係尖沙咀人多車多,最近比我發現左一間$198任飲紅白酒啤酒果汁任食pizza! 咁抵食梗係要介紹比大家!環境非常特色以航空飛機做主題,好似乘客係機艙個窗到望住靚風景同雲彩☁️風景會每隔一段時間轉換,飲下酒又有美味pizza,真係好過癮嫁!5點後享受$198 有90分鐘任飲任食,地點就係美麗華廣場入邊,方便就腳!環境有特別之餘又乾淨衛生,比較安靜坐得舒服可以同朋友傾計!任食Pizza有六款!分別係大阪燒薄餅、夏威夷,韓式泡菜、瑪嘉麗塔、辣肉腸、手撕豬肉。我哋一共叫左夏威夷,大阪燒薄餅、瑪嘉麗塔同埋手撕豬肉,一個Pizza都好大好彩我哋有四個人一齊share,我自己就好鍾意大阪燒同手撕豬肉,比較濃味同特別,大阪燒真係有驚喜地美味!係飲品方面,我比較鍾意飲紅白酒一共提供5款紅白酒,分別有Nugan Third Generation、Shiraz、Cabernet Sauvignon、Sauvignon Blanc and Chardonnay。開頭就當然係飲咗白酒先比較清淡,試左Chardonnay同Sauvignon Blanc都係清新帶果香,容易入口口感輕盈,又同芝士味好夾,Chardon

係飲品方面,我比較鍾意飲紅白酒
一共提供5款紅白酒,分別有Nugan Third Generation、Shiraz、Cabernet Sauvignon、Sauvignon Blanc and Chardonnay。開頭就當然係飲咗白酒先比較清淡,試左Chardonnay同Sauvignon Blanc都係清新帶果香,容易入口口感輕盈,又同芝士味好夾,Chardonnay風味比Sauvignon Blanc濃厚,帶香草同蘋果味,如果飲得就建議試左Sauvignon Blanc先,酸度比較高,比較開胃!

啤酒方便就有一共有四款Asahi、Sapporo、Somersby同埋Guiness。

如果唔識飲酒嘅朋友佢哋都有果汁提供有供橙汁、蘋果汁同埋石榴汁。我覺得三款果汁都好好飲,尤其是係橙汁好多果肉!

生日嘅朋友可以提前訂位同餐廳講即會免費獲贈Danish Toast,係一直個夢幻顏色美人魚雪糕多士。好味又可以打卡!

人均💫200

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝

尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖

講到去飲嘢尖沙咀一定會係首選,因為戈邊多酒吧選擇,但係通常都會擠迫同埋環境好嘈吵,同朋友傾計都要嗌到好大聲先得。今次介紹位於尖沙咀嘅《Cabin Crew Coffee 》就可以享受酒精飲品同埋Pizza free flow。每日5點過後就可以享受$198任飲任食,真係仲抵過出面酒吧,同埋係商場入邊又坐得好舒適,唔會太過嘈吵。餐廳設計還完左乘客係機艙望住窗外嘅風景,另外風景係會隨時間轉換,咁就可以打卡同埋扮去左轉旅行。主食有6款唔同嘅Pizza, 分別係大阪燒薄餅、韓式泡菜、瑪嘉麗塔、辣肉腸、手撕豬肉、夏威夷。我就試左大阪燒薄餅、瑪嘉麗塔同埋手撕豬肉,一個都幾大,4個人叫3個就已經好飽。我自己就最鍾意大阪燒薄餅,上面放左木魚片、沙律醬、蕃茄醬,口感會比較濕潤,真係好似食緊大阪燒咁。之後就到左飲品嘅時間,我就最鍾意飲紅/白酒。佢地總共提供5款紅白酒,分別有Nugan Third Generation、Shiraz、Cabernet Sauvignon、Sauvignon Blanc and Chardonnay。啤酒就有Asahi、Sapporo、Somersby同埋Guiness。如果

