2021-04-29 1911 浏览
平常夜晚,和先生來到位於愉景新城對面的酒吧餐廳『CHALET』用膳,平日經常路過,今晚正好一試。❣️餐廳分為兩部分, 比較光猛的街景座位和燈光柔和的室內酒吧空間,餐牌內沙律,芝士薯條,牛扒,羊架,什至乳豬都有,晚餐,當然要點返個晚市套餐吧~❣️先生選了這款帶主菜和甜品的晚市套餐。✨❣️晚市套餐 $338🎯頭盤:法式鵝肝配脆片鵝肝醬是我最喜歡的法國美食之一, 雖然較為肥膩,卻有種讓人不能自拔的魔法,食完好想再買多幾罐。這款鵝肝醬香味濃郁,質地結實,入口順滑口感不錯,配的脆片也夠薄夠脆。❣️🎯法式油封鴨腿配鴨胸, 芒果香橙莎莎先生點的鴨腿鴨胸用黑色圓盤盛載,賣相香艷,配上不同顏色的小花,擺盤盡見心思,鴨髀經高溫油炸,外皮極其甘香酥脆,肉質呈粉紅色,醃製得鹹甜適中,非常可口,而切件的鴨胸沒有炸過, 外皮軟淋,又是另一番風味。❣️食過鴨肉後,輪到伴碟的芒果香橙莎莎上場,混入醋汁的果肉,入口酸甜醒胃,剛好可以化解炸鴨脾的油膩感,細節之處盡顯心思。❣️🎯煙燻帶子海膽意粉 $268碟面擺滿橙紅色的魚子,什是漂亮,帶子經煎香再煙燻,入口特別香甜且帶煙燻過的香味,意粉混合海膽和魚子強強組合,鮮味得難以形容,想像不到

先生選了這款帶主菜和甜品的晚市套餐。✨

❣️晚市套餐 $338

是日餐湯~

🎯頭盤:法式鵝肝配脆片
鵝肝醬是我最喜歡的法國美食之一,

🎯法式油封鴨腿配鴨胸, 芒果香橙莎莎

🎯煙燻帶子海膽意粉 $268
碟面擺滿橙紅色的魚子,什是漂亮,帶子經煎香再煙燻,入口特別香甜且帶煙燻過的香味,意粉混合海膽和魚子強強組合,鮮味得難以形容,想像不到廚師到底用了多少海膽,才能有這種嫩滑鮮香效果,一下子就食至清碟。❣️

煙燻帶子海膽意粉

『CHALET』的食物質素真的很出色,尤其主菜部份,我是非常欣賞的。餐廳環境舒適,男侍應風度翩翩,讓人想一去再去,希望餐廳能多做優惠,因為真係好想多食幾次那碟海膽意粉。❣️

溫馨提示:
餐廳不提供清水,
只提供樽裝的收費有汽/無汽水。❣️
是日餐湯~
2021-04-29 108 浏览
今日下午約咗朋友相聚特登揀咗呢間Chalet,呢度環境好舒服好啱同朋友一路傾一路食餐湯係粟米忌廉湯,成碗湯都係打蓉左既粟米同埋忌廉夠香濃,食得出係自家烹調👍🏻唔係罐頭嘢澳洲穀飼西冷牛扒$142大大件五成熟嘅西冷牛扒啱啱好肉質嫩滑肉味夠香濃,加埋配菜其實都好大份量😋烤加拿大豬鞍配焦糖玉桂蘋果$148豬鞍好鬆軟入味又唔會韌,問店員佢話呢件豬鞍係醃製咗好耐再用慢火焗成個幾鐘,所以保留到肉汁吾會乾真真,一啖肉一啖焦糖肉桂蘋果好balance 👍🏻果然有驚喜

