餐厅: Crepe Delicious (Urban Cafe) (南豐大廈)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-08-24 281 浏览
要做到一家餐廳人人滿意、零負評並非易事,位於上環的Crepe Delicious似乎做到了這一點。今日黎到Crepe Delicious,店內樓底高,加上落地大窗,配以優雅既裝修格局,整個用餐環境非常舒適。而且服務親切周到,贏得零負評的良好口碑,可謂實至名歸。為左留出胃口品嚐甜品,我們只選1個龍蝦意粉作為主菜。意料份量十足,濃郁的龍蝦汁包住每條意粉,味道非常好。我地當然唔會錯過呢度既招牌菜 - 法式傳統製法的可麗餅。餅皮薄而有彈性,餡料豐富多款,咸甜都有。今次我們選擇了甜味的烤棉花糖可麗餅,即點即製,果然好味。Crepe Delicious現正推出優惠,只需單點一份食物,即可以$38升級套餐,包括一份餐湯同一杯熱/凍飲,或以半價升級至特色飲品。飲品選擇同樣豐富多款,有朋友最愛的曲奇雲尼拿,飲落會有OREA餅乾碎粒,有點咬口;清新的芒果特飲色澤鮮艷,芒果味濃郁順滑,非常適合炎熱既夏天飲用。Crepe Delicious不僅注重美味,同時也十分重視客人既用餐體驗,係1間值得我一再光顧既餐廳。

2024-08-24
  • 波士頓龍蝦伴龍蝦汁扁意粉
2024-07-28 426 浏览
 來自加拿大的 Crêpe Delicious 為著名法式可麗餅專門店,今次就來到上環分店。內裡環境寬敞,加上樓底夠高,甚有空間感,以簡約清新風格裝潢為主。紅白藍配色配上霓虹光管,打造法式小酒館的輕鬆氛圍。餐牌除了鹹甜法式可麗餅之外,也有酥皮薄餅、小食沙律、主菜、意式雪糕、甜品及奶昔等。法式焗波士頓龍蝦配意粉 $328法式Thermidor做法是指先將原隻龍蝦對半切開,然後起肉切件,混合甜椒、 蘑菇、水牛芝士、巴馬臣芝士和車打芝士等食材烹調,再重新釀入龍蝦殼烤焗而成。表面鋪滿澎湃牽絲芝士,龍蝦肉質新鮮爽彈啖啖肉,適合我這些愛吃海鮮但又最怕拆殼的懶人。配菜自選意粉,簡簡單單以橄欖油作調味,煮出Al dente輕微韌度的口感。火腿芝士可麗餅 $98可麗餅都是即點即做,入口熱騰騰,班戟漿直接由加拿大進口,餅皮微厚帶韌性。外型脹卜卜的餅皮緊緊裹著煙燻金門火腿、牛油生菜、巴馬臣芝士和車打芝士,表面擠上沙律律醬作點綴,一口就已充滿多重味覺層次。蘋果批可麗餅 $108賣相簡約精緻,令人賞心悅目,配上一大球自家製榛子味gelato,微熱的餅底與冰凍的雪糕,一熱一冷,衝擊味蕾。餅皮舖上三塊新鮮青蘋果切片

法式焗波士頓龍蝦配意粉 $328

法式焗波士頓龍蝦

火腿芝士可麗餅 $98

蘋果批可麗餅 $108
賣相簡約精緻,令人賞心悅目,配上一大球自家製榛子味gelato,微熱的餅底與冰凍的雪糕,一熱一冷,衝擊味蕾。餅皮舖上三塊新鮮青蘋果切片,裡面裹滿玉桂蘋果餡料,將蘋果的天然酸甜果香與玉桂的特有香味交互融合,齒頰留香。
蘋果批可麗餅

