2021-05-30 75 浏览
Fun Fun 串串鍋 主打火鍋任飲任食120分鐘,只需$158一位!FB專頁打卡,仲贈送小食一客!有6款湯底可以選擇,我哋選擇咗壽喜燒鍋,本身鍋底食材已經有好多,包括有肥牛、芋絲、多款蔬菜等!湯底帶少少甜味,可以食到食材本身嘅味道!火鍋配料選擇有好多,肥牛、豚肉、芋絲、萵筍片、雞翼、魷魚、牛柏葉、蟹柳、蟹籽丸、芝士丸 及多款蔬菜等等!食都食唔哂,一定可以食到飽!仲有兩大個凍櫃嘅飲品都係任飲,同埋阿菠蘿雪糕杯及豆腐花做甜品!

食都食唔哂,一定可以食到飽!

2021-05-29 37 浏览
今晚再相約友人出來吃晚餐,疫情下可以相聚共享晚餐,在百忙中可以抽空出來鬆一鬆真的是不容易。上來環境尚算不錯,友人表示在香港未試過串串,今晚就不如試下。今晚就叫招牌重慶麻辣湯鍋(BB辣)及壽喜燒鍋兩款,店內的飲品也很合我的口味。我們不斷叫安格斯肥牛,正好肚餓,肥牛吃下去也很鮮甜,出面拿回來的串串也十分爽口,一邊與友人談天說地,不知不覺時間也流逝,一路吃一路吃也忘了吃多少牛了我們六點半左右到步,一開始人流不多,談到一半身邊就越來越多人,期望可以疫情快過。

2021-05-25
2021-05-29 36 浏览
火鍋任食當然係我最愛,但見到出面自助區有咁多一串串食物嘅火鍋放題都係第一次試!服務員安排咗入面4人卡位比我地坐!呢間火鍋店地方唔算太寬闊!但冷氣依然足夠凍!火鍋湯底都有不同選擇,少量點選食物,仲有多款自助形式及串串食物...我先點咗藥膳胡椒魚肚湯做湯底,冇一般傳統嘅藥膳味道,裡面有紅棗,紀子,黑木耳,葱,黑胡椒及魚肚,都係一般大衆嘅味道!醬料放醬料區可以自由選擇!火鍋必食一定係安格斯肥牛,黑豚腩片啦!見到有款叫串串泡椒牛個名夠特別就點咗黎試下…安格斯牛肉肉質很好,薄薄一片很嫩滑!而黑豚腩片味道都唔錯!自助區仲有多款食物添......有魚蛋,貢丸,龍蝦丸,牛丸,芝心魚蛋,辣麵根,生根,嚮鈴,豆卜,豆腐,炸竽頭,生菜,金菇,菇類都唔少,魚柳肉,個別包裝湯丸有兩口味(花生/黑芝麻)而最特別係"超長"蟹柳棒!呢度係任飲任食,仲有3種口味雪糕(雲呢拿,朱古力,香芋)

醬料放醬料區可以自由選擇!

呢度係任飲任食,仲有3種口味雪糕(雲呢拿,朱古力,香芋)

2021-05-27 2165 浏览
今晚朋友約食飯,佢話帶我食串串鍋。 聽到覺得有d新意,咁我就話好呀。而家先知道,原來呢幢大廈係有嘢食嘅。 一出𨋢就見到就見到大大個招牌, 價錢仲好抵添。上到黎已經好多人,呢度地方唔大唔細,坐得都算舒服。出面有兩個雪櫃,左邊雪櫃就自己夾,另一邊就已經整好一串串。飲品甜品同雪糕都係自己攞,所有嘢都係任飲任食。先揀湯底,朋友揀左藥膳胡椒魚肚湯。呢個湯底都重胡椒味,但係又唔太辣。裏面仲有啲魚肚,食落都已經入曬味。呢度種類非常多,一般打邊爐配料都有。丸味道ok,菜選擇唔多,但勝在夠乾淨。我就特別鍾意兩款腐皮,咬落去芝士味特別濃。另外蟹柳亦特別長,仲有一款用膠袋包住,朋友以為係糯米糍。但睇真d上面寫住火鍋配料,其實係湯圓,但果樣似麻薯,差d佢就生食。湯丸有芝麻同花生味,兩個都幾好食。整好一串串果d,種類都多架。一串串食起上嚟都幾方便,唔會散開晒,唔駛特登搵返掉咗落去啲配料。呢個我就特別鍾意食嗰啲魚串,有湯底味道,原汁原味,幾好味。除咗出面嘅配料,仲可以用柯打紙點。 我哋就點咗安格斯肥牛,黑豚肉片,串串泡椒牛,魚皮餃同豆腐。肥牛唔算太肥,口感都幾好。黑豚肉片豬味較濃,淥得比較耐又唔會覺得韌,亦唔覺得
上到黎已經好多人,呢度地方唔大唔細,坐得都算舒服。

