2018-11-01 48 浏览
今日選咗尖沙咀食晚飯聚一聚,係之前聽朋友說食物不錯所以去試一試。找這店有一點要留意,不要見 lift就搭,記得要見到下面呢個招牌上樓梯就到㗎啦。他的裝修很特別,有自己的招牌椅子,窗上也配有他自家設計的圖案,可以邊吃便欣賞。煙三文魚凱撒沙律,配沙律醬,大大份,兩人食份量適中。香辣蒜片鮮蝦扁意粉,扁意粉軟硬適中,不過原來真係幾辣,不能食辣的真係要三思。鮮蝦夠爽口,配搭這個辣味真的不錯。翠香芭堤雅燒春雞,沒想到這款燒春雞上枱時,雞皮可以這麼脆,真的是外脆內嫩,配搭有他的薯條及燒蔬菜,大愛!小食拼盤,分量很豐富,有蠔,魷魚,雞翼及薯格,配有三款醬料,任君選擇,不怕熱氣的值得一叫!芝士蛋糕,套餐加錢點的。芝士味濃厚,性價比高。朱古力心太軟,這款甜品,幾乎每一間店有他的我都會叫,朱古力很流心,配合冰冷的雪糕及酸甜的士多啤梨,永遠都是無敵的配搭

煙三文魚凱撒沙律,配沙律醬,大大份,兩人食份量適中。

芝士蛋糕,套餐加錢點的。芝士味濃厚,性價比高。

2018-10-25
  • 朱古力心太軟
  • 小食拼盤
2018-10-30 60 浏览
一上到黎就被佢既裝修吸引係桃紅色好少女又醒神 MENU 又DEIGN 得好靚佢有個半開放廚房係會見到廚師係入面準備食物今日叫左個兩人套餐金不換 煙肉焗扇貝轉龍蝦濃湯 同埋黑松露野菌濃湯個人一向好鐘意飲龍蝦湯今次都冇令我失望好香好濃郁!我最鐘意係半邊波士頓龍蝦,龍蝦忌廉汁意式燴飯好大隻龍蝦呀真材實料,仲有好多膏個risotto濕潤度岩岩好新鮮煮好熱辣辣龍蝦味好重,好鮮好濃食極唔停口紐西蘭羊架都正7成熟岩岩好入面好粉嫩火喉控制perfect羊味都好夠 油脂好香仲加左個手工啤酒係主打 洛神花加紅莓味比較清新但又唔會太淡好味呀要試真心推介咁高質素既西餐
一上到黎就被佢既裝修吸引

個人一向好鐘意飲龍蝦湯
今次都冇令我失望
好香好濃郁!

我最鐘意係
半邊波士頓龍蝦,龍蝦忌廉汁意式燴飯
好大隻龍蝦呀
真材實料,仲有好多膏
個risotto濕潤度岩岩好
新鮮煮好熱辣辣
龍蝦味好重,好鮮好濃
食極唔停口

比較清新但又唔會太淡
好味呀要試

真心推介咁高質素既西餐
2018-10-29 56 浏览
Candies Foodies位於尖沙咀樂道一幢大廈的閣樓,地鐵站A出口走不到一會就可以找到,挺方便。餐廳用心佈置,從樓梯間開始已經充滿萬聖節的詭異氣氛,還有波爾多酒莊的triple magnum size酒樽。一進門竟然看見一部糖果機,符合餐廳的命名。晚市除了單點食物,還有兩個二人套餐和一個四人套餐,二人套餐可以選擇1個頭盤,2碗是日餐湯,1份意大利麵或者燴飯,及一個主菜,套餐奉上咖啡或茶一杯,於是我們選了二人套餐B。餐湯先上,今晚是「馬鈴薯忌廉湯」,份量剛好,不會喝完湯有飽滯感,盛湯的碗挺可愛,像咖啡杯一樣。頭盤我們選的是「泰式燒豬頸肉」,豬頸肉味道燒得不錯,醬汁其實可以再多一點。然後是「龍蝦忌廉汁意式燴飯」,有半隻波士頓大龍蝦,賣相好看,意式燴飯煮得夠黏稠。主菜我們點了「美國安諾斯肉眼牛扒」,有9安士的份量,醬汁跟肉眼扒也配合。可能本人吃不慣太生的牛扒,如果能煎久一點和上桌時熱氣能維持久一點的話味道一定會更好。朋友是男生,食量挺大,於是我們加點了「黑松露野菌荷蘭薄餅」。可麗餅一樣的餅底,薄薄軟軟的,餅邊烤得微焦,口感軟中帶脆互相配合,我們還是頭一次吃到這麼特別的薄餅。小建議是二人