之後就到左飲品嘅時間,我就最鍾意飲紅/白酒。佢地總共提供5款紅白酒,分別有Nugan Third Generation、Shiraz、Cabernet Sauvignon、Sauvignon Blanc and Chardonnay。啤酒就有Asahi、Sapporo、Somersby同埋Guiness。如果唔想飲酒嘅朋友,佢地仲會提供橙汁、蘋果汁同埋石榴汁。

生日嘅朋友仲可以免費獲贈Danish Toast, 餐廳就比左美人魚造型嘅粉色多士雪糕,想慶生嘅朋友記住早啲同餐廳預訂。

依個價錢性價比好高,任飲任食環境又好,一定會再嚟。

尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
2023-01-28 89 浏览
好耐冇同姊妹們聚會特登訂咗呢間餐廳食周五晩 比較多人waiter 服務態度超好又細心食物上菜速度算快味道幾好食呀飲品都幾好Gelato 任食呢個好吸引!3個人共食咗18個球每人食左6個,正!美中不足係太多客 做唔到散叫只可以叫set dinner 不過價錢尚可每人差唔多300值得再嚟!
好耐冇同姊妹們聚會
特登訂咗呢間餐廳食
周五晩 比較多人
waiter 服務態度超好又細心
食物上菜速度算快
味道幾好食呀
飲品都幾好
Gelato 任食呢個好吸引!
3個人共食咗18個球
每人食左6個,正!
美中不足係太多客 做唔到散叫
只可以叫set dinner
不過價錢尚可
每人差唔多300
值得再嚟!
2023-01-27 88 浏览
【「飛」一般生日大餐 】🎂前排生日慶生,老公book左一間飛行主題既餐廳俾我過下搭飛機癮,留喺香港都可以過一個「飛」一般生日呢!✈️尖沙咀「Cabin Crew Coffee」裝潢設計好像旅行的情景,餐廳入面有航廈指示牌、不同國家嘅時鐘和飛機艙窗口,令人感覺到真係好似去緊旅行,準備起飛一樣。🧁原來生日月份係度食飯,可以獲得生日Danish Toast一份,勁開心呀!我哋選了好靚的月光寶盒,最啱用嚟打卡影相!丹麥Toast外脆內軟,有好香的牛油味,仲有Holly Brown出名既雪糕,再配埋多款水果,真係非常好味呀!💓安妮媽媽推薦菜式 :🍕瑪嘉麗塔薄餅餅底好香脆,食落有濃濃既芝士味,而且份量好大,兩個大人都食唔晒。🍟燒羊架及薯角套餐附送一碗香濃的龍蝦湯,燒羊架可以配芥末及香草醬,羊架點了七成熟,肉質鮮嫩,十分好味。
【「飛」一般生日大餐 】

💓安妮媽媽推薦菜式 :

🍕瑪嘉麗塔薄餅

🍟燒羊架及薯角

2023-01-06
2023-01-24 85 浏览
話說Holly Brown出咗一條cafe副線,裝潢以飛機為主題✈️,更將機艙元素融入裝潢中,包括用機艙窗邊位設計牆身,時區鐘牆壁🕠,似足去旅行,打卡一流,之前已經在ig見到吾少人推介,所以知道佢出咗下午茶menu,仲包free flow wine,中意同朋友摸下酒杯底嘅我又點可以錯過哩個優惠🥂,即刻book位食~▶️下午茶套餐($388/兩位)供應品種每日不同,以餐廳供應為準。我哋去哩日,鹹點就有迷你漢堡、炸蝦尾同炸蝦多士,非常豐富~✨上層有五彩嘅馬卡龍,又吾會死甜喎,cafe嚟講,哩個水準算系吾錯。✨中層系木糠布丁同朱古力慕斯蛋糕,分量迷你,可以試下味道又吾會太飽。✨下層系黑糖薑蛋糕、特濃朱古力muffin、scones同canelé,canelé非常煙韌軟糯又有嚼勁,算系出色之作~🥂免費任添的酒類繁多,我就揀選咗prosecco,同甜品非常match,飲多杯已經返本喇~