澳洲穀飼西冷牛扒$142

烤加拿大豬鞍配焦糖玉桂蘋果$148
2021-04-28 575 浏览
今日慶祝周年紀念,於是搵間有情調嘅西餐廳慶祝下,見到呢間餐廳環境唔錯,於是黎呢度慶祝😊🌟 法國🇫🇷麵包蟹燴意大利飯 ($248)用咗高級嘅麵包蟹,蟹肉再加上蟹膏,好鮮甜,蟹膏味突出,食落口每一啖都有新鮮既蟹肉,仲加左洋蔥🧅同埋香料,令到個意大利飯提升左好多😋😋意大利飯煮得唔會太硬身,亦都唔會太浠,食落口好creamy,加上有兩隻新鮮嘅蟹鉗,而且拆左殼,好貼心👍🏻👍🏻加埋一大塊脆既芝士,酸酸地,好濃芝士味,同個飯味道好夾,唔錯😋😋🌟 西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒燴蘋果.法式檸檬醬($298)黑毛豬鞍煮得岩岩好,唔會煮得過火,好似用慢煮既方法再加上煎兩邊,鎖住肉汁,令肉質嫩滑多汁😋😋蘋果用蜜糖白酒煮過,令蘋果更加香甜,當中有酒既味道,相當特別😋😋🌟 甜薯條 x Passion ($38 & $68)甜薯條即叫即炸,好香脆,甜甜地,好開胃😋😋Passion 係一杯無酒精飲品,杯身已經好靚,裝飾做得唔錯,果汁味香濃,加上小食一齊係好好既配搭😋😋

🌟 法國🇫🇷麵包蟹燴意大利飯 ($248)

法國麵包蟹燴意大利飯

🌟 西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒燴蘋果.法式檸檬醬($298)

西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒蘋果

🌟 甜薯條 x Passion ($38 & $68)

甜薯條即叫即炸,好香脆,甜甜地,好開胃😋😋
Passion
2021-04-27
西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒蘋果
Passion
早排見網上唔少人推介呢間位於荃灣嘅西餐廳,一入門口見到木屋嘅design非常吸睛,環境好靚好Chill,情侶或者朋友聚會嚟都唔錯㗎💜值得一讚店員服務態度非常好,整個用餐體驗不錯👍🏻_🥣白酒忌廉煮青口配麵包脆片$118小編幾欣賞佢嘅忌廉汁,配埋麵包脆片一齊食香口掛汁👍🏻另外今次小編就叫咗佢哋一個set dinner,包左餐湯、前菜、主食同甜品🍮是日餐湯喺粟米忌廉湯,入口綿滑,粟米味濃郁,配埋麵包片一齊食好夾前菜二選一,我哋就揀咗半熟吞拿魚伴三文魚籽😊味道有驚喜,半熟吞拿魚配上沙律醬和三文魚籽口感豐富,另外佢哋都仲有另一款前菜肝醬配脆片,下次有機會試吓先🥩頂級韓牛封門柳 $428今次牛肉就揀咗五成熟,主菜嘅擺盤非常精緻,雖然就冇配薯菜,封門柳配上旁邊特色芥末醬汁非常惹味,另外配菜冧酒煮洋蔥亦幾特別,鍾意食韓牛嘅朋友仔可以試吓😊是日甜品係麵包布甸💜味道唔會太甜,麵包香濃郁,配上朱古力醬一齊食更具層次感

_
🥣白酒忌廉煮青口配麵包脆片$118
小編幾欣賞佢嘅忌廉汁,配埋麵包脆片一齊食香口掛汁👍🏻

🥩頂級韓牛封門柳 $428

2021-04-15 1806 浏览
晚上約了家人到荃灣一間人氣西餐廳晚餐,因為地下個層都滿了,被安排到上層,一上到去,感覺入了秘密基地,裝潢同地下略為不同,感覺新奇  😌是日餐湯😌 餐湯味道偏淡,但麵包十分鬆軟,點上餐湯吃更為滋味🥰🥰 😜法式鵝肝醬😜 鵝肝味道十分濃郁,一咬落去香味即溢出☺️☺️☺️  🥰美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律🥰 呢個豬肋骨十分大份,唔會成舊骨,都多肉食,燒烤醬都好多,如果少翻d醬會好d 另外仲有沙律菜同炸芝士條,芝士條外層香脆,內裏夠軟🥳🥳🥳  🤗法國麵包蟹燴意大利飯🤗  呢個飯煮得好濕潤,好creamy,係我中意既texture, 味道上都好濃厚既蟹味,顏色都十分靚 配料仲有蟹鉗肉,裝飾用既炸意粉都可以食用🥰🥰🥰  😃麵包布甸😃 賣相擺碟都幾令,有好香既蛋味,配上煉奶,朱古力醬,十分香甜  埋單總共$623,環境同服務都中上,如果想食好少少,Chalet都係幾好既選擇🥰

