2021-01-25
Kennedy Thai Cafe🍽 Thai Good Thai Relax💕..西環真係好多好野食,一處靜中帶旺既地方,隱藏着一間泰國餐廳🍽,地方舒服帶有泰國獨式,而且店內全部都係泰國人🇹🇭 廚師👨🏻🍳👩🏻🍳。手法正宗,自然味道都由Thai Select 皇家認證正宗泰國泰國菜啊啊啊。咁犀利當然要去試試。.ll $308✨炭燒豬頸肉伴酸子醬Char Grilled Pork Neck✨冬蔭大頭蝦湯Tom Yum Goong Prawn✨椰汁青咖哩雞肉Green Curry w/ Coconut Milk & Thai Baby Eggplant (Chicken)✨香葉辣椒炒肉碎Stir Fried Minced Meat w/ Chili Basil.套餐有:2 Appetizers + 2 Main Courses,午餐同樣精彩😍。冬蔭公❤️ 好味又正宗,很有泰國原味,果然係餐廳必食推介,系屬中環老店獲米芝蓮推介,味道有保證。而且大頭蝦🦐 新鮮大大隻 讚。而椰汁青咖哩🥘 很香重椰奶,係我喜歡的,很好下飯呢。.ll $48Mango Coconutll $40Butterfl
l[Sharing Menu 暹館孖寶]l $308
✨香葉辣椒炒肉碎
l[椰香芒果飛雪]l $48
Mango Coconut
l[蝶豆花青檸梳打]l $40
Butterfly Pea Flower Essence & Lime
套餐可以以半價加配飲品:其中一款招牌冰沙飛雪🍹 Siam Signature Smoothies,椰芒很爽;招牌梳打特飲🍹 Signature Soda 蝶豆花🦋 很美很清爽。
✨南瓜焦糖布甸 $62
Pumpkin Caramel Custard
✨芒果黑白糯米飯 $78
Sticky Black & White w/ Mango
✨泰式手工雪糕 (榴槤) $38
Thailand Handmade Ice Cream (Durian)
同樣半價加配甜品:芒果黑白糯米飯推介😍 芒果🥭 很甜很橙,糯米飯煙煙韌韌夠軟熟,口質我很喜歡💕 加上椰汁超配。
西環泰國菜🥢 享受慢活同時,也享受一頓美好正宗泰國菜吧。
×××[Cafe Siam]×××