Café Circles

餐厅: Café Circles
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
资讯:

资讯:

2020-09-23 1875 浏览
頭盤和甜品十分精緻,這價錢能食到這種級數,超值。而龍蝦新鮮,如本月初的食評寫的一樣好。希望他們除自助餐外,繼續能在Set dinner上進步,品嘗後喜出望外。之前看到評語寫服務員態度不好,今次特別留意他們,沒有這回事,而且態度和服務不錯,很主動關心顧客,不要信別人評語,親身感受一下吧!

2020-09-23
2020-09-21 1761 浏览
位於荃灣如心海景酒店暨會議中心的Café Circles,是一間全日提供國際佳餚美食的餐廳。餐廳主打自助餐,深受客人喜愛。但最近因為疫情關係,轉換經營風格,提供超掋食龍蝦套餐,客人可以安坐座位進食,更加安心啦。 餐廳佔地超廣,環境寬敞,座位舒適,可容納200人,非常適合家庭相聚哦。靠近窗邊的位置能看到,開揚的城景和海景,感覺更加舒適自在呀。 波士頓龍蝦套餐  $239(特價) $398(原價) 只需二百多的龍蝦套餐,包含: 前菜、主菜、甜品和飲品。雖然選擇不多,但客人可以自行選擇菜式哦。 羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律伴意大利醋 色彩繽紛的羽衣甘藍沙律,令人食慾大增。羽衣甘藍很新鮮,香橙西瓜多汁鮮甜,配上陳醋很開胃。 粟米忌廉湯配牛油蛋包 濃香甜美的粟米忌廉湯,粟米味很濃郁,味道不錯呀。 波士頓龍蝦配黑松露意大利飯 波士頓龍蝦配紅花海鮮扁意粉波士頓龍蝦熟度剛剛好,肉質結實,肉白彈牙,表面更有炙燒痕跡,膏香撲鼻。黑松露意大利飯,粒粒飽滿,醬汁充份被米飯吸收,很不錯呀。紅花海鮮扁意粉,軟硬度適中,幼滑美味,若份量多一點更好。 抹茶慕絲青蘋果醬泡沫 超可愛的青蘋果甜品!!令好友都忍不住拍照呢。蘋果
位於荃灣如心海景酒店暨會議中心的Café Circles
,是一間全日提供國際佳餚美食的餐廳。

波士頓龍蝦套餐  $239(特價) $398(原價)