一進門竟然看見一部糖果機,符合餐廳的命名。

小建議是二人桌子很小,但是每道菜的碟子挺大,吃兩人套餐時一次上菜根本放不下,也不要說我們有加點。其實可以加大一點的桌子,不然等客人吃到差不多再上下一道菜也是可以的。

最後我們以一杯香濃的即磨咖啡為今晚的晚餐劃上句號。
馬鈴薯忌廉湯
黑松露野菌荷蘭薄餅
啤酒
Coffee
2018-10-27 539 浏览
今日去尖沙咀同我朋友食晚餐,我朋友話我負責唸食咩,我記得之前我有個朋友話海港城附近有間樓上餐廳幾盞鬼,於是就打電話去問下個老友啦,佢就俾左條openrice lunk我啦,都幾多like wor, 好啦,一於去試下啦!大約9點左右我地就去到啦,舖頭嘅裝飾真係幾特別,無論牆身甚至係menu都有好多餐廳自創嘅公仔,感覺上都幾特別,同埋都幾有heart 。咁我地就坐低望下個menu 先。睇到佢地有d 2人餐同埋4人餐咁樣。咁有選擇困難症嘅我地就選擇左個$398嘅2人套餐b啦!好啦!咁就開始食啦!首先就係是日廚師餐湯啦!個湯就係薯仔忌廉湯,個湯好濃嘅薯仔味,好足料,而個湯口感都一流,唔會話太(杰),我真係有d怕出面飲d湯濃到好似飲醬汁咁樣,e個就剛剛好啦,唯一不足嘅就係細碗左少少,唔夠喉,哈哈!跟住就係頭盤啦!我地就選擇左泰式燒豬頸肉啦!e個豬頸肉就真係有驚喜,燒都好香,同埋幾乾身,時間控制得非常好,唔會話好柴,我就根本都無點個泰式辣醬都已經覺得唔錯唔錯。跟住就到個主菜出場啦,蟹肉bb露筍荷蘭薄餅,我本身就掛住留意蟹肉bb字眼而就無留意到荷蘭薄餅字眼,一上枱果下我就定左幾秒,心唸點解我咁大個人

跟住就到個主菜出場啦,蟹肉bb露筍荷蘭薄餅,我本身就掛住留意蟹肉bb字眼而就無留意到荷蘭薄餅字眼,一上枱果下我就定左幾秒,心唸點解我咁大個人都未見過咁嘅食物呢!
咁就試下啦!佢同我地食開嘅薄餅好大分別,就係個餅底唔係厚底,係超薄餅底,個荷蘭薄餅餅底好香好脆,而d料都好好味,茄汁底再加上蟹肉好夾,一個咁大嘅薄餅我地兩個人都食得晒,建議就食左入面d 餡料先,由內到外咁樣食起,有驚喜,正!

跟住到飯啦,我地就叫左個龍蝦汁燴飯,賣相好好,隻龍蝦好大隻,有膏,加埋d芝士個龍蝦肉非常香口,而個飯師傅就落埋d龍蝦汁一齊燴,入晒味,另外都唔會有一種 好肥膩嘅感覺,最後我地所有野都食晒。非常滿足。

最後就叫埋個餐飲,我地就叫左candies同埋陽光,其實都好想試下佢地果d手工啤酒呀!不過就揸左車,就兩個都唔好飲啦!不過杯野飲都唔錯,成晚都非常滿意,好滿足,老友就真係無介紹錯,最後埋單啦。人均都係二百零蚊,尖沙咀咁區算係好抵食啦!會再黎幫襯。

