餐厅: Cafe 2 Oyster n Grill
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
第一次踏入Cafe 2 Oyster n Grill,我就被完全俘虜。食品之新鮮,環境之舒適,服務之細心,上至天堂,下至地獄,無處不在👏👏。💓食物💓.  5/5😋三重味覺之饗宴---新鮮生蠔蠔鮮嫩飽滿,入口即化,包裹著淡淡的鹹香和海水味,撫慰你的味蕾和心情,讓你無法抗拒再吃一只😋😋。👀三重視覺之享受---N'Duja義大利辣腸薄餅金黃酥脆的薄餅上散佈著若隱若現的紅色辣腸和水牛芝士,像一幅美麗的畫卷,再嚐一口,香脆又濃郁的口感讓人停不下來😍😍😍。🍲味覺與視覺的完美融合---煙三文魚忌廉汁扁意粉煙燻過的三文魚配上味道豐富的忌廉汁,融合在一起,形成了一道極致的美食。🍛🍛💗環境💗 5/5餐廳的設計和佈置很有特色,讓人有一種置身於異國他鄉的感覺。無論是擺設或是座位的安排,都流露出一種簡潔而舒適的風格,相信大家都喜歡。💗💗💖服務💖  4/5友善細心的服務生,讓人感覺很溫馨,就像置身於家中一樣。他們對每項菜品的熟知,讓我們在選擇菜品時更加得心應手。無論是食物的呈現還是服務的細致,都讓我們的晚餐變得更加美好。💖💖

💓食物💓.  5/5

😋三重味覺之饗宴---新鮮生蠔

👀三重視覺之享受---N'Duja義大利辣腸薄餅

🍲味覺與視覺的完美融合---煙三文魚忌廉汁扁意粉

💗環境💗 5/5

💖服務💖  4/5
2024-07-17 382 浏览
起西營盤行嚟行去,想食d清清地有沙律嘅地方,但唔知邊到有。見咁耐都無試過呢間,就入去試下佢。入到去,as expected,最後就緊係唔係食salad啦。。。叫左個菜、carbonara同心太軟。個carbonara超大碟,3個人食都得(我已經係食得多野嘅人),食完個菜同意粉都飽,而且2樣都好好食。我仲諗緊好唔好唔要個心太軟,最後都係照上。好彩有叫到,我想講,佢係我食過嘅心太軟入面最好食🤎又大舊,又夠哂新鮮,軟硬適中,而家成日都想再去食個心太軟。

