2020-07-04 223 浏览
週末同囡囡去銅鑼灣食lunch兼 shopping ,今次揀咗百樂中心21樓嘅Chez Bistro。餐廳環境好舒服,我地度過咗一個好休閒嘅週末下午。每個lunch set都跟餐湯,餐包同沙律。餐湯係忌廉粟米雞湯,我好鍾意食個沙律,上面有兩條炸魚仔,沙律菜新鮮,沙律醬甜甜酸酸,味道好清新。🐂砵酒燴美國牛腹心胸肉豬肉醬椰菜粒配寬條蛋麵($138)寬條蛋麵彈牙,牛肉以砵酒炆得好霖,仲有野菜粒,味道豐富的菜式。🐷炭燒西班牙豬肋排配薯條 ($138)囡囡喜歡這個菜式,豬肋排燒得香脆,薯條 脆卜卜👏

餐廳環境好舒服,我地度過咗一個好休閒嘅週末下午。

🐂砵酒燴美國牛腹心胸肉豬肉醬椰菜粒配寬條蛋麵($138)

🐷炭燒西班牙豬肋排配薯條 ($138)

囡囡喜歡這個菜式,豬肋排燒得香脆,薯條 脆卜卜👏

2020-07-04
2020-07-01 172 浏览
今日嚟到銅鑼灣 諗住試吓啲樓上鋪 一直都知呢個大廈上面有好多好嘢食 所以今次就黎到21樓呢一間西餐廳係到食lunch今次我哋就叫咗兩個set😚😚喺主食黎之前就會有沙律同埋湯 平時喺出邊食嗰啲沙律好多菜都會苦苦地但係呢度嘅沙律就一啲都唔會而且醬汁都十足唔會話慳住咁即係啲菜上面 另外見到個沙律都覺得係落足功夫去做嘅因為佢哋仲會有啲啱啱隻好咗嘅魚仔放喺上面 成件事真係升華咗好多 淨係個沙律已經令到我好驚喜! 之後就嚟咗個餐湯個湯係南瓜粟米湯成個湯嘅本身就已經好濃 好rich 飲得出唔係平時嗰啲金寶罐頭湯而真係佢哋自己煮出嚟嘅 間唔事總會有啲粟米咬下咁成件事真係好正1️⃣ 炸澳洲橙魚柳&薯條配他他醬平時都好少喺香港話會叫fish & chips黎食 但係今次見到就忍唔住想試吓 因為行入去個座位嘅時候見到有人即見到揸得好靚!點知真係冇失望 佢嘅皮完全唔會太厚 而且魚香十足好夠 佢有適當嘅醃料去Pig走腥味而唔會覆蓋左陣魚味 可以做到呢個層次真係好正 好值得推介 除此之外呢度仲會有啲粗薯條配埋 又係揸得啱啱好即叫即炸完全食得出唔係炸定嘅!2️⃣海膽汁燴北海道帶子 蟹肉意大利飯 之後就係呢個risotto!
今次我哋就叫咗兩個set😚😚喺主食黎之前就會有沙律
1️⃣ 炸澳洲橙魚柳&薯條配他他醬

