2020-02-12
今日放工過左去銅鑼灣同朋友聚聚,我地就去左fashion walk嗰邊個食街求其搵左間試下,見到lee間d串燒幾正就行左入去佢有𥚃面同外面嘅座位,外面可以食煙,但因為我唔食煙嘅,所以揀左𥚃面坐原來間嘢好正嘅係佢有好多款自己整嘅手工啤,樓下塊板有大部分choice,因為眼花撩亂,我搵左個staff介紹下,因為我鐘意果味重d,所以揀左1BU1BU真係好重果味,朋友渣車冇得飲真可惜,係到吹水再加手工啤真係一個好適合嘅地方餐廳好彩唔只有串燒,仲有麵飯,唔係驚唔飽🙈🙈lee個極力推薦,係吞拿魚牛油果沙律,牛油果控必點,超好味😋🥑🥑🥑豬腩肉配酸辣芒果醬 - 又唔辣喎,d芒果醬都幾出免治雞肉軟骨棒配羅勒醬 - 中間有少少軟骨,都幾爽口,羅勒醬送酒更一流本身諗住哂chef’s special 嘅和牛,點知賣哂,職員介紹angus beef,都不錯,好冧,唔洗咬得好辛苦🤓燒粟米🌽 - 冇話燒得好乾,保持水份雞翼 - Always my favourite🙈🙈厚肉又脆卜卜🤤🤤咖哩烏冬 - 都幾高質,重咖喱味,唔會話好似有d鋪頭食落加左好多水咁燒汁炒川越粗麵 - 唔咸,又多菜,感覺好健康🥰總括黎講,雖然手工
餐廳好彩唔只有串燒,仲有麵飯,唔係驚唔飽🙈🙈
豬腩肉配酸辣芒果醬 - 又唔辣喎,d芒果醬都幾出
燒粟米🌽 - 冇話燒得好乾,保持水份
燒汁炒川越粗麵 - 唔咸,又多菜,感覺好健康🥰
總括黎講,雖然手工啤係佢地主打,但食物都有返咁上下水準,絕對係幾好吹水嘅地方👍🏻👍🏻