2022-04-13 61 浏览
🍪 💫Pistachio BomboloneLOOK AT THAT FILLINGS!!🤤 I just can’t resist anything that’s with pistachio🫣 It wasn’t too sweet even with that cream inside. I love that they added some crushed pistachio nuts on top. (Pistachio just can’t go wrong haha).Overallrice: $65Food: 9.9/10Environment: 9/10
🍪
💫Pistachio Bombolone
Overall:
Price: $65
Food: 9.9/10
Environment: 9/10
Pistachio  Bombolone
Pistachio  Bombolone
由網店紅到實體店,即使在大坑這個不是太Popular的地點,假日人龍依然不絕。除了多款Cookie外,Donut也頗受歡迎。初次到訪難得避開人潮時間,排隊時間不到5MINS。Cookie款式花多眼亂,同場不少客人手起刀落瘋狂Order,可見人氣之盛已儲下不少忠粉。雖然售價頗進取,但吃過後覺得以其足料和美味程度其實也是Acceptable,期待再試其他不同口味!Matcha Macadamia $50對於這個Top 1 Best Seller寄予厚望,到店時看到Display已清空,心裡一沉,店員Update原來正在製作中,要多等15MINS,立刻心花怒放!新鮮出爐暖烘烘,一上手就Feel到其重手份量。就算回家後已變回室溫,但軟熟濕潤的口感不變!抹茶味非常紮實濃郁,茶味和回甘味交足貨。中間流心抹茶醬吸睛誘人,夾雜一點點白朱古力和粒粒夏威夷果仁更不得之了,大大提升口感層次。2人Share份量剛好,足料但不會過甜過膩,Best Seller實至名歸!Chocolate Peanut Butter $40一來到就看中朱古力x花生醬這個邪惡絕配組合。口感同樣是Soft及Moist,朱古力味非常濃

Matcha Macadamia $50

Chocolate Peanut Butter $40
一來到就看中朱古力x花生醬這個邪惡絕配組合。口感同樣是Soft及Moist,朱古力味非常濃郁,苦甜Balance,有點Brownie的影子。中間有一層Creamy的花生醬,份量比例剛好,味道也不會完全被朱古力味淹蓋。

Mini Donuts $40 / 3PCS
Donuts鬆軟,外層灑上粒粒砂糖,內餡可選擇Nutella或Strawberry,個人還是覺得Nutella是無敵的!相比之下,沒有Cookie那麼驚為天人,但整體也是美味!
Mini Donuts
📍 沿路一路行過去大坑🏃 都會見到有路人拎住呢間曲奇嘅紙袋就知道有幾受歡迎 呢間由網店做到實體店 一直都備受Foodie💬們推崇曲奇每日限量 好快就賣曬 如果想食期間限定口味就要早少少去啦!墨綠色瓷磚配合白底牆身 簡單又不失美式風情~🌀 Matcha Macadamia 呢個真係大推 抹茶曲奇中間呈流心狀態抹茶醬流心幼滑而帶微微苦澀 茶味超突出 中和咗曲奇嘅甜味仲食到夏威夷果仁碎 同白朱古力粒出乎意料地唔Heavy🙈🙈🙈🌀 Triple chocolate & Epic Chocolate2款朱古力曲奇嘅朱古力🍪味都相當濃烈 而且保持到質感濕潤兩者分別在於口感同朱古力濃度: Triple Chocolate 用上白朱古力+ 牛奶朱古力+ 黑朱古力 仲係曲奇表面加上幾塊小餅乾 烘完外層微脆但Epic Chocolate嘅朱古力味會更濃烈因為黑朱古力比重更高 同埋食落口感更加似brownie 煙煙靭靭🙌🏻🙌🏻🌀London Fog倫敦🇦🇺的迷霧- 咁有詩意的名字 其實係由伯爵茶雲呢拿醬配上朱古力餅底雲呢拿味搶咗伯爵茶嘅香氣 甜度甚高🌀 Vietnamese Coffee中間有咖啡流心 偏甜
📍

沿路一路行過去大坑🏃
都會見到有路人拎住呢間曲奇嘅紙袋
就知道有幾受歡迎
呢間由網店做到實體店 一直都備受Foodie💬們推崇
墨綠色瓷磚配合白底牆身 簡單又不失美式風情~

