2024-01-21
今日係聖誕節之後,仍然保留假期嘅心情。想搵間特色西餐廳,喺OpenRice見到呢間隱世西餐廳,所以就book咗枱來食一個二人浪漫晚餐。餐廳入邊裝修得非常華麗,深綠色嘅貴族梳化椅,配上華麗嘅吊燈,座位寬敞,坐得好舒適,亦都感覺到歐洲嗰種華麗,而且氣氛非常浪漫。我哋叫咗一set 聖誕二人晚餐,因為聖誕節期間,二人晚餐同平時嘅餐牌好似有少少唔同。食材更加名貴、高級。二人晚餐包含沙律、餐湯、前菜、肉食、主食、餐飲。1. 沙律新鮮爽口2. 海鮮麵豉湯好鮮甜3. 刺身拼盤 ,有三文魚刺身、甜蝦、螺肉刺身,好新鮮。4. 海鮮拉麵,海鮮配合龍蝦湯湯底,好正。5. 生蠔分開2款,美國同澳洲,兩款都好鮮甜美味,仲保留有海水淡淡的鹹味。5. 鵝肝多士,鵝肝入口即溶,外脆內軟,非常好味。多士脆卜卜,吸收左鵝肝嘅油份,好香口。非常推介呢味菜式。6. 安格斯肉眼扒,牛扒好新鮮,食到牛嘅鮮味。7. 餐飲:冰凍水蜜桃茶,甜甜地好好味;另外一杯係熱嘅花茶,用隻藍色嘅水晶玻璃杯嚟裝來盛載,好靚,打卡一流。總結,全部食物都做得好精緻,好好味,如果有埋甜品就更加好啦,下次慶祝節日一定要再嚟食。
二人晚餐包含沙律、餐湯、前菜、肉食、主食、餐飲。
1. 沙律新鮮爽口
2. 海鮮麵豉湯好鮮甜
3. 刺身拼盤 ,有三文魚刺身、甜蝦、螺肉刺身,好新鮮。
4. 海鮮拉麵,海鮮配合龍蝦湯湯底,好正。
6. 安格斯肉眼扒,牛扒好新鮮,食到牛嘅鮮味。