羽衣甘藍藜麥香橙西瓜沙律伴意大利醋

粟米忌廉湯配牛油蛋包

濃香甜美的粟米忌廉湯,粟米味很濃郁,味道不錯呀。

波士頓龍蝦配黑松露意大利飯

波士頓龍蝦配紅花海鮮扁意粉

,粒粒飽滿,醬汁充份被米飯吸收,很不錯呀。紅花海鮮扁意粉
,軟硬度適中,幼滑美味,若份量多一點更好。

抹茶慕絲青蘋果醬泡沫

超可愛的青蘋果甜品!!令好友都忍不住拍照呢。蘋果皮包裹著白朱古力脆皮,抹茶慕絲,蘋果粒和鬆軟蛋糕,質素頗高,很好吃呀。
2020-09-19
2020-09-14 2900 浏览
(1) 9月6日到此餐廳食自助晚餐,6:23pm行到即場切牛仔肉及羊髀肉位置取食物時,職員竟發脾氣態度極惡劣大聲喝本人說未夠鐘呀,那我便繼續等,到他將食物給我時是6:26pm, 相差其實只有幾分鐘時間,更沒有詢問我是想要那款肉 就求其比一款肉我,(2) 收碟職員像搶奪顧客未食完的碗碟 (3) 每人一份的鮑魚冬菇內的生菜係沒有煮過的,總括來說沒有服務質數可言,另外食物種類小,不值558(未計加一 )
2020-09-06
2020-09-11 1848 浏览
網上見到這個銀鱈魚套餐半價喎,所以要一試半價係$149但因為加一是以原價計算,所以實付$180, 銀鱈魚是比較貴價嘅魚,以這個價錢食到這個有餐湯,主菜,甜品及飲品的套餐算是抵食!主菜銀鱈魚質素好,味道好,忌廉焗薯也很好味道,甜品也ok, 所以我覺得這個套餐算是抵食
網上見到這個銀鱈魚套餐半價喎,所以要一試
2020-09-04 2311 浏览
荃灣如心酒店 Cafe Circle 最近推出左一個三道菜既「波士頓龍蝦套餐 」新Menu. 一直以來Cafe Circle是自助餐廳,今次在逆市中一改以往,在餐廳推出了Set Menu 👍🏻 更以半價優惠價錢就可以享受到真係很吸引🤤餐廳位於酒店9樓,餐廳環境非常舒適寬躺,樓底也很高,裝修也非常有格調!餐廳職員也區分了吃自助餐及吃套餐客人的位置,座位環境寧靜很舒適感覺也很有私隱度👍🏻套餐頭盤分別點選了車厘茄牛油果伴檸檬油醋汁及 粟米忌廉湯. 車厘茄牛油果伴檸檬油醋汁擺盆非常精緻,酸甜開胃,味道清新. 粟米忌廉湯餐廳是用上新鮮粟米打碎然後隔渣所以入口很順滑而且香甜非常Creamy👍🏻主菜方面是焗半邊波士頓龍蝦🦞配檸檬牛油汁及黑松露意大利飯 或 紅花海鮮扁意粉. (仲可以加錢upgrade 做原隻龍蝦😍)餐廳用料睇得出落重本,龍蝦非常新鮮,焗得剛剛好沒overcook所以肉質很爽口彈牙,蝦膏也很鮮甜👍🏻仲細心地幫你既龍蝦鉗剝埋殼,抵讚!特別係佢個檸檬牛油汁,味道好清新,令本身鮮甜既龍蝦多一種口味。最後甜品方面係非常吸晴既抹茶慕絲青蘋果🍏醬泡沫. 這款青蘋果造型的甜品,絕對是#相機食先📸

套餐頭盤分別點選了車厘茄牛油果伴檸檬油醋汁及 粟米忌廉湯.
車厘茄牛油果伴檸檬油醋汁擺盆非常精緻,酸甜開胃,味道清新.

最後甜品方面係非常吸晴既抹茶慕絲青蘋果🍏醬泡沫.
這款青蘋果造型的甜品,絕對是#相機食先📸. 味道也非常有驚喜,外層是一層比較甜的糖造成既青蘋果皮,包着香濃甘香的抹茶mousse和最內層酸酸甜甜的青蘋果果肉粒,食落非常有層次也中和了甜膩的感覺👍🏻

