯

2.主菜

3.特飮

2021-10-21
庆祝纪念
生日
2021-11-04 87 浏览
葵芳午飯時間一向多人多到嘔。大大細細餐廳都係見人龍。見呢間新開又可以訂位,決定來一試。一點鐘就坐滿人,不過落單,帶位兼收錢都係得一位一腳踢,就真係會做唔切啦。一個人滿場飛真不易。餐湯配熱的麵包,誠意十足。但主菜1:45pm先上到就真係暈咗,叫咗三個餐,牛扒,燒雞都幾好食。分量亦足,地方舒適的。可以來試試。不過真係要加人手。如果唔係真係幾難叫人等。
餐湯
2021-11-03
2021-11-03 78 浏览
為生活增添一點光彩🌟🎈Brilliant Kitchen/Find something to light up your life/環境寬敞 好適合四人聚會燈光偏暗淡 幾有情調😳佢嘅set dinner 會跟一杯飲品 餐湯同餐包意大利牛肝菌湯菇菌味濃🍄 花椰菜湯相對會較大眾化好感覺到兩款湯真係真材實料 口感入口順滑餐包偏向傳統西餐廳的餐包 外脆內軟如果需要牛油 就需要另外向侍應拎🧈餐包有兩款口味 淺色係蜂蜜味 深色係芝麻味兩款味道都好突出呀🤩炭燒美國肯瓊香料”巨大厚切”豬肉眼扒配燒菠蘿 Grilled American Cajun Spice “Thick Cut” Pork Ribeye w/ Roasted Pineapple ($145)燒菠蘿鮮甜多汁 豬扒口感腍身🐷兩者互相取得平衡跟餐意粉口感彈牙 伴菜沙律新鮮喜馬拉雅山岩燒法國野生原條活鰈魚配水瓜柳白酒忌廉汁Roasted Fresh French Whole Dover Sole w/ Himalayan Salt & White Wine Capers Cream Sauce ($148)魚肉鮮嫩 味道較淡🐟但配埋醬汁就啱
為生活增添一點光彩🌟

魚肉鮮嫩 味道較淡🐟
但配埋醬汁就啱啱好 更吊出魚鮮味
薯條即炸 脆卜卜
伴菜沙律係同一款 感覺清新🥗

阿拉斯加蟹肉 BB帶子 蟹籽配鮮蟹膏忌廉汁意大利飯 Risotto w/ Alaska Crab Meat, Baby Scallop and Crab Roe in Crab Paste Sauce ($148)
外表吸引 色彩繽紛
有唔同嘅配料為意大利粉點綴一番🦀
但蟹膏味唔算突出 如果蟹膏再加多少少就好啦🙈 其他嘅材料好豐富 可以享受多重口感

