2023-11-23
呢日朋友嚟左呢間餐廳食晚飯,喺地鐵站行過嚟都幾近7分鐘到就到,一上到嚟見餐廳既環境覺得印象幾好,好有氣氛。尤其喺佢暗暗地又有啲燭光燈飾咁。之後我地叫左好多野食,有小食,串燒同一個套餐。佢既雞泡魚乾甜甜地,唔腥。對於人生第一次食雞泡乾既我,會覺得有驚喜,同埋佢份量剛好,會想keep住食,如果配埋啤酒一流。小食就叫左黑松露薯條,feel到啲薯條係新鮮既,熱辣辣,好脆同份量好足。用既係比較粗既薯條,好有薯味。個醬都幾好食,一齊食唔會覺得好油膩。Set就叫左深海商務套餐,不得不說,真係好食。有餐湯,沙律,刺身拼盤,鵝肝多士,2款蠔(美國同西班牙),而主菜我地揀左安格斯肉眼,仲有餐有既深海拉麵。店員好好,上菜速度配合用餐既速度,可以慢慢享受到啲食物。刺身新鮮,象拔蚌爽口,鮮甜,蠔都好甜同肥美。鵝肝既話好特別,佢配埋蕎頭同醃蘿蔔,可以解膩。安格斯都係跟足我地要求5成熟,唔會太熟同唔會好靭。最特別既係,冇諗過食西餐會仲會有日式既拉麵。佢既深海拉麵,名符其名,好深海。因為一上菜,就聞到好香既蝦味。賣相都好好睇。總而言之,餐廳氣氛好,餐具靚,同埋係每樣嘢食都好食,好難得。有機會嘅話會再去。
安格斯都係跟足我地要求5成熟,唔會太熟同唔會好靭。