。湯丸有芝麻同花生味,兩個都幾好食。

除咗出面嘅配料,仲可以用柯打紙點。 我哋就點咗安格斯肥牛,黑豚肉片,串串泡椒牛,魚皮餃同豆腐。肥牛唔算太肥,口感都幾好。黑豚肉片豬味較濃,淥得比較耐又唔會覺得韌,亦唔覺得佢肥,質感唔錯。串串泡椒牛個泡椒,即青椒都幾辣。
食到飽梗係開始食甜品啦,呢度甜品有豆腐花同埋雪糕,雪糕有雲呢拿,朱古力,同香芋味。呢隻牌子我都係第一次食,香芋味幾好食,我同朋友都食左兩杯。
2021-05-25
2021-05-22 66 浏览
行過行過樓下見到個牌 7:30前離坐$158 睇落d湯底都岩口味就上去試下~ 5點上到去已經有兩枱食緊!! 除左枱面黃色紙係要落單先有 其他野都係自助架~可以加$25要鴛鴦鍋 揀左兩個湯底左邊係椰香海底椰雞湯 - 椰子味好出 d雞都好滑 值得落料前就咁飲番碗湯先~ 右邊係藥膳胡椒魚肚湯 - 飲一大啖即刻咳一咳 藥膳味唔重但胡椒味勁出 用黎淥黑豚腩片再加d蒜同辣有譚仔feel😆 野食黎講 安格斯肥牛肉味都幾濃 不過第二round開始黎既都幾肥下 反而串串芫茜牛同出面自己拎既金菇牛都係瘦牛 岩晒我!! 而且又食下菜感覺幾健康食左好多串!! (本身每次黎每人一串架咋 之後可能上菜姐姐見我地一直encore 俾多幾串我地✌🏻)最後拎左幾粒麻糬 老闆即刻走埋黎提係煮黎食唔係甜品黎架 花生味好食過芝麻味 一咬爆餡 超濃味 出奇地正!! (過左陣老闆過黎問食左未 就開始討論依粒野同清d既湯就夾 麻辣湯可以唔多夾 仲話要同d客介紹下🤣)

可以加$25要鴛鴦鍋 揀左兩個湯底

2021-05-19 88 浏览
任飲任食$158一位,呢個時勢真係超平!首先就可以選擇湯底、我怕好辣所以冇叫麻辣鍋。揀咗胡椒豬肚湯。呢度嘅湯底非常足料,味道好夠濃,加多幾次湯胡椒仍然非常辣。呢度火鍋配料可以寫紙,有肥牛、豚肉、芋絲、薯仔片、萵筍等等。另外出邊冰櫃亦都有唔同嘅火鍋配料有菜類、魚蛋、蟹子丸、芝士丸等等。串好一串串嘅亦都有好多款式,有雞翼、水魷魚、牛柏葉、紅腸、蟹柳等等,真係多到數唔晒。呢度嘅食材算唔錯,唔夠飽仲可以食個公仔麵、烏冬等等。我覺得呢度嘅肥牛質素算幾好,有牛味而且唔算太肥、肉質放題算幾好。除咗食物仲有多款飲品任飲、仲有阿波羅雪糕及豆腐花,呢個價錢咁多嘢食真係非常經濟!

