兩年冇去過呢間食飯,之前印象無論環境食物服務都好好,所以今次朋友都揀咗再喺呢度食飯,真心講$390有5 courses 嘅dinner set. 真係低食,而且環境舒服,食物仍然保持水準,要讚👍🏻不過服務就真係有待改善,我哋坐低覺得冷氣好大好大風,佢話幫我哋關細啲,轉頭仍然好大風,我哋想轉去窗邊位,佢情願搞好耐個冷氣都唔肯同我哋掉位,我哋以為可能佢個窗邊位比人book 咗,點知坐到關門個位都係冇人坐嘅🙄
前菜有鵝肝同日本帶子選擇
日本帶子
主菜龍蝦尾配意粉
海鮮盒
2021-04-14 502 浏览
有朋友生日,諗住搵間企理啲嘅餐廳食個lunch,點知食到成肚氣。Menu睇落都正常嘅,唔貴。叫咗幾樣野大家一齊share,有沙律同湯。牛小排意大利麵啲汁似係用茄膏開出黎咁,個汁偏酸,牛肉有啲韌。卡邦尼貓耳朵粉個汁係正常卡邦尼咁,但貓耳朵粉好淋,無咩口感。美國安格斯肉眼扒肉眼扒賣相唔靚所以連相都無影到,扒有啲overcook都算,點知個薯條入面發現有啲野,開始我都以為係牛油紙吸油,點知打開左你一張用過嘅單,喺個薯條杯入面。同waitor講啦,點知個waitor完全無反應,就咁拎走左個薯條杯,無say sorry完全無道歉。全程個waitor由落單到埋單都係黑面咁,服務態度真係好差,勁無禮貌。從來都未試過有咁差嘅餐廳,貼錢俾我都唔會去。

Menu睇落都正常嘅,唔貴。

叫咗幾樣野大家一齊share,有沙律同湯。

牛小排意大利麵
啲汁似係用茄膏開出黎咁,個汁偏酸,牛肉有啲韌。

卡邦尼貓耳朵粉
個汁係正常卡邦尼咁,但貓耳朵粉好淋,無咩口感。

美國安格斯肉眼扒

從來都未試過有咁差嘅餐廳,貼錢俾我都唔會去。
午餐
2021-04-05 383 浏览
今日去銅鑼灣搵食🥣應該係話 港島 好多選擇 都唔會令我失望😋😋今日哩間亦都唔例外12點泊好🚙衝上去已經坐左1/3 我地4個人 各人都嗌左3-course lunch set 有salad 有湯有餐飲🤩🤩CWB黎講真係好抵食🍴1. Cavatelli with Fresh chopped Salmon in Hollandaise Sauce 鮮三文魚碎•貓耳朵意大利粉配荷蘭醬忌廉汁 $98唔係第一次食貓耳朵,個粉煙煙韌韌幾有咬口😄同個汁好creamy,食到尾都一直掛住d sauce 🍴2. Spaghetti with Pan Seared Hokkaido Scallop in Uni-Cream Sauce 香煎北海道帶子意大利麵配海膽忌廉汁 $155發覺我地都好鐘意食creamy 既野😂😂哩個意粉又係忌廉汁,不過我鐘意😆帶子有3粒,好飽滿 煎到剛剛好意粉每條都分明,沾滿海膽汁,令人忍唔住一”住” 一”住”麵咁樣shh.. 哂落肚 😋🍝🍴(x2) 3. Catch of the day - $128 Cod Fish 開心 我地都係銀雪魚既fans🤩魚皮煎到好香脆 肉質鮮嫩Side
今日去銅鑼灣搵食🥣

🍴+$30 x2
食飽飽 決定叫個甜品share
甜品係心太軟🥰又係我最愛既野食 哈哈

完滿既一餐💚
各人都食得好開心,睇怕好快就encore 🤪🤪

跟餐salad
Soup
Catch  of  the  day  -  Cod  Fish
鮮三文魚碎。貓耳朵意大利粉配荷蘭醬忌廉汁
香煎北海道帶子意大利麵配海膽忌廉汁
香煎北海道帶子意大利麵配海膽忌廉汁
Tea with Milk
心太軟💕
2021-03-19 370 浏览
已去了好多次。今回食fish & chips 和Angus beef 意粉。有蝦沙律,湯,主菜和咖啡。兩人也只是$300. 有水準和平的午餐。很好。主菜大份,我覺得一定夠食。地方舒適,唔過。服務好。我滿意,可以去。
Fish & chips
Fish & chips
  • 午餐set
Need to improve on serving dishes from side of each customer instead of throwing dishes on the middle of the tables for customers to pick up. Squeezing through tiny spaces between customers to service dishes is really unprofessional while you serve such wonderful food in such a lovely ambience. Keep up the good work