2️⃣海膽汁燴北海道帶子 蟹肉意大利飯

之後就係呢個risotto!! 首先一嚟到嘅時候見到粒帶子勁大隻已經覺得好開心 平時好多呢啲都會偷工減料就會整到好細但呢度完全唔會 第一啖我就試咗個意大利飯先 飯嘅口感煮得啱啱好唔會泰林亦都唔會太硬 每一粒飯都有黐住好多汁喺上面 間唔屎飯與飯亦都會有啲蟹肉 另外更加值得一睇嘅就係個北海道帶子真係好厚好爽而且好鮮!
呢間餐廳真係好值得再食呀!
2020-06-29 105 浏览
呢兩個星期都有紅日,約左男朋友去銅鑼灣食西餐。發現呢間餐廳好抵食,好服務同好味。難怪當晚full house了。Four course menu 係有四部份組成既dinner, 冷熱盆都十分美味。大蝦沙律加五十蚊食海鮮拼盤係抵食既,因為帶子紅蝦勁鮮美,仲有兩隻螺同特大生蠔,由於都係我心頭好,覺得十分值。(係咪做蝕本生意架?)主菜食了steak, 係用真炭火燒,好香。個蕃茄,一半乾身一半juicy, 好惹味呀。Ribs甜品推介窩夫,除左芒果肉外,仲有脆脆新鮮出爐既窩夫配上雲呢拿雪糕,係一種享受。蜜瓜雪芭個set仲有餐包,餐湯同餐飲。每人都係$400有找。好抵食已決定了下個月再約男朋友試埋其他main course

呢兩個星期都有紅日,約左男朋友去銅鑼灣食西餐。

大蝦沙律

Ribs

蜜瓜雪芭

個set仲有餐包,餐湯同餐飲。每人都係$400有找。好抵食

已決定了下個月再約男朋友試埋其他main course
  • 海鮮拼盤
  • 法國蜜瓜伴荔枝雪葩
2020-06-24 155 浏览
今日帶朋友試試衣間我之前食開既餐廳,自己都有一段時間冇黎,都擔心水準係未可以保持到。食完衣個lunch後,真心水評係維持到,但,我叫個個帶子蟹肉risotto, 食到最後,我發現都係食唔到蟹肉,唔知係廚師太忙,唔記得落,初時食以為會唔會係係飯入邊融合左只係太少食唔出,食到最尾發現都係菇同埋有少少洋蔥,有d失望。因為睇食評叫到人地係有好多蟹肉先叫。。不過味道係唔錯既。朋友就叫左個fish n chip, 有驚喜播,個魚炸得好脆,皮夠薄,好好食,可以下次再encore

北海道帶子蟹肉意大利飯
Fish n chip
跟餐既沙律
2020-06-24
午餐
Fish n chip
2020-06-24 138 浏览
今日午餐食得非常之滿意!員工服務態度十分好,環境乾淨優雅,食物質數超出我預期的好!麵包任你揀,食得出係新鮮出爐。沙律都好新鮮,白菌忌廉湯好味。主菜叫了牛扒和蟹肉帶子risotto,牛扒五成熟,有肉汁又煎得剛剛好,還有薯條做伴菜。Risotto軟硬程度係最prefect,帶子好新鮮,蟹肉也比得很多,真的比外面一些高級餐廳再優秀!午餐包埋咖啡奶茶,如果要飲latte就要加$20。因為我們實在太飽,已經再食唔落甜品。這間高質餐廳一定會再來食!

2020-06-24
2020-06-03 3328 浏览
Happy Sunday今天約了S食lunch兼行街,心情額外開心和輕鬆!餐廳位處高層, 有大量窗户,明亮光潔,環境開揚舒適,樓底頗高,天花板的吊扇令人有些懷舊feel,好舒服和自在。Open Kitchen 一目了然,乾淨又整體,令人食得安心又放心。Lunch menu價錢由$78至$158不等,包salad, bread, soup 和main course, 餐茶和甜品另外再加錢。Salad~有羅馬生菜,紫椰菜,菠菜,車厘茄,沙那美腸切條,脆麵包碎,尤以紫椰菜和車厘茄最為清甜美味,整體非常新鮮健康。熱騰騰的麵包鬆軟可口,配上意大利醋和橄欖油已很好味。Soup~ 粟米忌廉湯非常濃郁creamy, 很美味。Main Course ~Steak Medium 5 $148以乾蕃茄,法邊豆和脆脆薯條作為side dish, 可口美味。牛的表面焦香,充滿炭燒的香味。落單時order左5成熟,肉質軟腍,肉汁豐富,好好味,以百多元一個set lunch來說算性價比相當高。Scallop Risotto $148~ 以海膽汁烹調的意大利飯味道非常濃郁和creamy, 夾雜住香濃的蘑菇,飯粒軟硬