🌀 Matcha Macadamia

雲呢拿味搶咗伯爵茶嘅香氣 甜度甚高

🌀 Vietnamese Coffee
中間有咖啡流心 偏甜有點似練奶質感 比較流質
曲奇表層加上咖啡豆碎 咬落脆卜卜

🚩美式曲奇之中算做得好出色 雖然價錢略貴 每塊都大概要$40-50
但曲奇厚度比平時曲奇大2倍😅 而且用料毫不吝嗇 味道比Cookie DPT更優勝 但由於呢款曲奇真係好肥仔 好甜膩 都係間唔中獎勵下自己好啦!😚
  • Epic chocolate
2022-04-10 114 浏览
嘩 呢個Pistachio Donut完全係食開心果野既一個極致!佢入面餡有開心果味cream,仲有埋咸香既開心果醬架,食完真係好滿足!另外,建議食呢個包要配番d清新口味既野飲!e.g. 無糖果香味梳打水價錢方面係....貴既,但真係值得開心果迷買來試
另外,建議食呢個包要配番d清新口味既野飲!
e.g. 無糖果香味梳打水
價錢方面係....貴既,但真係值得開心果迷買來試
2022-04-09 86 浏览
一入到舖頭見到好多唔同口味嘅曲奇,望落全部都好吸引!cookie cup嘅口味會定期更新,個期monthly special係tiramisu cup!**********<Tiramisu cup> $55曲奇外型好似個杯仔,口感係硬身脆曲奇,中間就裝住tiramisu,可可粉下面係濃滑嘅mascarpone cheese,中間有一層浸過espresso嘅手指餅,食得出有咖啡味☕️而且成個cookie cup唔會好甜,似食緊一個甜品多過曲奇,絕對會想再encore🤤

**********
<Tiramisu cup> $55
2022-04-07 139 浏览
最近終於食到人氣大熱嘅Cookie Vission💓但我本身唔太鍾意重甜食物,食嘅呢三隻味都未覺得好好食,下次想食其他更signature 嘅味道₍ᐢ.ˬ.ᐢ₎有推薦嘅記得話我知😻.▫️Citrus Cheesecake $45呢隻賣相最吸引,但味道not my cup of tea.▫️triple chocolate $40超級甜🙈啱晒螞蟻人.▫️chocolate cookies &cream $40三塊入邊原本對呢塊最冇期望,但結果我最鍾意呢塊😋.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我 @fibee3b

▫️Citrus Cheesecake $45

呢隻賣相最吸引,但味道not my cup of tea
▫️triple chocolate $40

超級甜🙈啱晒螞蟻人

三塊入邊原本對呢塊最冇期望,但結果我最鍾意呢塊😋

2022-04-06 134 浏览
I was here at 11:00am and was told if I want the matcha mochi then I can come back at 12:15 to wait in line. I was back at 12:10, waited until 12:45, there were still 8 people before me and many after me in the line, however, we were told that the mochi cakes are all sold out. They clearly don’t respect people’s time. They know they can only make 40ish mochi cakes and they can count how many people are in line and let people know they wont have enough. They simply ignore us and waste our time.

2022-04-04 125 浏览
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ@cookievission 我相信都好多人聽過?覺得佢啲cookie 偏甜有少少膩。你中意咁樣就岩哂你😉 比較中意佢個matcha mochi 多啲,質感甜度都適中 💕 價值都略貴。如果唔想排,叫 網上外賣平台 但款式無咁多ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒI’m sure for those who lives around #taihung heard about @cookievission hahahah what do u think? Personally I like cookie dpt more cuz cookievission r kinda too sweet for me ( 🍩 n 🍪) 🤫 except the matcha mochi one 😂 🌼 FoodOreo donuts 🍩 S’more Matcha mochi ◇◇◇◇◇◇◇◇◇#cc_taihang #cc_大坑#cookievission #eatwccinhk
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