心太軟
心太軟
2024-06-28 357 浏览
Return visit with a business colleague and it was still good. My colleague thought the Oysters were excellent and better value than other places he tried in Central. The US ribeye was large and very tender, served on a wooden platter. We both had the free flow for $88 and the wines were decent and the beers fresh and cold. Apparently they have a loyal local customer base who drink moderately otherwise they couldn't afford to offer the free flow. Dessert was lava cake and ice cream, hot with molten chocolate spilling out. This place is a bit of a hidden gem.
上網見到呢間食評好評如潮,即刻好想試下!晚上就同男朋友一齊嚟西環嘅Cafe 2 Oyster n Grill!🤩入到去嗰個氣氛,個格局,都好有feel。開頭嚟個檸汁醃八爪魚🐙,見到廚師專業嘅手法將佢整得好有型,口感嫩滑,入口即溶,而且配上歐芹同牛油果,嗰種口感真系一流,無得比!👍💞再嚟就係西班牙蒜蓉蝦🦐,可以話為「蝦」上加「蝦」啊!每隻蒜蓉蝦表面烤至微黃,帶出嗰個輕微焦香,每一啖都係滿滿嘅愛😍。又或者你想試下個特級無骨肉眼扒,鮮味滿載嘅牛🥩扒配上特級西冷去炭燒,對味道極高嘅堅持。甜品當然唔會缺一份法式焦糖燉蛋啦!吃咗咁多油膩前菜同主菜,呢個甜而不膩嘅甜品真系適合不過🍮😚。嗰種順滑口感,溫暖嘅糖香就係恰到好處嘅完美收結~~~~
想試下新餐廳,但又想食精品美食? 来西環的Cafe 2 Oyster n Grill 就冇錯啦!環境好舒服,裝修新潮,與眾不同,真係一個好地方放鬆同享受美食。✔️✔️✔️✔️✔️我哋一班餓鬼👻掃蕩佢個Menu ,各款都想試😽,但驚眼闊肚窄,唔想浪費,於是經過一輪激烈嘅討論🗣️同投票🗳️,最後加拿大帶子泡菜燴飯 勇奪冠軍🥇。一試味道,確實物超所值,帶子清甜,配上番茄醬及巴馬臣芝士,再加泡菜下面嘅燴飯,味道獨特,叫人食完仲想再食,可能因為係酸酸辣辣,所以好開胃阿😋😋。至於西班牙蒜蓉蝦呢款,真係冇得挑剔🥈,蒜蓉同牛油煮出嘅滋味真係好出色,用黎dip麵包就最正!和牛野菌燴飯,真是滋味,一口食落好滿足😳 ,和牛肉質豐美,配上野菌燴飯,真係無得輸。我哋個個都食得好滿,好開心,感到超滿足 。食物:✔️✔️✔️✔️✔️服務:✔️✔️✔️✔️Cafe 2 Oyster n Grill 真係一間好餐廳,菜式獨特,環境舒服。

我哋個個都食得好滿,好開心,感到超滿足 。

食物:✔️✔️✔️✔️✔️

服務:✔️✔️✔️✔️

2024-06-07 335 浏览
今晚和朋友係西環嘅Cafe 2 Oyster n Grill食晚餐👩‍❤️‍👨早早就約好左呢間西餐廳,星期六的晚上竟然都咁多人,真係好彩提早book咗位喇!廚師好有禮貌咁為我地烹調最先上場的香煎豬柳伴蒜蓉汁。那股香煎時的香氣,好誘人啊!肉片的外層煎得微微酥脆,內裡卻保持咗肉汁,蒜蓉汁增添咗個香味,好香口😋。另一款我地選擇的田園雜菜意大利飯,那混搭的蔬菜和米飯,食上口去好滑潤,嘴裡好似打開咗一個清新既小世界,呢碟真係好出色!😍意大利飯煮得口感適中,尚帶一點嚼勁,夏天的時候最適合配少少雜菜,食落口感覺清新自然。廚師嘅獨到眼光同巧手,無論係香煎豬柳定意大利飯,都烹調出清新可口,營養均衡嘅美食,真心推薦!菜餚的擺盤同裝飾都好用心,你可以感受到廚師每個烹飪動作帶嚟嘅視覺享受,和佢創造出嚟嘅美食藝術都好搭喇!✨️物超所值,推介大家都嚟試下呢個新餐廳。

展開我嘅呢個美食旅程,我今晚嚟到咗位於西環嘅「Cafe 2 Oyster n Grill」餐廳。原來視覺👀嗅覺👃🏻味覺👅在廚師嘅手藝上都可以發揮得淋漓盡致,而這一切都令我食得好滿足。首先我就要講吓👉🏻👉🏻👉🏻佢地嘅主角 - 生蠔,呢個生蠔新鮮、飽滿、口感有勁,一試之下就知道,佢地嘅生蠔真係有一種不同嘅美妙。仲要有著濃厚鮮味,實在令人一試愛上,更加迫不及待嚟第二口品嚐!🦪😋 接住我就開始嘗試佢哋嘅西班牙蒜蓉蝦。廚師會將每隻蝦放係pan上,加蒜蓉同時將牛油及香草並用熟練的手法煎至完美的狀態。其蝦肉質鮮甜富有彈性,吃落去實在是鮮嫩彈牙,整個人都為之振奮,讓我越吃越覺鮮美,而麵包上更是吸收咗所有嘅美味!🦐🥖🤤西班牙海鮮燴飯,雖然只係一碟主菜,但真係好好食。飯質軟熟、口感扎實,再配上新鮮海鮮同巴馬臣芝士,每一口都好有層次感。青口、帶子、地中海蝦帶來嘅海洋鮮味與燴飯完美咁融合喺一齊,味道真係極佳到令人讚不絕口。美國安格斯肉眼牛扒12安士,肉味十足。呢塊肉質超軟腍,肉質特別細嫩,帶有嚼勁。肉汁隨著切開滲出,布滿整個口腔🥩🙌完美嘅晚餐團圓之作就係佢們嘅Lychee Martini , 當清甜嘅荔枝味道