▶️下午茶套餐($388/兩位)

🛫飛機餐都有free flow wine and pizza🍕 🍷 😋哈哈~我地仲未一齊飛呀!而係去左尖沙咀一間機艙做主題既餐廳🍴飛機窗真係好吸睛😝 見到機翼同雲海☁️飲住酒同食pizza,成個感覺好chill生日🎂當月仲有雪糕吐司🍞送!!Free flow pizza 🍕and wine 🍷 $198有6款pizza,酒有3紅2白,仲有3款beer 同3款juice🍊90分鐘任叫!! Pizza係一大個上😂我地叫左大阪燒pizza, 蔬菜絲、木魚碎、大阪醬等醬料,係有日本🇯🇵風味既意大利薄餅😋又幾好味喎!!值得一試~因為一叫就一大個pizza;建議多d人一齊黎,咁就可以試到多d口味!我就叫左杯白酒🍶同啤酒🍻飲,白酒搵左店員介紹甜d既一款☺️的確好岩我口味!而Beer就叫左Sapporo,食住pizza飲飲下就飲哂~朋友叫左杯橙汁,係鮮榨🍹架!!佢飲左3杯🤣美國🇺🇸牛扒配大蝦及帶子 $378牛扒叫左7成熟,但覺得太熟,配左燒汁,仲有大蝦同帶子,好豐富🧜美人魚‍♀️丹麥吐司 (生日當月贈送)餐廳真係好sweet呀🥰有個咁靚既丹麥🇩🇰吐司送~入面鬆軟,外層酥脆,牛油好香,上層有士多啤梨雪糕同埋彩

哈哈~我地仲未一齊飛呀!
而係去左尖沙咀一間機艙做主題既餐廳🍴
飛機窗真係好吸睛😝 見到機翼同雲海
☁️飲住酒同食pizza,成個感覺好chill
生日🎂當月仲有雪糕吐司🍞送!!

美國🇺🇸牛扒配大蝦及帶子 $378

🧜美人魚‍♀️丹麥吐司 (生日當月贈送)
餐廳真係好sweet呀🥰有個咁靚既丹麥🇩🇰吐司送~入面鬆軟,外層酥脆,牛油好香,上層有士多啤梨雪糕同埋彩虹🌈雪糕,再加一條彩虹美人魚,非常之少女心💓🥰 本身我都食到好飽,但係我又係咁食呢個甜品🤣好味!

🛫祝閣下旅途愉快🤭
啱啱去完旅行又想再去Cabin Crew Coffee 飛機艙設計好逼真打開遮光板仲望到機翼同風景仲有指示牌 時鐘區 好似真係去緊旅行今趟旅程可以喺飛機食住pizza嘆wine90mins free flow 🍕 Pizza and Wine 🍷🥂有紅酒、白酒、啤酒🧃唔飲酒可以揀果汁🍕Pizza款式有6款可以選擇 每款都係11吋我揀咗🍕辣肉腸pizza同🍍夏威夷pizza餅底唔算好厚 芝士都好有份量食咗兩個Pizza就要留肚食甜品🧜🏻‍♀️ The Mermaid Danish Toast幻彩色嘅魚尾吸引 其實係白朱古力底層又厚又鬆化嘅danish toast配上士多啤梨🍓同彩虹糖感覺姐sweet啊💕🎂而家只要生日月份光臨🎂就可以免費有一份Danish Toast快啲約埋朋友一齊慶祝啦 🎉

