2024-08-22
今日經過西環,遇到老豆喺附近工作,就打算約佢去食晚餐,然後一齊返屋企。啱啱見到前面有間餐廳,好多人入去食,我哋都好奇咁跟咗入去。原來呢間餐廳係主打西式料理,而且食物睇落好好食,我同老豆就打算喺度享用晚餐。帶子鮮茄蓉泡菜意大利飯:呢個係我第一次見到咁大粒嘅帶子,而且廚師俾嘅唔止一粒,真係太抵啦!意大利飯粒粒分明,完全吸收咗全部食材嘅味道,味道層次分明,簡直係極品!!仲有泡菜作搭配,酸酸辣辣嘅味道令人回味!慢煮和牛薄片伴香醋汁:牛肉完全融入咗醋汁,酸酸甜甜,令人特別開胃!而且牛肉煮得剛剛好,軟硬適中,仲冇腥味,我同老豆都非常滿意!白酒:白酒飲落帶有淡淡嘅花果香氣,好飲!飲酒食肉嘅享受真係令我意猶未盡,到而家都仲想去食肉飲酒!紅酒:老豆話紅酒配牛肉係完美搭配!佢飲得特別爽!紅酒嘅味道比較濃,仲帶有啲烈嘅口感,仲微微帶點葡萄嘅甜。香蒜炒野菌:野菌搭配香蒜,真係特別香甜,整體嘅味道同口感都好正!野菌嘅味道唔會好似啲菌菇類帶有一啲苦澀或者異味,呢度炒得好鮮甜。炭燒美國安格斯肉眼扒:平時我就好鍾意食肉眼扒,所以對肋眼牛扒嘅味道特別講究。呢度嘅肋眼肉一食就知係真材實料,大理石嘅花紋,仲帶住濃郁嘅牛油味
炭燒美國安格斯肉眼扒:平時我就好鍾意食肉眼扒,所以對肋眼牛扒嘅味道特別講究。呢度嘅肋眼肉一食就知係真材實料,大理石嘅花紋,仲帶住濃郁嘅牛油味,簡直完美滿足我嘅胃口! 呢度嘅西餐真係好抵食,食物又好食,我同老豆都食得好滿意!