完美嘅晚餐團圓之作就係佢們嘅Lychee Martini , 當清甜嘅荔枝味道混合上馬丁尼嘅香醇,就係perfect match!!~~
2024-06-05 291 浏览
半年前,我就與老公在OpenRice上發現了這間位於西環的Cafe 2 Oyster n Grill。那一次的美好經驗讓我們印象深刻😉,於是在我們即將離開香港之前,決定再來一次菜單全新的主題晚餐🌙。首先,【加拿大帶子泡菜燴飯】🍲,味道十足的巴馬臣芝士交織著番茄醬的香氣,混搭新鮮的帶子💥,真正做到了跟帶子的完美搭配👍🏻接下來的【西班牙蒜蓉蝦】,每一隻蝦都鮮嫩可口,蒜蓉與牛油烘烤得恰到好處,香氣四溢。蝦肉脆嫩,每一口都是極致鮮美的享受😍。【白酒蜆肉扁意粉】震撼了味蕾的不只是新鮮的蜆,還有搭配的白酒染上的一絲醉人的餘香,再加上一撮羅勒🕺🏻【Lychee Martini】🍹是這次完美晚餐的最佳結尾。這杯含有淡淡荔枝香的果酒,不僅口感醇厚,而且清新宜人,讓一頓豐滿的晚餐劃下完美的句點。Cafe 2 Oyster n Grill無論是從亮麗的環境,還是獨特的飲食概念著手,都在香港的美食地圖上留下鮮明的一筆。獨特的口感,會讓人懷念不已。