這個新推出的套餐性價比很高而且食材新鮮烹調味道也很好👍🏻 加上餐廳環境舒適很適合朋友家庭聚餐或情侶二人世界撐枱腳
十分值得推介
2020-08-23 3055 浏览
1. 防疫措施:呢間自助餐21號重開,今日馬上幫襯了😜位同位之間隔得好遠,而且好多野食都蓋上蓋子,好安全👍每張枱上面都有酒精搓手液。2. 食品種類:午市自助餐有齊刺身,沙律,冷盤,熱盤,切肉 (今日係羊脾,我唔食羊🙄), 甜品,雪糕( H獨立包裝三種味). 同6月份食個次,分別不大,主要係海鮮拼盤,冇咗青口變咗小龍蝦。熱盤出奇地多左烤魚,沙律由6月份原本分開一杯杯,變返做以前咁一盤盤。甜品冇咗我最喜歡的布朗尼😭3. 食物質素: 冷盤一般, 小龍蝦,稍為鹹咗啲,蝦唔夠大同鮮。沙律係我嘅主打,呢一間啲沙律特別多選擇, 仲有罕見嘅羽衣甘藍😍熱盤有菜有肉,咖哩,印度野,燒味叉燒好吃。甜品比上一次差,今次有炸菠蘿,唔記得左試😫 Tiramisu 好想食多轉,但個胃唔夠大😔4. 用餐時間: 好少有自助餐可以咁長時間,食足三個半鐘。
1. 防疫措施:
呢間自助餐21號重開,今日馬上幫襯了😜
位同位之間隔得好遠,
而且好多野食都蓋上蓋子,好安全👍
每張枱上面都有酒精搓手液。
2. 食品種類:
熱盤出奇地多左烤魚,
沙律由6月份原本分開一杯杯,
變返做以前咁一盤盤。
甜品冇咗我最喜歡的布朗尼😭
熱盤有菜有肉,咖哩,印度野,燒味叉燒好吃。
4. 用餐時間: 好少有自助餐可以咁長時間,食足三個半鐘。
2020-08-23
午餐
2020-07-10 2457 浏览
海鮮: 最想食嘅凍蝦同蟹腳但越食越細隻冷盤: 感覺好主觀就係睇完唔想食熱食: 得魚係見得下人其他熱食真心唔想食(煎蠔餅味道唔錯)甜品: 有幾款磅裝蛋糕幾好食不過我一睇就知食晒就冇。Häagen-Dazs雪糕當晚輪到係香蕉同咖啡味,即係隔空叫我唔好食啫。P.S. 整體來講荃灣區有其他食肆有好多選擇唔一定要上嚟食自助餐😷利申: 係因為住宿推廣優惠連自助餐,但間房真心好差,唔知係咪因為近海嘅關係房間好潮濕連張床單都係好濕。😭
海鮮: 最想食嘅凍蝦同蟹腳但越食越細隻
冷盤: 感覺好主觀就係睇完唔想食
熱食: 得魚係見得下人其他熱食真心唔想食(煎蠔餅味道唔錯)
2020-07-08
  • 甜品
話說在如心酒店9樓食自助餐,但遇到如此不知所謂的服務態度,昨晚26/6我準時出1830到如心酒9/f入座,誰不知入座交飛時,門口個服務人員說入面無位,坐門外出面白色椅子,外面又無冷氣拿食物又遠,但我入到餐廳入面大把位,未說食物質素,這無禮服務質素以大打折扣,食物都不用說了肯定不值四百幾一位。
2020-06-26
2020-06-12 3969 浏览
5月29日今日一家五人來食午市自助餐,唔係,而家係午市套餐,因為小朋友生日,所以想食下酒店自助餐,三大一细一長者,埋單11xx .....價錢唔算貴,但中伏.......頭盘凍海鲜,坐低就自動上,有5-6樣野,各五件,三文魚,龍蝦仔,蟹脚,青口,味道好一般。北寄貝居然有沙....wtf,吞拿鱼好差,薄而散嘅。以上海鲜只有一碟........不能加單。湯有中,西湯兩款,飲左個西湯,番茄湯,一般,成餐唯一熱食。餐包兩款,一般。微暖。沙律,有三款,一小杯上,一杯一啖,味道一般,唔夠醬,問D侍應拿,9唔搭8咩都唔知,最後仲要叫個經理來拿,一拿又拿一大碗,玩野咩。主菜有五款牛扒(只可按人數點一次),西冷唔得,牛柳一般,T骨得半件,變左L骨。肉眼可以食,但偏咸。羊脾,凍既,一小片,有少少羊味。一般。豬脾,都係凍既,硬。味道一般。海南雞,雞偏硬,没味,有骨,飯偏淡。没醬。兩款意粉,有粗有幼,好食過波仔小小。甜品得三款,蓝梅蛋糕,曲奇底林既,麵包布丁,唔好食,芝士蛋糕唔夠凍。成餐飯食到谷九氣,選擇少,味道差,服務態度一般,酒店既環境,野食仲差過撒利亞。真係請我都唔會再去。
5月29日

