2021-06-29 94 浏览
今日突然心血來潮好想食漢堡薯條, 無意中搵到呢間店面不算太起眼的漢堡店, 入到去雖然鋪面較細, 但店面裝潢好有風格, 紅磚牆加個奪目既霓虹燈招牌, 而且座位都算舒適。餐牌上大概有十幾款漢堡, 大部份漢堡價錢偏平民路線 ($5X-100左右), 也有幾款偏貴的特色漢堡選擇。今日揀左$65招牌芝士漢堡另加$33配肉醬薯條加飲品招牌芝士漢堡的大小適中, 不會太大份令好難一口咬, 又不會太細舊吾夠喉漢堡的肉質鬆軟, 牛味亦都足夠, 配埋蕃茄、生菜、洋蔥等整體味道不錯, 對比其他出名的貴價漢堡店亦不會比下去, 個人覺得屬中上水平不過估吾到既係肉醬薯條竟然有驚喜, 薯條份量好多好脆之外, 肉醬的調味亦做得幾好, 味道濃郁, 有別於平時快餐店肉醬意粉果隻肉醬的味道。鐘意食漢堡的朋友值得一試這間大角咀型格漢堡店!

今日揀左$65招牌芝士漢堡另加$33配肉醬薯條加飲品

鐘意食漢堡的朋友值得一試這間大角咀型格漢堡店!

2021-06-23
  • 招牌芝士漢堡
2021-06-19 95 浏览
Trying one of the best 10 burgers in the city!🍔 Burgerman is famous of their homemade patties - grilled to slightly charred and remain the inner juiciness👅 Ordered two of their best sellers, surely didn’t disappoint me😍-🍔Trucker Burger $95This burger is a jumbo version of double cheeseburger🧀🍔 Too huge that I couldn’t even have all layers in one bite😹 Apart from double cheese and double patty, there’re also bacon🥓, fried egg🍳, sautéed mushroom🍄 and onions🧅-🍔Wagyu Burger $82Patty was made of gra

🍔Trucker Burger $95

🍔Wagyu Burger $82
Patty was made of grass-fed patty, covered with melted provolone cheese🤤 This is more like a Japanese style burger as it came with Japanese bean sprouts and sesame sauce. A creative fusion that you must try!😋
  • 至尊漢堡
  • 和牛漢堡
1K
2021-06-18 122 浏览
有間漢堡店,大胃已經好耐冇嚟過,今次重臨,發覺環境好似舒適咗以前天口熱入去食都幾辛苦,而家總算舒舒服服歎到冷氣佢地嘅漢堡包,享譽大角咀㗎,真係質素好高今次試吓由和牛整出嚟嘅漢堡扒,啲肉汁多到咇晒出嚟,連埋嫩滑嘅蛋,確係令人有啲醉意加幾十蚊就跟餐配蕃薯條同嘢飲,蕃薯條灑上咗一啲辣粉,將沉實嘅蕃薯味召喚出嚟,味道更添層次雖然呢間專賣漢堡,但意粉都係叮噹馬頭,醬汁超濃,意粉火候控制剛好,蘑菇同黑松露配合得非常夾汽水又點會滿足到大胃呢?見好耐冇飲Arizona,加廿蚊換咗久違嘅茶飲

以前天口熱入去食都幾辛苦,而家總算舒舒服服歎到冷氣

特級黑松露和牛漢堡

佢地嘅漢堡包,享譽大角咀㗎,真係質素好高

蕃薯條及罐裝汽水

黑松露蘑菇意粉

2021-06-16
特級黑松露和牛漢堡
蕃薯條及罐裝汽水
黑松露蘑菇意粉
2021-06-18 36 浏览
被隔離嘅第X天,自己被困左係酒店🏨本身諗住慳錢乜都唔叫,但啲嘢真係太難食😅 Deliveroo新客14日免運費啱哂被隔離嘅你😂搞到我好似幫人買廣告咁😂 但Deliveroo真係救咗我一命😂唔知係咪因為肚餓,所以覺得個Burger好好食,完全唔低質,外賣都好juicy ,值得一試