Keep up the good work
2021-02-19
2021-02-18 494 浏览
今次是三人行聚會傾吓計講吓近況,一入去餐廳覺得環境細小狹窄,只見兩枱情侶,一枱拿住摘花,枱面有燭光,開晒紅酒感覺像溝女的勝地,心知已經覺得不妙,成餐飯都覺得廚師沒有用心機烹調,成碟餸得個樣,樣就很靚似模似樣上大枱咁,豬扒、牛扒過熟柴皮,小食、意粉唔好食配菜多過主菜,紅酒、白酒唔好飲,食物份量少,食到一半已經想走,去大排檔仲開心,一路食緊的感覺好似俾人昆,好似求其煮啲嘢俾你食,叫你放低錢就走咁樣,成餐飯都覺得很難食,永遠不會再去幫襯。
2019-06-27
2021-02-14 299 浏览
疫情下無晚市堂食,跟老公訂了<Chez Bistro>的情人節午市套餐,4道菜每人要$380元,早一星期前訂枱要預付500元訂金。雖然價錢偏貴但見有和牛(M7)做主菜,算是合理價錢,想不到安排超出預期滿意。首先限聚令下,餐廳並不擠擁,用餐環境舒適。老公讚鵝肝煎得很好,我則喜歡牛柳很嫩很有肉味,湯是逐一逐個去煮,不是一大窩的例湯。每道菜都有水準。
炭燒澳洲和牛封門柳
朱古力流心布甸伴雪糕
2021-02-14
情人节
炭燒澳洲和牛封門柳
朱古力流心布甸伴雪糕
  • 炭燒和牛
2021-01-27 365 浏览
平日lunch 想係銅鑼灣搵間餐廳可以坐耐d上黎openrice見到依間甘多好評感覺都幾舒服就黎試下平日有lunch set 大部分都百幾蚊包沙律湯主食同野飲當日係煙三文魚沙律,d 菜幾新鮮,只係沙律醬略嫌多左d,沙律份量都夠餐湯侍應無特別講係咩湯,飲落似南瓜粟米類,雖然油左d, 但味道都幾濃侍應會拎一籃餐包比你揀款,但無主動介紹入面有咩包款,要我問係咩包先講有提子包,法包等等,我揀左個提子包食落都幾軟熟,唔錯主食可能我揀意大利飯,等既時間會耐dd但都可接受黃油雞有比一舊雞胸同一個脾,份量都ok都夠味,肉質唔算鞋個飯係偏硬身少少都好入味,同埋咖哩味唔算淡,反而係偏濃,但味道唔似平時食既咖哩可能因為加左南瓜既關係成個飯份量岩岩好,好夠飽我坐左個半鐘左右,侍應都有keep 住入房幫我加水$150 一餐lunch 我覺得都可以encore
平日lunch 想係銅鑼灣搵間餐廳可以坐耐d

上黎openrice見到依間甘多好評

感覺都幾舒服就黎試下

平日有lunch set 大部分都百幾蚊

包沙律湯主食同野飲

煙三文魚沙律

忌廉粟米湯

有提子包,法包等等,我揀左個提子包
食落都幾軟熟,唔錯

主食可能我揀意大利飯,等既時間會耐dd
但都可接受

黃油雞配燒南瓜及淡咖哩意大利飯

黃油雞有比一舊雞胸同一個脾,份量都ok
都夠味,肉質唔算鞋

可能因為加左南瓜既關係

成個飯份量岩岩好,好夠飽

我坐左個半鐘左右,侍應都有keep 住入房幫我加水

$150 一餐lunch 我覺得都可以encore

2021-01-26
煙三文魚沙律
忌廉粟米湯
黃油雞配燒南瓜及淡咖哩意大利飯
第二次來 Chez Bistro,首次是食飯餐,今次老友和我食午餐, 為我慶祝生日。 很喜歡這裡充滿法式小店的優雅, 採了大郭部份的日光, 我十分建議來放慢吃個午餐, 肯定是另一種享受。 午餐仲要超經濟, 由 $78 起至百多元左右。 店員先奉上麵包盤,盤內有幾款不同麵包, 我選了提子法包,暖暖的麵包拎上手令人很warm , 再點小許黑醋和橄欖油 , 已經令人感到好幸福啦。 質感較稠的【南瓜湯】 忘記影相充滿南瓜的香甜 ,口感細滑,而且十分飽肚, 好好飲呀 主菜我地都選左【煎北海渡帶子意大利麵配 xo 醬忌廉汁】 $148 輕煎北海渡帶子, 超厚肉,香煎過令鮮味更出, 意粉 al dente ,用上XO 醬調味, 忌廉感不重,食落無咁濟。   店員都很  helpful 在繁忙的Lunch hour 都為我們在甜品上寫上生日字句, 很加窩心啊! 【心太軟】焗得好靚好香, 一切開朱古力醬如期望地流出來, 好香濃好好味。    House coffee