😌是日餐湯😌

餐湯味道偏淡,但麵包十分鬆軟,點上餐湯吃更為滋味🥰🥰
餐湯

😜法式鵝肝醬😜

鵝肝味道十分濃郁,一咬落去香味即溢出☺️☺️☺️
法式鵝肝醬

🥰美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律🥰

美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律

另外仲有沙律菜同炸芝士條,芝士條外層香脆,內裏夠軟🥳🥳🥳

🤗法國麵包蟹燴意大利飯🤗

法國麵包蟹燴意大利飯

配料仲有蟹鉗肉,裝飾用既炸意粉都可以食用🥰🥰🥰

😃麵包布甸😃

賣相擺碟都幾令,有好香既蛋味,配上煉奶,朱古力醬,十分香甜

2021-04-10 257 浏览
餐廳位置都算偏僻,喺愉景新城對面,福來邨側邊。餐廳環境、食物有質素。價錢來講荃灣區偏貴,但我覺得咁嘅質素係值。Mocktail生蠔🦪 - 好新鮮,可以唔使點醬。醬方面,佢有普通嘅茄汁同埋比較特別既紅酒汁。前菜,吞拿魚與子沙律, 又係好新鮮。我哋叫咗set, 送嘅餐湯。主食係燒烤醬朱肋骨配炸芝士 - 朱肋骨好入味,炸芝士又脆又香。不過食得有啲麻煩。另一主菜係韓牛封門柳 - 個牛煮得好軟好嫩,有牛香味,明顯唔係平時啲平貨,略嫌有啲細份。甜品係麵包布甸 - 好味,唔會太甜,食埋呢個就剛剛好,好滿足!另外見有食評話佢哋只收現金,我當日去佢哋係會收卡嘅。

Mocktail

生蠔

吞拿魚魚籽前菜

前菜,吞拿魚與子沙律, 又係好新鮮。

我哋叫咗set, 送嘅餐湯。

豬肋骨

牛柳

另外見有食評話佢哋只收現金,我當日去佢哋係會收卡嘅。
2021-03-28
  • 香煎半熟吞拿魚伴三文魚籽
  • 生蠔
2021-04-07 148 浏览
The amenities of this place are not good. Let's start with that. But I'm sure you want to read about the food, so let's talk bout the food. We ordered the chicken roll, roast suckling pig, Hungarian oxtail soup, and some bread. All were good - not excellent, but good. The bread, well, actually that was very good.. very crispy and I think it was layered and flakey. What I was extremely disappointed in, was their lack of certain things.1. I asked them to please give some hot water for my pregnant

1. I asked them to please give some hot water for my pregnant wife. They said sorry, we don't have hot water. I was like what? How do you not have hot water? My wife is pregnant. They said you can order a lemon water. Well what if my wife could not have lemon? Will you really force us to order still water, then boil it, then give it to her? I've NEVER had this refused to me, no matter how fancy or how dingy a restaurant I have been to.  For a place priding itself being fancy, that service seems absolutely mind-boggling for me.

2. When the bread came, nothing came with  it. I said do you have butter? they said they didn't have butter, but they have olive oil and vinegar. Why didn't you bring this to me when I ordered the bread? Why should I need to ask for this?

3. For a place priding itself on its ambience, it didn't really look like a swiss chalet place. The setting wasn't anything fancy, napkins were just regular paper napkins... nothing fancy, really. It was a bit overpriced.