Gelato Cup 3 Scoops $58
每天輪流供應不同品味的自家製手工意式雪糕,不但低脂且卡路里含量亦較低。今次自選三球:Chocolate、Pistachio、Berries,手工Gelato 質感綿密幼滑,空氣含量少,入口濃稠略帶黏性,溶化速度亦較慢,個人最推介開心果口味,真材實料,散發純粹濃厚的果仁芳香。
Gelato
2024-07-27
法式焗波士頓龍蝦
蘋果批可麗餅
Gelato
最近天氣咁炎熱,經過上環南豐中心既落地大玻璃見到有間Crepe Delicious,即刻走入去避暑兼醫肚。走進餐廳,環境開揚光猛,座位闊落,店內裝潢簡約舒適,最重要冷氣好夠,讓人可以舒適涼爽的環境中好好享受美食。服務人員也態度親切,一入門口即刻行過嚟問我幾多位,然後帶我入座。這家餐廳的主打菜無疑是手工製作的可麗餅。從菜單上見到他們提供了各種口味的甜鹹可麗餅,意粉pizza及其他主食。我先嘗試了火腿芝士可麗餅,這款可麗餅的餅皮薄而有彈性,內餡則是鹹香兼備,煙燻火腿的味道與芝士的香濃完美融合,再加上不同口感的生菜,非常開胃。除了可麗餅,這家餐廳的其他菜式也絕對不容錯過。我品嚐了好好味的黑松露忌廉雞肉寬條麵,pasta的質地柔軟,與炒得恰到好處的雞肉和各種菇類完美配合,濃郁的黑松露風味更是讓人意猶未盡。另一道煙三文魚酥皮薄餅同樣出色,薄脆的餅皮上有是大大塊煙三文魚,搭配紅洋蔥和芝麻莢,口感豐富層次分明,簡直是一絕。食完主菜,我當然要試埋特色甜品 - 椰香芒果斑斕可麗餅。這款可麗餅餅皮上灑有幼細的椰絲,裡面是香濃的芒果餡,搭配淡淡的斑蘭味,清新自然。作為餐後甜點,完美點綴了整個午餐。最後,我還

黑松露忌廉雞肉寬條麵

煙三文魚酥皮薄餅

椰香芒果斑蘭可麗餅

最後,我還品嚐了他們的招牌飲品 The naughty - 一款朱古力榛子冰淇淋奶昔。濃郁的巧克力和榛子味道在口中融合,再加上香滑的冰淇淋質地, 消暑一流。
The naughty

總結來說,Crepe Delicious 值得推薦俾你哋,環境舒適,服務員上餐快又有笑容, 嘢食飲品都表現出色,特別是黑松露忌廉雞肉闊條麵,喜歡食菇類食品嘅你不能錯過。
黑松露忌廉雞肉寬條麵
煙三文魚酥皮薄餅
椰香芒果斑蘭可麗餅
The naughty
𝙲𝚛𝚎𝚙𝚎 𝙳𝚎𝚕𝚒𝚌𝚒𝚘𝚞𝚜來自加拿大🇨🇦🍁 早於十幾年前已插旗香港,口碑超好,相信大家都唔陌生 一個𝚋𝚛𝚊𝚗𝚍可以做咁耐實有佢出色既地方ᕙ( •̀ ᗜ •́ )ᕗ.ᐟ 餐廳供應多款鹹甜可麗餅,更有手工製𝙶𝚎𝚕𝚊𝚝𝚘﹑多款西式美食,價錢都好吸引,想食高質西餐既話都可以試下𝙲𝚛𝚎𝚙𝚎 𝙳𝚎𝚕𝚒𝚌𝚒𝚘𝚞𝚜🍽️.ᐟ上環分店樓底頗高,環境開揚,空間感十足。室內裝潢簡約優雅,有唔少綠植點綴🪴 枱與枱之間都保持距離,成個用餐體驗好舒服👍🏻❝ 𝑪𝒓𝒂𝒃 & 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒕𝒂𝒄𝒌 $𝟏𝟎𝟖 ❞牛油果蟹餅 ‧ 開胃前菜以蟹肉﹑蕃茄﹑牛油果組成,鮮甜蟹肉配上幼滑牛油果,放上烘過既麵包一齊食,口感超有層次😍.ᐟ❝ 𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑺𝒆𝒕 +$𝟑𝟖 ❞星期一至日都有套餐供應,任何主食只需加$𝟹𝟾就可享用餐湯及茶,或以半價升級飲品,非常抵食✅▸ 𝑫𝒂𝒊𝒍𝒚 𝒔𝒐𝒖𝒑是日餐湯係蘑菇湯,口感柔滑,充滿蘑菇鮮香同淡淡香草味.ᐟ▸ 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂 $𝟏𝟐𝟖卡邦尼意粉 ‧ 意粉熟度恰度好處,口感𝚀彈,配上巴馬臣芝士﹑煙肉碎,口感濕潤𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢,帶出鹹香風味😋▸ 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆

❝ 𝑪𝒓𝒂𝒃 & 𝑨𝒗𝒐𝒄𝒂𝒅𝒐 𝑺𝒕𝒂𝒄𝒌 $𝟏𝟎𝟖 ❞

❝ 𝑳𝒖𝒏𝒄𝒉 𝑺𝒆𝒕 +$𝟑𝟖 ❞

▸ 𝑫𝒂𝒊𝒍𝒚 𝒔𝒐𝒖𝒑

是日餐湯係蘑菇湯,口感柔滑,充滿蘑菇鮮香同淡淡香草味.ᐟ

▸ 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑪𝒂𝒓𝒃𝒐𝒏𝒂𝒓𝒂 $𝟏𝟐𝟖

▸ 𝑪𝒍𝒂𝒔𝒔𝒊𝒄 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 +$𝟏𝟗

朱古力味非常濃郁,唔會太甜,面層仲吱左好多𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖,超正😍

❝ 𝑪𝒐𝒄𝒐𝒏𝒖𝒕 𝑴𝒂𝒏𝒈𝒐 𝑭𝒊𝒍𝒍𝒊𝒏𝒈 𝑷𝒂𝒏𝒅𝒂𝒏 𝑪𝒓𝒆𝒑𝒆 $𝟖𝟖 ❞

香芒果斑斕可麗餅 ‧ 擺盤好有心思,賣相吸引(ෆ˙ᵕ˙ෆ).ᐟ 𝙲𝚛𝚎𝚙𝚎餅皮帶有濃郁斑蘭味道,面層灑上椰絲,切開後包住豐富既芒果餡料﹑椰子𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖,口感好豐富.ᐟ 一試愛上💯 下次都想試下其他口味~

今日唔洗OT😝😝😝,終於有機會可以試下呢間講左好耐嘅 crepe delicious😋😋😋。我地叫左一個意粉,一個牛扒同一個crepe。個意粉幾彈牙,撈埋啲橄欖油同蒜真係好好味,而且仲有啲香草味😍😍😍五成熟嘅肉眼扒,配埋啲蘑菇汁食,啲牛味出左最後仲叫左個伯爵茶味嘅crepe🤣🤣🤣個crepe伯爵茶味幾濃,中間仲有啲脆脆,配埋gelato一齊食,成個味道昇華左😋😋😋而且宜家晚市仲做緊50%off,人均150就食到超多野😝😝😝勁高CP值嘅中環晚餐