餐廳整體食物份量偏大 最啱同朋友一齊分享啦👭
2021-11-03 83 浏览
轉季想買衫 所以去咗葵廣行街太多選擇啦!行到攰就去咗馬路對面座大廈食lunch貪佢人少少、有咖啡飲、又有卡位坐👍🏻估唔到星期六都有午餐set💖,唔錯架!.🔸炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒($88)超大塊嘅豬扒醃得幾入味,冇肥膏得嚟肉質又唔會鞋口,配燒菠蘿、燒汁解膩又惹味,另外仲有沙律、薯菜,豐富。.🔸蒜香牛油燒美國春雞半隻($88)春雞燒到外皮好香、肉質好嫩滑,蒜香味濃,配迷迭香燒汁令味道提昇,雜菜沙律清新。.🔸甘筍南瓜湯(跟餐+$10)個湯幾滑,甘筍味幾出,幾香甜。.🔸牛肝菌忌廉湯(跟餐+20)哩款湯好飲!👍🏻牛肝菌好香、好濃,個湯好滑,加咗雞湯味道就更豐富。.🔸Matcha Latte (+$18)🔸Flat White(+$19)三眼仔拉花好可愛好、吸睛!不過2杯嘅味道都偏淡一啲。
轉季想買衫 所以去咗葵廣行街
太多選擇啦!
行到攰就去咗馬路對面座大廈食lunch
貪佢人少少、有咖啡飲、又有卡位坐👍🏻
估唔到星期六都有午餐set💖,唔錯架!
🔸炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒($88)
🔸蒜香牛油燒美國春雞半隻($88)
🔸甘筍南瓜湯(跟餐+$10)
個湯幾滑,甘筍味幾出,幾香甜。
🔸牛肝菌忌廉湯(跟餐+20)
🔸Matcha Latte (+$18)
🔸Flat White(+$19)
三眼仔拉花好可愛好、吸睛!不過2杯嘅味道都偏淡一啲。
2021-10-31 188 浏览
📍Brilliant Cooking📮葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖.放假同🙎🏽‍♂️諗著搵間cafe chill chill拍下拖, 食完野又順便可以行下街, 去葵芳就最好不過.呢間餐廳係葵芳站行過去大約8分鐘左右, 途中經過葵涌廣場, 相信去開葵芳行街既人一定識路🤭.意大利牛肝菌忌廉湯 +HKD20除左是日餐湯之外, 餐廳提供另一個option俾食客選擇upgrade去呢款牛肝菌忌廉湯🥣淨睇賣相已經好吸引, 好似杯咖啡咁拉晒花, 牛肝菌味道濃郁, 忌廉香滑, 配埋芝麻包同甘筍包食感覺幾特別日式燒肉汁豬扒金菇炒烏冬 HKD82🙎🏽‍♂️呢個日式炒烏冬非常優秀, 炒出黎既烏冬非常乾身, 唔會油淋淋, 豬扒時間火候控制得好好唔會overcook, 而且份量仲非常之多, 男仕食都好足夠😙炭燒美國肯瓊香料‘’巨大厚切‘’豬肉眼扒配燒菠蘿, 雜菜沙律&燒汁 HKD88💁🏻‍♀️平時唔好豬既我, 俾‘’巨大厚切‘’呢幾粒字吸引左, 就睇下有幾巨大有幾厚切😌豬扒大過手掌, 好似成塊牛扒咁大, 上面放左片菠蘿好搶眼🍍豬扒有微微炭燒香味, 肉質粉嫩軟腍非常juicy, 配上酸酸甜甜既菠蘿出奇地夾,
📍Brilliant Cooking
📮葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖
意大利牛肝菌忌廉湯 +HKD20

日式燒肉汁豬扒金菇炒烏冬 HKD82
日式燒肉汁豬扒金菇炒烏冬

豬扒大過手掌, 好似成塊牛扒咁大, 上面放左片菠蘿好搶眼🍍豬扒有微微炭燒香味, 肉質粉嫩軟腍非常juicy, 配上酸酸甜甜既菠蘿出奇地夾, 徹底改變左我對豬扒一貫乾爭爭嘅睇法

蒜香炸雞翼(3pc)+HKD25
雞翼帶有陣陣蒜香味, 即叫即炸, 外脆內軟, 沾埋泰式酸辣醬味道更有層次🤤
蒜香炸雞翼

Iced Mocha +HKD21
🙎🏽‍♂️唔太好咖啡既關係, 叫左杯Iced Mocha🍫除左咖啡豆之外, 加入左朱古力粉, 中和左咖啡既苦澀味之餘, 又唔會太甜

西柚檸檬梳打 +HKD21
💁🏻‍♀️清爽refresh之選, 西柚味出, 檸檬唔會過酸, 一邊食肉一邊飲梳打正好平衡肉既膩🤟🏻

以Cafe類型既餐廳黎講, 呢度既食物無可挑剔, 呢個價錢呢個質素, 性價比極高, 下次去葵廣shopping行到累累地再黎食過先🛍

整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

• 意大利牛肝菌忌廉湯
  • 炭燒美國肯瓊香料‘’巨大厚切‘’豬肉眼扒配燒菠蘿
  • 西柚檸檬梳打
2021-10-30 86 浏览
Dinner sets有9款,每款都好吸引,今次揀咗日美式fushion嘅risotto仲有獨特異國風味香料醃製的豬扒~💓阿拉斯加蟹肉、日本象拔蚌、蟹籽配鮮蟹膏忌廉汁意大利飯層次感十足,每一層都有吾同海鮮,好似海鮮盛宴一樣,食出海之鮮味!食之前要攪拌,咁就會均勻啲!蟹膏比忌廉汁突出,整個美味度躍升,忌廉汁又能去腥~估吾到risotto 是那麼多樣化的!💓炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒第一次食到肯瓊香料,估吾到用呢款香料!我覺得好有風味,嚐到辣椒、香草、鹹味,滋味濃郁又不辛辣,十分適合用來做為肉類料理的醃漬調味。呢塊豬扒超大塊,我一個女仔食吾曬,仲送意粉/薯條🍟,價錢都只係$145!超級抵食💥Side dish有香甜菠蘿、雜菜沙律🥗想轉套餐只要加$20就有餐湯、餐包和餐飲!餐包都熱烘烘配是日例湯:南瓜湯,畫上左蜘蛛網,廚師非常有心思。