Overall, the food was good, the ambience was ok, amenties or lack of, were disappointing.
2021-04-07
  • bread
2021-04-02 159 浏览
ChaletHappy friday 梗係揾間有情調少少嘅餐廳同女朋友撐下枱腳!今日黎試下荃灣嘅chalet ,餐廳裝潢優雅配暖色嘅燈光, 好有情調!食物方面我地叫左生蠔同埋美式燒烤醬朱肋骨同個甜薯條生蠔🦪Ribs 係set dinner 黎嘅, set dinner 包餐湯,頭盤同甜品,好抵食! 是日餐湯係西蘭花白湯,個湯唔會太杰身, 裡面有切左粒嘅蔬菜,配番法式麵包。頭盤有兩個選擇, 我哋揀咗吞拿魚配三文魚籽,吞拿魚係半熟嘅加埋三文魚籽, 增加左個口感同鮮味!Ribs 同燒烤醬好夾, 而且煮得岩岩好, 肉質唔會鞋,佢個炸芝士,係可以拉絲, 食完都唔覺得好肥膩!甜品係麵包布丁,好鍾意佢唔太甜!飲品方面我哋叫咗啤酒同passion。Passion 係一杯mocktail ,酸酸甜甜, 用一個好特別嘅杯裝住, 無論味道定外觀都滿分💯!
Chalet

食物方面我地叫左生蠔同埋美式燒烤醬朱肋骨同個甜薯條

生蠔🦪

甜品係麵包布丁,好鍾意佢唔太甜!

2021-03-31 127 浏览
🍽🐑🍹 中午吃一個歡送飯局,希望同事前程似錦。餐廳安排很有條理,不慌不亂。午餐有湯,主食及飲品。員工不時會關心每位顧客能否享用早前已選的餐點。 寶雲酥焗羊扒外酥脆,內軟,沒有羊肉的獨有的羶味。份糧足。 餐湯試得出有薯仔,忌廉的味。整體上不過不失,正常餐湯。 Well organised restaurant and can handle a lot of orders in the sane time without mixed up. Also, the staff will ensure the customers are served with their pre-ordered meal. Provencal Baked Lamb RackCrumbly outside, the texture is tender. Do not have gamey taste of lamb. Soup of today lunchWith mashed potatoes inside, normal and common western soup. Nothing sp
🍽🐑🍹

中午吃一個歡送飯局,希望同事前程似錦。

寶雲酥焗羊扒
外酥脆,內軟,沒有羊肉的獨有的羶味。份糧足。

餐湯試得出有薯仔,忌廉的味。整體上不過不失,正常餐湯。

Provencal Baked Lamb Rack

Soup of today lunch
With mashed potatoes inside, normal and common western soup. Nothing special.
寶雲酥焗羊排
餐湯
2021-02-25
寶雲酥焗羊排
2021-03-31 132 浏览
今日同另一半來到荃灣食嘢, 去咗一間地點方便 , 而又很有情調嘅小木屋餐廳,  拍下拖談下心, 感覺很浪漫, 而且店員態度很友善, 服務態度很良好 不過重點都係食物方面 燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵原隻波士頓龍蝦大大隻 , 啖啖肉,  新鮮得來肉質彈牙 ,原隻燒, 香烤味十足, 而且龍蝦頭還有很多蝦膏 , 好似飲緊特濃龍蝦湯咁 ,配上果仁香茅茄用天使麵, 十分滿足龍蝦肉只需用一隻叉就可以起出嚟 ,對於我鍾意食海鮮, 又唔想剝蝦殼, 食得很方便, 而且食得很有儀態 香煎鵝肝配蘋果蓉香煎咗嘅鵝肝外脆內軟, 鵝肝油嘅香味齒頰留香, 配上清甜嘅蘋果蓉, 令入口嘅鵝肝唔會覺得太肥膩, 亦都豐富口感 生蠔生蠔好肥美, 好creamy, 有淡淡海水味, 而且仲有檸檬汁茄汁同埋醋汁, 更能生蠔嘅鮮甜味帶出 帝王蟹餅配蛋黃芥末醬一上枱已經很吸睛, 蟹餅配上精美嘅伴碟, 以黑色石塊碟送上, 未放入口已經很開胃, 一絲絲嘅帝王蟹柳組成一個蟹餅, 入口啖啖都係蟹肉, 真材實料, 蟹餅外層鬆脆, 內裏軟綿綿嘅蟹肉絲, 濃郁嘅蟹肉味齒頰留香