2018-10-23 60 浏览
平日不太喜歡吃西餐的我,今次呢間又唔錯喎😊,可以話好好食👍🏻,令我對西餐有點改觀!位於尖沙咀樂道,雖然人來人往,平日經常經過,但一點也察覺不到,真的要仔細找!裝修擺設都別具風格!晚市套餐選擇多,有我至愛的龍蝦😋龍蝦湯,蝦味十足,飲得出的濃郁感!煙三文魚凱撒沙律🥗蔬菜乾淨新鮮爽口,煙三文魚不會太咸,再加了麵包糠卜卜脆,十分凊新!波士頓龍蝦燴飯平日好怕食燴飯,因為怕難消化,飯粒又好似未熟的感覺😔,但這碟絕對令我改觀了😊而且香濃的龍蝦忌廉汁煮得恰當好處,龍蝦肉亦食得出鮮味,好多肉,食唔停口😋😋蟹肉BB露筍荷蘭薄餅香口的薄餅邊,加上淸甜露筍,雖然有些香料不太熟悉,但整體味道配合得很好,內軟外脆,超好味👍🏻👍🏻蜜桃果茶榛子拿鐵
裝修擺設都別具風格!
晚市套餐選擇多,有我至愛的龍蝦😋
龍蝦湯,蝦味十足,飲得出的濃郁感!
煙三文魚凱撒沙律🥗
波士頓龍蝦燴飯

蟹肉BB露筍荷蘭薄餅

蜜桃果茶

榛子拿鐵
今日放假去咗尖沙咀行街順便接埋阿妹收工食晚飯,經商討後決定去食西餐,之前朋友介紹過樂道有間上樓西餐廳,就去試吓。由樓梯至上樓,沿途有好多特別的裝飾及畫像,好用心去擺放及設計😍仲有夾糖地方,幾得意呀😍餐牌上有好多不同食物選擇,薄餅、沙律、牛扒等....,最後選擇左二人餐。龍蝦湯-味道超濃超香,入口幼滑,味道不錯👍龍蝦汁忌廉燴飯-龍蝦焗至金黃食,肉質新鮮鮮甜爽口,忌廉燴飯煮得剛剛好,不會太淋或太硬,好入味。😋😋😋安格斯肉眼牛扒order 七成熟,擺盤好有心思,肉汁鮮嫩咬落多汁,配合醬汁味道一流👍👍👍最後食到好飽,叫咗杯熱辣辣的蜜桃茶消滯。
仲有夾糖地方,幾得意呀😍
龍蝦湯-味道超濃超香,入口幼滑,味道不錯👍
最後食到好飽,叫咗杯熱辣辣的蜜桃茶消滯。
2018-10-19 93 浏览
為左重拾中學回憶,我同友人約左係尖沙嘴食飯,食飽飽仲可以散步行返旺角搭車返屋企。尖沙嘴各式各樣餐廳林立,今次友人搵到間好餐廳,係樓上舖,閣樓。從門口位置,已經充分地吸引到我!充分體現店主佈置得餐廳非常有格調!即使平日放工後已經精神疲憊,當見到餐廳擺設咁有心思,食慾及精神都返曬黎!原本擔心太夜食飯會沒有位,於是早到很多,結果真的如我們所料,越夜人越多! 大家三五成群地步入餐廳,成餐飯食得好愉快,很熱鬧。對於單點菜式有選擇困難症的兩個人,我地決定食套餐! 套餐B有曬我們想吃的菜式! 於是毫不猶豫地就揀了套餐B。為了令我們的套餐更豐富,我地加錢點了招牌特飲Candices 和血雨,特飲的名稱非常新奇有趣,飲落很清新很解渴。頭盤選擇了:金不換。煙肉焗扇貝,配上薯蓉,食落除了能夠食到扇貝的鮮味,配合薯蓉享用唔會覺得膩。餐湯轉了龍蝦濃湯和黑松露野菌湯,兩個湯都有酒店級水準,特別是黑松露野菌湯,湯料十足,有得飲仲可以食到碎蓉。係有大大隻的半邊龍蝦的義式燴飯呀!非常足料,龍蝦肉彈牙,鋪上一層芝士吉住一齊食,真的很邪惡!主菜有安格斯肉眼牛扒,5成熟,上台之後淋上醬汁,香味吸引埋隔離檯都要點呢味菜!女人,
從門口位置,已經充分地吸引到我!
大家三五成群地步入餐廳,成餐飯食得好愉快,很熱鬧。