💓阿拉斯加蟹肉、日本象拔蚌、蟹籽配鮮蟹膏忌廉汁意大利飯

💓炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒

想轉套餐只要加$20就有餐湯、餐包和餐飲!
2021-10-29 87 浏览
讀書果陣成日都會去葵廣買衫😆😆今次再去發現附近新開左個商場,裡面仲有唔少美食~~最後揀左喺呢間cafe食野,環境同野食都幾合我口味🤩🤩🥩炭燒美國肯瓊香料”巨大厚切”豬肉眼扒配燒菠蘿、雜菜沙律、燒汁 $88✨佢地週末都有lunch set,價錢約$82-$196,選擇都好多!!我就揀左呢個厚切豬扒,果然夠哂巨大🤤🤤咬落肉質軟腍,蘸燒汁食更惹味~~另外塊燒菠蘿爽甜多汁,食完肉食啖菠蘿又幾fresh❤️❤️我地加($10)轉做套餐,有餐湯、餐包同野飲~~是日餐湯係南瓜湯,味道濃郁!配餐包食好開胃😋😋🍱全日早餐 $88✨望落都幾豐富,賣相幾靚!!裡面有雜菜沙律🥗、哈密瓜🍈、香滑炒蛋🥚、煙肉🥓、炸薯餅🥔、焗豆🍅、牛角包🥐同英式豬肉腸🐷~~整體味道都唔錯!香滑炒蛋十分滑溜😋😋配牛角包一齊食就最夾~~🐙日式章魚燒 (+$25)✨我地加(+25)叫左款小食試試~~章魚燒有4粒,面頭鋪滿紫菜同木魚絲😍😍上枱時熱辣辣,咬落外脆內軟!裡面真係有章魚架🤣🤣飲品方面,我地叫左士多啤梨奶昔($21)同朱古力奶昔($23)~~士多啤梨奶昔酸酸甜甜,夠哂fresh😋😋朱古力奶昔都唔錯!朱古力味濃郁,又唔會好甜,幾好飲👍🏻
讀書果陣成日都會去葵廣買衫😆😆
今次再去發現附近新開左個商場,裡面仲有唔少美食~~
最後揀左喺呢間cafe食野,環境同野食都幾合我口味🤩🤩