美味,整體非常新鮮健康。

熱騰騰的麵包鬆軟可口,配上意大利醋和橄欖油已很好味。

Soup~ 粟米忌廉湯非常濃郁creamy, 很美味。

以百多元一個set lunch來說算性價比相當高。

Scallop Risotto $148~ 以海膽汁烹調的意大利飯味道非常濃郁和creamy, 夾雜住香濃的蘑菇,飯粒軟硬適中,好正!

蟹肉粉量頗多,鮮甜嫩滑,北海道刺身帶子煎到表面微焦,肉質爽甜,好好味呀!

最後嘆埋杯熱檸水和凍檸茶真係非常滿足。
2020-05-10
午餐
  • Steak Medium 5
  • scallop Risotto
2020-05-10 2984 浏览
呢度嘅晚餐menu係4 courses dinner仲有埋野飲,覺得都好抵食☺️🥢餐前麵包麵包好熱好新鮮👍🏻法包面頭好脆,入面keep到有啲水份另一款包有啲合桃係入面,幾特別同幾好食😁🥢鳳尾蝦紅石榴雜菜沙律沙律好fresh,啲汁唔會過多,調味都適中柚子同蜜糖配搭得好好☺️啲蝦好大隻同埋都好爽😆🥢香煎法國鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁鵝肝表面煎到好香好脆!但入面都仲好creamy好滑☺️鵝油味都好重加埋焦糖蘋果食balance返無咁漏🥢南瓜忌廉湯值得一讚就係溫度好夠👍🏻個湯嘅texture同口感好rich,非常唔錯🥢炭燒虎大蝦意大利麵配鮮茄汁隻虎蝦真係好大隻😆個頭都好多膏,蝦身好厚肉比較爽口蕃茄汁都煮得唔錯,少少酸咁幾好味🥢炭燒美國頂級黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁呢排唔想食咁生所以嗌左medium well煎得岩岩好👍🏻完全係我想食嘅生熟程度😁牛排都好厚身,鎖得住啲肉汁配菜都唔hea, 薯片幾好食😁🥢焗心太軟配雲呢拿雪糕我最中意食嘅甜品😁真係十分流心,外面都焗到脆脆地👍🏻不過雪糕黎到已經有少少溶,但唔緊要,配埋一齊都係好正☺️而且食得出個雪糕唔係cheap野🥢芒果碎杏仁窩夫伴雪糕Waffle都一樣整到好脆口
呢度嘅晚餐menu係4 courses dinner
仲有埋野飲,覺得都好抵食☺️

🥢餐前麵包
麵包好熱好新鮮👍🏻
法包面頭好脆,入面keep到有啲水份
另一款包有啲合桃係入面,幾特別同幾好食😁

🥢鳳尾蝦紅石榴雜菜沙律
沙律好fresh,啲汁唔會過多,調味都適中
柚子同蜜糖配搭得好好☺️
啲蝦好大隻同埋都好爽😆

🥢香煎法國鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁
鵝肝表面煎到好香好脆!
但入面都仲好creamy好滑☺️鵝油味都好重
加埋焦糖蘋果食balance返無咁漏

🥢南瓜忌廉湯
值得一讚就係溫度好夠👍🏻
個湯嘅texture同口感好rich,非常唔錯

🥢炭燒虎大蝦意大利麵配鮮茄汁
隻虎蝦真係好大隻😆個頭都好多膏,蝦身好厚肉比較爽口
蕃茄汁都煮得唔錯,少少酸咁幾好味

🥢炭燒美國頂級黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁
呢排唔想食咁生所以嗌左medium well
煎得岩岩好👍🏻完全係我想食嘅生熟程度😁
牛排都好厚身,鎖得住啲肉汁
配菜都唔hea, 薯片幾好食😁