以上海鲜只有一碟........不能加單。

羊脾,凍既,一小片,有少少羊味。一般。
豬脾,都係凍既,硬。味道一般。
海南雞,雞偏硬,没味,有骨,飯偏淡。没醬。
兩款意粉,有粗有幼,好食過波仔小小。

2020-05-29
團購
2020-05-30 4859 浏览
不可一、不可再看見有6 折coupon 原價成3 百幾蚊既lunch buffet,心想應該都唔會太差! 我們一行5 人有兩個小朋友,一個9 歲一個11 歲! 侍應話(3-11 歲) 當小童價,最後話11 歲既小朋友要收大人價!(這已令我覺得很不合理) 但都未算! 一坐低,就會上一碟海鮮同一碟刺身! 但個兩碟野無論你幾多人黎,佢地都係卑一碟,重要無得再叫! 我即刻想走,大老!食lunch buffet 海鮮同刺身都唔係任食,咁我有咩可以任食? 普通2 百幾蚊放題都任食啦! 已經心知不妙!再黎佢有5-6款牛扒每人只可揀一款,大老,你收成折實都要$258 既任點任食連牛呢d 咁普通嘅野都只可叫一次,根本就唔叫任點任食!(最後當然質素只係一般) 整體食物質素非常普通,只能同快餐買店比較! 仲要所有食物加埋甜品,餐湯先得十幾種野食! 少得可憐!服務質素也非常差,問侍應有沒有麵包或牛油,佢話應該有,問佢有冇沙律醬或千島醬,答案竟然係唔知度放喺邊, 叫佢問資深一點既侍應, 資深侍應一開始竟然話無,佢哋唔提供呢d 野! 一再追問先死死氣入廚房攞左一大碗千島醬出黎! 我已經唔覺得自己係酒店食緊野! 無
不可一、不可再

明明好多位,但要坐到咁迫

5  個人唔夠食既海鮮

一人只可叫一份既肉眼

整體食物質素非常普通,只能同快餐買店比較!

仲要所有食物加埋甜品,餐湯先得十幾種野食! 少得可憐!

一再追問先死死氣入廚房攞左一大碗千島醬出黎! 我已經唔覺得自己係酒店食緊野! 無質素,無服務,而且出餐速度極慢!
爭取左好耐既千島醬

甜品選擇極少,雪糕只得一種味!真係未試過!
沒有質,也沒有量,更沒有選擇!