啱啱去完旅行又想再去
Cabin Crew Coffee 飛機艙設計好逼真
打開遮光板仲望到機翼同風景
仲有指示牌 時鐘區 好似真係去緊旅行

今趟旅程可以喺飛機食住pizza嘆wine
🥂有紅酒、白酒、啤酒
🧃唔飲酒可以揀果汁

就可以免費有一份Danish Toast
快啲約埋朋友一齊慶祝啦 🎉
  • The Mermaid Danish Toast
2023-01-11 1873 浏览
開關後人人去旅行,我仲未放假未有得去,就去住呢間餐廳度扮吓嘢先💺🛫之前都見好多人嚟打卡,扮有去旅行嘅感覺,對住飛機窗口邊,其實呢間餐廳有afternoon tea set又或free flow Pizza set今次夜晚過嚟就食90 mins free flow 🍕Pizza & 🍷Wine💰$198有幾款味道嘅Pizza選擇,一個都有成11吋,幾大個,有夏威夷pizza、大阪燒pizza、韓式泡菜pizza、辣肉腸pizza、手撕豬肉pizza🍕要咗夏威夷pizza、大阪燒pizza,本身以為可以食多幾款味道,但因為太大份嘅關係,兩個人食兩個味道已經好足夠🍕味道方面夏威夷pizza有菠蘿就會juicy少少,大阪燒pizza就多醬料,各有特色🍷飲品都係可free flow,但要飲完一杯再叫一杯,紅酒好多選擇,果汁就有橙汁、番石榴汁、蘋果汁🍞情迷朱古力💰$138甜品仲有我鍾意食嘅丹麥吐司,有朱古力味、抹茶味、士多啤梨味等等,我就要左朱古力味有雲呢拿雪糕同埋朱古力雪糕球,丹麥吐司夠香脆,仲有布朗尼蛋糕、焦糖醬,口感豐富💰$587.4/2ppl🚩Cabin Crew Coffee by Ho

🍞情迷朱古力💰$138

💰$587.4/2ppl
🚩Cabin Crew Coffee by Holly Brown (尖沙咀) @cabincrewcoffee
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場一期2樓228號舖
2023-01-09
2023-01-08 79 浏览
今天逛美丽华,突然发现这家cafe是我收藏很久了的飞机餐,之前没通关大家憋坏了哈哈。我知道这家cafe超有名的是他的美人鱼雪糕甜品,但是我来姨妈只能这次狠狠心不点了!中午可以点他们的brunch set,划算好多!!!有送餐包、汤、饮料。我➕10蚊点了一杯冻抹茶鲜奶~💙【泰式沙嗲拼盘】108💰鸡肉和猪肉各三串,其实这个也有套餐可以点,但是我们就当前菜点啦!我看到沙嗲这种每次都必点,因为我太喜欢这个味道了~【彩椒香蒜蚬肉意大利粉】158💰这个意粉很好吃,里面有红椒和青椒,蒜味很重~蚬肉也超级足!!直接闷头吃了一大盆哈哈!不会觉得很腻。【和牛汉堡包配薯条】178💰这个是set,超划算!因为单点牛肉汉堡也要168哎!和牛汉堡,真的好好吃,有牛肉的颗粒状~吃得出是很好的牛肉,很厚很厚!里面还配了生菜,番茄,今日份蔬菜达标!汉堡烤的金黄,非常脆。【美国牛肩扒】248💰这也点的是set,感觉这个牛排肉质非常好,所以点了五分熟。煎的真的很好,一般品质不好的牛排可不敢做五分熟~
💙
牛肩扒
彩椒蚬肉意面
和牛汉堡配薯条
沙嗲拼盘
朋友話🐻點解仲未有post 🥹 睇黎真係要好好檢討一下 🤣 話說聖誕節都去左唔少gathering,有時想揀間坐得舒服又有d 特別嘅餐廳都唔容易 🤔 今次推介尼一間令你置身於機艙一樣既餐廳,望住機艙窗口仲有得食埋而家晚市既4-courses 任食gelato dinner set啊 🍽️⁡🐻の試食‼️✨意大利餛飩 $208✨燒春雞及豬肋骨拼盤 $258✨美國牛扒配大蝦及帶子 $378⁡每個set仲附送沙律🥗或湯,同埋咖啡☕️或茶,今次試既南瓜湯夠甜又開胃,🐻揀既3款主菜都很不錯,牛扒煎得很好,餛飩配搭既醬汁又幾惹味幾有驚喜 😋 最開心當然有得任食gelato啦 🥳 應該唔少朋友都認識Holly Brown 既藍雲呢拿同埋彩虹雪糕 🌈🍨