我地叫左一個意粉,一個牛扒同一個crepe。

五成熟嘅肉眼扒,配埋啲蘑菇汁食,啲牛味出左

《法式可麗餅專門店🍁》———————————————-#CrêpeDeliciousHK 👩‍🍳-我哋想拍下拖撐枱腳,最近去咗呢間來自加拿大嘅過江龍Crêpe Delicious🇨🇦 作為法式可麗餅專門店,採用直接由加拿大進口嘅班戟漿,每份crepe都即點即做,有鹹又有甜,任君選擇,款式多樣😆-🥑Smoked Salmon Avocado Crepe先來一個招牌鹹嘅可麗餅,餅皮帶有韌性,蛋味香濃😍餡料超豐富,有牛油果、洋蔥同菠菜,令口感更加creamy😚 三文魚分量十足,啖啖都會食到,大大塊係上面,crepe裡面亦有, 超級滿足😋-🦆 Peking Duck Puff Piz酥皮底好有特色,即叫即製,麵香味十足,邊緣位帶酥脆😋 每片都有兩三塊厚厚嘅鴨胸肉,連住鴨皮嫩香多汁,底部充滿酸酸甜甜嘅醬汁,配搭黃瓜、京蔥同辣椒一齊食,真係好似食緊片皮鴨咁🦆-🦞 Grilled Lobster Pasta意大利粉硬度適中,每條都沾滿香濃嘅醬汁,意粉上面有一隻大大嘅開邊龍蝦,超級誇張,食落啖啖肉🤤-🍌抵deal 指數:8/10
《法式可麗餅專門店🍁》
🦞 Grilled Lobster Pasta
🍌抵deal 指數:8/10
2024-08-31
2024-09-08 0 浏览
今次去嘅呢間餐廳出名食可麗餅😍不過估唔到除咗可麗餅之外其他菜式都好好食😚Spaghetti Aglio CARBONARA 第一啖食落去好驚艷😱Creamy嘅醬汁配上流心蛋嘅質感🥚奶香味十足🥛Chicken Fettuccine 第一啖有驚喜另一款Creamy嘅菜式Mozella帶出陣陣嘅芝士香🧀菇類嘅份量十足啱晒你鍾意食菇嘅朋友S‘mores Crepe 最期待嘅甜品!原來好大份上面鋪滿輕微烤過嘅棉花一切開有朱古力流心🍫真係岩曬朱古力星人👽Lemonade Soda 🍋清爽又唔會太甜食完甜野飲番淡中和番
今次去嘅呢間餐廳出名食可麗餅😍

Lemonade Soda 🍋
清爽又唔會太甜
食完甜野飲番淡中和番
2024-09-03 20 浏览
上openrice搵食既時候,見到Crêpe Delicious的可麗餅好吸引,發現原來上環都有分店,即刻約先生放工過黎試😆上環分店地點好方便,E3出口行3分鐘即可到達。店面好寬敞明亮,簡約得來細節位很有設計感。小食拼盤 $198 – 各款小食睇落都好吸引,真係選擇困難,樣樣都想試,咁一於叫個小食拼盤可以一次過試多款小食。拼盤有薯條、蜜糖雞翼、炸大蝦、cheesy risotto balls with truffle mayonnais。全部上枱都熱辣辣冒著煙,勁正!我最鐘意係risotto balls,外皮炸得香脆金黃,食落充滿濃郁芝士同黑松露味。另外,炸大蝦、雞翼都非常惹味😋薯條量係肉眼可見的多,食到好滿足!波士頓龍蝦伴龍蝦汁扁意粉 $268 - 龍蝦係預先切碎調味再加埋芝士一齊焗好有驚喜!龍蝦汁非常濃郁,單食又得,拌埋充滿油香既意粉一起食又得!每一口都是美味!荔枝草莓可麗餅 $88 - Crêpe Delicious既可麗餅咸既甜既睇落都好吸引!可惜胃只有一個🥹🥹說實話我一開始係俾荔枝草莓可麗餅既賣相吸引住,但一食驚為天人!草莓薄餅配荔枝、草莓和荔枝波霸,上面淋上鮮奶油和草莓醬,

荔枝草莓可麗餅 $88 - Crêpe Delicious既可麗餅咸既甜既睇落都好吸引!可惜胃只有一個🥹🥹說實話我一開始係俾荔枝草莓可麗餅既賣相吸引住,但一食驚為天人!草莓薄餅配荔枝、草莓和荔枝波霸,上面淋上鮮奶油和草莓醬,食落好清甜可口,隱約仲嚐到清香既玫瑰味,即使好飽既情況下,因為清甜而不膩都可以食曬成個。

阿芙佳朵 $58 - Affogato係一種意大利甜點,又可以將佢當為一杯咖啡☕️以Espresso倒入雪糕中,既能享受冰火交融,又能嚐苦甜交織,係多層次既享受!