#cc_大坑

#cookievission

#eatwccinhk
2022-04-03 128 浏览
喺時間同大家分享下人氣小店喇🤩!今次難得喺放假期間去到大坑,相信大家都知呢排大坑真係多咗好多隱世美食🤪,但係要講大坑最出名嘅曲奇,一定係非Cookie Vission莫屬✨。我記得嗰日排隊排咗接近一個鐘先買到,耐唔耐就見人見智啦🤣。不過就算排幾耐都唔駛擔心買唔到,我見無論係咩款嘅食物都會keep到refill👍,所以都畀到排緊隊嘅人有好大嘅信心❤️。即刻同大家review下我今次食過啲乜😈。食物方面☝🏻🍪Matcha Mochi Brioche($50)首先介紹嘅就當然係討論熱度最高嘅抹茶麻糬流心菠蘿包👏🏻。我記得嗰日幾乎所有人都有買到呢款Brioche,真係人氣爆燈❤️。要講佢最大嘅賣點就一定係搣開個包之後見到嘅嘢👾,你會見到抹茶醬同麻糬好邪惡咁流出嚟🤡,真係睇到都想食。講返味道先,外層嘅抹茶菠蘿脆皮做到crispy嘅口感🤩,抹茶醬都有好濃郁嘅抹茶味🍵,仲要啲醬仲可以掛喺煙韌嘅麻糬度🫠。一啖可以同時試晒唔同嘅口感,真係好有驚喜🥳。🍪Milk chocolate caramel Tart($45)跟著要介紹嘅就係新推出嘅款式啦🤤,個賣相真係幾吸引下。但係個人就覺得呢款未去到話好驚豔到我,因
喺時間同大家分享下人氣小店喇🤩!

食物方面☝🏻
🍪Matcha Mochi Brioche($50)

跟著要介紹嘅就係新推出嘅款式啦🤤,個賣相真係幾吸引下。但係個人就覺得呢款未去到話好驚豔到我,因為上面層cream我食唔出好濃嘅朱古力味🤐,食落就同普通嘅cream冇咩分別,而整體個tart都冇咩朱古力味,我覺得佢嘅牛油味仲濃啲添。不過要讚嘅係佢的確做到個焦香效果👍,我覺得個焦糖味拿捏得啱啱好😬,個味道唔會蓋過咗個主角。

🍪Strawberry Cheesecake Donut($45)
我介紹嘅呢款Donut都一樣係新款式嚟🤪。喺賣相嚟睇就真係感覺唔到佢同士多啤梨有關係🤣,不過食落就真係好明顯feel到啦🍓。內餡入面有好濃郁嘅士多啤梨醬同埋有chesscake嘅口感🤩。外面嘅糖霜都唔會灑得過多。整體個冬甩食落啱啱好,罪惡感都會減少啲🤤。

🍪Matcha macadamia cookie($50)
講完前菜就當然要講下主角曲奇啦🥰,首先介紹嘅係澳洲堅果抹茶曲奇,拎到手個下先知原來塊曲奇係咁大塊🤩。如果大家係拎返曲奇食嘅,我建議大家可以先加熱咗再食,熱食個內餡絕對唔會令你失望😝。搣開個曲奇啲抹茶醬瞬間爆晒出嚟🍵,隻味道就同一開始介紹嘅抹茶麻糬流心菠蘿包一樣,所以我就唔重覆講啦☺️。不過值得講嘅係曲奇嘅口感,因為我本身都幾鍾意食軟曲奇,所以我對軟曲奇嘅口感都有返一定嘅期望。呢隻曲奇就做到鬆軟嘅口感🥰,就算搣開嚟食啲碎都唔會跌到周圍都係👍。但係大家要有個心理準備就係個曲奇表面真係幾油下🤣,拎上手食會搞到成手都係油。應該係我食過最油膩嘅曲奇🥹。

🍪Epic chocolate cookie($50)
之後要介紹嘅曲奇就係銷量第一位嘅經典朱古力曲奇啦🏆。我自己就鍾意呢款曲奇多啲啦,因為佢嘅朱古力味真係好濃😍。無論係曲奇嘅朱古力味🍫,定係入面嘅朱古力醬,味道都係一樣咁濃郁。同埋佢拎上手係冇咁油膩架😎。個人認為鍾意朱古力嘅朋友就一定要嗌啦🤩,絕對對得住銷量no.1呢個名銜❤️‍🔥。