🥢焗心太軟配雲呢拿雪糕
我最中意食嘅甜品😁
真係十分流心,外面都焗到脆脆地👍🏻
不過雪糕黎到已經有少少溶,但唔緊要,配埋一齊都係好正☺️
而且食得出個雪糕唔係cheap野

🥢芒果碎杏仁窩夫伴雪糕
Waffle都一樣整到好脆口
呢款甜品無咁甜,岩哂我朋友😆
仲配埋半個芒果,成個甜品好fresh!

仲有一杯餐飲添👍🏻
  • 香煎法國自然放養鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁
  • 炭燒安格斯肉眼扒配紅酒汁
2020-05-10 571 浏览
約了友人喺銅鑼灣時代廣場門口等然後 一齊去百樂中心21樓 Chez Bistro午餐啦不一樣的裝潢,木地板、吊扇,寬敞舒適,環境 正👍好舒服喎坐下了,先揀 兩個面包😊點啲橄欖油 黑醋,麵包微熱 軟熟😋大大碗 新鮮 清爽 沙律 Parma ham值得贊你👍磨菇湯 非常香、軟滑 ,主菜來了,嘩!色、香、味😋三文魚先欣賞那 用心設計 擺四小顆薯蓉波波... 滑滑溜 另外一邊... 蔬菜中間:厚厚一件三文魚,份量足,煎得剛剛好,特別係塊魚皮,脆滋味濕濕 嫩嫩 魚肉,口感豐富最後,一杯即磨咖啡,精神爽利完美一餐

約了友人喺銅鑼灣時代廣場門口等
然後 一齊去百樂中心21樓 Chez Bistro
午餐啦

不一樣的裝潢,木地板、吊扇,
寬敞舒適,環境 正👍好舒服喎

坐下了,先揀 兩個面包😊點啲橄欖油 黑醋,麵包微熱 軟熟😋

大大碗 新鮮 清爽 沙律 Parma ham

值得贊你👍磨菇湯 非常香、軟滑 ,

主菜來了,嘩!色、香、味😋三文魚
先欣賞那 用心設計 擺
四小顆薯蓉波波... 滑滑溜
另外一邊... 蔬菜

中間:厚厚一件三文魚,份量足,
煎得剛剛好,特別係塊魚皮,脆滋味
濕濕 嫩嫩 魚肉,口感豐富

最後,一杯即磨咖啡,精神爽利
完美一餐
2020-05-09
3K
2020-05-09 307 浏览
週末逛街人多多,街外又熱辣辣,最好找間餐廳食吓美食兼歎一下冷氣。銅鑼灣耀華街百樂中心整楝都有好多食肆,友人介紹了一間西餐廳,環境佈置不錯,有英倫風格。午餐好抵又好味。真的好推介。餐前麵包好好食,有鬆軟的,有靱性的,有多款選擇,熱呼呼的。沙律不只蔬菜,還有西班牙火腿。餐湯是粟米忌廉湯,又香又滑,還有粒粒粟米有嚼口。主菜揀了黑毛安格斯肉眼扒,要求的半熟控制得宜,肉質軟腍有肉香。配菜是炸薯條,即炸香噴噴,正!最後咖啡品質也不錯,非常滿意的午餐!

餐前麵包好好食,有鬆軟的,有靱性的,有多款選擇,熱呼呼的。

沙律不只蔬菜,還有西班牙火腿。

餐湯是粟米忌廉湯,又香又滑,還有粒粒粟米有嚼口。

配菜是炸薯條,即炸香噴噴,正!