女人,真係永遠有另一個胃容納飯後甜品!
焦糖燉蛋 和紐約芝士蛋糕 味道都物超所值。
2018-10-09 112 浏览
好不容易找到這間餐廳,餐廳內的佈置以彩色為主。門口有一個糖果櫃, 可免費夾糖果。店內亦擺滿很多擺設,拍起照來十分可愛我們點了一個二人餐$398⋯⋯美國安格斯肉眼牛扒(9安士)肉的中央還是呈現著半帶粉紅的色澤, 賣相不錯煎香了的肉眼扒帶點肉汁,有濃郁的牛肉味。旁邊的薯菜十分香口。半邊波士頓龍蝦•龍蝦汁意大利燴飯龍蝦啖啖肉,加上芝士烤焗,非常鮮味每粒飯都沾滿了龍蝦汁,好滋味!小食(金不換•煙肉焗扇貝)細細隻,配上煙肉好香口+$15甜品(焦糖燉蛋)好香雞蛋味,而且好滑。陽光(熱情果 士多啤梨 香橙梳打)Candies (水蜜桃 士多啤梨 蘋果梳打)果味清新,甜甜地的飲品+$15升級餐湯(龍蝦濃湯)由龍蝦精華製成的龍蝦湯質感滑稠,味道濃郁,口感豐富!好得意的用餐🍴體驗
店內亦擺滿很多擺設,拍起照來十分可愛

我們點了一個二人餐$398

⋯⋯
美國安格斯肉眼牛扒(9安士)

肉的中央還是呈現著半帶粉紅的色澤, 賣相不錯

半邊波士頓龍蝦•龍蝦汁意大利燴飯
龍蝦啖啖肉,加上芝士烤焗,非常鮮味
每粒飯都沾滿了龍蝦汁,好滋味!

小食(金不換•煙肉焗扇貝)細細隻,配上煙肉好香口
+$15甜品(焦糖燉蛋)好香雞蛋味,而且好滑。

陽光(熱情果 士多啤梨 香橙梳打)
Candies (水蜜桃 士多啤梨 蘋果梳打)
果味清新,甜甜地的飲品

好得意的用餐🍴體驗
2018-09-26
  • 美國安格斯肉眼牛扒
2018-10-01 185 浏览
網上看到這間玩味十足的樓上cafe,我們就找了個平日的晚上到訪一下。幸好身邊有個人肉google map 哈哈,都尚算容易找到餐廳的位置。只是個人認為進出大廈還是有朋友相伴比較好一點。經openrice訂了座也不用怎麼等位。除了裝潢別具特色外,餐紙也很搞笑呢。 我們最後了二人套餐B。頭盤選了香口熱氣之選 - 炸薯條 黑松露蛋黃醬 哈哈。 粗薯條連同少許薯皮,熱辣辣炸的特別香脆。而黑松露醬就不過不失啦!意粉/飯類選了我們最常吃的軟殼蟹- 脆炸軟殼蟹 蟹膏忌廉汁扁意粉。份量雖然比想像中少了點,但軟殼蟹還不錯吃。相比起,個人比較欣賞它的意粉,忌廉汁味道creamy而且能夠包裹著每條意粉呢。主菜點了9安士的美國安格斯肉眼牛扒。這個牛扒真的挺高質,肉質軟稔、牛味濃而且充滿肉汁,不用特別沾醬汁就已經很美味了。題外話,當天的套餐的餐湯是蕃茄湯,我們覺得有點太咸了就沒多喝幾口。侍應在替我們清理桌子的時候看到了就友善的詢問了一下,而且主動提出給我們換一碗新的。我們怕太飽就沒再要求換新的,但覺得這種服務態實在特別加分!下次有機會會再到訪的。