十分推薦Crêpe Delicious,一來環境好舒服;二來店員親切有禮,服務態度良好;三來食物質素高,選擇又多,相信香港應該無第二間店有咁多可麗餅選擇。已經決定好短期內好快會再訪,因為真係好想試曬全部口味!😆
𓊔 𓊔 𓊔一向知道Crepe Delicious主打咸甜可麗餅,早幾天首次在他們上環分店吃lunch。店內環境寬敞,空間感十足。店員招呼熱情,笑容可掬。𓊕凱撒沙律 $108Caesar salad非常足料,二人份量剛剛好。新鮮的羅馬生菜配上巴馬臣芝士、香脆麵包粒和惹味煙肉,健康又清新。𓊕波士頓龍蝦伴龍蝦汁扁意粉 $268必點推薦!波士頓龍蝦有半隻,還有很多蝦肉!車厘茄、蘑菇片和翠玉瓜作配料,加上鮮味龍蝦汁,怎能夠不好吃?𓊕烤牛肉可麗餅 $138來到一定要點招牌可麗餅吧?牛油生菜和烤牛肉的配搭,畫龍點睛的是炒洋蔥和芝士,令整個可麗餅鹹香惹味。還可加$38升級至套餐,附送是日餐湯和熱茶,絕對是價錢公道又吃得舒適的午餐好去處。𓊔 𓊔 𓊔

𓊔 𓊔 𓊔

𓊕凱撒沙律 $108
𓊕波士頓龍蝦伴龍蝦汁扁意粉 $268

𓊕烤牛肉可麗餅 $138

𓊔 𓊔 𓊔
2024-08-23
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 波士頓龍蝦伴龍蝦汁扁意粉
  • 烤牛肉可麗餅
法式可麗餅專門店 Crêpe Delicious🤤 出名即叫即製 Crêpe就係人都知,原來仲有供應西式小食、主食同埋甜品、飲品位置餐廳位於上環地鐵站E3出口,步行2分鐘就到南豐大廈,相信在中上環番工的一點也不陌生環境法國國旗的紅白藍主調配色,中庭配上橢圓形霓虹光管及綠植、雲石形半開放水吧可以盡情睇到Crêpe既製造過程;餐廳內裡寬敞,樓底夠高,仲有落地玻璃窗,空間感十足食物餐牌除了供應鹹甜可麗餅,也有供應小食、主食及飲品,包括:🥗沙律、🍕酥皮薄餅、🥩扒類、🍝意粉、🍦意式雪糕、🥠甜品及🥛奶昔等,花多眼亂樣樣都想食呢🥒🍤🧆 🐥 🍟Snack Platter 小食拼盤 $198神還原餐牌絕對唔會違反商品說明條例 小食拼盤有齊:蜜糖雞翼、芝士意大利飯波波配黑松露醬、香煎蒜蓉大蝦、炸薯條,伴碟仲有新鮮青瓜最中意就係:外皮香脆蜜糖雞翼就仿如BBQ新鮮出爐的蜜味燒雞翼我中意食另外新鮮熱辣岩岩炸好出爐的芝士意大利飯波波都係重中之重,麵包糠外皮炸得剛剛好,內餡係濃厚芝士意大利飯,點埋黑松露醬好好味🤤香煎蒜蓉大蝦蒜味濃郁,就連配角炸薯條同青瓜都一樣出色,無可挑剔🍝Pan Seared Hokkaido

位置

食物

神還原餐牌絕對唔會違反商品說明條例

🍝Pan Seared Hokkaido Scallop Pesto Linguine
香煎北海道帶子伴香草醬扁意粉 $158

煎得外皮微焦的北海道帶子恰到好處,將帶子水份鮮味lock實,叉起帶子大大粒,垂涎欲滴,肉質彈牙軟嫩
香草醬好清新、仲有蒜同芝士粉,新鮮蘆筍中和,好惹味

🥠Lychee and strawberry Crepe 荔枝草莓可麗餅 $88

即叫即做可麗餅,一路整一路已經聞到香味
可麗餅質地煙韌,超靚擺盤上碟已經嘩嘩聲
士多啤梨、荔枝、忌廉層層分明,偶像與實力派之代表作,可麗餅入面更包着海量爆爆珠,香甜軟糯口感層層遞進,就這樣被可麗餅征服

🍋Lemonade soda 檸檬梳打 $38

酸溜溜檸檬梳打夠凍又夠氣,食飽飽飲就最岩!

