2021-11-07
【葵芳大份扒類西餐廳🍴】/////經過葵涌廣場就會去到葵芳匯大廈 地下都有幾間小食店 搭lift上2樓轉右就會見到呢間行工業風 環境昏暗嘅西餐廳💃🏻座位以卡位為主 坐得幾舒服 Dinner set係超大份🤤冷氣比較大 啲嘢食上枱打個靚卡就要開餐了🤧.👉🏻泰式燒香茅雞扒//以色列番石榴//青瓜雜菜沙律🥗 ($128)簡左凱撒沙律汁 甜甜地同個沙律幾夾好中意個雞扒🥰香得嚟又有淡淡檸檬味!!一絲絲嘅芝士鋪係沙律面 份量太多😵💫番石榴酸酸地幾好食 沙律菜番茄仔都新鮮~.👉🏻炭燒美國豬肉眼扒配燒菠蘿🍍 ($145)豬肉眼扒個size真係好似餐牌形容巨形厚切‼️豬肉味重 肉質好軟腍 但有啲位腍到唔似食緊肉意粉軟硬適中 有少少油香jeng arr😋配菜沙律都ok 覺得配竹筍嗰類會更夾.👉🏻西柚檸檬梳打 (跟餐半價+$21)呢杯飲品配搭有驚喜喎😛西柚配檸檬甜酸組合清爽 解食物膩度且易入口.⬇️我地+$20轉左套餐 有紅蘿蔔餐湯 提子餐包 飲品 餐湯一般 質感杰杰地 有紅蘿蔔同南瓜味😮💨餐包就要讚下 熱辣辣都好軟熟(´▽`)—————📍Brilliant Cooking (葵涌) 葵涌興芳路208號葵芳
/////
簡左凱撒沙律汁 甜甜地同個沙律幾夾
好中意個雞扒🥰香得嚟又有淡淡檸檬味!!
一絲絲嘅芝士鋪係沙律面 份量太多😵💫
番石榴酸酸地幾好食 沙律菜番茄仔都新鮮~
👉🏻炭燒美國豬肉眼扒配燒菠蘿🍍 ($145)
豬肉眼扒個size真係好似餐牌形容巨形厚切‼️
豬肉味重 肉質好軟腍 但有啲位腍到唔似食緊肉
意粉軟硬適中 有少少油香jeng arr😋
配菜沙律都ok 覺得配竹筍嗰類會更夾
👉🏻西柚檸檬梳打 (跟餐半價+$21)
呢杯飲品配搭有驚喜喎😛
西柚配檸檬甜酸組合清爽 解食物膩度且易入口
—————
📍Brilliant Cooking (葵涌)
葵涌興芳路208號葵芳匯2樓201號舖