午餐仲要超經濟, 由 $78 起至百多元左右。

欖油 , 已經令人感到好幸福啦。

質感較稠的【南瓜湯】 忘記影相

充滿南瓜的香甜 ,口感細滑,而且十分飽肚, 好好飲呀

House coffee

2020-11-30
午餐
  • 南瓜湯
  • 煎北海渡帶子意大利麵配 xo 醬忌廉汁
  • 心太軟
2020-12-02 424 浏览
又係食熊貓最愛嘅龍蝦🦞🐼熊貓最鍾意食龍蝦😋所以熊貓嘅老友樹熊🐨今日特登帶咗我去銅鑼灣耀華街上面一間人氣餐廳食飯。因為嗰度嘅Lobster Risotto 非常高水準👍🏽另一個非常出名嘅菜式就係Grilled Iberico Pork🐷都係誠意之作,外皮燒得脆脆地,但係入邊肉質鮮嫩,一啲都唔乾,可以見廚師嘅精心炮製🤩唔記得介紹翻,呢度唔單止主菜高質,佢哋嘅頭盤同埋餐湯都非常有誠意。甜品方面,就有熊貓最愛嘅Waffle🥰而且仲係配上MOVENPICK雪糕😋而且呢度坐得幾舒服㗎,有啲位置仲可以望到馬場景,係同朋友三五知己食飯嘅好去處
又係食熊貓最愛嘅龍蝦🦞🐼

• 餐包
  • 香煎法國鴨肝伴焦糖蜜桃配血橙果醬
  • 是日鮮製濃湯
2020-12-01 312 浏览
又停課又要閉關,最後一日返學同小朋友食餐好,事實係小朋友陪我食餐好,之前試過喺呢度食夜晚,估唔到喺度食午餐仲抵食,lunch百幾蚊真係超高質。Lunch set 有齊前菜包包同餐湯,沙律新鮮,蔬菜夠爽脆,平凡的沙律有2條少少的炸魚,立刻變得不平凡。蘑菇湯好好飲,好濃郁而且好creamy ,加上餐廳環境見到窗外大球場景色,食得好舒服好relax。rib eye肉質唔會好硬而且牛扒入味,配新鮮炸起嘅薯條,呢塊扒嘅質素如果行出去銅鑼灣高級餐廳食,至少$5-600,而家百幾蚊食到,真係太過分。強烈推介要食這個龍蝦味意大利飯,龍蝦啖啖肉好味就不在話下,意大利飯真係唔係好多餐廳整得好食,太過港式會好淋變左爛飯,呢度係可以食到有口感嘅意大利飯,但唔會太過硬,味道非常濃郁,配埋蟹肉一齊食,滋味無窮,真係超級好食,我絕對會因為佢而再三幫襯。最後來一杯濃濃的咖啡,慢慢坐喺度食真係好舒服,lunch 真係一啲都唔貴而且高質,值得一試·

2020-11-30 2110 浏览
和家人午飯,想挑一間西餐廳午聚,方便4人一枱,家人推薦<Chez Bistro>,因為$78起便有Lunch Set,已包括餐包、Salad、soup、main course及Coffee/Tea。如果加錢upgrade還可以有甜品,這個價格來講,可以食到法國菜,算是抵食。Salad: 沙律菜算是新鮮餐包: 餐廳供應數款不同的麵包,有軟有硬,服務員會讓你選擇,可以自己挑選。粟米忌廉湯溫度好夠熱,味道好濃好細滑。牛扒剛好五成熟,牛味濃,調味亦算惹味,而且煎得能鎖住肉汁,但邊位略為較多肥膏及有點筋,不算完美。羊扒都幾大塊,而且夠軟腍。三文魚扒好厚肉,肉質不鞋口,煎得剛剛好。黃油雞意大利飯的雞肉可能是雞胸的部位,肉質不算嫰滑,但意大利飯就非常creamy好食。粗身薯條炸得香脆好味。熱咖啡夠香濃美味。整體來講,餐廳的環境和食物質素是不錯的,可惜的是每次上菜都比較慢,可能午餐時間客人不少,差不多等成30分鐘才上菜,如果可以快點上菜會更加好。