最後咖啡品質也不錯,非常滿意的午餐!
2020-05-09
2020-05-07 1200 浏览
高質西餐❤️好服務好味道好價錢👍🏻——————————————————自選4 course dinner set.🔶海鮮拼盤 +$50 (8/10)只係加+$50就有法國生蠔,超甜牡丹蝦,大大粒帶子,爽口翡翠螺,超值啦!———————————————.🔶炭燒西班牙豬肋排 $280 (8/10)外皮燒到少許脆有炭燒香,內裏肉嫩有汁,肋骨唔粗,啖啖肉😋好耐無食過好食既豬肋排啦,感動😢———————————————.🔶炭燒澳洲M7和牛眼排 $390 +$80 (9/10)必點呀!以為自己食緊日本和牛!肉質嫩滑,油脂豐富,牛味香濃😋❤️———————————————.🔶法式麵包多士 (9/10)多士沾滿楓糖醬及蛋汁,口感濕潤,非常岀色!如果佢改成甜品店我都會再為佢而幫襯😝———————————————.🔶心太軟 (8/10)心太軟無岀面既咁甜,朱古力味更香濃,但食得兩啖仍然會膩😂———————————————.🔶 粟米濃湯 (8/10)是日餐湯會成日轉,今日係粟米湯,質量無偷雞,同樣香甜濃郁———————————————套餐另外包一杯餐飲(By C) #sissyfoodie
高質西餐❤️好服務好味道好價錢👍🏻
——————————————————
自選4 course dinner set
🔶海鮮拼盤 +$50 (8/10)

———————————————
🔶炭燒西班牙豬肋排 $280 (8/10)
外皮燒到少許脆有炭燒香,內裏肉嫩有汁,肋骨唔粗,啖啖肉😋
好耐無食過好食既豬肋排啦,感動😢

———————————————
🔶炭燒澳洲M7和牛眼排 $390 +$80 (9/10)
必點呀!以為自己食緊日本和牛!
肉質嫩滑,油脂豐富,牛味香濃😋❤️
澳洲m7和牛眼扒

———————————————
🔶法式麵包多士 (9/10)
多士沾滿楓糖醬及蛋汁,口感濕潤,非常岀色!
如果佢改成甜品店我都會再為佢而幫襯😝
法國麵包多士

———————————————
🔶心太軟 (8/10)
心太軟無岀面既咁甜,朱古力味更香濃,但食得兩啖仍然會膩😂
心太軟

———————————————
🔶 粟米濃湯 (8/10)
是日餐湯會成日轉,今日係粟米湯,質量無偷雞,同樣香甜濃郁

套餐另外包一杯餐飲
(By C) #sissyfoodie
澳洲m7和牛眼扒
法國麵包多士
心太軟
2020-05-07 226 浏览
高質西餐❤️好服務好味道好價錢👍🏻——————————————————自選4 course dinner set.🔶海鮮拼盤 +$50 (8/10)只係加+$50就有法國生蠔,超甜牡丹蝦,大大粒帶子,爽口翡翠螺,超值啦!———————————————.🔶炭燒西班牙豬肋排 $280 (8/10)外皮燒到少許脆有炭燒香,內裏肉嫩有汁,肋骨唔粗,啖啖肉😋好耐無食過好食既豬肋排啦,感動😢———————————————.🔶炭燒澳洲M7和牛眼排 $390 +$80 (9/10)必點呀!以為自己食緊日本和牛!肉質嫩滑,油脂豐富,牛味香濃😋❤️———————————————.🔶法式麵包多士 (9/10)多士沾滿楓糖醬及蛋汁,口感濕潤,非常岀色!如果佢改成甜品店我都會再為佢而幫襯😝———————————————.🔶心太軟 (8/10)心太軟無岀面既咁甜,朱古力味更香濃,但食得兩啖仍然會膩😂———————————————.🔶 粟米濃湯 (8/10)是日餐湯會成日轉,今日係粟米湯,質量無偷雞,同樣香甜濃郁———————————————套餐另外包一杯餐飲(By C)#sissyfoodie
高質西餐❤️好服務好味道好價錢👍🏻
——————————————————
自選4 course dinner set
🔶海鮮拼盤 +$50 (8/10)