不過重點都係食物方面

燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵

香煎鵝肝配蘋果蓉

生蠔

帝王蟹餅配蛋黃芥末醬
一直bookmark左呢間西餐好耐,明明咁近我屋企但一直未有機會食到,尤其禁左晚市堂食咁耐😢今日終於預早一星期訂位(星期六日walkin通常無位) 可以食到啦😜😜。.一入黎已經見到成間餐廳個木屋Design好靚,我地安排左坐近窗口既位置,其實好想坐吧枱個邊🙈下次又要預早講定。餐廳真係好靚同好Chill, 岩晒同另一半黎把酒談歡❤️.坐低就叫左兩杯紅酒先,分明係Shiraz同Cabernet, Shiraz會比較易入口又fruity ; Cabernet就比較Strong同濃D. 兩款都唔錯幾易入口,好多人都會岩飲🥰.▪️帝王蟹餅配蛋黃芥末醬$98 頭盤除左一般炸物,我覺得最特別就係呢個,名副其實嘅蟹餅,切開啖啖都係蟹肉,表面加個麵包糠炸一炸就已經好惹味😋.▪️Set dinner $318 Soup: 蕃茄濃湯Appetizers: 半熟吞拿魚伴三文魚籽Main Course: 美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律Dessert: 麵包布甸幾中意佢個濃湯配既麵包,係酥皮麵包🥯夠晒脆卜卜,就算浸左湯都唔淋身。之後頭盤個吞拿魚好好食,有啲唔夠皮咁🙈簡單煎煎吞拿魚表皮,再切開之後點沙律醬+三文魚籽👍🏻主菜

▪️帝王蟹餅配蛋黃芥末醬$98

▪️Set dinner $318
Soup: 蕃茄濃湯
Appetizers: 半熟吞拿魚伴三文魚籽
Main Course: 美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律
Dessert: 麵包布甸
幾中意佢個濃湯配既麵包,係酥皮麵包🥯夠晒脆卜卜,就算浸左湯都唔淋身。之後頭盤個吞拿魚好好食,有啲唔夠皮咁🙈簡單煎煎吞拿魚表皮,再切開之後點沙律醬+三文魚籽👍🏻主菜既美式燒烤醬豬肋骨煮到好淋身,一切已經骨肉分離,證明佢真係烤到岩岩好,加上個汁都整得好味😜芝士條拉絲好西利,拉到勁長都唔斷。最後甜品既麵包布甸擺盤靚得黎都好好食,唔太甜又夠香❤️
蕃茄濃湯
半熟吞拿魚伴三文魚籽
美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律

今餐好滿意,成個環境好有feel得黎,Service又好好👍🏻加上食物質素都幾有保證,唔掛得個個星期要book位先食到🥰下次紀念日可以再黎,因為仲可以係甜品度加字,好靚咁feel😆