👉🏻整體嚟講我覺得個價錢就真係有少少進取嘅,不過喺香港都冇咁機會食到美式曲奇店👾,畀貴少少就當係去咗次旅行啦🤣。

評分以🌕表示(滿分為5)
賣相:🌕🌕🌕🌕🌘
味道:🌕🌕🌕🌕🌘
2022-03-30 174 浏览
近期大熱嘅大坑人龍曲奇🍪店Cookie Vission,一直都好想試吓🤩今日難得去到附近,緊係要去買返幾款🤤 排咗一個鐘終於買到超開心🥳Cookie Vission由網店做起,主打流心爆漿曲奇,之後在大坑開設實體店,開業一段時間,人氣依然高企,日日都大排長😱🔥近日推出了期間限定的Matcha Mochi Brioche抹茶麻糬流心菠蘿包,每日十二點半出爐, 仲要限量發售,每人限購三個。💕Matcha Mochi Brioche $50 抹茶麻糬流心菠蘿包 🥯~ 🔥今個月新駐的款式💚好開心買到呢個限量款式😍拿上手很有份量,外層抹茶菠蘿皮入口香脆,帶濃郁抹茶回甘。撕開,內裏燙熱的抹茶漿湧出,中間的麻糬煙韌同時帶軟糯黏稠。至於中間的抹茶流心每一口都散發著濃濃的茶香,一個包集齊三款口感,滿足抹茶麻糬控的胃口,超好食😋😋😋💕Epic Chocolate 🍪 $50 ~ 好classic既朱古力款,食落好rich好濃郁,香味同甜味都啱啱好,口感好似心太軟。邊位有少少nuts🌰雖然好基本,間間曲奇店都一定有呢隻味,但朱古力控一定會首選呢款😚💕Hojicha Cookie 🍪 $50 ~ 外

💕Matcha Mochi Brioche $50
抹茶麻糬流心菠蘿包 🥯
~ 🔥今個月新駐的款式💚

💕Epic Chocolate 🍪 $50

💕Hojicha Cookie 🍪 $50
~ 外脆內流心,牛油味唔會太勁,有食brownie感覺,有焙茶的味道😋 nuts絕對幫助平衡了甜度,果仁唔會太大粒,都相當出色😝

💥件件曲奇都好有重量🍪🤩2個人share一塊滿足感剛好🥳最好當然係即時食, 如果拎番屋企食就一定要焗番熱佢食🔥先至會流心架😉

📍Cookie Vission (大坑)
大坑浣紗街6號全興樓地舖
外卖自取
終於去到呢間follow咗好耐嘅曲奇!星期日去都算幾多人 排20個左右🤣一點幾去到已經冇咗啲想嗌嘅款🥲除咗恆常款嘅曲奇 可以睇返佢當日story有咩味預留啲時間早啲去👀就唔怕摸門釘食唔到自己鍾意嘅味🫣如果見到想買嘅味無晒 唔好氣餒!可以即管問吓佢哋仲有冇!可能焗緊🤭Hojicha ☕️ $50 (7.5/10)個人真係好鍾意焙茶所以熱辣辣食嘅第一塊就係佢🥺本身見到冇晒有啲sad 結果再問店員佢哋話等一陣就有新嘅出爐😆熱食嘅流心效果真係冇得彈😭四個之中甜度最低 仲以為呢啲大大塊曲奇甜死人🤣真係超軟 細細力搣就碎 但入口仲會有微脆但係 焙茶味真係唔太濃 香味反而足夠唯一食到比較多焙茶味就係個醬配果仁都非常之夾 濃茶控會覺得唔夠滿足😣*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*Portuguese egg tart $50 (6.5/10)螞蟻人可以嗌🤣對我來講有啲甜本身俾佢個樣吸引咗 葡撻竟然可以用cookie version黎present喎🤔個腦諗住食落應該似Bakehouse個葡撻味🤣點知 umm蛋味就唔太食到 吉士味反而濃而且蛋漿食落唔係好滑 有啲似奶黃再加上佢係配左啲朱古力 更甜🫠呢

終於去到呢間follow咗好耐嘅曲奇!
星期日去都算幾多人 排20個左右🤣
一點幾去到已經冇咗啲想嗌嘅款🥲
除咗恆常款嘅曲奇 可以睇返佢當日story有咩味
預留啲時間早啲去👀
就唔怕摸門釘食唔到自己鍾意嘅味🫣
如果見到想買嘅味無晒 唔好氣餒!
可以即管問吓佢哋仲有冇!可能焗緊🤭