2021-05-15 92 浏览
自疫情之後我同阿叔都少左好多就街,難得今日我地出旺角行街都想搵間好坐又舒服既餐廳,為左好好咁享受晚餐,我地揀左後食打邊爐,兩小時任食,正基本上所有野都係任有任食,湯底都有好多款揀同平時打邊爐唔同,佢啲食材係而一串串的,老老實實,其實我覺得串住滾真係冇乜作用,不過我又覺得佢地都幾有心機逐件串我地嗌左胡椒魚肚湯,胡椒味好重,唔食得辣既我覺得有少少辣,但湯底好夠味食材方面,我地都唔係大食既人所以唔係拎左好多野但食物有驚喜!呢間有沙白、墨魚咀、鵝腸、雞腎平日都打邊爐都好少有,仲要味道新鮮好食!肥牛同豚肉都用好野唔係一埋肥膏個隻,好味好抵食!真係唔好睇佢舖頭細細,真係值得再來翻兜

基本上所有野都係任有任食,湯底都有好多款揀

食材方面,我地都唔係大食既人所以唔係拎左好多野
肥牛同豚肉都用好野唔係一埋肥膏個隻,好味好抵食!
真係唔好睇佢舖頭細細,真係值得再來翻兜
2021-05-10 2283 浏览
Fun fun串串鍋的價錢不算貴,可以任飲任食兩小時,所以任何時段也十分旺場。甫坐下先選湯底,當然加25元要鴛鴦鍋吃兩種口味啦!大部分串串和火鍋配料都是自己去拿的。牛肉、煙肉、鴨胸、魚塊、雞翼、雞腎等串串;還有餐肉、丸類、餃子、豆製品和新鮮蔬菜,連麵食都有數款,應有盡有,一次是取不完的哦!食物櫃的另一邊也有不同醬料讓大家混出想要的味道。取食物時記得戴口罩啊!回座位後,湯底已經到了,吃串串吃招牌重慶麻辣湯鍋是必要的吧,用上多種辣椒和香料秘製而成,固體料的部分很多。湯的味道香辣複雜,麻香的感覺愈吃愈濃厚,爽!另一邊就選了滋潤的椰香海底椰雞鍋,透白色的湯有清甜的椰子味,還有椰肉和雞吃,可以用來解辣。這盤只是我們吃的一部分。他們的牛肉串串配甚麼都不錯吃。店家的配給速度很快,餘下半盤左右就會開始補給。很喜歡吃這個,超大條的蟹柳串串!除了串串,千萬不要忘記枱上的黃色紙也可點菜!安格斯肥牛的雪花分佈平均,脂肪量不算很多,紅色的肉每片都切得勻稱,涮十秒左右就煮熟了。看這自然的捲曲,讓我倆口水直流。果然是安格斯,入口就有濃郁的牛味,牛油酥香,質感柔軟,是瘋狂encore之選。馬上拿個出前一丁做個麻辣牛肉

甫坐下先選湯底,當然加25元要鴛鴦鍋吃兩種口味啦!

很喜歡吃這個,超大條的蟹柳串串!

安格斯肥牛

看這自然的捲曲,讓我倆口水直流。果然是安格斯,入口就有濃郁的牛味,牛油酥香,質感柔軟,是瘋狂encore之選。馬上拿個出前一丁做個麻辣牛肉丁啦!

黑豚腩片也是不能錯過的好料,每片都大大片又厚切,是誠意之選。
黑豚腩片

未熟的時候看起來好像有不少肥膏,但煮熟後就知道其實這不然。豚肉入口清爽,完全沒有油膩感,比想像中好吃。

吃麻辣鍋又怎能沒有滑溜的鴨血和煙靱的紅薯粉呢?把紅薯粉煮至全透明,就能吸收滿湯底的精華,辣道直線提升,吃得好過癮!