不得不提侍應對顧客都好有禮貌好親切,暖水隨時侯命💪🏻
2024-08-13 174 浏览
啊~某天發現了上環南豐大廈的crepe delicious有我愛吃的crepe!二話不說走去吃個Brunch (。・∀・)ノMenu 超多選擇啊~除了crepes還有pasta, pizza, steak etc !!ෆ Smoked Salmon & Avocado Crepe 第一次吃鹹味的crepe呢~脆身的可麗餅裡夾著煙三文魚、牛油果、洋蔥、Mozzarella 芝士等配料,味道很不錯呢~!會encore~!( ˘ ³˘)ෆ Banana & Nutella Crepe在英國讀書時最愛吃的就是它了!當年放學後走到街邊賣crepe的車仔擋~必點 banana配nutella~他倆簡直是perfect match呢!現在吃的每一口都很有感覺~🥹ෆ Chicken Fettuccine In Black Truffle Cream Sauce 啊!這個上碟時真的極級香!超香的黑松露~味道很不錯 而且份量也不少啊!闊條麵裡除了有雞肉外,還有蘑菇,真的超香很好吃~ 推介!​​​(*´˘`*) ​

第一次吃鹹味的crepe呢~

ෆ Banana & Nutella Crepe

2024-08-10
  • 煙三文魚牛油果可麗餅
  • 黑松露忌廉雞肉闊條麵
2024-08-10 181 浏览
首次到訪上環店,環境舒服,地點方便,好適合朋友短聚丶傾公事。悉逢下午茶時段,點咗兩份Tea Set,加份主菜安格斯肉眼扒配薯蓉 (12oz) $288牛味好濃,除咗自選香滑嘅薯蓉,side dish仲有甘筍、蘆筍丶焗蒜,擺盤豐富煙三文魚酥皮薄餅配洋蔥圈 $88鬆脆Puff pizza,濃而鹹香芝士配煙三文魚,好味!蘋果批可麗餅 $98Crepe內外都怖滿肉桂蘋果粒,鍾意可自選Gelato,我哋就揀咗開心果味,Gelato質感棉密,唔似普通雪糕咁快溶Mango-go (Mango Gelato Shake) +$38奶味較重,唔會太甜Pink Lady (Strawberry Gelato Shake) +$38士多啤梨香,個人比較鍾意呢款

安格斯肉眼扒配薯蓉 (12oz) $288

煙三文魚酥皮薄餅配洋蔥圈 $88
鬆脆Puff pizza,濃而鹹香芝士配煙三文魚,好味!

蘋果批可麗餅 $98

奶味較重,唔會太甜

士多啤梨香,個人比較鍾意呢款
2024-08-05 117 浏览
餐廳空間感十足,樓底很高,能給人一種舒適及開揚的感覺,環境乾淨企理,上菜快,食物熱度很夠~波士頓龍蝦伴龍蝦汁扁意粉~龍蝦汁香濃,很掛麵,扁意粉的軟硬度適中,帶點煙煙韌韌的感覺~慢烤手撕豬肉酥皮薄餅~酥皮餅底十分酥脆,吃起來還一點也不膩,配上豬肉絲同吃,味道很夾~Cream Oreo crepe 曲奇忌簾可麗餅~除了可麗餅外灑上餅碎及原塊曲奇餅外,更驚喜的是可麗餅內有更多的曲奇餅碎,味道香濃,煙韌的餅皮及大量的曲奇餅碎,令人相當滿足~鮮奶咖啡~咖啡味濃,有烘焙豆香味,鮮奶及咖啡的比例更是剛剛好~