———————————————
🔶炭燒西班牙豬肋排 $280 (8/10)
外皮燒到少許脆有炭燒香,內裏肉嫩有汁,肋骨唔粗,啖啖肉😋
好耐無食過好食既豬肋排啦,感動😢

———————————————
🔶炭燒澳洲M7和牛眼排 $390 +$80 (9/10)
必點呀!以為自己食緊日本和牛!
肉質嫩滑,油脂豐富,牛味香濃😋❤️
澳洲m7和牛眼排

———————————————
🔶法式麵包多士 (9/10)
多士沾滿楓糖醬及蛋汁,口感濕潤,非常岀色!
如果佢改成甜品店我都會再為佢而幫襯😝
法式麵包多士

———————————————
🔶心太軟 (8/10)
心太軟無岀面既咁甜,朱古力味更香濃,但食得兩啖仍然會膩😂

———————————————
🔶 粟米濃湯 (8/10)
是日餐湯會成日轉,今日係粟米湯,質量無偷雞,同樣香甜濃郁

法式麵包多士
  • 法國生蠔海鮮拼盤
  • 法國麵包多士
2020-05-07 144 浏览
位於銅鑼灣嘅百樂中心,成座building差不多全是餐廳食肆,做得樓上鋪想要突圍而出,真係好靠餐廳本身嘅質素,另食客一試難忘,推薦比其他朋友。Chez Bistro餐廳地方唔算好大,但枱與枱之間都相隔寬闊,空間感非常充足;餐廳環境優雅高尚,每張餐桌上餐具及怖置都擺放得乾淨整齊,播著柔柔嘅輕音樂,另忙碌完一日嘅我開始進入狀態,慢慢享受今晚嘅晚餐😃。店員先送上暖暖餐包,法包外脆內軟;合桃提子包,合桃香脆可口,增加口感😋,兩款法式餐包蘸點橄欖油及黑醋最為配合。餐湯:南瓜湯🎃上枱仍熱騰騰,質感綿滑,味道甜美濃郁。前菜:鳳尾蝦紅石榴雜菜沙律配柚子蜜糖汁 🥗- 沙律菜非常新鮮,拌勻柚子蜜糖汁,微微掛著酸酸味味,令胃口大開😋。香煎法國自然放養鵝肝拌焦糖蘋果配砵酒汁 - 鵝肝表面煎得脆脆,內埋非常軟滑creamy,拌埋焦糖蘋果一齊食,可以清除膩滯感😋。主菜:炭燒美國頂級黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁- 肉眼扒表面燒得微微焦香,入面肉質保持鮮嫩多汁,側邊黏住小小脂肪位置,口感更佳,牛味更加濃郁。炭燒虎蝦意大利麵配鮮茄汁 - 虎蝦size手板咁大隻,啖啖肉,蝦頭藏住嘅蝦膏,非常甘甜美味;意大利麵🍝軟硬度適中,每

餐湯:
南瓜湯🎃上枱仍熱騰騰,質感綿滑,味道甜美濃郁。

前菜:
鳳尾蝦紅石榴雜菜沙律配柚子蜜糖汁 🥗

香煎法國自然放養鵝肝拌焦糖蘋果配砵酒汁

主菜:
炭燒美國頂級黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁

炭燒虎蝦意大利麵配鮮茄汁 - 虎蝦size手板咁大隻,啖啖肉,蝦頭藏住嘅蝦膏,非常甘甜美味;意大利麵🍝軟硬度適中,每條都掛倒濃濃鮮茄醬汁,酸酸味味好醒胃。
炭燒虎蝦意大利麵配鮮茄汁