這裡還有飲品櫃,有不同的果汁、涼茶等等,還有甜品櫃裝滿牛奶雪條和杯裝雀巢雪糕,但手機版篇幅不夠我再放圖片了。忙著吃,好快就兩小時。這個價錢能吃到那麼多種類的食物,還有安格斯牛和黑豚腩吃,性比價高啊!
2021-04-24
安格斯肥牛
2021-05-04 1408 浏览
記得以前同朋友去四川旅行,出返成都通常都會食串串火鍋,一來嗰度冇香港咁多唔同國家嘅菜式,二來串串就好似放題咁,乜都有,每一串都係細細舊,想食乜自己拎,唔怕話叫左一碟火鍋料冇其他人食。但喺香港雖然多火鍋店,但串串火鍋就唔多,約左當年嘅旅行腳飯聚,最好梗係黎返個串串火鍋懷勉下。Fun Fun串串鍋係一間串串火鍋店,黃金時段任飲任食兩個鐘$158/人,冇額外醬料費,加埋一都唔洗$180,價錢算平,火鍋料同野飲選擇唔算少,我覺得最大賣點係麵款好多,有成五六款揀,連韓國即食麵同營多都有。火鍋料大部份用竹簽串起,有肉有菜,除左自助區見倒嘅火鍋料,枱上面嘅點菜紙亦另外有十幾款火鍋料可以order。野飲方面,果汁涼茶汽水都有,連比較少見嘅沙士同台牌都有。鴻福堂涼茶有好隻味。甜品方面,除左雪糕雪條,哩度仲有豆腐花。雖然冇收醬汁費,但醬料選擇絕對唔馬虎。湯底有六款揀,有辣有唔辣,食串串一定要揀麻辣湯底,但為免太油,我地就加$25揀左鴛鴦湯底,另一邊揀左椰香海底椰雞鍋。麻辣湯底我地揀左中辣,辣得過癮,但麻味就唔算太重。而海底椰雞鍋就幾香椰子味。趁湯底未滾先每人拎罐野飲先。自助區嘅火鍋料每樣都拎左啲,肉都係比

野飲方面,果汁涼茶汽水都有,連比較少見嘅沙士同台牌都有。

雖然冇收醬汁費,但醬料選擇絕對唔馬虎。

招牌重慶麻辣湯金鍋拼椰香海底椰雞鍋
趁湯底未滾先每人拎罐野飲先。

自助區嘅火鍋料每樣都拎左啲,肉都係比較細粒,一個人都要食幾串,不過用竹簽串住有度好,係就咁拎返枝竹簽上黎就食得,唔洗左撈右撈唔知啲食物浮左去邊。

蟹棒好大條,一條等於平時幾條,必食!

鵝腸雖然係急凍貨,不過唔會太多肥膏,都幾爽口。
鵝腸

之前提到,除左自助區之外,點菜紙都有火鍋料可以點,而點菜紙嘅火鍋料都比自助區高質少少,好似哩個串串芫荽牛絕對係必食,除左肉量比自助區嘅肉多啲有口感啲之外,芫荽味都好香,不過如果唔太食得辣,建議唔好放喺麻辣湯入面灼熟,寧願喺冇辣嘅湯底灼熟左先放喺麻辣湯底度過辣河,因為芫荽好吸辣味,長放麻辣湯會令到成串牛肉好辣。
串串芫荽牛