🐻の試食‼️
✨意大利餛飩 $208
✨燒春雞及豬肋骨拼盤 $258
✨美國牛扒配大蝦及帶子 $378

2022-12-31 77 浏览
第二次嚟食,趁朝早無乜人,唔使排隊都有得坐機艙窗口位。無得飛果陣嚟打下卡止下癮,真係幾特別嘅。環境都乾淨同企理。食物質素還可以啦碗餐湯可以再少啲…..個包夠熱,都鬆軟。大蝦🍤意大利粉唔錯,雖然隻蝦唔夠大,但鷹師好細心挑左啲蝦腸,而且意大利粉軟硬適中,辣辣地,味道唔錯。服務有待改善。已經唔使嘟針卡,但個侍應完全唔知,照話要掃針卡,同佢講返,佢先知。坐底未睇完個餐牌就企埋嚟問食咩,唔知以為自己去左茶記。加一之後$168,打下卡都可以嘅。
第二次嚟食,趁朝早無乜人,唔使排隊都有得坐機艙窗口位。

無得飛果陣嚟打下卡止下癮,真係幾特別嘅。環境都乾淨同企理。

食物質素還可以啦

碗餐湯可以再少啲…..個包夠熱,都鬆軟。

加一之後$168,打下卡都可以嘅。

果日同朋友黎左尖沙咀餐廳去慶祝佢生日依間餐廳裝橫係模擬去旅行既場景,有航廈指示牌、時鐘同埋飛機艙口位🤔本身想叫波波飲品,但職員話出現左問題,所以最後我地叫大阪燒pizza、紫薯拿鐵及荔枝玫瑰抺茶拿鐵❤️由於當月生日會贈送Danish Toast,所以朋友揀左依款少女心既吐司🍞先講下大阪燒pizza,口感好鬆脆,仲要有埋蔬菜絲同埋大阪燒醬係薄餅度,超好味,真係勁似食緊真大阪燒呀😍紫薯拿鐵就顏色好夢幻,但朋友話唔係好飲到有紫薯味,同埋有啲苦,最後佢都飲唔哂🥺荔枝玫瑰抺茶拿鐵我覺得唔好飲,抺茶同荔枝果肉溝埋一齊唔夾味,而且抺茶都太過苦,又唔係好飲到玫瑰味🤔所以最後都放棄左😭Danish Toast就都幾好食,不過朋友話就比較難切,但食落去雪糕同吐司都幾夾味!雖然最後擺盤無得寫Happy Birthday,只可以插生日牌🥹不過感到好可惜,因為個盤正常應該可以寫到既🤔睇下遲啲有無機會返黎再飲波波飲品😭
果日同朋友黎左尖沙咀餐廳去慶祝佢生日

睇下遲啲有無機會返黎再飲波波飲品😭
2022-12-25 70 浏览
Afternoon Tea set $388/2ppl下午茶set有分咸點同甜點,2個人食都幾飽份量相當足,除左食物仲包左仼飲紅白酒或Prosecco 是旦一款,不過揀定就只可以全程一款咸點方面有蝦多士 炸蝦同埋火腿三文治,蝦多士即炸好脆好香口,配上泰式辣醬感覺酸酸辣辣好開胃,最緊要真係有食到蝦粒🫣炸蝦就配千島醬,一般般,勝在打卡都幾好睇🫣火腿三文治就有偏咸既火腿,但夾左生菜同方包岩岩好,夠味同時吾會太咸😗甜點方面當然吾少得Macaron同各式各樣既小蛋糕啦,Macaron有4款既,士多啤梨朱古力 檸茶同奶茶,印象最深刻既係檸茶,酸甜味道好出,吾會淨係得個甜,中層有朱古力慕絲蛋糕同木糠布甸蛋糕,2款都幾好食,慕絲蛋糕好濃朱古力,味偏向苦朱古力,中和一下其他甜品,而木糠布甸蛋糕就入口即溶偏冧身,但口感都幾好幾滑😽最下層既小編真係覺得一般,muffin ok既鬆軟香濃朱古力味,檸檬蛋糕真係好酸,而藍莓鬆餅就比較硬,夾左cream同藍莓醬又還好,感覺冇甘乾同硬