外卖送餐
2021-06-11 83 浏览
肉醬意粉有啲驚喜意外:冇估到burgerman deals with Spaghetti 🍝 都一樣出色,拍得住啲漢堡包 🍔 意粉、係肩意粉;硬度:al dente!😍 ;肉醬、真係有足夠嘅肉碎,女朋友甚至乎相信啲肉碎係來自整漢堡包嘅同一舊肉,因為食落真地真係有啲似,肉碎都唔係行貨咁。而且份量都足夠嘅手打牛肉漢堡好食過McDonald’s就應該係基本,但係我覺得能夠拍得住高級burgerroom 就算bonus! 😳😍 不過我當然唔排除係我自己味蕾太廢😂 雖然都係基本嗰啲配料,牛肉煎得好食,特別嘅係:咬開之後真係好汁😂嘢飲方面,加$5就有津路,如果想飲唔凍,都可以問佢,都會比到你!
肉醬意粉

招牌芝士漢堡

2021-06-07 59 浏览
聽講大角咀有間超高性價比既burgerman,佢既burger好味又高cp值, 我一於自己一個黎試一試佢,黎一個男人的浪漫。我自己叫左個招牌芝士漢堡65 蚊, 佢嘅芝士係用左車打芝士,非常香。而且佢自己調味嘅漢堡扒,香到食完一啖又一啖,真係聽停唔到口。佢仲提供埋手套俾我地使用,非常貼心。另外特別想讚一讚佢漢堡包嘅外皮非常之香脆,好用心。另外叫多個新出既肉醬意粉,65蚊連一汽水。佢嘅意粉真係好彈牙,店家用左扁意粉。店家嘅肉汁完全係自己調嘅味,而且肉粒都係用左自家制嘅牛粒。

2021-06-06 54 浏览
同朋友過黎大角咀,見到呢間burger唔錯。丹麥藍芝士漢堡 $73食漢堡當然係要配牛肉啦,呢個係我多年食漢堡嘅至愛配搭。塊牛肉超多肉汁,而且牛肉味超級濃烈!而且呢塊牛肉並唔係全熟,入面係有少少粉紅色嘅,真係好嫩滑🤩中間仲夾住塊煎香左嘅煙肉,真係好正😚呢個漢堡有個特別之處,就係用咗藍芝士,平時食到嘅漢堡都係用車打芝士嘅。今次第一次食藍芝士,原來係鹹鹹地嘅,配埋牛肉一齊食,令到牛肉嘅味道更加濃烈,估唔到咁正🤪同埋藍芝士嘅份量都有好多,落足料!雖然就咁聽落去,呢個漢堡好似都係偏向鹹味多啲,不過呢個漢堡都加咗好多配菜落去,好似蕃茄、洋蔥等等,中和返個鹹味,咁就唔會食到飽飽滯滯咁啦~肉醬薯條、椰青水+$33呢度嘅漢堡可以加錢配埋薯條同飲品,我就揀咗肉醬薯條同埋椰青水。平時食開薯條都係點蕃茄多,酸酸甜甜咁。不過呢個肉醬係鹹鹹甜甜嘅,而且肉醬嘅份量都好多😛每一啖薯條都可以食到肉醬嘅肉碎粒,正呀~
同朋友過黎大角咀,見到呢間burger唔錯。

丹麥藍芝士漢堡 $73

肉醬薯條、椰青水+$33
💛💛💛Burgerman💛💛💛接男朋友收工去大角咀搵好野食,次次經過都無試過,今次試左啦。好食!一定會再食😍。餐廳半open area咁,好彩啲冷氣都好夠,如果唔係熱死😂。牛油果軟殼蟹漢堡 $108我地兩個真係好鍾意食軟殼蟹,不論係軟殼蟹沙律、意粉、漢堡,我哋都無任歡迎,去到邊都要嗌🤟🏻。超級推介呢度嘅軟殼蟹漢堡,大大隻,食到蟹肉架,炸到脆一脆都緊係架啦🥰。最緊要係個牛油果好新鮮,絕對唔會爛到好似牛油果醬咁樣😎。日本飛驒牛漢堡 $108好欣賞佢地有烘過個包,好食💛。坦白講估唔到大角咀有啲咁正既Burger,會唔會因為舖租平🤣。牛肉大塊,Juice,無筋。燒到岩岩熟,熱辣辣好好食😛。菜都好好新鮮,食落去索索聲,如果有多啲洋蔥就更好啦😌。嗌個包+$20 就可以有汽水+炸物/沙律。我地緊係揀炸粗薯條啦😎,一份都夠兩個人食。真係新鮮炸架,其實都算望住佢炸😂。等餐既時間唔太耐,就算嗌外賣都出得好快!埋單$236(無加一)
💛💛💛Burgerman💛💛💛