Hojicha ☕️ $50 (7.5/10)
個人真係好鍾意焙茶

再加上佢係配左啲朱古力 更甜🫠
呢個係佢其中一款signature
但就同我想像中真係有啲出入🙁
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

Epic chocolate 🍫 $50 (8/10)
除咗朱古力味 都只會食到朱古力🤣
我覺得唔太甜 配啲nuts 幾不錯
同埋相對其他嗰幾款呢個比較脆😙
係個亂嗌都唔會出錯嘅款🤎
*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*◇*◆*

Matcha macadamia 🍵$50 (8.5/10)
咁多款裡面最鍾意嘅一款!
唔太流心係因為太飽第二日食🥺
焗返熱都會仲有少少流心效果!
大概有4分甜左右 食到抹茶嘅濃郁

服務:8/10
回頭:7.5/10

• Epic  chocolate
2022-03-27 65 浏览
今次路過竟然咁啱俾我買到佢哋嘅cookie買咗佢哋最出名嘅matcha macadamia 同epic chocolate返屋企用焗爐焗熱左嚟食 一met開啲醬即刻流哂出嚟 超邪惡Matcha個個茶味超香濃 加埋macadamia增加口感而朱古力個個唔會死甜 係可可個種甜中帶甘 唔知幾時先有機會買到佢哋嘅donut
今次路過竟然咁啱俾我買到佢哋嘅cookie
返屋企用焗爐焗熱左嚟食 一met開啲醬即刻流哂出嚟 超邪惡
Matcha個個茶味超香濃 加埋macadamia增加口感
而朱古力個個唔會死甜 係可可個種甜中帶甘

唔知幾時先有機會買到佢哋嘅donut
2022-03-26 450 浏览
大坑呢間外賣曲奇店被死亡之吻親吻過後,依然人氣不減,次次經過都超多人排隊😂 好彩我一早喺死亡之吻之前試咗佢哋啲曲奇,唔洗好似依家排咁耐隊🙊呢度嘅曲奇都好大塊好聚手,係有分量嘅曲奇!除咗曲奇之外,仲有賣donuts㗎🍩 無論曲奇或donuts,都有多款特別口味揀,真係想試曬咁多款啊!🤩 曲奇同donuts都係每日新鮮即整即焗,大家記得check住當日有出售咩口味先好去,同埋真係要早啲排隊,以免輪到你嗰陣想食嘅口味已經賣曬,失望而回就唔好啦😅❤️ Matcha macadamia $50呢款係呢度嘅top 1曲奇🥇 曲奇有差唔多手掌咁大,勁厚身!🤏🏻拎到返屋企雖然無咁熱辣辣,但仍然有餘溫👌🏻 一搣開真係不得了,啲漿爆曬出嚟,抹茶流心滴到周圍都係😂 曲奇表面嗰層有抹茶香好脆口,內裡濕潤,入面嘅抹茶醬令曲奇抹茶味濃度與甜度都大大提升,抹茶醬偏甜但好回甘,回甘程度都好理想,比預期濃得多!🍃加入咗白朱古力同macadamia nuts增加咬口,口感多返啲層次。不過呢款曲奇都幾肥膩吓,食到成手油😮 油到個紙袋都係油🤭 間唔中食吓啲邪惡嘢都OK嘅~❤️ Epic chocolate $50朱古力控必試!呢
Matcha macadamia + Epic chocolate
❤️ Matcha macadamia $50
Matcha macadamia
Matcha macadamia

❤️ Epic chocolate $50
Epic chocolate
朱古力控必試!呢款嘅餡就無咁流心,朱古力醬相對較濃稠,流動性無咁強。朱古力醬超濃,屬70% dark chocolate🍫 裡面仲有brownie crust,chocolate crumble等,富多重朱古力口感!甜度反而無Matcha macadamia咁甜,亦都無咁油喔!👀