黑豚腩片

湯丸皮比較厚,不過芝麻餡都幾香,以任食黎講質素都可以接受。
湯丸
豆腐花好滑唔會太甜。
豆腐花
雪係係阿波蘿,朱古力味比芋頭味好食。
雪糕

總結,野食野飲雖然唔係咩貴價貨,但款式都幾多,質素亦可以接受,以哩個價錢性價比算高。麵款選擇都有五六款,其中以韓國麵最搶手,想食嘅最好一早拎定先,因為麵類都唔會再refill。另外因為平價場座位會迫少少,餐枱都比較細,放唔倒太多野,建議唔好一次過拎太多野食,食到咁上下先再拎。
招牌重慶麻辣湯金鍋拼椰香海底椰雞鍋
鵝腸
串串芫荽牛
豆腐花
2021-05-03 125 浏览
串串鍋,選擇小麻辣湯底。剛開始唔覺得辣,慢慢吃後面的辣度開始提升……喜歡辣的朋友,三五知己可以一試。汽水雪糕種類/不過不失,地方不大,屬於樓上鋪,人氣挺高,頭輪晚市都坐满了。
2021-05-01
2021-05-02 966 浏览
香港人喜歡吃火鍋已不用多說,特別在炎熱夏天,也要開著冷氣吃火鍋,難怪巿面上都找不到同款式的火鍋店。台式養生火鍋已吃不少,最近又多了一款為串串鍋,在國内已經流行已久,除了鍋底收費,食物以每串計算,不同食物有不同收費,今天在香港也可以享用串串鍋,懷緬一下串串鍋的風味。串串鍋顧名思義為是把食物串為一串,放入鍋中,待食物熟透,拿著竹串而吃。Fun Fun 串串鍋與國内串串鍋不同之處,就是以一個價錢收費,指定食物可以任食任飲,還有甜品,安排上確實簡單好多。難怪可以吸引大量年青食客,任飲任食,還有甜品,2小時吃飽,就抱著肚子滿足地離開。******************************Fun Fun 串串鍋位於年青人必去的旺角區,不是地舖,從電梯而出就到門前。Fun Fun 串串鍋地方不算很大,但座位也不少,還有獨立房間,方便食客想有一個空間,享用火鍋。整體環境都乾淨舒適,服務員都很勤快,無論是加添火鍋食材,把枱上多餘食物盤或已飲完飲品,都會很快處理,服務確實不錯。收費上相對簡單,以入座2小時計,午巿HKD88/人免收加一。晚巿以19:30為劃分界線,19:30之前收費為HKD138/人

收費上相對簡單,以入座2小時計,午巿HKD88/人免收加一。晚巿以19:30為劃分界線,19:30之前收費為HKD138/人,其他時段為HKD158/人,全包飲食任飲和甜品,另外再有加一收費。星期五六日人頭費只而加多HKD/人,都很合理。此外,還有學生,生日和打卡優惠,各優惠符合指定條件之下,享用優惠都有所不同,這些優惠能迎合不同食客前來享用,都算大眾化。

火鍋食材櫃有2個,飲品共有3個櫃,甜品就有一個。食材其中一個櫃是以港式肉丸,雜菇,腸仔,午餐肉,蔬菜,嚮鈴,生根為主。另一個櫃以不同肉類串如金菇肥牛,露筍豬肉,魚肉,雞腎,牛栢葉,雞翼和粉麵為主,粉麵有粉絲,出前一丁,福字麵,烏冬,韓式拉麵,尼印麵等。

飲品櫃包括了不同品牌涼茶,汽水,烏龍茶,檸檬茶,樂天飲品等。

除了櫃内提供食物,還有些指定食物在餐紙内任點任食。餐紙内有價錢的食物是需另外收費,包括支裝啤酒。

甜品包括維他豆腐花,Appolo 3款味道杯裝雪糕和牛仔雪條為主。

火鍋湯底共有6款選擇,當中包括招牌重慶麻辣湯鍋,藥膳胡椒魚肚湯,秘製沙嗲湯,椰香海底椰雞湯,韓式部隊鍋,喜壽燒鍋。如想選上2款湯底的鴛鴦鍋,只需加HKD25,確實不錯。

難得吃上串串鍋,當然要加錢享用鴛鴦鍋,必經吃回地道風味,招牌重慶麻辣湯鍋配上椰香海底椰雞湯。重慶麻辣湯,湯中有的是葱段,少麻多辣,吃完食物才帶出辣味在口中。椰香海底椰香雞湯,有不少雞件和海底椰,絕對是真材實料。最重要,每次湯中加水,都不會影響湯中的味道,有一定水準。

吃串串鍋好處就是把食物切成細件,用竹簽串上,放入湯鍋,所以等候時間不會很長,就可以吃上,而且食物份量都不算大件,可以多吃不同款式,每次所取食物款式不用太多,吃完可以再取其他火鍋食材。