牛油果軟殼蟹漢堡 $108

日本飛驒牛漢堡 $108

嗌個包+$20 就可以有汽水+炸物/沙律。

埋單$236(無加一)
2021-05-24
2021-06-01 41 浏览
-又嚟到大角咀覓食,揀咗墨魚餃隔離嗰間漢堡,我覺得呢間嘅麵包好脆,應該係因為驚肉汁令到個包變淋🍔 和牛漢堡 $82用草飼嘅和牛煎成,配炸洋蔥絲、日本豆苗同埋芝麻醬,見呢個同招牌差$17,又寫到佢入口即融咁勁就試下,佢真係入口即融🤤,一邊食不停有好多肉汁跌落,冇咩脂肪,勁好食🍔招牌芝士漢堡 $65入面有蕃茄、醃青瓜,手打牛肉配車打芝士,芝士味比和牛漢堡濃,比和牛咬落有口感啲,食到爽口嘅脂肪粒,如果想要口感就揀呢隻,btw個漢堡我覺得唔應該有蕃茄,再加埋蕃茄汁就多左啦🍟薯條+🥤罐裝汽水 $20要左皮薯條同薯格,份量超多,多到食唔哂,食落去明顯係啱啱炸好,店主仲驚薯條俾得少我哋我好鍾意佢呢間餐廳枱面有醬汁,可以自由吱落薯條,仲有紙巾同手套,食落去冇咁狼狽

🍔 和牛漢堡 $82

🍔招牌芝士漢堡 $65

🍟薯條+🥤罐裝汽水 $20

2021-05-29 34 浏览
*💭𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻🍔位於大角咀的平民𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛🍔店內裝修簡潔,以紅色牆作裝飾,全店都是用吧枱,令人有種到了酒吧的感覺😝 𝚖𝚎𝚗𝚞大概有14種漢堡選擇😍還可以配搭飲品小食,十分划算🤩日本飛驒牛漢堡🐂有芝士🧀飛驒牛漢堡扒、蛋🍳洋蔥絲🧅和蘑菇片🍄一層一層疊起來立體感十足😍超足料😋面包有烘焙過和用牛油塗了一層,所以令面包變得口感鬆脆,超香口😋咬下漢堡,每一口都充滿肉汁,食材環環相扣,十分滋味🤤水牛城雞肉漢堡🐔雞肉超厚身😍肉嫩多汁,煎得香口而且不會鞋😋另外還有厚厚的藍芝士🧀夾在𝚋𝚞𝚛𝚐𝚎𝚛內😍配上水牛城醬汁令味道變得更香濃可口🤤芝士迷必點🥰肉醬薯條🍟薯條熱辣辣,外脆內軟😋肉醬份量亦不少,滿滿的鋪滿在薯條上😍一口一啖薯條一啖汽水十分滿足🥰店家漢堡美味,價錢吸引, 份量超足料🥰平民價錢,但質素頗高👍🏻
💭𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻🍔

日本飛驒牛漢堡🐂

水牛城雞肉漢堡🐔

肉醬薯條🍟

今次去大角咀搵食埃華街呢條食街勁多餐廳行過見到有間食🍔嘅好吸引就試試佢.座位大約10幾個 唔算多見啲人都係嚟買外賣為主即叫即整 新鮮熱辣我就揀咗坐低食餐廳支持環保 🌍 接受自攜器皿 👍🏻我叫咗個《至尊漢堡》$95啱晒我呢個食肉獸兩塊漢堡 一塊煙肉仲有芝士、洋蔥、蕃茄、蘑菇高度有我手掌咁高漢堡扒幾juicy 唔乾唔柴成個burger唔會因為咁多肉而太油膩.仲有雞、豬、軟殼蟹、鵝肝、素菜漢堡都有下次試吓其他先.@burgermanhk大角咀埃華街95-97號地下
今次去大角咀搵食

餐廳支持環保 🌍 接受自攜器皿 👍🏻

我叫咗個《至尊漢堡》$95
啱晒我呢個食肉獸
兩塊漢堡 一塊煙肉
仲有芝士、洋蔥、蕃茄、蘑菇
高度有我手掌咁高
漢堡扒幾juicy 唔乾唔柴
成個burger唔會因為咁多肉而太油膩

仲有雞、豬、軟殼蟹、鵝肝、素菜漢堡都有
下次試吓其他先

@burgermanhk
大角咀埃華街95-97號地下
2021-05-21 54 浏览
一個人吃東西,最好就是吃這種快餐🤣又快捷又豐富👍🏾🔶 漁夫之寶平時吃漢堡都喜歡吃牛,今次就吃魚吧🤪想來點新意~這個是炸魚柳,魚柳超大件🤗而且表皮炸得非常之香脆🙌🏾有時吃炸魚都很害怕魚柳入面會變冷、變腥🤯但這個魚柳是非常之熱辣辣😚一點腥味也沒有🤟🏾再加上車打芝士和他他醬,有些少酸酸地和辣辣地的芥末味,正正啊😂漢堡又夠大!食完真的超飽超滿足☺️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️漁夫之寶$63⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️椰青水+$15(跟餐)📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍Burgerman (大角咀)大角咀埃華街95-97號地下