我們最後了二人套餐B。
頭盤選了香口熱氣之選 - 炸薯條 黑松露蛋黃醬 哈哈。
炸薯條 黑松露蛋黃醬

脆炸軟殼蟹 蟹膏忌廉汁扁意粉

美國安格斯肉眼牛扒

下次有機會會再到訪的。
炸薯條 黑松露蛋黃醬
美國安格斯肉眼牛扒
來到期待已久的生日週,好友們為我挑選了這個充滿特色的餐廳--Candies Foodies慶生(ノ>ω<)ノ這間店子有點難找,加上大廈外牆正在裝修,所以我們來回了兩三次才找得到(*’ー’*)這裡雖然不算太多座位,但感覺舒適,座位也坐得挺舒服。另外,這裡是open kitchen的,我本來就很喜歡這種設計,能看著廚師們炮製美食的感覺很好~牆上掛著很多很有趣的晝作,看著也覺得滿有意思。連餐墊也這麼用心設計,真可愛!(*´∀`)~♥這裡還在另一個房間內飼養了陸龜,我們叫牠爬過來,牠真的會爬過來啊♥(´∀` )人我們三人點了價值$398的二人晚巿套餐B頭盤選了煙三文魚凱撒沙律,就是一般的凱撒沙律,沒甚麼特別。這款半邊波士頓龍蝦‧龍蝦忌廉汁意式燴飯,份量不多,龍蝦的肉比較少,三個人每人只吃到丁點肉,友人則覺得燴飯有點咸,而且不夠熱,因為正宗的意大利飯應該是非常熱熨才好吃的╮(╯_╰)╭主菜方面,我們選了紐西蘭羊架(3支)(8安士),因為我們能夠吃很生的羊架,所以我們特意叫侍應下單烹調5成熟的羊肉。羊架肉質不錯,可能是因為是5成熟的關係,肉質軟嫩,多汁,不錯呢(*´∀`)~♥最後我

這裡雖然不算太多座位,但感覺舒適,座位也坐得挺舒服。

牆上掛著很多很有趣的晝作,看著也覺得滿有意思。

連餐墊也這麼用心設計,真可愛!(*´∀`)~♥

我們三人點了價值$398的二人晚巿套餐B
頭盤選了煙三文魚凱撒沙律,就是一般的凱撒沙律,沒甚麼特別。

最後我們更額外點了黑松露醬薯條,本來對黑松露沒太大興趣的友人,一嚐後卻大讚這個醬非常美味,薯條也炸得很脆,但卻不會乾巴巴,薯條也是用薯仔切條而成的,確實很好吃呢!

順帶一提,這裡還可以夾糖!只要like facbeook便可以免費夾100g的糖果,可是友人說怕糖果不知放了多久,所以我們沒有夾便離開了,不過若果帶小朋友來進餐的話,小孩們看到糖果箱應該會超高興的吧!(●´ω`●)ゞ
2018-09-01
庆祝纪念
生日
  • 黑松露薯條,紐西蘭羊架
2018-09-26 64 浏览
這晚與閨蜜來到位於樂道的Candies Foodies,這兒位置旺中帶静,位處閣樓。從餐廳樓梯拾級而上,沿樓梯有很多得意趣怪的裝飾和掛畫擺設,氣氛輕鬆。與閨蜜選了二人晚市套餐 A $318 頭盤 : 炸薯條配黑松露蛋黃醬 薯條外脆內軟,薯肉豐厚,黑松露蛋黃醬香氣四溢,兩者可以說是绝配。蘿蔔湯 黑松露牛肝<菌意式燴飯牛肝菌菌味濃郁,燴飯不會過黏或過濕,很入味。煙三文魚刁草水瓜柳忌廉芝士荷蘭薄餅 煙三文魚很新鮮,上層新鮮的火箭菜有生津的效果,非常薄脆的餅底, 縱使吃清了碟 ,也不會有飽滯感。特飲: 左: 陽光Sunshine $46 右 : 夜空Starry Night $46以熱情果、士多啤梨、香橙梳打水混和,味道清新開胃。午市四人同行一人免費,下次要與朋友來吃午餐呢!