Afternoon Tea set $388/2ppl

2022-12-23 58 浏览
這家以飛行為主題,疫情控制,實在太耐無去旅行啦。係網上見到就即去食。最近見到佢地推出一個free flow pizza & wine 嘅套餐,$198可以任吃任喝1.5hrs我地揀 辣肉腸精選薄餅和瑪格利塔pizza。兩款的pizza味道很好,但瑪格利塔pizza食多會有啲膩。叫左2杯酒就不推薦啦。
我地揀 辣肉腸精選薄餅和瑪格利塔pizza。
叫左2杯酒就不推薦啦。
90分鐘飛行體驗✈️空中仼食仼飲,pizza & WineHolly Brown副線以飛機✈️主題西餐廳卡位有令人懷念闊別3年飛機✈️窗口位,但窗口位仲整到可以拉埋個窗,仿真度超高😝🌠🌅🌁空中會不斷轉換畫面,真系有飛行旅途感覺🥰🤣唯一唔同,機倉食野時都狹窄,而哩度有張寬闊既枱同沙發位🤩✈️今次試左90分鐘內仼食仼飲🍕pizza ,有6款pizza 1️⃣大板燒薄餅2️⃣韓式泡菜薄餅3️⃣夏威夷薄餅4️⃣瑪嘉麗塔薄餅5️⃣辣肉腸精選薄餅6️⃣手撕豬肉薄餅😍個人鐘意手撕豬肉pizza,bbq味好惹味😋夏威夷pizza ,滿滿芝士,有拉絲效果,略欠茄汁味比芝士味覆蓋🔺好可惜,當日韓式泡菜pizza sold out🍕 6寸薄批pizza,咁就冇咁易飽,啱曬pizza狂熱分子😆試多幾款口味😍🥤🧃飲品方面🍻🍺🧃Juice -orange / guava / apple🍺Beer 3款啤酒🍻🍷House Wine 紅白餐酒飲左款紅酒🍷,幾易入口,好啱初飲酒既你😛果汁🧃石榴汁,蘋果汁都系比較杰身,好濃郁,仲望到職員添加時系用外國貨😍味道🍕🍕🍕🍕/5環境✈️✈️✈️✈️✈️/5Cp🤩🤩🤩🤩/5
90分鐘飛行體驗✈️
空中仼食仼飲,pizza & Wine
Holly Brown副線以飛機✈️主題西餐廳

🌠🌅🌁空中會不斷轉換畫面,真系有飛行旅途感覺🥰
🤣唯一唔同,機倉食野時都狹窄,而哩度有張寬闊既枱同沙發位🤩

✈️今次試左90分鐘內仼食仼飲

🍕pizza ,有6款pizza
1️⃣大板燒薄餅
2️⃣韓式泡菜薄餅
3️⃣夏威夷薄餅
4️⃣瑪嘉麗塔薄餅
5️⃣辣肉腸精選薄餅
6️⃣手撕豬肉薄餅

😍個人鐘意手撕豬肉pizza,bbq味好惹味😋
🔺好可惜,當日韓式泡菜pizza sold out

🥤🧃飲品方面🍻🍺
🍺Beer 3款啤酒🍻
🍷House Wine 紅白餐酒

飲左款紅酒🍷,幾易入口,好啱初飲酒既你😛

味道🍕🍕🍕🍕/5
環境✈️✈️✈️✈️✈️/5