半熟吞拿魚伴三文魚籽
2021-03-22 141 浏览
【石屎森林內瑞士小木屋🏡荃灣多款套餐選擇浪漫午餐好去處😍】仍然係無晚市堂食既日子,唯有食好啲既lunch黎彌補一下心靈🥺依間位於荃灣既小木屋餐廳,小編已經留意咗好耐,一直都好想食個晚餐試下,但依加無晚市就唯有午市時段去啦💆🏻‍♀️不過餐廳有做午市套餐,連餐湯、沙律同飲品都係$92起,比起晚餐平上一半,非常值得一試😚入咗餐廳大門之後再有一個小木屋形狀既門,牆身都係石頭搭製,感覺相當浪漫(附圖)😌不過枱與枱之間空間唔多,加上可能午市時間比較悠閒,環境都無咁安靜,想兩個人細語交談都唔係咁易😫—《 #烤加拿大豬鞍配焦糖玉桂蘋果》$148 ⭐⭐⭐⭐依個烤加拿大豬鞍既賣相唔係話好吸引,無連埋豬鞍既個條骨😪但佢既味道都唔錯,豬鞍醃得剛剛好,令到豬味濃郁,而且肉質軟唸,配埋焦糖玉桂蘋果解膩,仲有薯仔做配菜,份量都好夠🤪另外想一提佢地個餐湯配既個塊麵包,佢係一塊餅咁,中間有好多層,好似酥餅但又係麵包既質地,都幾特別🤣—《 #龍蝦汁軟殼蟹意大利飯》$118 ⭐⭐⭐💥龍蝦汁似係用粉開既個種味道😕比起忌廉汁,龍蝦汁食落會無咁膩🤡軟殼蟹炸得香脆,而且份量慷慨😀而個飯既熟度都岩岩好,唔會食到中間個心未熟仲係硬既感覺
【石屎森林內瑞士小木屋🏡荃灣多款套餐選擇浪漫午餐好去處😍】

《 #烤加拿大豬鞍配焦糖玉桂蘋果》$148 ⭐⭐⭐⭐

《 #龍蝦汁軟殼蟹意大利飯》$118 ⭐⭐⭐💥
龍蝦汁似係用粉開既個種味道😕比起忌廉汁,龍蝦汁食落會無咁膩🤡軟殼蟹炸得香脆,而且份量慷慨😀而個飯既熟度都岩岩好,唔會食到中間個心未熟仲係硬既感覺😈成個risotto不過不失,無特別驚豔既地方🥸
2021-02-05
2021-03-18 601 浏览
荃灣區高級西餐廳 Chalet一直久聞大名 近日因搬屋關係經常去8咪半購買家品趁機會終於預約時間嚟食餐好小木屋裝潢獨具格調 進店後的招待也令人感到高級感🍹Girls Generation $68Happy hour 來一杯mocktail 名字好少女🎀以民族長老樣子嘅杯具展示 太有趣 混合多種莓類: 草莓、覆盆子、藍莓、蔓越莓汁有接骨木花漿甜味檸檬葉亦點綴了香氣🌱🔸法式海龍王配麵包 $378有如海鮮寶盒波士頓龍蝦、帶子、青口、大蜆、 魷魚、盲鰽材料十分豐富 應有盡有 龍蝦湯稠密緻滑 好鮮味 全都喝清光👍🏻🔸煙燻海膽帶子意粉 $268意粉平均沾上海膽 好好味帶子肥厚 微微焦香加上三文魚籽令口感更豐富🔸西班牙黑毛豬鞍配蜜糖白酒燴蘋果 法式檸檬醬 $298黑毛豬肉味濃 雖厚身 但內外都唔會過熟 剛剛好配搭燴蘋果粒同檸檬醬食好特別 感覺清新Side dish 🔸芝士薯條 $48熱辣辣芝士醬淋上粗薯條 份量也適中-🔸牛骨髓 $68第一次見識到原條骨呈上 火熱出爐將骨髓塗上麵包一齊食 驚喜之作期待有機會嚟試吓午餐❣️
荃灣區高級西餐廳 Chalet

🍹Girls Generation $68
Happy hour 來一杯mocktail
名字好少女🎀
以民族長老樣子嘅杯具展示 太有趣
混合多種莓類: 草莓、覆盆子、藍莓、蔓越莓汁
有接骨木花漿甜味
檸檬葉亦點綴了香氣🌱