Salad: 沙律菜算是新鮮

粟米忌廉湯溫度好夠熱,味道好濃好細滑。

羊扒都幾大塊,而且夠軟腍。

三文魚扒好厚肉,肉質不鞋口,煎得剛剛好。

粗身薯條炸得香脆好味。

熱咖啡夠香濃美味。

2020-11-27 283 浏览
襯仲有sogo thankful week,呢日早收工,就特登去銅鑼灣行街搵左間都幾多好評既餐廳4-course dinner set有好多選擇基本上就係餐牌入面既main course價位就包埋appetizer, 湯, 甜品同飲品蘑菇湯配餐包蘑菇湯飲落口香濃棉滑,好足料既蘑菇,蘑菇打到好碎好細粒,餐包就係職員拎一籃出黎俾你簡既,不過可惜麵包唔熱-頭盤ceaser salad / 香煎鵝肝伴焦糖蘋果鵝肝食落,入口即融,不過食得多會有D膩,配上焦糖蘋果就可以中和返。-主菜黎喇炭燒西班牙IBERICO豬配牛肝菌汁 $360入口Juicy嫩滑,豬既脂肪比例岩岩好,外層燒到燶燶地甘香焦脆,食落有少少似叉燒既感覺。伴燒豬的醬汁也做得有誠意,用牛肝菌汁,濃郁而不膩,配上薯仔很惹味。LOBSTER RISOTTO $390隻龍蝦大大隻,廚師預先起咗肉,好貼心呀,夠鮮甜! 番茄忌廉汁好creamy,好濃厚,值得推介!-甜品有Movenpick 雪糕waffle同埋Apple crumbleWaffle比較薄身,食落輕盈唔會好飽滯。Apple crumble同埋雪糕一冷一熱,好滿足一餐呀☺️

搵左間都幾多好評既餐廳

4-course dinner set有好多選擇

蘑菇湯配餐包
蘑菇湯飲落口香濃棉滑,好足料既蘑菇,蘑菇打到好碎好細粒,

餐包就係職員拎一籃出黎俾你簡既,
不過可惜麵包唔熱
頭盤ceaser salad / 香煎鵝肝伴焦糖蘋果

主菜黎喇
炭燒西班牙IBERICO豬配牛肝菌汁 $360

LOBSTER RISOTTO $390
隻龍蝦大大隻,廚師預先起咗肉,好貼心呀,夠鮮甜!
番茄忌廉汁好creamy,好濃厚,值得推介!

Waffle比較薄身,食落輕盈唔會好飽滯。
2020-11-16 285 浏览
最近經朋友介紹知道呢間餐廳好好食,今次專程book位嚟食!呢度晚市都係食set,4-course dinner set。前菜可加$50轉法國生蠔海鮮拼盤,包左法國生蠔、翡翠螺、北海道帶子刺身、三文魚子同牡丹蝦刺身。生蠔有成隻手掌咁大,入口夾脆!翡翠螺爽得來彈牙!帶子刺身肥美鮮甜!是日餐湯南瓜忌廉湯,好creamy,飲落好香南瓜味!炭燒澳洲和牛西冷扒,屬於廚師推介,五成熟,入面真係煎得啱啱好,少少血水,食落好香牛味,仲好有肉汁,而且有淡淡的炭香味,面頭有少少焦香!甜品方面有窩夫伴Movenpick焦糖雪糕配雜果及碎杏仁,好香脆,有蛋香味,擺盤又靚,配埋雪糕一齊食,超享受!
最近經朋友介紹知道呢間餐廳好好食,今次專程book位嚟食!

生蠔有成隻手掌咁大,入口夾脆!
翡翠螺爽得來彈牙!
帶子刺身肥美鮮甜!

是日餐湯南瓜忌廉湯,好creamy,飲落好香南瓜味!

2020-11-16 190 浏览
銅鑼灣呢幢大廈出名多食肆選擇,今次試咗呢間名氣幾高嘅西餐廳。餐牌食物款式多種類,睇名都覺得吸引。4-course dinner set,包括餐包、前菜、餐湯、主菜、甜品同飲品。提子包,微暖鬆軟,可以配橄欖油同黑醋!香煎法國自然放養鵝肝伴焦糖蘋果砵酒汁,鵝肝厚身肥美,表面煎得脆脆地,食落入口即融,油香停留喺口腔中,配埋甜甜嘅蘋果片,可以減低油膩感。旁邊嘅sauce仲帶點黑松露味添!南瓜忌廉湯,甜甜地嘅南瓜味配埋濃稠嘅忌廉,感覺rich得來又細膩!香煎龍蝦尾燴鮮茄忌廉汁意大利飯,廚師已經預先起咗肉,龍蝦肉好大件,好爽又夠鮮甜!risotto 飯粒飽滿,有咬口,食落味道帶酸,蕃茄味濃,值得推介! Apple crumble with Movenpick vanilla ice cream,肉桂味香,暖暖地嘅蘋果金寶配埋雪糕,一冷一熱,脆身得來又香甜!

餐牌食物款式多種類,睇名都覺得吸引。

提子包,微暖鬆軟,可以配橄欖油同黑醋!