與閨蜜選了二人晚市套餐 A $318

頭盤 : 炸薯條配黑松露蛋黃醬

蘿蔔湯

黑松露牛肝<菌意式燴飯
牛肝菌菌味濃郁,燴飯不會過黏或過濕,很入味。

煙三文魚刁草水瓜柳忌廉芝士荷蘭薄餅

特飲:
左: 陽光Sunshine $46
右 : 夜空Starry Night $46
以熱情果、士多啤梨、香橙梳打水混和,味道清新開胃。

午市四人同行一人免費,下次要與朋友來吃午餐呢!

2018-09-26 92 浏览
今次係我第2次係candies foodies食嘢,, 叫ge嘢食差唔多,, 因為上次食完好味所以想encore,, 不過好似上次煮得好味d~上次前菜叫咗煙三文魚salad,, 今次想試新ge所以叫咗煙肉焗扇貝。不過唔係好得,, 煙肉好脆,, 加埋薯蓉食係好味ge,, 不過個扇貝完全無味,, 粉/飯我地叫咗 半邊龍蝦+龍蝦汁意大利飯,, 上次都有叫到le碟,, 不過上次隻龍蝦煮得啱啱好 今次老咗d,, d龍蝦乾咗d硬咗dd。意大利飯就同上次一樣都煮得好好味。main course都同上次一樣叫返羊架,, 因為上次個羊架真係好好味!! 今次,, 好彩無失水準一樣好好味雖然無上次咁好味,, 但overall嚟講都好滿意要加油

菠士頓龍蝦×龍蝦忌廉汁意大利飯

一樣好好味

紐西蘭羊架

雖然無上次咁好味,, 但overall嚟講都好滿意
要加油

2018-09-25
紐西蘭羊架
2018-09-22 133 浏览
自從十多年前樓上cafe越開越多之後,質素亦越來越參差,要跑出除了要好味和抵食外,也要有獨特的賣點。Candies Foodies是尖沙咀區內其中一間評價較好的樓上cafe,除了抵食外,食店以糖果做主題,牆邊放了一個在夾糖店見到的透明塑膠糖果盒外,四處都畫上壁畫。***********餐牌有單點亦有二人餐和四人餐,套餐基本上已經涵蓋餐牌上大部份的食物,所以我們就點了一個二人餐($398)。二人餐包括頭盤、餐湯、飯麵、主菜和餐茶,另外亦可加錢轉其他特飲或加配甜品。血雨(跟餐加$15)血雨其實是一杯荔枝士多啤梨梳打,飲落酸酸甜甜,大熱天時飲非常透心涼。朱古力沙冰(跟餐加$15)沙冰打得夠幼細,不會飲到一半就飲不到,而且朱古力味也很濃,幾好飲。泰式燒豬頸肉豬頸肉都算大份,足有一隻手掌般大,不會太油燒得夠乾身,肉質亦軟腍醃得也夠味,即使不另外蘸醬都可以。黑松露野菌湯(跟餐加$15)套餐原本跟是日餐湯,加$15就可以轉龍蝦湯或野菌湯,所以見店內都幾多食客top up轉。野菌湯都幾香黑松露味,質地不算特別濃稠,但整體都算不錯。金不換煙肉焗扇貝($88)$88一客有四隻扇貝都不能要求太多,貝肉大約只

***********

血雨(跟餐加$15)

血雨

朱古力沙冰(跟餐加$15)

朱古力沙冰

泰式燒豬頸肉

黑松露野菌湯(跟餐加$15)

金不換煙肉焗扇貝($88)

$88一客有四隻扇貝都不能要求太多,貝肉大約只有五毫子大,上面有煙肉碎吊味,味道不過不失。

美國安格斯肉眼牛扒

牛扒有九安士,大約有一隻手掌般大,我們點了七成熟,上枱比較像是五成,牛扒中間有一半都呈玫紅色,不過沒有盤水流出,而且食落非常軟嫩,沒有筋亦不會過肥,比不少貴價餐廳都做得好。