一個人吃東西,最好就是吃這種快餐🤣又快捷又豐富👍🏾

🔶 漁夫之寶

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
漁夫之寶$63
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
椰青水+$15(跟餐)
📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
Burgerman (大角咀)
大角咀埃華街95-97號地下
以前中學喺深水埗最期待嘅一定係lunch,星期五仲會對自己好啲食burger❗️最近發現原來大角咀都有分店,喺附近返工/住嘅話一定會食佢嘅手打漢堡😋 ▫️和牛漢堡 $82手打和牛漢堡幾juicy💦 略嫌熟咗啲,邊位會有少少乾🙈 炸洋蔥絲能增加口感之餘,仲令成個漢堡更香口🤪 估唔到芝麻醬又幾夾,我覺得好味過茄汁/bbq汁🤣▪️水牛城雞肉漢堡 $58呢款漢堡嘅重點係blue cheese醬,夠晒濃郁,仲可以中和一下辣味🤩 雞胸煎到金黃色,都唔錯😌

▫️和牛漢堡 $82

▪️水牛城雞肉漢堡 $58
  • 和牛漢堡
  • 水牛城雞肉漢堡
2021-05-18 45 浏览
吃貨日常❤️ 「Burgerman」位於大角咀嘅一間地鋪,係奧運港鐵站行過去大概10分鐘嘅步程🙂餐廳提供14款漢堡,有牛肉漢堡、雞肉漢堡、煙肉漢堡、魚肉漢堡等選擇。全部都份量十足,無論是牛肉或雞肉嘅肉質都十分嫩滑,充滿肉汁😋😋😋💖 招牌芝士漢堡 $65Burger🍔 係由自家手打牛肉配車打芝士,想轉套餐仲可以加$33選擇肉醬薯條及罐裝汽水😋Burger 牛肉味道岩岩好,而且又唔韌,咬落去啖啖牛肉配上車打芝士🧀呢個配搭簡直一流👍💖漁夫之寶$63呢款burger由香脆炸魚柳配車打芝士和特色他他醬,同樣都可以加$33選擇返薯條及罐裝汽水🥤作為套餐。魚柳好厚身,而且全塊金黃色無翻炸,配上足夠嘅醬料,呢個價錢物有所值😍😍💖丹麥藍芝士漢堡如果想食特色一點嘅芝士🧀可以食呢款配丹麥藍紋芝士,呢款係特製芝士品種,,味帶辛香濃厚,分布着經典的藍紋,平軟硬質地。再配上香脆煙肉,酸甜紅洋蔥🧅比起平時食嘅burger呢個配搭好出息🤩另外仲加$15配埋椰青水🥥餐廳裝潢走美式復古風,懷舊霓虹燈配上高桌椅,好有酒吧感覺,店內設計猶如置身美國餐館❤️約埋朋友一齊短聚非常chill~😙😙😙食物味道👍👍👍👍用心製作👍👍👍👍食

吃貨日常❤️

地理位置👍👍👍👍
LIKE總數 21/25
2021-05-12
2021-05-16 46 浏览
Knock knock!!! Who’s there? It’s burgerman!!! @burgermanhk 今日同朋友去大角咀搵隱世小食 見到呢間裝修幾得意嘅burger店 入去睇下 見到仲有和牛嘅漢堡 跟住就忍唔住叫左兩個餐黎食和牛漢堡 $82一塊厚厚嘅和牛入口即溶,用香草飼料餵嘅和牛,配上一塊溶溶地嘅意大利芝士,同炸洋蔥絲,口感一流。燒菠蘿雞蹆漢堡 $68香跪即炸雞蹆配上燒菠蘿片,車打芝士再淋啲蜜糖芥末醬上去,入口嗰下啲醬汁同炸雞蹆嘅少少油份加肉汁流晒出嚟。🤤#大角咀美食 #香港ig #hkig #hkfoodie #food4life #foodporn #foodlover #lovefood #igfoodie #foodmadness #craveforfood #hungry #eat #冬陰生活日記 #冬陰生活日記_大角咀

和牛漢堡 $82

燒菠蘿雞蹆漢堡 $68