2018-04-11
之前ig 見到佢既抹茶咖啡,作為抹茶控及半個咖啡控,實在無法抗拒. 睇過menu價錢唔算貴,就約埋fd 來飲咖啡順便食dinner....呀,唔係.係約fd 食dinner 順便試Coffee🤣pasta 同all day breakfast 都係百蚊以內,仲有sandwiches salad 等輕食環境佈置幾舒服,拱形既天花好特別少見. 空間感突然大左. 畫同一d 小擺設感覺都好溫馨order 左個墨西哥雞肉菠菜闊條麵,white sauce,應該有落點墨西哥辣椒所以帶點微辣,調味唔錯... 闊條麵口感都可以,唔會太腍. 份量對男生可能不太足夠睇落超吸引all day breakfast,波蘭腸好大一條,咬落juicy 啖啖肉,另外德國腸帶點香草味,味道亦是唔錯. 最後order 煙三文魚牛油果牛角酥$68 卻有點失望. 其實滿滿avocado mix smoked salmon 味道係唔錯,可惜croissant唔新鮮,食落有點軟腍. 其實如果再番焗酥脆點效果都會差好遠登登登登,主角登場. 抹茶咖啡$45其實之前ig 見到係純綠色,睇落似 matcha latte ,完全聯想唔到
登登登登,主角登場. 抹茶咖啡$45
其實之前ig 見到係純綠色,睇落似 matcha latte ,完全聯想唔到coffee. 不過我呢杯係啡中帶點綠,顏色其實有點詭異😂
味道個人覺得都match wor, 抹茶香同coffee 香混合,而又帶點coffee苦味又似係茶澀味. 諗諗下其實咖啡抹茶兩者都幾似,一樣香味迷人又帶點苦澀,適合細細品嘗,讓人無意中陷入其魅力中不能自拔....
戴定頭盔先,口味既野好個人. 我自己就幾接受到新野,而且matcha 同coffee都喜歡. 因為其他coffee 都平十幾,如果驚飲唔慣可能選其他regular coffee/floral tea 好d
因為免加一,order 一枱埋單300,價錢都okay.