2024-08-03 127 浏览
呢間來自🇨🇦🍁加拿大既Crepe Delicious (Urban Cafe)喺香港已經有數年歷史,已經一直以來喺我嘅to-eat-list 㗎啦😬終於扚起心肝去呢間餐廳🤩餐廳係擅長製作多款出類拔萃而又健康既甜味同鹹味可麗餅、手工製意式雪糕,當然啦,仲有鹹食㗎🤩🥑牛油果蟹餅 好新鮮好鮮甜 牛油果、蟹肉同埋蕃茄係夾埋咗一個圓形⭕️每咬下每一口都係蟹肉,配上幼滑的牛油果一齊食,真係好開胃又健康;仲可以鋪喺脆卜卜既多士上面tim 😎😎😎😗🥩紅酒慢煮牛頰肉配薯蓉 熱辣辣送到上嚟第一次見啲薯蓉係可以好似啲雲咁樣一嚿嚿☁️食落口真係好軟綿綿🥔紅酒汁同埋啲薯蓉食真係好夾牛面頰經過長時間烹煮後,肉質好柔軟、多汁,真係好出色😬🤗份量啱啱好 一個人至兩個人食都得🍡紅豆抹茶忌廉可麗餅 跟住就到期待已久嘅甜品啦!抹茶crepe 當然就係綠色啦💚賣相極壯觀超搶眼 厚厚嘅crepe 入邊原來係有幾層嘅口感軟熟,味道充滿蛋香💚每層夾住啲cream 真係勁滿足🤗而且仲有Mochi🍡同埋Nuts 味既gelato 好夾😬最後配埋杯sparkling wine清新嘅提子味 又飽又醉😗😗🤗
終於扚起心肝去呢間餐廳🤩

🥑牛油果蟹餅 好新鮮好鮮甜
牛油果、蟹肉同埋蕃茄係夾埋咗一個圓形⭕️

🥩紅酒慢煮牛頰肉配薯蓉
熱辣辣送到上嚟
第一次見啲薯蓉係可以好似啲雲咁樣一嚿嚿☁️
食落口真係好軟綿綿🥔
紅酒汁同埋啲薯蓉食真係好夾
牛面頰經過長時間烹煮後,肉質好柔軟、多汁,真係好出色😬🤗
份量啱啱好 一個人至兩個人食都得

🍡紅豆抹茶忌廉可麗餅
跟住就到期待已久嘅甜品啦!
抹茶crepe 當然就係綠色啦💚
賣相極壯觀超搶眼
厚厚嘅crepe 入邊原來係有幾層嘅
口感軟熟,味道充滿蛋香💚
每層夾住啲cream 真係勁滿足🤗
而且仲有Mochi🍡
同埋Nuts 味既gelato 好夾😬

最後配埋杯sparkling wine
清新嘅提子味
又飽又醉😗😗🤗
2024-08-02 117 浏览
同事過咗試用期,老闆叫一齊出去食飯賀賀佢,近近地就黎咗依度食同事食咗個雜菌黑松露蟹肉意粉同事話好食,炒得好香口好惹味,好香蒜味,份量女仔就ok,男仕可能就會唔係幾夠老闆食咗個三文魚扒拌焗薯三文魚睇黎都煎得好靚仔,下面啲焗薯係細粒焗薯切半,就唔係一大隻果種我就食個牛扒伴薯條可能依度唔係扒出名,所以當日就見冇乜人食扒,牛扒我食半生熟,唔係好重牛味,尚算有啲肉汁,有啲啲根位都難切,但整體黎講還可以,伴碟薯條份量好多餐飲我飲熱Latte,好飲依個價錢黎講中上環都有好多選擇,間唔中食下都ok!但唔會選擇再食扒
同事食咗個雜菌黑松露蟹肉意粉
老闆食咗個三文魚扒拌焗薯
我就食個牛扒伴薯條
餐飲我飲熱Latte,好飲

2024-07-11
等候时间
15 分钟 (堂食)