甜品
焗朱古力心太軟布丁配雲呢拿雪糕 - 朱古力味濃郁,實在太邪惡😋,拌埋雲呢拿雪糕一齊食,均勻番整體味道。
焗朱古力心太軟布丁配雲呢拿雪糕

楓樹糖漿香煎法式麵包多士拌雲呢拿雪糕配甜忌廉- 法式麵包多士其實類似係窩夫,外脆內軟,只微微帶暖,令放在上邊嘅雲呢拿雪糕唔會咁快溶化,兩者夾埋一齊食,真係最佳拍擋;周邊仲有好多碎果仁,香脆可口;拌碟嘅芒果🥭,極之清甜。
楓樹糖漿香煎法式麵包多士拌雲呢拿雪糕配甜忌廉

Chez Bistro值得一大讚,無論前菜以至到甜品,份量十足,以每一set價錢由($260-$420)食倒咁高質素晚餐,應真超值同超班,我一定會極力推薦比身邊朋友😃
鳳尾蝦紅石榴雜菜沙律配柚子蜜糖汁 🥗
香煎法國自然放養鵝肝拌焦糖蘋果配砵酒汁
炭燒美國頂級黑毛安格斯肉眼扒配紅酒汁
炭燒虎蝦意大利麵配鮮茄汁
焗朱古力心太軟布丁配雲呢拿雪糕
楓樹糖漿香煎法式麵包多士拌雲呢拿雪糕配甜忌廉
2020-04-25 357 浏览
環境寬倘舒適,氣氛浪漫典雅。法國生蠔海鮮拼盤(法國生蠔·翡翠螺·北海道帶子刺身伴三文魚子·牡丹蝦刺身)生蠔味道濃郁,口感相當潤滑;翡翠螺肉質彈牙有口感, 鮮味十足;帶子肉厚味甜,極富彈性,伴以晶瑩飽滿的三文魚子,咸香鮮美;牡丹蝦肉質爽滑帶膠質。忌廉蘑菇湯熱騰騰的蘑菇湯,質感綿滑夾雜著蘑菇獨特的香氣,入口有細小的粒粒蘑菇碎,口感豐富,極為鮮嫩,令人滿足。炭燒西班牙伊比利亞黑豚蓋上肉(全橡果)配牛肝菌汁芬香陣陣,肉質非常細緻,幼滑軟腍,鮮嫩多汁,肉味濃郁,甘香可口,非常美味,令人回味無窮!楓樹糖漿香煎法式麵包多士伴雲呢拿雪糕配甜忌廉法式多士色澤金黃,入口軟綿綿,微微濕潤,充滿蛋香,加上楓糖漿和雲呢拿雪糕,味道甜而不膩。味道及服務一流,性價比高,值得再次回頭!

環境寬倘舒適,氣氛浪漫典雅。

法國生蠔海鮮拼盤
(法國生蠔·翡翠螺·北海道帶子刺身伴三文魚子·牡丹蝦刺身)

楓樹糖漿香煎法式麵包多士伴雲呢拿雪糕配甜忌廉
味道及服務一流,性價比高,值得再次回頭!
  • 楓樹糖漿香煎法式麵包多士伴雪呢拿雪糕配甜忌廉
2020-04-25 1896 浏览
銅鑼灣百樂中心相信唔小人都知道多野食,但當中Chez Bistro的食物質素、環境就真是非常 - 正。餐廳以淺藍/綠佈置了牆身,配以深啡色木地板,掛上了一幅又一幅壁畫, 數把吊扇,很有家的感覺。餐廳位於二十一樓,能看到景觀開揚的景色,坐位寬敞,完全沒有壓逼感,令人感覺很舒適。晚市主要提供4 -Course Dinner Set,套餐包括沙律、湯、主菜、甜品、飲品。店員會先送上暖暖的包子給我們,可配搭橄欖油和黑醋,麵包微暖,質感軟熟,真是絕好的前菜。蘑菇忌廉湯今天餐湯是蘑菇湯,來到時已聞到香氣四溢,熱燙燙的,正是我最愛的。蘑菇湯菇香味濃,吃到啖啖的菇粒蓉,軟身滑口,真的未嚐過呢個湯,都唔好話黎過,好飲。香煎法國自然放養鵝肝伴焦糖蘋果配砵酒汁鵝肝外層煎得微微焦香,內層仍保持軟綿濕潤,入囗滑溜,油脂豐盈,鵝肝底更配上了焦糖蘋果砵酒汁,清新香甜,令味道更有層次。砵酒燴美國牛腹心腩肉·豬肉醬野菜粒配寬條蛋麵牛腹心腩肉入味,軟腍爽口,配上豬肉醬野菜粒配寬條蛋麵,當中粒粒的番茄香味,味道濃郁,令人滿足又飽肚,相當幸福。楓樹糖醬香煎法式麵包多士伴雲呢拿雪糕配甜忌廉.雲呢拿雪糕加上香甜楓樹糖醬,配以香脆