我就揀左呢個厚切豬扒,果然夠哂巨大🤤🤤
咬落肉質軟腍,蘸燒汁食更惹味~~
另外塊燒菠蘿爽甜多汁,食完肉食啖菠蘿又幾fresh❤️❤️

我地加($10)轉做套餐,有餐湯、餐包同野飲~~
是日餐湯係南瓜湯,味道濃郁!配餐包食好開胃😋😋

🍱全日早餐 $88✨
望落都幾豐富,賣相幾靚!!
整體味道都唔錯!香滑炒蛋十分滑溜😋😋
配牛角包一齊食就最夾~~

🐙日式章魚燒 (+$25)✨
我地加(+25)叫左款小食試試~~
章魚燒有4粒,面頭鋪滿紫菜同木魚絲😍😍
上枱時熱辣辣,咬落外脆內軟!裡面真係有章魚架🤣🤣

士多啤梨奶昔酸酸甜甜,夠哂fresh😋😋
朱古力奶昔都唔錯!朱古力味濃郁,又唔會好甜,幾好飲👍🏻👍🏻
2021-10-28 85 浏览
🍝新開西式cafe☕️系列—▫️餐廳:Brilliant cooking▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖(葵芳地鐵站D出口,步行約3分鐘)▫️營業時間⏰:星期一至日11:30 - 16:4518:00 - 22:00▫️價錢:~$100+—美味:🍝🍝🍝+0.75🍝環境:🌸🌸🌸+0.75🌸價錢:💰💰💰+0.7💰服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳+0.6👨🏻‍🍳—👧🏻成日去葵芳同葵廣,但好少行出去條街到食🤣同朋友行過就去試吓新野🤣環境幾清靜,幾啱傾偈—👧🏻叫咗📍阿拉斯加蟹肉, BB帶子&蟹籽配蟹膏忌廉汁意大利飯價錢:$148分數:🦀🦀🦀+0.8🦀幾濃味😬😬仲好creamy❤️有幾多蟹肉蟹籽,加埋個意大利飯好夾❤️忌廉有啲膩,兩個人share好啲—📍加拿大北寄貝,玻璃蝦,鮮海蝦拼龍蝦汁意粉價錢:$148分數:🍝🍝🍝+0.5🍝👧🏻第一次試依個combination 😆😆又有甜生又有熟,覺得熟蝦拼龍蝦汁意粉🍝都唔錯,夠汁夠味☺️但生既夾埋就有啲凍
🍝新開西式cafe☕️系列

環境:🌸🌸🌸+0.75🌸
價錢:💰💰💰+0.7💰
服務:👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳👨🏻‍🍳+0.6👨🏻‍🍳

👧🏻叫咗
📍阿拉斯加蟹肉, BB帶子&蟹籽配蟹膏忌廉汁意大利飯
價錢:$148
分數:🦀🦀🦀+0.8🦀

📍加拿大北寄貝,玻璃蝦,鮮海蝦拼龍蝦汁意粉
價錢:$148
分數:🍝🍝🍝+0.5🍝
2021-10-28 49 浏览
平時好鐘意行下葵廣掃下街🤤今日唔掃街 book左間餐廳同朋友坐低吹住水食下野😋喱間餐廳勁方便就係地鐵站隔離既葵芳滙二樓😎餐廳入面大多都係卡位坐得舒服😌而且裝修都有好有心思👏🏻🐠喜馬拉雅山岩鹽燒法國野生原條活鰈魚配水瓜柳白酒忌廉汁 $148 (可配飯/意粉/薯條)超級大條魚!一上枱真係嚇親😂😂魚皮整得岩岩好,好脆口但又唔會太燶😚魚肉又好滑,而且冇咩細骨👏🏻👏🏻魚既調味比較淡少少,記住要倒個醬‼️倒左醬之後好好味!完全帶出條魚既味道💯而且佢既沙律都好新鮮,好值得食!🤤🐷炭燒美國肯瓊香料巨大厚切豬肉眼扒配燒菠蘿,雜菜沙律&燒汁 $145(可配飯/意粉/薯條)餐牌既描述真係100%符合實物🤣🤣塊豬肉眼扒真係好巨大又厚切!雖然咁大塊又咁厚,但一d都唔老!😻😻整得岩岩好!食完都唔痴牙😛配埋酸酸甜甜既菠蘿真係超正🤣食肉食到濟可以食舊菠蘿又可以繼續作戰😝☕️+20轉套餐 是日餐包,餐湯同餐飲是日餐湯係南瓜湯🥳飲落去比較杰身,似韓國既南瓜粥😋特別既係餐包,聽待應講個餐包係即叫即烘,所以食落去會軟熟d,唔會硬到石頭咁😎喱間餐廳d野食真係超級抵食!大大份又好食都係百幾蚊一個餐🤩性價比超高‼️
平時好鐘意行下葵廣掃下街🤤
今日唔掃街 book左間餐廳同朋友坐低吹住水食下野😋
喱間餐廳勁方便就係地鐵站隔離既葵芳滙二樓😎

餐廳入面大多都係卡位坐得舒服😌
而且裝修都有好有心思👏🏻

超級大條魚!一上枱真係嚇親😂😂
魚皮整得岩岩好,好脆口但又唔會太燶😚
魚肉又好滑,而且冇咩細骨👏🏻👏🏻
魚既調味比較淡少少,記住要倒個醬‼️
倒左醬之後好好味!完全帶出條魚既味道💯
而且佢既沙律都好新鮮,好值得食!🤤

餐牌既描述真係100%符合實物🤣🤣
塊豬肉眼扒真係好巨大又厚切!
雖然咁大塊又咁厚,但一d都唔老!😻😻
整得岩岩好!食完都唔痴牙😛
配埋酸酸甜甜既菠蘿真係超正🤣
食肉食到濟可以食舊菠蘿又可以繼續作戰😝