🔸法式海龍王配麵包 $378
有如海鮮寶盒
波士頓龍蝦、帶子、青口、大蜆、 魷魚、盲鰽
材料十分豐富 應有盡有

第一次見識到原條骨呈上 火熱出爐
將骨髓塗上麵包一齊食 驚喜之作

期待有機會嚟試吓午餐❣️

2021-03-15 1529 浏览
每次搭車經過荃灣,都會比Chalet吸引咗我嘅目光,小木屋嘅外表,入面好昏暗咁,有一種好神秘嘅感覺🤨又有聽過朋友介紹話係「荃灣高質西餐」🧐今日終於有機會一探虛實🤓今次試咗set lunch,送餐湯、餐包同嘢飲😋 主食就揀咗一牛一豬😋🥩 澳洲穀飼西冷牛扒 ($138)牛扒好厚身,牛味幾濃,叫咗五成熟一切開入面半生熟啱啱好🥰肉質好綿,同平時食開嘅草飼牛有啲唔同😋😋食落唔算太肥,但美中不足嘅係牛扒邊位有少少筋🥲🍎 烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果 ($148)開頭有啲好奇點解豬反而貴過牛🧐食完就覺得物有所值😆😆厚切嘅豬鞍味道濃郁,平時好怕啲豬扒煎到太乾會好鞋,但呢個唔會,肉質軟腍唔乾😂同蘋果醬好夾,配上焦糖肉桂蘋果,酸酸甜甜咁食落幾得意👍🏻個人比較鍾意豬多過牛🤤🤤Set lunch本身送咖啡或茶,但係我哋就加咗錢轉特飲😛🍍 Passion ($38)穩陣之選,熱情果菠蘿同芒果,無得輸🤤杯加埋頂草帽仔好得意,好啱打卡,飲落原來都幾大杯😆🍓 Girl Generation ($38)一聽個名就覺得好少女心,好想試下😆果然好靚,有個冰兜仔裝住啲士多啤梨肉好靚🤤飲品又靚又好飲,有驚喜🥰我覺得以荃灣區來講算

今次試咗set lunch,送餐湯、餐包同嘢飲😋
雜菜湯加餐包

主食就揀咗一牛一豬😋
澳洲穀飼西冷牛扒

🥩 澳洲穀飼西冷牛扒 ($138)

烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果

🍎 烤加拿大豬鞍配焦糖肉桂蘋果 ($148)

Set lunch本身送咖啡或茶,但係我哋就加咗錢轉特飲😛
Passion+  Girl  generation

🍍 Passion ($38)

🍓 Girl Generation ($38)

我覺得以荃灣區來講算係價位比較高少少,但係食物同飲品都相對高質,而且環境幾舒服,有啲外國渡假feel好relax咁,Lunch都抵食,值得一試👍🏻

雜菜湯加餐包
Passion+  Girl  generation
  • GIRLS GENERATION
  • Passion
如果你打算黎呢間餐廳食/慶祝生日既話,我強烈建議你睇晒以下既食評先再決定!見到有3月生日優惠,openrice都多好評,咁就試下啦,點知同搭左直升機一樣,伏伏伏伏伏,首先,餐廳係沒有水 tap water 提供,只有still同埋sparkling water, 6星級酒店都唔會唔提供tap water 吧,定係當左自己米芝蓮3星?我地嗌左dinner set入面所有(3個餐) 再加 a la carte, 都叫做試左唔少食物,韓牛,牛柳,龍蝦,cod 魚,帶子意粉,全部都好淡味, 豬肋骨個汁就ok! 餐個甜品就好淋,我唔可以話佢難食,純粹係佢唔係我地鍾意食既texture! 我諗叫做最ok既就係一碟叫紅酒送既ham platter 😅至於waiter 服務,係唔差既,至少無黑面,走個時有講byebye咁! 訂位既時候,佢話每人至少要嗌一個主菜,先可以送一個寫名既生日甜品,咁我ok既,生日個甜品brownie 味道都唔錯!去到埋單既時侯,餐廳就堅持話一定要收現金先可以免甜品,否則就要比番 68蚊再加一!講真,成餐飯比左2500蚊,5個人,唔貴亦唔平,但咁既餐廳policy, 唔比水又要

講真,成餐飯比左2500蚊,5個人,唔貴亦唔平,但咁既餐廳policy, 唔比水又要比現金,仲要唔太好食,即使係荃灣區我都可以有好多其他既選擇,畢竟荃灣西都開左好多新餐廳!