必吃之選就是餐紙上的串串芫茜牛,安格斯肥牛,黑豚腩片和沙白。串串芫茜牛,牛肉用上是滑牛,卷上不少芫茜,放入招牌重慶麻辣湯鍋,風味十足,滑牛肉質滑而不韌,帶著爽口芫茜,芫茜香濃再帶點麻辣的香,惹味十足。

安格斯肥牛牛味都突出,放入湯鍋好快就熟,還有麻辣湯鍋的惹味,好吃。

更沒想到黑豚腩肉,肥瘦肉一層一層,入口肉味香濃,完全不會覺得油膩感。沙白雖說不是大隻,放入椰香海底椰雞湯,吃上口更加鮮甜,還有椰香味。

魚肉,單看賣相都新鮮,切成厚條,放入椰香海底椰雞湯鍋,吃上口啖啖肉,又嫩滑,還帶著椰香味,也是必吃之選。

嚮鈴和生根放入湯中,都滿有椰香味,確實不錯。蔬菜方便,都很新鮮,入口爽脆又清甜,更充滿椰香湯底味道,還要吃多點菜。最特別是以芝麻味或是花生味道的湯丸,也是放入湯鍋之中煮熟而吃,芝麻味道湯丸都幾香,湯丸口感都幾彈牙,確實有點意外。

主食選了韓國拉麵,放入椰香海底椰雞湯之中,每吃上一口麵,口感彈牙之外,滿滿椰香味,配上長條蟹柳,貢丸,芝士鱈魚丸,都一樣好味。

飲品都是大品牌涼茶,有一定保證,又可清熱潤喉解渴。甜品維他豆腐花。口感滑溜又滿滿豆香,有點似豆漿的味道。

雪糕,選了芋頭味,有著清香芋頭味又不會很甜,吃幾杯也不怕。

• 串串芫茜牛
  • 長條蟹柳
  • 芝士鱈魚丸
  • 雪糕
2021-04-28 188 浏览
FunFun串串,不是串燒是火鍋😱一串一串放入火鍋,然後一串串食,又真係幾特別😝 FunFun串串火鍋裝修簡潔,自助形式,食品串串好一串串放在冷凍櫃自取!食品款式多,有長蟹柳😱蠔,雜丸,菇類,蔬菜,土魷魚等..也有其他食物是入紙落單...飲品也有很多選擇⋯⋯而甜品有百福豆腐花和多款口味嘅阿波羅雪糕😁安格斯肥牛,肉質新鮮,厚薄適中,剛剛適合打邊爐🤤黑豚腩片,肥瘦適中👍🏻芫荽控必點..串串芫荽牛,是用鮮牛包住芫荽🤤🤤串串泡椒牛,也是用鮮牛包住迷你椒,有少許椒但夠惹味!沙白(蜆)夠鮮甜沒有沙!很少有的鴨血也是任點啊!湯底也有6款選擇,今日選擇河椰香海底椰子雞湯底,滋陰潤肺又可以養顔😂湯底清甜,雞件夠滑!

沙白(蜆)夠鮮甜沒有沙!很少有的鴨血也是任點啊!

2021-04-28 156 浏览
約咗朋友旺角DINNER,呢個經濟差既環境,當然要平靚正喇~見到呢個價錢,立即心心眼,湯底仲有好多選擇添~有剔剔紙可以自行決定份量,有付費亦有免費項目,任君選擇~雖然辣既湯底會惹味D,但朋友唔食得辣,而且都係女士,為咗養顏,就要咗個椰香海底椰雞鍋~出面凍櫃有好多串好既食物,亦有丸、菜、菌類......應有盡有,仲見到好多款唔同既麵,有靚湯底當然要用麵嚟吸收湯底既精華喇~開心仔呀!甜品方面有亞波羅雪糕(有三款口味添~)另外,仲有特式亞條同豆腐花,全部都係個別包裝,夠哂衛生!醬料都由自己配搭,可調教至自己最鍾意既口味~重點來了!食肉獸狂點肥牛片同豚片,油脂比例很OK,不會太肥/太瘦~另外,有一個ITEM係極推既!就係串串芫茜牛!芫茜最近大行其道,有好多食物都以芫茜為主角,對於芫茜控嚟講,絕對係佳音,串串芫茜牛只放入鍋一陣就食得,除咗牛可以保持嫰滑之外,亦可保留芫茜天然香味~而且一口大細,極度方便~
有剔剔紙可以自行決定份量,有付費亦有免費項目,任君選擇~
醬料都由自己配搭,可調教至自己最鍾意既口味~