半邊波士頓龍蝦.龍蝦忌廉汁意式燴飯

波士頓龍蝦份量十足,有成隻碟般長,肉質結實爽彈。燴飯濕源地但不會過腍,龍蝦忌廉汁味道剛剛好不會過鹹,味道不俗。
半邊波士頓龍蝦.龍蝦忌廉汁意式燴飯

焦糖燉蛋(跟餐加$15)

燉蛋上面的焦糖面夠脆,燉蛋蛋香味都可以,但略嫌不夠滑,味道普通。
焦糖燉蛋

朱古力心太軟($56)

跟餐加$15只可以選焦糖燉蛋或是日蛋糕,如想選擇其他甜品則要單點,所以朱古力心太軟是另外單點的。
朱古力心太軟

心太軟質地軟綿,朱古力醬偏濃稠,切開時不易流出,但朱古力味非常濃郁,配雪糕吃都幾好味。
朱古力心太軟

總結,二人餐$398非常抵食,加錢可轉配特飲龍蝦湯/野菌湯,可謂豐儉由人,食物雖然不算特別突出,但絕對交足功課,其中尤以安格斯牛扒做得較出色。
血雨
朱古力沙冰
2018-09-18 73 浏览
同七月之星食生日飯,第二次黎呢間餐廳就有機會試多左好多樣野食~ 結論係全部都好食既!比較突出係 pizza薄批好脆口,醬汁適中但都要快 d 食如果唔係都會淋😅意粉好掛汁又入味!黑松露薯條被近來去左好多吧同餐廳睇波而食左好多薯條既朋友形容為最好食,咁都係既我唔太鍾意黑松露味(有 d gas 味)但呢個我食唔停口。所以影唔切相🙈牛排岩岩好,五成熟半生熟~牛肉沙律都唔錯架,黑醋汁酸酸甜甜咁,中和下無咁 heavy~小食拼盤出色!雖然全部都係炸物,但佢跟左三款醬汁所以多左好多變化😍 大推芥末蜜糖醬!

結論係全部都好食既!

比較突出係 pizza

薄批好脆口,醬汁適中但都要快 d 食如果唔係都會淋😅

意粉好掛汁又入味!

牛排岩岩好,五成熟半生熟~

• 小食拼盤
  • 黑松露牛肝菌意式燴飯
2018-09-18 163 浏览
未上樓梯已經見到壁畫睇得出設計都好花心機呢~而且餐牌上面嘅插圖都好得意呀!!可惜大廈做緊裝修有啲棚架遮住咗如果唔係就可以影靚相啦~午餐嘅餐牌都好多選擇不過落單個陣都問左一問 怕份量太多食唔曬跟餐既南瓜湯都好好味~最鍾意食係薄餅同埋小食拼盤~~一嚟到嘅時候  侍應都同我地講要趁熱食同小心個薄餅盤會熱親!!個薄餅底真係好好食呀!!!又薄又脆~相比之下扁意粉就有少少失色... 不過都OKAY 架~而兩杯嘢飲都好特別呀!! 我就鍾意陽光多啲~夠晒活力下次可以再同朋友黎輕輕鬆鬆食下野~
未上樓梯已經見到壁畫
睇得出設計都好花心機呢~
而且餐牌上面嘅插圖都好得意呀!!

可惜大廈做緊裝修
有啲棚架遮住咗
如果唔係就可以影靚相啦~
午餐嘅餐牌都好多選擇
不過落單個陣都問左一問 怕份量太多食唔曬

南瓜湯

跟餐既南瓜湯都好好味~
烤雞煙肉菠蘿燒烤醬荷蘭薄餅
小食拼盤

最鍾意食係薄餅同埋小食拼盤~~
個薄餅底真係好好食呀!!!又薄又脆~

相比之下扁意粉就有少少失色... 不過都OKAY 架~
阿根廷紅蝦忌廉汁扁意粉

而兩杯嘢飲都好特別呀!! 我就鍾意陽光多啲~夠晒活力

夜空&陽光

下次可以再同朋友黎輕輕鬆鬆食下野~
南瓜湯
烤雞煙肉菠蘿燒烤醬荷蘭薄餅