最後埋單,5 個人6 折後 $1145 食lunch, 食咁既野

咖喱魚
所有甜品
得一重口味雪糕
  • 沒有
2020-05-28 2872 浏览
見醫護人員有6折,約埋友人星期日聚餐, 點知原來全人類都有6折,無分彼此,已覺中伏,食物都是將貨就價,選擇少,味道一般,見到已切開之檸檬片開始變黑,唔知放左幾耐。食物是由客人自已取,見有人沒帶口罩去取,在疫情下很擔心衞生問題;不像其他酒店,有職員站在食物旁遞上,不許客人自取,會比教安心。
2020-05-27 2141 浏览
無諗過豬脾會細過雞脾,作為maincourse實在無法接受,因為肉既部分大部分俾切走,只剩1條骨帶少少肉,另外甜品tiramiso水汪汪,難接受,希望改善,因為以此價錢可以去outback食質素好些,還有錢剩呢。有位老伯伯想飲咖啡,剛好取飲品,就協助老人家圓成,我希望指示清晰點,可以繪圖指示。另一maincourse牛扒比較薄,份量少。酒店應該有的親切感門口男職員欠缺,連客人離開都無招呼一句,上菜職員比較忙但態度比較好。附上未食前的豬給大家看,只是用一隻茶杯定係咖啡杯剩著。大家可以清楚看到只是一條骨帶些少肉。
2020-05-27
優惠券
2020-05-25 2046 浏览
疫情緩和,人總想出外走走,活動一下,吸口新鮮空氣。行得累了,當然要吃飯喇。想不到吃甚麼,最好就是吃自助餐。但在距離限制,如何保持距離之餘,又可以取食物呢~答案就是“放題點心紙”。第一次食自助餐是以點心紙形式下單。雖然有選擇,但食物範圍縮細了,種類減少了,平衡成本效益下,唯有大家一人讓一步喇。海鮮拼盤及魚生拼盤,每人只可以有一Set。不能encore。味道普通,沒特別。澳洲穀飼肉眼牛扒。牛肉是五款種類中選其一,不能encore同樣或其他種類。只有一次“機會”。肉質算嫩,大約6至7成熟,不過不失。原來最好食的是薯蓉。是日中湯: 淮山煲馬蹄。有味道,算是不稀,吃到煲出來的味道。(左起)德國薯仔沙律、Parma ham配哈蜜瓜、凱撒沙律、煙三文魚。可以任食,細細杯,喜歡的可以多吃幾杯。燒羊脾。汁及配菜與穀飼牛一樣,羊脾薄切,沒有太濃烈的“蘇”味。味道中上。是日西湯: 蕃茄忌廉湯。卡邦拉闊條麵。湯算是濃稠,偏酸味。闊條麵有味,醬汁不會太多或太少,吃下去不算很滯。Tiramisu及生菓(有Hagadaz雪糕,但只得芒果味,所以沒有揀)。點心紙明明寫著雜莓伴生菓,出來的效果是雜莓“走路”了。Tira

澳洲穀飼牛

是日中湯,淮山煲馬蹄

燒羊脾

卡邦尼闊條麵

Tiramisu及生菓(有Hagadaz雪糕,但只得芒果味,所以沒有揀)。點心紙明明寫著雜莓伴生菓,出來的效果是雜莓“走路”了。Tiramisu一如其他地方吃過的味道,沒有加鹽加醋。
咖啡、茶及果汁任飲,可在自助區隨意自斟自飲。
其實這種特別形式的自助餐,反而令食物不容易浪費,想吃多少便多少,任你填寫多少數量。只要你能吃得下。雖然選擇少了,但可以減少浪費,都不錯。改變了的食法,習慣一下應該可以的。
2020-05-25
2020-05-20 2347 浏览
就快母親節,於是揀個平日夜晚同一家人去左如心廣場上面食semi-buffet!首先會根據人數供應刺身,有希靈魚、北寄貝、甜蝦、吞拿魚、八爪魚、三文魚,幾甜幾新鮮,不過如果份量可以再多D會更好!凍海鮮有四款,包括:青口、凍蝦、雪蟹腳和龍蝦仔,最喜歡還是雪蟹腳,啖啖肉,鮮味可口!都係啦,份量唔夠,食得唔太盡興!冷盤方面有煙三文魚,煙肉蜜瓜,薯仔沙律同凱撒沙律,呢個可以無限點,所以就點多幾次煙三文魚,好好食!主菜有多款選擇,某幾種扒每人限叫兩份,因為我地係4個人,所以可以叫最多8份,例如西冷扒,肉眼扒,T骨扒等,家人讓晒D QUOTA俾我,我試盡晒D牛扒! 除左牛扒之外,另外可以叫燒雞,炸魚,豬扒,意粉等,呢D就唔限份量,食到飽為止!甜品時間到,有藍莓芝士餅、提拉米蘇、麵包布甸等,媽咪話個藍莓芝士餅好食,仲食左2件!

2020-05-17 1924 浏览
疫情已維持近半年,想念一家食自助餐日子。今天本港疫情好轉,又睇到如心酒店circle cafe六折,馬上訂位!openrice可網上訂位,有六折couple,要求電腦版print出嚟。星期六午市自助,2大2小約$1000。没有高價食品,價格親民,义燒我家小孩至愛。Hagan Dazz任食……