☕️+20轉套餐 是日餐包,餐湯同餐飲
是日餐湯係南瓜湯🥳飲落去比較杰身,似韓國既南瓜粥😋

喱間餐廳d野食真係超級抵食!
大大份又好食都係百幾蚊一個餐🤩
性價比超高‼️

2021-10-25 58 浏览
新商場葵芳匯美食林立,幾乎整棟大廈也是餐廳,地面大多以小食店為主,而樓上則主打較高級的餐廳,其中這間主打西餐,店內裝修好寬敞舒適。Set Dinner for 2 - $398炭燒美國肯瓊香料”巨大厚切”豬肉眼扒配菠蘿, 雜菜沙律 & 燒汁肯瓊香料比較少見,原來是美國南方的醬料,有香草的香氣和蒜香,濃郁而不辛辣。真超大塊的豬肉眼扒,脂香重而不膩,入口柔軟嫩滑,配酸甜的烤菠蘿也不錯,還有些沙律菜平衡一下肉膩感,可選飯、意粉或薯條。加拿大北寄貝, 玻璃蝦 & 鮮海蝦配龍蝦汁意粉每樣食材也有一點頗特別,玻璃蝦鮮美甘甜,北寄貝甘甜爽滑,海蝦新鮮彈牙,還有很多巴馬臣芝士碎和菇粒,意粉再吸收龍蝦汁比較乾身。燒法國鵪鶉髀配香脆彼得包&鵪鶉蛋鵪鶉髀入口較有韌勁,細細粒煎鵪鶉太陽蛋頗特別,扁平彼得包超酥脆。意大利牛肝菌忌廉湯 & 餐包充滿濃郁的牛肝菌香氣,有忌廉特別幼滑,餐包好脆香。熱檸水跟餐,其他飲品可享半價優惠。

Set Dinner for 2 - $398

意大利牛肝菌忌廉湯 & 餐包
充滿濃郁的牛肝菌香氣,有忌廉特別幼滑,餐包好脆香。
熱檸水

熱檸水
跟餐,其他飲品可享半價優惠。
2021-10-24
2021-10-23 66 浏览
今晚小妹陪朋友去左葵廣買d野, 順便係附近食埋晚飯, 見到E間餐廳新開張, 於是就入去試下, 餐廳環境幾大, 走輕工業風, 座位寛闊坐得都幾舒服! 餐廳提供嘅食物選擇幾多而且有D主菜加$20可以轉套餐, 就有埋是日餐湯, 餐包同餐飲!🌟西洋菜忌廉湯小妹好中意食西洋菜, 但西洋菜嘅西式湯就比較少飲, 餐湯西洋菜味香濃, 質感幾滑身, 味道不錯🌟自家製黑糖麵包黑糖麵包熱辣辣, 未食已經聞到陣陣黑糖香味, 入口鬆軟, 黑糖味濃郁好好味🌟燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包&鵪鶉蛋法國鵪鶉脾油脂甘香, 食落口感幼嫩juicy, 配搭香脆可口嘅彼得包, 口感豐富!🌟加拿大北寄貝, 玻璃蝦&鮮海蝦配龍蝦汁意粉海鮮份量非常多, 龍蝦汁幾惹味, 質感濃稠, 醬汁掛哂落軟硬適中嘅意粉上面, 整體味道不錯!