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢度嘅曲奇都幾甜同膩😂 2-4個人share一塊就啱,1個人食一塊都覺得有啲啲勉強,因爲都真係幾漏吓😂 曲奇價錢少少進取啦~$40-$50一塊,值唔值就見仁見智💁🏻‍♀️ 不過我見到在場人士個個都一大盒咁買,可見大家嘅消費力都好高!😆
下午茶
2022-03-25 1361 浏览
大坑呢間Cookie Vission係近期大熱之一 去到一定要排隊 起碼半個鐘~▶️Matcha mochi brioche ($50)係菠蘿包皮 配上鬆軟嘅麵包 入面夾住一大舊麻薯 同埋抹茶醬返屋企焗熱返 一搣開已經流晒心😍味道上 麵包超級軟綿綿 菠蘿皮雖然冇正統菠蘿包皮咁香脆 不過都幾有層次感入面舊麻薯超大粒 口感上唔係非常煙韌嗰隻 不過幾軟糯 基本上同麵包熔為一體佢嘅抹茶醬味道非常香濃 係偏苦澀嗰隻 香濃回甘🍵多醬到流晒出嚟 好似心太軟咁 超級正另外仲食到少少鹹鹹地嘅牛油味 令麪包更加香🧈▶️Matcha Macadamia cookie ($50)曲奇比較厚身 不過唔係好大塊🍪焗熱咗之後都係做到流心效果♨️同埋感覺上佢又似蛋糕又似英式鬆餅食落外脆內軟 入面都係抹茶醬 不過冇brioche嗰個咁多成個曲奇係甜嘅 甜過brioche 但係又唔會話甜到膩 我自己覺得啱啱好💚白朱古力雖然唔多 但係都食到啲香味唯一一個可以挑剔嘅位係啲macadamia nuts唔夠多 變咗差咗少少咬口🥜-無論曲奇定麵包 同樣咁好食咁正😋今次兩個都係抹茶味 作為抹茶控表示佢呢個抹茶味夠晒苦同甘 超滿足!我自己覺

▶️Matcha mochi brioche ($50)
係菠蘿包皮 配上鬆軟嘅麵包 入面夾住一大舊麻薯 同埋抹茶醬

食落外脆內軟 入面都係抹茶醬 不過冇brioche嗰個咁多
Matcha  macadamia  cookie

白朱古力雖然唔多 但係都食到啲香味
無論曲奇定麵包 同樣咁好食咁正😋
我自己覺得麪包係出色啲嘅 加上佢都夠晒特別🍞相比曲奇冇咁甜 層次口感較豐富💯
價錢方面係貴咗啲 但係真係好正🥰買一兩次都ok嘅
十分之建議大家焗返熱佢食 直至流心為止 咁先品嚐到佢真正味道👍🏻
Matcha  mochi  brioche
Matcha  macadamia  cookie
  • Matcha Mochi Brioche
2022-03-24 160 浏览
話說近排周圍都比依個新出嘅包洗版,之前已經試過依間非常之出名嘅曲奇,開頭諗緊點解曲奇要賣$50咁貴,點知試完之後,去其他唔同外國引入的曲奇店舖再食,發現最好食都係依間雖然賣想唔係非常之靚,不過真係真材實料,返到屋企食嘅時候一切仲係流心,試咗朱古力味綠茶味 ,gingerbread , 個人認為朱古力同埋綠茶味都幾非常之好,綠茶個茶味非常之夠,鍾意食綠茶嘅人應該會滿足,不過兩者都比較甜,所以要切開分幾日食會好啲,薑餅味就唔係個個人都鍾意食,我自己覺得就幾好食啦不過如果再次回購嘅話都係會買返綠茶味另外由於友人幫手排隊嘅關係終於買到新出嘅綠茶包,非常之誇張限量30個,勁快就賣晒好可惜定係個人認為好一般,外面的脆皮係非常之容易跌落嚟,就算唔切開都好,佢係勁容易碎哂😅不過佢係流心,入面嘅綠茶醬都非常之濃郁加埋個麻薯係好食嘅,但係如果$50.一個嘅話個人認為就有啲太貴啦,因為個包嘅外皮比較脆弱,個包嘅質感都偏濕,雖然個餡幾好食,不過如果要排隊嘅話個人認為就唔使試😅😂相對之下近排我都試咗好多間貴價嘅曲奇餅,我會覺得依間嘅曲奇會做得比較出色多過整麵包😂