砵酒燴美國牛腹心腩肉·豬肉醬野菜粒配寬條蛋麵

楓樹糖醬香煎法式麵包多士伴雲呢拿雪糕配甜忌廉
雲呢拿雪糕加上香甜楓樹糖醬,配以香脆的麵包多士一起吃,香甜又順滑,確是最佳的飯後甜品
楓樹糖醬香煎法式麵包多士伴雲呢拿雪糕配甜忌廉

最後飲品Coffee,更為我畫上完美的句號。

2020-02-06 524 浏览
其實食物環境衛生都OK嘅,但係係其中一個侍應嘅服務態度奇差無比今日係我兩位朋友請我食嘅一餐生日飯話說我們一行三人,大概9:15到達,當時仲有兩枱客,不過已經將近食完。我哋已經即刻嗌嘢食,食物來到時,我哋已經比正常速度食快啲,費事阻人收工,然後佢哋亦都係當每一道菜食完之後即刻收走啲嘢,然後第二道即刻上。絕對無問題,都係果句,唔想阻人收工。當去到甜品時,當時係10:20分,我大概食左一半就停左,同啲朋友傾陣計,之後佢埋黎諗住收我個甜品,我同佢講話唔好意思我仲未食完,之後佢放低行開,行開嘅途中細細聲講咗句說話,但個聲量係剛剛好我同另外一位朋友都聽到佢話: 阻住晒人收工之後我同我個朋友大家互相對望,我問佢佢聽唔聽到,佢問返我佢係咪話我哋阻住佢收工之後我實在忍唔住: 唔該埋單!後來埋完單後都係覺得真係太過分,依家咁嘅時勢,周圍生意差到過分,你竟然咁嘅態度,就同另一位應該經理級以上嘅同事投訴好老實講,我book枱時係book 8:30嘅,之後我改咗9點,如果你唔接我依個Booking嘅話,絕對冇問題,然而你接咗我個Booking,你嘅關門時間係11點,但去到大概10:30仲未到營業時間完結嘅時候,

今日係我兩位朋友請我食嘅一餐生日飯
佢話: 阻住晒人收工
之後我實在忍唔住: 唔該埋單!

好老實講,我book枱時係book 8:30嘅,之後我改咗9點,如果你唔接我依個Booking嘅話,絕對冇問題,然而你接咗我個Booking,你嘅關門時間係11點,但去到大概10:30仲未到營業時間完結嘅時候,你咁樣對啲客
其中一個好重要嘅問題係我book枱嘅時候你無同我講Last order時間,亦冇同我講關門時間,係我自己有留意OpenRice,咁我想請問果位侍應憑什麼用咁嘅態度對我

依餐飯收費$1516,人均500
我兩位朋友請我食,即係佢哋每人要760
食都咁,我自己都覺得唔好意思
依家咁嘅時勢,依間餐廳請到啲咁嘅員工,我實在祝呢間餐廳生意興隆
2020-02-05
庆祝纪念