食飯有時就關乎一種心情,一種選擇。呢次我就揀咗西環嘅「Cafe 2 Oyster n Grill」🔵滑心薯仔沙律🔵薯仔沙律好似一個驚喜包裹🎁,一啖食落去就會有一種醬仔、紅蘿蔔、酸豆同埋雞蛋嘅滋味湧上心頭,真係好開心😄!CP值🔋🔋🔋🔋🔋🔥燒得正嘅8oz紐西蘭菲力牛排🔥好重嘅炭香味道,再配埋新鮮嘅蒜蓉牛油🧈,真係好滿足👍!CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋💢美國安格斯肉眼扒💢光聽名字就好吸引人,更何況佢甘好食?!肉質新鮮,軟滑無比,置於口中,一啖肉汁四溢,餘韻猶存㗎啦🤤!CP值:🔋🔋🔋🔋🔋🍮法式焦糖燉蛋🍮最後一味甜品,焦糖色澤閃爍誘人,甜而不膩😊!CP值:🔋🔋🔋🔋🔋「Cafe 2 Oyster n Grill」嘅食物好讚,我相信我哋以後定會再嚟!
CP值🔋🔋🔋🔋🔋
CP 值:🔋🔋🔋🔋🔋
CP值:🔋🔋🔋🔋🔋
CP值:🔋🔋🔋🔋🔋
從未嚟過西環咁舒服而悠閒的Cafe 2 Oyster n Grill🍽,好有感覺喎👍👍。環境乾淨簡單,服務態度又非常好,真正放鬆心情。食物方面,首先要稱讚一下佢地的生蠔🌊,揀了新鮮飽滿嘅口感,每一粒都食得出海水嘅鹹香,大滿足之至😋😋。每粒都白白嘅,食落感覺好滑,從此愛上生蠔喇🐚!薯仔沙律和蘑菇炭燒牛排🔥都非常出色。薯仔沙律的醬仔、紅蘿蔔、酸豆、雞蛋都非常好食,我會因為薯仔沙律而再次黎呢度 lunch🐠。牛排烹調得恰到好處,火候掌握得非常好,每一口都可以品嚐到牛肉的鮮香,金黃的蕈菇和蒜蓉牛油更加豐富了口味。吃的時候,可以感覺到嫩滑的肉質在口中融化,這種感覺真的非常美妙😌。和牛野菌燴飯🍚真的很推薦,和牛肉、蘆筍、野菌、巴馬臣芝士,每一個配料都非常新鮮,飯質粒粒分明,味道非常濃郁。特別鍾意裡面的蘆筍。能吃到這樣的燴飯真的舒服極了☺️☺️。蘆筍和巴馬臣芝士的組合真的很棒,喺口腔裡甜味與咸香互相融合,一貫嘅美味令人歎為觀止👏。最後,當然要試一下甜品,朱古力熔岩伴雲呢拿雪糕🍮🍦朱古力味道夠,雪糕味道很鮮美,雙重味感令人回味無窮,結束了我們的晚餐。朱古力與雲呢拿雪糕交疊,正正好好,充滿幸福感😍。總的來說

總的來說,Cafe 2 Oyster n Grill的食物新鮮,環境舒適,價錢合理,真的是我來過西環最好的選擇。如果你想來西環放鬆心情,吃幾款好食的西方料理,我十分推薦呢度👌👌
2024-05-29 219 浏览
環境靚、影得靚相嘅餐廳,就揾「Cafe 2 Oyster n Grill」啦!坐低黎好舒服😌,明亮嘅燈光照到落地窗邊嘅飲品架,真係夠氣派有型!👍1️⃣我最鍾意嘅🥘「西班牙海鮮燴飯」!海鮮新鮮,飯燴得特別香口!每一啖都載滿海洋味,食落口超滿足😋。2️⃣再嚟就揀嗰個「紐西蘭特級西冷牛扒 」🍖!我見佢8安士嘅牛扒煎得恰恰好! 一cut落去係好tender,好juicy,但又有微微既焦香!食完大餐,當然唔少得點甜品!眼前嘅🍮「法式焦糖燉蛋」與🥮「朱古力熔岩伴雲呢拿雪糕」輕輕一吃,滋味立即湧上心頭,我同男朋友都直讚美味😮!飽得不得了😂!間靚餐廳,就係咁樣令人滿足!

飽得不得了😂!間靚餐廳,就係咁樣令人滿足!
今晚朋友生日,於是我哋決定去西環嘅"Cafe 2 Oyster n Grill"。 因為聽講呢到既西餐係好食同埋d地方好大,好好坐, 所以今晚我哋就去到咗呢間西餐廳🙀🙀。🍗脆皮春雞🍗  脆皮春雞看到就覺得很誘人!一咬落去,咁juicy既點解,d皮又脆wo,肉又嫩,高汁仔😍。🍽️ 檸汁醃八爪魚🍽️檸汁醃八爪魚賣相靚仔,酸酸尾尾,好開胃阿,同埋呢個好配白酒🍝 白酒蜆肉扁意粉🍝  意粉做到al dente!每一口都有鮮味,加埋白酒嘅氣味,好夾總括嚟講,呢個食物質素,服務態度同埋價錢都係好好既