2021-04-27 155 浏览
作為一個鍾意食麻辣火鍋、肉同串串既人,有D咩係好得過一次過滿足曬3個願望?最近去左旺角百寳利一間【Fun Fun串串鍋】,午餐/晚餐7:30前離開/晚餐都係3個唔同劃一價錢任食。有6款湯底可選,另外加$28可以叫鴛鴦鍋。我地就叫左重慶麻辣小辣。味道都算ok,不過小辣都算幾辣、唔太食得辣可以叫BB辣。牛肉片、豬肉片同某D食材係要用紙點,而其他丸、蔬菜、某D肉類同串串、飲品、甜品都係係外面自己攞。個人幾推薦牛肉同豬肉片,肉質都算ok,而且好吸湯底!另外薯仔片、紅薯粉、響鈴、鷄翼都非常推薦。而且蔬菜都有好多種類選擇。另外好特別有一個麻辣牛肉,除非你好食得辣或者唔係叫麻辣湯底,我建議唔好攞,因爲真係好辣!飲品種類都好多。總共都有3個凍櫃。甜品有雪糕同豆腐花。個人覺得食物種類多,又任食,係幾抵,不過有少少美中不足就係衛生/清潔情況需要改善一下。

飲品種類都好多。總共都有3個凍櫃。甜品有雪糕同豆腐花。

2021-04-25 640 浏览
見網上介紹呢間Fun fun串串鍋午市放題唔使100蚊,咁抵即刻book位黎試下。十二點鐘上到黎餐廳,見已經排晒隊,仲個個係熟客,咁即係好野黎啦。一坐低就落左湯底先,叫左麻辣鍋併壽喜燒,鴛鴦湯底要另加25蚊,都合理呀。麻辣湯底略微不太辣,bb辣度容易接受嘅。壽喜燒幾好,仲有唔少配料送添。自助bar拎的火鍋料,款式不算多,各類蔬菜,丸類,餃子,午餐肉等。落單點的牛肉芫荽卷同牛肉泡椒卷都好好味。落單點的肥牛都幾好。最正係有芫荽拎呀,長蟹棒都正啊。諗緊呢個球狀物係咩黎,原來係魷魚。仲有牛筋,粉腸等,拎黎打邊爐又幾得意喎。雖然啲肥牛望落麻麻,淥起上黎都幾好呀,唔鞋口亦唔算太肥啦。飲品有罐裝茶,鴻福堂樽裝,韓式罐裝等,啤酒則要另加錢。呢個芝麻同花生味嘅麻吉燒攞黎打邊爐好得意,其實即係湯丸,個鹹鹹甜甜咁幾好味。甜品有豆腐花仲有杯裝雪糕同牛奶雪條,都係任食㗎。埋單約一百蚊人頭,的確係好抵嘅價,任飲任食喎,淨係唔洗洗碗都正啦,哈哈。
落單點的牛肉芫荽卷同牛肉泡椒卷都好好味。
落單點的肥牛都幾好。
最正係有芫荽拎呀,長蟹棒都正啊。
雖然啲肥牛望落麻麻,淥起上黎都幾好呀,唔鞋口亦唔算太肥啦。
飲品有罐裝茶,鴻福堂樽裝,韓式罐裝等,啤酒則要另加錢。
甜品有豆腐花
仲有杯裝雪糕同牛奶雪條,都係任食㗎。
2021-04-24