🌟西洋菜忌廉湯

🌟自家製黑糖麵包

🌟燒法國鵪鶉脾配香脆彼得包&鵪鶉蛋

🌟加拿大北寄貝, 玻璃蝦&鮮海蝦配龍蝦汁意粉
2021-10-18
2021-10-23 40 浏览
西餐廳今晚新嘗試,Dinner for 2:牛肝菌忌廉湯配自家製麵包,頭盤係什錦appetizer ,再嚟個risotto ,main course 係加錢嘅12oz牛扒,3成熟,不過烤位略為焦咗些少,熟成度都掌握差不多,到最後再加錢(半價)叫drink薄荷青檸梳打👍環境舒適,衞生,服務態度良好,與食客有交流,食物有水準,有驚喜,Fine dining ,樣樣都加錢,最後埋單連加一兩個人都係$7佰幾,都ok,期待下次☺️
西餐廳今晚新嘗試,Dinner for 2:
2021-10-22 47 浏览
兩個人撐下枱腳係我最enjoy嘅moment呀😌今次近近地係葵芳食個晚餐~又估唔到幾高質喎!!.📍Brilliant Cooking.Set Dinner For 2 ($398)👫🏻🥣牛肝菌忌廉湯配餐包 - 個湯拉埋花好靚😆香濃菇湯,好creamy好好飲~餐包好得!!一個芝麻味一個蜜糖麥包,好有賣飛佛嘅黑糖麥包影子呀😍😍🍅一口什綿拼盤 (+$50) - 好精緻嘅擺盤,上到枱先倒啲水落去啲乾冰度令到有煙霧感,成件事好靚🥰拼盤有挪威煙三文魚芒果球、大蝦青木瓜米紙卷、香煎刺身帶子配蟹籽同焦糖車厘茄~最驚喜係個車厘茄,脆皮焦糖包住車厘茄,口感好特別似冰糖葫蘆咁😆🍚阿拉斯加蟹肉,日本象拔蚌&蟹籽配鮮蟹膏忌廉汁意大利飯 - 我最欣賞嘅risotto除左creamy口感,要多配料同飯粒啱啱好唔好太淋又唔好太硬😋呢碟滿足到我呀!!勁多配料仲要好鮮~~正呀🥩炭燒美國肯瓊香料”巨大厚切”豬肉眼扒配燒菠蘿 + 紫菜粉薯條 - 豬扒勁淋勁juicy!!!完全唔會覺得乾~配埋燒菠蘿一齊食係好好味嫁原來😌跟餐仲有餐飲(凍/熱 檸檬水、檸檬茶),完美作結💯
📍Brilliant Cooking

Set Dinner For 2 ($398)👫🏻

跟餐仲有餐飲(凍/熱 檸檬水、檸檬茶),完美作結💯
2021-10-21 73 浏览
“泰式燒香茅雞扒,大蝦,以色列紅石榴&青瓜雜菜沙律 配泰式辣汁”($128)“喜馬拉雅山岩鹽燒法國野生原條活鰈魚配水瓜柳白酒忌廉汁”($148)“升級套餐”(+$20)葵芳除咗新都會同葵廣,附近仲有座葵芳匯入面都有幾間餐廳😆今次就去咗位於2樓嘅西餐廳入面環境企理,啲位又夠闊絡坐得幾舒服☺晚市嚟除咗有dinner set for 2,仲有a la carte menu因為嚟之前喺葵廣掃咗陣街所以我地都係單點算🤣另外仲加咗$20要一個套餐當中包咗是日餐湯,餐包同餐飲餐湯好特別,係西洋菜忌廉湯🤣第一次飲到西式煮法嘅西洋菜湯,估唔到又幾ok😝主食首先叫咗份泰式燒香茅雞扒大蝦沙律🐔🥗醬汁就當然揀返個最襯嘅泰式辣汁🌶碟沙律夠哂大😆雞扒係同沙律另上嘅雞扒食落肉嫩,香茅味超香好惹味😋沙律入面嘅大蝦都好爽好彈牙🦐第2個主食叫咗岩鹽燒原條活鰈魚🐟可以選配白飯/意粉/紫菜粉薯條🍟我地就揀咗後者條魚size真係幾大😆用岩鹽燒過食落幾香肉質軟滑又帶點油脂香☺不過真係幾多骨!除咗大骨仲有超多細骨😂唔鍾意噒骨嘅朋友要注意😂
“升級套餐”(+$20)

葵芳除咗新都會同葵廣,附近仲有座葵芳匯
入面都有幾間餐廳😆
今次就去咗位於2樓嘅西餐廳
入面環境企理,啲位又夠闊絡坐得幾舒服☺

因為嚟之前喺葵廣掃咗陣街所以我地都係單點算🤣
另外仲加咗$20要一個套餐
當中包咗是日餐湯,餐包同餐飲
餐湯好特別,係西洋菜忌廉湯🤣
第一次飲到西式煮法嘅西洋菜湯,估唔到又幾ok😝

主食首先叫咗份泰式燒香茅雞扒大蝦沙律🐔🥗
醬汁就當然揀返個最襯嘅泰式辣汁🌶
碟沙律夠哂大😆雞扒係同沙律另上嘅
雞扒食落肉嫩,香茅味超香好惹味😋
沙律入面嘅大蝦都好爽好彈牙🦐

第2個主食叫咗岩鹽燒原條活鰈魚🐟