總括嚟講,呢個食物質素,服務態度同埋價錢都係好好既
2024-05-17 208 浏览
今晚真係超開心😄,因為黎左間好特別嘅Cafe 2 Oyster n Grill食晩飯🍽。呢度整個環境真係好special,見到個環境,我已經感到好興奮同期待啦!😜🔸 出面飲飲嘢,我總有呢個習慣想揀啲特別或者新鮮嘅嘢試吓,就好似今晚揀咗一個全新體驗:生蠔!超新鮮,口感絕對上線!每次食呢d海鮮,我都會特別注意佢嘅新鮮程度,呢度嘅一定唔會令你失望的!😉🔸 薯仔沙律一出場我已經超興奮,超豐富配料包括醬仔、紅蘿蔔、酸豆、雞蛋,直接令我味蕾起舞,每一口都係享受!😊🔸煙三文魚忌廉汁扁意粉,聽落好奇怪,不過我又點可能錯過嘅!我真係愛驚喜,呢個組合就真係驚喜到我!😍🔸美國安格斯肉眼牛扒12安士,入到口嘅時候,個味令我好驚喜,好彈牙、好濃郁、完全係一流!我已經從頭到尾都鍾意佢啦!🤤🔸朱古力熔岩伴雲呢拿雪糕食到我味蕾跳舞,朱古力濃郁得來又唔會太甜,真係甜入心頭,俾我返到個笑容!🥰Cafe 2 Oyster n Grill嘅每一樣食物都係一個新驚喜,我好開心可以喺呢度享受到美食帶嚟嘅快樂!😄

今日想食好食嘅西餐,於是嚟咗呢間位於西環嘅Cafe 2 Oyster n Grill食啦!✨ 香煎豬柳伴蒜蓉汁。我想講係好好好食🤗🤗 個豬柳煎得啱啱好,再加上滑嫩嘅肉質!金黃色澤,吸引之餘,一切上去都喺好香,好好食!🥩✨ 經典芝士牛肉漢堡配薯條 。喂,乜又係肉嘅!🤭,份量超大,極贊!漢堡扒超香,又飽口!10個香有10個香!😣😣配上金黃薯條,加分無數!✌🏼總括嚟講,呢間餐廳嘅西餐整得好精緻,口感豐富,價錢都唔貴,份量大,絕對係一間值得推介嘅餐廳!
嘩嘩嘩💥今晚我同另一半度過咗一個美味之夜,食物美味得我哋驚訝,真係好要分享俾大家知呢個體驗‼️‼️ 我哋齊齊欣賞咗四款好食嘅菜,價錢合理且份量驚人,讓我同老公食到超級滿足‼️✅檸汁醃八爪魚呢個菜order嚟一試,八爪魚被檸檬汁醃製,食落去充滿檸檬清新同八爪魚嘅海鮮鮮味。每一口咬落,口感扎實同有咬勁🦑💁‍♀️超爽!✅醬香煎帶子接著就嚟個醬香煎帶子,份量好足!煎帶子外面香脆的感覺煎得剛剛好,而內部煎至柔軟,配上絲絲煙韌,輕輕一咬就覺得賣相先係一流,味道更是極品👌🙆‍♀️。✅雙人烤海鮮拼盤船頭嘅雙人烤海鮮拼盤,款式豐富,包括海魚、海螺、八爪魚、帶子和大蝦,食得好滿足!🦐🐙烤得恰到好處,商品色香味都好吸引人!✅白酒蜆肉扁意粉呢碗白酒蜆肉扁意粉,味道出乎意料之外咁好食!🍝🍷滿滿嘅鮮蜆肉與白酒香,配埋扁意粉,不得了嘅好食,真係大大推薦!總括而言,Cafe 2 Oyster n Grill嘅晚餐真係好出色! 每一個菜式都有自己獨特嘅風味同口感,令人充滿好感!服務員嘅服務都好好,環境更是雅致舒適。 下次唔知道要食咩?快啲嚟試吓呢度啦!👍
✅檸汁醃八爪魚
✅醬香煎帶子